Saturday, April 07, 2018

Projek Designing dan Poster Jam Tangan Azan dan Automatik Kompas Kiblat



Jam Tangan Azan atau Jam Tangan Solat khas untuk muslimin yang mementingkan ketepatan waktu solat dan mengerjakan solat awal waktu semakin menjadi salah satu koleksi peribadi yang penting bagi rakyat Malaysia. Alhamdulillah

Sebenarnya ada 4 jenis jam tangan azan dan auto kiblat kompas tetapi untuk kod Al Harameen 6506 (HA 6506) agak limited maka yang sedang banyak di kedai kami adalah Buruj Exclusive, Buruj Ramadhan dan Al Harameen 6505. Seperti dalam gambar di atas.

Bila kesemua stok sudah ada ditangan bolehlah kita mula bikin poster dan pelbagaikan variasi koleksi untuk anda semua. Jika anda lihat, jam tangan solat yang kita ada dengan kotak cantik tu, adalah jam tangan Buruj Exclusive. Memang sangat exclusive, materialnya juga tahan lasak, edisi ini sangat popular di kalangan pengguna lelaki mahupun wanita. Hitam milik kedua-dua kaum kan? Hehe

Untuk suami, saya hadiahkan Buruj Exclusive manakala untuk diri saya sendiri, Buruj Ramadhan kaler pink tu. Memandangkan tangan saya sangat kecil, Buruj Exclusive dan Harameen 6505 kelihatan sangat besar dan terlalu menonjol. Jadi Buruj Ramadhan kelihatan nice dan sedap mata memandang. Cewah. Tapi ini pandangan saya sahaja ya. Anda pakailah mengikut apa anda suka!

Apa Kelebihan Jam Azan Versi Jam Tangan Solat?


1. Ianya sebuah Jam Tangan Digital dengan aplikasi kompas kiblat sepantas 2.79-3 saat tanpa data internet

2. Ianya boleh dibawa ke mana sahaja dan mandi bersama insha Allah. Water resistant sesuai untuk mandian dan terkena hujan tetapi bukan untuk diving atau berenang ya

3. Setiap kali masuknya waktu solat di kawasan anda, anda boleh setkan bunyi beep (bukan azan kerana tidak sesuai jika terbunyi di tandas atau area tidak sesuai) dan beep ini anda boleh setkan hingga 60 BEEP! haa, tak awal gak selepas 60 Beep tu saya tak tahulah. Tapi insha Allah anda akan segerakan solat :)

4. Ada penanda al quran (bookmark la gitu), mungkin ada seorang yang suka travel pada masa sama mengaji, atau suka mengaji pelbagai kitab dan nak tandakan tu agak payah. Kini tak perlu risau sebabnya jam ni dilengkapi dengan penanda Al Quran. 

5. DST untuk ke luar negara 4 musim

6. Boleh tulis NAMA ANDA, NAMA TERSAYANG, NOTA asalkan dalam 7 huruf. Hah, lain macam uniknya bukan?


Dan paling best, harga jam azan ni tak sampai beribu pun. Hanya RM249 paling tinggi dan RM189 yang mampu milik. Insha Allah. Oh ya, Jam Azan dan Auto Kompas Kiblat ni ada waranti selama 12 bulan! Jadi usah risau. Juga percuma penghantaran seluruh Malaysia


Jika anda nak menempah jam azan hari ni untuk diri anda, kawan-kawan, keluarga atau nak buat sebagai hantaran atau hadiah. Masya Allah, inilah pelaburan hadiah yang terbaik!


Hubungi saya untuk tempahan segera,
018-9100 852
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

Delivered by FeedBurner