Tuesday, May 03, 2016

Rezeki Yang Dilaknat Allah

Publish on : Tuesday, May 03, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,

Muhasabah:

"Dulu, saya main iklan gitu2 je. Sendiri jadi model. Kecewa sangat bila takde org nak like page saya. Sales pun sikit je bulan2.

Tapi semenjak dua menjak saya gunakan model2 yang seksi meksi untuk gayakan produk saya alhamdulillah REZEKI saya bertambah2. Order mencanak2 sampai tak terlayan. FB pun dh puluh ribu like dah".

Itu bukan REZEKI puan. Tu namanya ISTIDRAJ.

Berhati-hati.

Sumber: Facebook Syakir Yang Tuntas


Nota istidraj

Kena faham yang mana nikmat( kurniaan allah dlm keadaan redha)

Dan istidraj( kurniaan allah dalam keadaan marah).

Yang mana kita mahukan sebagai hamba Nya? Kekayaan yang membinasakan atau kekayaan yang dicintai?


Apabila kita sudah membuat keputusan untuk berniaga, berniagalah kerana Allah. Dengan itu, semua sifat perniagaan yang Rasulullah s.a.w amalkan menjadi kekuatan dan punca kejayaan dalam perniagaan kita. In shaa Allah.


No comments:

Post a Comment