Thursday, March 30, 2017

Blouse Printed Nursing Friendly Murah-murah Sahaja

Bismillah

Hari ni 96 corak blouse printed nursing frenly akan launch. 😍😍😍

1 corak 1 blouse. Siapa cepat dia dapat.
Size dari M to 5XL

Harga bawah RM30 x termasuk postage

Pelbagai lagi koleksi ada di sini semuanya bawah RM50 😉😉

koleksi bajet semuanya bawah RM50
jubah, blause, palazo, skirt, tudung labuh
stok sangat limited
klik tuk dapatkan details dan booking
sape cepat dia dapat

Sertai channel telegram ini dulu untuk lihat koleksi pelbagai jenis produk.

Semua info disediakan di channel telegram kami😊

 https://t.me/muslimahbwhrm50 



Read More...

Wednesday, March 29, 2017

Apa itu Dropship?

Publish on : Wednesday, March 29, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , , , , ,

APA ITU DROPSHIP???

❎ Tak perlu pergi pos barang.
❎ Tak perlu simpan stok kat rumah.
❎ Tak perlu fikir nak 'restock' barang.
❎ Tak perlu buat 'stock listing'.
❎ Tak perlu photoshoot produk.
❎Tak perlu susah-susah nak fikir ayat iklan sebab Iklan Dah Autopost di fb.Semua leader yang buatkan.
.
.
.
Dah semua tak perlu, habis apa yang dropship dapat?? 

✔ Komisen 
✔ Group santai untuk timba ilmu.
✔ Gambar dan butiran produk secara percuma
✔ Peluang memulakan perniagaan dari rumah sambil jaga anak-anak.
✔ Selok belok dunia perniagaan.

P/s:Siapkan akaun untuk online banking bagi memudahkan untuk cek transaksi bank dan pemindahan baki.

Keutamaan diberikan pada yang benar-benar nak meniaga ,jana income ,rajin beriklan dan rajin online ya.

Mahu berniaga produk DMS360? 

Pendaftaran dibuka.

Syarat ketat kami, jujur, amanah dan jaga hubungan dengan Pencipta. 

Hubungi saya 
Stokis Leader DMS360 DMSONE

Hanya yang original sahaja

0189100852


Read More...

Kelas Belajar Blog sesi April sudah Bermula Pendaftaran

"Menarik bulan ini penyertaan dari dua adik beradik. Seorang dari keluarga Yusof seorang lagi dari keluarga Razali.

Menarik juga penyertaan seorang 'ghost writer' untuk sesi April. Moga ada banyak ilmu yang dapat kita berkongsi dan saling mendapat manfaat.

Bukan calang calang apabila membaca latar belakang semua calon kelas online ini."

Guru Kelas Penulisan
Pengasas ABDR

Alhamdulillah, kelas belajar blog bulan April sudah mula dipenuhi. Masih ada beberapa lagi kekosongan.

3 kelas aktif kami

1. Kelas blog mula bisnes (yuran = RM250)
2. Kelas blog penulisan (yuran = RM250)
3. Kelas blog bisnes dan penulisan serentak (yuran = RM300)

Setiap kelas ini anda bakal mendapat bonus Percuma ebooks dari ABDR.

Ebooks ini adalah bonus. Jika mahu membeli secara asing juga boleh.



Read More...

Tuesday, March 28, 2017

Latih Tubi 44 Entri di ABDR

Contoh latih tubi 44 entri 20 hari.

Kalau terbabas beberapa hari pun tak apa.

Yang penting apabila sudah mula wajib sampai ke garis penamat.

"Saya sendiri ada kpi. Mahu kalian yang daftar 100 peratus siapkan entri mengikut tempoh. - Guru Kelas Blog Penulisan aka Pengasas ABDR"

Lagi 11 tempat kelas asas blog dan penulisan sesi April 2017.


Dahulu saya juga begini. Tetapi berlainan dari dulu, tiada kpi diberikan. Oleh itu, ada ramai di antara kami yang tersasar dan lewat menyiapkan tugasan.

Kini, kelas blog kami lebih tersusun dan tugasan disiapkan dalam tempoh 20 hari. Alhamdulillah, kami lihat jumlah peningkatan kejayaan untuk terus konsisten menulis semakin tinggi. Pelajar dapat kekalkan momentum menulis dan memahami lebih cepat akan konsep fokus blog masing-masing.

Bila sudah mahir, siap sahaja tugasan 20 hari di kelas fokus pelajar sudah mula berlari tanpa bimbingan guru online kami seratus peratus. Alhamdulillah.

Jana pendapatan melalui blog.


Read More...

Ilmu Blog buat Duit Tiada Percuma. Ini Buktinya

Dalam kami mempromosikan kelas online belajar blog sebagai sumber pendapatan, dengan bayaran yuran kelas yang amat berpatutan masih ramai yang komplen dan merasa susah untuk membayarnya. Mungkin kerana kelas online belajar blog ini tidak popular dan tidak dihadiri oleh artis.

Tetapi tahukah kalian dikalangan kami terdapat ramai para ilmuwan dan pelbagai jenis bidang pekerjaan yang sama-sama belajar di dalam kelas asas blog ini. Baik editor, penulis buku, jurutera dan ramai lagi.

Kelas online asas blog kami mengajar dan membimbing dari asas anda menyiapkan blog, iaitu dari penjenamaan, pembinaan blog profesional, penulisan malah bagaimana mencipta ruang fokus bagi blog anda. Ini baru asas. Selain itu, matlamat utama kami ialah menjadikan blog sebagai sumber pendapatan aktif mahupun pasif.

Paling penting anda!

Kejayaan tidak bermula dalam sekelip mata. Ianya dibina. Apabila kejayaan dibina dengan usaha kita sendiri, maka kita akan lebih menghargai.

Bina kedai online bersama kami. Mahirkan diri dan kemudian anda bila-bila masa boleh bina empayar lain tanpa perlu mengupah orang lain.


Di sini kelas dijalankan secara online sahaja. Tidak perlu berkejar ke sana ke mari. Tidak perlu luangkan masa khusus untuk ke bengkel dan tinggalkan anak di rumah pengasuh. Semuanya dibimbing secara kumpulan dan persendirian di whatsapp dan facebook.

Saya kongsikan asas bina kedai online yang bakal anda pelajari di dalam kelas kami:

1. Email
2. Google + akaun
3. Blogspot
4. Masukkan label
5. Masukkan "gadget-gadget" penting di blog bisnes.
6. Page
7. Borang tempahan
8. Link kan FB ke blog
9. Link kan Fanpages ke blog
10. Cara masuk gambar

Pendaftaran dibuka untuk Kelas Bulan April (10-30 April). Kelas secara online di Whatspp group. Saya hanya perlukan 10 pendaftaran sahaja. Siapa cepat dia ada dapat belajar dulu.

Setiap bulan kuota kami dibuka seramai 10 orang pelajar sahaja.

#janapendapatanmelaluiblog

Buat duit dari blog. Sama ada aktif atau pasif.


Read More...

Monday, March 27, 2017

Kunci Bisnes ialah Kepantasan dan Cipta Peluang

Publish on : Monday, March 27, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , ,

1. Pengenalan MAGNET

Sikap yang boleh menjadi halangan mempelajari magnet.

 

Enak. Mentor bercerita tentang experiment katak. Katak yang selesa dengan sejuk, rasa cukup dengan apa ada seperti Astro, aircon dan sebagainya. Orang dah rasa selesa walaupun dia sebenarnya ada masalah. Ia umpama orang yang tidak mahu mengembangkan potensi diri. Dia enak stay pada tempat sama yang akhirnya mati kerana tidak sangka dalam kesenangan tiba-tiba datang kesusahan tanpa dijangka.

Masa sekarang ekonomi ada masalah tak? Ni lah saat paling banyak peluang. This is the time. Boleh beli saham. Kalau ada knowledge tak perlu merunggut tentang ekonomi. Tiada masalah bagi mentor, jika tiada masalah untuk mencari peluang.

Buang Ego. ‘Alah sy dah tau dah’. Buang ego buat duit. ‘Produk saya paling bagus kalau tak nak beli sudah nama kau joyah’. Namun, ego pun perlu juga, sebab kita nak buktikan kita worth it. Sy nak kaya sebab nak menyumbang kepada orang lain. Buka tangan dan terima ilmu baru.

Enteng. Perasaan ambil mudah. Ingat, semua benda adalah penting.

Emosi. Dalam kepala anda kena fokus. Asas kenapa orang buat duit banyak atau sikit adalah kerana emosi dan level of mind.

 

 

Jika Nak Menguasai MAGNET:

 

Ekspresi. Terus memberi respon/expression yang terbaik kepada sesuatu peluang. Peluang ni kadang-kadang berlaku, tapi kita tak betul-betul ekspresikan. Jika boleh react dengan baik

Experience. Cuba perkara-perkara yang baru. Kenapa orang matang jadi matang sebab dia pernah dibakar. Dia lalu banyak masalah. Jadikan semua kegagalan menjadi torchlight/hikmah.

Express method. Lebih pantas. Improve sikit demi sedikit. Fast action, fast result.

Enjoy. Belajar dengan fun. Enjoy dengan memperbaiki diri. Cerita tentang Cik Mazlina, lecturer yang cantik menyebabkan kehadiran kuliah yang baik. Lecture pun pandai ambil hati. Fun environment. Belajar dalam keadaan gembira ilmu datang dgn cepat.

 

Jika nak buat tindakan sesuatu bila nak buat? Sekarang!!

 

Kenapa bisnes berjaya itu berjaya. Kunci nya adalah kepantasan. Orang nak lebih laju. Orang bayar untuk kelajuan. Kunci bisnes yang bagus adalah cepat. Memberikan lebih dari apa yang anda mampu. Memberi yang terbaik.


Dari sumber: Nota Magnet


Read More...

Sunday, March 26, 2017

Inspirasi Kisah Kejayaan Walter Barbershop (Walter Empire)

Publish on : Sunday, March 26, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , ,

Kisah Walter Empire.

Untuk makluman, saya memulakan bisnes minyak rambut tanpa pinjam bank. Saya lamgsung tidak pernah tahu apa itu bisnes.

Saya tidak pernah pergi kelas marketing, Fb ads atau sebagainya kerana dulu saya tidak pernah tahu bahawa ianya wujud. Tetapi Allah beri ilham dan idea bahawa saya hanya perlu google sahaja segala maklumat yang saya perlukan.

Daripada menjual secara runcit, Allah beri ilham dan ilmu untuk menjual secara online. Dari situ saya 'try and error'. Segala maklumat di google dan youtube saya cuba.

Alhamdulillah dalam masa 6 bulan dapat lahirkan beribu orang ejen dan jualan mencecah angka yang tidak perlu saya nyatakan di sini.

Kemudian, Terdetik di hati sampai bila ingin begini, apa seterusnya? Maka Allah beri ilham untuk buka kedai Gunting Rambut pertama dengan sewa Rm500 di dalam UKM. Tanpa saya tahu gunting rambut dan tanpa ada pekerja mahir. Tetapi, Allah berikan saya pasukan seorang demi seorang datang sertai syarikat ini. Allah mudahkan segalanya.

Bermula dengan jual minyak rambut, kemudian buka kedai gunting rambut satu per satu sehingga hari ini Alhamdulillah sudah ada 18 cawangan. Semua ini terjadi dalam keadaan saya tidak pernah terkejar kejar atau terburu buru. Allah berikan segalanya.

Kini minyak rambut itu dijual secara online, Kepada Ejen dan di 18 cawangan kedai fizikal iaitu Walter Barbershop. Rupanya Allah berikan saya 3 channel untuk jual minyak rambut ini sambil berkongsi rezeki dengan 74 orang Anak Muda dalam Walter Empire.

Jika nak katakan saya rajin, ada ramai orang lebih rajin dari saya. Jika nak kata saya bijak, Begitu juga ramai lebih bijak di luar sana. Tidak lain ianya hanya datang dari Allah swt.

Dari cerita saya ini, Dapatkah kita rasakan bahawa betapa Allah Maha Besar. Betapa kita lemah dan tiada daya upaya walau sedikit tanpa Allah. Dia berikan apa sahaja kepada siapa sahaja yang Dia kehendaki dan Dia boleh tarik segalanya sekelip mata.

Segalanya tentang dunia, tidak lain hanyalah ujian bagi hambaNya.

Adakah saya sudah berjaya?

Belum lagi.

Kerana kejayaan yang Mutlak adalah apabila kita mati nanti, Kita dipilih ke Syurga. Itu adalah fokus dari permulaan sebelum ada apa apa hingga diberi kesenangan dunia dan apabila kesenangan dunia di ambil semula.

Redha Allah adalah paling utama dari segala galanya.

.


Read More...

Saturday, March 25, 2017

Beli Glowing Speed DMS360 di Lazada Belum Tentu Original

Sebenarnya kita sudah maklum tentang produk-produk DMS yang dijual di Lazada. Saya sendiri suka shopping di Lazada. Siapa tidak suka? Barangnya murah dan percuma postage. Tetapi tahukah kalian saya tidak caj pun bayaran pengeposan kepada semua pelanggan dms saya.

Namun, tidak semua barangan di Lazada itu murah. Tetap ada barang berkualiti dengan harga pasaran. Lazada cumalah satu destinasi pembelian online di mana anda boleh mendapatkan pelbagai barangan yang anda perlukan secara percuma penghantaran. Dan ianya terjamin apabila anda membeli belah, Lazada yang menguruskan setiap pembayaran pelanggan, maka tiada isu ditipu tidak dapat barang apabila membeli belah di Lazada.

Tetapi malangnya Lazada tidak dapat mengesahkan produk yang anda dapat itu original atau tiruan.

Isu fake produk DMS ni sudah lama di pasaran. Mungkin kerana produk orang melayu yang bertaraf antarabangsa maka ramai yang meniru. Yang kasihannya saya pada pengguna yang tertipu, terbeli produk fake bukan sahaja membazirkan duit anda tetapi tiada siapa jamin jika krim-krim yang digunakan adalah berasaskan bahan kimia merbahaya atau dari krim kilo.

Jika anda beli produk dms yang original tetapi murah. Itu rezeki andalah. Risaunya yang tiruan dms ni. Entah apa isi dalam produk-produk ni ya.

Orang yang jual fake takkan mengaku fake. Pasti akan jawab dari HQ DMS.

Ada seorang pelanggan setia saya, kisahnya kakaknya tempahkan glowing speed 24k gold di Lazada, tetapi peliknya muka dia makin kusam, krim siang rasa seperti pegang gam dan walaupun tidak digunakan krimnya makin lama makin sedikit. Ha, saya juga turut terkejut membacanya. Jomlah anda baca sahaja perbualan antara saya dan pelanggan tersebut.








Di bawah ni saya kongsikan gambar lebih jelas untuk kalian lihat






Semoga dapat membantu kalian semua. Memang di Lazada murah berbanding harga sebenar produk dms yang original. Jika anda lebih sayangkan duit kocek anda dari muka sendiri. Mungkin membeli produk tiruan tiada bezanya buat anda namun awas ya beli beg berjenama tiruan tidak memberi kesan pada diri anda tetapi terbeli yang tiruan produk kecantikan boleh merosakkan muka malah kesihatan anda.

Tempahlah dengan agen sah dms360. Tidak rugi anda tempah dengan harga sedikit mahal tetapi original.

Nak tahu kenapa dms360 ni sangat popular? Baca sini

 Check out this blog "DMS360 Produk Melayu Bertaraf Antarabangsa" http://www.dms360original.com/2017/03/dms360-produk-melayu-bertaraf.html 


Read More...

Saya Pengedar Sah Produk DMS360 DMSONE

Bismillah.

Sudah lama sebenarnya saya berkecimpung dalam bisnes produk DMS360 ni. Dari blog lama saya lagi

 Check out this blog "Dermax Superskin 360 Terbaik" http://emmemarina.blogspot.com/2015/04/dms-dermax-superskin-360-janji-pasti.html 

Ini blog lama saya sebelum saya sertai kelas asas blog akademi bekerja di rumah lagi. Walaupun blog ni lebih lama dari blog dari bimbingan akademi tetapi ternyata blog akademi dapat membantu bisnes dms360 saya jauh lebih berjaya. Buktinya seratus peratus pelanggan dms saya datang dari blog. Saya berikan link blog untuk kalian lihat.

 www.dms360original.com 

Blog DMS360 ni asal namanya stokiscerminseri,  masa tu saya guna set asas cermin seri ni dan disebabkan nama DMS360 memang dah popular jadi saya cubalah guna nama lain pula. Di blog ni, saya hanya fokus tentang produk-produk DMS dan hanya berkongsi tentang kecantikan dan pelangsingan. Selain itu, saya kongsikan sekali solusi dan konsultasi mengenai produk DMS360 kepada pelanggan-pelanggan sedia ada.

Insha Allah, mulai hari ni saya akan cuba berkongsikan tips dan soal jawab pelanggan DMS di blog ini pula. Supaya kalian dapat jawapan terhadap persoalan kalian semua. Insha Allah.


Jom beli produk DMS360 dengan agen sah sahaja, jangan tersalah beli ya.

Fake vs Original
Murah vs Berpatutan vs kualiti terjamin

Anda pilih yang mana untuk muka anda?

Rosak vs selamat?

Selamat malam semua

Bertemu lagi ya


Read More...

Tips Pakai Masker

Publish on : Saturday, March 25, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

Masker atau skrub merupakan produk kecantikan yang amat saya sukai. Walaupun saya bukanlah pengguna tegar tetapi salah satu dari produk ini wajib ada dalam simpanan saya.

Masker atau skrub ni biasanya saya gunakan apabila kulit terasa terlalu kusam, selalu berada di luar rumah dan apabila terasa tidak selesa pada wajah.

Buat masa ni saya memakai masker dari bahan arang.

Nak kata best sangat saya tidak pasti kerana saya tidak konsisten memakainya. Tetapi faktor segar "mentol" yang ada dalam ramuan masker ni saya suka sangat.

Memang selepas pakai masker, sama ada jenis sapuan dan cuci selepas pakai atau jenis masker tarik, wajib untuk saya tutup kembali wajah dengan serum.

Kenapa eh?

Pertamanya kita dah buka pori di wajah kan. Lagi-lagi kalau pakai masker yang jenis tarik tu. Bila blackhead atau whidehead ditarik sekali maka lubang whitehead dan blackhead ni terbuka luas. Ni akan menyebabkan "bendasing" lain pula yang duduk dalam tu. Kotoran la.

Jadi dengan penggunaan serum, kita dapat kecutkan dan tutup ruang pori yang terbuka. Itulah kehebatan serum di sebenarnya. Antara salah satu kewajiban saya memiliki serum.

Serum mempunyai tekstur yang lebih kecil dari krim sebab itu juga serum adalah lebih berkesan daripada krim.

Apakah itu SERUM wajah?


SERUM merupakan zat cair yg formulanya terdiri dari asid amino,air dan emulasi (air didalam minyak atau minyak di dalam air),biasanya di dalam nya tentu akan terdapat berbagai macam formula pendukung sehinga serum dapat meresap kedalam lapisan terdalam kulit,molekul dari formula zat tersebut merupakan partikel kecil dan cara kerja nya akan jauh lebih tinggi 10x lipat dari krim wajah biasa. tentu hal ini akan tampak wajar bahwa serum biasanya didapat dalam harga yang lebih tinggi dari krim wajah.

Untuk baca selanjutnya mengenai serum, boleh baca di sini


 http://www.dms360original.com/2016/06/mengenal-jenis-dan-manfaat-serum-untuk.html?m=1 


Read More...

Thursday, March 23, 2017

Kenapa Blog Penting bagi Peniaga?



Walau kencang macam mana pun kita sebagai usahawan berbisnes dengan menggunakan FACEBOOK, kita mesti juga belajar menggunakan blog sebagai medium pemasaran.

Kenapa penting blog? Kerana FACEBOOK ini sebenarnya macam RUMAH SEWA, bila-bila masa Tuan Rumah boleh ambil semula. Jadi untuk memastikan semua perkongsian tentang bisnes, serta promosi kita selamat, ada baiknya kita pindah masuk ke BLOG, yang kita panggil sebagai rumah kita sendiri.

Free pun free, hanya perlu belajar nak gunakan blog supaya lebih mudah bakal pelanggan jejak kita di carian.


Faham ke, tak faham tak pe. Yang dah memiliki blog sahaja akan tau kelebihan.

Jadi yang belum tu, cepat-cepatlah BELI RUMAH SENDIRI.

OPS nak bagitau, kami sedang buka pendaftaran kelas ONLINE blog. 

Masih ada kekosongan lagi.

Hubungi saya untuk menyertai kelas asas blog bulan April 2017 ini ya
Read More...

Wednesday, March 22, 2017

Saya Suka Susun

Publish on : Wednesday, March 22, 2017 There is : 0 Comments Labels : ,

Bismillah.
Assalamualaikum semua.

Baru saya sedar bahawa saya seorang yang suka menyusun dan mengemas. Tiadalah,  memang beginilah saya dari dulu. Bila sudah bosan dengan susun atur bilik, meja, almari dari zaman universiti dulu lagi memang kerja saya menyusun sahaja.

Di rumah sendiri usah bicaralah. Cumanya, tidak saya sedari yang kebosanan ni semakin kerap bila saya jadi surirumah sepenuh masa.

Balik sahaja di rumah suami akan angkat kening. Hehe

"ubah lagi"
"tambah lagi"

Paling best,

"beli lagi"

Adakalanya itulah yang berlaku lebih-lebih lagi apabila rasa tertekan dengan bisnes. Tertekan dengan emosi dan anak-anak. Mulalah rajin tangan ni membuat kerja. Terapi hati dan emosi serta pencetus idea baru.

Jika boleh di hashtag, hashtag #terapiinstagram. Gitu.

Minggu cuti sekolah ni, anak-anak bantu saya menyusun dan mangemas rumah. Alhamdulilah, boleh dah bantu mama.


Membeli rak 5 tingkat dari ikea. Huhu. Beli dari personal shopper ikea. Okaylah, dari pergi sana sendiri dan bersesak kan?

Sekarang dapur nampak lebih bersih,  kemas dan sedap mata memandang. Hijau tu penting tahu.

Tahu tak dapur tu kami buat sendiri. Suami kontraktor dan design. Saya penolongnya. Masya Allah, memang kerja berat betul.

Dari kaunter, almari, sinki dan semua di dapur itu kami buat sendiri. Dua minggu baru siap. Itupun laci akhirnya sampai sekarang tak buat-buat lagi. Huhu. Cukup dua minggu suami demam. Terus saya kemas bilik dan barangan pertukangan. Ada rezeki lain kali lah jawabnya suami saya sambung. Hehe. Dah hampir 3 tahun sayamku.

Isterimu masih menunggu lacinya dipasang. Hehehe

Nak tahu bagaimana kami buat sendiri kabinet dapur kami?  Kena tunggu lain entri lah gitu.

Sambil menaip ni, sambil bermasker.

Wakil jualan DMS360 haruslah jaga muka kan? Uhukks


Read More...

Bagaimana Puan Setting supaya Blog Puan Ranking Teratas ya?

Sebaik segera menjawab salam dan bertanya dari mana dan tujuan, si pemanggil mencelah. Agak tidak sabar mahu tahu kenapa dan bagaimana.

.
"Cop, boleh saya tahu macam mana Puan settingkan nama puan ada di google, dan tangga teratas sekali?"
.
Agak berfikir juga mahu menjawab. Apa yang saya setting ya. Jawapan ditanya dengan soalan juga.
.
"Boleh saya tahu apa sebenarnya yang puan sedang cari di google. Maksudnya, apa yang puan taip hingga menemukan nama dan no telefon saya?"
.

"Saya taip Kelas blog, terus keluar nama puan. Jadi saya hubungi puan. Saya nak tanya kelas blog dan cara untuk setting nama seperti puan buat".

Hehe.

Menarikkan?

Sumber: Cikgu Blog ABDR

Anda mahu sertai kelas blog kami? Pendaftaran bulan April sudah dibuka.

Hanya 10 tempat kekosongan sahaja.

Dua kelas popular blog kami

1. Kelas blog mula bisnes RM 250 percuma 6 ebooks
2. Kelas blog bisnes dan penulisan serentak RM 300 percuma 10 ebooks

Bagi kelas serentak,  automatik anda layak jadi sebahagian krew akademi.

Boleh jana pendapatan melalui akademi juga.

Nak tahu?
Wasap: www.emmemarina.wasap.my 


Read More...

Tuesday, March 21, 2017

Tips Blog sebagai Pasif Income



Tips blog :

Apabila traffic blog sudah tinggi, boleh jadikan blog sebagai medium pengiklanan. 

Untuk permulaan boleh ambil bayaran pengiklanan i blog serendah RM5 sebulan, kalau ada 10 barang untuk diiklankan bukankah sudah ada RM50 sebulan. 

Bukankah itu sudah mnjadi income pasif kita?..

Macam mana untuk dapatkan tip traffic blog tinggi? 


Tip dan cara ini boleh dipelajari dalam kelas asas blog penulisan dan kelas asas blog fanpage. Mahu belajar cara menjana pendapatan pasif melalui blog, hadir mana-mana kelas asas blog. Pendaftaran masih dibuka untuk 7 tempat lagi .

Sebulan hanya 10 tempat kosong sahaja.

Mahu turut serta, boleh whatsapp saya di link ini www.wasap.my/60189100852
Read More...

Apa Beza Kelas Bina Kedai Online dan Kelas Asas Blog Penulisan ABDR?

Soalan:
Apa beza kelas asas blog penulisan dengan kelas bina kedai online?

Jawapan:

Berikut butiran kelas asas blog dan penulisan.

Kelas asas blog dan penulisan:

1. Belajar asas blog (blogspot)

2. Belajar menulis berdasarkan apa FOKUS PENULISAN berdasarkan siapa PEMBACA SASARAN.

3. Tukar pembaca kepada PELANGGAN.

4. Belajar menulis secara konsisten.

5. Jadikan minat, kemahiran dan kepakaran sedia ada ke bentuk penulisan. Jadikan ia sebagai panduan.

6. Tukar blog yang tidak ada pembaca dengan membina 'kelompok' pembaca sasaran.

7. Apabila blog sudah mempunyai sasaran pembaca yang 'tepat', maka sudah boleh ditukar kepada pembeli.

8. Blog adalah salah satu medium pemasaran percuma. Namun penulisan yang baik dapat membina pengaruh kepada pembaca.

9.Kelas asas blog dan penulisan perlu menguasai 44 entri dan 5 label. Ia akan diberikan selepas daftar dan analisa.

Daftar mana-mana kelas online blog abdr
1. Kelas online asas blog penulisan
2. Kelas online blog mula bisnes


atau

3. kelas blog bisnes dan penulisan serentak (pilihan popular di kalangan pelajar ABDR)

Read More...

Sunday, March 19, 2017

Belajar Asas Kedai Online Blog Pengambilan April Sudah Dibuka

Khas untuk kalian yang mahu bagaimana membina sebuah blog bisnes. Belajar langkah demi langkah membina :

1. Email
2. Google + akaun
3. Blogspot
4. Masukkan label
5. Masukkan "gadget-gadget" penting di blog bisnes.
6. Page
7. Borang tempahan
8. Link kan FB ke blog
9. Link kan Fanpages ke blog
10. Cara masuk gambar

Pendaftaran dibuka untuk Kelas Bulan April (10-30 Mac). Kelas secara online di Whatspp group. Saya hanya perlukan 10 pendaftaran sahaja. Siapa cepat dia ada dapat belajar dulu.

Kalian boleh lihat contoh blog pelajar bulan ini.

 http://irdarina.blogspot.my/?m=0 

Ini baru chapter pertama.

Kami ialah pioneer dalam mengajar pemasaran melalui blog.

Kelas dilakukan secara online sahaja. Anda tidak perlu risau hadir ke kelas jauh dari rumah. Tidak perlu bersesak dalam kesesakan lalu lintas. Tidak perlu meninggalkan anak di rumah.

Semua bimbingan adalah melalui online semata-mata.

Seperti saya yang mampu menjana pendapatan sehingga 5 angka sebulan hanya dari blog. Anda pasti boleh.

Hargai setiap ilmu yang dicurahkan dan applikasinya.

Itulah tujuan kelas asas blog ini dibuka.


Bimbingan kelas asas blog bagaimana menggunakan kata kunci sebagai tarikan traffik kedai blog anda

Terdapat dua jenis kelas berlangsung setiap bulan.

Sebulan kami buka kepada 10 orang sahaja.

Kelas asas blog bisnes dengan 6 ebooks percuma : RM250

Kelas asas blog bisnes dan penulisan berpengaruh dengan 10 ebooks percuma : RM300

Bagi yuran RM300 anda juga dinaik taraf seperti saya iaitu pengurus online ABDR.

Mahu sertai kelas april?

8 kekosongan lagi.
Wassap saya ya

0189100852: www.emmemarina.wasap.my


Read More...

Friday, March 17, 2017

1 Hari 1 Kisah Tauladan

Publish on : Friday, March 17, 2017 There is : 0 Comments Labels : ,

🌷1days 1 stories 🌷
👍👍 *ISTIGHFAR*
••••••••••••••••••••••••••

Imam Ahmad bin Hambal Rahimakumullah (murid Imam Syafi'i) dikenal juga sebagai Imam Hambali. Dimasa akhir hidupnya beliau bercerita;

Suatu waktu (ketika saya sudah usia tua) saya tidak tau kenapa ingin sekali menuju satu kota di Irak. Padahal tidak ada janji sama orang dan tidak ada keperluan.

Akhirnya Imam Ahmad pergi sendiri menuju ke kota Bashrah. Beliau bercerita;
Begitu tiba disana waktu Isya', saya ikut shalat berjamaah isya di masjid, hati saya merasa tenang, kemudian saya ingin istirahat.

Begitu selesai shalat dan jamaah bubar, imam Ahmad ingin tidur di masjid, tiba-tiba Marbot masjid datang menemui imam Ahmad sambil bertanya; "Kamu mau ngapain  disini, syaikh?."

----------- Penjelasan -------------

Kata "syaikh" bisa dipakai untuk 3 panggilan:
1⃣bisa untuk orang tua, 2⃣orang kaya ataupun 3⃣orang yg berilmu.
Panggilan Syaikh dikisah ini panggilan sebagai orang tua, karena marbot taunya sebagai orang tua.
---------------------------------

Marbot tidak tau kalau beliau adalah Imam Ahmad. Dan Imam Ahmad pun tidak memperkenalkan siapa dirinya.

Di Irak, semua orang kenal siapa imam Ahmad, seorang ulama besar & ahli hadits, sejuta hadits dihafalnya, sangat shalih & zuhud. Zaman itu tidak ada foto sehingga orang tidak tau wajahnya, cuma namanya sudah terkenal.

Imam Ahmad menjawab,  "Saya ingin istirahat, saya musafir."
Kata marbot, "Tidak boleh, tidak boleh tidur di masjid."

Imam Ahmad bercerita,
"Saya didorong-dorong oleh orang itu disuruh keluar dari masjid, Setelah keluar masjid, dikuncinya pintu masjid. Lalu saya ingin tidur di teras masjid."

Ketika sudah berbaring di teras masjid Marbotnya datang lagi, marah-marah kepada Imam Ahmad. "Mau ngapain lagi syaikh?"_ Kata marbot.
"Mau tidur, saya musafir"_ kata imam Ahmad.

Lalu marbot berkata;
"Di dalam masjid gak boleh, di teras masjid juga gak boleh."_ Imam Ahmad diusir. Imam Ahmad bercerita, _"saya didorong-dorong sampai jalanan."

Disamping masjid ada penjual roti (rumah kecil sekaligus untuk membuat & menjual roti). Penjual roti ini sedang membuat adonan, sambil melihat kejadian imam Ahmad didorong-dorong oleh marbot tadi.

Ketika imam Ahmad sampai di jalanan, penjual roti itu memanggil dari jauh; "Mari syaikh, anda boleh nginap di tempat saya, saya punya tempat, meskipun kecil."

Kata imam Ahmad, "Baik". Imam Ahmad masuk ke rumahnya, duduk dibelakang penjual roti yg sedang membuat roti (dengan tetap tidak memperkenalkan siapa dirinya, hanya bilang sebagai musafir).

Penjual roti ini punya perilaku khas, kalau imam Ahmad ngajak bicara, dijawabnya. Kalau tidak, dia terus membuat adonan roti sambil *(terus-menerus)* melafalkan *ISTIGHFAR.* _"Astaghfirullah"_

Saat memberi garam, _astaghfirullah_, memecah telur_astaghfirullah_ ,  mencampur gandum _astaghfirullah_ . Dia senantiasa mengucapkan _istighfar_.  Sebuah kebiasaan mulia. Imam Ahmad memperhatikan terus.

Lalu imam Ahmad bertanya, _"sudah berapa lama kamu lakukan ini?"_

Orang itu menjawab;
"Sudah lama sekali syaikh, saya menjual roti sudah 30 tahun, jadi semenjak itu saya lakukan."

Imam Ahmad bertanya;
"Apa hasil dari perbuatanmu ini?"

Orang itu menjawab;
"(lantaran wasilah istighfar) tidak ada hajat/keinginan yg saya minta, kecuali PASTI dikabulkan Allah. semua yg saya minta ya Allah...., langsung diwujudkan."

Rasulullah
صلى الله عليه وسلم
pernah bersabda;

"Siapa yg menjaga istighfar, maka Allah akan menjadikan jalan keluar baginya dari semua masalah dan Allah akan berikan rizki dari jalan yg tidak disangka-sangkanya."

Lalu orang itu melanjutkan, "Semua dikabulkan Allah kecuali satu, masih satu yg belum Allah beri."

Imam Ahmad penasaran lantas bertanya;
"Apa itu?"

Kata orang itu;
Q~zQ@11z1_ß1s1ssss1111_("Saya minta kepada Allah supaya dipertemukan dengan imam Ahmad."

Seketika itu juga imam Ahmad bertakbir, _"Allahu Akbar..!  *Allah telah mendatangkan saya jauh dari Bagdad pergi ke Bashrah dan bahkan - sampai didorong-dorong oleh marbot masjid - Sampai ke jalanan ternyata karena ISTIGHFARMU."*

Penjual roti itu terperanjat, memuji Allah, ternyata yg didepannya adala

h Imam Ahmad.

Ia pun langsung memeluk & mencium tangan Imam Ahmad.

(SUMBER: Kitab Manakib Imam Ahmad)

Wallohu a'lam

Saudaraku & Sahabatku tercinta..... Mulai detik ini - marilah senantiasa kita hiasi lisan kita dengan ISTIGHFAR - kapanpun dan di manapun kita berada.

-----------------------
Jangan biarkan postingan ini terputus,

...dan JANGAN SAMPAI ilmu yang SANGAT PENTING ini TIDAK DI-AMALKAN OLEH MASING-MASING DIRI KITA

Semoga Allah merahmati kita semua, Aamiin

#US. DR. FATH
#Lazimi Istighfar


Read More...

Alas Tilam Waterproof (Kalis Air)

Assalamualaikum, 

Adakah anda sedang mencari alas tilam katil anda bagi mengelakkan masalah anak kencing malam? Tilam kotor? Warna tilam pudar dan berwarna kuning? 

Saya sering hadapi masalah-masalah ini setiap kali kelahiran anak baru, anak yang sedang membesar dan sedang belajar berdikari tanpa memakai pampers. 

Masalah anak kencing malam
Masalah anak bocor pampers tengah malam
Masalah bayi kerap muntah

Selain dari tu, 

Masalah tilam basah dengan pelbagai faktor yang tidak dapat dielakkan. Masalah apa ya? 

Siapa ada anak-anak kecil mungkin sudah boleh mengagak. Ya. Masalah anak main air atau air minuman atas katil pun ada. 

Dipasaran alas cadar katil paling murah dan berwarna putih biasanya berharga sekitar RM60 ke RM199 bergantung pada size. Selalunya harga RM60 ni untuk size alas tempat tidur anak-anak sahaja. Bukanlah menutup keseluruhan tilam kita. 

Masalah juga tu kan? Jika anak tidur lasak pastilah mereka akan tidur di luar kawasan alas waterproof tadi. Sudahnya bahagian lain tilam ibu dan bapa tetaplah tercemar dengan air kencing atau pampers bocor anak-anak.

Alas tilam ini terdapat dalam 3 saiz iaitu

Single RM45
Queen RM50
King RM50

Postage: RM 10 Sem/ RM 12 SS

Mahu lebih penjimatan?
Wassap saya tahu.

Jangan lupa screenshot atau download gambar alas tilam yang anda mahu :)

Harganya juga amat murah dan berpatutan

Ingin membuat tempahan?

Jom tempah alas tilam waterproof murah bersama saya :)

Saya guna,  saya jual.

Direct wassap klik terus link saya ya:)

www.emmemarina.wasap.my






















Read More...

Review Alas Tilam Patchwork Elak Tilam Basah, Terkena kencing Anak dan Bertukar Warna

Assalamualaikum,

Adakah anda sedang mencari alas tilam katil anda bagi mengelakkan masalah anak kencing malam? Tilam kotor? Warna tilam pudar dan berwarna kuning?

Saya sering hadapi masalah-masalah ini setiap kali kelahiran anak baru, anak yang sedang membesar dan sedang belajar berdikari tanpa memakai pampers.

Masalah anak kencing malam
Masalah anak bocor pampers tengah malam
Masalah bayi kerap muntah

Selain dari tu,

Masalah tilam basah dengan pelbagai faktor yang tidak dapat dielakkan. Masalah apa ya?

Siapa ada anak-anak kecil mungkin sudah boleh mengagak. Ya. Masalah anak main air atau air minuman atas katil pun ada.

Dipasaran alas cadar katil paling murah dan berwarna putih biasanya berharga sekitar RM60 ke RM199 bergantung pada size. Selalunya harga RM60 ni untuk size alas tempat tidur anak-anak sahaja. Bukanlah menutup keseluruhan tilam kita.

Masalah juga tu kan? Jika anak tidur lasak pastilah mereka akan tidur di luar kawasan alas waterproof tadi. Sudahnya bahagian lain tilam ibu dan bapa tetaplah tercemar dengan air kencing atau pampers bocor anak-anak.




Femes juga cadar ni pada beberapa tahun yang dulu. Harganya dalam RM60. Mulanya saya nak belikan untuk anak tetapi akhirnya tidak jadi kerana asyik memikirkan harganya dan tidak cover penuh seluruh tilam.

Produk ini masih lagi di pasaran :)


Saya gunakan alas tilam waterproof ni untuk cadar kami. Kerana anak yang berusia 3 dan newborn tidur bersama.

Bahagian bawah alas tilam waterproof

Mudah sahajakan?

Alas tilam waterproof ini tidak akan lari-lari di atas tilam anda kerana ada tali getah di empat penjuru.

Nak basuh bagaimana?

Cara basuh alas tilam waterproof ni mudah sahaja. Ambil air, lapkan dan bilas di tempat berkenaan.

Cara saya gunakan alas tilam waterproof ni?

Seperti gambar di atas, saya alaskan alas tilam ni di atas katil kemudian barulah saya alaskan cadar patchwork saya pula. Jadi selamatlah katil dari masalah basah.

Cadar kita boleh basuh dan tukar kan? Jika tilam setinggi 8 inci anda nak angkut atau basuh di luar?

Nak tunggu kering lagi. Masalah bau hancing tilam lagi akibat anak kencing malam dan pampers bocor kan?

Memang ke sudahlah kita tak angkut tilam ni. Cuci memang cuci tapi permukaan sahaja. Bukan dalam tilam tu sekali. Setuju?

Nak cuci pakai sabun? Tiada masalah. Juga boleh terus basuh dalam mesin basuh.

Haha. Ni sayalah tu. Tak rosak materialnya ya.

Saya juga gunakan alas tilam size S untuk bayi saya. Setiap kali kami mahu mandikan dan tukarkan pampers bayi di rumah. Kami akan alaskan bawah bayi dengan alas tilam waterproof. Memang kena lipatlah. Sebab saiz S ni ialah sais tilam supersingle

Puas hati la boleh kecilkan dan besarkan saiznya. Memang banyak kali dah bayi kami terpancut kencing semasa kami buka pampersnya. Mujurlah pakai alas tilam waterproof ni.


Jika berminat dengan alas tilam waterproof ni.

Bolehlah dapatkan dengan saya jual. Saya pakai dan saya jual. Insha Allah

Alas tilam ni terdapat dalam 3 saiz

1. Single
2. Queen
3. King

Harganya pun sangat berpatutan dan murah.

Untuk lihat koleksi alas tilam patchwork ni. Klik link ni ya :)




 Check out this blog "Alas Tilam Waterproof (Kalis Air)" http://www.emmemarina.com/2017/03/alas-tilam-waterproof-kalis-air.html 


Read More...

Thursday, March 16, 2017

Surirumah dan Kerjaya

Bismillah.

Salam sayang semua. Yang sedang membaca entri ni surirumah atau bekerja hakiki ya? Apa yang anda sedang fikirkan saat ini?

Pada suatu ketika, saya merasakan saya wajib mempunyai kerja sendiri atau lebih tepat, bekerja di luar bagi membantu suami. Di dalam tempoh pengajian sarjana selama 4 tahun ni, alhamdulillah, dengan jayanya kami berjaya mengharungi pelbagai detik kesusahan khususnya masalah kewangan dengan saya yang tidak bekerja malah seorang pelajar lagi.

Dan dalam tempoh pengajian ini juga saya telah melahirkan 3 orang lagi cahaya mata. Masya Allah. Bayangkanlah berapa banyak pula tanggungannya.

Dengan penggunaan wang harian di universiti, yuran bulanan taska anak-anak, pinjaman kereta persendirian, yuran semester. Tidak dapat nak dibayangkan. Suami tidak perlu disebutlah dengan pinjaman-pinjaman dahulu lagi sudah membebankan beliau sehingga gaji bulanan sahaja.  Hmmm. Usahlah disebut. Begitulah kami. Sekadar sahaja. Guna apa yang ada. Nikmati apa yang ada.

Sebab itulah, saya mula berniaga. Saya pilih menjadi seorang peniaga online dengan menjual barangan orang lain bahasa lainnya, dropshipper. Mudah sahaja. Anda rajin beriklan kepada rakan-rakan dan semua jenis medium internet, dapat tempahan dari pelanggan, anda bayarkan kepada pembekal dan pembekallah yang akan menguruskan pengeposan barang kepada pelanggan tadi. Pelbagai jenis produk saya jual tahu, baju, tudung, jubah, produk kecantikan, produk kuruskan badan. Macam-macam.

Syukurnya dalam sepanjang proses ini saya merasakan inilah tempat saya yakni berniaga secara online sebagai dropshipper. Mulalah saya belajar ilmu-ilmu marketing secara serius dan saya anggap bisnes ini produk saya sendiri. Anda milikinya. Dengan cara itu, anda dapat berusaha sebagaimana gigihnya peniaga-peniaga lain yang pegang stok mereka sendiri. Benar?

Ini juga antara rahsia kejayaan saya. Anda buat anda pasti berjaya.

Menjadi surirumah pula sambil berniaga bukanlah mudah. Masya Allah susahnya. Adakalanya hingga ke hari ni, emosi khususnya masih tidak stabil. Apabila bekerja kita perlukan fokus. Nak beriklan, mencipta idea, hatta penulisan saya pagi ni. Ianya memerlukan sedikit ketenangan cuma dari kebingitan dan hingar bingar tangisan dan jeritan anak-anak. Penting ya, kita mahu melakukan kerja dan menguruskan pelanggan setiap hari. Aura positif kena ada. Dan ini melibatkan emosi kita semua. Jadi apa patut kita lakukan dengan situasi ni? Apa yang biasa saya lakukan, beristigfar,  bertenang dan bermain dengan anak-anak kemudian barulah menyambung kembali kerja.

Emosi dan keperluan anak harus didahulukan jika tidak anda bekerja dalam suasana yang amat tertekan. Tidak salah untuk tutup kerja anda dan bersama anak-anak. Bukankah itu tujuan asal kita semua bekerja di rumah? Jadi bila sudah bekerja di rumah kenapa pula anak dipinggirkan?

Sebagai surirumah berpendapatan sendiri, berniaga dari rumah ni. Kita tetap surirumah. Tugsan di rumah wajib dilakukan. Mengemas, memasak, mengasuh ini semua tugasan kita. Lakukan dan jadualkan supaya anda mampu menguruskan tugasan harian dengan baik sekali. Utamakan perkara yang penting dan mulakan pekerjaan anda dengan tenang.

Allah itu maha baik. Kita surirumah nak berniaga bukan sebab nak kaya raya. Tetapi nak bantu suami kan? Mintalah pada Allah agar segala urusan kita pada setiap hari berjalan lancar dan rezeki mencurah-curah buat keluarga kita. Pasti Allah bantu kita semua.

Masih tidak yakin? Hehe. Teruskan mengikuti kisah perjalanan saya di blog ya. Mana tahu terinspirasi pula. :)


4 orang puteriku yang amat comel tetapi nakal
Tugasan kerja mama semalam. Menyiapkan entri di blog jualan dms360, shopping store dms360 dan menulis entri di blog ini juga.
Menyantuni pelanggan dms360. Mereka semua ni dari blog, bagaimana saya tahu? Sebabnya saya memang tak pernah menjual produk dms di facebook. Instagram pula sepi. Saya mula beriklan produk dms ni di blog.

Cukuplah dahulu entri pagi ni. Semoga bertemu di lain entri ya.


Read More...

Pelanggan dari Shoppe

Pelanggan pertama saya dari Shoppe. Allahu, teruja sangat-sangat. Walaupun baru sahaja masukkan produk dalam Shoppe terus ada pelanggan.

Asbab berniaga di medium Shoppe pula.

Anda cuba dah?

Bagi pendapat peribadi saya tidak salah untuk mencuba. Hanya letakkan sahaja produk-produk kalian, rajinkan diri berinteraktif di sana. Gunakan keyword hashtag dan ramaikan followers.

Asbab yang terbaik juga ialah ini merupakan usaha kita dalam memajukan perniagaan kita sendiri. Tawakal kepada pemberi rezeki. Berdoa agar setiap usaha kita lakukan memperoleh rezeki dari Nya.

Saya berharap entri ni dapat naikkan semangat kalian yang sedang berkira-kira untuk memulakan perniagaan di Shoppe pula kay?


Read More...

Wednesday, March 15, 2017

Tips Menulis Laju dan Penuh Idea (Blogger Tips Idea)

Menulis laju.
1.Paling mudah adalah menulis apa aktiviti harian bermula celik mata sehingga selesai hari tersebut.
2. Belajar menulis pantas awal pagi.
3. Letak masa rutin 5 hingga 10 minit.
4. Aktiviti harian ada tak kaitan dengan bisnes, contoh jumpa pembekal, urus stok, penghantaran. Contoh lain kisah bagaimana kita urus dan imbangi kerja dan juga anak anak. Fokus berkongsi dengabn apa yang sudah kita tetapkan siapa sasaran pembaca.
5. Menyimpan privasi.
Tidak semua perkara kita suka untuk berkongsi, contohnya hal berkaitan lokasi rumah, hal keluarga. Hanya fokus berkongsi nilai. Pilih dan saring. Maka kita kekal ada sempadan.
6. Menulis pengalaman lalu yang paling seronok.
Kisah masa kecil, kisah awal awal ketika belajar berniaga, kisah masakan mak yang terbaik.
7. Paling penting adalah TULIS dan KONSISTEN.
8. Apabila sudah mula wajib selesaikan.
Menulis adalah satu proses dan latihan. Serap masuk banyak maklumat. Kisar sampai lumat. Kemudian susun dan keluarkan semula. Latihan ini adalah berterusan.
Pilih, kisar, saring dan hadam. Tulis setiap hari membantu kita berfikir laju.
Asas Blog Dan Penulisan.
-----------------------
Nota penulis
Bismillah

Demikianlah antara tips penulisan dari Kelas Asas Blog tidak kiralah anda mahu belajar blog bisnes atau blog penulisan. Keduanya penting bagi mewujudkan blog yang mempunyai penulisan yang berpengaruh.

Idea yang segar di waktu pagi, dengan emosi yang stabil dapat membantu anda menulis tanpa emosi yang berkecamuk. Insha Allah, ini kerana saya sendiri telah cuba kaedah ini dan ianya berkesan.

Menulis dengan sangat laju malah ideanya tidak putus. Melainkan anda memang tengah blurr sesangat. hehe

Lebih banyak perkongsian dari akademi bekerja di rumah untuk anda semua. Mari berganding bersama kami, sudah 2000 pelajar di sini dengan pelbagai latar belakang. Saya seorang jurutera dan kini surirumah sepenuh masa. Menguruskan perniagaan secara online sahaja.

alhamdulillah, gaji sebagai surirumah lebih tinggi daripada gaji seorang jurutera sewaktu masa dahulu. Bayangkanlah. Impian itu bukanlah suatu yang mustahil. Saya boleh anda juga boleh 

Kelas blog bulan mac sudahpun ditutup. kita buka pengambilan bulan april pula. sebulan kami hanya terima 10 orang sahaja supaya kelas lebih fokus dan berimpak. anda juga terus kekal momentum dan boleh terus berlari dengan ilmu dan teknik pemasaran melalui blog yang telah diajarkan.

kelas ini berjalan secara online sahaja. Usah bimbang perlu ke sana ke mari. Ada whatsapp dan facebook? Insha Allah. Bolehlah terus join kelas kami.
Read More...

Tuesday, March 14, 2017

Mula Berniaga di Shoppe

Bismillah.

Tahun 2017 kita mahu mendominasi pemasaran secara talian sepenuhnya. Online marketing.  Ianya tidak semudah atau sesukar yang disangkakan. Apa yang penting keinginan untuk mahu berjaya dan mengubah taraf kewangan keluarga ni kena kuat dan wajib kental. 

Tidak mengapa jika kita tidak pandai dan laju berfikir. Tetapi kerajinan dan rajin belajar itu bakal membawa kita ke arah kejayaan.

Menggunakan shoppe sebenarnya bukanlah di dalam senarai medium online yang saya gariskan. Mungkin kerana kita kurang pendedahan dan lebih teruja dengan Lazada. Sedangkan sebenarnya setelah join Shoppe ni, bagi saya kaedahnya adalah lebih baik berbanding Lazada.

Sebagai pembeli online tegar, menariknya mengenai Lazada ialah terdapat pelbagai koleksi barangan daripada barangan rumah, pakaian, elektronik dan bermacam lagi. Kaedah pembayaran juga mudah serta kebanyakkan barang adalah percuma penghantaran. Saya sendiri antara shoppers Lazada ni sebenarnya.

Apa bezanya Lazada dengan Shoppe Shop?

1. Apa yang Lazada tawarkan ada di Shoppe shop termasuklah servis penghantaran percuma dan jimat.
2. Shoppe shop memperkenalkan konsep mesra pembeli dan pelanggan di mana kita boleh berinteraksi secara terus.
3. Konsep followers yang menarik. Bermakna jika kita sukakan kedai tersebut dan mahukan update dari kedai,  kita boleh follow mereka.

Bagi saya konsep Shoppe ini sangat bagus kerana gabungan konsep Lazada dan Instagram.

Ada hashtag produk, followers dan chat. Dan kita sebagai penjual juga mendapati konsep Shoppe ini sangat membantu memasarkan produk jualan kita. Selain fungsi yang telah saya sebutkan, shoppe menawarkan fungsi "boost" produk secara percuma setiap 4 jam, rebate postage, dan anda boleh berniaga di Shoppe secara percuma sahaja!

Jadi tak perlulah tunggu tawaran seperti Lazada baru boleh masuk sebagai penjual kan?


Sudah mendaftar di Shoppe shop? Rugi tak daftar tahu.  Barangnya murah dan anda jika tidak yakin boleh terus hubungi penjual.  Hah. Bestkan?

Konsep belian secara terus, mudah dan selamat secara online.

 https://shopee.com.my/emmemarina 

Nak lihat bagaimana kedai online saya di Shoppe shop? Jomlah membeli belah di sini. Support saya tahu dengan klik follow :)

Terima kasih!


Read More...

Temujanji Sebulan Ibu dan Anak

Publish on : Tuesday, March 14, 2017 There is : 0 Comments Labels : , ,

Bismillah.

Terasa pantas benar masa berlalu.  Tanggal 10 februari yang lalu saya telah selamat melahirkan seorang cahaya mata perempuan seberat 3.0 kg di HTAA, Kuantan.  Alhamdulillah, selepas sehari berkampung di wad menahan sakit kontraksi akhirnya pada jam 9.09 pagi berakhir sudah penantian selama 9 bulan mengandung. 

Puteri Qhaira Sofia nama diberi bagi anak perempuan keempat kami.  Mukanya seiras betul dengan papa. Semalam semasa menunggu angka giliran dipanggil,  seorang wanita yang lebih tua menegur saya. 

"anak sudah berapa hari?"
"sebulan dah makcik"
"owh,  takde muka kamu langsung"

Errkk.  Hehe.  Biasa sudah, ikutkan kesemua anak perempuan saya semasa kecil memang langsung tidak menyerupai saya. Adalah sekarang bila kakak Balqis dan Qaireen sudah besar, irasnya kelihatan. Eh ye ke?


Macam tak serupa je kan? Tak mengapalah, muka papa pun jadilah.

Temujanji sebulan untuk saya dan anak, timbang,  cek tekanan darah, dan beberapa ujian untuk ibu juga pada temujanji ni. Qhaira pula dicucuk sebulan vaksin. Alang-alang tu, saya turut mengambil perancang keluarga iaitu melalui cucuk 3 bulan. Risau juga bab hormon ni kerana hormon saya biasanya tidak stabil.

Jika kurang sesuai period akan mula tidak teratur dan lebih hari dari kebiasaan. Hampir selama 7 tahun ni, saya merancang keluarga dengan mengamalkan pil perancang sahaja. Sudah agak letih kali ini untuk merajinkan diri mengikut jadual pemakanan pil perancang.

Harapan saya agar serasilah injektion ni. Semalam selepas bayi Qhaira dicucuk.  Ya Allah,  mengamuk agaknya atau kurang selesa. Seharian saya tidak dapat melakukan kerja dengan baik kerana bayi meragam. Menangis sahaja dan tidak mahu diletakkan. Mahu mengempeng dan tidur di badan. Ingatkan apabila siang tidak dapat tidur malamnya lena kerana keletihan. Tidak juga!

Mata dan fizikal saya sudah keletihan amat. Setelah beberapa lama cubaan menidurkan bayi,  akhirnya kami terlelap juga. Terasa sangat badan ni sudah tidak larat. Dahulu anak kedua dan ketiga lagilah,  sepanjang pantang tidak boleh tidur malam kerana anak tidak tidur. Yang kedua,  malamnya resah, ketiga pula malamnya mahu dipeluk dan mengempeng sahaja.

Setiap anak dan kelahiran berbeza situasinya. Kita hadapilah dengan sabar dan sentiasalah tersenyum.  Dengan itu, hati kita juga mampu bertahan walau adakalanya semasa berpantang ni banyak sungguh cabaran emosi. Banyakkan istigfar dan berselawat ya.

Insha Allah,  urusan kita semua dipelihara oleh Allah swt. Aamin


Read More...

Saturday, March 11, 2017

Ready Stok Khimar dan Tudung Bawal Extra Labuh

Salam semua,

Saya ada beberapa stok khimar dan tudung bawal yang sangat labuh tetapi harganya amat murah.

Kainnya tidak jarang, tidak panas malah paling penting sangat menutup aurat. Si pemakai tampak sentiasa anggun dan bergaya walaupun bertudung labuh.

Harga setiap unit ini RM30 sahaja!!


Khimar ribbon

Ready solat
Tidak jarang
Tidak panas


Bawal ayu
Material: heavy chiffon

sangat best material bawal ayu ni
sejuk, berat, dan flowy sahaja

cun sangat tau

selagi stok masih ada ye

Jika berminat boleh terus whatsapp saya
Klik link di bawah


Read More...

Cara Mudah Whatsapp Tanpa Perlu Save No Telefon Terlebih Dahulu

Publish on : Saturday, March 11, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , , ,
Assalamualaikum semua,

Minggu lepas menjadi viral kewujudan satu sumber website iaitu www.wasap.my. Di mana dengan meletakkan nombor telefon kita dihujungnya, sesiapa sahaja mampu menghubungi kita di whatsapp.

Mudah sahaja.

Klik link tersebut, anda terus dapat whatsapp nombor yang anda kehendaki.

Contoh: www.wasap.my/60189100852 ini merupakan nombor saya sendiri. Anda klik sahaja, akan terus dapat whatsapp saya tanpa perlu simpan nombor saya terlebih dahulu di phonebook anda.

Senang sahaja betul?

Tetapi perubahan telah dibuat di mana anda dua pilihan untuk anda, satu terus gunakan link di atas dengan menukar ke nombor telefon anda, atau anda boleh mendaftar akaun wasap.my dan peroleh manfaat selain cara yang mudah bagi pelanggan menghubungi anda.

Cara Mudah Whatsapp Tanpa Perlu Save No Telefon Terlebih Dahulu

====================
Sistem ini dibangunkan oleh saya, SAIFUDDIN ILYAS menggunakan API sah Whatsapp.
Sistem ini TIDAK BOLEH membaca & menyimpan nombor telefon Pelanggan anda.
Tiada Virus & aktiviti tak beretika dalam sistem ini. Kami menghormati privacy anda.
Ianya hanyalah redirect ke aplikasi Whatsapp sahaja.
====================

VERSI 1 - TAK PERLU DAFTAR

http://www.wasap.my/[notelefon]

Gantikan [notelefon] dengan nombor anda dimulakan dengan nombor 6
Contoh: http://www.wasap.my/60123456789

====================

VERSI 2 LEBIH POWER!

Contoh: http://versibaru.wasap.my

1. Whatsapp boleh dibuka di hp atau laptop/pc.
2. Personalized URL & lebih pendek.
3. Boleh lihat berapa banyak klik.
4. Boleh lihat klik dari mana (FB, Web, IG dll).
5. Letak FB Pixel ID & Adwords Tag sendiri.

Yang penting TETAP PERCUMA!

KLIK SINI UNTUK DAFTAR

Saya sudahkan mendaftar. Ini link saya, di mana apabila anda klik sahaja akan terus dapat hubungi saya di whatsapp :)


Apa lagi? Ini merupakan berita baik bagi semua peniaga online.

Belum cuba? 

Cubalah baru tahu bagaimanakan?


Read More...

Berbaloi Belajar Kelas Blog Bisnes ABDR

Hari ini saya kongsikan bagaimana kelas blog berlangsung ya. Ramai takut nak daftar kerana tak pasti boleh komit atau tidak sebenarnya.
1. Daftar kelas blog. (Saya akan masukkan ke group kelas di WA)
2. Baca ebook asas blog (ebook wajib baca)
3. Jawab analisa soalan
4. Saya akan berikan tugasan mengikut hari. Sehari 2 atau 3 tugasan. Kalian hanya peruntukkan masa 1jam sahaja sehari untuk siapkan tugasan.
5. Cuba konsisten tulis 1 entri sehari. Lebih kurang 15-30 minit masanya.
6. Selesaikan setiap tugasan yang diberikan mengikut tempoh.
7. Selepas tamat kelas, ada 1 minggu waktu kecederaan untuk siapkan mana-mana yang belum selesai.
8. Selesai, saya akan serap ke kelas rasmi di group FB.
Mudahkan, hanya perlu ada laptop atau gadget berinternet. Masa masih fleksibel. Lontarkan soalan bila-bila masa ketika kalian siapkan tugasan.

5 lagi kosong untuk kelas BLOG BISNES Bulan Mac. WA 0189100852

#kelasblogbisnes #buatduitdariblog


Read More...

Wednesday, March 08, 2017

Coaching Bisnes

Publish on : Wednesday, March 08, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , , ,
Bismillah.

Sebenarnya saya masih belum ada momentum untuk berkongsi akan kejayaan saya berniaga sebagai seorang surirumah. Bagaimana saya menguruskan kehidupan seharian dan menjana pendapatan secara online sahaja dengan konsisten.

Saya suka membaca post-post status mentor saya iaitu Tuan Bukhari Ramli. Setiap kali beliau mengetuk kami, para-para peniaga ini ialah agar sentiasa kembali kepada asas.

Asas perniagaan itu apa?

Asas perniagaan itu ialah bukan menjual sesuatu produk, tetapi bagaimana kita mampu mengenal pasti masalah dan mampu menyelesaikan masalah tersebut menggunakan produk yang kita jual. Kenali pelanggan. Belajar tentang pelanggan. Jadi pelanggan.

Walau segempak mana pun produk kita. Dutanya orang popular, artis atau sultan sekalipun. Ia memerlukan viral yang amat hebat barulah "nama produk" itu terjual. Jika tidak, tiada siapa akan tahu akan kewujudan produk mahupun kehebatan produk tersebut.

Maka anda tetap perlu memahami bagaimana untuk menjual produk hebat tersebut? Betul?

Jadi, petang tadi di group telegram produk Foundation Miracle Flawless Mira Filzah, sedikit sebanyak saya cuba membantu ahli group walaupun itu bukanlah team di bawah saya. Kami semua bersama-sama dalam satu kumpulan bagi mendapatkan maklumat dan berkongsi testimoni Foundation Miracle Flawless Mira Filzah ni. Berniaga secara jemaah namanya. Di bawah syarikat yang mengeluarkan produk ini.

Pelbagai isu dikeluarkan, antaranya bagaimana menjual foundation MF ni. Bagaimana menguruskan pelanggan yang tidak mahu membayar postage. Bagaimana mahu menjual secara online?

Kebanyakkan soalan-soalan ini pada satu ketika dahulu, merupakan satu kepayahan dalam diri saya juga. Berdenyut-denyut dan tidak tidur memikirkan bagaimana saya dapat menjual sesuatu produk?

Bagaimana nak buat sale?

Kenapa orang lain boleh buat, tidak pada saya?

Lalu saya belajar dengan mentor A, mentor B, hadiri kelas-kelas online, membeli ebooks dan sebagainya demi memahirkan diri dalam memahami bisnes dan marketing itu sendiri.

Benarlah kata mentor Tuan Bukhari Ramli, apa yang saya pelajari dengan mentor Kawaras Yahaya juga.


Produk Power ialah produk yang berkesan dan terkesan pada pelanggan. 
Produk Power BUKANLAH produk yang mempunyai ciri hebat. 
Apa pun...
Produk hanyalah asbab untuk memenuhi syarat pelanggan. 
Jalan: produk. Destinasi: pelanggan. 
Product is nothing.



Jika anda mahu belajar lebih lanjut tentang marketing, silalah follow beliau.

Saya sehingga kini masih follow :)

https://www.facebook.com/bukhariramli?fref=ts

Semoga entri ini dapat membantu kalian semua. aamin
Read More...

Sunday, March 05, 2017

Strategi Konsisten Menulis Blog

Publish on : Sunday, March 05, 2017 There is : 1 Comments Labels : , , ,

Strategi konsisten menulis.

1. Buku nota.

2. Latih tubi pada dinding facebook.

3. Tulis perkara paling dekat.

4. Catatan Harian.

5. Catatan Bisnes.

6. Catatan Pengalaman.

7. Kemudian cari fokus blog berdasarkan siapa pembaca.

8. Latihan paling asas ini juga sesuai bagi kalian sedang belajar untuk menulis ayat iklan.

9. Kumpul sebagai bank penulisan.

10. Dari blog boleh copy paste ke Facebook. Dari Facebook copy paste ke blog. Tanpa perlu lagi plagiat ayat iklan orang lain.

Teks:Masayu Ahmad.

Lagi 11 tempat kosong untuk kelas asas blog dan penulisan sesi Mac 2017.


Read More...

Friday, March 03, 2017

Shopping Cart

Shopping cart merupakan medium membeli belah yang amat mudah. Kita hanya perlu tekan dan tambah produk yang diingini dan siap untuk pembayaran.

Tidak perlu berurusan dengan penjual.
Tidak perlu masa yang lama untuk berurus niaga

Adakalanya untuk kepastian produk sahaja sudah mengambil masa yang lama untuk menunggu pihak penjual menjawabnya.

Lebih baik lihat di shopping cart. Lihat status produk dan terus lakukan pembelian.

Keperluan shopping cart ini merupakan salah satu agenda dalam plan perniagaan saya tahun 2017 ni.

Puas juga mencarinya, masa juga agak terhad untuk cuba memahami dan belajar sistem yang disediakan. Tetapi ianya amat berbaloi. Lebih baik susah sekarang tetapi senang di kemudian hari.

Untuk kita bina sesuatu ianya tidak akan siap dalam satu hari. Ia mengambil masa tetapi insha Allah pulangannya amat berbaloi.

Buat masa ni saya mengambil plan shopping cart untuk website jualan DMS360 daripada easystore.com. Sebenarnya masih dalam tempoh trial tetapi alhamdulillah sudah pun ada pelanggan yang menggunakan sistem tersebut.

Ha, jangan tidak percaya tahu. Banyak sangat kelebihan menggunakan shopping cart dalam perniagaan kita ni. Lebih-lebih lagi jika anda seorang peniaga online.

Masa hadapan kini semuanya di hujung jari. Jimat masa berjalan, minyak serta pelbagai lagi dengan perkhidmatan online. Bolehlah luangkan lebih masa lagi bersama anak-anak dari menguruskan tempahan pelanggan secara manual di handphone setiap hari. :)

Read More...

Theme Blog Dalam Pembikinan

Bismillah.

Sebelum ini link blog ini agak panjang juga. Menggunakan domain blogspot. Namun apabila memasuki kelas online positioning barulah akhirnya saya menukar kepada domain website.

Dari emmemarinamohamad.blogspot.com kepada  www.emmemarina.com . Inilah website blog saya sekarang.

Disebabkan kelas online positioning itu juga saya turut menukar kedai blog DMS360 saya dari stokiscerminseri.blogspot.com kepada  www.dms360original.com .

Teruja dengan perubahan yang dilakukan demi memajukan bisnes online saya. Saya turut mengupah seorang blog designer iaitu Cik Sheda Ucu. Allah, kini sudah 4 blog saya diuruskan oleh sheda tau.

Saya amat suka dengan design yang beliau lakukan di blog DMS360. Oleh sebab itulah saya membuat keputusan untuk terus mengambil servis beliau.

Dan sekarang beliau menguruskan pertukaran design blog personal saya pula di sini.

Untuk blog ni, saya berhasrat untuk fokus kepada kisah peribadi, bagaimana saya menjadi surirumah, blogger dan berniaga dari rumah sambil membesarkan anak-anak.

Cabarannya amat besar. Dari kosong ilmu tentang berniaga online. Sebagai pelajar master lagi di UMP. Dan sepanjang masa tu, mengandung dan melahirkan 3 orang anak. Buat bisnes online lagi bagi membantu suami.

Banyak betul kisahnya.

Insha Allah, walaupun lewat waktu berkongsi. Saya berharap agar saya dapat kongsikan juga kisah saya bersama pembaca sekalian.

Jom berkenalan dengan saya. Janganlah segan-segan. Hehe. Saya tak makan orang tau.


Read More...