Thursday, April 19, 2018

Rezeki Kongsi Bersama, Kelas Shopee Team DMS

Publish on : Thursday, April 19, 2018 There is : 0 Comments Labels : ,

Bismillah

Mulanya bersendirian, kini berjemaah ajak anak-anak buah sertai berniaga di Shopee. Rezeki ni bukan rezeki saya seorang, rezeki ni untuk mereka juga. 

Shopee sememangnya persaingan yang sengit sesama peniaga tetapi ianya medium yang terbaik untuk dicuba. Shopee bukan sahaja percuma untuk kita peniaga tetapi menawarkan pelbagai keistimewaan seperti rebate postage, program free shipping, boost dan pelbagai lagi. 

Manalah tahu rezeki tu ada. Yang penting ada mulakan langkah dahulu. 

Jika nak mula belajar sendiri, boleh baca di entri saya yang lepas

http://www.emmemarina.com/2018/03/mula-berniaga-di-shopee-part-1.html

Nak sertai bisnes DMS?

Whatsapp 0189100852
Read More...

Wednesday, April 18, 2018

Rahsia Kecergasan Wanita Bekerjaya!

Publish on : Wednesday, April 18, 2018 There is : 0 Comments Labels :
Bismillah

Assalamualaikum... 

Adakah kalian mengalami apa yang kebanyakkan wanita alami?

Ada yang bangun pagi-pagi pijak ja lantai sakit tumit dan tapak kaki. . Berdenyut. . Seksa kan. . 

Balik kerja pulak badan jadi letih lesu, lenguh dan sengal badan. . Mana nak kemas rumah lagi, nak masak untuk keluarga lagi, nak tengok pelajaran anak lagi. . 

Jangan risau, set combo rawatan spa dirumah akan membantu anda wanita-wanita memulihkan kembali tenaga dan memberi kelegaan kepada badan anda. . 

Selepas pulang kerja hanya perlu bakarkan batu atau rebus herba Terapi Feminin dan lakukan bertangas selama 15minit. . Rehatkan diri selamat 10 minit sambil rebus herba Terapi Spa dan mandi bilasan akhir. . Rebus juga Tungku Batu Herba (rebus dalam plastik tebal) dan tuam-tuamkan tapak kaki dan bahagian badan yg sakit. . 

Cukup luangkan masa selama 1 jam untuk memanjakan diri anda di rumah tanpa perlu ke spa. . 

Kemudian boleh teruskan membuat kerja-kerja rumah tanpa sakit-sakit badan lagi. . Malah anda akan rasa lebih cergas dan bertenaga untuk menyambung tugas-tugas di rumah. . 

Tawaran Set Combo berharga RM 130.00
Postage : RM 10 sem/ RM12 ss. . 

Kandungan set:
1. Terapi Spa (herba mandian/sauna) RM19
2. Terapi Feminin (herba tangas) RM45
3. Tungku Batu Herba RM70




Hubungi kami segera untuk kami sediakan tempahan anda sepantas mungkin sebelum stok kami habis. 

Whatsapp 
0189100852
Read More...

Apabila Tersalah Makan Makanan Berangin

Publish on : Wednesday, April 18, 2018 There is : 0 Comments Labels :
Bismillah. . 
.
Salah makan sikit sakit urat, salah makan sikit badan berangin, sendawa tak henti-henti salah makan sikit badan jadi seram sejuk. . Nak demam tak demam. . 
Kita memang duk jaga makan, tapi kadang-kadang terbabas jugak lah kan tengok hidangan yg menyelerakan. . 
Antara makanan-makanan yg mendatangkan angin dalam badan;

Cuka, terung, kubis, kacang panjang, labu, dokong, laksa. . 
.
Jangan risau. . Mandilah herba. . Lepas tu ambil tungku herba yg dah dipanaskan dan tuam seluruh badan. . Sedap ja rasa suam2 di badan. . In Sha Allah sihat, cergas, kencang sepanjang hari. . 😊
Ingat herba, ingat Terapi Spa 




#terapispa
#tungkuherba
#libospa

Read More...

Tungku Batu Berherba Batu Sungai Untuk Ibu Bersalin

Publish on : Wednesday, April 18, 2018 There is : 0 Comments Labels :
#ideatungkuherba

TUNGKU BATU HERBA.

Tungku batu berherba sangat sesuai digunakan ibu bersalin secara operate.. (Juga kepada ibu2 yg tak suka guna tungku besi yg berat)

Kelebihan penggunaan:

✔️Menanam semula akar peranakan yg tercabut kerana bersalin (mudah turun & terselit)
✔️Membuang angin, lemak, air & darah kotor
✔️Mengempiskan perut/ mencantikkan bentuk badan
✔️Menghilangkan bisa-bisa pada kaki, badan & melancarkan peredaran darah
✔️Melancarkan darah/ susu
✔️Menghilangkan stress

Cara penggunaan :
=========================
Cara 1
Panaskan tungku ini dalam microwave selama 3 minit dan boleh bertungku

Cara 2
Sekiranya tiada microwave, boleh masukkan tungku herba ini ke dalam rice cooker dan panaskan

Cara 3
Kukus/ rebus tungku ini sehingga panas. Pastikan dimasukkan ke dalam plastik untuk mengelakkan terkena air. Simpan dan keringkan tungku ini untuk jangka masa panjang.

Ramuan :
========
-serai wangi
-daun pecah angin
-mengkudu kering
-limau purut
-garam bukit
-batu sungai

BERAT : 700gm

MYR70
Postage:
SM - MYR8
SS - MYR12





Read More...

Tuam Bayi Semasa Berpantang

Publish on : Wednesday, April 18, 2018 There is : 0 Comments Labels : , ,
#ideatuambayi

TUAM BAYI

1- Membuang angin yang menyebabkan kembung perut
2- Melegakan lebam akibat terjatuh atau kesan suntikan untuk megelakkan bayi demam.
3- Digunakan pada bayi lelaki yang bengkak buah atau angin pasang surut.
4- Tungku bayi ini dibalut dengan kain cotton flannel supaya lebih cepat meresap.

Cara Penggunaan:

Mudah digunakan. Hanya tekapkan tuam bayi ini  pada seterika sehingga suam-suam kuku 
dan tuam pada perut, ari-ari, buah bayi lelaki, pinggang, tapak kaki, perut betis, disekeliling tempat suntikan atau di tempat yang bermasalah. 

Bahan : 

Habatussauda, lada, halba dan garam bukit.

Harga: MYR20
Postage: MYR8/ MYR12



Read More...

Khasiat Serai Wangi Untuk Kesihatan Dan Kecergasan Wanita

Publish on : Wednesday, April 18, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , , , , ,
#infoLiboSpa

Khasiat SERAI WANGI

🌱Bertindak sebagai antiseptik
🌱Membantu mengubati masalah sakit perut dan memecahkan gumpalan angin
🌱Membantu mengimbangi kestabilan hormon
🌱Air rebusan daun serai digunakan sebagai mandian ibu dalam pantang utk mengubati penyakit lemah otot dan sendi
🌱Menambahkan aroma hidangan serta membantu meringankan keadaan keracunan makanan
🌱Merawat kesihatan sistem dalaman badan
🌱Membantu melawas dan melancarkan pembuangan air kecil
🌱Daun serai dibalut dgn besi atau batu panas utk tuaman yg bertungku pada kawasan urat saraf yg lemah, penyakit bisa otot, sendi, mengecutkan rahim yg bengkak, memecahkan lendir, darah dan angin. 
🌱Membantu melancarkan peredaran darah
🌱Membantu mengurangkan angin di seluruh badan

***Serai Wangi terdapat di dalam mandian herba Terapi Spa dan Tungku Batu Herba kami***
Read More...

Ready Stok Update DMS360 18 April 2018

Publish on : Wednesday, April 18, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , , ,
Senarai produk DMS360.

UPDATE: 18 APRIL 2018


*Set Asas*
1. DMS360 RM139.00  -PRE ORDER-
2. GS Viral RM170.00 *NEW*
3. 5in1 DMSONE Exclusive RM200.00 *NEW*
4. DMS56 Exclusive RM139.00 *NEW*
5. DMSONE (kotak kuning) RM150.00
6. DMS Viral RM139.00 *NEW*

*Serum*
7. Serum Glowing RM100.00
8. Serum Stemcell Plus 2+1 RM156.00 
9. Serum Duo RM156

*Foundation*
10. 4d Foundation RM120.00 
11. 5d Foundation RM120.00
12. CC Hybrid Foundation RM120.00 -SOLD OUT-

*Produk kuruskan badan*
13. Fat Loss RM100.00/ 30 biji
14. Fat Away RM120.00/ 21 biji -SOLD OUT-
15. De Clen Detox Fibre RM150.00/15 sachet *SALE*
16. BCC Krim Losyen Panas RM100 *SALE*
17. Kopi Hijau RM90/15 sachet *SALE*
18. Slim Patch RM100/10 patch *SALE*

*Kesihatan dan Aset Wanita*
19. Miss Me RM100.00/60 biji
20. Kopi Monatox DMSTOX RM75.00/ 15 scht
21. Kopi Pink RM90.00/ 15 scht *SALE*

*Kesihatan lelaki*
22. Kopi Aumm RM120.00

*Loose*
23. Sabun DMS360 RM40.00 40g
24. Sabun Glowing Speed RM50.00 50g
25. Sabun DMSONE Exc RM40.00 50g
26. Sabun DMSONE RM50
27. Sabun DMSViral RM40

*Supplement Kecantikan*
28. Pearlaqueen RM150.00 *SALE*
29. Glutax RM100.00 *SALE*
30. Superskinz RM150.00 *SALE*

*Kesihatan*
31. DMS Pro HD1000 RM120.00
32. Protive RM150.00 *SALE*

*Toner/Gel Pencuci*
33. Detox Miracle Solution RM100 *SALE*



VVIP DMS THREE SIXTY
EMME MARINA
0189100852
Read More...

50 Kisah Rezeki Luar Biasa Surirumah

Sebuah Kisah Inspirasi Surirumah Luar Biasa kini diterbitkan!


Adakah anda seorang surirumah?
Mencari inspirasi dan motivasi sebagai surirumah bekerjaya?
atau sedang berfikir untuk berhenti kerja dan mengasuh anak sendiri?


Luangkan masa anda membaca kisah inspirasi suri bekerja dari rumah dan tips urus masa, jadual dan mengasuh anak pada masa sama. Insha Allah kalian semua akan terus berinspirasi dan berjaya.



Agak² kalau saya open Pre - Order buku 50 Kisah Rezeki Luar Biasa Surirumah ada yang berminat?


Saya Anys Idayu Zakaria, salah seorang penyumbang kisah dalam buku ini.

Buku ini sesuai untuk siapa? :

1. Koleksi peribadi khusus kepada isteri atau ibu yang bekerja atau yang mahu 'pencen awal' dan jadi permaisuri di rumah. Best tau jadi permaisuri di rumah. Walau pada mulanya takut, risau, serba serbi tak kena bila nak berhenti kerja, tapi jalan-jalan tu mudah bila kita pilih untuk hidup bahagia ! 😍

2. Hadiah suami kepada isteri , motivasi untuk mereka melalui kehidupan sebagai ibu dan isteri. Isteri bertambah sayang pada suami sebab memahami isi hati isteri. Ini juga tanda suami yang caring!  😉

3. Hadiah kepada kenalan yang rasa down, stress bab isu rezeki (kewangan, anak-anak, rumah, ketenangan hati dan lain-lain). InsyaAllah mereka mampu tersenyum dan melihat dunia itu luas dan penuh pintu-pintu kemudahan. ❤❤❤

Antara tajuk-tajuk menarik dalam buku 50 kisah: Rezeki Luar Biasa Suri Rumah :

1. Tunggulah Saya Berbuka Dahulu... (Aiz)
2. Vitamin Untuk Abah (Aiz)
3. Rezeki Anak Ramai (Dalila Yusof)
4.Ada Apa Dalam Sampul? (Diana Bachok)
5. Doh Rotiku Dah Masam! (Indah Nailofar)
6. Nasi, Kuah Kari dan Telur Dadar (Indah Nailofar)
7. Masa Anak VS Masa Allah (Sakuraku)
8. Mata Kasar Bukan Mata Hati (Sakuraku)
9. Membaca Juga Rezeki (Saniah Mat Sanat)
10. Bisikan Hati Umpama Doa (Saniah Mat Sanat)

Dan banyak lagi...

Harga Sebenar RM46 termasuk pos
Pre order : bayar deposit RM20 dahulu.
Bayar baki selepas buku keluar.


Untuk tempahan, mari dapatkan buku ini bersama saya Emme Marina
Whatsapp +60189100852
Read More...

Konsisten Menulis Setiap Hari - Ibu Bekerja Sendiri

Publish on : Wednesday, April 18, 2018 There is : 3 Comments Labels : , , , , ,
Bismillah

Menulis setiap hari di blog adakalanya memerlukan fokus dan keazaman yang tinggi walaupun sekadar menulis catatan harian. Untuk menulis dari hati, ia memerlukan mood bak kata rakan-rakan blogger dan habit. Jika anda sudah lama tidak menulis, anda akan rasa sukar meluahkan. Makin lama ditinggalkan makin sukar menulis dan akhirnya penulisan dan idea menjadi tumpul.

Saya kagum akan blogger yang menulis setiap hari tanpa jemu. Menulis dengan penuh kasih sayang. Semoga saya juga dapat konsisten menulis setiap hari buat pembaca semua.

Ini blog saya, hanya seorang suri rumah berniaga secara online melalui platform blog dan apa jua yang ada di alam maya. Berniaga sambil membesarkan 4 orang anak sangat mencabar. Namun, saya yakin jika kita teruskan usaha dan percaya bahawa Allah telah sediakan segalanya yang terbaik buat hambaNya, maka kenapa kita harus berfikiran negatif.

Kesibukan dan ujian membesarkan anak-anak, menguruskan rumah sambil berniaga adalah ibadah buat kita selagi kita masih hidup. Apa yang kita harus lakukan ialah teruskan bersemangat melakukan apa jua aktiviti dan percaya bahawa Allah telah pun menyediakan rezeki buat kita. Jika berniaga secara online ini ialah kerjaya dan rezeki buat keluarga saya. Saya sangat-sangat bersyukur. Walaupun penuh hiruk pikuk membesarkan anak-anak hingga adakalanya stress hingga tumpul segalanya tetapi hanya ini sahajalah masa saya dapat melihat mereka semua membesar dan menjadi rakan terbaik mereka. Bukan sekadar membesarkan tetapi mengajarkan mereka akan dunia dan Islam. Semoga saya mampu lakukannya.

Buat kalian suri dan isteri bekerja, buatlah setiap perkara itu kerana Allah. Insha Allah yang keruh akan jadi jernih. Yang kusut akan jadi tenang. Yang murung akan bertukar menjadi bahagia.


p/s: saya nak kongsikan sebuah buku baru berkisahkan inspirasi ibu bekerja dari rumah. Edisi ini masih sedang disiapkan untuk final stage. Insha Allah akan keluar tidak lama lagi. Jika kalian mahu keluar dari kepompong kebiasaan ibu-ibu. Ikuti kisah ibu luarbiasa ini. Saya akan sharekan di entri akan datang ya. Nantikan :)




Read More...

Monday, April 16, 2018

Testing Aplikasi Menulis Blog Menggunakan Blogit! (blogger)

Publish on : Monday, April 16, 2018 There is : 0 Comments Labels : ,
Bismillah.

Assalamualaikum semua, terganggu dengan apps Blogaway sejak kebelakangan ni kerana tidak boleh upload gambar untuk entries. Jadi saya harus buang gambar dan kemudian barulah boleh publish entri. Perkara ni agak menyusahkan kerana kerja jadi bertindan kan. Tak semua gambar ada di laptop dan membuat kerja-kerja tambahan dengan masa yang mencabar agak menguji kesabaran. 

Lalu saya cuba download beberapa apps bagi blogger namun kecundang. Termasuklah selepas uninstall dan install semula blogaway, bertambah haru apabila blogaway tak dapat detect blog di bawah emel yang didaftarkan. Puas mengerjakan apps yang ada. Jadi kita cuba satu lagi apps ni, Blogit! Untuk blogger. Dulu-dulu ada guna cuma tak berapa mahir. Bukan apa tahu, blogaway tu dah kira perfect la juga kerana memudahkan kita menulis entri dengan gambar. 

Terima ajelah ye😂


Agak menarik, jika sebuah apps mampu membuatkan gambar anda di tengah (center) dan mempunyai pelbagai fungsi asas iaiti bold, italic, link... Etc. 

Menulis di browser memang lagi best berbanding handphone tetapi adakalanya ianya lebih perlu dan lebih pantas. Jika anda seorang blogger, nampaknya apps Blogit ini salah satu apps kegemaran anda!

Read More...

Sunday, April 15, 2018

Set Presiden DMS

Publish on : Sunday, April 15, 2018 There is : 0 Comments Labels :

Assalamualaikum,

Pada minggu lepas presiden DMS iaitu CFU, mengadakan jualan bagi sempena hari jadi beliau. Alhamdulillah.

Dengan hanya modal RM500 anda dapat produk bernilai RM1500! Berbaloi sangatkan?

Jadi minggu ni selasa lepas barulah HQ dapat poskan kepada kami. Jadi sibuklah nak packkan stok masing-masing.

Okaylah. Jom

Anda dah cuba produk DMS?
Jika belum..

Boleh hubungi saya di 0189100852

Read More...

Saturday, April 14, 2018

Pemenang Cabutan Bertuah DMS Viral 14.4.2018

Publish on : Saturday, April 14, 2018 There is : 1 Comments Labels : , , ,

TAHNIAH  PEMENANG YANG BERTUAH, NOMBOR ANDA BERJAYA DICABUT & DISEBUTKAN SECARA LIVE! 🤩🎉

Hadiah cabutan Lucky Draw 14/4/2018
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
1- 04131 ~ bag misteri
2- 04346 ~ bag misteri
3- 03681 ~ bag misteri
4- 18014 ~ bag misteri
5- 00120 ~ bag misteri
6- 17174 ~ bag misteri
7- 03237 ~ bag misteri
8- 01544 ~ cash RM100
9- 03080 ~ cash RM100
10- 01179 ~ cash RM100

‼ ATTENTION KEPADA PEMENANG, SILA STANDBY KERATAN TICKET ANDA SEBAGAI BUKTI & HUBUNGI LEADER MASING MASING ATAU DIRECT PIHAK HQ UNTUK MENDAPATKAN HADIAH ANDA! THANK YOU! TAHNIAH!!‼👏🏼

CONGRATULATIONS! Yang belom menang, jangan give up jangan kecewa. Banyak lagi hadiah yang menanti! So jaga LUCKY DRAW TICKET anda baik baik ya! Sape tau tuah anda selepas ni. 😍👏🏼

Jangan lupa, beli & menang hadiah dari DMS VIRAL! Dan rajin rajin keep yourself updated di fb page DMS VIRAL LUCKY DRAW! Goodluck! 🎊🎈

Read More...

Sale Israk Mikraj Jam Tangan Azan dan Jam Azan Buruj Quran Sehingga 16 April 2018

Assalamualaikum,

Harga Flash Sales Israk Mikraj 72 Hours Only | 13 April 11 a.m - 16 April 11 a.m

1. Buruj Quran

RM298 ⇨  RM259

2. Buruj 05 Sky Blue & Rose Pink

RM249 ⇨  RM179

3. Harameen 6505 BBB

RM298 ⇨  RM179

4. Buruj Exclusive

RM289 ⇨ RM 235


Insha Allah, untuk 3 hari sahaja!

Mari dapatkan Jam Tangan Solat rare untuk Diri sendiri/hadiah supaya kita dapat lebih dekat kepada Allah swt❤️


Insha Allah, kita jaga solat dan ibadah kita Allah jaga kehidupan dunia dan akhirat kita.



Jam Azan Buruj Quran




Keistimewaan Jam Azan Buruj Quran



Jam Tangan Solat


Mana Satu Pilihan di Hati?


BURUJ EXCLUSIVE

BURUJ RAMADHAN BIRU

BURUJ RAMADHAN PINK

HARAMEEN 6505

Jom tempah sebelum Flash sale berakhir,



Untuk tempahan
whatsapp 


+60189100852

Read More...

Monday, April 09, 2018

Pemenang GiveAway DMS360! Satu Set DMSONE Exclusive 5in1 untuk Anda. Tahniah!

Publish on : Monday, April 09, 2018 There is : 6 Comments Labels : , ,
Assalamualaikum,

Pada beberapa bulan yang lepas saya menganjurkan sebuah contest yang pertama kali saya lakukan dan malangnya beberapa kesulitan untuk saya teruskan dan melihat progress pertandingan yang saya sendiri anjurkan. Alhamdulillah dengan kembalinya aktif sebab dah ada laptop baru dan boleh jengah wifi ni. Syukur sangat-sangat dapatlah saya melihat progress contest Giveaway dan memberikan hadiah buat yang bertuah.

Seramai 12 blogger telah menyertai contest ini. Wow lucky 12! Senarai blogger seperti di bawah. Terima kasih saya ucapkan dan maaf sangat-sangat atas kelewatan! Tapi berita baik.. anda bukan sahaja dapat 1 set DMSONE Exclusive tajaan saya sendiri tetapi sebuah tiket cabutan bertuah dari syarikat DMS 360!

Jadi nanti jangan lupa kunjungi page lucky draw DMS (link : https://www.facebook.com/DMS-VIRAL-LUCKY-DRAW-142473893244304/)


Senarai peserta Giveaway DMS360


1. http://www.tengkubutang.com/2017/12/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html
2. http://www.sishawadesign.com/2017/12/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html
3. http://colouroflifek.blogspot.com/2017/12/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html
4. http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/12/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html
5. http://www.mrspip.com/2017/12/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html
6. https://jombercontest.blogspot.my/2017/12/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html
7. http://akusukaketawa.blogspot.my/2017/12/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html
8. http://thekrmhzul.blogspot.my/2017/12/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html
9. http://masturanasarudin.blogspot.com/2017/12/giveaway-dmsone-exlusive-5in1-22-jan-18.html
10. http://www.kasihjuju.com/2017/12/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html
11. http://www.mariafirdz.com/2018/01/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html
12. http://azlanbahar.com/contest/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang-produk-bernilai-rm200-5in1-dmsone-exclusive/

Saya buat cabutan random ya (sila lihat video di bawah)







TAHNIAHHH!!!

Kepada blogger no 7! Tuan punya entri dan blog akusukaketawa.blogspot.my ! Boleh whatsapp saya di talian 018-9100852 untuk maklumkan alamat okay!


Tahniah sekali lagi dan maaf sangat-sangat atas kelewatan pemberian hadiah giveaway. 
Read More...

Laptop Prelove Dell Latitude 6430 Dari Shopee Shop

Publish on : Monday, April 09, 2018 There is : 2 Comments Labels : , ,
Bismillah

Assalamualaikum semua, alhamdulillah akhirnya setelah menimbang tara dok membelek kat shopee, mudah. Saya beli juga laptop second hand ni dari sebuah kedai di Shopee. Laptop lama masih boleh digunakan tetapi sudah tidak boleh guna wifi, chargernya siap dipakai bersama buai anak. Heating yang tinggi hingga boleh shut down sendiri apabila terlalu lama digunakan. Sayang sangat pada laptop lama kerana banyak jasanya pada saya sejak di zaman Master lagi. Mungkin rosak kerana terjatuh dari tempat tinggi berkali-kali (salah saya). 

Apabila suami kata simpanlah elok-elok bagi kita letak atas meja tu selamat dah. Malangnya ramailah anak-anak kecil lagi suka duduk atas meja agaknya. Lalu gedebush ditolak atau tertolak maka terjatuhlah laptop tersebut. Untuk laptop baru ni, saya kenalah cari beg khas untuk dia. Itulah laptop lama pun takde beg. Bila kita hargai barang kita, insha Allah barang tu pun tahu hargai kita ye tak? Kiasannya

Semoga dengan adanya laptop baru ni, banyak entri boleh disiapkan. Banyak kerja dipermudahkan. Saya berniaga sepenuhnya di atas talian dan menggunakan blog. Anda bagaimana?




Read More...

Saturday, April 07, 2018

Radio Al Quran dan Terjemahan Beserta Ceramah, Zikir dan Nasyid! Percuma Al Quran Tajwid Terjemahan Bernilai RM20!

❤TAWAN HATI Insan TERSAYANG Dengan Air Mata ?
.
Tahukah HADIAH TERBAIK BUAT ibu ayah anda?
.
.
😐 Ini situasi di rumah anda. Betol ke betol?

❝Mak tak fasih sangat baca Al Quran tapi mak teringin nak selalu dengar bacaan quran. Lagi-lagi kalau ada terjemahan setiap surah❞ mak penyayang.

❝Ayah tak pandai nak guna hanset nak tekan tu, nak tekan ni bila nak dengar ceramah dan mengaji quran ni❞ abah prihatin.

❝Sambil masak, sambil pasang ngaji quran, mesti lagi sedap lauk mak masak ❞ anak soleh.

❝Mak suka la dengar ceramah Ustaz Azhar Idrus tu tapi rumah kita mana la ada wifi nak masuk you tube nak dengar semua tu ❞ mak tersayang.

❝Bestnya kalau dapat dengar Al-Quran selalu sambil-sambil menghafal❞ adik hafiz.
.
.
😐 Insan tersayang juga mengalami situasi seperti di bawah?

➤Ingin membuat simpanan mp3 Al-Quran lengkap 114 Surah dalam phone anda tapi fail anda terlalu berat?
➤Ingin memperkukuhkan bacaan Al-Quran namun belum sempat ke kelas mengaji?
➤Tidak sempat membaca terjemahan Al-Quran kerana jadual yang padat?
➤Selalu ada gangguan ‘halus’ di rumah atau tempat kerja?

........................
RADIO POKET eNUUR !
.........................
.
LAGI KELEBIHAN RADIO POKET eNUUR UNTUK ANDA ツ
.
➽ Memory 8GB - 909 item
➽ Menggunakan Bateri Li-ion
➽ USB Cable
➽ Port Charger
➽ Port USB Pendrive
➽ 2 Page KOD Laminate
➽ Berfungsi sebagai Radio FM
.
.
KEISTIMEWAAN RADIO POKET eNUUR ツ

✔ Mudah di bawa ke mana-mana, hanya sebesar tapak tangan dan boleh disimpan di dalam poket (Poket Size)
✔ Boleh cas seperti handphone dan bateri tahan lama
✔ Boleh dengar menggunakan earphone
✔ Boleh loop, forward dan rewind
✔ Istimewanya kad memori 8GB yang telah dilengkapi 909 fail berformat MP3,
.
.
Susah ke senang nak guna? ツ

❤ Mudah didengar... dengan hanya memilih dari menu pilihan mengikut panduan laminate yang disertakan.
❤ Anda hanya tekan digit kod yang dihendaki dan mula mendengar dengan tenang.
.
.
Sesuai untuk mak ayah sahaja ka? Jangan risau sebab ianya flexibal untuk semua peringkat ツ
1 KELUARGA boleh guna

🌼 Boleh dijadikan sebagai hadiah / cenderahati kepada rakan-rakan.
🌼 Boleh dijadikan sebagai hadiah hantaran perkahwinan untuk pasangan.
🌼 Kanak-kanak boleh guna? Ya, inilah bahan terbaik untuk menarik anak-anak minat mengaji. Apa kata latih dari kecil. Latih anak menjadi seorang tahfiz sejak dari kecil lagi. Bagi GAJET SUPERCOMEL ini untuk anak anda.
🌼 Ibu-ibu mengandung tu, apa kata dengarkan dan biasakan alunan Al-Quran 24 jam di rumah. InsyAllah bakal anak itu nanti adalah anak syurga yang di idamkan.
.
.
Dan yang paling best ツ

💓 Rasa nak tambah lagi koleksi ceramah [email protected] [email protected] terbaru? Masukkan ja pengisian tambahan ke dalam pendrive dan anda akan bergembira mendengar kesemuanya.

Sangat senang kan?
.
.
Manfaat seisi keluargaツ

✌ Tenang rumah bila dikelilingi alunan Al Quran, zikir dan ceramah agama
✌ Aura positif sepanjang masa
✌ TERAPI MINDA untuk seluruh ahli rumah
✌ Tiada lagi masalah susah nak dengar ceramah agama lebih-lebih ibu bapa.
✌ 100% FOKUS dapat ditingkatkan kerana ianya mampu membawa kepada alpha state.
✌ Anak-anak tenang ditidurkan dengan alunan zikir sepanjang masa.
✌ Tidak memerlukan cd, radio & laptop untuk mendengar ceramah agama. Semuanya lengkap dalam Radio Poket eNuur.
.
.
Dan kami ada tawaran istimewa untuk anda ツ Sahabat akan dapat :

⇢ FREE 1 NASKAH AL QURAN
⇢ Dan FREE POSTAGE
.
Whatsapp ‘Radio eNuur’ ke

➨ ➨ +6018-9100 852
➨ ➨ +6018-9100 852
➨ ➨ +6018-9100 852
Sekarang!
.
"..dengan mengingati ALLAH jiwa akan menjadi tenang"

#RadioPoketeNuur
#RadioAlQuran
#JOC
#RadioMiniAlQuran
#RadioMini
#AlQuranPelangiComel
#AlQuranPelangi
#RadioeNuur

TESTIMONI RADIO AL-QURAN
.
.
" Akak guna untuk hafazan. Alhamdulillah. Guna untuk masa tidur juga. Apa lagi waktu baby akak masa tidur. Bagus. Angan² akak nak anak jadi hafidzoh. Insya Allah. "
.
" The radio is fantastic. Awesome berhabis sebab saya expect ada surah² quran saja, tapi ada hadith and ceramah juga. MasyaAllah, so cool. Very good sekiranya untuk hafazan. "
.
" Alhamdulillah. Makin lama banyak family yang nak beli. Tu repeat order. Diaorang cakap bagus. Banyak pengisian. Boleh isi masa tengah berniaga. "
.
FREE POS KE SM/SS😱
.
.
✔Set Radio Al Quran RM100
✔909 Pengisian
✔Free Pos Semenanjung/Sabah
      &Sarawak
.
.
Cara Tempahan :
.
1. Whatsapp +6018-9100 852

#AlQuranTajwidTerjemahan
#RamadhanKareem
#AllahuAkram
#AlquranHumaira
#AlQuranHumairaSentiasaBersama
#AlQuranEkslusifWanita
#AlquranPelangi
#AlQuranRainbow
#AlQuran
#AlQuranTajwidBerwarna
#RadiAlQuran
#JOC
#SetRadioAlQuran

Read More...

Al Quran Digital My Qalam Dengan Terjemahan dan Pen Quran

Publish on : Saturday, April 07, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,

Jom lancar ngaji dengan AL-QURAN DIGITAL MY QALAM
.
.
✔️Pen pintar Al-Quran Digital keluaran ENMAC (Syarikat tempatan)
.
✔️LULUS KDN dan disemak oleh 35 Panel Jakim
.
✔️Naskah Al-Quran (RASM UTHMANI)
.
✔️Bacaan Al-Quran dengan sebutan yang JELAS dan BETUL
.
✔️MUDAH dan SENANG digunakan
.
✔️Edisi CETAKAN MALAYSIA
.
✔️Warranty 1 TAHUN
.
✔️Fungsi terjemahan BAHASA MELAYU & BAHASA INGGERIS
.
✔️Fungsi bacaan 1 Kalimah demi 1 Kalimah (Word by Word)
.
✔️Bateri boleh di CAS semula

DALAM 1 SET MY QALAM LENGKAP DENGAN 👇

1xKotak Quran
1xPen Pintar
1xKabel USB
1xPengecas
1xEarphone
1xKad Warranty

1xNaskah Al-Quran (Rasm Uthmani)
1xSurah Index
1xBuku Doa-Doa Pilihan dan Manzil
1xBuku Panduan Sembahyang
1xBuku Iqra’ 1-6
1xKad Panduan Haji & umrah
1xBuku Kamus Melayu-Arab

Cara Tempahan :

1. Whatsapp +6018-9100 852

Read More...

Kini Dengan Setiap Pembelian Produk DMS Anda Akan Dapat Tiket Cabutan Bertuah!

Bismillah

Alhamdulillah. Semakin seronok berbisnes dengan DMS. Setiap 1 produk anda tempah melalui agen sah anda akan dapat 1 tiket cabutan bertuah. Ha, best ke best?

Pada 5 April yang lepas 5 tiket telah dicabut dan hadiahnya terlalu lumayan. Hadiah pertama sahaja dapat cincin bernilai RM850. Huhu. Best giler sangat-sangat. Mana tahu anda beli produk untuk masalah anda tetiba dapat pula cabutan bertuah kan. 

Jika anda beli 2 produk maka akan dapat 2 tiket lucky draw. Okay, sila simpan tiket cabutan bertuah DMS Viral dan rajinkan diri mengunjungi page rasmi DMS Viral Lucky Draw 






Nak dapatkan produk DMS yang original?
Saya tahu ada banyak desas desus, banyak harga pelik hingga tak masuk akal

ada yang menjual tanpa langsung mengendahkan anda..
usahlah

Jika anda nak cantik, nak kurus
dapatkan produk DMS yang original dan konsultasi dari saya sendiri

VVIP Leader DMS Three Sixty - 0102
Emme Marina

018-9100 852
Read More...

Projek Designing dan Poster Jam Tangan Azan dan Automatik Kompas Kiblat



Jam Tangan Azan atau Jam Tangan Solat khas untuk muslimin yang mementingkan ketepatan waktu solat dan mengerjakan solat awal waktu semakin menjadi salah satu koleksi peribadi yang penting bagi rakyat Malaysia. Alhamdulillah

Sebenarnya ada 4 jenis jam tangan azan dan auto kiblat kompas tetapi untuk kod Al Harameen 6506 (HA 6506) agak limited maka yang sedang banyak di kedai kami adalah Buruj Exclusive, Buruj Ramadhan dan Al Harameen 6505. Seperti dalam gambar di atas.

Bila kesemua stok sudah ada ditangan bolehlah kita mula bikin poster dan pelbagaikan variasi koleksi untuk anda semua. Jika anda lihat, jam tangan solat yang kita ada dengan kotak cantik tu, adalah jam tangan Buruj Exclusive. Memang sangat exclusive, materialnya juga tahan lasak, edisi ini sangat popular di kalangan pengguna lelaki mahupun wanita. Hitam milik kedua-dua kaum kan? Hehe

Untuk suami, saya hadiahkan Buruj Exclusive manakala untuk diri saya sendiri, Buruj Ramadhan kaler pink tu. Memandangkan tangan saya sangat kecil, Buruj Exclusive dan Harameen 6505 kelihatan sangat besar dan terlalu menonjol. Jadi Buruj Ramadhan kelihatan nice dan sedap mata memandang. Cewah. Tapi ini pandangan saya sahaja ya. Anda pakailah mengikut apa anda suka!

Apa Kelebihan Jam Azan Versi Jam Tangan Solat?


1. Ianya sebuah Jam Tangan Digital dengan aplikasi kompas kiblat sepantas 2.79-3 saat tanpa data internet

2. Ianya boleh dibawa ke mana sahaja dan mandi bersama insha Allah. Water resistant sesuai untuk mandian dan terkena hujan tetapi bukan untuk diving atau berenang ya

3. Setiap kali masuknya waktu solat di kawasan anda, anda boleh setkan bunyi beep (bukan azan kerana tidak sesuai jika terbunyi di tandas atau area tidak sesuai) dan beep ini anda boleh setkan hingga 60 BEEP! haa, tak awal gak selepas 60 Beep tu saya tak tahulah. Tapi insha Allah anda akan segerakan solat :)

4. Ada penanda al quran (bookmark la gitu), mungkin ada seorang yang suka travel pada masa sama mengaji, atau suka mengaji pelbagai kitab dan nak tandakan tu agak payah. Kini tak perlu risau sebabnya jam ni dilengkapi dengan penanda Al Quran. 

5. DST untuk ke luar negara 4 musim

6. Boleh tulis NAMA ANDA, NAMA TERSAYANG, NOTA asalkan dalam 7 huruf. Hah, lain macam uniknya bukan?


Dan paling best, harga jam azan ni tak sampai beribu pun. Hanya RM249 paling tinggi dan RM189 yang mampu milik. Insha Allah. Oh ya, Jam Azan dan Auto Kompas Kiblat ni ada waranti selama 12 bulan! Jadi usah risau. Juga percuma penghantaran seluruh Malaysia


Jika anda nak menempah jam azan hari ni untuk diri anda, kawan-kawan, keluarga atau nak buat sebagai hantaran atau hadiah. Masya Allah, inilah pelaburan hadiah yang terbaik!


Hubungi saya untuk tempahan segera,
018-9100 852
Read More...

Thursday, April 05, 2018

Nak Jadi Agen Sah DMS?

Publish on : Thursday, April 05, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,

Bismillah

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah sedar tidak sedar hampir 5 tahun saya bersama syarikat DMS. Dari dropship kecil sehingga top leader dan memimpin rakan-rakan seperjuangan. Syukur atas kejayaan yang Allah berikan.

Sejak masuk tahun 2018 banyak rombakan dan upgrading dari CFU DMS. Ramai agen tidur yang dikeluarkan, agen talam dua muka, termasuklah pembatalan kad DMS lama.

Maka, dengan saya sekali kena rombak la. Kita dapatkan kad baru sebagai leader DMS. Sekarang saya berpangkat VVIP Leader. Kad biru😁 alhamdulillah

Ada 2 jenis kad dms: biru dan hitam. Hitam ialah kad agen sah dms berpangkat stokis dan agen-agen. Jadi bolehlah anda berkenalan dengan siapa anda berurusan.

Kini produk DMS pun dah banyak, skincare sahaja ada 6 jenis. Anda nak yang mana? Hehe. Oleh itu, jika tidak yakin boleh hubungi saya tuk guide yang mana satu skincare DMS ni sesuai untuk anda kay.
Nak bisnes DMS? Whatsapp 0189100852.

Read More...