Wednesday, November 29, 2017

Perancangan Mantapkan Sale 2018

Bismillah

Tidak lama lagi kita bakal bertemu dengan bulan terakhir 2017. Bila dilihat dalam masa setahun ini, ada turun naik dapat sale bulanan kita. Dan juga kekangan masa menguruskan database pelanggan. 

Bagi seorang peniaga, databased merupakan satu harta yang amat bernilai tetapi ramai di antara kita yang tidak sedar. Bayangkanlah jika anda sudah berniaga 3 tahun. Contohlah, 1 tahun. Jika sebulan ada 30-100 customer tetapi anda tidak bijak merekod anda sudah kerugian terlalu banyak!

Hilang 30 databased juga bagi saya sudah terlalu rugi inikan pula databased yang bertahun-tahun meniaga. Mungkin dalam bertahun berniaga kita sudah menukar banyak perniagaan. Biasalah tu, ada masa turun ada masa naik. Namun databased ini sangat penting untuk kita tukarkan pelanggan lama kepada pelanggan setia sama ada produk yang masih sama atau pun berlainan.

Kerana apa?

Kerana mereka masih berurusan dengan kita, iaitu orang yang sama. Kepercayaan itu ada bukan? Setuju? Jadi jika kita gunakan databased ini dan hubungi mereka mengenai kita sudah berubah hala dalam bisnes atau sekadar bernetworking. Tidak salah sama sekali!

Bagi saya yang dah meniaga dari 2011 hingga 2017. Ya Allah banyaknya kerugian. Belajar dari kesilapan. Usah ulangi lagi!

Jadi planning untuk menjadi seorang peniaga yang lebih bagus, sistematik dan boleh generate sale dari masa ke semasa. Kita sudah patutnya mula merangka planning bisnes kita pada tahun 2018.

Ini adalah list yang saya telah sediakan. Ada yang sudah diusahakan tahun ini, ada yang masih belum. Impian saya ialah berniaga secara online sepenuhnya. Saya berharap agar impian ini dapat terlaksana sepenuhnya dan akhirnya dapat menjana pendapatan berterusan secara pasif. 

Medium marketing
- blog/website (sudah ada dan dilaksanakan satu persatu mengikut niche dan produk)
- instagram (baru dilaksanakan sejak 3 bulan lepas - masih belajar)
- facebook (masih belum aktif sepenuhnya)

Bisnes Tools
- Database Dutanaga (sedang digunakan baru sahaja jumpa cara menyimpan databased terbaik bulan ni tunggu saya review selepas sebulan ye)
- FB Supertools (dalam perancangan)

Formula Rezeki dan Urusan Kewangan
- Magnetrezeki (sudah dapatkan dan baca - akan digunakan secepat mungkin)

Kelas dan Bengkel
- Kelas Blog Bisnes (sudah dan berjalan alhamdulillah pendapatan DMS 100% di sini dan sekarang sedang merangka untuk produk-produk jualan lain pula)
- Google Adwords (masih belum berjaya belajar.. Doakan saya berjaya masterkan skill google adwords ni ya)

Kita plan. Kita doa agar Allah bantu kita capai apa yang kita inginkan. Betulkan nawaitu berniaga. Jika kita terlalu sibuk mengejar dunia, kita takut kita dilupakan Allah untuk kejar akhirat. Maka, kita kene betulkan nawaitu kita berniaga.

Bila kita berniaga, yang beri kita gaji itu Allah. Dialah yang mengatur segalanya, sedang kita berusaha.
.
.
Mungkin bukan semua kita boleh belajar dan buat serentak hebat. Tapi dengan plan, kita sedang mendidik diri untuk lakukan peringkat2 ini dan secara automatik kita melakukannya.

Ada banyak cara untuk berjaya dalam perniagaan. Tapi soalan paling utama, adakah anda orangnya?


Kenapa saya kata gitu. Kerana anda tiada keiginan untuk berjaya. Orang yang berjaya ialah orang yang tak pernah putus asa untuk dapatkan apa yang dia inginkan? Betul?

Korang nak apa.. korang dapatkan sampai dapat. Tapi bila nak berjaya je dalam bisnes, ada rasa susah. lemau. takde semangat la semua sejuta alasan keluar tapi nak jugak berjayanya. TINDAKAN TIADA. PLANNING TIADA. USAHA NAK BELAJAR MARKETING TIADA. Anda lihat orang lain berjaya, anda kata itu rezeki dia. Memang betul tu. Betul la tu

Tapi dia yang berjaya tu duduk senang lenang ke? Cuba tengok FB dia punyalah aktif. Sosial pun dia, jual pun dia. Macam kisah dia ada. Instagram pun dia usaha. Kemudian kita lihat diri kita. Beza kita dengan dia. Adakah kita kuat dan positif sebagaimana rakan-rakan kita yang berjaya?


Bila kita down, usah biarkan diri kita lama sangat down. Yakinlah dengan rezeki yang Allah janji pada kita. Selagi mana kita berniaga yang halal, tiada riba, tiada unsur penipuan, tidak menyakitkan orang lain atau niat tidak baik. Insha Allah, usaha anda Allah sedang lihat dan nak beri. Bukan senang nak senang, jadi baik pun bukan senang. Banyak betul cabarannya. Tiada yang mudah di dunia ini. Tapi jika kita dapat lihat kasih sayang Allah pada kita, insha Allah semuanya akan baik dan jiwa kita juga tenang.

Usah tunggu hebat baru nak mula, kerana orang-orang yang berjaya mereka usahakan dari zero to hero. Untuk jadi orang berjaya, kita kena sentiasa di hadapan. Maka jadilah salah seorang daripada mereka. 

Insha Allah
Read More...

Sunday, November 26, 2017

Marking Paper

Publish on : Sunday, November 26, 2017 There is : 0 Comments Labels : ,

Setiap semester antara tugasan tidak rasmi sebagai isteri. Membantu mengira markah. Masukkan markah.


Hari ini hujan dari malam. Masih mendung dan hujan renyai. Risau juga jika banjir kilat di mana-mana. Harapnya tiada musibah.


Alhamdulillah, saya dah konvo tahu. Nanti saya share pengalaman master sepanjang 4 tahun ya. Huhu. Lama sungguh master.


Okaylah, sambung semula kira markah anak-anak murid.


Read More...

Friday, November 24, 2017

Jam Peringati Waktu Solat

Publish on : Friday, November 24, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,
“Solat itu tiang agama.” 


Berapa ramai org yang tahu ayat ini tapi masih leka? Maklumlah, nama jua manusia. Memang banyak kesilapan dan sifat malas. Alhamdulillah semenjak memakai jam Azan & Qiblat ini, luput waktu solat tiada lagi jadi masalah. .




“Macam mana buleh begitu?” Mungkin kita tertanya-tanya bagaimana buleh jam tangan membuat kami solat on time? Jam ini banyak manfaatnya. Ia buleh mengingati kita tiap kali masuk waktu - ia ada bunyi BEEP. Belayar? No problem, jam ni kita set ikut negeri dan bandar saja. Amazing, right? .

Whatsapp 0189100852 kalau kita kan bertanya dengan lebih lanjut .



 




Read More...

Thursday, November 23, 2017

Tawaran Dropship dan Mini Agen DMS360

Publish on : Thursday, November 23, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,

Salam

Jika anda berminat dalam bidang kecantikan, pelangsingan dan kesihatan. Semuanya ada di DMS360. Produk terviral di Malaysia sejak tahun 2014. Produk kecantikan kami 2x memenangi anugerah antarabangsa (2014 & 2017).







Produk bebas bahan kimia.
selamat
berkesan
ribuan testimoni




Jana pendapatan sebagai dropship kami atau menjadi agen serendah RM400 sahaja.

komisyen DS - 15%
komisyen mini agen - 20%





Hubungi terus 0189100852
Emme Marina
Stokis VIP DMSONE Skinworks


bimbingan marketing dan produk diberikan. Skrip iklan-iklan juga sentiasa ada.


berniaga dengan bijak.
jana pendapatan dengan dms viral


#dmsviral #gsviral
Read More...

Tuesday, November 21, 2017

Pre Order GS Viral aka Glowing Speed DMS360 Dibuka

Publish on : Tuesday, November 21, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , , , , ,

Glowing Speed DMS360 dengan wajah baru dan nama baru.


GS VIRAL😱😱


SeMoga menjadi produk viral terfemes❤️

Apa yang membuatkan GS VIRAL LEBIH BAIK?
✅ improve version dr segi ramuan dan krim
✅ lebih pantas berkesan
✅ perkenalkan ramuan berasaskan botanikal


Mengekalkan ciri2 istimewa GS yg lama ❤️
✅ SPF45 tuk perlindungan matahari maksima
✅ sabun tetap sama tahan 3 bulan ++
✅ Harga menten sama❤️❤️❤️❤️❤️


Pre order dibuka. Limited stok 1st batch.

150 kotak ditempah oleh stokis kami. Berbaki lebih kurang 30-50 kotak sahaja lagi.


Nak dapatkan harga istimewa?


Jom join keluarga dms❤️❤️ sambil bersinar sambil tebalkan poket anda.😘


Untuk tempahan Glowing Speed anda.
Whatsapp 018 9100 852


Stok 1st batch limited ye.
Pre order: ETA 7 ke 14 hari


#bisnesdarirumah #pengedarsahdiperlukan #gsviral #glowingspeed #stokupdatedms360original #stokisvipdms360 #dropshipdiperlukan #dropshipdmsdibuka #DmsViral #dms360original #koreaskincare


Read More...

Monday, November 20, 2017

Jam Tangan Azan Auto Kiblat : Buruj Ramadhan Edition

Publish on : Monday, November 20, 2017 There is : 0 Comments Labels : , , , , , ,

Bila SOLAT TIDAK DIJAGA
Jangan pula ditanya kenapa hidup tidak pernah berjaya
SEBAB kunci kejayaan seseorang itu ialah dengan menjaga solatnya.




Perkenalkan Jam Tangan Waktu Solat dengan fungsi Auto Kompas Arah Kiblat
khas untuk anda yang mahukan hidup lebih berjaya, berkualiti sebagai seorang hamba Nya.



"dan mintalah pertolongan dengan sabar dan solat"





COME BACK VERSION JAM BURUJ HARAMEEN 6506
Design Lebih Kecil dari Harameen 6505 dan
Lebih Warna Menarik

KINI DENGAN TEKNOLOGI GERMAN DAN JEPUN


Koleksi Comeback Jam Tangan Azan | Jam Tangan Auto Kiblat Buruj Harameen dengan 8 pilihan warna yang pasti menarik hati anda.



Koleksi ini telah ditambah baik dari Jam Tangan Mikat dengan teknology German mencari kiblat sepantas 2.79 saat sahaja!
















⌚Tanpa Data Internet, Buruj Watches Mampu Mencari Arah Kiblat Sepantas 2.79 saat! .

⌚Boleh tulis Nama. Macam Engrave nama di belakang jam, tetap ini di hadapan jam dan boleh tukar .

⌚Ada waktu solat dan reminder .

⌚Penanda Al Quran .






APLIKASI UTAMA


1. AUTOMATIK KIBLAT
- hanya perlu tekan butang qiblat dan anak panah akan mencari sendiri arah kiblat tempat semasa. dari posisi mana sekalipun.


2. WAKTU SOLAT
- Waktu solat bagi seluruh bandar-bandar besar dunia, waktu solat akan auto update dan boleh juga ditambah kordinat bandar baru dengan mudah.


3. TULIS NAMA
- anda boleh tulis nama anda atau apa sahaja sehingga 7 huruf. dan boleh memilih samaada ingin memaparkan di depan skrin atau tidak.


4. PENANDA AL QURAN
- jam sudah dilengkapi dengan nama surah dan no ayat. hanya perlu pilih surah mana dan ayat berapa yang kita baca.


5. KALENDAR HIJRAH DAN MASIHI
- anda boleh memilih samaada mahu paparan kalendar hijrah atau masihi yang berada di mood utama jam.


6. DWI-BAHASA
- jam ini memberikan anda pilihan samaada mahu menggunakan Bahasa Arab atau Bahasa Inggeris.


7. ALARM
- selain alarm waktu solat. jam ini juga dilengkapi dengan aplikasi penggera jam biasa.


8. STOPWATCH
- kiraan dari 0.1 saat hingga 9 jam.


9. MOON AGE
- anda boleh mengetahui umur semasa bulan.


10. BATERI INDIKATOR
- akan menunjukkan kadar bateri semasa.


11. AUTOMATIK KOMPASS
- anda juga boleh mengetahui kedudukan darjah semasa dan mencari arah mata angin menggunakan jam ini.


12. DAYLIGHT SAVING TIME ( DST )
- untuk menurangkan waktu semasa 1 jam atau mempercepat 1 jam.


13. TAQWEEM
- jam ini dilengkapi dengan 6 cara kiraan waktu solat utama dunia. di Malaysia kita pilih EGYPT.


14. TIME DISPLAY
- boleh pilih ikut kesesuaian sistem 12/24


15. AZAN SAFETY
- boleh betulkan jika waktu solat yang dipaparkan lari seminit dua.


16. LAMPU LED HIJAU
- lampu led hijau yang sangat terang dalam keadaan gelap.


17. WATER RESISTANCE ( 30 M)


SPESIFIKASI TEKNIKAL


Berat :130g
Diameter :41mm
Ketebalan : 13.50mm
Panjang : 235mm



Brand: BURUJ


ADAKAH JAM INI MEMILIKI JAMINAN?

YA!


KAMI BERIKAN JAMINAN SATU TAHUN KEPADA ANDA

Bermula dari tarikh pembelian.







Dengan memiliki Jam Tangan Azan | Jam Tangan Auto Kiblat bukan sahaja anda bakal mempunyai sebuah jam yang sporty, menarik dan berteknologi tinggi malah anda mengikut segala yang anda perlukan bagi seorang Muslim Sejati.


Mengapa tidak hadiahkan jam tangan ini untuk diri anda sendiri?
Malah anda boleh hadiahkan jam ini kepada orang-orang anda anda sayangi, tidak kiralah ibu bapa, suami, mahupun rakan dan saudara mara anda.


Bukan sahaja hadiah yang amat bermakna, 
malah ianya mendatangkan manfaat kepada mereka sambil anda memperoleh ganjaran pahala atas hadiah yang amat bermanfaat bagi seorang Muslim.


Insha Allah


Berita Baik buat anda semua!


PROMOSI 25% !!!


Harga kali ini BEST! LEBIH DARI MAMPU MILIK! 


Harga Asal : RM 269 ( EXCLUDE POSTAGE) 
Harga Promosi : RM 189 (FREE POSTAGE)






APA KATA PELANGGAN MENGENAI JAM TANGAN AZAN
SOLAT KAMI?










BERMINAT?


UNTUK TEMPAHAN



SILA WHATSAPP

<BURUJ> KE 018-9100 852
<BURUJ> KE 018-9100 852
<BURUJ> KE 018-9100 852





Read More...

Come Back Jam Tangan Azan Solat Auto Kiblat Harameen 6505

Bila SOLAT TIDAK DIJAGA
Jangan pula ditanya kenapa hidup tidak pernah berjaya
SEBAB kunci kejayaan seseorang itu ialah dengan menjaga solatnya.




Perkenalkan Jam Tangan Waktu Solat dengan fungsi Auto Kompas Arah Kiblat
khas untuk anda yang mahukan hidup lebih berjaya, berkualiti sebagai seorang hamba Nya.



"dan mintalah pertolongan dengan sabar dan solat"





COME BACK VERSION JAM BURUJ HARAMEEN 2.0
KINI DENGAN TEKNOLOGI GERMAN DAN JEPUN




Koleksi Comeback Jam Tangan Azan | Jam Tangan Auto Kiblat Buruj Harameen dengan 6 pilihan warna yang pasti menarik hati anda.


Koleksi ini telah ditambah baik dari Jam Tangan Mikat dengan teknology German mencari kiblat sepantas 2.79 saat sahaja!








⌚Tanpa Data Internet, Buruj Watches Mampu Mencari Arah Kiblat Sepantas 2.79 saat! .

⌚Boleh tulis Nama. Macam Engrave nama di belakang jam, tetap ini di hadapan jam dan boleh tukar .

⌚Ada waktu solat dan reminder .

⌚Penanda Al Quran .






APLIKASI UTAMA


1. AUTOMATIK KIBLAT
- hanya perlu tekan butang qiblat dan anak panah akan mencari sendiri arah kiblat tempat semasa. dari posisi mana sekalipun.


2. WAKTU SOLAT
- Waktu solat bagi seluruh bandar-bandar besar dunia, waktu solat akan auto update dan boleh juga ditambah kordinat bandar baru dengan mudah.


3. TULIS NAMA
- anda boleh tulis nama anda atau apa sahaja sehingga 7 huruf. dan boleh memilih samaada ingin memaparkan di depan skrin atau tidak.


4. PENANDA AL QURAN
- jam sudah dilengkapi dengan nama surah dan no ayat. hanya perlu pilih surah mana dan ayat berapa yang kita baca.


5. KALENDAR HIJRAH DAN MASIHI
- anda boleh memilih samaada mahu paparan kalendar hijrah atau masihi yang berada di mood utama jam.


6. DWI-BAHASA
- jam ini memberikan anda pilihan samaada mahu menggunakan Bahasa Arab atau Bahasa Inggeris.


7. ALARM
- selain alarm waktu solat. jam ini juga dilengkapi dengan aplikasi penggera jam biasa.


8. STOPWATCH
- kiraan dari 0.1 saat hingga 9 jam.


9. MOON AGE
- anda boleh mengetahui umur semasa bulan.


10. BATERI INDIKATOR
- akan menunjukkan kadar bateri semasa.


11. AUTOMATIK KOMPASS
- anda juga boleh mengetahui kedudukan darjah semasa dan mencari arah mata angin menggunakan jam ini.


12. DAYLIGHT SAVING TIME ( DST )
- untuk menurangkan waktu semasa 1 jam atau mempercepat 1 jam.


13. TAQWEEM
- jam ini dilengkapi dengan 6 cara kiraan waktu solat utama dunia. di Malaysia kita pilih EGYPT.


14. TIME DISPLAY
- boleh pilih ikut kesesuaian sistem 12/24


15. AZAN SAFETY
- boleh betulkan jika waktu solat yang dipaparkan lari seminit dua.


16. LAMPU LED HIJAU
- lampu led hijau yang sangat terang dalam keadaan gelap.


17. WATER RESISTANCE ( 30 M)


SPESIFIKASI TEKNIKAL


Berat :130g
Diameter :41mm
Ketebalan : 13.50mm
Panjang : 235mm



Brand: BURUJ


ADAKAH JAM INI MEMILIKI JAMINAN?

YA!


KAMI BERIKAN JAMINAN SATU TAHUN KEPADA ANDA

Bermula dari tarikh pembelian.







Dengan memiliki Jam Tangan Azan | Jam Tangan Auto Kiblat bukan sahaja anda bakal mempunyai sebuah jam yang sporty, menarik dan berteknologi tinggi malah anda mengikut segala yang anda perlukan bagi seorang Muslim Sejati.


Mengapa tidak hadiahkan jam tangan ini untuk diri anda sendiri?
Malah anda boleh hadiahkan jam ini kepada orang-orang anda anda sayangi, tidak kiralah ibu bapa, suami, mahupun rakan dan saudara mara anda.


Bukan sahaja hadiah yang amat bermakna, 
malah ianya mendatangkan manfaat kepada mereka sambil anda memperoleh ganjaran pahala atas hadiah yang amat bermanfaat bagi seorang Muslim.


Insha Allah


Berita Baik buat anda semua!


PROMOSI 25% !!!


Harga kali ini BEST! LEBIH DARI MAMPU MILIK! 


Harga Asal : RM 299 ( EXCLUDE POSTAGE) 
Harga Promosi : RM 199 (FREE POSTAGE)





Pakej ini sangat menguntungkan customer! Insha Allah. 
.
Dan, yang lebih menarik! Sepanjang Projek ini, setiap pembelian di atas satu resit, PELANGGAN BERPELUANG UNTUK MENANG CABUTAN BERTUAH PAKEJ UMRAH BERSAMA USTAZ DASUKI YANG BERNILAI RM7500!




APA KATA PELANGGAN MENGENAI JAM TANGAN AZAN
BURUJ RAMADHAN KAMI?










BERMINAT?


UNTUK TEMPAHAN



SILA WHATSAPP

<BURUJ> KE 018-9100 852
<BURUJ> KE 018-9100 852
<BURUJ> KE 018-9100 852




Read More...