Wednesday, September 28, 2016

Tudung Labuh Instant Nayla 2.0 by ESCARVES

Assalamualaikum,

Alhamdulillah penantian Nayla 2.0 by ESCARVES berakhir juga. Didatangkan dengan 10 pilihan kaler yang menarik dan saiz dibuat lebih besar berbanding Nayla 1.0.

Jika anda seorang muslimah yang sedang berjinak-jinak ke arah pemakaian tudung labuh tetapi tetap menampilkan gaya yang ekslusif malah sesuai digayakan sama ada casual mahupun formal. Koleksi Nayla 2.0 ini amat sesuai bagi anda.

Ianya trendy, labuh dan amat cantik. Malahan jenis kain yang digunakan juga amat berkualiti. Cubalah dulu baru tahu :)




 NAYLA 2.0 SERIES INSTANT SHAWL 


DIDATANGKAN DENGAN 11 PILIHAN WARNA YANG BOLD BUT CANDY ❤❤

KENAPA WAJIB MEMILIKI NAYLA 2.0 SERIES INSTANT SHAWL ?
================================


** KELABUHANNYA MENEPATI SYARIAH 
(2.0m x 80cm) & (2.2m x 80cm - UPON REQUEST)

** 11 PILIHAN WARNA YANG MENARIK

** MATERIAL YANG SANGAT BEST DAN TIDAK JARANG 
(Panoora Chiffon + Soft Cotton)

* JAHITAN BABY SEAM + TEPI yang DIJAMIN KEMAS dan selesa bila dipakai.




** SOLAT READY 

** LABUH , BERALUN & TIDAK JARANG

** INNER ATTACHED (Inner dilekatkan sekali) so tak perlu pakai inner dah.

** SESUAI UNTUK SEMUA AKTIVITI



MACAM MANA NAK DAPATKAN NAYLA SERIES 2.0 ni 😱😱😱😱

📲 whatsapp +6018-9100852


Cara-cara tempahan Nayla 2.0 Tudung Labuh Instant Shawl:

1. Pilih kaler yang anda berkenan
2. Whatsapp kan gambar kepada talian 018-9100852
3. Saya akan maklumkan stok. Jika ada dan berlaku proses jual beli, saya akan maklumkan no bank untuk anda bank in atau buat bayaran
4. Barang terus diposkan ke alamat anda

Mudah bukan?


Harga Nayla 2.0 sangat berpatutan dengan kualiti dan saiz yang labuh :)

Harga size (2.0m x 80cm) : RM 59.00
Harga size (2.2m x 80cm) : RM 69.00
(buat masa ini, kami tidak ambil EL ya. Inshaa Allah next batch nanti, harap maklum)

Postage: RM 7 Semenanjung/ RM 11 Sabah Sarawak














keyword:

tudung labuh koshibo
tutorial shawl labuh
tudung halfmoon labuh
inspirasihana
tudung neelofa
lazada
tudung labuh tumblr
tudung shawl labuh
tudung labuh berdagu
tudung labuh chiffon
tudung shawl
shawl labuh
tudung bawal labuh
tudung labuh cantik

Read More...

Thursday, September 22, 2016

Gula atau Stevia?

"KENAPA ERK KORANG NI ... SEJAK BUAT RCC ASYIK BURUK KAN GULA SAHAJA... KENAPA DULU TAK DA PLAK NAK KATA GULA TU BURUK???"

Soalan Cepu emas yg biasa kami terima

Utk makluman tuan2 dan puan2

Keratan akhbar 22 mac 2010
"gula galak kan gemuk/obesiti"

Artikel Harian Metro 18 okt 2012
"ANCAMAN RACUN PUTIH"

Seingat saya iklan di TV tentang bahaya Gula
sejak saya remaja .. Lani dah 40an
bermakna dah melebihi 20 tahun di TV

RCC di tubuhkan pada 12/12/12
Dan Stevia RCC di lancarkan pada 12 Jun 2013

So tak dak kena mengena RCC tentang keburukan Gula..

Mungkin selama ni org terlepas pandang.. sbb belum kena diri sendiri.. atau memikirkan tiada penggantinya

Kami hanya memanjangkan dan menyebarkan artikel tersebut supaya masyarakat lebih perihatin tentang penjagaan kesihatan.. diri.. keluarga dan generasi akan datang .. dalam penggunaan Kemanisan yg di labelkan SILENT KILLER

Kami juga manyahut seruan
artikel dari Utusan Malaysia 22 julai 2010 tentang Stevia Pengganti Gula..
Dan Matlamat kami Masyarakat Malaysia mengikuti jejak Jepun dan Brazil yg menggunakan stevia sejak 20 tahun yg lalu...

Alhamdulillah.. Stevia semakin di ketengahkan
perjuangan kami semakin membara apabila BUKU TEKS BAHASA MALAYSIA TAHUN 5 - Stevia menjadi satu topik pendidikan utk anak2 kita di sekolah..

Fikir dari sudut positif.. Perjuangan Kami Bukan sekadar cari Wang.. Tetapi Misi kami sangat Besar

sapa nak follow jom follow akak

whatsapp
018 9100852



Read More...

Terma dan Syarat Khairat Kematian Dan Kebajikan RCC


Pematuhan terhadap terma dan syarat Khairat Kematian Dan Kebajikan


Berkuatkuasa dari tarikh 1 OCT 2015 terma dan syarat bagi tuntutan Dana Khairat dan Kebajikan RCC GLOBAL (M) SDN BHD adalah seperti berikut :


Ahli atau pengedar mestilah genap 3 bulan dari tarikh pendaftaran
Penilaian akan dibuat berdasarkan pembelian peribadi paada 3 bulan berturut turut sebelum berlakunya kes kematian atau musibah.
Setiap pembelian peribadi mestilah didaftarkan (di keyin) menggunakan 'Pin No' yang diberikan terus ke ID atau Username ahli tersebut oleh stokis atau Ibupejabat RCC.Pembelian yang tidak didaftarkan atau di keyin adalah tidak sah.
Segala tuntutan dan dokumen yang telah lengkap mestilah diemailkan ke customerservicercc2u@gmail.com dalam tempoh 2 bulan dari tarikh kematian.


Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dilayan. 

Sila sertakan dokumen seperti sijil kematian,surat beranak,permit penguburan,salinan IC simati dan pewaris,pesuruhjaya sumpah (jika perlu),sijil nikah (untuk kes kematian suami @ isteri) serta apa apa dokumen yang boleh menyokong permohonan tersebut.

Kelayakan juga adalah untuk penama individu sahaja manakala nama yang didaftarkan atas nama syarikat tidak layak memohon.

Hanya warganegara Malaysia sahaja yang layak memohon.

Untuk penama berdaftar,jumlah belian peribadi pada bulan sebelum berlaku kematian akan di ambil kira.

Sumbangan Dana Khairat juga hanya akan disumbangkan jika berlaku kematian kepada ahli keluarga penama berdaftar seperti ibubapa kandung,pasangan (suami @ isteri) dan anak kandung SAHAJA
Jumlah sumbangan juga adalah tidak tetap dan diberikan jika terma dan syarat diatas telah dipatuhi.
Pihak syarikat juga berhak meminda terma dan syarat ini tanpa sebarang notis. Jumlah dana juga akan diambil kira dari masa ke semasa.

Sumbangan akan dicreditkan ke dalam akaun pemohon jika permohonan mereka telah diluluskan diantara 2 hingga 6 bulan (bergantung kepada permohonan dan baki dana semasa).

Setiap ahli hendaklah mematuhi terma dan syarat (rujuk didalam web) yang telah ditetapkan untuk menikmati faedah yang disediakan.Pihak syarikat juga berhak meminda terma dan syarat ini tanpa sebarang notis.




Admin Emme Marina 0189100852
Read More...

Monday, September 19, 2016

Ulasan Ebook Kelas Asas Blog ABDR

Semalaman saya mengamati e-book. Membaca dan memahami tujuan dan kepentingan sebuah blog. Bagi pendapat saya, blog adalah bergantung bagaimana penyampaian penulis di dalam sebuah blog. Namun dengan kewujudan Asas Blog dan Penulisan Kreatif, ianya dapat menyalurkan ilmu asas blog dengan lebih terperinci kepada blogger-blogger agar segalanya terhasil dengan lebih berkualiti.



Bukan semua yang memiliki blog adalah surirumah. Malah mereka yang masih menuntut dan ada juga yang sudah berkerja turut berjinak-jinak mencipta blog, sama ada ianya merupakan blog peribadi atau bertujuan bisnes. Keberanian itu amat penting dalam merealisasikan impian mereka. Berbeza dengan saya, saya mencipta blog kerana minat yang mendalam terhadap penulisan kreatif. Bagi saya, dengan cara itu saya dapat memperbaiki dan memantapkan lagi penulisan, di samping menzahirkan idea-idea yang bersarang di minda.



E-book banyak membantu mereka yang masih tercari-cari teknik yang betul dalam penghasilan blog. Ilmu itu penting bagi menarik kepercayaan pengikut-pengikut blog mereka. Blog yang sederhana penampilan dan punya isi yang padat adalah blog yang paling di gemari. Bukan tidak perlu penyeri atau gadjet blog tetapi pengikut-pengikut blog lebih gemar tidak menunggu masa yang lama untuk menghayati isi kandungan blog.



Akhir kalam, Sesiapa sahaja boleh mencipta blog namun pastikan tujuan sebenar blog itu di cipta, semoga segalanya dimanfaatkan ke arah kebaikan agar dapat dikongsikan pekara-pekara yang baik. Ikutilah kelas penulisan blog untuk lebih mempelajari teknik penghasilan blog dan dengan ilmu itu juga kita akan lebih berani untuk mencipta blog yang berkualiti dan lagi dipercayai.


Untuk mendapatkan ebook belajar asas blog ini, boleh hubungi saya untuk tempahan segera.


Ebook Belajar Asas Blog Keluaran Akademi Bekerja di Rumah, berharga Rm50 sahaja.


Pengurus Online ABDR
Emme Marina Mohamad
0189100852


Read More...

Jangan Malu Berniaga Online!

Publish on : Monday, September 19, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

Kwn2 yg meniaga online mst baca nie.
Persepsi orang dulu dan sekarang dah berbeza.
100% setuju.

Dulu..
Munah : Anak kau keje apa Jah?
Jah : Niaga barang online je (nak jawab pon malu)
Munah: hmmm anak aku si Hisham tu keje opis kat KL, gaji RM2,500 setiap hari ada orang buatkan air untuk dia.. bla bla bla bla bla sampai ke senja (muka bangga)
Leha : Anak aku si Nora keje kastam. kerajaan tu! gaji 2,000 tak lama lagi naik pangkat. bla bla bla bla
.............. bila balek rumah si Jah berborak dengan anak-anak .
Si Jah cakap , "Mak malu! Bila dengar anak-anak orang semua berjaya gaji beso-beso , setiap hari ada orang orang buat air.. Anak-anak mak semua tak jadi apa" (Muka sedih & frust)

Si anak hanya mampu tenangkan ibunya "Maaak...... Biarlah mak, orang nak bercerita pasal anak dia itu ini , mak tak payah cerita pon hal anak mak, biar orang menilai je satu hari nanti.. Mak sabar, mak tengok je."

Hari ni...
Munah: Anak kau keje apa skang Jah? Kete beso-beso semua sekarang?
Jah: Niaga barang online je aku tengok main bungkus-bungkus barang je .. (muka bangga)
Munah: Alhamdulillah berjaya anak kau Jah. Nanti aku nak soh anak aku belajar la ngan anak kau, berniaga online.
Leha: Aah la anak aku si Nora da benti keje lepas kawin, duduk rumah je. Nanti nak soh lah belajar dengan anak kau Jah.

Moralnya: Jangan pandang rendah pada peniaga online yg jd agen / reseller / dropship. Mungkin bekerja tak pakai baju segak , tak pakai kasut kilat, tapiiiii...
kcing! kcing! bunyiknye 💰💰💰
Sambil duk umah goyang kaki, sambil lyn anak2, sambil layan movie, 4 angka sbln dalam tangan. Yang penting apa?? USAHA

P/s: Yang berniaga online kalau nak kcing-kcing.
jangan malas, jangan putus asa, Jangan menuding orang kalau kite gagal. Tanya jauh mana usaha kite. Kalau rajin, maka "rajinlah" hasilnye. 💪💪..buang perasaan malu tu kt tepi.. insyaallah kita sama2 bole berjaya!


Read More...

Keluarga Dahulu #Familyfirst

Family First

Ramai ibubapa moden sekarang suka hantar anak anak ke hospital daripada jaga kesihatan anak anak dengan supplement tambahan..sebab apa??? Boleh claim insuran tanpa fikir antibodi anak anak semakin lama semakin lemah disebabkan antibiotic yang kerap...

Ingatla...anak anak amanah Allah..kita pilih nak diorang sentiasa sihat atau nak diorang sentiasa demam/ sakit..


Gula yang selama ini kita amalkan mungkin sedap. Mungkin murah. Tetapi kesannya terlalu mahal adakalanya untuk kita bayar.

Bayangkanlah dengan hanya bertukar ke gula sihat stevia, anda bukan sahaja menukar gaya hidup sihat tetapi meminimakan pelbagai penyakit merbahaya terhadap anak-anak kita.

Terkini sahaja sudah terlalu ramai kanak-kanak menghidap diabetes di usia yang muda. Malah banyak lagi penyakit akibat gula yang patut anda ketahui bukan sekadar penyakit kencing manis atau diabetes sahaja penyakit gula tahu!


Bertukar ke gula stevia hari ini.

Anda mampu mengubahnya :)



Sebotol rcc stevia RM50 sahaja bukan ahli, tetapi jika anda menjadi ahli. Harganya lebih jimat iaitu RM 60 bagi 2 botol.


Jika berminat, atau ada sebarang pertanyaan
Hubungi saya di talian
0189100852


Read More...

Saturday, September 17, 2016

Blogspot Wajib Ada bagi Semua Peniaga Online

Founder Uncle Tiger iaitu Sifu Amiruddin Ahmad mengatakan baha blog merupakan medium yang wajib anda ada sekiranya anda mahu berniaga online.

Blog kena ada dahulu. Ini katanya.

Jadi kenapa anda masih ragu-ragu akan kelas blog bisnes kami?


Kelebihan belajar blog bisnes kedai online Abdr :

1. Beroperasi secara online.
Tak payah keluar dari rumah. Akses dari mana-mana aje.

2. Ada fb grup khas untuk para pelajar.

3. Waktu belajar fleksibel. Tak ganggu rutin harian kita.

4. Nota tutorial bergambar disediakan.

5. Belajar penulisan blog yang kemas teratur, dengan fokus blog dan kata carian yang tepat, selari dengan bisnes online kita.

6. Belajar hingga dapat jana wang dengan blog.
Kuasa blog merentas masa. Walau berkurun tak aktif, dek kerana kata kunci yang tepat, blog masih relevan dan masih berpeluang berada di mukasurat pertama.

7. Dapat bergabung dengan lebih 1000 blogger alumni Abdr yang merupakan wahm dan usahawan online.
Gabungan ini akan bantu blog kita berada di mukasurat pertama.

8. Masih boleh ikut tutorial berterusan dalam kelas walaupun sudah selesai tugasan.

9. Jika mendaftar sebagai rania Abdr, dapat tambah pendapatan dengan produk digital Abdr.

Best tau tak payah pening fikir pasal restok, angkat kotak berat-berat, susun stok tinggi-tinggi, bubble wrap bergulung-gulung, balut barang dan pos, beratur lama-lama di poslaju.

Ok jom join Abdr, buat dulu kedai online.


Hubungi saya untuk pendaftaran kelas blog bisnes anda. Tawaran dibuka limited sahaja setiap bulan.


0189100852


Read More...

Thursday, September 15, 2016

Bacaan Sujud Sahwi Dan Tertib Melakukannya

Publish on : Thursday, September 15, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , ,

Sujud sahwi adalah sujud yang dilakukan ketika kita meninggalkan atau lupa melaksanakan salah satu sunnah ab'adush-sholat, seperti lupa membaca doa qunut sholat subuh.

Dalam prakteknya, sujud sahwi dilakukan setelah tahiyyat akhir sebelum salam. Jadi, setelah membaca tahiyyat akhir dilanjutkan sujud (sujud sahwi) seraya membaca takbir ketika turun sujud. Adapun bacaan sujud sahwi adalah sebagai berikut :
سُبْحَانَ مَنْ لاَ يَنَامُ وَلاَيَسْهُوْ

SUBHAANA MAL-LAA YANAAMU WALAA YASHUU

Dibaca 3 kali. Kemudian bangun dari sujud, dan duduk diantara dua sujud seperti sujud biasanya, kemudian sujud lagi dengan membaca bacaan yang sama seperti bacaan sujud sahwi diatas, kemudian bangun dari sujud, duduk dan salam.


Read More...

3 Doa Wajib Diamalkan Semasa Sujud

Publish on : Thursday, September 15, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , ,

Syeikh Abdul Aziz Bin Baaz - semoga Allah merahmatinya - berkata : Merupakan 3 doa yang janganlah kau lupakan dalam sujud.

1. Mintalah diwafatkan dalam keadaan khusnul khotimah

١. اللهم إني أسألك حسن الخاتمة
Allahumma inni as'aluka husnal khotimah
Artinya : " Ya Allah aku meminta kepada-MU husnul khotimah "

2. Mintalah agar kita diberikan kesempatan Taubat sebelum wafat

٢. اللهم ارزقني توبتا نصوحا قبل الموت
Allahummarzuqni taubatan nasuha qoblal maut
Artinya: " Ya Allah berilah aku rezeki taubat nasuha (atau sebenar-benarnya taubat) sebelum wafat "

3. Mintalah agar hati kita ditetapkan di atas Agamanya.


٣. اللهم يا مقلب القلوب ثبت قلبي على دينك
Allahumma yaa muqollibal quluub tsabbit qolbi 'ala diinika
Artinya: " Ya Allah wahai sang pembolak balik hati, tetapkanlah hatiku pada agama-MU "

Kemudian saya sampaikan,
jika kau sebarkan perkataan ini, dan kau berniat baik denganya, maka semoga menjadikan mudah urusan urusanmu di dunia dan akhirat.

Lakukanlah kebaikan walau sekecil apapun itu, karena tidaklah kau ketahui amal kebaikan apakah yang dapat menghantarkanmu ke Surga Allah.

republikasi by owner kumpulankonsultasi.com


Read More...

Untuk Isteri: Mertua Lebih Utama Daripada Ibu Bapa Kandung?

Publish on : Thursday, September 15, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , ,

UNTUK ISTERI: MERTUA LEBIH UTAMA DARIPADA IBU BAPA KANDUNG?

Kalo isteri suami no1, ibu bapa mertua lebih utama dari ibu bapa sendiri kan? kalo suami plak ibu lebih utama dari isteri kan? tp nafkah tu mmg isteri la yg mst diutamakan.. kan? tp kebajikan ibu bapa takleh diabaikan..
Jawapan:

Tiada dalil menyatakan sedemikian rupa. Yang banyak ialah keutamaan ibu bapa kandung untuk ditaati si anak.

Bayangkan jika sepasang ibu bapa hanya ada seorang anak perempuan atau semua anaknya perempuan dan mereka sudah berkahwin. Bayangkan jika semua anak perempuannya lebih utamakan mertua berbanding ibu bapa kandung sendiri.

Usah kita mengajar ajaran-ajaran mengarut sebegini.
Suami ada tanggungjawab sebagai anak kepada ibu bapanya.
Isteri juga ada tanggungjawab sebagai anak kepada ibu bapanya sendiri.

Ya, kita perlu berlaku ehsan kepada mertua kita. Akan tetapi menyatakan mertua isteri lebih utama daripada ibu bapa sendiri adalah sesuatu yang tiada asasnya.
Wallahua'lam.
~~~~~~

Di sini kami kongsikan satu ringkasan fatwa yang elok dibaca:
Assalamualaikum.
Jazakumullahu khair.

Di bawah saya kongsikan fatwa yang sama seperti yang ustaz jawab di atas.
KEWAJIPAN SEORANG ISTERI: BERKHIDMAT KEPADA MENTUA?

Assalamualaikum.
Tersebar dalam masyarakat bahawa apabila seorang Muslimah sudah berkahwin, maka secara automatik ibu bapa suami iaitu mentua kepada si Muslimah tadi menjadi lebih utama kepada Muslimah tersebut berbanding ibu bapa Muslimah itu sendiri.
Benarkah hal ini.

Jawapan:
Di sini, diringkaskan fatwa daripada www.islamqa.com yang diketuai oleh Shaikh Salih al-Munajid:

1- Tiada sebarang dalil menunjukkan kewajipan seorang Muslimah untuk berkhidmat kepada mentuanya.

2- Seorang isteri hendaklah melayani mentuanya dengan baik atas dasar ihsan selagi mana ia di dalam batas kemampuannya.

3- Suami hendaklah sedar akan hal ini bahawa dia tidak berhak memaksa isterinya untuk berkhidmat kepada ibu bapanya, dan si isteri tidak wajib melakukannya walau disuruh oleh si suami. Ini kerana ia bukan kewajipan yang terhasil apabila akad nikah berlaku.

4- Dalam masa yang sama, Muslimah juga dinasihati untuk memberikan khidmat yang mampu kepada mentua kerana satu masa nanti mereka juga akan menjadi ibu, dan akan mempunyai menantu, dan akan tiba saatnya mereka pula memerlukan bantuan menantu mereka.

5- Seorang suami hendaklah sedar bahawa hubungan mereka adalah hubungan suami isteri, dan bukannya hubungan seorang tuan dengan hambanya.
*Di atas merupakan kesimpulan daripada fatwa Shaikh Muhammad bin Soleh al-Uthaimin, Shaikh 'Abdul Aziz bin Baz, Shaikh Abdullah bin Qu'ud, dan Shaikh 'Abdullah bin Ghudayan, Shaikh 'Abdul Razzaq 'Afifi
Wallahua'lam.

Sumber: Dr Ustaz Rozaimi Ramle


Read More...

Budak Empat Tahun Hidap Diabetes bergantung Hidup pada Insulin

ALOR SETAR – Seorang kanak-kanak, Nor Madihah Muhammad Muhsin, 4, yang mengidap penyakit diabetes mellitus sejak dua tahun lalu terpaksa bergantung kepada penggunaan insulin seumur hidup.

Bapanya, Muhammad Muhsin Mansor, 29, berkata, sejak kebelakangan ini, kesihatan anak tunggalnya itu didapati semakin merosot dan memerlukan penjagaan rapi.

Menurutnya, dia difahamkan, Nor Madihah menghidap penyakit tersebut disebabkan antibodinya menyerang sel-sel beta di pankreas yang berfungsi menghasilkan insulin.

“Sebelum ini anak saya aktif tetapi saya menyedari dia mengalami diabetes selepas dia kerap demam dan tidak bermaya selain kerap dahaga dan kencing.

“Doktor mengesahkan anak saya mempunyai penyakit ini dan perlu menjalani rawatan doktor pakar di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) setiap tiga bulan sekali.

“Malah, doktor turut mengesahkan anak saya itu juga terpaksa bergantung kepada insulin seumur hidup,” katanya ketika di rumahnya di Taman Nuri, Jalan Datuk Kumbar di sini semalam.

Muhammad Muhsin memberitahu, setakat ini, dia sudah menghabiskan wang simpanannya serta hasil sumbangan badan bukan kerajaan (NGO) dan bantuan zakat hampir RM34,000 untuk mem­beli alat Diabetic Infution Pump serta jarum untuk digunakan semasa menambah insulin anaknya.



Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0914&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_11.htm#ixzz4KH9JGsph
Hakcipta terpelihara


Read More...

Tuesday, September 13, 2016

Bengkel Kelas Blogshop Offline September 2016

Seronok berguru dengan Cikgu Anys. Penerangan yang sangat bagus di samping memberikan alat bantu mengajar yang padat serta mudah dipraktikkan. Pendek kata, pada yang tidak tahu apa itu blog, selepas habis kelas terus pandai bina sebuah blog perniagaan yang baik. Jadi sangat berbaloi saya hadir ke kelas beliau. Saya siap bawa adik-adik dari kampung untuk bantu saya jagakan anak-anak qaseh saya seramai 4 orang semasa ibu mereka belajar blog. Alhamdulillah Allah permudahkan cara saya untuk menambah satu lagi cara pemasaran terbaik. In shaa Allah takkan saya sia-siakan peluang depan mata ini. (Mardiana, pelajar kelas blog di Sg Buloh)

Memang luar jangkaan. Kalau dulu penah jugak tengok kawan - kawan ajar minta copy link dari blog lain dan tiru step sahaja tapi di kelas blog ni memang lain. cikgu anys memang ajar kami satu persatu dengan jelas dan melayan kami yang buta IT ni. Cikgu pergi satu meja ke satu meja dan akhirnya tercipta satu Blog yang saya sendiri tak sangka, saya dah ada blog. Alhamdulillah (Sy. Noorhidayah, pelajar kelas blog di Sg Buloh)

proses pembelajaran tidak trehenti di situ sahaja, kami tetap berkawan atas talian dan masih meneruskan ukhwah kami dalam "Group Whatsapp" Kelas Blog. Istimewanya kami juga menerima 6 ebook dan diajar secara "online" dan "ofline". Semasa menulis ini saya mendapat satu kepuasan kerana seakan tidak percaya angan-angan kosong saya akhirnya menjadi kenyataan. (Pn Noraini Rahman)


BENGKEL KELAS BLOGSHOP OFFLINE (MEMBINA KEDAI ONLINE BLOG)

Melaka 24 September 2016. (15 pelajar) 
Yuran RM270, termasuk sarapan dan makan tengah hari. Bonus 6 ebook.
Siap sebuah blog bisnes.
Selesai kelas offline dapat masuk group kelas rasmi secara online.

Ada yang berminat untuk join boleh whatsapp 0189100852.

Read More...

Bekerja di Rumah sambil Menjaga Anak

Saya Emme Marina Mohamad gembira "BEKERJA BERTENANG DI RUMAH" selaku Pengurus Online / Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR).
.
.
.
Mari lihat 3 tugas yang saya buat setiap hari:
① Memperkenalkan ABDR kepada lebih ramai "SURI" dan "PENIAGA"
② Membuka peluang kepada "SURI DAN PENIAGA" belajar berbisnes online menggunakan medium percuma blog dan facebook.
③ Berkongsi dengan "USAHAWAN ONLINE" yang mahu networking dalam berbisnes.
.
.
Kutip 3 ganjaran "BEKERJA BERTENANG DI RUMAH" setiap hari:
① Pendapatan dari RM5 menjangkau RMXXXX. Juga bonus EMAS..bling bling bling.
② Bersiaran berbisnes DI MANA SAJA, tiada urusan pos.
③ Bertenang-tenang di rumah MENGATUR KEHIDUPAN, menguruskan buah hati tersayang dan persiapan menghadapNya.
.
Menuju "3000 PENYERTAAN", kami berkongsi hanya 3 benda setiap hari:
① EBOOK
② KELAS ONLINE & OFFLINE
③ TAPAK IKLAN
.
Bagaimana "KALIAN" mahu sertai?
"HIDUP BEBAS" tanpa 3 benda ini:
① Tanpa yuran ahli, isi borang, kad ahli.
② Tanpa maintain mata setiap bulan.
③ Tanpa terikat sistem networking MLM upline downline.
SYARAT WAJIB, hanyalah mesti sertai mana-mana kelas asas blog penulisan / asas blog bisnes.

Moto serampang 3 mata:
1 SURI 1 USAHAWAN 1 BLOG di http://emmemarinamohamad.blogspot.com

Blog ini merupakan blog bisnes saya berfokuskan kesihatan bersama produk stevia, pengurus online Akademi Bekerja di Rumah serta blog review mengenai kecantikan dan kehidupan surirumah.

Manakala blog kedua saya fokus pada bisnes produk syarikat dms360 serta penjagaan kecantikan sepenuhnya. Alhamdulillah, kedua blog ini merupakan sumber pendapatan suri seperti saya, duduk di rumah menjaga anak dan menguruskan rumah sambil berniaga. Inshaa Allah, inilah sumber pendapatan kami untuk jangka masa panjang melalui kedai online blog.

Mahu bertanya lebih lanjut?

Jom hubungi saya di talian 0189100852


Read More...

Friday, September 09, 2016

Soal Jawab Produk Pemanis Stevia

⚡SELAMATKAH STEVIA SEBAGAI BAHAN MAKANAN?
Stevia adalah sejenis tumbuhan herba semulajadi yang  telah  digunakan sejak ratusan tahun oleh orang-orang asli Paraguay & Brazil di Amerika Latin. Kajian berterusan pelbagai institusi serata dunia tidak menemui sebarang kesan negatif terhadap kesihatan manusia bahkan haiwan.
.
⚡BENARKAH STEVIA SELAMAT UNTUK PESAKIT DIABETES / KENCING MANIS?
Diantara sifat utama Stevia ialah ianya tidak menaikkan kadar kandungan gula dalam darah malah dipercayai boleh membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah kerana  indeks glisemik [kadar penukaran karbohidrat kepada glukos]  yang sifar atau hampir sifar.  Walaubagaimanapun Pesakit Diabetes disarankan meneruskan rawatan oleh Pegawai Perubatan Bertauliah seperti biasa. Perlu diingatkan, Stevia bukanlah ubat tetapi ianya adalah pemulih semulajadi dan juga sebagai alternatif terbaik kepada Gula.
.
⚡APAKAH STEVIA JUGA SESUAI UNTUK PENGHIDAP-PENGHIDAP DARAH TINGGI, GOUT DAN LAIN – LAIN PENYAKIT ?
Di  antara ciri-ciri Stevia ialah ia memiliki nilai PH dari Neutral ke ALKALI, tidak sebagaimana Gula Tebu [Memiliki PH Berasid]. Kajian pakar-pakar mendapati  bahawa penggunaan Stevia bukan sahaja dapat membantu pesakit Diabetes malah Hipertensi [Tekanan Darah Tinggi], mengurangkan masalah Keasidan/Gas dalam perut, membantu merawat sakit kulit seperti psoriasis, ekzema dsb. Adalah dilaporkan bahawa ekstrak Stevia telah digunakan sebagai bahan dalam syampu untuk merawat kulit kepala seperti masalah kelumumur serta memperbaiki kesihatan rambut dengan amat berkesan.
.
⚡BOLEHKAH STEVIA DIGUNA DALAM MASAKAN HARIAN?
Ya , Sudah pasti boleh kerana Ekstrak Stevia amat stabil pada suhu tinggi, tiada bersifat penapaian serta tiada mengubah kandungan nutrisi makanan serta minuman. Malah Ekstrak Stevia semakin popular digunakan dalam Industri Makanan & Minuman di serata Dunia. Di Jepun, Stevia sudah digunakan  meluas sejak tahun 70 an lagi.
.
⚡APAKAH KESAN PENGGUNAAN STEVIA TERHADAP GIGI?
Di antara sifat stevia ialah anti-bakteria dan dari kajian pakar-pakar telah merumuskan bahawa ia bukan sahaja boleh  merencat pertumbuhan plak malah membantu menghalang kaviti serta amat sesuai untuk penjagaan kesihatan gigi, gusi & mulut untuk semua orang terutama kanak-kanak.
.
⚡ADAKAH PRODUK STEVIA TELAH MEMENUHI PERSIJILAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA [KKM]?
KKM melalui Bahagian Kawalan mutu makanan telah mengklasifikasikan ekstrak Stevia termasuk sebagai kategori makanan serta tidak memerlukan sijil kesihatan.
Sila rujuk seksyen 118A FOSIM atau Anda boleh hubungi Bahagian Kawalan Mutu Makanan di talian 03-88833531 atau 03-88833533 untuk pengesahan lanjut.
Memandangkan STEVIA bukan Ubat atau Makanan Kesihatan, bahkan Pemanis Semulajadi terbaik pengganti Gula, Anda tidak perlu merujuk kepada Bahagian Perubatan Tradisional dan Non-komplimen atau Bahagian Biro Pengawalan Farmaseutikal.
.
⚡HALALKAH PRODUK STEVIA RCC?
Sudah pasti. Produk STEVIA RCC adalah 100% dari ekstrak Stevia dan air reverse osmosis sahaja, tanpa di campur dengan bahan-bahan lain serta di gunakan sebagai minuman harian & Pemanis Semulajadi. Syarikat RCC juga adalah milik sepenuhnya Bumiputera Melayu Islam dan dengan demikian secara peribadinya kami menjamin 100% akan kebersihan & kesucian produk kami.
.
⚡DI MANAKAH TUAN MENDAPAT SUMBER-SUMBER RUJUKAN & APAKAH KELEBIHAN-KELEBIHAN LAIN BAGI STEVIA?
Terdapat banyak sumber di internet yang melaporkan tentang kebaikan serta keistimewaan Stevia. Kajian-kajian telah di lakukan oleh pelbagai pihak seperti Universiti-Universiti terkemuka Dunia, Institusi-institusi Penyelidikan Pertanian , Pemakanan , Organisasi seperti FDA Amerika dan seumpamanya. Dapatlah disimpulkan bahawa Stevia memiliki pelbagai kelebihan-kelebihan dan keistimewaan antaranya ialah ia tidak bertoksik serta selamat digunakan, tiada menambah kandungan gula dalam darah, bersifat anti-bakteria serta membantu mencegah kerosakan gigi/gusi, amat sesuai untuk mencegah obesiti(kegemukan), sesuai untuk orang yang sedang berdiet kerana kalorinya yang rendah, pesakit diabetes, hipertensi, hiperglisemia, kandidiasis, gout dan sebagainya. MARDI dan UPM adalah di antara institusi penyelidikan dalam negeri yang telah dan sedang membuat kajian mengenai Stevia. Tidak dapat dinafikan Stevia akan menjadi produk Pemanis Semulajadi pengganti Gula [Tebu] pilihan Dunia sedikit masa lagi.
.
⚡KENAPA ANDA PERLU MEMILIH STEVIA SEBAGAI PENGGANTI GULA?
Dari laporan terkini KKM serta sumber-sumber lain Malaysia adalah diantara Pengguna Gula Terbesar Di Asia dan mempunyai masalah Obesiti serta Pesakit Kencing manis yang sudah melebihi 4 juta orang serta semakin meningkat. Obesiti adalah umpama bom jangka yang mengundang pelbagai penyakit seperti Diabetes, Darah Tinggi , Masalah jantung Koronari dsb. Adakah Anda ingin menjadi sebahgian dari Statistik tersebut ?
Pakar-pakar pemakanan telah mengatakan bahawa badan kita telah memperolehi bekalan glukos [sebagai sumber tenaga] dari semua makanan berkabohirat seperti nasi, roti, kentang dan seumpamanya yang kita makan. Kenapa hendak ditambahkan lagi dengan Gula yang sememangnya memberikan kadar kalori yang amat tinggi? [Ingat! 1 sudu penuh gula berkalori 20 kcal yang memerlukan anda menaiki tangga bangunan 14 Tingkat untuk membakarnya. Sumber: KKM, Kosmo]
.
STEVIA boleh membantu anda untuk menikmati kemanisan TANPA KALORI TAMBAHAN serta TIADA MENAMBAHKAN KANDUNGAN GULA DALAM DARAH ANDA. Bawa bersama anda kemana sahaja anda pergi.
.
INGAT! MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI!
.
⚡BERAPA TITIS STEVIA DIPERLUKAN UNTUK MEMANISKAN SECAWAN AIR?
1 titis Stevia sudah mampu memaniskan secawan air atau juga mungkin lebih bergantung kepada kemanisan yang anda gemari.
.
⚡APA ISTIMEWANYA STEVIA RCC BERBANDING STEVIA KELUARAN SYARIKAT LAIN?
Ramai yang terkejut dengan kesempurnaan rasa Stevia RCC yang menyamai rasa gula, tanpa diganggu oleh rasa payau/pahit/kelat apabila dicampur dalam minuman sebagaimana pengalaman mereka dengan stevia keluaran lain sebelum ini.
Selain daripada keistimewaan rasanya, RCC juga turut menyediakan pelan pemasaran yang terbaik dan terbukti boleh dicapai oleh sesiapa sahaja!
.
⚡DI MANAKAH SAYA BOLEH MENDAPATKAN STEVIA RCC INI?
Terus buat tempahan dengan saya, hubungi/ whatsup
018 9100 852


Read More...

Penipuan Keahlian RCC Stevia

Publish on : Friday, September 09, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

"Assalamualaikum Puan.
Sy nak order stevia dgn puan. Masalahnya sy tak tahu sama ada sy ini ahli ke tidak. Tahun lepas, sy ada beli secara online drp suatu website terkenal, pakej beli 3 botol dapat jd ahli. 3 botol dh dapat tapi sy tak dapat apa2 maklumat tentang keahlian itu. Sy cuba tanya kat website tu, tapi takde jawapan. Jd bagaimana nak cek? Ada beza ke sy beli dr puan sebagai ahli atau tidak ahli? TK."


Luahan seorang pengguna stevia yang telah ditipu. Ini bukan kali pertama ya.


Sedih untuk saya nyatakan tetapi mengapa kita semua gagal menjadi seorang peniaga yang jujur, amanah dan bertanggungjawab?

Khasnya bagi semua agen dan stokis bagi produk rcc stevia?

Kita semua sedar dunia bisnes kini terlalu mencabar. Permainan harga, penipuan barangan tiruan malah menipu duit pelanggan terlalu ramai.

Menipu pelanggan satu perkara, tetapi tidak amanah kepada pengeluar sebenar produk juga merupakan satu etika yang sangat serius.

Produk rcc stevia didatangkan dengan pakej keahlian kepada pelanggan. Dan keahlian ini membolehkan anda iaitu ahli berdaftar untuk layak membeli produk-produk keluaran syarikat rcc pada harga ahli.

Dengan pakej keahlian paling rendah iaitu RM140 sekotak (mengandungi 3 botol stevia) anda sudah layak menjadi ahli berdaftar.

Selepas pembelian pakej ahli rcc stevia, anda boleh membeli stevia pada harga ahli. Harga ahli rcc stevia ialah hanya RM60 satu set. Di mana satu set ini mempunyai 2 botol stevia.

Selain harga stevia yang amat murah. Antara kelebihan lain sebagai ahli rcc stevia ialah:-

1. Setiap pembelian ulangan produk keluaran rcc, anda mendapat mata ganjaran percuma. Contohnya;

- 1 set rcc stevia mendapat 30 mata ganjaran.
- 1 kotak kopi kapucino mendapat 30 mata ganjaran.
- 1 set kecantikan wajah rcc beautyline mendapat 50 mata ganjaran

Apabila dikumpulkan, mata ganjaran ini boleh ditebus sebanyak 2 kali dalam masa setahun iaitu pada bulan 6 dan bulan 12.

Terdapat banyak baucer, produk yang boleh ditebus malah ianya sangat berbaloi dan lumayan.

Paling menarik hati saya ialah jika kita berjaya mengumpul 22, 000 mata ganjaran kita boleh tebus dengan pakej umrah. Ini bermakna anda hanya gunakan mata ganjaran ini sebagai tiket percuma umrah kalian.

Bagus bukan?

2. Tabung kebajikan ahli
Tabung ini khas buat ahli sahaja iaitu apabila berlaku musibah pada diri anda seperti rumah anda terbakar, kemalangan mahupun anda dilanda musibah bencana alam seperti banjir, dan lain lain.

3. Khairat kematian ahli dan keluarga kandung ahli
Apabila berlaku kematian sama ada diri anda, isteri, anak kandung atau pun ibu bapa kandung. Anda layak memohon khairat kematian yang telah disediakan buat anda.

Namun untuk anda sebagai ahli layak mendapat tabung kebajikan dan khairat kematian, anda harus patuhi syarat yang telah syarikat tentukan iaitu,

1. Membeli produk rcc stevia sama ada stevia atau kopi atau set kecantikan beautyline pada setiap bulan. Kelayakkan tuntutan dikira backdated 3 bulan terakhir. Tidak cukup 3 bulan tak sah ya
2. Anda harus mengesahkan pembelian tersebut di laman akaun persendirian masing-masing setelah pembelian berlaku.
3. Telah jadi ahli berdaftar selepas 3 bulan. Maknanya kelayakan ini sah selepas 3 bulan anda jadi ahli. Dalam tempoh 3 bulan ini, anda tidak layak jadi untuk membuat sebarang tuntutan. Walau bagaimanapun, kiraan belian setiap bulan telah bermula dari bulan pertama anda mendaftar. 

Okay mungkin ramai tidak tahu atau tidak faham,

Apabila anda telah menjadi ahli berdaftar ini bermakna, syarikat akan mengenal pasti kad pengenalan anda.

Anda akan ada USERNAME dan PASWORD bagi mengakses akaun peribadi anda di laman website rcc2u.com.

Apabila anda masuk ke laman akaun peribadi anda, akan tertera butiran peribadi anda.

Okay.

Saya beritahu tadi, anda akan dapat mata ganjaran percuma bukan? Juga harus mengesahkan pembelian. Kenapa?

Ini kerana dengan mengesahkan pembelian anda, barulah syarikat mendapat maklumat mengenai pembelian anda dan dengan itu barulah anda akan mendapat MATA GANJARAN dan BUKTI BELIAN BULANAN bagi MELAYAKKAN diri anda tabung kebajikan dan khairat kematian.

Panjang lebar penerangan saya mengenai kes ini, diharap agar semua ahli yang membaca jangan ambil mudah perkara ini ya.

Ingat, pembelian haruslah di sahkan. Setelah pembelian dibuat, stokis akan memberikan anda pengesahan pin yang perlu anda sahkan kemudiaannya di laman akaun peribadi anda.

Gagal buat demikian, anda gagal mendapat semua faedah yang seharusnya anda wajib dapat.

Jadilah pengguna yang celik, jangan harapkan agar semua stokis dan agen faham anda. Kerana itulah anda mudah ditipu. Banyak sangat kes berlaku, tetapi tanpa bukti. Syarikat tidak dapat lakukan apa-apa.

Harap entri ini dapat membantu kalian semua. 


Read More...

Thursday, September 08, 2016

Bisnes Modal Paling Rendah dan Murah

🌹🌹 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA🌹🌹

😍😍KENAPA ANDA PERLU PILIH STEVIA RCC..😍😍
PRODUK PENGGANTI GULA SANGAT LARIS ABAD INI !!

🍀🌸UTK PENGUUNA VVIP  @ UNTUK SANTAI2 1 AKAUN🍀🌸
📌 modal mampu milik rm 140
📌dpt 3 botol swetener stevia rcc
📌 Hanya guna sendiri sahaja tak perlu berbisness dan dapat 5 faedah ..Jika nak berbisness boleh tak ?
Jawapannya boleh juga potensi sehari utk 1 akaun rm1800

💥🌷💥UTK MENJADI USAHAWAN @ AGEN KAMI 3 AKAUN💥🌷💥
📌 modal rm 420
📌 dpt 3 kotak (9 botol)
📌 potensi sehari untuk 1 akaun rm1800 darab 3 akaun = rm5400

💃🏼💃🏼JIKA YAKIN DGN BIZ INI 7 AKAUN💃🏼💃🏼
📌 modal rm 980
📌 dpt 7 kotak (21 botol)
📌 potensi 1 akaun rm1800 darab 7 akaun = rm12600
📌 ini dipanggil pakej jutawan ,modal tak sampai rn1000 pon !!!

🎗TIDAK PERLU BUAT APA2 HANYA KONGSI KEBAIKAN STEVIA INI KEPADA KENALAN DN SAUDARA MARA.               
🎗BUAT KE TIDAK BUAT KE TETAP DAPAT 5 FAEDAH !!
🎗PAKEJ GOLD & PLATINIUM BOLEH UPGRED KE STOKIS MOBILE BILA2 MASA SAHAJA....TIADA LIMIT

💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

UNTUK PERTANYAAN BOLEH WASAP 0189100852



Read More...

Gula Untuk Kesihatan

Publish on : Thursday, September 08, 2016 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

Assalamualaikum

Hari ni saya nak kongsi satu artikel dari seorang Doktor tentang pendapatnya berkaitan dengan manis gula pasir yg kita ambil..

Jom baca ye..
===========

KITA MEMANG PERLUKAN STEVIA!!

Credit to Dr Roslan bin Yusof, MD (USM)

Beberapa kali saya menerima pesakit yang berjanji akan meninggalkan gula. Katanya dia memang tak suka manis. Saya kata baguslah. Meninggalkan gula adalah cara yang paling murah. Kita tak perlu keluarkan belanja tambahan.

Beberapa bulan kemudian mereka datang dengan kencing manisnya masih tak terkawal juga. Saya tanya adakah dia betul-betul tinggalkan gula? Dia kata, “Tak minum dah doktor. Kalau minum manispun sikit-sikit je!”

Nampak tak apa maksudnya? Maksudnya ialah apa yang masyarakat kita faham meninggalkan gula itu ialah meninggalkan minum manis yang banyak. Kalau manis sikit-sikit itu dah kira tinggal gula… Ini bukan kes terpencil… Ramai yang beranggapan begitu. Kemudian mereka akan menambah, “kalau tinggal manis terus badan akan rasa letih.”

Kita tidak semata-mata menyalahkan mereka, tetapi sebenarnya intipati yang dapat dicungkil ialah masyarakat tidak dapat lari dari manisnya gula. Sebutlah apa saja kajian dan fakta yang mengatakan bahawa karbohidrat sudah memadai untuk memberikan tenaga, mereka akan tetap mengatakan gula itu keperluan untuk memberikan tenaga. Inilah mudaratnya gula. Kesan ketagihan yang melekat di lidah itu amat sukar untuk dibuang.

Jadi, peranan stevia cukup besar. Ia dapat menggantikan manisnya gula. Manisnya yang lazat itu akhirnya dapat menghalang seseorang dari kembali kepada gula. Bila mereka meninggalkan gula, kencing manis, darah tinggi dan pelbagai penyakit lain jadi mudah dikawal sekaligus menambah nilai untuk kesihatan mereka.

Dari sudut kesihatan… stevia bukan lagi suatu alternatif tetapi suatu keperluan. Bagi yang sihat, stevia dapat mencegah dari berlakunya pelbagai penyakit merbahaya seperti sakit jantung, kencing manis, darah tinggi, kanser dan 60 penyakit lain. Bagi yang sakit… stevia dapat membantu memudahkan pemulihannya. Bagi yang muda, stevia dapat membantu mengekalkan kesihatan dan mencergaskan minda. Bagi yang tua pula stevia dapat mencegah pereputan tulang dan menghalang penyakit. Bagi yang kurang kemampuan, mereka lebih perlukan stevia kerana mereka perlu memelihara kesihatan mereka kerana bila sakit mereka perlukan duit untuk merawatnya.

Hari ini masyarakat sememangnya tiada alasan untuk tidak menggunakan stevia. Stevia adalah alternatif dari sudut pemanis saja, tetapi keperluan dari sudut kesihatan.

Justeru adalah sangat bijak untuk bertukar kepada stevia kerana kesihatan adalah nikmat terbesar yang perlu kita pelihara…

Hubungi saya utk order Stevia,
📱 Emme Marina
saya kongsi tanda sayang..TQ.
Tel/ Wasap ke
018 9100 852


Read More...

Saturday, September 03, 2016

Kembali Berkongsi dan Menulis

Publish on : Saturday, September 03, 2016 There is : 0 Comments Labels : , ,

Teks: Emme Marina Mohamad

Sambil menaip entri kali ini, saya mendengar radio channel "little mix radio" dari aplikasi Jango. Buat masa ini, berkumandang lagu dari One Direction bertajuk One Thing. Lagunya agak funky tetapi mempunyai maksud yang mendalam. It's all about love right?

Apabila mendengar lagu berbentuk cinta, hati dan perasaan ia biasanya membantu penulisan itu berjalan dengan lebih lancar. Kita menulis mengikut hati. Tidak tersekat, jika sedang menulis di atas sekeping kertas, pastinya sungguh laju pena itu bergerak.

Sudah terlalu lama saya tidak membuka hati dan berkongsi. Sebenarnya, saya suka berkongsi ilmu, hati wanita dan kisah tentang perasaan. Ianya ialah subjek yang amat saya gemari. Inilah wanita bukan?

Sejak saya berhenti berkongsi di blog pelbagai perkara telah terjadi. Buruk, baik, ..... hingga satu saat saya merasakan yang semua perkara ini perlu dihentikan dan saya memerlukan masa saya sendiri. Namun, ia merupakan perkara yang paling mustahil untuk berlaku buat masa ni.

Oleh itu, saya merasakan inilah masanya untuk saya bangkit. Kesedihan dan menangisi sesuatu yang telah terjadi bukanlah kualiti seorang wanita yang kuat. Kita perlu bangun dan bangkit berjuang demi diri sendiri dan orang yang kita sayangi. Bangkit, dan maafkan serta lepaskan perkara yang lepas. Jangan sesekali biarkan bisikan halus yang negatif itu mempengaruhi hidup kita.

Tidak sesekali. Kerana apa?

Kerana Allah itu ada, dan Dia Maha Adil. Maha Mengetahui akan setiap perkara dan setiap ujian yang diberikan buat kita hamba Nya ialah kerana Dia tahu akan kekuatan diri kita. Ujian membuatkan kita lebih bersyukur, iman hati yang lebih teguh. Allahu, betapa kasihnya Allah akan kita, cuma kadang kita terlepas dan lupa akan Pencipta...

Semoga kita ketemu lagi di entri seterusnya.


Read More...

Friday, September 02, 2016

Catatan Mama Bekerja dari Rumah

Publish on : Friday, September 02, 2016 There is : 0 Comments Labels : , ,

Assalamualaikum....

Pagi ni revisit tapak iklan produk di blog.. Editing in proses, juga memasukkan nama-nama agen cod bagi kawasan masing-masing.

Semoga selepas ini dapat bantu semua agen tambah sales. Jangan lupa usaha lebih untuk kejayaan ya.

Hari ni mungkin fokus siapkan iklan untuk produk dms360 dan glowing speed sahaja. Petang ni, nak buat kerja rumah. Aci la kan?

#pengedarsahdms360
#sayajualsayapakai
#dms360original

Read More...

Thursday, September 01, 2016

Suri Professional

Suri Professional

Rasanya inilah gelaran paling sesuai buat saya kini. Saya merupakan seorang surirumah, menguruskan 3 orang anak dara dari pagi ke malam serta berniaga dari rumah secara online.

Jadi sebenarnya, pekerjaan kedua selepas menjadi pengurus rumahtangga ialah seorang peniaga? Ye la kan... gitu.

Medium perniagaan saya ialah secara online (internet aka alam maya) secara sepenuhnya. Tiada COD mahupun kedai. Sepenuhnya dari rumah sambil bersilat, bergempur dan bermain bersama 3 anak dara dan bayi yang bakal lahir. Yang ni pun tak keluar lagi, tak menang tangan saya dibuatnya, sedikit kerja sahaja saya sudah lelah.. tua dah rasanya bila badan asyik sakit.

Allahu.. sakit sebelum sihat :)

Aktiviti harian memandangkan secara rasminya, saya buka kedai dari jam 9 pagi hingga 9.30 malam, sebenarnya lebih kepada menguruskan ajen-ajen, melayan customer, order dan akhirnya seperti biasa process order untuk diposkan keesokkan harinya. Inilah rutin harian, selain update blog (heeee... )

Tidak mustahil untuk kita semua sebagai suri ini turut membantu suami dari segi kewangan. Tidak salah untuk kita berdikari secara kewangan kerana nasib kita esok lusa tiada siapa tahu kan? Paling best bila kita sekali sekala dapat belanja suami, jika sebelum ni hanya dia sahaja belanja kita. Bertambah erat kasih sayang ye tak?

Jadi, jangan putus asa apabila anda menghadapi pelbagai cabaran apabila baru bermula berniaga. Kegagalan ialah satu proses bagi mengajar kita menjadi manusia lebih baik.

Banyak lagi nak dikongsi tetapi cukup dahulu setakat ini buat entri saya pagi ini.

Sebelum saya akhiri, apa produk jualan saya ya? Inshaa Allah jika kalian mengkehendaki produk-produk ini termasuklah berminat dalam kelas blog boleh hubungi saya ya.

Emme Resources Sdn Bhd
RCC Stevia
DMS360
Tudung Instant ESCARVES
Pengurus Pendaftaran Kelas Online/Offline Blog for Bisnes

No tel untuk dihubungi
018 9100852

#berniagaonlinesepenuhmasa
#suriprofessional
#emmemarinamohamad

Read More...