Monday, February 08, 2016

3 Tempat Yang Suka Didiamk Oleh Kaum Jin

Publish on : Monday, February 08, 2016 There is : 0 Comments Labels : ,

👉Tempat yg suka didiami oleh jin:-

1. Tandas- adalah istana jin (jin jantan dan betina). Ramai yg kena stroke akibat jatuh di toilet. Sebab tu kita kena baca doa sebelum masuk toilet n masuk dgn kaki kiri. Paling least bacalah bismillah sebelum masuk toilet supaya dpt perlindungan Allah.

2. Bilik2 yg tak didiami- contoh, anak gi asrama n bilik anak tu xde sesiapa tinggal. Slalulah solat sunat dlm bilik2 tu n tampalkan surah Al-Jin ayat 1-10 dlm bilik tersebut.

3. Tempat2 yg ada perhiasan emas.

👉Lagi tinggi rumah kita lagi byk level2 jin yg menyewa..

👉If kita tinggalkan rumah dlm tempoh more than 7 hari, makhluk halus akan pindah masuk. Jadi bila balik bagi salam n jgn terus jump on anything esp ur bed, kena kibas2 dulu. Body kita juga boleh sense kalau ada gangguan di rumah spt bulu roma meremang n heartbeat akan increase..

👉Bila rumah ada gangguan, akan ada gangguan dlm sistem tido kita which lead to:-

Gangguan dlm sistem dikepala (contoh slalu headache) then,
Gangguan sistem emosi, kemudian,
Gangguan sakit tulang blakang, nxt,
Gangguan dlm sistem semua sendi2..

Gangguan2 ni semua akan beri gangguan keseluruhan dlm hidup kita.

👉Kita disarankan slalu berwudhuk, sebab secara xlangsung bila berwudhuk kita akan gosok2kan anggota kita spt tangan, kaki,  kepala yg akan buat sistem pengaliran darah smooth ke those parts..manakala berkumur dan bersihkan hidung pula boleh elakkan dari gangguan2 masuk dari those parts of our body.

👉Jgn pakai pakaian yg sudah kotor, head to toe termasuk tudung, anak tudung, innerwear, baju, seluar (esp jeans yg org kerap pakai berkali kali), socks etc..Slalunya dlm 4jam kluar rumah kita pasti sudah berpeluh..baju yg kita pakai dah consider kotor.

👉Sebelum kluar rumah - Baca bismillah 21x, al-fatihah, ayat qursi (selagi baca tersangkut2 jgn kluar).. tapi jika xsempat paling sikit bacalah bismillah 7x.

👉Sekurang2nya sebulan sekali baca sendiri surah al baqarah di rumah. Jgn baca sesuatu ayat sehingga 24jam, kadang2 badan xboleh terima rasa kepanasan..ini umpama kita makan ubat terlebih dos.

👉Bila tidur jgn pasang ayat2 quran sehingga tidur kerana akan mengganggu gelombang badan utk tidur..cukup praktikkan apa yg Rasulullah sarankan.. bila tidur umpama mati kecil jadi tinggalkan semuanya..

👉Utk terapi diri, dirumah setiap org patut ada baju yg specific utk solat, sejadah sendiri utk solat n quran sendiri utk dibaca..


No comments:

Post a Comment