Monday, November 30, 2015

Berjaya Kurus Dengan Amalkan Stevia

Ramai yang ragu-ragu bagaimana gula boleh menurunkan berat badan.

Jika anda faham konsep diet atkins, maka anda faham bagaimana lemak disingkirkan dan meninggalkan badan kita.

Gula stevia ialah gula tanpa kalori. Tetapi bukanlah setakat mengganti gula di dapor. Ianya sangat berkesan menyingkirkan lemak tepu di dalam badan, toksin serta kuman jahat.

Stevia juga berupaya mencuci usus supaya kita dapat miliki sistem pencernaan yang lebih baik, ini akan menyebabkan anda lebih mudah lawas tanpa cirit birit. Kesan ini juga mampu menyembuhkan masalah sembelit sekaligus mengelakkan berlakunya buasir.

Apabila stevia masuk ke dalam sistem badan melalui medium air masak yang kita amalkan, ia dibawa ke seluruh anggota badan dan ini mampu membunuh sel2 jahat yang merosakkan badan kita. Salur darah yang sempit juga dapat diluaskan dan sekaligus menyembuhkan masalah salur darah sempit yang mengakibatkan darah tinggi, obesiti dan jantung tersumbat.

Dengan hanya bertukar ke gula tanpa kalori, badan semakin ringan, bertenaga dan berjaya memulihkan sistem.metabolisme anda semula. Dengan ini anda dapat menurunkan berat badan dengan lebih cepat.

Mengikut peraturan diet atkins, gula dan karbohidrat di larang sama sekali bagi proses detoks gula ini berlalu. Masalah utama yang kita sering hadapi ialah tidak ramai yang sanggup lepaskan ketagihan kepada manis itu sendiri. Sedangkan secara nyata dan disokong oleh nutrition, pakar perubatan bahawa gula pasir ialah penyebab utama kepada kegemukan kerana gula ini tidak diperlukan oleh badan kita. Oleh itu, sia-sia sahaja nikmat kemanisan yang kita wajib amalkan selama ini. Kerna akhirnya ia bukan sahaja manis yang memudaratkan tetapi menyebabkan obesiti yang melampau.

Masih tidak yakin?
Saya kongsikan testimoni rakan-rakan saya yang sudah berjaya menurunkan berat badan secara semulajadi tanpa diet ketat dan tanpa perlu tinggalkan kemanisan.

Ya. Kemanisan yang membahagiakan dan menyihatkan tubuh badan


Ada banyak lagi yang bakal saya kongsikan. Ingin dapatkannya?

Dapatkan dengan pengedar sah sahaja.
ID: emmeinayah
Wassap: 0189100852


Read More...

Saturday, November 28, 2015

Tips Mula Bisnes Dropship

Publish on : Saturday, November 28, 2015 There is : 0 Comments Labels : , , ,

Tip mula bisnes dropship


Pelbagaikan medium pemasaran

Jangan bergantung kepada satu cara sahaja.

1. Facebook /fanpage untuk perkenalkan produk kita kepada rakan, family.

2. Blog - untuk pembaca dan bakal pembeli di carian google

3. Instagram

Boleh boleh...
.
.
Jom belajar lanjut dalam kelas online blog bisnes ABDR


Read More...

Friday, November 27, 2015

Apa itu Lupus Dan Cara Mengatasi Kesakitan dan Lenguh akibat Lupus SLE

Publish on : Friday, November 27, 2015 There is : 0 Comments Labels : , ,
LUPUS SLE

Saya tidak pernah mengetahui tentang kewujudan penyakit yang dikenali sabagai LUPUS SLE, namun sejak berkenalan dengan blogger Dayang Deno, barulah saya tahu kewujudan penyakit tersebut. Dan hakikatnya, ramai juga pesakit LUPUS SLE ini di malaysia. Hati saya rasa amat sayu apabila mengenangkan kesakitan dan rawatan yang harus diambil oleh pesakit LUPUS SLE bagi mereka kekal sihat dan teruskan kehidupan mereka.

Boleh click gambar tuk lihat blog Dayang Deno yer


Pernahkah anda terbayang, salah seorang rasa rakan anda, sanak saudara atau ahli keluarga sendiri mengalami penyakit tersebut?

Mari saya kongsikan sedikit sebanyak info tentang penyakit LUPUS SLE supaya kita dapat mengenali mereka lebih dekat;

Apa itu LUPUS?

Sistemik lupus eritematosus (SLE), atau lupus, adalah penyakit kronik “autoimmune” di mana antibodi seseorang bertindakbalas dengan tisu badan seseorang pesakit itu sendiri. Ini menjejaskan beberapa bahagian sistem tubuh seperti kulit, sendi, buah pinggang, paru-paru, sistem saraf, atau organ-organ lain di dalam badan. “Lupus” berasal dari perkataan Latin bererti “serigala”. (Ini adalah kerana seorang doktor Perancis yang mula-mula merawat pesakit lupus mengibaratkan tompok-tompok kemerahan di muka pesakit sebagai gigitan serigala.)
Gejala yang biasa dialami oleh pesakit ialah radang kulit dan sakit sendi (arthritis), selalunya di iringi oleh keletihan dan demam. Penyakit SLE ada masanya tidak aktif, iaitu dapat dikawal (remission), dan ada masanya menjadi aktif (relapse).
Fakta Ringkas
  • Kaum wanita berisiko lebih tinggi, iaitu 10 kali ganda mengidap SLE berbanding dengan kaum lelaki.
  • Rawatan SLE bergantung kepada jenis dan tahap gejala yang dialami.
  • Rawatan SLE biasanya memerlukan penglibatan beberapa pakar dari beberapa disiplin. Pesakit sendiri juga perlu bersikap positif untuk menerima rawatan.

Untuk penerangan lebih lanjut boleh layari website ini LINK

Petikan dari sumber: Kenali pesakit LUPUS


Bagaimana simptom LUPUS ini masih gagal dikenal pasti seluruhnya. Namun, kita sebagai hamba Allah harus yakin, yang Allah lebih mengetahui kenapa wujudnya penyakit ini dan sesungguhnya orang yang terpilih itu saya yakin, Allah amat menyayangi kamu dan tahu mereka ini mampu laluinya.

Saya doakan agar rakan-rakan saya, especially Dayang Deno, she's like a sister to me.

lupus sle rawatan alternatif
Dayang deno cuba brand stevia yang ni la... RCC brand


Alkisahnya, saya telah berikan Dayang Deno cuba stevia ini sebenarnya bagi menggantikan gula pasir, kerana antara saya lihat simptom-simptom kesakitan pesakit LUPUS SLE ini melibatkan 

  • Demam, keletihan, dan penurunan berat badan
  • Sakit dan bengkak sendi (arthritis) selama beberapa minggu
  • Tompok-tompok merah menyerupai kupu-kupu di pipi dan hidung
  • Tompok-tompok merah di kawasan kulit yang terdedah kepada sinaran matahari
  • Ulser di mulut dan hidung berlarutan lebih sebulan
  • Rambut gugur secara bertompok-tompok atau di sekeliling (hair line)
  • Sawan, strok dan gangguan mental
  • Risiko untuk mendapat darah beku
  • Kerap keguguran bayi
  • Darah atau protin dalam air kencing menunjukkan gangguan sistem buah pinggang
  • Bilangan sel darah putih atau sel darah merah rendah

Dan sememangnya dengan pengambilan gula pasir di dalam kehidupan seharian amatlah tidak bagus, ibarat pesakit kencing manis yang tidak boleh ambil gula pasir, saya guna kronologi ini kerana jelas "KENCING MANIS --> MANIS majority tahu MALAYSIA amat sukakan GULA PASIR dan ini lah yang sebenarnya menjejaskan kesihatan, menambahkan dan memburukkan lagi paras gula dalam darah"

Tapi apa pula perkaitan LUPUS, gula pasir dan gula sihat stevia?

Bahaya pengambilan gula pasir kepada badan 

Di dalam entri saya mengenai pemanis daun stevia --> KLIK SINI, saya ada menerangkan tentang kesan pengambilan gula pasir, ini terbukti apabila kajian telah membuktikan bahawa pengambilan gula pasir adalah amat tidak baik buat tubuh badan kita, walaupun kita tidak sakit!


Para saintis dan penyelidik menjadi semakin bimbang dengan peningkatan kadar penggunaan gula, kerana pengaruh dan peranannya dalam kebanyakan masalah kesihatan, termasuk kerosakan gigi, kencing manis, kesempitan saluran darah (atherosclerosis), buah pinggang dan penyakit hati, obesiti, masalah jantung, rapuh tulang (osteporosis) dan pembiakan kulat (candida). Terdapat banyak bukti terkumpul bahawa gula dengan ketara mempercepatkan proses penuaan. Pengambilan gula yang tinggi mengganggu fungsi sel darah putih. William Duffy dalam bukunya 'Sugar Blues' merujuk gula sebagai racun, merosakkan kesihatan, bahan maut yang menghasilkan satu keadaan asid berlebihan dalam badanmengurangkan dan melesapkan vitamin dan mineral (terutamanya Vitamin C, kalsium, fosforus, magnesium dan kalium) yang berharga dari tubuh badan. Pengambilan gula setiap hari menjadikan asid berterusan berlebihan dalam badan, ini memerlukan lebih banyak mineral untuk dihasilkan dari dalaman badan dalam usaha meneutralkan keasidan badan. Akhirnya, dalam usaha melindungi darah, amat banyak kalsium perlu diambil dari tulang dan gigi, ini menyebabkan secara umum gigi bermula reput dan lemah, dan berlebihan gula akhirnya memberi kesan kepada setiap organ tubuh badan. Jika badan kita lemah, sistem imun kita tidak mampu untuk bertindak secara berkesan apabila dicabar oleh haba atau sejuk, nyamuk, mikrob, tekanan,dan sebagainya. Gula berlebihan melemahkan keupayaan otak untuk mengira dan mengingat.
Tahap kesihatan pesakit SLE amat berkait dengan gejala-gejala simptom penyakit akibat gula pasir, oleh sebab itu, saya merasakan bahawa ianya lebih baik tidak mengambil langsung pengamalan gula pasir ini, bagi meningkat kualiti kesihatan ke tahap maksima yang boleh.

Kita sendiri tahu, pesakit LUPUS sentiasa memerlukan perhatian yang khusus dan sentiasa memerlukan ubat-ubatan, jadi bagaimana ingin memaksimakan kesihatan sekiranya musuh utama badan kita datangnya dari pemakanan kita sendiri? Gula sendiri terjana dari pelbagai jenis makanan, contohnya nasi apabila dimakan bertukar menjadi gula, buah-buahan yang dimakan juga turut bertukar menjadi gula, maka apabila kita menambah lagi perasa gula pasir ini dalam badan, maka bertambah-tambahlah kandungan gula dalam badan dan mengakibatkan simptom-simptom penyakit akibat gula berlebihan dalam badan!

Mari kita lihat pula kesan positif apabila mengamalkan gula sihat stevia

Keistimewaan gula sihat stevia



Gula sihat stevia adalah bertentangan seratus peratus dengan gula pasir, ianya tiada kandungan lemak, kalori, kanji atau pun kolestrol. Malah stevia bersifat alkali tinggi, anti bakteria, anti septic, mampu menyingkirkan toksin di dalam badan. Lebih dari sepatutnya, apa yang gula harus buat. Apa dia? Gula harusnya manis sahaja, tetapi dengan pengambilan gula stevia, anda mendapat faedah kesihatan yang lain. Ajaib bukan?

Di antara 10 faedah kesihatan yang dapat membantu pesakit LUPUS SLE ialah;

1. Gula stevia tidak akan tersimpan di dalam darah, ianya akan tersingkir dari tubuh badan kita
2. Tiada kanji atau karbohidrat
3. Dapat membekalkan tenaga (oksigen)
4. Mencuci darah/ usus & buah pinggang
5. Anti bakteria & anti septik pula dapat merawat masalah ruam/ekzema
6. Menguatkan tulang & membantu penyerapan kalsium dan supplement kepada tubuh badan
7. Mengelakkan demam berpanjangan
8. Dapat menaikkan darah merah (platlet)
9. Membantu mengurangkan sakit sendi / otot
10. Dapat membantu mengurangkan masalah rambut gugur


Saya sharekan temu bual wassap dengan Deno =) Weeee
My lovely Deno also creator for my blog, but soon design blog ni akan berubah lagi.. hehe








Kepada rakan-rakan yang mempunyai masalah lupus sle, mari bertukar ke gula sihat stevia
Jadikan alternatif gula sihat supaya anda kekal bertenaga, membantu meningkatkan kesihatan

In shaa Allah


Tuk sebarang keterangan lanjut
Hubungi saya Emme,
Wassap: 0189100852












Read More...

Testimoni Stevia

Publish on : Friday, November 27, 2015 There is : 0 Comments Labels : , , ,
Alhamdulillah. Dapat lagi feedback positif pengguna stevia.

Hanya tukar gula sahaja.

Amalkan formula minum air masak tambah stevia dan pada luka atau luaran, titik pada kwasan bermasalah ya.

Read More...

Ketahui Bagaimana Kelas Asas Blog Memaksimakan Perniagaan Online/Offline Anda

Publish on : Friday, November 27, 2015 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,

Assalamualaikum suri, semoga sihat-sihat sahaja pada hari jumaat yang dingin ni. Suasana di kawasan rumah saya sejak beberapa hari ni sejuk dan dingin. Walaupun kelihatan mendung, tapi bila matahari menyinar panasnya tetap memeritkan kulit. Bila masa saya merasa perit akan cahaya matahari, saya terfikir entah bagaimana lah kita di akhirat kelak. Tanpa pakaian dan bertelanjang, hanya rambut kita wanita menutupi bahagian atas. Sebab itulah kita digalakkan menyimpan rambut yang panjang.

Berbalik kepada topik entri, mungkin membuatkan anda tertanya apa yang yes di situ. Ini sebenarnya bukti pencapaian seorang pelajar di akademi, beliau merupakan stokis bagi makanan sunnah qaseh di kawasan bangi. Seperti yang kita semua selalu lakukan, apabila kita mahu membuat sebarang pencarian kita akan menggunakan google search bukan? Kalau di Malaysia pastinya www.google.com.my, kita akan taip apa yang kita mahukan. Bagi pelajar ini, beliau merupakan stokis barangan qaseh di bangi, jadi orang-orang bangi bolehlah terus mendapatkan produk ini dengan lebih pantas.

Bagaimana ya faktor kelas asas blog mempengaruhi blog kedai anda?

Ini adalah matlamat di dalam kelas asas blog kami.
1. Belajar asas blog (blogspot)
2. Belajar menulis berdasarkan apa FOKUS PENULISAN berdasarkan siapa PEMBACA SASARAN.
3. Tukar pembaca kepada PELANGGAN.
4. Belajar menulis secara konsisten.
5. Jadikan minat, kemahiran dan kepakaran sedia ada tukar dalam bentuk penulisan. Jadikan ia sebagai panduan.
6. Tukar blog yang tidak ada pembaca dengan membina 'kelompok' pembaca sasaran.
7. Apabila blog sudah mempunyai sasaran pembaca yang 'tepat', maka sudah boleh ditukar kepada pembeli.
8. Blog adalah salah satu medium pemasaran percuma. Namun penulisan yang bagus dapat membina pengaruh kepada pembaca.
9.Kelas asas blog dan penulisan perlu menguasai 44 entri dan 5 label.

Kemudian di dalam kelas anda bakal belajar menggunakan kata kunci yang betul bagi meletakkan blog anda di carian enjin search google.

Sebagai contoh di atas;
Kata kunci: qaseh gold bangi

Hasil carian google: terus membawa kepada blog kedai anda.

Pendaftaran di buka setiap hari. Kelas yuran serendah RM 150 dengan bonus percuma 1 ebook (belajar asas blog). Ebook ini wajib dimiliki oleh semua pelajar kami.

Hubungi saya bila-bila masa anda bersedia.


Read More...

Thursday, November 26, 2015

Bagaimana Kelas Blog ABDR Berlangsung?

Publish on : Thursday, November 26, 2015 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

BAGAIMANA SESI KELAS BLOG ABDR BERLANGSUNG?

1) Fahamkan masalah dan matlamat.
2) Pilih kelas.
3) Pilih kategori yuran.
4) Daftar melalui pengurus online atau rakan niaga ABDR,
5) Daftar, analisa dan masuk kelas (Facebook secret group).

+ Selepas analisa, tugasan akan bermula.
+ Pelajar boleh selesaikan tugasan walau di mana sahaja berada.
+ Waktu untuk selesaikan tugasan juga fleksibel.
+ Nota tutorial lengkap bergambar disediakan.
+ Masih boleh ikuti toturial berterusan dalam kelas walaupun sudah selesai tugasan.

Berapa lama kelas berlangsung?
Kelas berlangsung selagi mana pelajar perlu menyelesaikan tugasan.


Ada soalan lanjut?


Read More...

Wednesday, November 25, 2015

Program Kit Prihatin Asnaf 2015

Publish on : Wednesday, November 25, 2015 There is : 0 Comments Labels : , , ,

Bantu kami untuk bantu mereka..insyaAllah hanya 100 kit (Makanan,Minuman,Buku Mini) kami perlukan untuk misi Kit Prihatin Bersama Asnaf ini.

Pada pembaca yang budiman, dermawan dan ingin menjadi Jutawan dunia dan akhirat jom infaq ke Tabung Amal Till Jannah..insyaAllah

Semoga Amal Kita Kekal k Jannah..amin2 Ya Rahman..

KIT PRIHATI ASNAF 
RM20 atau seikhlas hati

sedekahkan sumbangan anda ke 
"TABUNG ASNAF GELANDANGAN" ATJ


Maybank : 512183340641 (Pn. Rohsamila Yunus)

SMS Transaksi : 0192314480

Email : amaltilljannah@gmail.com

Atau boleh terus isikan borang di sini http://amaltilljannah.blogspot.my/p/borang-sumbangan-atj_2.html

THE POWER OF SEDEKAH

Tangan yang memberi lebih mulia daripada tangan yang menerima


 ''Sesungguhnya sedekah seseorang Islam itu memanjangkan umur dan mencegah daripada mati dalam keadaan teruk dan Allah swt pula menghapuskan dengan sedekah itu sikap sombong, takabur dan membangga diri dari pemberianNya" (Bukhari)

C&p
Mohon viralkan ya supaya kita dapat meneruskan usaha murni program ini


Read More...

Sunday, November 22, 2015

101 Home Based Idea

Publish on : Sunday, November 22, 2015 There is : 0 Comments Labels : , ,

http://munirah-yusoff.blogspot.my/2015/10/ulasan-ebook-101-idea-home-based-bisnes.html

Ketika membaca eBook 101 Idea Home Based Bisnes, saya sedar bahawa ia bukan sekadar senarai biasa. Senarai yang terbahagi kepada beberapa bahagian seperti Bisnes Makanan, Bisnes Kreatif dan Bisnes Pendidikan memaparkan informasi yang berguna. Setiap bisnes mempunyai kaedahnya yang tersendiri kerana bukan sekadar bergantung kepada modal semata-mata, tetapi juga kemahiran dalam menguruskan bisnes.

            Melalui eBook ini juga, saya mengetahui terdapat banyak kesalahan yang telah saya lakukan ketika mula berbisnes. Bukan sahaja simpanan saya telah habis digunakan selepas saya berhenti kerja, malah terpaksa pula menggunakan duit dividen tahunan sebagai modal berniaga. Namun, saya cuba untuk terus positif untuk menguasai ilmu kewangan dan pemasaran bisnes.

         Salah satu idea home based bisnes yang saya dapati, tanpa perlu mengeluarkan modal membina kedai ialah kemahiran dalam bidang komputer. Modal yang saya perlukan hanyalah langganan Internet dan komputer peribadi. Dengan membuat akaun Facebook peribadi dan fan page, saya sudah boleh membuat promosi perkhidmatan yang di sediakan.

        Di sini saya mengetahui bahawa kemahiran saya lebih kepada asas pengaturcaraan berbanding memberikan servis teknikal. Ia melibatkan aspek pemahaman serta hands-onyang mudah untuk di pelajari dan di ajar.

Bagi anda yang mempunyai kemahiran teknikal, perkhidmatan seperti format laptop, mencuci kipas (fan) yang berhabuk atau pemeriksaan terhadap masalah laptop adalah antara permintaan tinggi daripada pelanggan. Jika anda berada di kawasan tumpuan pelajar seperti di Universiti atau di rumah sewa, ia menjadi suatu kelebihan. Apabila pelanggan sekitar anda berpuas hati dengan khidmat yang diberikan, ia boleh di jadikan testimoni bagi meningkatkan keyakinan pelanggan baru.

Antara topik yang menarik minat saya di dalam eBook ini ialah Rekod Rasulullah s.a.w dalam bidang perniagaan. Walaupun sering mendengar kisah-kisah tentang kewibawaan Baginda s.a.w, namun ia dapat di tonjolkan ke dalam teknik perniagaan moden. Dan memahami hukum hakam dalam urusan jual beli bermula dengan diri sendiri bagi mengelakkan kita memakan harta yang haram.

         Alhamdulilah saya dapat mencari idea dalam mengembangkan kemahiran yang saya ada. Biarpun terpaksa bermula semula dari bawah, tidak bermakna impian saya untuk berjaya di dalam bisnes sendiri terkubur. :)


Demikian adalah ulasan pembaca ebook 101 idea home based bisnes. Ingin dapatkan ebook ini bagi mengenalpasti niche bisnes anda? Kekuatan skill anda di dalam bisnes? In shaa Allah. Dapatkan ebook ini hari ini.


Read More...

Khairat Kematian dan Tabung Kebajikan. Sudahkah anda buat belian ulangan?

Utk semua ahli
.
Sudahkah tuan/puan membuat pembelian maintenance iaitu pembelian Plan B serendah RM60 bagi bulan November dan mendaftarkan pin belian di akaun masing2?
.
Ia bukan pembelian wajib tetapi ianya adalah keperluan utk kelayakan menuntut khairat kematian dan faedah tabung kebajikan yg ditawarkan syarikat...

Nak tahu lebih lanjut? Masih tak tahu username keahlian anda?

Wasap 0189100852
.
.
.
#steviasweetener #stevia #steviaextract #steviarccglobal #nosugar #zerocalories #nocalorie #malaysia #penang #detox #testimoni #testimonistevia #promosi #hargapromosi #sales #menjanapendapatan #healthyeating #gulasihat #kempentukargula #kencingmanis #darahtinggi #gout #migrain #gastrik #kanser #demam #photooftheday #photoofthenight


Read More...

Thursday, November 19, 2015

Kelas Asas Urus Akaun Offline Disember2015

Publish on : Thursday, November 19, 2015 There is : 4 Comments Labels : , , ,

Alhamdulillah. Pendaftaran sudah dibuka.

Kelas asas Akaun secara offline bulan Disember 2015.

Grup Coaching akan diadakan di Bandar Tun Hussien Onn pada tarikh-tarikh di bawah.  Boleh pilih tarikh pilihan dan PM ke inbox untuk daftar.

1. 08/12/2015 (Selasa)
2. 16/12/2015 (Rabu)
3. 19/12/2015 (Sabtu) - 3 tempat shj lagi
Masa: 9.30pg - 2.00pm
Sijil dan Refreshment Disediakan
Kelas dalam kumpulan kecil (max 4-6 pax)
Lokasi: Bandar Tun Hussein, Cheras
(Boleh datang melalui Mines, Serdang atau Lebuhraya Cheras-Kajang

#belajarakaun #wahm #akaun #bisnes #coaching #Regrann #smallbisnes #soho #akademibekerjadirumah #abdr


Read More...

Wednesday, November 18, 2015

Usaha untuk Dapat RM100 Sehari

Publish on : Wednesday, November 18, 2015 There is : 0 Comments Labels : , ,

Jangan berhenti dahulu sekiranya pendapatan ke dua atau ke tiga belum lagi stabil. Jangan fikir, ok selepas berhenti barulah boleh fokus untuk meningkatkan pendapatan. Ini mungkin mitos atau realitinya kalian bertarung mendapatkan hanya Rm10 sehari.

Jadi kenalpasti lebih awal sekiranya mahu pendapatan bersih RM3000, maka perlu usaha bagaimana mencari pendapatan bersih RM100 sehari. Begitulah seterusnya.

Meletakkan sasaran juga perlu realistik dengan apa yang dilakukan. Usaha mendapatkan RM100 sehari, tetapi masih lagi bertatih menjual dengan hanya dapat RM10 sehari. Itu namanya buang masa dan tenaga, selalu tingkatkan usaha dan sasaran. Keluar dari zon selesa.
.

Lebih banyak tip mula bisnes dalam PAKEJ EBOOK PROMOSI ABDR

Ebook ini juga kalian akan dapat bonus jika mendaftar ke kelas online blog ABDR 



Read More...

Testimoni Masalah Jantung Tersumbat

Alhamdulillah.. dapat lagi feedback daripada pengguna stevia.

"Ayah mertua seorang sahabat kami telah dimasukkan ke hospital akibat masalah jantung tersumbat. Alhamdulillah.. setelah mengamalkan stevia dalam minuman doktor mengesahkan jantung beliau semakin pulih".

"STEVIA 0 KALORI,
LAGI MANIS LAGI MENYIHATKAN 😋😍" .
.
.
👍 Stevia Sweetener keluaran RCC Global adalah pilihan yg terbaik!!! Kerana..
🌿Stevia Sweetener ini dihasilkan dari ekstrak daun stevia dan air reverse osmosis.
🌿Tiada bahan tambahan
🌿Tiada bahan kimia
.
. 👍 Dan Stevia Sweetener ni mampu..
💪 mencuci usus
💪 mencuci buah pinggang
💪meneutralkan darah
💪STEVIA menurunkan kandungan gula dalam badan
💪Dan macam2 lagi kebaikan stevia..
.
.
Untuk pertanyaan dan pembelian, sila terus whatsapp ke 018-9100852.
.
#photooftheday
#steviasweetener #stevia #steviadrops #steviaextract #steviarccglobal #nosugar #healthychoices #healthyeating #zerocalories #nocalories #sweet #manis #malaysia #penang #kepalabatas #bukitmertajam #hidupsihat #detox #detoxwater #bazaaronline #bazaarpaknil #makanankesihatan #sedap #testimoni #testimonistevia #promosi #hargapromosi #sales

Read More...

10 perkara yang perlu kita tahu tentang Pemanis gula Stevia

Publish on : Wednesday, November 18, 2015 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,
Senyumlah semanis stevia... Ingin saya kongsikan iaitu 10 perkara yang perlu kita tahu tentang Pemanis gula Stevia iaitu:

1. Stevia bukan ubat

2. Stevia bukan supplement atau makanan tambahan

3. Stevia bukan ubat yg sembuhkan semua jenis penyakit

4. Stevia adalah pemanis semulajadi pengganti gula

5. Stevia adalah karbohidrat dengan nilai kalori sangat rendah hingga boleh dikatakan 0 kalori

6. Dengan menukar corak pengambilan gula kepada stevia, risiko penyakit dan komplikasi penyakit berkaitan pemakanan dapat dielak atau dikurangkan

7. Kajian perubatan dan saintifik membuktikan potensi stevia untuk kesihatan

8. Yang memberi rasa manis pada stevia adalah glycoside, bukan sukrosa atau fruktosa

9. Stevia adalah 150-450x lebih manis dari gula

10. Stevia dimetabolismakan di usus dan disingkirkan dari badan melalui najis dan air kencing

Saya harap artikel ringkas ini, dapat memberi gambaran kepada anda tentang pemanis gula Stevia.

Ps: Pemanis gula Stevia bentuk cecair yang tinggi permintaan sekarang ini adalah Royal Sweetener Stevia atau dipanggil Stevia RCC.

Sumber:
Blog Dr Norbayah
steviamalaysia.com

#steviapenggantigula
#steviasweetener
#pemanissemulajadi
#stevia
#kurustanpadiet
#kurusdenganstevia
#tukarGULAjadiDUIT
#gulasihatpoketsi


Read More...

Friday, November 13, 2015

7 Petua Mudah Kempiskan Perut dan Turunkan Berat Badan

Anda sedang mencari petua bagaimana boleh kuruskan badan dengan cepat dan selamat? Kehadiran pil-pil kurus amat merisaukan kerana kebanyakkannya tidak mempunyai lesen KKM dan walaupun ada, kita tetap perlu memikirkan kesan sampingan selepas mengamalkannya.

Dengan kaedah mengetahui punca makanan dan cara hidup yang lebih berkualiti anda sebenarnya dapat menurunkan berat badan dengan lebih baik, lebih sihat dan pastinya selamat walaupun tanpa kehadiran pil kurus ini. Percayalah anda boleh kuruskan badan dengan cepat tanpa ubat =)

7 petua yang anda boleh cuba untuk kempiskan perut dan dapatkan badan yang lebih kurus berbanding sekarang;

  • *      Minum air masak! Berapa banyak perlu minum ya? Sekurang-kurangnya 2 liter air bagi orang dewasa atau mengikut nisbah 25 kg = 1 Ltr. Contohnya berat anda 70 kg, jadi anda perlu minum sehari sekurang-kurangnya 2.8 Ltr sehari. Satu cara lagi ialah dengan melihat kepada perubahan air kencing anda, jika air kencing anda berwarna kuning itu bermakna anda kekurangan air masak, jika warnanya kuning cair atau seakan jernih itu bermakna badan anda menerima air masak secukupnya.

  • *      Bersenam. Tentu anda terus menggeleng kepala bukan? Sebenarnya tidak semua senaman itu susah, untuk senaman kempiskan perut anda boleh cuba kaedah senaman ini. Tarik nafas sambil tahan perut seketika dan lepaskan secara perlahan-perlahan. Ulang sekerap yang mungkin. Sit up juga senaman yang mudah dilakukan.

  • *      Tukar snek kegemaran anda. Jika selama ini snek kegemaran anda ialah gula-gula, coklat dan kek. Maka hentikanlah. Snek itulah sebenarnya yang menggemukkan anda. Gantikan snek kepada makanan ringan yang lebih sihat dan berfiber. Ini juga dapat melawaskan usus anda dan ianya lebih sihat untuk dimakan. Juga, makan buah dahulu sebelum makan nasi, dan selang 30 minit selepas makan barulah anda minum air ya.

  • *      Makanlah dengan perasaan yang tenang. Kunyah makanan dengan baik. Bukankah pesan Rasulullah saw untuk kita kunyah makanan selama 44 kali? Kalau makan cepat-cepat, udara boleh terkepung dalam usus. Tu yang jadikan perut kita “buncit angin”.

  • *      Kurangkan garam atau bertukar ke garam bukit atau mineral. Garam yang berlebihan dalam badan sangat tidak baik kepada kesihatan malah boleh mendatangkan penyakit dan kegemukan. Bukankah objektif kita mahu menurunkan berat badan? Kurang masin adalah lebih baik.

  • *      Jauhi makanan manis dan gula tambahan. Badan kita tidak memerlukan gula tambahan, ini kerana makanan utama sahaja sudah ditukarkan kepada gula dalam badan. Akibat gula tambahan yang tidak bagus ini, bukan sahaja mengganggu system badan tetapi mengakibatkan penyakit dan lemak berlebihan. Juga elakkan ambil minuman 3 dalam 1 ya!


Baca sini à Tips Berjaya Kurus Dengan Hanya Bertukar Kepada Gula tanpa Kalori
 
Read More...

Thursday, November 12, 2015

101 Tips Kuruskan Badan Tanpa Ubat

Semakin banyak pilihan ubat untuk kuruskan badan. Ramai wanita dan lelaki bergantung kepada ubat kurus tanpa mengambil kira sebab terjadinya kegemukan. Memilih jalan pintas untuk kurus tanpa memperdulikan kesan sampingan terhadap tubuh badan adalah amat merbahaya.

Mari amalkan tips yang bakal saya kongsikan supaya anda dapat kuruskan badan dengan cepat dan selamat tanpa sebarang ubat atau pil kurus.

  • ·         Size pinggan memainkan peranan penting. Lagi besar size pinggan anda, lagi banyak anda ingin isikan.
  • ·         Jaga portion lauk dan nasi. Banyakkan sayur-sayuran dan protein kemudian barulah isikan nasi.
  • ·         Kurangkan makan makanan bergoreng/berminyak/pedas/
  • ·         Jika lapar, makanlah kudap-kudapan berbentuk snek sihat atau lebih fiber.
  • ·         Beranggapan tidak makan itu dapat kuruskan badan dengan lebih sihat anda silap!. Jangan skip makan tetapi makanlah pada waktu pagi, tengah hari dan malam Cuma jaga kalori dan pilihan pemakanan.
  • ·         Makan malam paling lewat jam 7 malam
  • ·         Tahukah anda, setiap lebihan makanan/ kalori yang anda makan akan bertukar menjadi LEMAK jika ia tidak dibakar melalui aktiviti harian anda.
  • ·         Kurangkan makan makanan bergula dan jauhi kemanisan. Tahukah anda badan kita tidak memerlukan gula tambahan?
  • ·         Kadar metabolisma badan anda telah menurun selepas 7 mlm. Makanan yang diambil slps itu akan dicerna dgn perlahan dan menyebabkan kegemukan.
  • ·         AMBIL SARAPAN PAGI. Ia akan menstabilkan hormone dan paras gula di dalam darah. Kadar metabolsima juga meningkat utk membakar kalori.
  • ·         MAKAN DENGAN PERLAHAN-LAHAN. Semasa Kita makan secara perlahan-lahan, tubuh akan menghantar isyarat menunjukan kepuasan.
  • ·         Jika anda mengalami berat badan yang berlebihan, air limau nipis atau lemonade yang anda minum boleh menurunkan berat badan.
  • ·         Bersenam sebanyak 3 kali seminggu dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam tubuh badan untuk pembakaran dan pemecahan lemak.
  • ·         Terlalu banyak garam akan menambah ekstrak sodium terhadap cairan dalam tubuh & melambatkan mekanisme proses pengeluaran air dari sel badan.
  • ·         JAUHI MINUM MINUMAN YANG BERGAS. Minuman bergas biasanya mengandungi kandungan gula yang amat tinggi dan ianya sangat tidak baik untuk kesihatan tubuh badan.
  • ·         BUAH-BUAHAN DAN SAYUR-SAYURAN adalah sumber terbaik untuk vitamin, mineral dan serat dan kandungan lemak yang .
  • ·         Jangan timbang berat badan anda setiap hari  kerana anda tidak akan nampak perubahannya.
  • ·         Cara memasak paling berkhasiat dan baik untuk mengurangi jumlah kalori dalam makanan adalah merebus memanggang atau mengukus.
  • ·         Jangan makan buah-buahan dengan berlebihan. Walaupun ia mengandungi vitamin dan mineral, ia juga ada kalori (gula) yang boleh menggemukkan.
  • ·         Ingin kurangkan 1kg? Anda perlu bakar atau membuang 7,700 kalori samada melalui makanan, senaman ataupun gabungan kedua-dua.
  • ·         “Pil cepat kurus? Tiada pil ajaib yang boleh mengurangkan berat badan, bakar lemak tanpa gabungan pemakanan asas yang baik. Mustahil.
  • ·         Positifkan Diri Anda. Tetapkan matlamat dan bayangkan anda Berjaya menurunkan berat idaman anda. buatkan satu target yang ingin anda capai seperti berapa berat yang ingin anda capai dalam jangka masa tertentu.
  • ·         Makanan dengan lemak yang sihat seperti buah zaitun, salmon dan walnut membantu anda berasa berpuas hati.
  • ·         Kunyah makanan lebih lama dari biasa. Bukankah kita diajar untuk kunyah sehingga 44 kali?
  • ·         Jika anda terbangun dari tidur pada waktu malam dan terasa lapar, minum air kosong atau makan sebiji buah seperti epal atau pisang.
  • ·         Jangan makan lewat malam. Kurangkan pengambilan sedikit demi sedikit dan makan selewat-lewatnya 4 jam sebelum masuk tidur.
  • ·         Buat senaman ‘sit up’ dan ‘push up’ setiap kali bangun tidur pada waktu pagi dan pada waktu petang  selepas balik kerja.
  • ·         Bawang mengandungi anti bakteria dan mineral seperti sulfur yang membantu untuk membakar lemak.
  • ·         Putih telur adalah merupakan makanan yang menjadi sumber protein paling baik.
  • ·         Bertukar ke gula tanpa kalori. 1 gram gula pasir bersamaan  4 kalori dan kebiasaannya 1 cawan the mengandungi 4 gram gula iaitu bersamaan 16 kalori.


Tahukah anda gula stevia itu ialah gula tanpa kalori, tanpa lemak dan tanpa kolestrol?


Baca sini --> Testimoni Berjaya Kurus dengan Hanya bertukar gula sahaja.
Read More...

9 Ciri Kebaikkan Stevia kepada Tubuh Badan

Publish on : Thursday, November 12, 2015 There is : 0 Comments Labels : , , ,
ANTARA CIRI-CIRI STEVIA IALAH :

  • Menurunkan kadar gula dalam darah
  • Melawaskan kencing
  • Menurunkan tekanan darah
  • Membunuh bakteria
  • Membunuh kulat
  • Membunuh virus
  • Mengurangkan keradangan
  • Membantu menurunkan berat badan
  • Mematikan sel2 kanser

Dengan hanya bertukar ke gula dari stevia. Kita sebenarnya telah menjamin kualiti hidup yang lebih sihat. Stevia merupakan alternatif gula pasir yang mempunyai lebih banyak kebaikkan berbanding keburukan gula pasir.

9 ciri kebaikkan gula stevia ini bukan sahaja dapat mencegah pelbagai penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi, kanser tetapi in shaa Allah ianya dapat merawat masalah derita akibat penyakit yang sedang dialami.

Saya kongsikan testimoni pengguna gula stevia yang telahpun mendapat manfaat kesihatan sejak bertukar ke gula stevia.








Anda tidak percaya?

Baca Sini --> Kesan gula pasir kepada kesihatan tubuh badan

Ada banyak lagi perkongsian mengenai testimoni berjaya setelah mengamalkan stevia ini. Mudah-mudahan artikel ini dapat membantu anda semua memahami yang gula stevia bukan sahaja sekadar gula tetapi mampu menjadi penawar kepada pelbagai masalah kesihatan.

Apa kata kita cuba sebotol untuk lihat bagaimana kesannya terhadap masalah kesihatan yang kita hadapi sekarang. Jika anda telah cuba pelbagai kaedah dan ubatan, mungkin inilah masanya untuk anda ubah gula anda di rumah.

Hubungi saya untuk dapatkan stevia hari ini. :)

Read More...

Tuesday, November 10, 2015

3 Pakej Popular Akademi Bekerja di Rumah

Bismillah.
Assalamualaikum semua.

Kami rai sahabat sahabat baru ABDR sesi November.

Tiga pilihan popular
1. Kelas Asas Blog Dan Penulisan.
2. Kelas Asas Bina Kedai Online.
3. Rakan Niaga ABDR.

Alhamdulillah, mengembara bersama kami setiap hari dengan rakan-rakan baru dan ilmu baru.

Kami sedang mara 2000 keahlian. Segalanya dengan izin Allah.

Alhamdulillah, atas sokongan dan kepercayaan berterusan.

Sedang berlangsung juga dua pakej istimewa bulan November.

Kami buka talian pendaftaran dan tempahan setiap hari.

Jana pendapatan dari rumah. In shaa Allah


Read More...

Monday, November 09, 2015

Kepentingan Solat Awal Waktu bagi Wanita Muslimah

Publish on : Monday, November 09, 2015 There is : 0 Comments Labels : , , ,

Perempuan digalakkan solat awal waktu.

Tapi.. berapa ramai wanita yang disengajakan solat lambat waktu.

Contoh ditempat kerja/office .

Waktu solat zohor dikerjakan 15minit sebelum waktu asar. Kenapa disengajakan lambat-lambatkan waktu solat?? Sedangkan surau dan office tak jauh. *melainkan kongsi surau dengan lelaki. Itu lain*.

Isteri/anak/ibu yang solehah harus jaga waktu solatnya. Digalakkan solat awal waktu. Alah.. ulang alik g surau takpe kowt. Selangkah je dah pahala. Allah swt takpernah berkira dengan kita. Takkan kira nak bekira dengan Allah swt.

Perbaiki waktu solat kita. Melainkan kita betul betul ada hal kecemasan. Kowt nak tecirit sangat ke.. Yang disengajakan ni bahaya. Nak-nak yang duduk office ni. Ingat amalan kita kena ikhlas.

Orang lelaki pun busy jugak. Tapi tak ramai lah yang 15minit nak dekat asar baru solat. Dorang berjemaah. Sekali je dah  25pahala dorang dapat. Kita yang perempuan ni??

Perempuan ni nak masuk syurga senang je

Jaga waktu solat. Jaga puasa jaga maruah diri. Jaga kemaluan kehormatan diri. Jaga maruah suami/keluarga. JAga harta benda suami/keluarga. Hormat mak ayah. Jaga mulut. Jaga mata jaga hati. jaga lidah jaga jari. Jaga aurat. Semua pekara tu kita jaga kita titik beratkan. In shaa Allah. Allah swt izinkan kita pilih mana-mana pintu di syurga.

Pesanan saya kan. Dah masuk surau. Mulut kunci kejap je. Takyah bebual bab duniawi didalam surau. Hormat orang yang tengah solat.. kesian akak tu. Jap g 3-4 kali ulang sampai lupa rakaat berapa. Khusyuk tu hilang bab ada orang cakap pakai mic dalam surau. Cakap slow slow. Hormat jemaah yang lain. Itu je.. sekian..

Peringatan untuk diri sendiri. Dan sahabat muslimat yang lain.

#copypaste #sumberdariusratiwassap


Read More...

Applikasi Blogaway Medium Blogging bagi Pengguna Handphone

Publish on : Monday, November 09, 2015 There is : 1 Comments Labels : , , , ,

Sebagai seorang surirumah dan menjaga 3 orang anak berusia 5, 3 dan 1 tahun. Untuk kekal aktif menulis entri di blog menggunakan laptop, notebook atau pc adalah hampir tiada. Seharian melayani kehendak anak kecil ditambah lagi anak bongsu saya sukar berjauhan kerana sangat menyayangi ibunya. Imagine, she's 100% breastfeeding and directfeeding. Maka, dengan itu agak sukar saya mahu menaip dengan amannya di meja. Oh, lupa saya maklumkan notebook pula sudah usang tidak boleh diheret ke sana ke mari tanpa wayar cas bateri.

Pada mulanya agak kekok menulis entri di blog menggunakan handphone. Kejang jari jemari dibuatnya, terutama ibu jari ni. Tapi semangat yang tidak luntur di akademi bekerja di rumah, kini saya sudah menulis sebanyak 197 entri di laman blog utama saya iaitu emmemarinamohamad.blogspot.my dalam tempoh masa 3 bulan sahaja. Saya sendiri tidak menjangka yang saya mampu lakukan sebanyak itu.

Saya menggunakan applikasi Blogger. Namun saya kurang gemar kerana tiada seksyen bagi meletakkan gambar dan ayat secara berselang seperti kita menulis post di website blogger dashboard. Apa yang terjadi ialah penulisan entri di atas dan kesemua gambar di bawah dan juga anda tidak dapat meletakkan caption bagi gambar sekiranya anda mahu. Ia menjadikan entri anda kurang sampai kerana gambar yang bercampur di bawah sedangkan ianya perlu diterangkan secara satu persatu mengikut paragrap yang anda inginkan.


Perkenalkan applikasi android iaitu Blogaway. Pilihan yang terbaik buat semua blogger di luar sana yang menjadikan handphone sebagai medium penulisan blog mereka. Seperti yang anda lihat, ianya bukan sahaja berfungsi menulis entri yang baru tetapi anda boleh melihat blog anda yang lain.


Ini adalah list blog yang saya sedang usahakan. Saya harus akui sejak saya menyertai Kelas Asas Blog di Akademi bekerja di rumah, mencipta blog adalah jauh lebih mudah berbanding menjaga fanpage di facebook. Tanya saya, jika anda mahu tahu ya. Atau terus sertai kelas asas blog secara online bersama kami di ABDR.


Ini adalah list blog yang saya ikuti dalam ruang "reading list". Jika anda mempunyai blog kegemaran yang anda suka baca atau follow, hanya perlu taipkan sahaja link blog tersebut dan tekan "add". Perlu saya beritahu, buat masa ini Blogaway hanya boleh membenarkan link blogspot sahaja sebagai list reading anda.

Bagaimana untuk mula menulis post di Blogaway?


Tekan pada "post". Anda akan lihat ini sebagai paparan menulis blog anda. Ada title/tajuk, entri bagi isi kontent anda dan label. Untuk mula menulis tekan pada "section". Paparan berikut akan keluar.

Icon "tambah" ialah untuk anda meletakkan gambarajah. Jika mahu gambar di atas perenggan, tekan "tambah" dan mula menulis. Jika anda mahu gambarnya di bawah perenggan,menulis terus isi dan kemudian keluar dari "section" pertama dan tekan pada "section" yang baru, di situlah baru anda masukkan gambar.




Seperti gambar di atas, ada 2 "section" berbeza. Kini, anda bolehlah atur gambar dan ayat mengikut kehendak anda. Untuk meletakkan "caption" pada gambar atau edit gambar, tekan pada gambar dan ubah mengikut keperluan anda. Mudah sahaja bukan?

Alhamdulillah, siap juga tutorial menulis entri di blog menggunakan Blogaway dengan handphone saya ni. Harap ibu-ibu atau wanita yang bekerja di rumah khususnya mungkin tengah pening memikirkan bagaimana nak start kelas blog tetapi tidak memiliki laptop. Bagaimana nak menulis entri tapi anak-anak tak menang tangan melayan. Jangan risau lagi dah. Sebabnya tengah nak siapkan makan malam pun saya boleh tulis entri tahu. Idea tengah datangkan. Kenelah cepat-cepat buat draft atau entri terus.

Selamat mencuba dan bagi yang berminat menyertai kelas asas blog di akademi bekerja di rumah. Ketahui bagaimana dengan berblogging anda turut dapat menjana pendapatan hanya dari hujung jari dan pastinya tanpa perlu keluar dari rumah. In Shaa Allah


Read More...

ABDR Komuniti Untuk Ibu Bekerja Di Rumah

Ulasan Kelas Blog Bisnes Penulisan

Teks : Rosilawati Wahid

Saya mula menulis blog dari tahun 2008 (mulanya di sini). Waktu itu tiada panduan, tiada komuniti, tiada cikgu yang membantu. Semuanya redah sendiri. Niat hanya untuk berkongsi ilmu yang sedikit dengan orang lain yang punya hobi dan minat yang sama.

Dari blog tersebut dapat berkenalan dengan sahabat baru yang rata-rata daripada minat yang sama. Sahabat baik dari Kota Kinabalu juga berjumpa di lapangan blog tersebut. Alhamdulillah, ukhwah yang terjalin kekal hingga ke hari ini.

Saya merupakan seorang ibu yang bekerja dari rumah sejak 2012. Terpaksa berhenti kerja kerana anak-anak telah meningkat remaja dan perlukan perhatian yang lebih istimewa. Jadi saya rasakan saya perlu berada di dalam sebuah komuniti yang dapat membimbing, kumpulan yang merupakan kumpulan sokongan untuk membantu saya di dalam pengurusan sebagai seorang ibu yang bekerja dari rumah.

Sekitar penghujung Mac 2015 bermula daripada perkongsian rakan fesbuk (Cik Azue) berkenaan Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR) seterusnya membawa kepada perkenalan dengan cikgu Anys iaitu salah seorang pengurus online akademi bekerja dari rumah timbul minat untuk bergabung dengan komuniti ini.

Saya tidak menunggu lama untuk membuat keputusan. Terus mendaftar untuk menyertai akademi bekerja dari rumah bermula April 2015. Sejurus mendaftar saya menerima pautan untuk lima buah ebook. Saya juga diserap masuk ke dalam kumpulan akademi bekerja dari rumah kelolaan cikgu Anys.

Di dalam komuniti akademi bekerja dari rumah saya diajar cara menulis blog dengan betul. Panduan langkah-demi-langkah bergambar disediakan bagi memudahkan sesiapa sahaja yang baru hendak belajar membina blog sendiri. Saya juga diberikan soalan analisa untuk dijawab dan dari situ akan menentukan minat dan kecenderungan kita.

Blog saya lebih menjurus kepada minat dalam seni jahitan dan ianya membuatkan saya lebih fokus kepada tajuk yang diberi. Tidak macam sebelum ini menulis blog caca-marba. Berpandukan soalan kaji selidik yang dijawab juga, kita akan tahu kekuatan blog kita di mana. Jadi segala penulisan atau perkongsian akan menjurus ke arah topik yang diberi oleh pengurus online.

Memandangkan saya bekerja dari rumah dan dalam masa yang sama perlu menjaga anak yang masih kecil, masa saya agak terhad. Saya juga agak sukar untuk menghadiri kelas yang diadakan secara offline. Akademi bekerja dari rumah ini sangat sesuai untuk situasi saya.

Kelas akademi bekerja dari rumah ini kerana ianya sangat fleksibel. Semuanya dilakukan secara online. Tugasan akan diberikan dan berapa pantas anda hendak menyiapkan tugasan yang diberi anda tentukan sendiri. Tiada paksaan, segalanya anda yang tentukan. Segala kekeliruan yang timbul sepanjang kelas berlangsung akan ada sokongan. Hanya perlu menghantar soalan melalui pesanan di facebook dan segalanya akan dijawab oleh cikgu Anys.

Walaupun baru enam bulan selepas penjenamaan semula blog, ianya sudah pun menampakkan hasil. Blog saya sudah mula dijejaki. Tajuk utama blog adalah tutorial jahitan dan dalam masa yang sama berkongsi catatan harian dan juga catatan pengalaman sebagai panduan.

Semoga sedikit ulasan saya ini dapat membuka ruang dan peluang untuk lebih ramai lagi suri yang akan atau telah berhenti kerja dan ingin bekerja dari rumah mencipta kejayaan sendiri dengan sokongan komuniti akademi bekerja dari rumah ini.

Kita semua mempunyai keistimewaan sendiri, jangan bataskan kemahiran diri. Anda mampu pergi lebih jauh dengan kemahiran dan kebolehan yang ada.

Semoga bermanfaat.

Read More...

Potensi dan Kepakaran Diri Sendiri Selepas Dibimbing Dalam Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) .

Publish on : Monday, November 09, 2015 There is : 0 Comments Labels : , ,

Pelajar : Norudin Draman
Guru Online : Anys Idayu Zakaria
Kelas Blog Mula Bisnes ABDR 
Sumber : Norudin Draman 

Saya Tahu Potensi dan Kepakaran Diri Sendiri Selepas Dibimbing Dalam Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR)
.
:
Bismillah.
Assalamu'alaikum wrb.
.
:
Ini pengalaman sebenar saya sendiri. Selepas bayar yuran pendaftaran, guru online dalam Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) beri saya pakej ebook (buku teks ABDR) dan satu set soalan. Pembelajaran dan bimbingan hanya akan bermula selepas saya jawab semua soalan tersebut.
.
:
Alhamdulillah. Dalam masa menjawab soalan-soalan itu, saya baru sedar dan nampak satu sudut dari kehidupan saya yang selama ini saya tidak nampak dan tidak sedar. Sedangkan sudah berbelas tahun saya hidup bersama kemahiran tersebut. Subhanallahi wa bihamdih. Syukur Allah untuk kurniaannya menyedarkan saya dan sudah meletakkan saya dalam jalan tersebut sekian lama.
.
:
Apa Yang Saya Sedar?
.
:
Perasaan saya bercampur pada waktu itu. Ada perasaan syukur, insaf, sedih dan terharu. Syukur kerana Allah telah merezekikan saya untuk berada di jalan tersebut sudah sekian lama. Sudah 16 tahun sejak tahun 1999. Allahu rabbi. Subhanallahi wa bihamdih.
.
:
Sungguh saya terharu pada waktu itu. Walaupun dibanding orang lain, ada orang lebih baik dan lebih hebat. Namun, bagi diri saya sendiri, inilah antara anugerah terbesar dari Allah untuk saya. Bukankah Rasulullah saw pernah bersabda dalam sebuah hadis yang bermaksud:
.
:
"Sebaik-baik (orang) dikalangan kalian ialah orang yang belajar dan mengajar Al-Quran". (Hadis riwayat Bukhari)
.
:
16 Belas Tahun Saya Mengajar Al-Quran
.
:
16 tahun saya menjadi guru Al-Quran sejak tahun 1999. Allahu rabbi. Subhanallahi wa bihamdih. Kisah lanjut ada saya ceritakan di blog www.ustazcahaya.com dan www.norudindraman.blogspot.com
.
:
Perasaan insaf dan sedih pula ialah bila saya muhasabah diri dengan beberapa soalan. Banyak soalan yang saya tanyakan kepada diri saya sendiri waktu itu. Saya hisab diri sendiri.
.
:
Berapa tinggi kesungguhan saya mengajar Al-Quran? Adakah saya sudah mengajar dengan sehabis baik? Sedangkan saya selama ini diletak Allah di barisan hadapan dalam pendidikan Al-Quran; iaitu, mengajar asas huruf dan asas membaca Quran kepada kanak-kanak.
.
:
Aku Mahu Hidup Untuk Ini
.
:
Bermula dari situlah kemudiannya, guru online ABDR membimbing saya untuk blog dengan kemahiran dan pengalaman yang ada pada saya. Sejak memulakan tugasan ABDR itu saya terus merangka ebook Teknik M.A.K.
.
:
Waktu itu juga saya berazam untuk membantu ibu bapa lain sehabis kemampuan dan kemahiran saya berkaitan mengajar asas Al-Quran kepada kanak-kanak. Satu tahap pendidikan yang sangat penting walaupun dunia memandang guru pada tahap ini (seperti saya) sebagai 'tahap rendah'.
.
:
Banyak yang saya rancangkan waktu itu. Ada yang masih sedang diusahakan dan ada yang saya tidak menyangka dipercepatkan. Contohnya grup Whatsapp ‪#‎dahbacaquranbelum‬. Saya tidak menyangka itu yang didahulukan oleh Allah dalam perjalanan saya bersama ABDR. Sedangkan dalam senarai usaha saya, itulah yang saya letak kemudian.
.
:
Grup Whatsapp
#dahbacaquranbelum
.
:
Masa buat tugasan pertama dalam ABDR, saya cadang untuk buat kelas mengaji Quran di Whatsapp dan juga satu grup khas untuk para ibu bapa dan saya berkongsi ilmu dan berbincang tentang pendidikan Al-Quran kepada kanak-kanak.
.
:
Waktu itu dalam hati saya tekad untuk buat ebook Teknik M.A.K. kemudian baru kumpul pembaca ebook dalam grup Whatsapp. Namun, ketentuan Allah selalu lebih baik.
.
:
Satu hari, Puan Masayu Ahmad share di Facebook beliau satu post dari blog saya. Dalam ruangan komen, seorang rakan ABDR memberi idea untuk sebuah grup Whatsapp yang bila masuk mesej sekurang-kurangnya kita tanya diri sendiri, "Eh, aku dah baca Quran belum hari ni?"
.
:
Lalu tanpa bertangguh saya pun buat grup Whatsapp #dahbacaquranbelum.
.
:
Berkat Dalam Berjamaah
.
:
Alhamdulillah. Rakan-rakan dalam grup Whatsapp #dahbacaquranbelum banyak membantu saya dalam edaran pertama ebook Teknik M.A.K. Saya sendiri tidak menyangka page Teknik M.A.K. boleh memperolehi jumlah 'likers' seramai 2000 orang dalam masa dua minggu dengan tidak ada membayar FBads.
.
:
Dalam masa sama saya sedar terhadap satu lagi minat dan kepakaran saya iaitu menulis dan membuat design mudah tetapi kemas dan sedap dipandang (sekurang-kurang dipandang oleh mata saya sendiri la kan. tongue emoticon hehe)
.
:
Lalu saya pun menceburkan diri dalam bisnes buku. Mempromosikan buku dan mushaf Al-Quran. Masih berkaitan Al-Quran dan pendidikan Al-Quran. Alhamdulillah. Dengan rahmat Allah, dalam bisnes buku saya mendapat jalan untuk menjual buku motivasi, novel dan lain-lain genre buku dalam industri perbukuan negara.
.
:
Kebanyakan buku saya jual sebagai agen dropship. Dengan stok buku-buku bernilai lebih RM30 ribu jika kita nak sedia stok sendiri. Paling tidak satu judul mesti beli borong 30 naskhah untuk dapat diskaun. Dalam bisnes dropship saya ada stok buku bernilai RM30 ribu tanpa perlu modal dan tanpa simpan stok. (Bisnes dropship diajar dan dilatih dalam ABDR)
.
:
Setiap Kita Ada Bakat dan Kemahiran
Yang Mesti Kita Manfaatkan
.
:
"Dan jiwa serta penyempurnaan (penciptaannya). Maka Allah mengilhamkan kepada jiwa itu (jalan) kefasikan dan ketakwaannya. Sesungguhnya beruntunglah rang yang membersihkan jiwa itu, dan sesungguhnya rugilah orang yang mengotorinya.”
.
:
(Al-Quran, surah Asy-Syams; Ayat 7-10)
.
:
Bergabunglah bersama kami dalam keluarga besar ABDR. Jamaah kita saling membantu dalam kebaikan dan saling membantu sesama untuk memanfaatkan kebolehan diri.
.
:
Paling tidak, setiap ibu punya pengalaman dan kisah menarik bersama anak-anak yang mungkin tidak ada pada orang lain. Dikongsikan pengalaman itu lalu menjadi ilmu bermanfaat yang diajarkan kepada orang lain; yang kiraan pahalanya berterusan sehingga kita meninggal dunia sekalipun.
.
:
"Apabila mati seorang manusia, maka terputus amalannya (pahala) kecuali dari tiga perkara (iaitu) sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat, atau anak soleh yang berdoa untuknya". (Hadis riwayat Muslim)
.
Berkenalan dengan Ustaz Norudin Draman UstazCahaya
Kelas online blog bisnes ABDR /Pengurus Online ABDR


Read More...

Sunday, November 08, 2015

Pengakuan Testimoni Isteri Pesakit Barah Otak dan Penerima Khairat Kematian RCC

Publish on : Sunday, November 08, 2015 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

Pengakuan ini berdasarkan perkara sebenar yang terjadi kepada mangsa. Walaupun stevia mampu menyembuhkan penyakit, in shaa Allah tetapi ajal maut tetap di tangan Allah. Namun syukur, kebajikan pengguna turut dirasai apabila bantuan dihulurkan kepada ahli rcc mengikut syarat dan terma yang telah disediakan. Inilah syarikat Islam bumiputera yang bukan sahaja memberi nilai dalam hidup kita tetapi menjaga kebajikan ahli-ahlinya.

Hi RCC team,

This is testimonial from me Kalis.  My niece Muneshwary and husband Anbumani  decided to start RCC business in Feb 2015.

The husband joined Gold package later the wife interested to come in Platinum package.  Things did not happen the way they plan. On April 2015,

Anbumani  had frequent headache.  After consulting doctor the MRI  results was shocked, it was found that he had brain cancer.   The wife gave him

20 drops of Stevia 3 times a day (60 drops per day). He was getting better and feeling  good decided to go back to work in Johor, hometown.

But unfortunately due to other complications he collapse and passed away on 22nd May 2015 without any suffering.  He is 33 years old, have

a daughter 2 years old. The wife was devastated. At this moment during such a difficult moment RCC help to offer RM4,000.00 from Khairat Kematian within 2 weeks. This was a great help for a single mother who is only a housewife.

We would like to offer our deepest gratitude to our Master G, my upline Subra and his wife & the RCC team who expedite the payment incredibly fast.

There is no other organisation can be caring as RCC. From bottom of our heart we would like to offer gratitude to our beloved CEO Encik Azman to bring this wonderful business and love all  colours of people in this country.    Below is the  picture of Anbumani receiving Stevia box from my sister upline, the other photo is my niece Muneshwary and her 2 yrs old daughter Saraniaa.


Regards,
Anbu.


Read More...

Waspada! 10 Jenis Makanan Yang Membahayakan Organ Dalaman Badan Anda!

Publish on : Sunday, November 08, 2015 There is : 2 Comments Labels : , , ,
Sedang skroll facebook tadi terjumpa pula artikel ni. Kadang-kadang skroll facebook pun boleh dijadikan bahan dalam entri di blog. Sebenarnya fakta tentang makanan yang membahayakan tubuh badan kita sekaligus kesihatan kita memang dah lama dikongsikan oleh pelbagai pihak. Kita sahaja yang kadangnya menutup mata, seolah-olah tiada apa. Janganlah begitu ya rakan semua. Nasihat kesihatan yang baik haruslah kita cuba amalkan, kita tidak tahu entah esok lusa kita atau keluarga yang terpaksa menanggung akibatnya.

Makanan merupakan sumber tenaga yang penting bagi tubuh. Cuba bayangkan jika anda tidak makan, badan kita pasti menjadi lemah, dan tidak berupaya melakukan kerja seharian sekaligus melemahkan daya tumpuan anda.

Makanan yang sihat, menyumbang kepada tubuh badan yang sihat. Makan makanan yang mampu memberikan faedah serta zat yang diperlukan oleh badan. Ianya kritikal kerana masa kini pelbagai jenis makanan sedap disediakan tetapi kurang berzat. Ramai juga ambil mudah dan suka makan diluar sedangkan memasak sendiri makanan anda adalah lebih sihat dan bersih.

Menurut sumber, sebuah kelompok studi menyampaikan, sering mengonsumsi makanan-makanan ini bisa membahayakan kesejahteraan Anda, bahkan juga berisiko mengakibatkan kematian. Serta inilah 10 makanan beracun itu.

1. Gula
Gula sering dianggap sebagai musuh nomer satu. Gula merupakan alasan paling utama pemicu diabetes serta obesitas. Gula juga ternyata buruk untuk organ hati, pankreas serta system pencernaan. Gula bisa mengganggu system saraf sampai 50 % setiap kali Anda mengkonsumsinya. Namun ingat, tak semua gula beresiko. Gula alami yang ada pada madu serta buah-buahan sangatlah berguna untuk tubuh, bila dikonsumsi dalam jumlah yang wajar.

2. Tepung
Mungkin saja, tepung terlihat tak beresiko, namun waktu masuk ke tubuh Anda, pengaruh tepung sama juga dengan gula. Tepung bisa memberi tekanan pada pankreas serta mengakibatkan ketidakseimbangan tingkat insulin.

3. Susu
Apakah Anda terperanjat mengetahui hal ini? Ya, kita sering disarankan untuk konsumsi susu supaya tulang kita kuat, namun pakar gizi Patrick Holford menyampaikan, seiring menambahnya usia, kita kehilangan kekuatan untuk mengolah laktosa, komponen utama dalam susu. Itu penyebab susu bisa mengakibatkan intoleransi makanan, kembung, memberi asam dalam tubuh serta mengakibatkan penyakit inflamasi.

4. Makanan Segera
Ini adalah makanan yang disediakan dalam waktu yang singkat, itulah penyebab makanan ini sangatlah buruk untuk tubuh. Terlebih daging yang diolah yang memiliki kandungan natrium serta lemak jenuh.

5. Daging olahan.
American Institute for Cancer Research menemukan, konsumsi daging olahan terhubung dengan peningkatan resiko kanker usus besar.

6. Donat
Donat di buat dari beberapa bahan yang tidak sama sekali sehat, seperti gula putih, lemak trans serta tepung. Ini adalah kombinasi yang sangat beresiko, bukan sekedar untuk bentuk tubuh namun untuk kesehatan jantung Anda juga. Selain itu, mengonsumsi gula serta lemak trans meningkatkan resiko diabetes serta penyakit jantung secara signifikan.

7. Keripik kentang
Keripik kentang tinggi bakal lemak serta garam, yang berarti memiliki kandungan natrium dalam jumlah besar. Natrium bertanggungjawab untuk penambahan tekanan darah serta kandungan cholesterol, yang mengakibatkan peningkatan resiko serangan jantung serta stroke. Cancer Science magazine menerbitkan suatu studi pada th. 2005 serta mengungkapkan bahwa konsumsi makanan tinggi garam bisa mengakibatkan kanker lambung.

8. Soda
Minuman ini tak mengandung bahan-bahan yang bermanfaat untuk tubuh Anda. Serta yang lebih buruk lagi, soda berlimpah bakal bahan kimia serta gula, yang bisa mengurangi tingkat suplemen dalam organ badan Anda. Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention menerbitkan suatu studi yang tunjukkan bahwa minum soda sepanjang satu minggu bisa menggandakan bahaya perkembangan pankreas.

9. Margarin
Margarin adalah lemak yang diolah serta berisi lemak trans yg tidak dapat diolah oleh tubuh. Hal ini bakal meningkatkan cholesterol serta mengakibatkan rusaknya pada pembuluh darah.

10. Sup kaleng
Makanan kaleng berlimpah bakal garam. Walau sup kaleng kerap disebut-sebut sebagai makanan sehat, sebenarnya makanan ini memiliki kandungan sampai 890 miligram sodium. Saat tubuh terlampau banyak dimasukkan natrium, hal semacam ini bakal berikan desakan pada jantung serta tingkatkan tekanan darah yang berisiko mengakibatkan serangan jantung.

Sumber : Relationship Digezt

Read More...

Bina dan Buat Blog Perniagaan Secara Percuma

Publish on : Sunday, November 08, 2015 There is : 0 Comments Labels : , , , ,
Sejak beberapa tahun ini, saya lihat trend menjalankan bisnes secara online menjadi pilihan ramai peniaga di luar sana termasuklah diri saya. Saya sendiri bermula dengan menjalankan perniagaan secara online sejak tahun 2011. Antara sebab mengapa perniagaan online menjadi pilihan ramai kerana kos modalnya lebih rendah dan tidak perlu memeningkan kepala akan kos sewa kedai dan sebagainya.
Menurut blogger marketing Binablogdotcom dalam satu artikelnya, http://www.binablogdotcomsendiri.com/blog/infografik-kenapa-anda-perlu-mula-bina-blog-perniagaan-sendiri.html
Bercakap mengenai perniagaan, sudah semestinya ianya berkait dengan pemasaran. Blog adalah antara salah satu medium pemasaran yang sangat berkuasa dalam membantu sesebuah bisnes meningkatkan kredibiliti dan jualan di Internet.
Jelas menunjukkan bahawa medium perniagaan melalui blog atau laman web adalah amat besar pengaruhnya ke atas sesebuah perniagaan terutamanya peniaga online. Dan ianya tidaklah terbatas kepada peniaga yang sudah besar sahaja tetapi sesiapa sahaja yang baru berjinak dalam bisnes online ini.
Namun, setelah puas saya google tidak terjumpa pula cara membina blog secara percuma melainkan tutorial bina blog yang sememangnya percuma. Berbelit pula ayat saya. Maksud saya begini, untuk buat blog memang sudah percuma di atas landasan blogspot atau wordpress. Caranya mudah sahaja, anda buat email dahulu (jika tiada sila buat ya), kemudian pergi ke laman blog yang anda inginkan iaitu blogger@blogspot atau wordpress, setup satu blog yang anda mahukan. Ikut cara bina blog dan siaplah satu blog khas untuk perniagaan anda.
Yang menjadikan bina blog itu mahal ialah apabila anda perlu tahu bagaimana menjadikan blog anda sebagai blog yang berpengaruh, blog yang mendapat ranking carian di laman pertama apabila anda google sesuatu maklumat. Kemahiran itu yang menjadikan ianya mahal dan perlu dibayar. Faham ya?
Mereka yang membuat carian di google ialah mereka yang memerlukan sesuatu maklumat atau sesuatu produk. Di sinilah blog anda memainkan peranan memberikan apa yang mereka mahukan. Bagaimana caranya? Buat blog memang mudah tapi nak setup blog anda sebagai satu medium pemasaran memerlukan bimbingan dari mereka yang berpengetahuan.
Ingin belajar bina blog bagi mengembangkan perniagaan anda? Sertai kursus kelas asas blog di akademi bekerja di rumah dan nikmati keistimewaan mendapat bimbingan percuma sepanjang hidup bersama kami dengan hanya perlu sertai kelas yang telah disediakan. Bayaran yuran kelas asas blog hanya satu kali sahaja, tetapi tunjuk ajar dan bimbingan secara berterusan walaupun sudah mahir berblog.
Hubungi saya pada bila-bila masa anda bersedia. Klik sini untuk lihat pakej kelas asas blog yang telah disediakan.
Saya kongsikan kenapa berblog menjadi medium pemasaran yang utama berbanding facebook atau medium yang lain.
Read More...