Saturday, February 11, 2017

Bagaimana Jadi Dropshipper Berjaya (part 3)

I Am Exclusive Dropship
(Part 3)

Bila kita bermula berniaga online, kita kena setkan ini permulaan branding kita.

Kenapa perlu branding dari awal?
supaya orang ingat kita
supaya orang ingat kita
supaya orang ingat kita

apa jadi bila orang ingat kita?
✔️orang akan cari kita bila dia nak beli produk tersebut.
✔️Customer yang dah beli akan mudah rekeman kita dekat kawan2 dia .
✔️orang akan selalu masuk wall kita.

Kalau kita TAK bermula dari dropship branding diri, bila kita nak bermula?

Time stokis baru nak branding? Lambat dah...

kita kan suka cepat
nak duit pun nak cepat
so kena usaha dari awal la
kalau tengah baca ni tak mula lagi camna?
nak mula dari bila?

S E K A R A N G!

macam mana caranya?

Profile picture, letak lah gambar diri. Allah dah cipta wajah kita cantik, kenapa nak malu2 letak gambar kucing? Kenapa nak letak gambar kereta? Manusia ni suka tengok dengan siapa dia berurusan.

Melainkan kalau pakai niqab, dan memang tak nak letak wajah sendiri, letaklah logo nama. Buat dari awal logo nama sendiri. Saya dulu brandkan " dms showcase" sehingga facebook suruh tukar nama, saya terpaksa brandkan nama marziana shukri pula.

penting sangat ke  gambar facebook profile ni?
yup sebab tu first impression orang dekat kita. Bila kita komen di wall orang pun akan nampak muka dulu.

Ada orang yang memang setahun sekali ja tukar gambar profile picture dia . Sampai orang ingat nama dan gambar dia.

gambar profile picture sangat penting!
Satu part ja sentuh pasal gambar profile picture ni.

Kalau nak lagi exclusive, ambik gambar dari studio. Lagi orang rasa ni tak macam dropship ni..

boleh semua?
Bagi yang dah tau dan dah buat. Ni revision la ya. bagi yang belum ni sangat penting ya.

Next saya up pasal status plak ya.
Ramai dropship kata , " saya tak da idea nak up status apa"
"saya tak reti nak karang ayat"

Bersambung part 4



No comments:

Post a Comment