Saturday, September 19, 2015

Sebab Kenapa Saya Memilih Perniagaan Gula Stevia

Dapat panggilan dari customer gula stevia dari puchong.
Akak ni mempunyai masalah kencing manis dan darah tinggi yang kronik. Bacaan tak pernah cantik katanya. Bacaan kencing manis pernah sampai 28. Masya Allah tingginya.
Satu hari akak ni call saya, dan nak sangat cuba gula stevia. Ok. Akak cuba dulu sebotol. Lepas try sebotol, alhamdulillah ada peningkatan terhadap kesihatan beliau. Bacaan makin turun. Terus akak sign up jadi ahli sebab apa? Sebab lebih jimat dan jadi ahli ni, ada kelebihannya yang syarikat berikan kepada pengguna, khairat kematian dan tabung kebajikan.
.
.
Selama akak ni cuba semua gula pasir dah tak pakai, pakai gula stevia sahaja. Ikut formula stevia dengan air masak macam saya ajar. Terus dah takde darah tinggi, bayangkan berbelas tahun tak pernah turun bacaan darah tinggi. Kencing manis juga turun sampai bawah 10! Allah sahaja tahu kegembiraan kita apabila produk yang kita jual menjadi satu benefit kepada orang lain. Produk gula sihat ini bermanfaat kawan-kawan. Anda bantu orang lain bertukar dari gula racun kepada gula sihat.
.
MALANGNYA, akak dah STOP PAKAI GULA STEVIA. Kawan-kawan datang, marahkan akak sebab dah tahu sakit kencing manis kenapa masih pakai gula kak? Kami beli supplement mahal-mahal, stemcell, ramai orang sedekahkan ubat dan supplement mahal. Akak kata 3 bulan akak amalkan supplement tetapi tidak gula stevia. Gula stevia jadi ahli RM140 ja rakan-rakan. Supplement yang akak dapat jauh lebih mahal dan nampak lebih baik.
.
HARI INI, akak call saya. Doktor mengesahkan kencing manis akak semakin kritikal. Buah pinggang semakin rosak, sudah affected. Akak makan balik gula pasir sebab ingat supplement itu dah sihatkan akak. Berat akak naik 6kg! Doktor kata lagi kesihatan akak dah makin tenat. Akak jalan pon pakai tongkat. Akak nak beli semula gula stevia dik.
.
.
Boleh kak. Akak dah jadi ahli, repeat rm60 dapat 2 botol terus.
.
.
Sepanjang saya jual produk gula stevia, memang ramai tak pernah dengar pasal gula selain gula pasir ni. Ramai juga salah faham gula sihat (gula stevia) ni ubat. Tapi ianya bukan ubat. Ianya gula, memang gula, rasanya manis tetapi sangat sihat, kosong kalori, kosong lemak. Tanpa kanji. Ia mampu merawat pelbagai penyakit. Memberi tenaga kepada badan. Kaya dengan vitamin C dan asid folic yang bagus untuk badan. Ia mampu meneutralkan asid dan menyingkirkan lemak degil dalam badan. Bnyak yang saya boleh kongsikan. Tapi cukuplah cerita ini buat hari ini. Cerita akak dan pengalamannya membuatkan saya bersemangat untuk terus ajak ramai rakyat malaysia bertukar ke gula stevia.
.
.
Hari ni hari akak. Esok lusa giliran kita. Sudahkah anda bersedia menghadapinya? Sayangi diri, sayangi keluarga. Hadiahkan gula stevia pada diri sendiri dan seluruh ahli keluarga. Bertukarlah ke gula stevia (gula sihat).
Nukilan,
Emme Marina Mohamad
Pengguna setiA dan konsultan Gula sihat anda
Hubungi saya di 018-9100852
emmemarinamohamad@blogspot.my
Hashtag: #royalsweetenerstevia #merawatkencingmanis #gulatanpakalori #gulasihatstevia #rccstevia
#emmemarinamohamad #gulatanpalemak #gulatanpakolestrol #pengedaragulasteviadiperlukan #janapendapatandarirumah
#bekerjadarirumah #usahawangulastevia #pengedardiperlukan
#rakanniagagulastevia

No comments:

Post a Comment