Monday, April 25, 2016

Mari Jana Pendapatan Melalui Medium Blog

Teks: Emme Marina Mohamad

Bismillahirrahmanirrahim..


Assalamualaikum semua, apa khabar?


Sudah terasa sepertinya saya jarang berkunjung di blog kesayangan saya ini. Terasa juga kehilangan dari teman seperjuangan yang masih sibuk dan aktif di blog masing-masing.
Namun alhamdulillah, rezeki Allah dan ilmu dari kelas asas blog sejak bulan 7 tahun lepas, 2015. Saya tetap memperoleh pendapatan secara online khas daripada blog sehingga mencecah 4 angka sebulan. Ini tanpa membuat sebarang iklan di facebook atau instagram tahu.

sesungguhnya rezeki perniagaan kita semua terutamanya sebagai seorang Islam amatlah bergantung kepada Allah s.w.t. kenapa ya? Mari saya beritahu..

Kerana Allah lah yang memberi rezeki. Hanya Dia
Hanya Allah yang mampu menarik hati pelanggan membeli bersama kita.

Berdoa dan berharap pada Allah setelah kalian berusaha.


Bagaimana pula usaha saya?


Mulanya saya mengeluarkan modal bagi saya dapat menimba ilmu membuat blog bisnes. Dari kelas asas blog ini, saya diajar bagaimana menjadikan blog saya ranking sekurang-kurangnya 3 mukasurat utama di carian google.

belajar bagaimana menjadikan blog biasa kepada blog professional.
Belajar bagaimana membezakan blog anda daripada blog yang lain.

Kita bukan sahaja membina kedai asas blog yang professional tetapi turut belajar cara penulisan yang betul.


"Jadikan blog anda sebagai blog berpengaruh dan tukarkan pembaca kepada pembeli"


Sesi pembelajaran bagi kelas asas blog bisnes ini dijalankan secara online sahaja.

Masa yang fleksible.

Belajar di kelas rahsia melalui facebook

Jika anda tidak tahu buat blog, pengajar akan mengajar anda dari kosong ke penuh ilmu di dada. Begitulah caranya.


Pasti anda akan jadi sangat mahir hingga boleh bina kedai blog yang lain pula dan pastinya kalian tahu bagaimana menjadikan blog kalian carian utama di google.com.my.


Di atas ialah perkongsian testimoni dari rakan abdr yang lain.saya tunjuk juga screenshot pelanggan dari blog saya ya.

kita mampu lakukan.

Walaupun anda hanya surirumah, ianya tidak mustahil. Ini kerana saya berjaya membuktikan bahawa dengan hanya blog dan berbisnes dari rumah mampu meraih pendapatan sehingga RM 2 ribu ke RM 3 ribu sebulan..

In shaa Allah.

Read More...

Wednesday, April 20, 2016

Kuasa Pemasaran Melalui Blog

Sumber: Munirah Yusof (pengurus online abdr)

1. Berniaga Tanpa Modal.
Tahun 2014 pernah cuba berniaga tudung produk sendiri. Guna duit dividen ASB. Konon kalau bisnes tak jadi tak adalah rasa ralat sangat. Akhir cerita memang ke laut sebab main terjah. Bak kata orang, pengalaman ciput tapi ada hati nak ada produk sendiri *hah.. padan muka :D *

       Lepas tu tak buat dah. Nak berniaga pun, jual novel preloved dengan tudung Aidijuma. Novel preloved adalah contoh berniaga tanpa modal. Guna apa yang ada dalam tangan. Tudung Aidijuma (AJ) contoh berniaga produk yang sedia ada di pasaran. Saya pun mula jual tanpa modal sebab jual tudung AJ sendiri. Lepas dapat rentak dan join grup-grup AJ, baru beli stok sikit-sikit. Beli stok-Jual-pusing modal.

2. Aktiviti Pemasaran
Awalnya saya mula di IG dan join grup FB. Tapi memang diakui aktiviti pemasaran yang saya lakukan turun-naik. Sebab saya utamakan pengajian Master. Kalau tengah sibuk dengan assignment, exam dan thesis, sebarang aktiviti bisnes saya letak jauh-jauh.

*Nampak sangat tak kuat nak buat 2 kerja dalam 1 masa.. ^_^ *�� Sekarang, dah habis Master *Alhamdulillah*. Jadi ini peluang nak 'kuda-ku-lari-gagah-berani'.

      
       Sejak join ABDR tahun lepas, baru nampak hala tuju untuk mula dari bawah dan jalan lurus nak capai matlamat. Dengan ABDR, baru tahu kuasa pemasaran melalui blog.

       Blog yang kemas, tersusun, sedap mata memandang, berinformasi - baru pengunjung datang baca berderu-deru. *terasa malu dulu ada blog yang tak matang *

      Setiap platform (IG-FB-BLOGSPOT) ada pasaran dan teknik tersendiri. Cuba guna macam-macam cara sampai dapat rentak yang baik. Alhamdulillah saya ada kawan-kawan yang bantu saya belajar cara pemasaran. Famili memang sedia membantu.

===========
Nota admin:

Kisah rakan P.O kita ni lebih kurang seperti saya juga. Saya pernah berniaga dengan modal, gagal dan kemudian berniaga lagi tanpa modal.

Tetapi kejap on, kejap off. Kerana seperti beliau, saya juga merupakan pelajar di sebuah universiti tempatan ketika ini.

Namun, sejak mengenali abdr dan belajar bagaimana menjadikan google sebagai salah satu medium bagi tapak iklan produk jualan saya. Sejak itu dan sehingga kini walaupun sudah tidak aktif berniaga di facebook, jumlah pendapatan saya di blog sahaja setiap bulan mencecah 4 angka.

Begitulah kekuatan mempelajari bagaimana cara memaksimakan blog sebagai medium pengiklanan produk dan servis kalian melalui sesi pembelajaran kelas asas blog bisnes.

Modal yuran hanya 1 kali sahaja tetapi mampu balik modal dalam masa yang singkat.

Paling penting, anda ada kesabaran dan kerajinan dalam menulis blog. Sehari 1 entri juga boleh, berlainan dengan facebook yang memerlukan pengiklanan yang terlalu banyak.


Read More...

Bahaya Kenalkan Gula Biasa dan Garam Kepada Bayi

Publish on : Wednesday, April 20, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

Banyak ibu yang merasa bingung bila harus memberikan garam-gula usai bayi memasuki MPASI (Makanan Pengganti ASI). Perunding pediatrik dari Apollo Cradle, Bangalore, dr. Sowmya C.C, M.B.B.S, DNB menyatakan bahawa selepas bayi berusia lebih daripada sembilan bulan baru boleh diberikan gula dan garam.

"Bayi sudah boleh makan makanan biasa setelah berusia sembilan bulan. Namun jika pengambilan gula dan garam terlalu awal boleh menyebabkan jangkitan telinga, tekak dan masalah gigi," terang Sowmaya seperti dilansir iDiva pada Jumat (21 // 11/2014).

Jika ada ibu yang mula memberikan gula atau garam sejak bayi berusia enam bulan Sowmaya menegaskan hal tersebut tidak tepat. "Para ibu harus tahu bahawa lebih baik memberikan gula atau garam selepas bayi berusia sembilan bulan," katanya.

Perunding senior doktor kanak-kanak, Ashish Sahni dari Sri Balaji Action Medical Institute, New Delhi menambah bahawa terlalu awal pengambilan garam dan makanan masin boleh mengganggu prestasi buah pinggang. Lalu, pengambilan gula dan makanan manis boleh membuat gigi susu rosak.
Jika doktor Sowmaya menyatakan bayi diberikan garam setelah berusia sembilan bulan, ahli nutrisi dari New Delhi, Lovneet Batra bahawa bayi harus terhindar dari gula hingga 12 bulan pertama, idealnya setelah berusia dua tahun. "Gula boleh membuat ketagihan dan menyebabkan hiperaktif," tambahnya.

Para doktor sepakat, bahawa makanan yang diberikan selama masa bayi merupakan asas untuk tabiat dan tingkah laku makan masa dewasa.

Sumber: http://m.liputan6.com/health/read/2137578/bahaya-bayi-diberi-makanan-dengan-gula-garam-terlalu-awal


Read More...

Monday, April 11, 2016

Bonus Pencen RCC Global Bakal Naik 20 ke 30% Menjelang Mei 2016

Teks: Emme Marina Mohamad

Assalamualaikum,

Bismillah. Rasanya seperti sudah terlalu lama saya tidak menulis entri bagi plan rcc. Adakalanya masa dirasakan sangat mencemburui diri saya untuk meluangkan masa menulis di sini.

Tetapi saya ingin kongsikan berita baik buat semua rakan pembaca. Yang mahu berjinak untuk berniaga, boleh cuba dulu berniaga produk orang lain berbanding cuba membuat produk sendiri. Alhamdulillah, produk rcc ini ialah produk keperluan.

Jika difokuskan, lebih banyak manfaat dan keuntungan yang boleh didapati.

Cuma mahu tidak mahu sahaja.


Dan berita baik lagi, modal sebagai agen atau keahlian hanyalah sekali sahaja seumur hidup. Tidak perlu keluar modal lagi. Boleh pilih sama ada anda mahu pegang stok sendiri atau secara dropship. Keduanya boleh dilakukan. Tiada masalah.

Yang paling penting anda faham apa kelebihan produk dan bagaimana produk ini mengatasi pelbagai masalah kesihatan, dan kewangan melalui plan rcc ini.

Alhamdulillah, CEO Tuan Azman Md Som dah umumkan nak naikkan bonus pencen atau royalti kami semua kepada 20 ke 30%, bayangkan jika sekarang anda mungkin memperoleh sebulan RM 100 ke RM 300 sebulan hasil duit pasif ini. Jika dikira kenaikkan, bukankah banyak tu?

Itu tidak termasuk mata ganjaran yang telah dinaikkan sebanyak 20 point bagi setiap kali pembelian ulangan. :) Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat. Walaupun saya cuma surirumah, adalah duit pasif masuk setiap bulan walaupun bukan tahap jutawan lagi.


Ingat pesan Tuan Shidi, "biar kita gerak perlahan dalam sharing atau bisnes, tetapi jangan terus stop". Lama kelamaan kita akan hilang momentum kejayaan yang kita mahu raih.


Sayalah tu. Huaaa, Allahu, in shaa Allah mahu fokus 3 yang utama bersama rcc sweetener stevia. Nak dapatkan pendapatan RM 10,000 sebulan walaupun hanya berniaga dari rumah. Aminn..


Terima kasih rcc kerana menyediakan platform bisnes yang amat mudah dan modal yang amat rendah. Nak tahu berapa?


Tidak sampai RM 150 pun tahu.


saya doakan anda berjaya, kaya dan dermawan. Doakan saya juga ya.



Admin
Emme Marina
0189100852
Read More...

Wednesday, April 06, 2016

Hukum Sah Solat Apabila Terkena Bulu Kucing

Publish on : Wednesday, April 06, 2016 There is : 0 Comments Labels : ,

🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀

https://telegram.me/usrah_solat

🔴Assalamualaikum ustz..

sye nk tnye betol ke kalo terkene bulu kucing akn terbatal wudhuk..sbb ade kwn sye kate btal wuduk kalo terkene bulu kucing..



🍇waalaikumussalam😊

🍒Jwpn
〰〰〰
✴️ Bulu kucing yang tertanggal drpd badannya adalah najis menurut Mazhab Syafie.


✴️ Najis tak membatalkan wudhuk cuma menyebabkan tak sah solat.


✴️Jika terkena bulu kucing yang banyak, kena bersihkan tempat yang kena bulu tersebut dan ulangi solat tanpa perlu wudhuk semula.

By ustzh @Asmahan_Hurzaid

🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀

Allahu. Saya suka memelihara kucing di rumah. Rupanya mengambil enteng bab solat ini.

Masalah bulu kucing tertanggal adalah perkara biasa terutamanya bagi kucing jenis parsi.

Semoga bagi semua rakan dan pembaca yang memelihara kucing di rumah, ambil berat mengenai sah solat anda. Elakkan kucing tidur di bilik solat atau bilik anda biasa solat. Elakkan dari kucing suka duduk di tikar sejadah.

Jika kalian pelihara kucing biasa, kucing kampung jarang bulunya gugur. Wallahu alam.


Read More...

Tuesday, April 05, 2016

27 Tanda Anda Sudah Menjadi Hamba Dunia

Publish on : Tuesday, April 05, 2016 There is : 0 Comments Labels : , ,

27 TANDA-TANDA ANDA SUDAH MENJADI HAMBA DUNIA:

1. Anda tidak bersiap-siap saat waktu solat akan tiba.

2. Anda melalui hari ini tanpa sedikit pun membuka lembaran Al-Qur'an lantaran Anda terlalu sibuk.

3. Anda selalu berfikir setiap waktu bagaimana caranya agar harta Anda semakin bertambah.

4. Anda marah ketika ada orang yang memberikan nasihat bahawa perbuatan yang Anda lakukan adalah haram.

5. Anda terus menerus menunda untuk berbuat amal soleh. “Aku akan mengerjakannya besok, nanti dan seterusnya.”

6. Anda sangat kagum dengan gaya hidup orang-orang kaya.

7. Anda selalu bersaing dengan orang lain untuk meraih cita-cita duniawi sehingga terabaikan amal ibadah

8. Anda tidak merasa bersalah saat melakukan dosa-dosa kecil.

9. Anda tidak mampu untuk segera berhenti berbuat yang haram, dan selalu menunda bertaubat kepada Allah.

10. Anda tidak kuasa berbuat sesuatu yang diredhai Allah sekiranya perbuatan itu boleh mengecewakan orang lain.

11. Anda sangat menumpukan perhatian terhadap harta benda yang sangat ingin Anda miliki.

12. Anda merencanakan kehidupan hingga jauh ke hadapan.

13. Anda menjadikan aktiviti belajar agama sebagai aktiviti pengisi waktu luang saja, setelah sibuk berkerjaya

14. Anda memiliki teman-teman yang kebanyakannya tidak mengingatkan Anda kepada Allah.

15. Anda hanya menilai orang lain berdasarkan status sosialnya di dunia.

16. Anda melalui hari ini tanpa sedikit pun memikirkan kematian, bahkan anda benci pada mati dan tidak ingin memikirkannya

17. Anda meluangkan banyak waktu sia-sia melakukan sesuatu yang tidak bermanfaat bagi kehidupan akhirat.

18. Anda merasa sangat malas dan berat untuk mengerjakan suatu ibadah.

19. Anda tidak kuasa mengubah gaya hidup Anda yang suka berpoya-poya, walaupun Anda tahu bahawa Allah tidak menyukai gaya hidup seperti itu.

20. Anda diberi nasihat tentang bahaya memakan harta riba, akan tetapi Anda beralasan bahawa beginilah satu-satunya cara agar tetap bertahan di tengah kesulitan ekonomi.

21. Anda ingin menikmati hidup ini sepuasnya-puasnya

22. Anda sangat perhatian dengan penampilan luaran Anda.

23. Anda meyakini bahawa kematian dan hari kiamat masih lambat lagi dan lama datangnya.

24. Anda ikut menguburkan orang lain yang meninggal, tapi Anda sedikit pun tidak mendapat pengajaran dari kematiannya.

25. Anda mengerjakan solat dengan tergesa-gesa agar segera melanjutkan pekerjaan.

26. Anda tidak pernah berfikir bahawa hari ini boleh jadi hari terakhir Anda hidup di dunia.

27. Anda merasa mendapatkan ketenangan hidup dari berbagai kemewahan yang Anda miliki, bukan merasa tenang dengan mengingati Allah.

- Semoga Allah melindungi kita dari hal tersebut dan semoga kita termasuk golongan hamba-hamba Nya yang soleh.

Amiin..

-Ustaz Iqbal bin Zain Al Jauhari

SILA SHARE DAN SEBARKAN


Read More...

Friday, April 01, 2016

7 Rahsia Orang Berjaya

Publish on : Friday, April 01, 2016 There is : 0 Comments Labels : , ,

7 Rahsia Orang Berjaya
Kita Share Satu Dulu

<<BELIEVE SYSTEM>>

Apa Yang Kita Percaya Itula Yang Kita Dapat

Seorang Doktor Terkejut Kerana Pesakitnya Bole Baik Dari Demam Setelah Diberi Makan Gula2 Yang Dikatakan Ubat Oleh Doktor Tadi

So Kesimpulannya Kerana Doktor Tu Kata Gula2 Tu Ubat Dan Pesakit Itu Percaya Dia Pasti Baik Dengan Ubat Yang Diberi..Maka Dia Pun Sembuh

Kerana Die Percaya Dia Dapat
Of Cause Kena Seiring Dengan Usaha

Makan Ubat Tu Usaha
Kalau Pesakit Tadi Tak Usaha Makan Ubat Tapi Hanya Percaya
Jadi Apa?

Jadi NOTHING!!

“ALLAH MENGIKUT SANGKAAN HAMBANYA”

Nak Sales RM500 Sehari
Kena Minta Dulu Dengan Allah Then Feel Kita Da Dapat Lepas Tu Usaha

Bila Feel Ni Kena Betul2 Percaya Allah Pasti Beri Tanpa Soal

Ada Manusia Ni Dia Minta Pada Allah
Habis Je Doa Terus Die Soal
Bole Ke Aku Dapat Ni??
Bole Ke Aku Buat Sale Ni??
Nak Jual Kat Siapa??
Ada Ke Orang Nak Beli Ni??

Soalan2 Ni La Yang Bunuh Doa Anda Tu..Sebab Belum Buat Da Serang Otak & Diri Sendri Dengan Pelbagai Soalan..Jadi Allah Ikut La Apa Yang Anda Soalkan Tadi..

Kat Sinila Kelemahan Kebanyakan Manusia Dan Kat Sini Juga Anda Boleh Audit Tahap Mana Kebergantungan Anda Dengan Allah

Jika Kita Percaya Dan Yakin Kita Boleh Berjaya..Inshaa Allah Kita Pasti Berjaya

Letakla 100% Pergantungan Kita Pada Allah
Berkerjala Dengan Allah
Allah DiAwal Allah DiAkhir
Allah Dulu Allah Lagi Dan Allah Segalanya

#CopyPaste


Read More...