Tuesday, June 21, 2016

Diet Pesakit Kanser

Publish on : Tuesday, June 21, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , , , ,

Diet untuk pesakit atau bekas pesakit kanser amat penting kerana risiko penambahan berat badan adalah tinggi semasa proses penyembuhan.

Ubat yang digunakan semasa rawatan boleh menyebabkan berat badan meningkat dengan drastik dan boleh mengembalikan kanser.

Statistik kanser meningkat secara mendadak di seluruh dunia tanpa diketahui puncanya.

Mungkin gaya hidup termasuk faktor pemakanan serta persekitaran mendorong kepada peningkatan berkenaan.

Kini masyarakat lebih terdedah kepada makanan diproses, tekanan hidup, kurang senaman dan persekitaran yang tidak sihat.

Justeru seluruh masyarakat sama ada pesakit, bekas pesakit atau mereka yang tidak menghidap kanser perlu mengamalkan gaya hidup sihat.

Salah satunya adalah diet sihat bagi mengawal berat badan berlebihan terutama bagi pesakit dan bekas pesakit kanser.

Pakar Pemakanan dan Diet, Pusat Perubatan Prince Court, Tan Yen Sing berkata, berat badan bekas pesakit kanser biasanya bertambah kerana tabiat pemakanan, tidak bersenam selain penggunaan ubat.

"Justeru pesakit serta bekas pesakit kanser disaran mengurangkan pengambilan daging merah dan daging yang diproses serta makanan tinggi tenaga dan lemak.

"Mereka digalakkan mengambil makanan berasaskan tumbuhan dengan tiga hingga empat hidangan sehari," katanya semasa Forum Awam mengenai pemeriksaan kesihatan berkala dan pengesanan awal kanser sempena Hari Kanser Sedunia di Kuala Lumpur baru-baru ini.

"Lemak dan gula boleh dikatakan sebagai makanan kepada kanser.

"Diet yang tinggi lemak dan gula seperti makanan manis dan bersantan boleh meningkatkan kalori dan menyumbang kepada peningkatan berat badan," katanya.

Selain risiko kanser kembali berulang, gula dan lemak turut menyumbang kepada penyakit kronik lain termasuk darah tinggi, kencing manis dan sakit jantung.

Yen Sing berkata, nutrisi yang baik amat penting bagi menjadikan pesakit lebih bertenaga dan tidak keletihan.

"Sebenarnya ramai pesakit kanser mati kerana kekurangan zat makanan,'" katanya.

Namun pesakit perlu memastikan pengambilan lemak tidak berlebihan dengan memantau apa yang dimakan.

"Misalnya, jika pesakit mengambil makanan berat pada waktu tengah hari, maka sebelah petang atau makan malam, kurangkan jumlah yang dimakan.

"Mereka hanya perlu mengambil satu cawan nasi atau bubur nasi atau dua keping roti bijirin dengan lauk-pauk yang tidak digoreng berserta sayur-sayuran," katanya.

Kekurangan berat badan memang biasa dalam kalangan pesakit kanser dengan 50 hingga 90 peratus mengalami masalah berkenaan.

Keletihan juga adalah perkara biasa kesan rawatan dan ubat yang digunakan.

Bagi mengatasi masalah keletihan, Yen Sing berkata, pesakit memerlukan makanan dalam kuantiti sedikit secara berterusan. Mereka disaran mengambil makanan yang mudah disediakan seperti sandwich dan biskut rendah lemak.

Pesakit biasanya mengalami rasa pahit di tekak dan bagi mengatasinya cubalah ambil makanan yang masam atau herba.

Mereka juga digalakkan mengambil karbohidrat kompleks seperti roti gandum, beras perang dan oat.

Seelok-eloknya ambil makanan yang dikukus, rebus, bakar atau panggang.

"Penyediaan dan penyimpanan makanan juga penting bagi pesakit kanser kerana makanan perlu disediakan dengan bersih dan disimpan secara betul.

"Misalnya baki makanan perlu disimpan di dalam tempat sejuk beku bagi mengurangkan pembiakan bakteria," katanya.

Sediakan makanan dengan peralatan yang bersih, asingkan papan pemotong untuk memotong sayur-sayuran dan buah-buahan dengan ikan, daging dan ayam.

Basuh tangan sebelum dan selepas menyediakan makanan bagi memastikan segalanya dalam keadaan bersih.

Kongsi Konten di :

Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0304&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kesihatan&pg=kn_04.htm#ixzz4CAcCPP7N
© Utusan Melayu (M) Bhd

Menurut sumber di atas jelas bahawa gula biasa / gula pasir bukanlah makanan pemanis yang patut pesakit amalkan. Namun, pada zaman kini ketagihan akan kemanisan sudah berada di tahap yang serius. Sehingga menyebabkan penyakit yang kronik.

Tetapi, ada berita baik untuk anda semua. Perkenalkan pemanis semulajadi yang langsung tidak memudaratkan. Malah mampu menghapuskan sel kanser sekaligus. Bertukarlah ke gula sihat stevia, gula sihat ini sangat manis, tiada lemak atau kalori, malah tidak tersimpan di dalam tubuh badan.

Dan paling penting, gula sihat ini adalah anti-kanser. Penggunaan gula sihat ini amat mudah iaitu hanya titikkan sahaja ke dalam makanan, minuman juga kuih muih. Ianya juga boleh dibawa ke mana sahaja, jadi tidak perlu risau akan penggunaan gula di kedai-kedai.

Jika kalian ingin dapatkan produk pemanis semulajadi ini, boleh hubungi talian 018 9100 852 untuk tempahan atau pertanyaan lanjut.

Harga pemanis gula sihat stevia

1 botol = RM 50 (bukan ahli)
2 botol = RM 100

Bagi ahli,

2 botol = RM 60

Untuk jadi ahli dan dapatkan penjimatan berganda,

Pembelian pertama kali, RM 140 sahaja akan dapat 3 botol stevia. Anda akan terus layak percuma keahlian dan pembelian seterusnya menjadikan harga sebotol ialah RM 30.

Selain itu, setiap kali anda ulang pembelian, boleh kumpul mata sebanyak 30 mata setiap 1 set pembelian. 1 set = 2 botol = RM 60.

Murah sahaja bukan?

Read More...

Kulit Gelap? Susah Nak Cari Foundation yang Sesuai Untuk Wajah Anda?


😒KULIT GELAP!!!...SUSAH NAK CARI FOUNDATION YG SESUAI DENGAN KULIT ANDA..😒
******************************************

Anda ada masalah mcm ni tak??? Huhhh....Pakai Foundation bukan nmpk makin cerah tapi makin kelabu asap😅

Haaaa...mai dekat mai dekat, saya nak memperkenalkan Adara Foundation yang sangat ohsem...

Foundation ni mmg magic...Satu tona utk semua jenis kulit termasuk la yg berkulit gelap...ianya cepat menyerap & membantu menyamaratakan kulit serta membuatkan kulit anda cerah semulajadi, menutup cela & sekali gus membantu merawat masalah2 kulit di wajah anda.

Sangat mudah digunakan hanya calit-calit je, lebih jimat, mesra wudhu dan bila uolls pakai adara ni di pagi lebaran nnti.. PASTI mata2 akan terpukau melihat betapa glowing nya kulit muka anda bila menggunakan Adara Foundation ni nanti.

Jom dapatkan adara foundation ni pada harga SALE!

.
Apa keistimewaan Adara foundation ni yeh?

Adara

-Foundation
-moisturizer
-concealer
-collagen
-sunblock
-Vitamin E

Function minyak kelapa dara

•Merawat & melembut.
Merawat sel-sel kulit jadi tegang dan lembut.Antiseptik asid lemak VCO mampu merawat masalah jerawat dan mencegah jangkitan bakteria punca jerawat.

•Melembap.
Melembapkan kulit dengan penyerapan terus ke dalam kulit dan elak dari kekeringan dan pengelupasan pada kulit.

•Melindungi.
Melindungi kulit dari pancaran cahaya matahari.

•Anti penuaan.
Melambatkan proses penuaan dan kedutan pada kulit.

•Mencegah.
Mengelak dari terjadi penyakit kulit seperti psoriasis,dermatitis dan eksim.

•Mengganti.
Membantu menghilangkan lapisan sel-sel kulit mati dan dorong pertumbuhan sel-sel kulit baru yang sihat.

Harga SALE RAMADHAN = RM 77 SEM / RM 80 SS
HARGA ASAL = RM 84 SEM / RM 87 SS

(JIMAT = RM 7!!)

Mari dapatkan adara foundation yang sangat best dan mesra solat ni kay.

Saya pon dah pakai adara foundation ni tahuuu ♡

Pm / Whatsapp📲

Pasti....CUN Sangatttt!!!!! GLOWING MOWING GITUU...

Read More...

5 Sebab Mengapa Sesetengah Penjual Kurang Gemar COD (cash on delivery)

Publish on : Tuesday, June 21, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

5 Sebab Mengapa Sesetengah Penjual Kurang Gemar COD (Cash On Delivery):
.

1. Pelanggan sangka COD tiada sebarang kos, maka mahu tolak duit pos.

COD masih guna minyak, malah tol jika ada. Takat RM6, pergi balik kadang lebih daripada itu. Kalau sekampung setaman sejalan itu lain cerita.
.

2. Jimat masa?

Penjual kata jam 2 petang di Petronas.
Pembeli kata okey, otw.
Penjual tengok jam, dah 2.30 petang.
Pembeli Whatsapp, "Esok boleh ke? Saya ada satu lagi kenduri kena hadir."
Minta carut ke? Astaghfirullah.

Pembeli kata ada di rumah.
Penjual kata dalam pukul 2 sampai.
Dah sampai... segala loceng, call, Whatsapp, DM, TG, merpati, asap semua tak berkesan. Tiduq ka??

Ada juga pembeli yang on time, tapi penjual pula buat hal. Manusia, kan. Jadi, adakala COD ini tak jimatkan masa pun. Baik lagi hangpa minta pos.
.

3. Jimat tenaga?

Duduk dalam kereta berjam-jam, semata nak tunggu awak nan seorang. Kalau penjual yang kena angkut anak, kesianlah musim panas ni. Awak mungkinlah suka, sebab minta COD otw dari kenduri.
.

4. "Saya duduk Paris. Boleh ke nak COD sekarang? Nak sabun harga promo."

Ada produk, tidak berbaloi untuk dihantar sekotak saja. Atau sekeping. Atau sehelai. Atau seurat. Margin sedih. Apabila diterangkan, dikata tolak rejeki.
.

5. Dah kasi total, bawa duit tak cukup. Atau harga barang RM19, diberi RM100. Kita bukan mesin cash, sayang.
.

Apabila diadun semua ramuan di atas, sesetengah penjual lebih selesa berurusan secara pos. Tapi penjual pun kena tunjuk kredibiliti untuk buat pelanggan percaya yang barang itu confirm sampai. Ini kisah lain. Jika profile ala-ala fake / scam, memang orang minta COD je la manjang.
.

#sayapenjualsayajugapembeli
#bertimbangrasasesamamanusia

[Credit to Husna Adnan]

Read More...

Adara Foundation by EHPS










Foundation ekslusif "putih gebu tanpa jeragat"


Teruja dengan foundation terbaru dari Ieda Hassan Beauty ni.



Saya memang sentiasa mencari produk foundation sebagai pengganti bedak. Bedak memang murah dan mudah dimiliki di mana-mana kedai dan farmasi. Tetapi yang terbaik, mesra solat dan dapat menutup rapi cela pada wajah sukar juga mahu cari tahu.


Sebelum ni ada cuba 4d foundation kan. Tetapi 4d ni tidak dapat menutup cela sepenuhnya. Jika ada jeragat, akan masih kelihatan.


Memandangkan tahap kecerewetan saya semakin kritikal. Haruslah apa yang saya ingin kongsikan dengan peminat foundation, wanita yang suka mekap, yang sedang mencari foundation yang mampu merawat.. baca dulu entri pasal adara foundation ni yer.





[I LOVE ADARA FOUNDATION]
.
Ehem ehem.. caye tak kalau saya cakap saya tak pakai bedak tapi hanya ADARA  Foundation, pakai celak, blusher, lipstik, eye liner.. tadaaaa.. siap.. tak sampai 7minit giteww..I loike it.. jatuh cinta laju-laju dengan ADARA Foundation.. Glowingg..No High beam dah.. jimat RM.. jimat masa..
.
P/s: ramai pm saya tanya apa foundation yg saya pakai.. ADARA foundation lah jawapannya..

Sambil mekap..sambil rawat kulit. Satu2nya foundation yg ada gabungan minyak kelapa dara.. natural vitamin E mampu mencerah kulit.. & SPF 40.. lg best mampu merawat eczema, psiriosis dan jerawat. Best kann..
.

#AdaraMIracleTouch








Wah.


All in one foundation


Adara foundation million magic touch


Bertindak sebagai

☆ foundation
☆ moisturizer iaitu pelembap
☆ concealer iaitu dapat menutup cela seperti parut, jerawat, jerawat. Buatkan wajah kita nampak flawless kay
☆ sunblock. Sunblock memang wajib ada pada foundation. Kita nak jaga dan lindung muka dari sinar uv yang bahaya. Juga sinar matahari ni musuh utama jeragat.

Tips: sunblock sesuai tuk iklim malaysia dan muka jeragat ni spf30 ke atas.

☆ vitamin E. Dapat merawat muka dan melembutkan wajah
☆ Kolagen. Meremajakan kulit dan membuatkan wajah berseri-seri


Apa kelebihan dan kebaikkan adara foundation ekslusif ni ya?


===============================

Kelebihan Bahan ADARA FOUNDATION :

===============================


• KOLAGEN yang menjadikan kulit lebih lembap,anjal dan tegang selain melambatkan proses penuaan dan kedutan pada kulit.

• MINYAK KELAPA DARA pula membantu melembapkan kulit dari kering dan mengelupas,malah membantu menggalakan proses pertumbuhan sel-sel baru dan sihat.

• VITAMIN E membaikpulih struktur kulit melalui kandungan antioksidan yang menjadikan kulit lebih sihat dan cantik.

• SPF40 pula bertindak melindungi sel kulit dari sinaran UV yang berbahaya.

selain kelebihannya...
• Anti kilauan / tidak berminyak.
• 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam
• Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakainya
• UV Protection
• Diperbuat dari bahan organik asli
• Senang digunakan dan tidak melekit
• Bertahan hingga 8-12 jam, berbanding bedak biasa hanya 1 jam.
• Tidak menutup pori-pori.


Adara tiada paraben dan bahan kimia yg memudaratkan dan boleh di bawa solat. Bahan2 dlm adara kebanyakkan membantu mencantik sambil merawat masalah kulit.


Adara bukan hanya sekadar alas bedak semata-mata!  pasti puas hati.


Kenapa saya suka Adara??


Selain dari kandungannya yang unik..
Tekstur yang sangat halus dan ringan..
Warna yang natural serasi dengan pelbagai jenis dan warna kulit..
Tidak putih melepak dan bercapuk bila pakai..
Dilengkapi dengan UV protection, SPF 40..





Adara ni kalau travel atau jalan-jalan lupa bawak pencuci muka pun mudah je nk cuci..


Maksudnya just sapu pakai tisu.. dah leh terus ambil wudhu'


Walaupun tak cuci muka pakai sabun.. leh juga solat mcm biasa..


Kalau foundation biasa kan kita kena cuci dulu pakai sabun.. baru air kena kat kulit


Jadi Adara.. tak ganggu.. dan tak halang wudhu' bermakna Adara juga MESRA SOLAT..!!
Alhamdulillah..


Mudah sahaja kan?


cara guna adara foundation 



Bagi yang tidak biasa menggunakan foundation, pakai adara ni tidak perlukan span pon. Hanya pakai jari sahaja. Oleskan pada wajah dan sapu rata ke seluruh wajah.



Senang sungguh pakai adara ni.


Paling penting rasa
♡ Ringan
♡ tidak melekit
♡ mudah dicuci
♡ Tidak bercapok
♡ tahan lama sehingga 12 jam
♡ bertambah glowing bila berpeluh
♡ tidak menutup pori-pori


Jom cuba.


bukan sekadar sebagai pengganti bedak tetapi mampu merawat wajah. terbukti amat berkesan dengan penggunaan secara konsisten



Harga adara foundation juga amat berpatutan.


Tahan 5 ke 6 bulan penggunaan.


RM 76.90 (Tak termasuk pos)
Postage: RM 7 Sem/ RM 10 SS


Apa kata pengguna setia Adara foundation?








































Allahu terlalu banyak testimoni bergambar dan bertulis mengenai keistimewaan adara foundation ni.

Saya sendiri sampai tidak sanggup nak kongsikan semuanya.

Tak mengapa...

Saya kongsikan lagi pada next entri ya.

Alhamdulillah, adara sangat disukai dan digemari ramai.

Pilihan terbaik buat wanita dan lelaki.

Sebekas ni tahan 5 ke 6 bulan dan lebih. Bergantung kita pakai banyak mana la yerrr.

Untuk tempahan, jom hubungi akak cepat-cepat,

Semangat ni nak pakai untuk suami,
Untuk diri sendiri..

Jadi lebih yakin bertemu rakan, dan ahli keluarga yang lain..

Hubungi saya
Emme Marina Mohamad

0189100852

Harga pasaran: RM 76.90 (pos RM 7 sem/ RM 10 ss)
Order 3 ke atas, Percuma Postage.

Ajak kawan-kawan cuba sekali jom.

Read More...

Penambahan Produk Jualan Baru.. Alhamdulillah

Teks: Emme Marina Mohamad


Assalamualaikum dan salam sayang buat semua pembaca,


Alhamdulillah, meriah kembali blog utama saya kini dengan pelbagai produk jualan terbaru yang bakal saya kongsikan buat anda semua.

Sebenarnya beberapa minggu yang lepas, saya telah menyertai bisnes jualan tudung labuh, selain daripada penghijrahan saya sendiri dengan menutup aurat lebih baik dari sebelumnya. Saya juga mahu turut berkongsi bersama kalian mengenai kecantikan tudung labuh yang ada dipasaran dengan harga yang amat berpatutan dan murah inshaa Allah. Harapan saya, izinkanlah saya berdakwah secara senyap dengan berkongsikan kegembiraan ini bersama muslimah semua.

Tudung labuh ini amat saya gemari kerana beberapa sebab:

1. Mudah dipakai dan digayakan
2. Tidak jarang
3. Labuh menutup aurat (bidang 55 dan bidang 60 malah ada extra labuh tauu)
4. Harga mampu milik (Masya Allah, kebiasaannya saya lihat harga tudung labuh sampai RM60 ke RM 100, yang ni harganya bawah RM 60 inshaa Allah)
5. Tidak perlu ironing yang serius. (ini penting ya, sebabnya saya juga pemalas bab iron tudung ni)
6. Tak perlu pin (sebenarnya lihat pada penggunaan kalian, macam saya dan rakan, kami memang tak pin dah la.. hehe)

Dan beberapa hari lepas juga, saya telah selamat berdaftar sebagai ahli EHPS atau Ieda Hassan PS tu saya terlupa pula, tapi tak mengapa saya beritahu kemudian, aci ya?

Di bawah EHPS ini, beberapa produk yang amat saya gemari ialah Adara Foundation, set asas kecantikan wajah iaitu CB769 dan SPV iaitu supplemen kecantikan dan dalaman wanita. Allahu best sangat produk ini kerana harga yang murah, bebas bahan kimia, halal dan amat berkesan. Saya sendiri dah cuba khasnya Adara foundation tu, memang best. Lain dari apa yang saya pernah cuba. Inshaa Allah saya kongsikan review bersama Adara foundation ya.

Okay, jadi sebenarnya ada dua sahajalah penambahan produk baru dalam bisnes online saya ni. Kenapa tambah? Satu kerana saya merasakan sudah masanya untuk melakukan penambahan aset sambil dakwah kecil saya ini, (doakan ya) keduanya, kerana minat. Minat sangat tentang produk kecantikan ini kerana saya memang sukakan penjagaan kecantikan ini berasaskan bahan semulajadi dan apa yang saya amalkan dan mampu memberikan kecantikan kulit pada diri saya, saya mahu kalian juga rasakan dan gembira akan perubahan itu juga. Saya pakai, saya jual. Ok?

Inshaa Allah, kita doakan yang terbaik buat diri masing-masing ya. Semoga ketemu lagi di lain entri.

Admin Emme Marina 0189100852
Read More...

Monday, June 20, 2016

Bisnes Untuk Siapa dan Mengapa?

Publish on : Monday, June 20, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,

Teks: Emme Marina Mohamad

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah, hari-hari ada sahaja rezeki dari Allah hasil dari perniagaan dari rumah yang saya jalankan. Ada pendaftaran pelajar baru kelas blog bisnes, ada tempahan produk kecantikan dms360, ada pendaftaran agen baru dan dropship dms360, ada pendaftaran ahli baru rcc stevia.. Allahu Allah. Syukur atas rezeki yang diberikan.

Duit hasil perniagaan ini saya gunakan untuk membayar bahagian saya setelah berhenti kerja beberapa tahun dahulu. Duit ptptnla, duit kereta, juga duit bayaran yuran pengajian ijazah sarjana di UMP.

Alhamdulillah, semuanya saya lakukan hanya dari rumah sahaja. Malahan rezeki bertambah baik sejak menyertai kelas asas blog bisnes dari akademi bekerja di rumah.

Seronok apabila dibimbing dan bersama-sama mereka surirumah yang turut berniaga dari rumah dan turut menjana pendapatan dari blog.

Ikutkan hati mahu sahaja saya mengadap laptop dan cuba aktif di facebook. Tetapi apakan daya, riuh anak dan kekangan masa amat sukar untuk dipenuhi bagi meraih idea dan mengikut masa facebook. Manakala di blog, saya boleh luangkan masa menulis tanpa had, dan berceloteh kerana blog ini ibarat nota kecil saya buat diri dan pembaca. Jika sampai nota ini kepada anda, alhamdulillah.

Berbalik kepada tajuk entri saya hari ini, anda berbisnes kerana apa?

Sejak dua menjak ini, saya mendapati saya banyak luangkan masa berdiskusi dan menasihatkan rakan tentang bisnes. Bukan mengenai bagaimana jadi kaya, atau teknik.capai jualan tersingkat. Tetapi bermula dengan diri kita dan pencipta.

Anda ingin jadi peniaga bagaimana?

Mahu perolehi rezeki yang berkat atau tidak?

Mahu makan duit haram atau halal?

Kenapa mahu bisnes? Adakah untuk kepentingan diri atau kebahagiaan keluarga tersayang?

Semua ini kita perlu catatkan dan muhasabah kembali. Anda kaya tetapi dari hasil menipu, menjual dengan harga lebih rendah dari pasaran walaupun sudah diberikan amaran, anda mengambil sambil lewa akan kebajikan pelanggan, apa lagi? Mempamirkan aurat wanita bagi tujuan keuntungan produk jualan anda.. itu juga satu kesalahan. Berkatkah?

Sebagai peniaga islam, semua itu harus anda fikirkan. Ambil kira, supaya akhirnya di akhirat duit yang kita dapat itulah yang akan dihisab. Betul?


Maka, janganlah kalian suka sambil lewa berniaga tanpa ada rujukan. Bila dapat hasilnya, sampai nisbahnya berzakatlah. Juga sedekahkanlah sebahagian dari rezeki itu. Ini kerana rezeki yang disedekahkan pasti Allah akan balas dengan lebih baik. Rezeki kita juga semakin berkat.

Boleh ya?
Inshaa Allah, saya yakin kalian semua boleh.

Saya doakan kalian yang membaca entri ini menjadi seorang peniaga yang kaya raya, pemurah, jujur dan sentiasa berada dalam lindungan Allah s.w.t.

Amin


Read More...

Sunday, June 19, 2016

Belajar Blog Untuk Bisnes

Teks: Emme Marina Mohamad

Assalamualaikum semua,

Akan ada masa di mana konsistensi seseorang penulis itu terhenti oleh kerana pelbagai asbab. Tetapi konsitensi yang berlandaskan minat dan semangat untuk berkongsi adalah perkara yang terpuji. Masya Allah adakah kalian begitu?

Alhamdulillah, tahniah saya ucapkan.

Blog saya ini merupakan blog utama. Tetapi adakalanya saya juga menghadapi kegagalan cetusan idea hingga adakala terasa malas ingin menulis. Berat?

Naya sungguh kes ni kan?

Tetapi alhamdulillah, walaupun sudah kurang menulis. Tetapi traffik blog sentiasa naik dan tetap menerima pengunjung.
.

Besar sebenarnya harapan saya dengan blog ini. Ianya bukan sekadar sebagai blog bagi saya menjana pendapatan tetapi untuk saya kongsikan pelbagai ilmu pengetahuan yang saya ada. Ini termasuklah catatan harian yang mungkin dapat membantu kalian walaupun sedikit cuma.

Mudah-mudahan Allah merahmati impian kecil saya ini.

Berbalik kepada entri saya iaitu "blog untuk bisnes". Apa yang kalian faham tentang blog? Dan persoalan paling menarik ialah bagaimana blog boleh buat duit?

Soalan ni memang paling meletop, semua orang nak. Tetapi boleh ke?

Semestinyalah boleh.

Sesiapa yang kata tidak boleh, maka anda sedang salah faham atau ada dimana kefahaman yang mungkin tersangkut di mana-mana ni. Jangan marah ya. Teruskan pembacaan...

Anda tahu laman web? Bahasa melayunya, laman sesawang.

Mesti tahu bukan?

Paling senanglah, website google. Taip sahaja, www.google.com atau untuk malaysia, www.google.com.my. Apa gunanya laman web google ini?

Ya, untuk mencari.

✅ Nak cari produk
✅ Nak beli barang
✅ Nak cari maklumat
✅ Nak cari solusi bagi sesuatu masalah yang sedang dihadapi

Ini merupakan 4 sebab utama kenapa kita gunakan laman web google.

Dan harus saya salute pada rakan shaklee kerana kalau bab penyelesaian masalah dan perkaitan produk jualan mereka sangat hebat. Google sahaja masalah dan rawatan contohnya, selalunya saya akan dsambungkan ke blog mereka.
Maka apa? Tak semena saya membaca, mendapat penyelesaian dan mungkin terus tertarik untuk membeli produk mereka!

Anda nampak?

Begitu juga jika anda menjual sesuatu produk itu, anda nak blog anda jadi antara blog yang menjadi senarai teratas di carian google. Anda harus tahu, bagaimana memanfaatkan kata kunci supaya blog anda mampu tersenarai.

Inilah fungsi kelas asas blog bisnes yang kami buka. Bukan sekadar anda belajar buat blog, tetapi bagaimana memanfaatkan blog sepenuhnya bagi bisnes kalian. Belajar dengan kami di sini dimana kelas dijalankan secara online sahaja.

Tidak perlu hadir ke kelas offline. Masa juga adalah fleksibel. Mudah sahaja kan? Anak tetap dapat dijaga, kos pengangkutan dan penginapan dapat dijimatkan!

Saya tunjuk sedikit testimoni jualan dari blog saya sendiri ya. Juga bukti bahawa blog saya itu berjaya mendapat ranking utama carian google hasil saya belajar dalam kelas asas blog bisnes ini.

Untuk pengetahuan semua, saya mengambil pakej paling besar iaitu kelas asas blog bisnes dan penulisan serentak serta sebagai rakan niaga akademi bekerja di rumah. 3 dalam 1 ya.

Boleh dikatakan sejak saya menyertai kelas asas blog bisnes ini. Sememangnya pendapatan saya datang dari blog. Ini kerana saya sendiri sudah lama tidak beriklan di facebook.

Gara-gara kekangan masa yang sangat terbatas. Malah adakalanya ketandusan idea beriklan di facebook dan pelbagai lagi faktor dari algorith facebook sendiri. Membuatkan saya rasa sedikit lelah untuk mengejar dengan keadaan diri yang terlalu sibuk.

Apabila kita bekerja dari rumah sambil menjaga anak dan menguruskan rumah tangga, saya percaya inilah medium terbaik dengan mentor dan bimbingan yang pastinya menjanjikan anda pengurusan masa yang lebih effisien sambil bekerja dari rumah.

Mari jadikan blog sebagai sumber pendapatan aktif anda, tidak kira di mana anda berada.

Belajar cara memaksimakan produk jualan di laman internet sebaiknya.

Jika kalian sudah bersedia,
Hubungi saya untuk terus berdaftar

018 9100 852

Read More...

Sumbangan diperlukan bagi Majlis Iftar Anak Yatim, Asnaf dan Tahfiz Minggu Hadapan

Publish on : Sunday, June 19, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , , , ,

Assalamualaikum semua,

Saya mohon jika kita tidak dapat menderma walaupun RM10 untuk majlis-majlis iftar ini. Kita panjangkanlah entri ini kepada blogger-blogger yang lain mahupun ke google plus agar mudah-mudahan majlis ini dapat dijalankan seperti yang dirancangkan.

Kami amat memerlukan dana bagi mencukupkan jumlah keseluruhan kit ini.

Saya lampirkan butiran dan status terkini pencapaian dana bagi majlis kami nanti ya.

*********************


Assalamualaikum semua jemaah dan sahabat FB yg dirahmati Allah..

Sy buka ruang sekiranya jika ada mereka yg berhajat untuk menyumbang bg program iftar kali ini..
------------------------------------------
#UPDATE TERKINI 18 JUN 16

🌺RM50 per KIT ANAK YATIM (GOODIES +RM20 DUIT RAYA)**untuk 27 orang

😊JUMLAH TERKUMPUL RM1020
     MASIH BERBAKI RM330
-------------------------------------------

🌺RM50 per KIT ANAK TAHFIZ (SEPASANG JUBAH)
**30 LELAKI dan 20 WANITA

😊JUMLAH TERKUMPUL RM550
     MASIH BERBAKI RM1950
------------------------------------------

🌺RM10 untuk KAIN SERBAN bg 30 ANAK TAHFIZ LELAKI

😊JUMLAH TERKUMPUL RM140
     MASIH BERBAKI RM160
-------------------------------------------

🌺RM 50 KIT KASIH ASNAF**100 ASNAF

😊JUMLAH TERKUMPUL RM3650
     MASIH BERBAKI RM1350
-------------------------------------------
InsyaAllah kita sama2 jadikan ruang ini satu peluang untuk kita infaq lebih2 lagi di bulan RAMADAN yg penuh ganjaran pahala ini..

"SEBAIK-BAIK SEDEKAH ADALAH DI BULAN RAMADAN"😊

Untuk info lanjut wasap sy PN ROSYA YUNUS 0192314480..jazakallahukhair..

#MOHONSHAREJIKASUDI


Read More...

Saturday, June 18, 2016

Sri Seroja Inn, Wakaf Che Yeh Kelantan

Publish on : Saturday, June 18, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , ,


Tempahan:


en. Aziz 01112179760 atau office kami 09-7416767. . 













Berminat untuk beriklan bersama HOMESTAY MALAYSIA?


Hubungi 018-9100852 untuk mendaftar.
Read More...

Friday, June 17, 2016

Mawar Homestay Terengganu

Publish on : Friday, June 17, 2016 There is : 0 Comments Labels : , ,







Berminat untuk beriklan bersama HOMESTAY MALAYSIA?


Hubungi 018-9100852 untuk mendaftar.
Read More...