Monday, December 26, 2016

Sumbangan Barangan Sekolah Masih Diperlukan RM910

Publish on : Monday, December 26, 2016 There is : 0 Comments Labels : ,

Amal Till Jannah:
PROGRAM KIT KASIH ANAK YATIM & ASNAF 2017.

#1KIT RM80 UNTUK PELAJAR YANG LAYAK TERIMA.

#1KIT RM80 ( BEG SEKOLAH, ALAT TULIS, BAJU SEKOLAH, STOKIN )

1KIT = RM80.
TARGET = 100 KIT
DANA TERKINI = RM3,090
DANA DIPERLUKAN = RM8000.

SUMBANGAN KE AKAUN MAYBANK
AMAL TILL JANNAH - 512183340641

Namun, kami mensasarkan 50 kit untuk 50 orang pelajar.

Berbaki 11 kit lagi
Jumlah diperlukan kini lagi RM 910.

Bantu kami supaya dapat kami sampaikan sumbangan ini buat anak-anak pelajar yang tidak berkemampuan.

Insha Allah


Read More...

Wednesday, December 14, 2016

Karpet Patchwork 3D Tebal Ready Stok

Publish on : Wednesday, December 14, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,

Karpet patchwork 3D kami ada 2 jenis, iaitu mix cotton dan 100% cotton.

Perbezaan dari segi saiz dan ketebalan.

Karpet patchwork 3d 100% cotton didatangkan dengan saiz lebih besar iaitu king saiz dan ianya lebih tebal dan berat berbanding size queen.

Sudah tentu harganya turut berbeza.

CARPET 3D
Karpet patchwork 3d

Size:200/230cm- 7'x9'
King Saiz

Mat: Full cotton
Anti Slip
Washing machine wash
Anti dust
Easycare
Tebal & tahan lasak

Harga:Rm 130 sem/ rm 140 ss

Untuk terus menempah,

Whatsapp gambar ke 0189100852

Read More...

Karpet Patchwork 3D Ready Stok

Publish on : Wednesday, December 14, 2016 There is : 1 Comments Labels : , , , , ,

Karpet patchwork 3D ni merupakan pengganti bagi mereka yang sukakan kelainan karpet jenis bulu. Selain tidak mudah berhabuk ianya mempunyai reka bentuk yang seolah-olah hidup.

Namun harus saya katakan corak bagi karpet patchwork 3D ini agak terhad.

Karpet patchwork 3d

Size M atau Queen
160cm x 210cm

Material cotton mix polyester
Tahan lasak
Tebal daripada karpet patchwork biasa
Tidak berhabuk
Boleh basuh mesin
Anti slip (anti gelinciran)

Ready stok ya.

Harga pula bagi saya jimat dengan kualiti terjamin.

RM 85 semenanjung / RM 95 Sabah sarawak
(Harga sudah termasuk postage)

Read More...

Friday, December 09, 2016

Tarikh Viva Voice Master Dah Konfirm!

Publish on : Friday, December 09, 2016 There is : 0 Comments Labels : ,

Assalamualaikum semua,

Berdebar tak tahulah bagaimana nak diluahkan. Akhirnya tarikh bagi presentation final master saya telah ditetapkan.

Hujung bulan 12 ni insha Allah. Rahsialah tarikhnya. Hehe.

Pada hari tersebut, supervisor, seorang external examinar dan seorang internal examinar akan mengadili seluruh projek master.

Setelah 9 semester, bayangkanlah.. dan 4 kali mengandung termasuklah keguguran 1 kali. Beginilah saya sebagai pelajar master research sepenuh masa. Bukan mudah perjalanan sarjana ni. Tangisan, stress tanpa henti. Perselisihan faham, siap ada pihak yang menikam dari belakang. Semua kisah ada.

Hujung bulan nanti usia kandungan sudah meningkat ke 33 minggu. Saya harap bayi tidak meragam dengan kontraksi. Sebenarnya berdiri lama pon sudah payah pada usia 30 minggu ni. Semoga saya dapat berdiri selama 1 jam insha Allah demi menghabiskan dan meraikan bak kata Dr. Ganthi akan kejayaan menghabiskan kajian setelah bertahun menyiapkan.

Doakan saya ya pembaca semua. Semoga saya lulus pada presentation viva voice dan akhirnya dapat graduasi pada bulan Oktober 2017. Aamin.


Read More...

Thursday, December 08, 2016

Lampu Meja Tanpa Wayar Serbaguna

Publish on : Thursday, December 08, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,

Pada entri yang lepas, saya ada maklumkan antara salah satu keperluan ruang ofis SOHO saya masih memerlukan lampu meja.

Dengan kemudahan lampu meja, dapatlah jimatkan kegunaan lampu bilik di siang hari dan tidak perlu tidur dalam keadaan lampu terpasang apabila belajar hingga lewat malam. Iya kan?

Meja kerja ni kami letakkan di bilik utama, digunakan oleh saya hampir sepenuh masa juga suami. Kebiasaannya suami akan gunakan ruang kerja ni hingga lewat malam. Disebabkan ketiadaan lampu meja maka terpaksalah saya tidur dalam keadaan lampu bilik terpasang. Pedih mata hendak tidur. Tidur juga tidak lena dibuatnya kan?

Hendak keluar mencari lampu meja memang tiadalah. Apa lagi kita beli sahaja secara online.
Kebiasaannya saya shopping di lelong.com.my. lebih suka membeli belah secara online di lelong berbanding lazada. Pembelian adalah lebih cepat dan semuanya ready stok di Malaysia. Jika di lazada, kebanyakkan barangnya dari luar negara.

Godek punya godek. Tertarik dengan lampu meja ni. Comel pun ya. Saya ambil yang basic sahaja.


Saya sebenarnya tidak perasan yang lampu ni tanpa wayar. Dah sampai baru tahu. Bagus juga. Lebih menjimatkan elektrik. Hanya perlu recas apabila bateri lampunya habis.

Lampu ni sangat comel. Nipis dan tidak makan ruang yang banyak. Menggunakan lampu jenis LED. Terdapat dalam 3 jenis pencahayaan. Malap, sederhana dan terang. Tetapi ianya tidak menyakitkan mata.


Ketika recas, lampu recas akan kelihatan.

Menarik kan?

Amat berpuas hati sebenarnya.

Dipendekkan cerita,dapat sahaja lampu ni. Lampu dapur rosak pula. Malap sahajalah dapur tu nak masak semalam.

Apalagi teringat lampu ni dah ada. Pasangkan terus semasa memasak. Tidak memerlukan wayar untuk digunakan amatlah membantu. Lega tahu masak :)


Romantik gitu suasana di dapur.

Jika kalian rasa lampu ni sangatlah best, bolehlah ke lelong.com.my dan search lampu meja atau table lamp. Boleh juga cari kata kunci jenama lampu tersebut.

Saya tidak tahulah harganya murah ke mahal sebenarnya kerana tidak membuat survey harga sebelum membeli.

Ada 3 jenis pilihan lampu ni, saya pilih yang paling basic. Harganya dalam RM 30 ke atas. Maaflah nampak sangat saya dah lupa harganya.

Manalah tahu anda juga sedang mencari lampu meja seperti mana saya. :)


Read More...

Review 4d Foundation DMS360

Publish on : Thursday, December 08, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

4D Foundation 360 dari Dermax Superskin 360 teramatlah istimewa.

Ia boleh dijadikan sebagai set lengkap rawatan wajah bersama set asas dms360 dan serum. Boleh digunakan begitu sahaja sebagai pengganti bedak.

Apa yang membuatkan 4d foundation 360 ini menjadi pilihan terbaik bagi penggemar foundation atau yang tidak suka berbedak ialah:

1. Muka tampak pinkish dan natural seperti tidak bermekap
2. Anti jeragat
3. Sunblock dengan spf45
4. Melembapkan dan melembutkan wajah
5. Mampu mencerahkan wajah
6. Mesra solat dan mudah dicuci
7. Glowing ketika berpeluh
8. Sebotol tahan 3 hingga 4 bulan penggunaan

Krimnya sangat wangi tau.

Saya sendiri setiap kali menggunakan 4d foundation ni masya Allah bau mawar semerbak. Wangi dan harum gitu.

Baunya tidak terlalu kuat dan tajam tetapi lembut. Anak-anak pasti akan tercari-cari bau apa yang wangi tu. Hehe

Paling penting 4d foundation ni anti jeragat. Jadi selain kita gunakan foundation sebagai pengganti bedak, kita lindung dan jaga muka dari penambahan jeragat atau pigmen hitam pada wajah. Penting tau!

Memandangkan muka saya senang sangat naik jeragat terutamanya bila terdedah kepada cahaya matahari. Dengan perlindungan tambahan dari 4d foundation selain krim siang dms360. Nak keluar rumah tu jadi lebih yakin.


Calitan krim 4d foundation pada tangan kiri. Krimnya tidak berminyak. Berwarna pink.
Sapu rata di seluruh atas tapak tangan. Warna putih pula kan?
Selepas disapu 4d foundation. Lebih cerah, lembap juga nampak glowing dan berseri. Bayangkan kalau pakai pada wajah macam mana? Nak sapu pon mudah je tau.
Tangan kanan tanpa 4d foundation. Kusam kan?

Saya suka pakai 4d ni. Mungkin sebab muka nampak glowing dan natural seakan tak berbedak. Muka pon pinkish. Takde lah muka kusam je tanpa bedak.

Saya kurang gemar gunakan foundation tebal yang jenis matte. Atau bedak kompak. Two way foundation juga saya tidak suka. Alasan utama akan nampak seperti ada layer bedak tebal yang adakalanya bercapuk.

Mempunyai kulit jenis kering. Bedak ni memang bukan mencantikkan, dari jauh mungkin. Dekat cuba tengok. Ada je tak kena terutama bahagian hidung. Huhu. Sungguh tak berkenan.
Dengan 4d foundation, jenis liquid berasaskan air ni. Walau kulit sedang menggelupas, ianya menutupi permukaan yang tidak baik malah melembapkan lagi. Calitan foundation ringan dan tidak bercapuk.

Moh tengok sikit lah saya pakai 4d foundation ni. Tolong jangan amik gambar ni ye. Jika saya jumpa anda bakal disaman. Gambar saya di blog ini hanya untuk persendirian dan rujukan bacaan sahaja. Harap maklum.


Ni saya pakai 4d semasa event malam. Glowing habis. Tapi natural je kan?
Dipakai semasa keluar dari rumah. Wajib pakai foundation dengan cuaca tak menentu dan terik. Masa ni saya dah pakai selama beberapa jam. Waktu tengah hari ni. Langsung tidak bercapuk. I loike.

Dah jatuh cinta dengan 4d foundation?

Wajib dapatkan satu tuk diri sendiri. Huhu.

Kalau dah tak sabar tu, mehla order tuk diri sendiri, bestie, mak, kakak-kakak biar semua orang cantik mulus.

Harganya cuma RM 100 sahaja.

Amat jimat dengan pelbagai kelebihan. Bukan sekadar cantik je tau. Siap merawat, mencerah dan melembapkan wajah. Paling penting, ingat ni.. anti jeragat.


Boleh klik kat website dms ni. Mana tahu anda pula lepas ni tidak berpaling dah pada foundation atau bedak yang lain.

 http://stokiscerminseri.blogspot.com/2016/06/foundation-dms360-4d-foundation-360.html 

Selamat mencuba.


Sehingga bertemu lagi di entri akan datang.


Read More...

Wednesday, December 07, 2016

Demam

Publish on : Wednesday, December 07, 2016 There is : 0 Comments Labels : , ,

Meningkat 30 minggu usia kandungan minggu ni. Kesihatan dirasakan semakin merundum. Kedudukan rahim yang agak jatuh dan berat di bahagian bawah perut menyukar apa jua aktiviti tidak kira mengemas rumah, berdiri lama apatah lagi menundukkan badan.

Adakalanya terasa sukar untuk duduk mahupun baring.

Dalam kepayahan, tetapi saya tetap bersyukur Allah memberi nikmat sabar supaya saya dapat terus berusaha menjadi ibu dan isteri buat anak-anak dan suami tersayang.

Mungkin disebabkan lelah melakukan apa jua aktiviti termasuklah berjalan kaki. Maka separuh hari sahaja, saya sudah mengah dan merasa amat penat seolah-olah telah melakukan segunung pekerjaan berat. Allahu, saya berharap agar Allah tetap memberi saya kekuatan bagi menghadapi hari-hari mendatang.

Isnin lepas, akhirnya anak saya dihantar pulang dari kampung. Demam. Mungkin rindu, mungkin juga kerana hujan berpanjangan di kampung. Anak kedua juga tidak sihat terkena jangkitan kuman,badannya habis dipenuhi bintik-bintik merah yang gatal. Selesai kakak demam, anak yang kedua pula menyusul.

Lagi kasihan,mak dan abah yang menghantar anak-anak turut tidak sihat dan demam. Syukur juga walau saya tidak sihat sepenuhnya, saya tidak dijangkiti demam. Jika tidak siapa pula mahu menjaga mereka semua. Menyîapkan makanan yang sihat.

Bila anak-anak kurang sihat, sup menjadi lauk terbaik. Lebihkan halia. Dimakan atau dihirup panas-panas. Mengembalikan kesegaran badan. Alhamdulillah, kakak makan dengan bersungguh dan mula pulih. Asbab sahaja supnya. Allah sudah rencanakan kesihatan kakak mula pulih petang selasa semalam.

Dalam pelbagai ujian, Allah tetap memberi rezeki melalui blog atau website dms saya. Apabila kedai berada di alam maya, tidak kira apa jua berlaku di belakang tabir. Kedai tetap terbuka selama 24 jam tanpa tutup. Walaupun ada kelewatan dari pihak saya menjawab dan mengambil tempahan. Janji Allah itu benar, jika rezeki itu milik kita,cepat atau lambat pastinya tetap milik kita.

Jangan pula kerana lewat terus kita abaikan pelanggan. Itu tidak baik. Santuni mereka dengan baik, dan layani pertanyaan mereka. Insha Allah. Allah Maha Baik.


Read More...

Friday, December 02, 2016

Blog sebagai Sumber Informasi dan Ilmu pengetahuan

Publish on : Friday, December 02, 2016 There is : 0 Comments Labels : , ,

Mengapa saya suka berkongsi 'ilmu' dan bantu orang?

- Kerana saya tidak tahu berapa lama saya hidup.

- Didoakan Allah permudahkan kehidupan keluarga saya apabila saya sudah tiada di bumi ini.

- Juga supaya ibu bapa mendapat pahala. Juga supaya guru guruku mendapat pahala atas ilmu bermanfaat.

- Juga supaya dipermudahkan urusan saya di akhirat dan di kubur.

- Juga supaya orang lain boleh hidup dengan lebih baik, positif, bermotivasi dan sentiasa dalam redha Allah.

C n P sahaja..semoga bermanfaat utk semua ikuti☺


Nota penulis:

Berkongsi dan mencatat di blog sama ibaratnya meninggalkan jejak buat semua orang tanpa limitasi.

Internet ini tiada penghujungnya.

Anda kongsi di facebook,mungkin cuma segelintir yang dapat membacanya. Kemudian terkubur dengan pelbagai newsfeed. Lain pula jika anda menggunakan blog.

Ianya ibarat warisan.
Wasiat.

Ilmu yang tidak akan terputus apabila dikorek dan dijajah oleh pembaca yang lain. Kerana medium blog dan carian enjin, ianya tidak akan terpadam walau berapa lama sekalipun selagi anda tidak delete akaun la yer.

Pahala berterusan apabila ilmu dan pesanan ini dibaca dan diamalkan walaupun anda sudab tiada kelak.


Belajar dengan kami bagaimana untuk menulis blog. Jadikan blog sebagai tapak catatan anda, perniagaan anda serta apa sahaja manfaat yang dapat anda kongsikan.

Kelas berlangsung secara online sahaja. Jimat masa bergerak. Sesiapa sahaja boleh sertai kelas ini.


Ingin tahu bagaimana caranya?
Hubungi saya pengurus online ABDR

Insha Allah,
0189100852


Read More...

Sudut Ofis di Rumah (SOHO)

Apabila kita mahu pekerjaan kita lebih efisien. Teratur. Maka kita akan perlukan satu sudut di mana kita dapat melakukan kerja harian kita.

Contoh paling mudah, jika kita diberi satu pekerjaan di sebuah syarikat. Mestilah kita membayangkan kita akan diberikan satu meja, kerusi serta alatan untuk kita melakukan kerja betul?

Jadi samalah kita surirumah atau mana-mana pihak yang mahu menjadikan rumah sebagai ofis anda. Takkan nak buat kerja beralaskan tilam yang empuk? Konfirm layu je mata ye tak?

Jadi sepertimana bekerja di sebuah syarikat anda juga perlukan ruang SOHO ini untuk diri anda sendiri.

Di rumah ni saya memang ada banyak meja tulis dan kerusi. Tetapi tidaklah spesifik di mana tempat saya. Nak tempat yang tidak panaslah, ada kemudahan itu inilah. Tidak mahu dekat dengan televisyen lah. Dan kemudian mudah memantau anak-anak semasa kita sedang leka membuat kerja harian. Ini penting ya. Bekerja di rumah bermaksud anda bekerja sambil menguruskan anak-anak. Kebiasaannya surirumah yang bekerja di rumah tidak menghantar anak ke taska. Kita jaga sendiri sambil melakukan kerja harian.

Sambil bekerja, kitalah pengasuh anak, mengemas rumah, memasak dan sebagainya. Maka sudah semestinya satu tempat di mana kerja anda boleh beroperasi diperlukan. Jadual harian juga perlu disusun agar perjalanan harian anda berjalan dengan lancar.

Jadi secara sederhana sahajalah saya menyusun sudut kerja saya di rumah.

Apa yang saya perlukan?

1. Meja
2. Kerusi
3. Rak bagi meletakkan dan menyimpan buku, dan peralatan kerja
4. Nota@jadual ataupun notis board

Cukuplah ini sahaja dulu. Tidak perlu terlalu cantik. Cukuplah untuk saya melakukan kerja dengan lebih teratur dan selesa.

Ruang kerja ni saya buat di bilik tidur saya sendiri berdasarkan beberapa faktor

1. Aircond
2. Memantau anak juga mudah
3. Bilik tidak terlalu panas
4. Privasy bermakna kalau anak-anak tengok tv ker..bermain ka.. mereka akan bermain diruang tamu jadi tidak terlalu bising untuk saya


Ruang tamu sebenarnya sangat panas jika bukan musim tengkujuh. Saya rimas juga. Juga tiada ruang sesuai untuk meletakkan sudut kerja. Jika diletak kurang sesuai juga bagi tetamu-tetamu yang hadir.


Cantikkan meja dengan wallpaper stiker ni. Nampaklah lain sikit kan?
Notis board untuk nota harian, jadual dan apa-apa sahaja yang anda nak lekat. Saya gunakan wallpaper stiker juga sebagai latar notis board

Ringkas sahaja kan?

Anda juga boleh buat lagi cantik.

Cuma satu lagi saya perlukan ialah lampu meja,  bilik ni agak gelap bila waktu siang dan malam memang patut ada lampu meja jika mahu bekerja hingga lewat malam.

Suami juga boleh gunakan ruang ini tuk kerja-kerja dan menulis tesis nanti. Suami suka guna ruang ni pada waktu malam, jadi haruslah saya membeli lampu meja tu secepat mungkin. :)

Jom, siapa bilang surirumah tidak boleh berpendapatan sendiri? Sentiasa boleh!


Read More...

Tuesday, November 29, 2016

Mendaftar Lesen Perniagaan Online (SSM)

Publish on : Tuesday, November 29, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,
Resit buat lesen perniagaan. Guna nama sendiri jer

Alhamdulillah. Semalam hubby ajak ke kuantan menemani beliau bermain bola sepak. Tidak tahu pula padang bola tu di sebelah UTC sahaja.

Apalagi, bila tengok sahaja bangunan UTC terus teringat yang saya sudah lama nak daftar baru perniagaan untuk lesen SSM ni. Kan pelbagai ura tentang wajibnya peniaga-peniaga online perlu ada lesen perniagaan. Jadi kenalah ada satu.

Saya hanya menggunakan pemilikan nama sendiri sahaja bagi lesen perniagaan ini. Murah. Hanya RM 40.60. Yup, RM 0.60 ialah cas GST. Tetapi katanya bila nak renew lesen nanti tiada GST, hanya RM 40.00.

Renew lesen perniagaan tidak perlu ke kaunter, anda boleh terus renew online melalui emel.

Tahukah anda bahawa pendaftaran perniagaan kini sudah tiada online? Anda wajib ke kaunter SSM untuk membuat lesen perniagaan yang baru. Menurut pihak SSM, ini kerana ramai pula "hantu" yang membuat lesen perniagaan apabila lesen ini boleh dibuat secara online.

Betul jugak kan?

Kita juga yang jadi mangsa penipuan ni nanti. Biarlah kita bersusah payah sedikit untuk mendaftarkan lesen perniagaan SSM ni. Lagipun UTC dibuka sehingga jam 10 malam. Maka, anda ada pilihan waktu lebih lama jika siang tidak sempat menguruskan pendaftaran lesen perniagaan SSM.

Adakah anda sudah mendaftar perniagaan anda? Tidak kiralah status bagaimana. Online ke offline ke. Walaupun dropship anda patut ada satu lesen perniagaan. Dengan lesen ini juga, pelanggan akan lebih yakin membeli dengan anda.


Read More...

Pengalaman Membeli Cadar Patchwork Murah

Cadar patchwork sememangnya menjadi pilihan ramai wanita kerana cadar ini amat mudah dijaga dan dirapikan.

Dengan pilihan-pilihan corak design yang semakin moden dan banyak. Rambang mata dibuatnya tau.

Pada awal saya kenal cadar patchwork ni memg teruja sangat. Tetapi masa tu harga cadar patchwork hanya untuk 3 pcs sahaja iaitu 1 cadar dan 2 sarung bantal dalam lingkungan RM 150 ke atas. Mahal la jugakkan?

Tetapi sekarang kita boleh dah jumpa cadar patchwork berkualiti dalam lingkungan harga RM 90 ke RM 120 untuk 3 pcs ni.

Dalam kita berkira-kira sebenarnya kesilapan yang kita buat ialah terperangkap dengan tawaran harga cadar patchwork yang amat rendah. Saya apa lagi. Terbeliak mata bila ada kawan offer RM 50 bagi 3pcs cadar patchwork. Tidak berlengah terus saya order.

Terus buat pesanan.

Apabila sampai secara jujurnya saya memang tidak pandai melihat kualiti material kain. Bagi saya okay.

Malangnya baru seminggu cadar patchwork itu digunakan saya perasan kalernya luntur terlalu berbeza pula tu. Bahagian atas tilam dan tepi tilam ada 2 tona kaler berbeza. Lebih-lebih lagi anak gemar melompat atas katil agaknya la.. Cadar ini belum dibasuh lagi tahu. Namun keadaan yang luntur serta mula berbulu kasar. Menyakitkan hati juga.

Kulit saya sensitif pada kain yang berbulu. Baju, selimut, tidak kiralah memang saya tidak akan pakai kerana bila memakai kain yang berbulu seperti itu badan akan mula rasa gatal. Jadi solusinya apabila saya tidur berselimut, selimut itu juga akan dialas di bawah badan saya. Haa, jadi tidaklah menyiksa saya ketika tidur.

Suatu pembaziran.

Apabila anda dah terbeli barangan yang tidak elok namun anda memerlukannya, maka anda terpaksa membeli yang baru bukan?

Lalu saya carilah yang baru, berjumpa lah juga. Memang kali ni habis penjual-penjual itu ditanya, disoal selidik sebelum saya buat keputusan untuk membeli.

Menurut seorang supplier juga pembekal patchwork, kain patchwork yang berkualiti seperti gred AAA adalah dari China manakala yang tidak berkualiti dari Bangladesh. Aduhai, dan memang bagi kita yang tidak kenal kain ni, akan sentiasa terperangkap dan tertipu.

Lebih baik anda membeli yang agak mahal berbanding terlalu murah. Ini kerana cadar.ni boleh digunakan amat lama. Ramai yang memiliki patchwork menggunakan produk ini hingga 2 ke 3 tahun tau. Tidak luntur atau berbulu. Bayangkanlah.

Nasihat saya buat anda semua, kita semua nakkan harga yang murah tetapi harus ingat. Terlalu murah untuk sesuatu produk padahal bila survey harganya adalah lebih berbeza maka fikir-fikirkanlah. Risau yang murah nampak sama tetapi kualiti jauh beza.

Sedihkan? Namun selepas itu,saya hanya yakin dengan seorang supplier. Walaupun harga 2x lebih mahal tetapi amat berbaloi. Dah basuh pon kaler tidak luntur malah tidak berbulu. Alhamdulillah


Read More...

Saturday, November 26, 2016

Radio Quran Digital 2150 Pengisian

Publish on : Saturday, November 26, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , ,
Percuma hadiah selain radio quran
Hadiah percuma al quran mini dengan tafsir dan tajweed. Rm 45 sahaja jika anda mahu membeli secara asing. Tetapi beli radio quran 2150, quran ini percuma. (Sementara promosi ini masih berlangsung)

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, bertemu lagi kita dalam entri kali ni saya nak mengajak para pembaca sama-sama memiliki koleksi radio mini quran islamik.

Bukan sebarang radio. Saiznya yang comel, mudah dibawa ke sana ke mari. Siap boleh disimpan di dalam poket handbag anda. Begitu senangnya kan?

Membawa radio quran ini ke mana sahaja.

Boleh mendengar bacaan alunan al quran, nasyid, ceramah-ceramah dari para Ustaz yang mahsyur mengenai amalan seharian kita. Himpunan doa yang begitu banyak turut dimuatkan di dalam pengisian radio quran ini.

Alhamdulillah, saya sendiri bila tidak yakin akan sesuatu bacaan, amalan atau ingin menenangkan jiwa ni kita buka sahaja radio quran islamik. Insha Allah

Nak dengar channel radio fm? Masya Allah. Boleh sahaja.

Sama-sama kita dengarkan radio ikim.fm yer.

Penuh celoteh. Okay, ada terlalu banyak versi pengisian radio quran ini, ada yang hanya mengandungi bacaan alunan quran sahaja, ada yang diselitkan dengan tambahan surah-surah penting, ada yang berceramah, bernasyid juga doa-doa harian. Banyak sangat.

Dari serendah harga radio quran ini RM60 sehingga RM180.

Jangan salah faham ya. Lagi mahal bererti lagi banyak pengisian yang dipenuhi dalam radio quran islamik tersebut.

Yang saya akan perkenalkan kepada kalian semua ialah versi pengisian paling banyak iaitu sebanyak 2150 program.

*Radio Mini Quran Islamik 2150 Pengisian*

Method: No COD. POS ONLY
Harga: RM 180 free pos SEM/ RM 190 SS
*Price include Free gift*

Sahabat akan dapat:

⇢ FREEGIFT Tasbih Digital
⇢ FREEGIFT Doa Amalan Harian
⇢ FREE 1 NASKAH AL QURAN PELANGI COMEL

Nama: Emme Marina
Ahli: ATJ03
No tel: 0189100852

❤Kisah Anak Menggembirakan Hati Mak Ayah❤
.
.

❝Mak kejutkan Subuh, dia tengok radio tu COMEL, siap banyak surah. Tup-tup hilang dari radar radio tu,,mak amik,,mak dengar bilik sebelah, ingatkan saya pasang surah dalam fon. Alhamdulillah,,nanti nak beli lagi,,best sangat-sangat ❞ Azzika Kuching
.

❝The radio is FANTASTIC. AWESOME berabis sebab faezah expected surah-surah quran saja, kali ni ada hadith dan ceramah jua apa. MasyaAllah so COOL❞ Faezah.
.

❝Alhamdulillah. makin lama makin banyak family yang nak beli. Tu REPEAT ORDER. Dorang cakap bagus. BANYAK PENGISIAN. Boleh isi masa tengah berniaga ❞ Limbang.
.

❝Alhamdulillah BEST SANGAT guna radio Al-Quran ni. Mak Ayah pun suka, banyak manfaatnya. Dahlaa kecil comel, mudah sangat nak usung ke sana ke mari..hehe❞ Noorharyani Perlis
.
.
Insan tersayang juga mengalami situasi seperti di bawah?

➤Ingin membuat simpanan mp3 Al-Quran lengkap 114 Surah dalam phone anda tapi fail anda terlalu berat?
➤Ingin memperkukuhkan bacaan Al-Quran namun belum sempat ke kelas mengaji?
➤Tidak sempat membaca terjemahan Al-Quran kerana jadual yang padat?
➤Selalu ada gangguan ‘halus’ di rumah atau tempat kerja?

........................
RADIO POKET eNUUR !  2,150 ISI MENARIK
.........................

✔ Terdapat 2,150 ISI MENARIK
✔ Bacaan Lengkap Al-Quran & Tafsir (114 Surah)
✔ 1,100 Tajuk Ceramah Agama
✔ 372 Tajuk Soal Jawab Agama
✔ Yasin dan Terjemahan
✔ Nasyid Pelbagai Kumpulan
✔ Ulasan Hadis Imam Bukhari Ust Dr Abdul Basit
✔ Zikir Munajat, Zikir Selepas Solat, Selawat Syifa’, Zikir Nabi Yunus dll zikir
✔ Doa: Penenang Hati, Tahajud, Murah Rezeki, Pendinding Diri dan pelbagai Doa Amalan Harian
✔ Soal Jawab Solat: Cara Solat RAsulullah, Cara Solat Wanita, Bimbingan Solat Sunat dll
✔ Azan Masjid Nabawi, Masjidil Haram, Imam Muda Taufek
✔ Soal jawab oleh Ust Azhar Idrus, Ust Ahmad Dasuki, Dato’ Ismail Kamus, Ust Abdullah Khairi, Ust Syed Norhisyam, Dato’ Dr haron Din, Ust Nurudin Al-Banjari dll
✔ Ibadah Haji
✔ Dan Pelbagai Pilihan Lain Yang Pasti Memukau
.
.
LAGI KELEBIHAN RADIO POKET eNUUR UNTUK ANDA ツ

➽ Memory 8GB - 2,150 item
➽ Menggunakan Bateri Li-ion
➽ USB Cable
➽ Port Charger
➽ Port USB Pendrive
➽ 6 Page KOD Laminate
➽ Berfungsi sebagai Radio FM
.
.
KEISTIMEWAAN RADIO POKET eNUUR ツ

✔ Mudah di bawa ke mana-mana, hanya sebesar tapak tangan dan boleh disimpan di dalam poket (Poket Size)
✔ Boleh cas seperti handphone dan bateri tahan lama
✔ Boleh dengar menggunakan earphone
✔ Boleh loop, forward dan rewind
✔ Istimewanya kad memori 8GB yang telah dilengkapi 2,150 fail berformat MP3,
.
.
Susah ke senang nak guna? ツ

❤ Mudah didengar... dengan hanya memilih dari menu pilihan mengikut panduan laminate yang disertakan.
❤ Anda hanya tekan digit kod yang dihendaki dan mula mendengar dengan tenang.
.
.
Sesuai untuk mak ayah sahaja ka? Jangan risau sebab ianya flexibal untuk semua peringkat ツ
1 KELUARGA boleh guna

Boleh dijadikan sebagai hadiah / cenderahati kepada rakan-rakan.
Boleh dijadikan sebagai hadiah hantaran perkahwinan untuk pasangan.
Kanak-kanak boleh guna? Ya, inilah bahan terbaik untuk menarik anak-anak minat mengaji. Apa kata latih dari kecil. Latih anak menjadi seorang tahfiz sejak dari kecil lagi. Bagi GAJET SUPERCOMEL ini untuk anak anda.
Ibu-ibu mengandung tu, apa kata dengarkan dan biasakan alunan Al-Quran 24 jam di rumah. InsyAllah bakal anak itu nanti adalah anak syurga yang di idamkan.
.
.
Dan yang paling best ツ

Rasa nak tambah lagi koleksi ceramah agama@doa amalan@nasyid2 terbaru? Masukkan ja pengisian tambahan ke dalam pendrive dan anda akan bergembira mendengar kesemuanya.

Sangat senang kan?
.
.
Manfaat seisi keluargaツ

✌ Tenang rumah bila dikelilingi alunan Al Quran, zikir dan ceramah agama
✌ Aura positif sepanjang masa
✌ TERAPI MINDA untuk seluruh ahli rumah
✌ Tiada lagi masalah susah nak dengar ceramah agama lebih-lebih ibu bapa.
✌ 100% FOKUS dapat ditingkatkan kerana ianya mampu membawa kepada alpha state.
✌ Anak-anak tenang ditidurkan dengan alunan zikir sepanjang masa.
✌ Tidak memerlukan cd, radio & laptop untuk mendengar ceramah agama. Semuanya lengkap dalam Radio Poket eNuur.
.
.
Dan kami ada tawaran istimewa untuk anda ツ

Sahabat akan dapat:

⇢ FREEGIFT Tasbih Digital
⇢ FREEGIFT Doa Amalan Harian
⇢ FREE 1 NASKAH AL QURAN PELANGI COMEL
⇢ Dan FREE POSTAGE

Betol ka betol ni?
Iya ini bukan khayalan tapi kenyataan
Rugi xgrab sekarang! Nanti nyesal tak sudah
.
YANG TERAWAL sahaja!
.
Whatsapp ‘Radio eNuur’ ke

➨ ➨ +60189100852 Emme
➨ ➨ +60189100852 Emme
➨ ➨ +60189100852 Emme
Sekarang!

"..dengan mengingati ALLAH jiwa akan menjadi tenang"


Ingin dapatkan radio quran islamik untuk diri anda sendiri atau dihadiahkan untuk ibu bapa tersayang?


Harga paling jimat dengan 2150 pengisian dapat free gift yang amat berbaloi2 tahu..


Hanya RM 180 sahaja Semenanjung / RM 190 sabah sarawak.

Harga sudah termasuk postage :)



Hubungi saya
Emme Marina
0189100852

Ready stok ya


Read More...