Sunday, April 29, 2018

Penutup Stemcell 24K Gold DMS Senang Terbuka?


DMS memiliki dua jenis stemcell yang berbeza; walaupun menggunakan botol yang sama tetapi penutup tidak. Penutup stemcell apple swiss rapat dan lebih ketat berbanding penutup stemcell gold.


Komen dari pengguna stemcell gold. Beliau gunakan dahulu stemcell gold berbanding stemcell apple swiss. 

Jadi kepada semua pengguna stemcell gold dms, jika anda mengalami masalah yang sama, anda boleh gunakan cara buka dan simpan stemcell dms seperti dalam gambar di atas. 

Baca di sini -> cara buka stemcell dms


Read More...

Nak Kurus Dengan Selamat dan Berkesan? Mudah Sahaja dengan STEVIA

Nak kurus ingat stevia
Nasihat seorang doktor


Setiap kali nak kurus, memang saya sendiri akan ingat stevia. Stevia sangat membantu dalam membuang toksin, melawaskan usus khususnya yang mempunyai masalah kesukaran membuang air besar setiap hari atau sembelit dan paling bagus ialah membuang lemak dalam badan akibat gula berlebihan



Kita mencuba pelbagai jenis produk kuruskan badan tetapi gagal memahami erti lemak yang terkandung dalam badan kita. Kita menjadi obses untuk kuruskan badan tetapi tidak mahu berkorban demi kesihatan yang kekal. 

Kesihatan bermaksud pengambilan pemakanan seharian kita. 

Katakan anda berjaya kuruskan badan dengan produk A, tetapi tidak berjaya ubah cara pengambilan harian. Agak-agak berapa lama anda akan kurus? Sebulan? 3 bulan atau anda mahu menten dengan pengambilan ubat kurus sepanjang hidup anda?

Situasi kedua, anda belajar dan memahami kenapa anda mempunyai banyak lemak.

1. Kerana pengambilan gula yang tinggi (air manis - gula pasir atau susu pekat, karbohidrat seperti nasi, kuih-muih, kek, coklat dan sebagainya)
2. Kerana pengambilan lemak dan makanan berminyak
3. Terlalu gemar konsumsi makanan segera
4. Tidak banyak melakukan aktiviti riadah atau berpeluh

Ini adalah antara punca kenapa anda GEMUK. Sama ada anda sudah ditahap obesiti atau chubby, jika anda NAK KURUSKAN BADAN... Maka anda perlu memahami punca kegagalan anda menurunkan berat badan.

Buang gula
Buang toksin/detox
Pengambilan pemakanan sihat

Ini adalah rahsia kecantikan dan rahsia mengekalkan badan yang langsing.


Kenapa stevia adalah lebih baik?


Gula yang tersimpan dalam badan yang menjadi lemak hanya boleh dibantu dengan pengambilan gula stevia. Gula stevia tanpa kalori dan mampu detox akan membuatkan lemak tepu di dalam badan anda turut tersingkir. Ini menjadikan badan anda lebih ringan, lebih sihat dan secara semulajadi menurunkan berat badan anda.


Kebaikan Stevia


Kebaikan dan kelebihan Stevia telah terbukti secara Kajian Saintifik. Antara khasiat Stevia adalah:


01-Membantu mengimbangi kandungan paras gula dalam darah.
02-Membantu menurunkan kadar gula dalam darah,sesuai untuk pesakit diabetes dan hypoglycemia.
03-Membantu melawaskan pembuangan air kencing.
04-Membantu meningkatkan tenaga dalam badan.
05-Membantu sistem penghadaman makanan.
06-Membantu mereka yang mengalami masalah insomnia.
07-Membantu mengawal berat badan (obesiti).
08-Membantu mengurangkan masalah keradangan.

Keunikan RCC Stevia


Perbezaan dan keunikan Stevia keluaran RCC Global dengan produk keluaran lain adalah:


01- Stevia dalam bentuk cecair dan mudah disukat.
02- Boleh digunakan dalam minuman dan masakan.
03- 1 titis bersamaan 3 sudu teh gula pasir.
04- 1 titis boleh memaniskan 200 ml air.
05- 1 botol boleh menghasilkan +- 200 titis.

Cara Guna RCC Stevia


Berikut merupakan cadangan penggunaan RCC Stevia:


01- 1 titis bersamaan 3 sudu teh gula pasir dan anda boleh menggunakannya di dalam minuman dan juga masakan.

02- RCC Stevia juga boleh digunakan untuk membuat sapuan pada anggota luar badan seperti gatal-gatal kulit, melecur dan juga luka.

03- Bagi anda yang mengalami masalah kesihatan kami mengesyorkan kepada anda dengan mengamalkan titisan RCC Stevia ke dalam air mineral 500ml sebanyak 5 titis dan cuba amalkan dalam 1 hari sebanyak 3 botol air mineral 500ml selama tempoh 3 bulan dan lebih.

Testimoni Berjaya Kurus Dengan Stevia












Nak dapatkan stevia hari ni?

Jom kurus sebelum lemak bertambah lemak.. 


Harga:

1 botol RM50 (pos RM8 Sem/ RM11 SS)
2 botol RM100 Percuma POSTAGE


Nak lebih jimat?
Jom jadi ahli

3 botol RM140 (pos RM8 Sem/ RM11 SS)

Lepas jadi ahli 2 botol = RM 60 sahaja. 
Jimat bukan?

Whatsapp saya di 0189100852 atau boleh teruskan belian di kedai shopee www.shopee.com.my/emmemarina


Read More...

Pengalaman Bercuti di Pantai Port Dickson Negeri Sembilan

Sejak kecil, ramai bertanya "awak orang mana?, "asal dari mana?"

Soalan ini adakalanya terlalu mengelirukan kerana kami hidup berpindah-randah dari satu tempat ke satu tempat, adakalanya dari negeri lain ke negeri lain. Walaupun tidak menjajah satu Malaysia lagi, namun memanglah soalan ini memeningkan kepala saya. Hehe

Abah dibesarkan di Negeri Sembilan, manakala emak di Johor dan perkahwinan antara seorang askar dan guru membawa kepada perpindahan dan adik-beradik dari pelbagai negeri contohnya saya sendiri dilahirkan di Alor Setar, Kedah. COP! Walaupun demikian macam la busy sangat berpindah randah, tidaklah terlalu kerap, akhirnya kami menetap di satu lokasi iaitu di Mindef, Kuala Lumpur. Alhamdulillah, tiada pertambahan adik di sini. Huhu.

Kami mula menetap di Kuala Lumpur pada usia saya 8 tahun sehinggalah 16 tahun, akhirnya apabila abah bersara sebagai tentera, abah mengambil keputusan untuk kembali ke Negeri Sembilan dekat dengan arwah Tok Wan. Masa itu, satu-satunya nenek saya yang masih hidup ialah Tok Wan. Jika disebut mengenai apa ingatan saya paling dekat dengan Negeri Sembilan selain kampung kelahiran abah ialah setiap kali abah bawa kami bercuti mesti akan ke Port Dickson. 

"Abah, jomlah kita pergi jalan-jalan bercuti"

Jawapannya nanti.. kita semua akan dibawa ke pantai Port Dickson. 

Kami semua suka bermandi-manda, malangnya saya masih tidak tahu berenang. Abahlah yang selalu membawa kami jauh ke tengah pantai. Teringat adik saya terjatuh dari abah lalu lemas seketika. Banyak pantai di Port Dickson yang anda boleh lawati. Rasanya dah pelbagai tempat abah bawa kami terutamanya di kawasan utama Port Dickson di mana ianya menjadi tempat kunjungan utama seluruh pelancong di Malaysia. 

Kali terakhir ke Port Dickson, ialah semasa tahun 2013. Kami bercuti bersama rakan-rakan suami menetap di Apartmen persendirian di sana. Meriah dengan suasana. Seronok apabila memperkenalkan anak-anak dengan pantai. Waktu itu, Balqis dalam usia dua tahun, dan Qisya setahun. Kembali ke Port Dickson mengimbau pelbagai kenangan semasa kecil. Rindukan kesemua kami dapat bermain dan berkumpul bersama, kini nak jumpa kelima-lima adik saya sudah sukar. Menulis entri ini membuatkan saya rasa amat rindu zaman kami ketika kecil, rindu akan adik-adik dan rindukan kenangan percutian kami walaupun setiap kalinya di Port Dickson, Negeri Sembilan.

Best ke PD? Best.. Dan kali terakhir saya ke sana, suasana di Port Dickson sangat meriah. Banyak perubahan yang berlaku dan sebenarnya kan saya sangat teringin nak menginap di Glory Beach Resort. Kami sekeluarga tidak pernah menetap di sana semasa bercuti, hanya ke PD untuk bermandi-manda kemudian pulang ke Kuala Lumpur semula. 


Apa yang bestnya tentang Glory Beach Resort ni?


Pemandangan yang sangat menarik bukan? Hotel dengan pantai persendirian pastinya lebih bersih berbanding pantai awam. Ada kolan renang dan bilik yang tinggi sangat menyeronokkkan. 


Dari luar sahaja sudah nampak sangat gah hotel ni. Juga review dari rakan-rakan yang sangat menarik dan resort ini sememangnya destinasi terbaik untuk keluarga ramai, membuatkan saya sendiri teringin untuk bercuti di Glory Beach Resort, Negeri Sembilan. 

Macam book homestay kan?


Insha Allah, jika ada rezeki doakan saya dapat bercuti dan menginap di Glory Beach Resort kay? Jika nak booking, kita boleh booking secara online sahaja. Mentang-mentanglah saya ialah surirumah bekerja sepenuh masa secara online, haaa nak booking hotel juga online. Bukan apa tauu, Tahukah anda menempah hotel secara online adakalanya jauh lebih murah berbanding booking secara talian atau di kaunter? Saya dapat tahu book Glory Beach Resort on Traveloka adalah lebih jimat. Jom ke sana :)


Pasti percutian anda lebih meriah dan berbaloi di Glory Beach Resort, Port Dickson dengan berbelanja penginapan super jimat bersama Traveloka. 

Read More...

Thursday, April 26, 2018

Aktiviti Riadah Bila Berkelapangan

Publish on : Thursday, April 26, 2018 There is : 2 Comments Labels : ,
Melihat pemandangan halaman rumah selepas dipotong rumputnya adalah sangat indah. Itulah yang saya rasakan. Rumput yang panjang menyemak mata dan membuatkan kita tidak tenang memandang, namun bagi anak-anak mereka lebih gemar rumput yang panjang kerana ada banyak khazanah yang boleh dikumpulkan. Itulah dia rakan rama-rama dan belalang. 

Sudah lama mahu mengerjakan pasu bunga yang telah mati. Elok juga ditanam pokok baru kan?

Cuma menanam pokok bunga yang senang sahaja. Petik dan cucuk ke dalam tanah. Siap.






Cuba teka saya tanam pokok apa tu?







Pokok tajam ni agak merbahaya jadi saya kepungkan dengan pokok pasu yang lain. Risau pula rendah pokoknya terkena anak-anak yang bermain di halaman. 


Kejap tak sekejap jugalah. Hampir sejam rupanya saya berkebun. Alhamdulillah


Anda juga sukakan aktiviti berkebn?












Read More...

Ebook Belajar Asas Blog by ABDR

Ebook Rujukan Kelas Asas Blog & Penulisan

Ringkasan Bab;

Bab 1: Analisa & Penentuan Blog
Bab 2: Langkah Demi Langkah
Bab 3: Blog Bisnes
Bab 4: Rancang Penulisan
Bab 5: Jenis Entri Penulisan
Bab 6: Penulisan Berpengaruh
Bab 7: Tips Penulisan
Bab 8: Motivasi Menulis
Bab 9: Asas Suntingan
Bonus 1: Teknik Blog Siapkan Ebook


Senarai semak analisa sebelum mula bina blog.

1. Nama mengikut ic
Tujuan penjenamaan diri di blog, fb, bisnes dan urusan profesional

2. Pendidikan
Asas penting untuk tahu kemahiran dan juga latar belakang awal membantu dalam sokngan penjenamana diri dan memperkenalkan diri kepada pembaca, bakal pelanggan.

3. Pengalaman kerja
Juga penting untuk memudahkan penulisan dalam Catatan Pengalaman. Pengalaman ini sangat penting, dan membantu idea penulisan. Ia boleh jadi pengalaman yang mahal untuk dikongsi. Ia juga seperti resume diri dalam blog.

4. Pengalaman bisnes
Juga penting, membantu memberi keyakinan kepda pembaca/pelanggan. Ini juga penting dan penentuan label blog.

5. Minat, kemahiran, kepakaran.
Kadangkala selain tiga perkara yang ini juga, setiap individu ada bakat atau kemahiran yang lain. Ini boleh dikembangkan lagi dalam bisnes atau aktiviti yang lain. Sangat penting perkara no.5 dan ia boleh juga menentukan tajuk blog.

6. Buku, jenis bahan bacaan yang suka dibaca.
Ini juga membantu untuk penentuan tajuk blog. Selain itu ia membantu penentuan label dan buku rujukan/ bahan penllisan. Jadi penulisa tidak akan putus idea.

7. Nyatakan url blog sedia ada dan fan page.Sangat penting, kadangkala ada pelajar yang sudah ada blog, jadi kita boleh tengok sebelum dan selepas masuk kelas.

Hasil dari blog pelajar ABDR



1. Menghasilkan lebih 10 manuskrip yang diterbitkan buku dan ebook menggunakan teknik kumpul idea dalam blog, boleh lihat senarai di sini


2.Blog tersiar akhbar  di Utusan Malaysia, Ruangan Mega




Blog di Harian Metro



3. Berkongsi teknik blog, penulisan bersama dalam kelas online Asas blog dan penulisan.


Penulisan bersama menghasilkan ebook

Harga Buku Belajar Asas Blog = RM 50


Whatsapp 0189100852 untuk memiliki ebook ini atau emailkan kepada [email protected]
Read More...

Wednesday, April 25, 2018

Ebook Yeay Mama Sudah Resign

Publish on : Wednesday, April 25, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , , , ,




Menghimpunkan pengalaman ibu-ibu yang mengambil keputusan untuk ‘resign’ dan menumpukan perhatian kepada urusan rumahtangga dan menjaga anak-anak, ebook ini adalah bahan bacaan yang bermanfaat buat ibu-ibu berkerjaya di luar sana yang mempunyai matlamat yang sama tetapi masih mencari inspirasi bagaimana mahu melakukannya.
Selain kisah inspirasi ibu-ibu ini, terdapat juga 1 bab yang berkisar tentang soal jawab yang banyak menjadi kerisauan ibu-ibu yang mahu meninggalkan kerjaya dan menumpukan perhatian kepada urusan rumahtangga. Antaranya adalah bagaimana untuk bermula dan membuat persediaan yang sesuai? Bagaimana mahu mengimbangi masa dan menguruskan anak-anak? Apakah cabaran-cabaran pada tahun awal berhenti kerja? Persoalan ini dijawab dengan baik berdasarkan himpunan pengalaman ibu-ibu yang lain dan inshaaAllah boleh mengurangkan kegusaran sekiranya anda mempunyai niat mahu berhenti kerja tetapi masih tercari-cari arah dan tujuan seterusnya apabila berhenti kerja.
Bab yang terakhir merupakan perkongsian pengalaman secara temuramah dengan 10 ibu yang menjadi usahawan yang membuat bisnes dari rumah. Antara yang sangat bermanfaat bagi saya dalam bab ini adalah tentang jawapan seorang usahawan tentang apa nasihat bagi surirumah yang bercita-cita mahu bekerja/bisnes dari rumah.
“Disiplin dan pembahagian masa amat penting. Walaupun bekerja dari rumah, etikanya dan disiplinnya adalah sama seperti kita bekerja pejabat, hanya sedikit fleksibel. Setiap suri yang bekerja dari rumah perlu mempunyai “workstation‟ atau ruang kecil yang diperuntukkan khas untuk urusan pejabat agar minda terarah dengan lebih baik. Buat jadual harian bagi membahagikan masa suri untuk keluarga, diri dan bisnes. Urus emosi sebaiknya dan berhati-hati agar tidak terbawa-bawa emosi semasa berurusan dengan pelanggan, pekerja dan keluarga. ….. “
Yang paling saya suka adalah ayatnya yang terakhir “Set target-target kecil harian agar suri boleh melihat progress‟ bisnes/kerja anda setiap hari. Bergembiralah dengan setiap pencapaian, walaupun kecil ianya akan memberikan semangat untuk teruskan. “
Apa yang ditulis dalam ebook ini memang sangat relevan terutamanya kepada ibu-ibu yang masih dalam proses membuat keputusan hendakresign, ibu-ibu yang sedang membuat persiapan hendak resign, bahkan ibu-ibu yang baru sahaja resign. Jangan merasa diri berseorangan, kerana ramai ibu-ibu di luar sana yang melalui pengalaman yang hampir sama dengan anda. Belajar melalui pengalaman mereka inshaaAllah jika anda mahu melalui jalan yang sama, persiapan anda secara mental dan fizikal akan lebih teratur berbanding meletakkan jawatan begitu sahaja.

Ulasan: Puan Norarfah Suut

Apa Isi Kandungan Yeah Mama Sudah Resign?


Tinta Pengarang
Bahagian 1:
Bab 1: Saya mahu jadi WAHM- Nor Atiqah Hamidi
Bab 2: Resign’bukan bermaksud tidak bekerja-Nora Afzam
Bab 3:Impian seorang isteri- Izzah Razak
Bab 4: Saya Kini Suri Sepenuh Masa- Umi Arbee.
Bab 5: Saya Tidak Gembira Bekerja-Rahayu Rashid
Bahagian 2: Soal Jawab (Q & A)
Bahagian 3: Perkongsian Pengalaman 10 Usahawan (Bisnes Dari Rumah)
1. Suhaila Amirrudin, Usahawan Pakaian/ Produk Kanak-Kanak
2. Khairina Yaacob, Usahawan Jahitan Pukal/Baju Menyusu
3. Wani Hamid Jurulatih Akaun/Kewangan
4. Mardhiah Shamsuri, Pengasas Komunit Lovely Live
5. Farah Hafizah, Seni Kraf Kreatif
6. Nor Fahdillahtul Lela Khalil, Pengasas Tart Shell
7. Tengku Azuriyah Tengku Mohamad, Seni Kreatif Sulaman dan Jahitan
8. Hijarina Othman, Usahan Produk Makanan dan kraf Sarawak
9. Faziatun Nisa’ Yusof Basha, Usahawan Makanan
10. Zaila Mohamad, Usahawan dan Guru Online.

Harga: RM 50

Buku ini berbentuk PDF atau buku digital - ebook. Kalian boleh membacanya di mana sahaja, mudahkan?

Ingin memiliki ebook Yeay Mama Sudah Resign?


Whatsapp saya di 018-9100 852 atau email saya di [email protected] 
Read More...

Servis Upah Buat Facebook Page - Kedai Online Facebook

Bismillah

#servisupahkedaifacebook


Pengguna Facebook sahaja mencecah 15.6 Juta. Bila lagi anda mahu melebarkan sayap perniagaan anda? Wujudkan hari ini :)


Adakah anda seorang peniaga facebook?
Tidak tahu membuat page facebook?
Nak beriklan secara berbayar di facebook?


Beriklan terlalu kerap atau hardselling di facebook adakalanya sukar. Malah terdapat banyak sekatan yang bakal dikenakan kepada anda. Tersilap langkah anda boleh dikenakan denda daripada admin Facebook atau dibanned terus daripada menggunakan Facebook anda. Ini tentunya sangat merugikan!


Tidak tahu bagaimana nak buat Facebook Page bagi kedai anda? Izinkan saya membantu kalian semua. Dengan upah serendah RM30 sahaja termasuklah beberapa bonus istimewa khas peniaga online dan newbie, kini anda boleh berniaga di Facebook and menyebarkan kedai online anda kepada seluruh rakan malahan siap boleh beriklan berbayar di Facebook melalui Facebook Page anda! Menarik bukan?


Apa yang saya tawarkan kepada kalian?

1. Harga super rendah RM30 / Fanpage
2. Bonus link blog percuma dengan nama kedai anda (kosong-standard blog setup)
3. Like daripada 1000 rakan facebook saya sendiri (all invited)
4. Pengiklanan mengenai kewujudan kedai anda di facebook saya dan di blog ini sendiri (Free pengiklanan yang bernilai RM30 / entri)

FB Friends = 1000+
Blog View = 190,000++


Jadi bagaimana servis facebook page ini berfungsi?


Kronologi kerjanya begini;

1. saya akan create FB Page anda melalui FB saya sendiri. Sila add friends saya di facebook dahulu ya (https://www.facebook.com/emme.marina.5)
2. persiapan setting kedai FB anda kebiasaannya mengambil masa sehari sahaja, jadi dalam masa sehari insha Allah kedai FB anda akan siap. Yang lewat sekiranya saya ada banyak tugasan/que kerja servis dari client lain juga menunggu design cover FB page/blog.
3. Selepas siap, barulah saya akan add anda sebagai admin FB page kedai anda sendiri :) Kemudian apa yang anda perlu lakukan hanyalah membuat posting untuk menceriakan dan merancakkan kedai FB anda! Mudah sahaja kan?

Apa Setting FB Page Yang saya Kendalikan buat Anda?

FB Setting:
- Bisnes profile : 
- Create Instant Message Quick Response
- 1 Album (testimoni pelanggan, produk.. etc berkaitan)
- 1 post of iklan jualan anda

- Other fb setting done (About, Photos, Tab, Notification, General)

Bonus!

- Menjemput dan mengiklankan FB page anda ke seluruh Rakan FB (1000+ rakan)
- Bina 1 link blog percuma 
- Menyediakan story page di FB anda (simple copywriting)


Jika dikira dan dinilai, nilai servis ini mungkin jauh lebih mahal. Namun, saya lakukan kerana ianya suatu kebajikan dan skill yang dapat saya bantu kalian. Saya tidak hebat, apatah lagi master dalam bidang ini, tetapi ini adalah perkara yang mampu saya lakukan untuk bantu anda semua.

Jika anda mahukan lebih dari ini, mungkin servis ini bukan untuk anda :)


Jom kita singgah dan lihat hasil kerja saya di 2 kedai FB Page baru-baru ini.

Madu Kelulut Tokba - Jitra Kedah


Muka depan FB Page Madu Kelulut Tokba (https://www.facebook.com/madukelulutkedah/)

Alhamdulillah, dalam masa sehari disiapkan respond kepada kedai ini amat menggalakkan. 

Kelebihan mempunyai FB Page bagi perniagaan anda.

Story page


Elis Homestay - Homestay Batu Kikir, Negeri Sembilan


https://www.facebook.com/homestaybatukikir/


Kedua-dua client ini mengambil upah Servis Buat FB Page dan tambahan Design bagi cover Fanpage mereka.

Ada dua jenis design

Biasa - RM20
Professional - RM50


Tuk FB Page Madu Kelulut contohnya beliau mengambil design biasa, manakala Elis Homestay mengambil pakej design Professional.


Untuk design ini, saya tidak membuatnya sendiri, saya menggunakan khidmat freelancer saya sendiri ialah Rafidah dan Ziadah. Cik Rafidah khususnya merupakan designer yang bekerja dengan saya sendiri secara sepenuh masa. Kerja beliau sangat bagus dan harganya sangat berpatutan. Selain menguruskan poster-poster dan banner bisnes saya, Cik Rafidah juga merupakan designer bagi program-program NGO Amal till Jannah.


Berminat untuk mengupah saya menyiapkan kedai FB anda? Hihi

Whatsapp saya usah segan. Mari bertanya, mari kita berbincang.



Whatsapp saya di 018-9100 852.
Emme Marina
Read More...

Apabila Tekanan Emosi Melanda

Publish on : Wednesday, April 25, 2018 There is : 0 Comments Labels : , ,

Antara salah satu habit teruk saya ialah akan mengidam makanan manis setiap kali stress. Malangnya sejak menjadi suri, setiap hari saya stress hingga satu tahap hampir kesemua makanan saya pada hari itu ialah berbentuk manisan semata. Stressnya kepala dan emosi ni sangat mengganggu dan sememangnya menyusahkan. Haha. Ialah mana pula mahu cari coklat khas di taman kecil ini. Harus keluar mencari manisan bagi melepaskan tekanan. Syukur saya tak gemuk disebabkan tekanan berpanjangan.

Anda pula bagaimana?

Sudah beberapa hari kerja-kerja promosi dan upload produk di ecommerce tertangguh. Website DMS perlu diselenggara juga tertangguh. Dari satu dua hari, menyinggah ke minggu. Allahu akbar, memikirkan inilah sumber pendapatan saya.. Adakalanya saya gagal bermuhasabah diri. Semoga Allah ampunkan saya atas pemikiran negatif ni. 

Sesungguh rezeki buat kita telah disediakan. Berlapang dada dan berusahalah sedaya mampu mengikut keupayaan yang telah diberikan. 


Tarik nafas. Hembus.


Semoga pada waktu tertekan ini kita tetap mampu mengukir senyuman buat mereka yang kita sayangi. InsHa Allah. Keep calm and keep motivated😁


Read More...

Monday, April 23, 2018

Shopee Free Shipping Rebate Limit

Publish on : Monday, April 23, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , , ,
PERUBAHAN!



CHECKOUT LIMIT PERCUMA SHIPPING DI SHOPEE COMMERCE


Sehari : 1x Checkout Limit (1x Apps)
Seminggu : 5x Checkout Limit (2x Apps & 3x Web)
Sebulan : 7x Checkout Limit (6x Apps & 1x Web)

Contoh Kes 1:

Beli 10 item dari 1 SELLER YANG SAMA,checkout 10 item sekaligus. Dikire 1 checkout.

Contoh Kes 2 :

Beli 10 item, 5 dari seller A & 5 dari seller B. Checkout sekaligus MASIH DIKIRA 1 CHECKOUT JUGAK.

*bagi pembelian yg dah lebih had hari/minggu/bulan,buyer tak kan dapat free shipping dari shopee lagi. Sebab tu ade kes buyer kena charge shipping.


Bukan 100% percuma postage di shopee tetapi ada kebaikkan nya kan?

Kita masih dapat kumpul point dan ditukarkan ke bentuk duit.

Anda belum ada shopee akaun? Jom install shopee hari ini :)


Follow kedai shopee saya : www.shopee.com.my/emmemarina



Read More...

Jam Tangan Islamik Terbaru! Jam Tangan Analogue Buruj Arabic dengan Tali Leather Ekslusif



BURUJ ARABIC DAY & DATE NOW RELEASE! 

Wanita


Lelaki


Julung-julung kali nya, Buruj Watches melancarkan produk terbaru bercirikan Islamic, Modern, Stylish! Kualiti jam ini setanding jam tangan SEIKO, CITIZEN mahupun ROLEX!

⇒ Jam Analog Nombor Arab
⇒Day & Date Arab atau English
⇒ Jarum Glow in The Dark
⇒ Unisex (Lelaki dan Wanita)


Spesifikasi Buruj Arabic


Case : Stainless Stell
Case Diameter :39.0mm
Case Thickness :9.0mm
stainless stell screw in case back
copper ring added inside case

Strap : Genuine Leather (20mmx18mm)
Caliber : Miyota Japan Engine
Glass : Mineral Glass
Water Resistance 5 ATM ( 50 Meter )

Didatangkan dengan 4 Warna Menarik!



Classy Black


Jazzy Brown

Icy Blue

Breezy Mint



Limited Stock! 490 unit sahaja.

==============================

Harga Normal : RM279
Harga Promosi : RM220 + FREE POSTAGE (200 yang pertama!)

Stok tak banyak tau, 490 unit sahaja. 😂

PM atau WHATSAPP KAMI LAJU2!

Whatsapp : +6018-9100 852
Shopee: www.shopee.com.my/emmemarina
Tempahan terus ONLINE : https://www.billplz.com/burujarabic







CLOSE UP BURUJ ARABIC





Read More...