Thursday, March 01, 2018

Customer Dari Blog. Jana Pendapatan melalui Carian Google. Anda Bagaimana?

Betul ke blog boleh menjana pendapatan?



Memang betul kalau tahu cara dan kena gaya. Kenalah selalu update blog, menulis dengan cara yang betul, perkenalkan produk melalui penulisan dan penceritaan di blog.

Sama juga kalau kita ada kedai, kedai selalu tutup. Barang pun tak dipamerkan. Macam mana orang nak tahu kan. Betul tak?

Ramai masih tidak mempunyai blog juga memandang enteng kepentingan blog kepada perniagaan mereka, maklumkan google ni tak selaju medium sosial seperti facebook atau instagram. tetapi tahukah anda? Rate closing pelanggan lebih tinggi melalui blog daripada kedua medium tersebut?


Kenapa?

1. Pelanggan mencari produk atau solusi dengan keinginan MEMBELI.
2. Pelanggan membaca setiap bait iklan/ penulisan/ pengalaman anda melalui produk tersebut. 

Jadi jika pelanggan dah baca, dah suka, dah menghayati agak-agak terus boleh convert kepada jualan?

KONFIRMLAH boleh!

Oleh sebab itu, iklan di blog kita perlu sentiasa lengkapkah setiap perincian produk, servis atau apa sahaja yang kalian promotkan termasuklah harga dan cara tempahan.

Jangan pula suruh PM dekat blog. Haru jadinya!







Ada 2 peluang kalian di sini

1. Menyertai program kelas blogshop melalui Akademi bekerja di rumah (KLIK SINI)
2. Mengambil tempahan buat kedai blog melalui saya sendiri (KLIK SINI)
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

Delivered by FeedBurner