Tuesday, June 21, 2016

Adara Foundation by EHPS










Foundation ekslusif "putih gebu tanpa jeragat"


Teruja dengan foundation terbaru dari Ieda Hassan Beauty ni.



Saya memang sentiasa mencari produk foundation sebagai pengganti bedak. Bedak memang murah dan mudah dimiliki di mana-mana kedai dan farmasi. Tetapi yang terbaik, mesra solat dan dapat menutup rapi cela pada wajah sukar juga mahu cari tahu.


Sebelum ni ada cuba 4d foundation kan. Tetapi 4d ni tidak dapat menutup cela sepenuhnya. Jika ada jeragat, akan masih kelihatan.


Memandangkan tahap kecerewetan saya semakin kritikal. Haruslah apa yang saya ingin kongsikan dengan peminat foundation, wanita yang suka mekap, yang sedang mencari foundation yang mampu merawat.. baca dulu entri pasal adara foundation ni yer.





[I LOVE ADARA FOUNDATION]
.
Ehem ehem.. caye tak kalau saya cakap saya tak pakai bedak tapi hanya ADARA  Foundation, pakai celak, blusher, lipstik, eye liner.. tadaaaa.. siap.. tak sampai 7minit giteww..I loike it.. jatuh cinta laju-laju dengan ADARA Foundation.. Glowingg..No High beam dah.. jimat RM.. jimat masa..
.
P/s: ramai pm saya tanya apa foundation yg saya pakai.. ADARA foundation lah jawapannya..

Sambil mekap..sambil rawat kulit. Satu2nya foundation yg ada gabungan minyak kelapa dara.. natural vitamin E mampu mencerah kulit.. & SPF 40.. lg best mampu merawat eczema, psiriosis dan jerawat. Best kann..
.

#AdaraMIracleTouch








Wah.


All in one foundation


Adara foundation million magic touch


Bertindak sebagai

☆ foundation
☆ moisturizer iaitu pelembap
☆ concealer iaitu dapat menutup cela seperti parut, jerawat, jerawat. Buatkan wajah kita nampak flawless kay
☆ sunblock. Sunblock memang wajib ada pada foundation. Kita nak jaga dan lindung muka dari sinar uv yang bahaya. Juga sinar matahari ni musuh utama jeragat.

Tips: sunblock sesuai tuk iklim malaysia dan muka jeragat ni spf30 ke atas.

☆ vitamin E. Dapat merawat muka dan melembutkan wajah
☆ Kolagen. Meremajakan kulit dan membuatkan wajah berseri-seri


Apa kelebihan dan kebaikkan adara foundation ekslusif ni ya?


===============================

Kelebihan Bahan ADARA FOUNDATION :

===============================


• KOLAGEN yang menjadikan kulit lebih lembap,anjal dan tegang selain melambatkan proses penuaan dan kedutan pada kulit.

• MINYAK KELAPA DARA pula membantu melembapkan kulit dari kering dan mengelupas,malah membantu menggalakan proses pertumbuhan sel-sel baru dan sihat.

• VITAMIN E membaikpulih struktur kulit melalui kandungan antioksidan yang menjadikan kulit lebih sihat dan cantik.

• SPF40 pula bertindak melindungi sel kulit dari sinaran UV yang berbahaya.

selain kelebihannya...
• Anti kilauan / tidak berminyak.
• 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam
• Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakainya
• UV Protection
• Diperbuat dari bahan organik asli
• Senang digunakan dan tidak melekit
• Bertahan hingga 8-12 jam, berbanding bedak biasa hanya 1 jam.
• Tidak menutup pori-pori.


Adara tiada paraben dan bahan kimia yg memudaratkan dan boleh di bawa solat. Bahan2 dlm adara kebanyakkan membantu mencantik sambil merawat masalah kulit.


Adara bukan hanya sekadar alas bedak semata-mata!  pasti puas hati.


Kenapa saya suka Adara??


Selain dari kandungannya yang unik..
Tekstur yang sangat halus dan ringan..
Warna yang natural serasi dengan pelbagai jenis dan warna kulit..
Tidak putih melepak dan bercapuk bila pakai..
Dilengkapi dengan UV protection, SPF 40..





Adara ni kalau travel atau jalan-jalan lupa bawak pencuci muka pun mudah je nk cuci..


Maksudnya just sapu pakai tisu.. dah leh terus ambil wudhu'


Walaupun tak cuci muka pakai sabun.. leh juga solat mcm biasa..


Kalau foundation biasa kan kita kena cuci dulu pakai sabun.. baru air kena kat kulit


Jadi Adara.. tak ganggu.. dan tak halang wudhu' bermakna Adara juga MESRA SOLAT..!!
Alhamdulillah..


Mudah sahaja kan?


cara guna adara foundation 



Bagi yang tidak biasa menggunakan foundation, pakai adara ni tidak perlukan span pon. Hanya pakai jari sahaja. Oleskan pada wajah dan sapu rata ke seluruh wajah.



Senang sungguh pakai adara ni.


Paling penting rasa
♡ Ringan
♡ tidak melekit
♡ mudah dicuci
♡ Tidak bercapok
♡ tahan lama sehingga 12 jam
♡ bertambah glowing bila berpeluh
♡ tidak menutup pori-pori


Jom cuba.


bukan sekadar sebagai pengganti bedak tetapi mampu merawat wajah. terbukti amat berkesan dengan penggunaan secara konsisten



Harga adara foundation juga amat berpatutan.


Tahan 5 ke 6 bulan penggunaan.


RM 76.90 (Tak termasuk pos)
Postage: RM 7 Sem/ RM 10 SS


Apa kata pengguna setia Adara foundation?








































Allahu terlalu banyak testimoni bergambar dan bertulis mengenai keistimewaan adara foundation ni.

Saya sendiri sampai tidak sanggup nak kongsikan semuanya.

Tak mengapa...

Saya kongsikan lagi pada next entri ya.

Alhamdulillah, adara sangat disukai dan digemari ramai.

Pilihan terbaik buat wanita dan lelaki.

Sebekas ni tahan 5 ke 6 bulan dan lebih. Bergantung kita pakai banyak mana la yerrr.

Untuk tempahan, jom hubungi akak cepat-cepat,

Semangat ni nak pakai untuk suami,
Untuk diri sendiri..

Jadi lebih yakin bertemu rakan, dan ahli keluarga yang lain..

Hubungi saya
Emme Marina Mohamad

0189100852

Harga pasaran: RM 76.90 (pos RM 7 sem/ RM 10 ss)
Order 3 ke atas, Percuma Postage.

Ajak kawan-kawan cuba sekali jom.

2 comments:

  1. wow omey2 semua kalo pakai dipagi raya ehehe..

    selamat hari raya.. salam aidilfitri..
    maaf zahir batin..

    ReplyDelete