Sunday, April 02, 2017

Jemputan Khas ke Group Pengajian Kenali Potensi Diri Secara Percuma. Ekslusif dibuka kepada Umum

Publish on : Sunday, April 02, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , , , , ,

" Apakah Sebenarnya Yg Aku Cari dalam Hidup ini, Siapakah Aku ? "

Assalamualaikum . . Kekasih2 Allah dirahmati sekalian. .  nama sy Kawaras Yahaya , #SuccessPartner kalian di #FAVApprentice . . Jom saya kongsikan Bait2 Kasih Syg untuk input Isnin kite . .


Bismillah

Pernahkah kita bertanya kepada diri 2 persoalan di atas?


Manusia ada 2 bahagian asas :

1. Jasad ( Jasmani )
2. Batin ( Rohani )


. . Jika Allah tak memandang kepada Rupa Paras, dimana letaknya pandangan tu ?


=========
Watak Batin
=========

Jiwa, Fikiran, 7 Martabat Nafsu , Kecenderungan , Kebolehan


=========
MENGENAL DIRI
=========


1. Awalnya kita bekerja seawal 7am - 6pm setiap hari dan hanya dapat tidur pada sekitar 11pm dan bangun semula sekitar 5am. Bekerja bermula usia 24 dan pencen sekitar 56 , rutin yang sama selama 32 tahun. .

2. Pernahkah terfikir untuk kita kenal diri kita ? apa kebolehan kita yg terpendam?

3. Adakah kita sudah rasa ada sesuatu yg "Hilang" di dlm kehidupan sekarang ?

4. Adakah kita bahagia ? berfikiran terbuka dan positif ? atau kita sentiasa biarkan org2 #Negatif mempengaruhi kita ?


Untuk menjawab persoalan ini, haruslah mendapat bimbingan #Mentor.. in shaa Allah, mudah untuk kita mencorak kejayaan dalam hidup, kerjaya dan bisnes.


================================
Sila Like dan Follow dengan senyuman

FB : @kawarasyahaya @favacademy
Insta : @kawarasyahaya
=================================

Share lah Posting dan LINK ni dekat #Group2 lain, Free - free je kita dapat pahala bila bisnes orang lain maju



Telegram Bisnes dan ILMU Percuma :

 t.me/FavApprentice 


No comments:

Post a Comment