Thursday, March 31, 2016

Allah Itu Maha Mendengar Lagi Maha Memakbulkan

Publish on : Thursday, March 31, 2016 There is : 0 Comments Labels : , ,

Teks: Emme Marina Mohamad

Semasa menaip entri kali ini, saya sedang menunggu kepulangan suami dari Kuala Lumpur. Berkursus di KL selama 4 hari sebagai pegawai memeriksa kertas peperiksaan katanya. Jika saya tidak tersalah la.

Suami pulang dengan menaiki bas sedangkan sewaktu pemergiannya menaiki kenderaan kereta rakan sekolej. Rupanya kawan suami sudah merancang untuk terus pulang ke kampung.

Tidak mengapalah. Bukankah setiap perancangan itu telah Allah tetapkan?

Jika dipandang dari sudut positif, dapatlah kami anak beranak keluar berjalan-jalan. Walaupun kacau bilau sebenarnya sepanjang pemanduan saya bersama anak-anak. Masya Allah, hiruk pikuk dalam kereta ni. Sorang menjerit, ada yang menangis.. berdiri siap melompat.

Ya Allah, dahsyatnya anak-anak gadisku ini. Bila dengan papanya, bukan main sopan. Sopan sedikitla. Hehe. Tiadalah adegan melompat sebagainya tu.

Sudahlah saya ni ada masalah rabun semasa memandu. Sebenarnya agak risau kerana suami pulang lewat petang ke malam. Dan mata saya agak kurang jelas lebih-lebih lagi pada waktu malam walaupun memakai cermin mata.

Pandu sahaja kereta. Saya doa banyak-banyak agar kekal tenang dan berjaya pandu kereta menuju ke destinasi kami.

Alhamdulillah.

Allah lorongkan pemanduan ini dengan baik. Dan kami semua selamat sampai ke destinasi.

Debar-debar aje kan?

Walhal memandu cuma lebih kurang 20 minit dari rumah.

Moralnya, bergantung kepada Allah. Dia yang gerakkan kudrat kita. Dia yang bantu kita. Dia yang lindungi kita.

Mulakan apa jua pekerjaan atau aktiviti kalian dengan bermunajat kepada Allah.

"Sahaja aku memandu kereta menjemput suamiku kerana Allah taala".


Hehe.

Anda belajar sesuatu hari ini?


Said, Alhamdulillah


Read More...

Blog Pilihan ABDR - Puan Rohani Sarmani

Publish on : Thursday, March 31, 2016 There is : 0 Comments Labels : , ,
Teks Pilihan : Rohani Sarmani 

Nama saya Rohani bt Sarmani, anak ketiga daripada tujuh orang adik-beradik. Dilahirkan dalam keluarga yang sederhana tetapi amat menitik beratkan hal-hal keagamaan. Saya telah berkahwin dan memiliki sepasang cahaya mata yang menjadi 'penyejuk mata' (qurratul ain) ibu ayah. Syukur ke hadrat Allah kerana saya diizinkan menjadi seorang isteri dan ibu.  Betapa besarnya nikmat dan pesonanya menjawat jawatan tersebut, yang diwarnai pelbagai warna kehidupan.
                     
                      Pendidikan awal saya bermula di Kuala Lumpur dari darjah satu hingga tiga. Ketika itu abah saya bekerja di Pejabat Pos Besar Kuala Lumpur. Saya seterusnya melanjutkan pelajaran di Ipoh hingga tingkatan lima. Saya bukanlah tergolong dalam kalangan murid yang cemerlang. Mungkin ketika itu saya tidak menggunakan peluang dan kesempatan yang ada untuk belajar bersungguh-sungguh. Zaman persekolahan menengah banyak saya isi dengan aktiviti bersukan. Saya amat meminati permainan hoki. Saya mula berjinak-jinak dengan permainan hoki ketika dalam tingkatan dua. Setiap petang, saya berlatih bersungguh-sungguh tanpa rasa jemu. Akhirnya, ketika berada dalam tingkatan empat saya berjaya terpilih mewakili sekolah. Saya mewakili sekolah dalam pertandingan sukan daerah dan negeri Perak selama dua tahun iaitu ketika dalam tingkatan empat dan lima. Semasa berada dalam tingkatan lima, saya telah diamanahkan menjadi ketua pasukan hoki sekolah. Saya bermain pada posisi sayap kanan. Pada tahun tersebut, pasukan sekolah di bawah pimpinan saya dan bimbingan jurulatih telah berjaya menjadi johan hoki daerah dan negeri. Kemudian, saya telah terpilih mengikuti Kem Bakat peringkat negeri sebagai persiapan untuk menghadapi Kejohanan Majlis Sukan Sekolah Malaysia Bawah 18 tahun. Berkat kesungguhan saya menjalani latihan, telah memikat hati jurulatih dan seterusnya saya terpilih dalam kesebelasan pemain utama untuk mewakili negeri Perak. Saya berjaya mewakili pasukan negeri Perak selama dua tahun berturut-turut. Inilah kemuncak kejayaan dan kepuasan dalam bidang sukan yang saya kecapi ketika itu.

                    Namun, walaupun saya sibuk bersukan, saya tidak mengabaikan pelajaran. Saya tetap berjaya dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia walaupun sekadar pangkat 3. Saya menyambung pelajaran hingga ke tingkatan enam dan meneruskan minat dalam sukan hoki. Malah, saya menyimpan impian untuk mewakili pasukan hoki wanita kebangsaan pada suatu hari nanti. Alhamdulillah, hasrat saya itu tidak dimakbulkan Allah. Pasti ada hikmah terindah di sebaliknya. Selepas keputusan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia saya peroleh dengan 3 Prinsipal, saya cuba memohon untuk memasuki institusi pengajian tinggi. Tetapi, tidak berjaya. Sayamengambil keputusan untuk bekerja dan mencari peluang belajar sambil bekerja. Kerjaya sebagai guru bermula selepas saya tidak berjaya dalam permohonan ke IPTA. Saya memulakan kerjaya sebagai guru sementara di sekolah kerajaan. Kerjaya guru sebenarnya bukan cita-cita saya malah tidak pernah terlintas dalam kamus kehidupan saya. Semasa menjadi guru sementara, saya ditawarkan bekerja di sebuah sekolah rendahIslam swasta di bandar Seremban. Saya menerima tawaran tersebut kerana saya berpeluang mendidik anak-anak seagama dan sebangsa dengan saya. Saya menerima ketentuan Allah kerana sesungguhnya Allah lebih mengetahui segala yang terbaik buat diri ini. Saya mula belajar mencintai kerjaya sebagai seorang guru. Atas rasa kekurangan ilmu dan pengalaman sebagai guru, saya menghadiri kursus-kursus yang dijalankan oleh pihak sekolah. Selain itu, saya berusaha menambah ilmu pendidikan dengan cara belajar sambil bekerja. Saya mengambil Sijil Pengajian Islam di Universiti Kebangsaan Malaysia selama dua tahun  dari tahun 1986 hingga 1988. Kursus ini dijalankan secara separuh masa iaitu pada setiap hari Sabtu.
                                  
                            Pada November 1989, saya melangsungkan perkahwinan atas pilihan keluarga. Saya masih meneruskan pengajian saya dalam bidang pendidikan dengan mengambil kursus Diploma Pendidikan Islam, IPI selama setahun (1990-1991). Saya belajar secara separuh masa pada setiap hari Sabtu.  Pada ketika itu, saya mengandungkan anak sulung. Suami yang menjadi peneman sepanjang saya belajar di mana suami akan menghantar saya ke kampus pengajian di Kajang, menemani saya hingga ke bilik darjah dan seterusnya menunggu hingga saya selesai belajar. Inilah rutin saya dan suami setiap hari Sabtu selama setahun pengajian saya. Saya menduduki peperiksaan akhir tahun setelah saya selesai pantang melahirkan anak sulung saya. Seterusnya, pada tahun 1994 - 1995, saya menyambung kembali pengajian saya dalam bidang Diploma Kaunseling Islam, IPI selama setahun. Ketika itu juga, saya sedang mengandungkan anak kedua. Saya suka belajar ketika mengandung walaupun mengalami cabaran dan kesukaran kerana sekurang-kurangnya anak dalam kandungan saya juga sama-sama belajar dengan ibu mereka. Kali ini saya menduduki peperiksaan akhir ketika dalam berpantang. Kedua-dua anak saya lahir melalui kaedah pembedahan caesarian kerana saya tidak boleh melahirkan anak secara fitrah. Dengan perut yang masih sakit kesan pembedahan dan berbengkung rapi, saya mengatur langkah berhati-hati menuju dewan peperiksaan. Alhamdulillah, saya berjaya dalam peperiksaan dan dianugerahkan diploma. Saya sempat bekerja di sekolah rendah Islam swasta selama 8 tahun. Kemudian, saya ditawarkan bekerja di sebuah lagi sekolah rendah Islam swasta juga di bandar Seremban.  
http://rohanisarmani.blogspot.my/2016/03/tajuk-pengenalan-teks-rohani-nama-saya.html

Nota : Alhamdulillah antara contoh pengenalan yang baik, yang lengkap mengikut soalan analisa yang diberikan.
Read More...

Kempen Tajaan Umrah 2 Orang Asnaf AmaltillJannah

Publish on : Thursday, March 31, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

Bismillahirrahmanirrahim.

dengan rasmi Kempen Tajaan Umrah dilancarkan secara rasmi bermula 1 April 2016..insyaAllah sama2 kita rebut peluang ini dan mohon jasa baik semua jemaah sebar2kan risalah ini..jazakallahukhair😊

Pn rosya
31 mac

Maklumat lebih details mengenai program tajaan umrah-

Program Infaq istiqamah bulanan hanya RM40 selama setahun bermula April 2016 hingga Mac 2017 utk menaja 30 jemaah yg berhajat menunaikan umrah khas bg mereka yg tergolong dlm kategori asnaf.

Penyertaan ini terbuka buat 400 orang yang berminat untuk berdaftar sebagai Penaja umrah bersama Amal Till Jannah.

Untuk menyertai kami sebagai penaja umrah ini. Bolehlah hubungi Puan Zarina atau Puan Rosya seperti nombor yang tertera di dalam poster.

Alhamdulillah.


Status terkini penaja bagi program istiqomah umrah ialah seramai 50 orang. Masih ada kekosongan seramai 250 orang lagi.

-amal till jannah-


Read More...

Tips Penulisan Konsisten

Publish on : Thursday, March 31, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

http://azrinbadrinasabubakar.blogspot.my/2015/04/ulasan-tentang-kelas-asas-blog.html


Ulasan tentang Kelas Asas Blog

Teks: azrinbadrinas
Guru bimbingan: Aishah Hussein

Assalammualaikum pengunjung blog RIS

Hampir 4 bulan tiada internet di rumah disebabkan tertinggal mobile wifi di sebuah hotel di Ipoh hujung tahun 2014, nak tak nak terpaksa juga mencari talian internet lain. Anak-anak pun dah mula dengan folio, perlu mencari maklumat untuk assignment mereka. Pada hari ini internet bukan lagi satu kehendak tapi dah menjadi keperluan setiap rumah.

Alhamdulillah sampai juga saya ke entri yang ke-44. Saya bermula pada Julai 2014, sekarang dah hampir setahun usia Blog Rahsia Idaman Suri ini. Walaupun ini bukanlah blog saya yang pertama, tetapi ini adalah blog saya yang konsisten sehingga boleh mencapai penulisan saya yang ke 44. Terima kasih atas tunjuk ajar dan bimbingan Kak Aishah sebagai guru saya dalam Akademi Bekerja Dari Rumah ini.
Tunjuk ajar dan teguran dari guru saya kak Aishah mematangkan lagi blog RIS saya ini.Menulis blog berguru memang ada bezanya. Menulis dengan lebih yakin dan mudah dengan berpandukan bimbingan yang telah disediakan untuk kelas penulisan asas blog ini. Mungkin lepas ini saya akan mula dengan kelas blog bisnes pula.

Lagi sekali terima kasih kepada kak Aishah dan guru-guru ABDR yang lain di atas sumbangan dalam menjayakan blog RIS saya ini. Jasa  kalian akan dikenang hingga ke akhir hayat.
Read More...

Review: Melissa Instant Shawl by Hayat Hijab.co



Teks: Emme Marina Mohamad

Bismillah..

Assalamualaikum para pembaca yang saya kasihi sekalian,

Apa kabar?

Sudah lama saya ingin review tudung labuh dari Hyat Hijab ni. Sebenarnya bukanlah membeli tudung labuh kerana mahu review semata. Tetapi, syukur atas hidayah Allah, dari bertudung 45 in kini saya berhijrah ke tudung bidang besar 60 in.

Sudah lama tergerak hati mahu berhijrah, tetapi rasa kurang yakin pada awalnya.

Dulu semasa remaja, saya tidak memakai tudung, free hair. Kemudian mula bertudung tetapi masih tidak menutup dengan baik. Masya Allah, ada sahaja yang tidak sempurna....

Tetapi Allah itu maha pengasih, maha pemberi hidayah. Selepas berkahwin, saya mula merasa tidak selesa apabila berpakaian ketat, suami juga. Kami mula mencari pakaian buat saya yang lebih longgar, lebih menutup aurat.

Sedikit demi sedikit, Allah tunjukkan saya jalan yang sepatutnya kita sebagai seorang isteri dan muslimah yang sejati harus ikuti.

Dan, Allah itu maha mengetahui, dalam saya dilema ingin berhijrah ke tudung labuh. Tiba-tiba encik suami tag nama saya pada satu event pakaian muslimah yang mengenakan jubah dan bertudung litup menutupi badan mereka.

Masya Allah. Terkedu dan bercampur baur perasaan saya ketika itu.

Itulah calling bagi diri saya. sesungguhnya Allah itu mendengar dan memakbulkan doa dan hasrat hambanya.

Memandangkan saya baru nak berhijrah. Lalu saya google dan cari di instagram dengan menggunakan kata kunci "tudung labuh bidang 60". Lalu, saya berjumpa dengan instant shawl melissa dari hyat hijab ni.

Kata kunci ini amat penting bagi produk jualan anda tahu, boleh belajar lebih lanjut dalam kelas asas blog kami.

Terus saya hubungi, hyat hijab dan order melissa instant shawl berwarna hitam. He. Saya memang nak sangat kaler hitam ni.
Jom tengok apa yang special tentang melissa instant shawdari hyat hijab.col




Inilah senarai penuh warna-warna melissa instant shawl. Cantik-cantik kan?

Alhamdulillah, saya sangat sukakan kainnya. Lembut, memang betul tidak perlukan iron dan butang kecuali diperlukan. Contohnya nak betulkan labuh pada bahu bolehlah dipinkan di situ.

kainnya juga tidak panas walaupun labuh. Selese sahaja menggunakannya. Memang top kualiti.




Inilah saya mengenakan melissa instant shawl black.

Serius saya memang dah jatuh cinta dengan tudung ni. Tapi saya ada satu sahaja.

In shaa Allah, nak beli kaler lain pula.

Anda suka x?

Suka kaler apa ya? Jom kita tengok sama-sama model yang menggayakan melissa instant shawl ni.








Alhamdulillah

Jom order ramai-ramai. Sekarang ada free postage tau tuk pembelian 3 pcs ke atas.

Oh, terlupa saya.

Harga melissan instant shawl ini berharga RM 59 sahaja.
Murah ke murah?

Read More...

Wednesday, March 30, 2016

Jemput Follow Channel Amal till Jannah di Telegram

Publish on : Wednesday, March 30, 2016 There is : 0 Comments Labels : , ,

Teks: Emme Marina Mohamad

Bismillah,

Jom follow rapat channel amal till jannah.
Klik link di bawah ya

Amal Till Jannah Info dan makluman mengenai tabung sedekah amal jariah. https://telegram.me/amaltilljannah

Read More...

Kesan Zikir Terhadap Otak Manusia

Publish on : Wednesday, March 30, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , ,

Assalamualaikum WBT...

Kesan Zikir Terhadap Otak Manusia

1) Otak hanyalah aktiviti-aktiviti bio-elektrik yang melibatkan sekumpulan saraf yang dipetanggungjawabkan untuk melakukan tugas-tugas tertentu bagi membolehkan ia berfungsi dengan sempurna.

2) Setiap hari 14 juta saraf yang membentuk otak ini berinteraksi dengan 16 juta saraf tubuh yang lain. Semua aktiviti yang ita lakukan dan kefahaman atau ilmu yang kita perolehi adalah natijah daripada aliran interaksi bio-elektrik yang tidak terbatas.

3) Oleh itu, apabila seseorang itu berzikir dengan mengulangi kalimah-kalimah Allah seperti subhanallah, beberapa kawasan otak yang terlibat menjadi aktif. Ini menyebabkan berlakunya aliran bio-elektrik di kawasan-kawasan saraf otak tersebut.

4) Apabila zikir itu berulang-ulang kali, aktiviti saraf menjadi bertambah aktif dan turut menambah tenaga bio-elektrik. Lama-kelamaan kumpulan saraf yang sangat aktif ini mempengaruhi kumpulan saraf yang lain untuk turut sama aktif.

5) Dengan itu otak menjadi aktif secara kesluruhan. Otak mula memahami perkara baru, melihat dari perspektif berbeza dan semakin kreatif dan kritis, sedangkan sebelum berzikir ianya tidak jadi begini. Otak yang segar dan cergas secara tidak langsung mempengaruhi hati untuk melakukan kebaikan dan menerima kebenaran.

6) Hasil kajian makmal yang dilakukan terhadap subjek ini dimuatkan dalam majalah Scientific American, keluaran Disember, 1993. Satu kajian yang dilakukan di Universiti Washington di mana ujian ini dilakukan melalui ujian imbasan PET yang mengukur kadar aktiviti otak manusia secara tidak sedar.

7) Dalam kajian ini, sukarelawan diberikan satu senarai benda. Mereka dikehendaki membaca perkataan tersebut satu-persatu dan mengaitkan perkataan dengan katakerja yang berkaitan.

8) Apabila sukarelawan melakukan tugasan mereka, beberapa bahagian berbeza otak menunjukkan peningkatan akitiviti saraf termasuk di bahagian depan otak dan korteks.

9) Menariknya, apabila sukarelawan mengulangi senarai perkataan yang sama berulang-ulang kali, aktiviti saraf otak merebak kepada kawasan lain dan mengaktifkan kawasan saraf lain.

10) Apabila senarai perkataan baru diberikan kepada mereka, aktiviti saraf kembali meningkat di kawasan pertama. Ini sekaligus membuktikan secara saintifik bahawa perkataan yang diulang-ulang seperti perbuatan zikir terbukti meningkatkan kecerdasan otak dan menambah kemampuannya.

11) Oleh itu, saudara-saudara seIslam, ketika saintis barat baru menemui mukjizat ini, kita umat Islam iaitu umat terpilih ini telah lama mengamalkannya dan menerima manfaatnya. Malang bagi mereka yang masih memandang remeh tentang kepentingan berzikir dan secara nyata mengabaikannya.

Wallahu'aklam.

🍃💞🍃💞🍃💞🍃💞🍃💞🍃💞🍃
@ PETUA DAN KESIHATAN


Read More...

Tuesday, March 29, 2016

Testimoni Pengguna RCC Stevia

Teks: Emme Marina Mohamad

Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah.

Sudah lama sebenarnya saya patut kongsikan testimoni-testimoni pengguna rcc stevia.

Kesedaran rakyat malaysia, termasuklah pelanggan dari singapura dan brunei teruja apabila ada pengganti gula pasir yang lebih menyihatkan dan boleh digunakan dengan lebih mudah.

Hanya titis dan gunakan sahaja.

Antara kelebihan lain rcc stevia ialah

KEBAIKAN PEMANIS STEVIA

{*}mengimbangi kandungan gula dlm badan
{*}menurunkan kadar gula dlm darah , sesuai utk pesakit diabetes dan hypolycemia
{*}melawaskan pembuangan air kencing
{*}meningkatkan tenaga dlm badan
{*}membantu sistem penghadaman makanan
{*}membantu mereka yg mengalami masalah insomnia
{*}berupaya mengawal berat badan (obesiti)
{*}mengurangkan masalah keradangan.
{*}Stevia juga ada fungsi anti tumor & elakkan masalah kanser.

Dan banyak lagi selain fungsi utamanya, mencuci usus, darah dan buah pinggang.

Mari lihat dan baca testimoni pengguna stevia rcc stevia


Mahu bertukar ke gula stevia?

Sebotol RM 50
2 botol RM 100
3 botol RM 140 percuma keahlian

maka anda akan didaftarkan sebagai ahli pengguna berdaftar

## Dengan menjadi seorang pengguna berdaftar sis akan mendapat faedah seperti berikut;

1. Harga belian ulangan diskaun 40% @ RM20 - harga runcit sebotol RM50. Selepas jadi ahli anda boleh beli dgn harga RM30 sebotol

2. Faedah Khaiat Kematian - dgn menjadi ahli akan dilindungi Khairat Kematian bernilai RM4,000 hingga RM6,000 manakala utk ahli keluarga (ibu, ayah, pasangan & anak2) mempunyai khairat kematian sebanyak RM2,000.

3. Tabung Kebajikan - bernilai RM1,000 hingga RM5,000 atas perkara berikut;

A. Kebakaran
B. Kemalangan & patah
C. Bencana Alam

4. Reward Point - sebagai pengguna, anda juga dapat mengumpul mata Reward Point setiap kali membeli stevia ulangan dan memperkenalkan kepada rakan. Point ini boleh ditukarkan dengan hadiah2 spt baucar minyak, baucar beli belah, loket emas, rantai tangan emas, gold bar, pakej percutian, pakej umrah, telefon, lap top & baucar deposit pembelian kereta.

Untuk tempahan mahupun pertanyaan
Hubungi saya
0189100852


Read More...

Projek DIY Rumah Kucing

Publish on : Tuesday, March 29, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,

Teks: Emme Marina Mohamad


Pada minggu lepas, akhirnya setelah diwar-warkan oleh encik suami untuk menyiapkan rumah kucing benar-benar berjaya dilaksanakan. Alhamdulillah, di atas kudrat dan izin Allah swt.

Tanpa izin Dia, tidak mungkin projek ini dapat dilaksanakan.

Pulang dari Temerloh selepas menghadiri majlis perkahwinan rakan kerja suami, suami singgah di kedai hardware untuk membeli bumbung rumah kucing.

Sebaik sahaja selesai solat asar, bermulalah projek diy suami di belakang rumah dengan hanya menggunakan kayu yang sedia ada. Kayu ni baki dari projek diy kabinet dapur rumah kami ni setahun yang lepas. Alhamdulillah, ada juga projek yang masih boleh diusahakan menggunakan kayu-kayu ini.

Mula-mulanya suami menyiapkan asas rumah kucing seorang diri kemudian saya bantu pula apabila dilihat asasnya sudah siap. Bekerjalah kami di belakang rumah sehingga jam 7 malam juga tau. Projek diy rumah kucing yang saya kira suami designkan secara spontan dan ditambah baik dari masa ke masa pada masa yang sama.


Jika dibeli, mungkin sudah menelan belanja RM 200 ke RM 400. Ini menggunakan steel kan. Kami hanya gunakan kayu dan pagar plastik yang boleh didapati di mana-mana kedai hardware. Lebih jimat kos, namun sedikit usaha diperlukan dan peralatan yang sesuai.

Projek diy ini siap selepas 2 hari. Siapkan pada waktu petang sahaja hingga ke malam pada hari ahad pula. Alhamdulillah. Walaupun tidak rapi seperti di kedai ataupun tidak cantik. Tetapi dapatlah anak-anak kucing tinggal di situ dari tidor di celah-celah kayu sebelum ini.

Kisahnya tiba-tiba ada ibu kucing datang tinggal di belakang rumah kami setelah selamat bersalin. Jadi kesian dan tidak tahu mahu letak di mana dan pada masa sama mahu jaga persekitaran daripada rumah dikencing dan najis di merata tempat. Encik suami pon menyiapkan rumah kucing ini.

Mungkin projek ini boleh dijadikan panduan bagi penggemar kucing diluar sana yang turut mahukan rumah kucing pada harga yang sangat jimat.

Dalam projek ini, saya hanya bantu sahaja. Tidak mahir gunakan tukul. Seronok dapat bekerjasama dengan encik suami walau asyik kena marah. Hehe.


Cuba buatkan ala-ala sangkar kucing di taman. Susunkan pokok supaya redup untuk kucing bermain dan tidur.

Alhamdulillah. Sebenarnya belum siap habis ni. Bahagian atas kami belum tutup sepenuhnya. Tetapi disebabkan kucing masih kecil, mereka tidak berani untuk keluar. Cuma ibunya sahaja yang keluar masuk dari situ untuk menyusukan anak-anaknya.

Nanti mahu mandikan kucing-kucing ini pula. Seronok kan bela kucing?


Dari Allah kepada Allah.

Bertemu lagi di lain entri ya.


Read More...

Sunday, March 27, 2016

Jerawat Akibat Hormon

Teks: Emme Marina Mohamad

J.E.R.A.W.A.T - JERAWAT

Pernahkah anda diserang jerawat atau memang sudah menghadapi masalah jerawat?

Tersiksa bukan?

Rasa tidak selesa apabila memegang wajah sendiri. Tidak yakin pada diri sendiri apabila ditenung orang lain. Dan sentiasa merasa rendah diri.

Inilah yang terjadi pada diri saya minggu ini dan sejak bersalin anak ketiga. Setiap kali waktu abc datang, pasti akan timbul jerawat kecil yang amat mengganggu diri saya.

Saya sebenarnya sangat jarang timbul jerawat. Jadi walaupun sebutir dua yang timbul ianya dirasakan tidak selesa. Pegang pipi sendiri terasa ketulannya. Dan minggu ini, bukan 2 tau, tetapi lebih dari 5 biji jerawat saya kena.

Huh.

Stress saya dibuatnya.

Mujur ada stevia sebagai mengecut jerawat. Itupun saya baru sahaja sapukan yang stevia pekat di muka hari ini. Selama ini, saya gunakan campuran serum ekstrak mawar dan camporan air stevia. Tetapi muka masih terasa berminyak. Jadi, sebentar tadi terus titiskan stevia. Haraplah jerawat cepat hilang dan parut jerawat itu sekali.


Mesti rasa tidak percayakan macam mana pula stevia boleh kecutkan jerawat sekaligus bantu hapuskan parut jerawat. Mari saya kongsikan testimoni pengguna-pengguna stevia untuk kecantikan wajah mereka.


Jom dapatkan gula stevia
Menggantikan gula pasir

hubungi saya
Emme Marina
0189100852


Read More...

Belajar Asas Blog Untuk Bisnes

Teks: Emme Marina Mohamad

"Buat apa belajar blog sis?"
"Blog tu apa?"
"Mahal la kelas buat blog ni kak, nanti lah saya fikirkan"
"Nak kena datang kelas ke? Susahlah saya nak datang, jauh"
"Saya nak bisnes, tapi.. saya tak reti la sis"
"Bagusnya kelas asas blog ni, boleh ke saya jana pendapatan dari blog ni sis?"

bismillahirahmanirrahim,

Alhamdulillah, berkesempatan menulis entri bagi tajuk "belajar asas blog" lagi hari ini.

Mungkin jika kami namakan kelas asas blog ini sebagai bengkel buat duit dengan blog, lebih ramai akan terus mendaftar bersama guru-guru kami. Tetapi, penjenamaan abdr yang seperti memerlukan komitmen yang tinggi menyebabkan hanya mereka yang benar-benar memahami apa keperluan blog dan tahu bagaimana blog boleh menghasilkan wang bagi perniagaan mereka.

Teringat saya akan kata-kata seorang sahabat,

Berbicara dengan orang yang berilmu adalah lebih mudah dari yang tidak mengetahui akan perihal sesuatu.

Namun, saya yakin jika kalian faham intipati asas blog mudahlah kalian hadam dan ingat akan kepentingan membuat blog bagi perniagaan anda.

Adakah anda sedang,
Gunakan facebook sepenuhnya untuk beriklan?
Menghadapi kesukaran mendapatkan pelanggan?
Masa terhad untuk beriklan?
Tidak pandai untuk menulis?

Pemasaran blog tidak sama seperti difacebook
Ianya gabungan instagram tetapi tanpa hashtag.
Bingung kejap ya?

Begini. Contoh paling mudah.

Blog jualan anda berkaitan produk kecantikan.
Katakan, dms360 atau dermaxsuperskin360

Tentulah paling mudah anda harus belajar bagaimana memaksimakan kata kunci produk anda iaitu dms360 atau dermaxsuperskin360.

Namun, selain fokus pada tajuk produk. Permasalahan pada kulit wajah yang boleh diatasi dengan produk kecantikan, tips dan panduan penjagaan kulit wajah juga merupakan kata kunci terpenting bagi blog kita.

Apabila pelanggan mencari penyelesaian bagi masalah yang mereka hadapi.

Maka, mereka jumpa blog kamu.

Persoalannya, bagaimana kita nak jadikan blog kedai kita ni sebagai carian nombor satu di laman depan google.com atau google.com.my?


Inilah kelebihan belajar asas blog di dalam kelas bimbingan dan mentor daripada akademi bekerja di rumah (abdr).

Ada banyak bengkel di luar sana yang menjalankan kelas dan coaching tetapi dengan harga yang sangat tinggi dan perlu menghadiri kelas tersebut secara fizikal.

Namun, di akademi bekerja di rumah anda tidak perlu bayar mahal, tidak perlu hadiri kelas secara fizikal malah dapat menjadi sebahagian dari keluarga akademi dan mendapat bimbingan seumur hidup.

Hanya sekali bayaran sahaja bagi menghadiri kelas ini.


Kelas dijalankan melalui grup facebook.
Kelas dijalankan secara online sahaja
Masa kelas adalah flexible
Dibimbing dari zero to hero sehinggalah anda mahir
menghasilkan lebih dari satu blog fokus buat produk jualan anda
Berpeluang memasuki majalah mingguan wanita secara percuma


Menarik bukan?


Alhamdulillah.


Jika kalian berminat, bagi pakej kelas mula bisnes yuran bermula pada harga RM 200 dan mendapat keahlian akademi bekerja di rumah ataupun turut serta menjadi rakan niaga kami pada harga yuran RM 300.

Setiap pakej ini anda mendapat percuma ebooks keluaran akademi bekerja di rumah secara percuma.


Mari lihat testimoni-testimoni pelajar akademi bekerja di rumah.


Layari http://akademibekerjadirumah.blogspot.my untuk baca ulasan pelajar abdr.


Lihat juga pelajar akademi bekerja di rumah yang telah berjaya masuk media di kolum majalah mingguan wanita termasuklah diri saya sendiri. Juga saya kongsikan kejayaan salah seorang pelajar kelas asas blog penulisan kreatif (cerpen/ novel) yang bukunya telah berjaya dikeluarkan dan diterbit oleh akademi bekerja di rumah.


Pelajar abdr di majalah mingguan wanita
Pelajar abdr di majalah mingguan wanita
Pelajar kelas penulisan kreatif bukunya berjaya diterbitkan selepas mengikuti kelas tersebut
Saya sendiri di ruangan majalah mingguan wanita

Apa pendapat anda tentang belajar bersama kami di kelas asas blog penulisan atau bisnes akademi bekerja di rumah?

Mahu sertai kami dan terus meletakkan bisnes anda pada encik Google?


Pendaftaran di buka setiap hari.


Hubungi saya untuk rebut peluang upgrade diri dan bisnes anda bersama abdr.

0189100852


Read More...

Friday, March 25, 2016

Pemanis Ajaib Boleh Mencegah Penyakit Kronik

Publish on : Friday, March 25, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , ,

``PEMANIS AJAIB BOLEH MENCEGAH PENYAKIT KRONIK´´

Tak percaya?jom lihat testimoni hebat kami..just klik aje link dibwah..

********************************
.
.
.

untuk lihat banyak lagi testimoni boleh klik..

😊😊👇👇👇

http://emmemarinamohamad.blogspot.my/search/label/Testimoni%20rcc%20stevia?&max-results=7&m=1

Banyak masalah yang berpunca dari pengambilan gula pasir secara berlebihan..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IZINKAN KAMI MEMBANTU ANDA MENJIMATKAN KOS RAWATAN & MENGURANGKAN KADAR GULA DALAM DARAH.

*Bagi yang betul2 ingin perubhan & nk info lebih detail PM kami terus ya...
_____________________
Apa yang anda akan dpat?
----------------------
* Tips berkesan mncegah dri masalah kronik
* Harga buat tokey sakit kepala-tersangatlah murah
* Harga pembelian ulangan yang lebih menjimatkan.
* Beberapa Kelebihan menjadi pngguna bijak(mmg berbaloi)
* Berpeluang menangi Hadiah menarik

********************************

JOM AMALKAN TIPS SIHAT
-->Sediakan 3 botol 500ml mineral water kt rumah
-->Titiskan STEVIA(pemanis semula jadi)5 titis stiap botol
-->Minum sampai habis dalam masa 1 hari.
-->Amalkan setiap hari..insyallah ada perubahan.

********************************
>>Dengan ada nya pemanis pengganti gula tanpa kalori yg lebih rendah risiko penyakit,anda boleh nikmati apa yg anda inginkan.

>>Objektif kami adalah untuk masyarakat ubah corak pengambilan gula/susu pekat manis harian kpd had yg disarankan KKM... kalau x boleh tinggalkan nikmat kemanisan yg tinggi.. STEVIA adalah penggantinya...

******------------------------
APA ITU STEVIA?
------------------------******

@ STEVIA adalah pemanis semula jadi yang tidak mengandungi kalori dan ekstraknya dikatakan 300 kali lebih manis daripada gula biasa.

@ STEVIA membantu meningkatkan rembesan insulin dari pankreas & meningkatkan sensitiviti insulin kepda gula.

KEBAIKAN PEMANIS STEVIA

{*}mengimbangi kandungan gula dlm badan
{*}menurunkan kadar gula dlm darah , sesuai utk pesakit diabetes dan hypolycemia
{*}melawaskan pembuangan air kencing
{*}meningkatkan tenaga dlm badan
{*}membantu sistem penghadaman makanan
{*}membantu mereka yg mengalami masalah insomnia
{*}berupaya mengawal berat badan (obesiti)
{*}mengurangkan masalah keradangan.
{*}Stevia juga ada fungsi anti tumor & elakkan masalah kanser.

KELEEBIHAN MENJADI PENGGUNA.
@Tabung khairat kematian
@Tabung bencana alam/musibah
@Mata ganjaran

UNTUK LEBIH DETAIL BOLEH TERUS PM KAMI.

>>WHTSP `SGF' -KE-> 0189100852
>>WHTSP `SGF´ -KE-> 0189100852
>>WHTSP `SGF´ -KE-> 0189100852

#stevia #pemanissihat #kesihatan #penggantigula #penawarpenyakit #gulasihat #gulasihatstevia #rccstevia #royalsweetenerstevia #kencingmanis#kuruskanbadan#darahtinggi #lupussle #jantung #sayajual #kedaionline #ibubijakkeluargasihat #keluargasihat #malaysia

Read More...

Thursday, March 24, 2016

Bagaimana ABDR Boleh Bantu Bisnes Kalian?

.Assalamualaikum...

Hai, saya Emme Marina atau lebih mesra dengan panggilan Emme,, Pengurus Online Akademi Bekerja Di Rumah pilihan ramai.

Kami dari jemaah ABDR menyediakan peluang dan ruang bagi kalian surirumah atau suri bekerjaya yang mahu belajar asas penulisan dan bina kedai online. Skop pembelajaran ialah:
-Belajar asas memaksimakan pemasaran percuma melalui blog dan juga facebook.
-Belajar asas berjualan melalui program dropship.
-Belajar menjual produk fizikal.
-Belajar menjual produk digital.
-Juga belajar bagaimana memulakan usaha menabung dan pendapatan aktif tanpa perlu mengeluarkan modal yang besar.

Akademi Bekerja di rumah (ABDR) ialah:
> kumpulan sokongan khas untuk suri belajar basic berbisnes online.
> kumpulan sokongan khas untuk suri belajar menjana pendapatan hanya di rumah.
> kumpulan sokongan khas untuk suri bekerjaya menjana pendapatan secara sampingan.
> kumpulan sokongan untuk mereka bergelar wahm.
> platform untuk belajar berbisnes produk fizikal secara dropship dan produk digital ebook dan servis.

2 pakej kelas utama yang popular sepanjang tahun ialah:

1. KELAS ASAS BLOG PENULISAN
        i.            Belajar asas blog (blogspot)
      ii.            Belajar menulis berdasarkan apa FOKUS PENULISAN berdasarkan siapa PEMBACA SASARAN.
    iii.            Tukar pembaca kepada PELANGGAN.
     iv.            Belajar menulis secara konsisten.
       v.            Jadikan minat, kemahiran dan kepakaran sedia ada tukar dalam bentuk penulisan. Jadikan ia sebagai panduan.
     vi.            Tukar blog yang tidak ada pembaca dengan membina 'kelompok' pembaca sasaran.
   vii.            Apabila blog sudah mempunyai sasaran pembaca yang 'tepat', maka sudah boleh ditukar kepada pembeli.
viii.            Blog adalah salah satu medium pemasaran percuma. Namun penulisan yang bagus dapat membina pengaruh kepada pembaca.
     ix.            Kelas asas blog dan penulisan perlu menguasai 44 entri dan 5 label. Ia akan diberikan selepas daftar dan analisa.

2. KELAS ASAS BLOG MULA BISNES
        i.            Bina kedai online asas berdasarkan apa produk atau servis. Contoh produk pakaian, makanan, butik, produk kesihatan, kecantikan.
      ii.            Kelas ini khusus untuk surirumah yang benar-benar zero tentang urusniaga online.
    iii.            Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
     iv.            Mahu mula tetapi tidak ada produk. ABDR menyediakan beberapa produk piihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan.
       v.            Belajar jana pendapatan melalui blog.
     vi.            Asas kedai online, borang tempahan, lima label utama.
   vii.            Sudah ada shopping cart, juga boleh bina blog khusus untuk aliran pembaca kepada pelanggan.
viii.            Mahu simpan stok boleh, tidak mahu simpan stok juga boleh

Jana pendapatan tanpa perlu keluar rumah. InshaaAllah...

Pakej kelas yang ditawarkan:
RM200/250 KELAS BLOG BISNES ATAU KELAS BLOG PENULISAN
- boleh pilih salah satu kelas + PENGURUS ONLINE ABDR
(BONUS 6 EBOOK - ebook Asas blog, ebook Superwahm supermom, ebook Mula bisnes butik, ebook 101 Idea bisnes, ebook Yeay mama sudah resign, ebook 10 Langkah mudah bina kedai online)

RM300 KELAS BLOG MULA BISNES PENULISAN SERENTAK + PENGURUS ONLINE ABDR
(BONUS 10 EBOOK - ebook Asas blog, ebook Mula bisnes butik, ebook 101 Idea bisnes, ebook Panduan berpantang, ebook Resipi berpantang, ebook Superwahm supermom, ebook Rahsia khidmat pelanggan, ebook Yeay mama sudah resign, ebook 10 Langkah bina kedai online - belum terbit, ebook Panduan rakan niaga - belum terbit)

¶Kelas online sahaja dalam group kelas di facebook.
¶Masa belajar yang sangat fleksibel ikut masa pelajar sendiri. Tiada had masa ditetapkan.
¶Nota toturial bergambar lengkap disediakan.
¶Dapat bergabung dengan lebih 1000 blogger alumni akademi yang merupakan usahawan online dan wahm.
¶Masih boleh ikuti tutorial berterusan dalam kelas walaupun sudah selesai tugasan.
¶Dapat menjana pendapatan dengan produk ABDR jika mendaftar sebagai PENGURUS ONLINE.

Jika anda bersedia untuk menggunakan blog sebagai medium pemasaran yang paling efektif, menjadikan blog sebagai medium perkongsian dan blog anda mudah berada di carian google, dan mudah dijejak pembaca, jom sertai KELAS ONLINE BLOG ABDR ini.

Baca lebih banyak ulasan pelajar ABDR di blog utama http://akademibekerjadirumah.blogspot.com

Jika masih tidak faham bagaimana blog ini memainkan peranan dalam impak bisnes kalian serta sebagai aset anda.

Terus hubungi saya
0189100852

Inshaa Allah saya bantu bimbing kalian
jadikan kedai blog sebagai aset terpenting bagi bisnes anda.


Read More...

Preview Dan Kelas Bebas Hutang Bersama RCC Stevia Minggu Ini

Publish on : Thursday, March 24, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , ,

Teks: Emme Marina Mohamad

Alhamdulillah, minggu ni banyak betul kelas bagi bimbingan warga rcc.

"rawat kanser poket"

Misi dan visi kami bersama gula sihat stevia.


Hanya dengan modal serendah RM140 sahaja. Anda berpeluang menjana pendapatan sehingga RM 1,800 sehari.

Umrah percuma
Petronas percuma
Emas percuma
Kereta percuma

Semua ini dan banyak lagi boleh didapati hanya dengan menjadi ahli di rcc.


Ingin hadir ke majlis coaching kami secara percuma dan mendapat bimbingan dari leader-leader dan jutawan rcc?

Hubungi saya terus untuk tempat anda ya
0189100852


Haaa, rebut peluang ni.

Dapatkan hot seat tau.

In shaa Allah, jadikan bisnes rcc sebagai aset perniagaan anda.

apa itu aset?
Duit yang boleh dijadikan duit.

Itulah maksudnya


Read More...

Sedekah Jumaat dan Sesuap Rezeki Anak Yatim

Publish on : Thursday, March 24, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , ,

Bismillah. Assalamualaikum. 😊

Program istiqomah setiap minggu (jumaat) sedekah jumaatku esok dan sesuap rezeki bersama anak² yatim.

Derma yang disalurkan akan ditukar kepada pemberian makanan dan minuman kepada masjid-masjid terpilih.

Jom bersedekah :)


Read More...

Viral Palsu Jishah Corporation Sdn. Bhd.

Publish on : Thursday, March 24, 2016 There is : 0 Comments Labels : ,

Teks: Emme Marina Mohamad

sebentar tadi di grup wassap Amal till Jannah ada viralkan mengenai beberapa maklumat mengenai makanan haram.

Seperti boleh dipercayai jer. Saya pun sebenarnya dah terlepas share. Dengan izin Allah, saya share pada 2 grup sahaja. Tetapi selepas itu, tidak sedap hati pula.

Apa lagi GOOGLE la.


Tahu apa saya jumpa?


Nama pengasas Tuan Hj. Shaharudin Hj. Nordin tidak jumpa
Nama syarikat pula seperti tidak langsung meyakinkan. Terakhir update pada tahun 2010.


Ini viralnya

Assalamualaikum..... untuk tatapan kekawan.... jika elok jadikan tauladan....jika salah jadikan....

Utk perigatan diriku, Seluruh Keluarga2 ku & Saudara2 Se Islam yg ku sayangi kerana Allah...

Copy & Paste dr group sebelah.

Baru-baru ini saya berpeluang mendengar ceramah produk halal dan haram oleh Tn Hj Shaharudin Hj Nordin pengasas Syarikat JISHAH CORPORATION (M) SDN. BHD. sebuah syarikat yang ditubuhkan atas dorongan dan permintaan untuk menerapkan konsep perniagaan dan pengilangan yang memenuhi landas-landas Islam.

Ceramah yang diberikan secara bersahaja ini meninggalkan kesan yang amat mendalam dalam diri saya. Saya akan pastikan selepas ini produk-produk HARAM tidak akan masuk ke dalam tubuh saya, suami , anak-anak dan rumah saya.

Subhanallah, rupa-rupanya begitu banyak sekali produk bercop HALAL yang sebenarnya TIDAK HALAL berada di pasaran. Sebelum ini, saya ada juga mendengar terdapat produk yang HALAL tetapi TIDAK HALAL. Namun saya tidak begitu mengendahkan perkara ini kerana selagi produk berkenaan ada logo HALAL saya yakin ia HALAL. Rupa-rupanya saya silap besar. Selepas mendengar ceramah, baru saya disedarkan. BARU PADAN MUKA SAYA!!!

Mengapa boleh terjadi begini? Saya tidak mahu menuding jari ke mana-mana pihak. Cuma saya sebagai seorang Islam perlu LEBIH BERHATI-HATI agar tidak tertipu lagi. Di sini saya ingin berkongsi produk-produk yang kononnya HALAL. Jika saya tidak berkongsi dengan sesiapa, ramai umat Islam yang akan termakan atau terguna produk-produk HARAM ini.

Pernah makan 'jejari ketam' atau 'crab stick'? Bentuk macam jari-jari putih dan atas berwarna merah jingga. Hendak tahu warna merah jingga tu apa? Itu sebenarnya darah BABI (Maaf. Saya tidak mahu gunakan perkataan KHINZIR, sopan sangat. Binatangnya tetap sama, tetap HARAM). Jangan risau, saya pun dah kenyang makan crab stick ini. Antara benda lain yang tidak boleh dimakan yang mengandungi ekstrek atau lemak BABI ialah sumi jeli, cumi kiki, sugus, fruittella, karamel, maggi, ajinomoto, keju, laici dalam tin, cendawan butang dalam tin, kacang pis dalam tin (Rujuk buku HALAL HARAM- Panduan Persatuan Pengguna Pulai Pinang.) Kalau fakta-fakta dalam buku ini tidak betul, sudah lama syarikat-syarikat terlibat menyaman Persatuan ini!

Pernah makan gula-gula macam gula-gula getah yang anjal itu (ada dijual di Giant, ditimbang ikut gram? Gula-gula yang berwarna warni dan disalut gula putih. Itu sebenarnya kulit BABI! Subhanallah...Saya selalu makan gula-gula ini.

Barangan rumah yang tidak boleh digunakan pula ialah Breeze, Fab, Colgate (walaupun, sehingga kini masih mengaku HALAL), Axion, Febreeze, keluaran Lever Brothers, Unilever, dsb. Sabun-sabun kain atau mesin basuh ini serta sabun cuci pinggan mengandungi lemak babi. Itu sebabnya banyak buih-buih terhasil. Berkilat pinggan mangkuk kita....SSSYYIIUUTT..bunyinya.

Milo pun tidak boleh diminum kerana ada lemak babi. Anak-anak saya selalu memesan milo ais setiap kali kami makan di luar. Ya Allah, sedihnya....

Untuk pengetahuan semua, cop HALAL di Thailand sebenarnya dikeluarkan oleh Persatuan Buddha Thailand dan bukannya orang Islam. Jadi berhati-hatilah. Kalau hendak senang lagi, jangan beli langsung (Di sini saya hendak mengucapkan terima kasih kepada Syarikat JISHAH) kerana saya kini sudah ada pilihan dalam membeli produk-produk makanan dan kegunaan dapur.

Coke dan Pepsi pun jangan minum. HARAM kerana mengandungi kandungan ALKOHOL yang tinggi.

Sebenarnya saya sudah lama tidak minum Coke dan Pepsi kerana pada awalnya hendak memboikot produk Israel. Rupa-rupanya ada hikmah disebalik kempen boikot produk Israel...

Sebaik tiba di rumah selepas mendengar ceramah, saya terus buang sabun Breeze dan sabun basuh pinggan ke dalam tong sampah. Taubat! Saya tidak sanggup memakai pakaian dan pinggan mangkuk yang disalut dengan binatang yang terkenal kerana H1N1 (sebutan saintifiknya bukan main canggih! Babi tetap Babi).

Atau mungkin, wabak Selesema Babi ini musibah dari Allah Taala kerana terlalu ramai umat Islam yang telah terguna produk yang terkandung BABI di dalamnya. Wallahu'alam.

GOOGLE dan GOOGLE..

Rupanya viral ini memang tidak meyakinkan dan maklumatnya palsu semata-mata. Ya Allah, berdosanya aku viralkan maklumat fitnah.

Tolong refer sini untuk maklumat sahih jakim ya.

https://m.facebook.com/232206486938632/posts/588910907934853

Apa-apa pun. Memang lain macam je viral ni.
Jadi saya harap rakan-rakan semak dulu latar belakang sesuatu viral dan cerita kemudian barulah viralkan.

Tidak pasal-pasal kita menyampaikan maklumat palsu.


Read More...

Apa itu Kulit Ekzema?

Publish on : Thursday, March 24, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , ,

Apa itu kulit ekzema?


Rata2 ramai baby yg lahir menghidap exzema yang teruk di awal kelahiran mereka.

Ekzema ialah kondisi kulit yang kering dan gatal yang di sesuatu masa mengakibatkan lebih kurang 15 dan 20 peratus kanak-kanak. Ekzema selalu ternampak buat pertama kali sebelum anak berusia dua tahun.

Berita baik ialah kebanyakan kanak-kanak yang menghidap ekzema akan beransur pulih menjelang umur belasan tahun. Ekzema tidak dapat dipulihkan, tetapi boleh dikawal dengan rawatan yang sesuai.

Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis. Atopi bermakna kecenderungan mendapat penyakit seperti ekzema, asma dan demam alergi. Kesannya sama: kulit kering, gatal, merah dan rekah, yang kadangkala meleleh cecair dan berdarah. Ruang yang lazimnya terkena ialah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut.

Ekzema bermakna penghalang kulit tidak berfungsi sebaik yang patut. Ini boleh membuatkan kulit bayi anda lebih senang diserang infeksi dan alergi yang boleh membuat keadaan lebih teruk.

produk nurraysa dapat membantu para2 ibu yg buntu melihat kondisi kulit bayi anda...formula ya dari bahan natural,minyak zaitun,susu kambing,collagen rumpai laut dan lain2.

ia merawat dan melembapkan kulit bayi anda dari dalam.product 100% muslim dan smue produk nurraysa mesra wuduk dan solat
🌸🌸🌸🌸 🌸🌸🌸🌸 🌸🌸🌸🌸 🌸


Read More...

Tips Kebahagian, Kekayaan dan Bisnes. Selamat Membaca

Teks: Emme Marina Mohamad

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum pembaca semua,


Bagaimana hari ini? Adakah anda mengisi hari anda dengan mengingati Allah?

Sudahkah laksanakan ibadah kesukaan Allah iaitu berpagian dan bersendirian dengan Nya. Ya, bertahajud,berzikir, bertahmid, melakukan solat fajar, solat awal waktu subuh, menunaikan solat dhuha dan akhirnya menunaikan segala pekerjaan tanpa sia-sia.


"Dua nikmat yang kebanyakkan manusia terlalai atau tertipu padanya adalah KESIHATAN dan MASA LAPANG" - Hadis Riwayat Bukhari.

Saya ABC minggu ini, cuba melakukan semuanya dengan setiap masa mengingati Allah, berselawat, menahan kemarahan, bersabar dengan melakukan segala pekerjaan di rumah sambil melayani karenah pelanggan dan juga beriklan.

Malam tadi sempat juga membaca beberapa helaian mukasurat buku, La Tahzan karya Dr. Aidh. Dan antara pengisian beliau yang amat berkesan di hati saya ialah, hidup lah kamu seperti kamu mati hari ini. Sebenarnya teramatlah benar apa yang beliau tuliskan, kita sebagai manusia tidak berkuasa terhadap hidup dan nyawa kita. Beranikah kamu untuk mengatakan aku akan hidup selepas saat ini? Selepas 30 minit kalian membaca entri saya ini?

Tidak bukan?

Jadi?

sebenarnya kalian mengakui bahawanya diri AKU tidak pernah BERKUASA menghidupkan dan mematikan dengan IZIN ALLAH SWT.

Saya menulis hari ini atas izin Allah. Idea yang mengalir ini, idea Allah. Saya hanya asbab dan sarung nyawa yang bertindak atas izin Nya.


Allahu..

Kata lagi Dr. Aidh, laksanakan hari ini sebaiknya tanpa sia-sia. Selalunya saya memang banyak melakukan perkara sia-sia. Apa dia? Tengok tv dan menangguh-nangguh. Masya Allah.

Tengok TV itu buang masa bukan? Tetapi jika kalian tengok tv sambil lipat baju rasanya terisi. alhamdulillah.
Tengok TV bersama keluarga tersayang kerana jarang melakukan aktiviti bersama-sama, apa salahnya.

Tetapi duduk sorang-sorang, tengok tv yang tidak berfaedah ceritanya tiada lakukan apa-apa dan menangguhkan perkara yang sepatutnya dilakukan saat itu, sudah tentu saya harus katakan ianya perkara yang teramatlah sia-sia.

Lakukan hari ini sebaik-baiknya kerana anda mungkin HANYA HIDUP UNTUK HARI INI.


HARI INI HARI ANDA.

Beribadahlah seolah-olah esok adalah hari kematian anda, bekerjalah seolah-olah esok anda sudah tidak mampu bekerja, senyumlah dan berbahagialah pada hari ini supaya anda tidur dan mati dalam keadaan yang anda sudah lakukan hari ini sebaiknya. Tidurlah dan serahkan diri anda sepenuhnya kepada Allah swt.


Allahu.. siapalah kita, hanya hamba Allah yang sentiasa inginkan syurga Nya.


Menu hari ini, nasi lemak biasa. Maksudnya, nasi lemak dan telur rebus. Alhamdulillah, bersyukur. anak makan tambah sampai 3 kali. Sukakan? Cuci tandas, basuh baju, sidai baju. Ya allah, memang saya paling malas nak sidai baju dan melipat sebenarnya. Banyak lagi baju nak dilipat ni.

Semalam, leader dms saya kata, "Emme, buatla sales laju-laju nanti akak naikkan lagi komisyen" alhamdulillah. Allah, bantulah aku supaya aku dapat naik satu lagi level dalam perniagaan dms ni.

Semalam juga, kata-kata semangat dari ceo marketing, Puan Zalila Omar buatkan saya bersemangat untuk berjuang mengajak lebih ramai rakyat malaysia bertukar ke gula sihat dan mengubah kewangan hanya dengan berbisnes gula sihat sahaja. Senang tahu.. Nak tahu marilah wassap saya 0189100852.

Hari ini, Allah berikan saya banyak ilham bagaimana untuk majukan lagi bisnes online stevia saya ni, bagaimana mahu kembangkan rangkaian saya, dan pelbagai lagi ilham mencurah-curah Allah berikan. Simpan nota siap-siap, draf dan buat.

kalau tak buat nota, maka saya tidak akan buat.
kalau saya bertangguh, maka saya merugikan diri sendiri.

Ini juga satu perbuatan sia-sia.


Anak-anak sedang lasak di rumah. Hilang fokus juga saya dibuatnya. Tidak mengapalah, Allah sedang berikan saya ujian.. huhu. Dah memang Allah yang beri, takkan kamu mahu marah Allah pula kan?


Saya bersyukur hari ini diberikan kesihatan akal dan fizikal yang baik.

Semoga dengan aset perniagaan rcc stevia ini saya bukan sahaja dapat menjana lebih banyak duit untuk keluarga dan diri sendiri tetapi untuk keturunan akan datang. Dengan adanya duit, maka lebih banyak sedekah dapat kita berikan. Dengan adanya duit, maka lebih ramai orang dapat kita bantu dan dengan duit, kita dapat berikan apa yang mak dan ayah kita hajatkan.

Impian saya tahun ini mahu bebas hutang dan mengerjakan umrah. Semoga impian ini Allah makbulkan. Bebas hutang melalui pendapatan rcc stevia, dan percuma 2 trip umrah daripada rcc stevia jugak.

In shaa Allah, Allah pasti akan makbulkan. Tawakkal, doa dan usaha.


Dan dengan adanya platform pembelajaran belajar asas blog melalui akademi bekerja di rumah, kini saya betul-betul bersyukur kerana pilihan saya melabur dalam kelas ini berbaloi.

Bagi yang mengikuti blog saya, kalian lihat pelanggan saya sendiri datang dari blog, facebook saya sangat jarang beriklan. Hanya update dan menulis entri di blog. Kata kunci amat lah penting. Belajar buat blog, belajar penulisan berpengaruh amat berkesan dalam teknik pemasaran.


Banyak input saya kongsikan hari ini.
Mana yang baik, kalian catatlah buat manfaat dalam kehidupan kalian.
Mana yang tidak, kalian jadikan sebagai bahan bacaan sahaja.


Lihat, lepas dan doakan.


Sekian, catatan saya buat hari ini. Jangan stress sangat kay? Jom minum secawan kopi kapucino rcc, sedap oooo, lazat berlemak dan jangan lupa titis stevia tuk kemanisan berganda. Paling penting, ianya sedap, ianya sihat, ianya tanpa kalori.

Ingat manis, ingat rcc, ingat Emme Marina. Hehe.



Semoga bertemu lagi di entri yang lain,
Salam sayang dari saya, Emme Marina Mohamad,

Jika berniat menghubungi saya, hubungi saya di talian 0189100852.
Read More...

Kelas Coaching Teknik Closing RCC Stevia

Teks: Emme Marina Mohamad

Setiap perniagaan haruslah ada mentor, guru dan anak murid. Siapa anak murid?

Kitalah.

Sebuah syarikat yang bagus ialah mereka yang menyampaikan ilmu pemasaran, membimbing ajen jualan mereka, memberikan ilmu-ilmu mengenai produk dan akhirnya ajen boleh terus berdikari mengembangkan perniagaan mereka sendiri.

Inilah yang syarikat rcc global lakukan kepada semua ahli yang berminat untuk menjadikan rcc stevia sebagai aset bisnes mereka tidak terkecuali saya sendiri tahu.

Memang jika mahu berjaya, anda perlukan bimbingan dari pihak atasan yang telah pasti berjaya.

Tidak kira siapa penaja anda.
Ia tidak mempengaruhi pendapatan kalian dan tidak mengkayakan orang atasan.

Anda usaha, anda dapat.

Teknik closing stevia ini dibimbing khas oleh ceo marketing kita iaitu Puan Zalila Omar. Masya Allah orangnya sangat sporting, walaupun tegas tetapi amat menyayangi anak-anak buah tidak kisah lah baru jadi ahli atau sudah lama.

Bagaimana ingin berjaya di rcc?

Mudah sahaja caranya

1. Jadi ahli - ada 3 pakej keahlian yang boleh kalian pilih. Lagi besar pakej, lagi lumayan.
2. Hadirkan diri ke kelas atau preview yang dijalankan.
3. Pastikan ada cukup ilmu dan info mengenai produk stevia dan plan marketing. Ada buku dan flyers.
4. Rajin-rajinlah membaca mengenai stevia dan kelebihan menjadi ahli rcc stevia.

Sudah bersedia mahu berrukar ke gula sihat dan mula menjana pendapatan?

Hubungi saya.
Pakar Kesihatan Gula anda
Puan Emme 0189100852

Read More...

Wednesday, March 23, 2016

Perlukah Kedai Blog Bagi Peniaga dan Usahawan Kedai Offline dan Online

Teks: Emme Marina Mohamad

Assalamualaikum semua,

Bagi yang buat bisnes, sudah adakah tapak blog/web kalian?

Jadikan medium blog sebagai aset kalian
Online tak pernah off,
Apabila sudah tahu rahsia buat duit dengan blog,
Anda tutup kedai sekalipun
Pelanggan in shaa Allah tetap ada..

Paling penting
Anda tahu kata kunci produk jualan anda
Niche dan label
Serta bagaimana membuat blog kedai secara professional.


Rezeki datangnya dari Allah
Dialah yang menggerakkan mereka datang kepada kita
Dengan belajar rahsia jana pendapatan melalui kedai blog
In shaa Allah, usaha anda tidak sia-sia.

Sahaja aku berniaga kerana Allah taala.

Pasak kedai anda di alam maya
Kerana kini, semua orang cari kedai pakai google😂😂
Rugi sangat x rebut peluang upgrade diri ni.

Facebook ialah satu medium tetapi google capaian carian no 1 di dunia.

Jom sertai akademi bekerja di rumah

Bagaimana abdr boleh bantu kalian?

.
.
Jom kita baca sama-sama ya.


Kami dari jemaah ABDR menyediakan peluang dan ruang bagi kalian surirumah atau suri bekerjaya yang mahu belajar asas penulisan dan bina kedai online. Skop pembelajaran ialah:
-Belajar asas memaksimakan pemasaran percuma melalui blog dan juga facebook.
-Belajar asas berjualan melalui program dropship.
-Belajar menjual produk fizikal.
-Belajar menjual produk digital.
-Juga belajar bagaimana memulakan usaha menabung dan pendapatan aktif tanpa perlu mengeluarkan modal yang besar.

Akademi Bekerja di rumah (ABDR) ialah:
> kumpulan sokongan khas untuk suri belajar basic berbisnes online.
> kumpulan sokongan khas untuk suri belajar menjana pendapatan hanya di rumah.
> kumpulan sokongan khas untuk suri bekerjaya menjana pendapatan secara sampingan.
> kumpulan sokongan untuk mereka bergelar wahm.
> platform untuk belajar berbisnes produk fizikal secara dropship dan produk digital ebook dan servis.


2 pakej kelas utama yang popular sepanjang tahun ialah:

1. KELAS ASAS BLOG PENULISAN
        i.            Belajar asas blog (blogspot)
      ii.            Belajar menulis berdasarkan apa FOKUS PENULISAN berdasarkan siapa PEMBACA SASARAN.
    iii.            Tukar pembaca kepada PELANGGAN.
     iv.            Belajar menulis secara konsisten.
       v.            Jadikan minat, kemahiran dan kepakaran sedia ada tukar dalam bentuk penulisan. Jadikan ia sebagai panduan.
     vi.            Tukar blog yang tidak ada pembaca dengan membina 'kelompok' pembaca sasaran.
   vii.            Apabila blog sudah mempunyai sasaran pembaca yang 'tepat', maka sudah boleh ditukar kepada pembeli.
viii.            Blog adalah salah satu medium pemasaran percuma. Namun penulisan yang bagus dapat membina pengaruh kepada pembaca.
     ix.            Kelas asas blog dan penulisan perlu menguasai 44 entri dan 5 label. Ia akan diberikan selepas daftar dan analisa.

2. KELAS ASAS BLOG MULA BISNES
        i.            Bina kedai online asas berdasarkan apa produk atau servis. Contoh produk pakaian, makanan, butik, produk kesihatan, kecantikan.
      ii.            Kelas ini khusus untuk surirumah yang benar-benar zero tentang urusniaga online.
    iii.            Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
     iv.            Mahu mula tetapi tidak ada produk. ABDR menyediakan beberapa produk piihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan.
       v.            Belajar jana pendapatan melalui blog.
     vi.            Asas kedai online, borang tempahan, lima label utama.
   vii.            Sudah ada shopping cart, juga boleh bina blog khusus untuk aliran pembaca kepada pelanggan.
viii.            Mahu simpan stok boleh, tidak mahu simpan stok juga boleh



¶Kelas online sahaja dalam group kelas di facebook.
¶Masa belajar yang sangat fleksibel ikut masa pelajar sendiri. Tiada had masa ditetapkan.
¶Nota toturial bergambar lengkap disediakan.
¶Dapat bergabung dengan lebih 1000 blogger alumni akademi yang merupakan usahawan online dan wahm.
¶Masih boleh ikuti tutorial berterusan dalam kelas walaupun sudah selesai tugasan.
¶Dapat menjana pendapatan dengan produk ABDR jika mendaftar sebagai PENGURUS ONLINE.


Jika anda bersedia untuk menggunakan blog sebagai medium pemasaran yang paling efektif, menjadikan blog sebagai medium perkongsian dan blog anda mudah berada di carian google, dan mudah dijejak pembaca, jom sertai KELAS ONLINE BLOG ABDR ini.


Baca lebih banyak ulasan pelajar ABDR di blog utama http://akademibekerjadirumah.blogspot.com


Saya kongsikan juga pelanggan-pelanggan saya dari kedai blog saya ya.
Belum cuba, belum tahu.


Alhamdulillah,
Sejak pasak kedai di blog
Rezeki sentiasa ada

Sekejap tentang produk dms
Sekejap tentang stevia,
pelbagai jenis pelanggan wassap bertanyakan tentang produk serta servis
Memang sangat berbaloi dengan pakej yuran dan ebook bonus yang diberikan secara percuma.


pendaftaran dibuka setiap hari, bila-bila masa kalian bersedia.


Hubungi saya,
Pengurus Akademi bekerja di rumah
0189100852


Read More...