Saturday, February 11, 2017

Bagaimana Jadi Dropshipper Berjaya (part 1)

Publish on : Saturday, February 11, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

I AM EXCLUSIVE DROPSHIP 
(Part 1)

kenapa kita nak orang nampak kita TAK macam dropship?
Kita kena faham, apa persepsi orang pada dropship.

✔promote macam2 tu, dia la tu.
✔ setakat layan gitu2 ja.
✔Tak banyak ilmu di dada.

so ,bila kita faham persepsi orang, kita kena TUKAR jadi luar biasa dan nampak exclusive. Biar orang pm tanya kita plak, ada nak ambik ejen tak?

dan kenapa kita kena bagi nampak luar biasa dropship?
Supaya orang lebih yakin untuk berurusan dengan kita.Orang rasa kita ni macam hebat,macam pakar dan bukannya syok sendiri claim diri pakar dan hebat.

Sebelum start dengan lebih detail part 2- part 7
kena faham semuanya bermula dari diri kita sendiri!
Bukan dari orang luar.

Bila diri sendiri dah dibajakan dengan semangat yang kental, matlamat yang jelas dan reason yang kuat.Biar apa orang kata, kita dah tak ambil peduli!

Majoriti dropship selalu down kan diri sendiri dengan
"aku tak da modal, dia boleh la suami kerja gaji tinggi"
"aku tak reti meniaga,dia tak pa la dulu belajar dekat u pasal bisnes"
"aku suri rumah ja, nak buat suka suka ja, "

bila masing-masing dah setkan benda ni dalam diri, memang macam tu la rezeki nak masuk pun! Sebab tak bersedia untuk menerima rezeki yang besar!

Tapi dalam hati nak jadi jutawan, buat kerja halai balai !

so, kalau dah bersedia nak step ke 2,
mulai sekarang, dah baca status ni kan?

setkan dalam minda,
setkan dalam hati,
setkan dalam jiwa,

✔walaupun aku takda modal sekarang, aku akan kumpul modal melalui dropship untuk naik ejen kemudian stokis!
✔walaupun aku BELUM reti berniaga, aku akan skodeng wall orang yang suka share ilmu, setiap hari supaya aku baca dan aku terus buat,kemudian aku dah ada modal lebih,aku akan belajar untuk bisnes aku!
✔walaupun aku suri rumah, tapi gaji aku besar daripada orang bekerja!

Kenapa aku kena upgrade jadi ejen kemudian stokis.
Bukan sebab aku gila pangkat.
1- aku nak keuntungan yang tinggi
2- aku boleh bina legacy aku , ada ejen bawah aku, ada dropship bawah aku.
3-bila aku ada dropship nanti, aku akan share plak apa yang aku dah buat dulu sebab aku yakin "bila aku bantu orang lain berjaya, Allah akan bantu aku "

Credit to :Marziana Shukrii


No comments:

Post a Comment