Wednesday, May 23, 2018

Feedback Pelanggan Jam Azan Digital Buruj Quran

Bismillah

Sejak Jam Azan Buruj Quran dilancarkan. Alhamdulillah, sambutan sangat menggalakkan. Walaupun banyak permintaan nak tambah itu ini tetapi kami tidak dapat memenuhi permintaan baru buat masa ini kerana stok telah dikeluarkan. Insha Allah kita akan cuba menambah baik produk Jam Azan Buruj Quran ini di masa hadapan :)



Selalunya bila saya google atau terjumpa Jam Azan ni hanya ada satu jenis iaitu jenis seperti frame dan kita pernah lihat ianya digantung di masjid dan surau. Size frame yang besar dan berat namun ada size yang boleh diletakkan di rumah kediaman kita juga. Namun harganya agak mahal dan mungkin tidak semua orang mampu untuk miliki. Oleh sebab itu, saya mengesyorkan kepada kalian produk jam pertama di Malaysia yang seakan serupa dengan Jam Azan Dinding sedia ada namun lebih kecil, ringan malah siap boleh dibawa ke mana sahaja. Anda hanya perlu pakai bateri AA atau pun plug in sahaja.

Mudah pun mudah kan?

Mari kita berkenalan dengan si kecil ini. Jam Azan Digital ini diberi nama Buruj Quran.


Buruj Quran ni ada 8 jenis suara azan untuk ada pilih tahu. 






Remote control dari jauh juga ada disediakan. Anda boleh kuatkan suara atau mulakan bacaan alunan AlQuran di rumah anda atau di tempat kerja. Insha Allah di tempat kerja suaranya kuat juga

Apa Kata Pelanggan Buruj Quran?











Berita Baik!


Kami sedang mengadakan promosi bagi Jam Azan Buruj Quran
SEPANJANG RAMADHAN


Harga Asal RM489
Harga Super Deal Ramadhan 


RM269 SAHAJA!!


Percuma Postage Seluruh Malaysia!



Miliki Jam Azan Buruj Quran hari ini


atau


Whatsapp admin +6018-9100 852
Whatsapp admin +6018-9100 852
Whatsapp admin +6018-9100 852

Read More...

Tuesday, May 22, 2018

Ringkasan Berniaga di Shopee (Penutup)

Bismillah

Assalamualaikum,

Mungkin ini merupakan penutup entri bagi tutorial percuma atau nota percuma bagi entri CARA BERNIAGA DI SHOPEE. Saya ucapkan terima kasih pada kalian kerana sudi menghubungi saya sampai whatsapp bertanyakan mengenai shopee. Hakikatnya, saya belajar mengenai shopee ini sendiri dan kemudian saya ada sertai juga kelas shopee yang dianjurkan oleh salah seorang top seller di Shopee. Ada juga rakan kongsi Shopee iaitu geng otai Shopee yang rating kedai mereka mencecah 8,000 (huh banyaknya lah!) dan rakan-rakan shopee yang ramai sebenarnya share pelbagai tips bagaimana mereka berjaya menjadi Preferred Seller atau Seller of the Month. Sesungguhnya saya hanya salah seorang ikan bilis yang masih merangkak di medium pengiklanan Shopee Malaysia.

Terima kasih kerana sudi singgah sini dan semangat juga bersama-sama saya join berniaga di Shopee. Haa, u ols memang best! Semoga kita semua berjaya jadi Preferred Seller di Shopee.My dan dapat sale yang tinggi cukup untuk diri kita, keluarga dan berbakti kepada masyarakat juga berzakat. Itu penting ya. Dah buat sale, jangan tak buat zakat :) Insha Allah makin berkat rezeki kita nanti dan diperbanyakkan lagi. aamin


Saya dah buat siapkan 2 tutorial yang boleh anda baca dan aplikasikan.


Basic Tutorial Part 1 : http://www.emmemarina.com/2018/03/mula-berniaga-di-shopee-part-1.html
Intermediate Tutorial Part 2 : http://www.emmemarina.com/2018/05/berniaga-di-shopee-kepentingan-dan.html

Shopee Rebate Limit: http://www.emmemarina.com/2018/04/shopee-free-shipping-rebate-limit.html


Ada beberapa perkara yang perlu anda tahu bila berniaga di Shopee.

1. 1 No tel 1 akaun
2. Pastikan anda ada emel
3. Tidak boleh buat banyak akaun dengan idea lagi banyak kedai lagi banyak sale (jika shopee detect, kedai korang kene delete terus!)
4. Ada 2 jenis program shipping di Shopee iaitu kontrak Shopee (Option 1) dan kedua, manual shipping (Option 2). Secara automatik, bila anda baru join Shopee anda ialah shipping option 2. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ramai konpius tentang program shipping shopee jadi saya ringkaskan ye

No 4 saya jelaskan ada 2 jenis shipping iaitu Option 1 dan Option 2.

Option 1 ialah program Free Shipping 5kg semenanjung/ 1kg Sabah Sarawak. Maksudnya setiap order kalian yang bawah 5kilo anda poskan ke seluruh semenanjung adalah ditanggung oleh Shopee sepenuhnya.. PERCUMA. Tetapi! Ada limit untuk setiap pengguna Shopee menggunakan faedah percuma shipping ni. Boleh baca dekat entri Shopee Rebate Limit. Huhu, Maknanya apa tau, takdelah seumur hari dapat free ship tu, ada limitnya. Dan sebab tu ada banyak peraturan ketat dekat shopee bagi yang guna Option 1 ni. Untuk option 1, anda perlu anda printer untuk print AWB poslaju shopee dan dapatkan borang pink (APL) untuk menguruskan pengeposan anda di mana-mana poslaju berdekatan anda.

Option 2 pula ialah cara manual kita pos barang. Bukan kontrak. Ni tak kisahlah anda pakai easy parcel ke, poslaju biasa ke atau prabayar. Jadi anda hanya perlu tekan enter ship sahaja dan masukkan tracking number.

Ok. Selain poslaju boleh pakai pos lain tak? Jawapan: Boleh. Semua jenis pos yang boleh digunakan boleh. Ada setting others dekat shopee nanti ada activatekan kemudian isikan cas pos. Untuk option others ni, shopee tak tanggung kos pos ya. Jadi 100% customer akan bayar kosnya nanti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Habis bab shipping ya.

5. Bila anda dah join shopee anda boleh buat kempen sendiri (diskaun ke) nak buat vaucher tuk kedai ke/produk pun boleh. Refer entri tutorial part 2 ye.

Pembayaran dan Pengeluaran Duit di Shopee

Untuk berniaga anda perlukan produk dan semua urusan di Shopee ialah menggunakan khidmat pengeposan. Anda tidak boleh jual servis/ rumah/ kereta di sini.

Jika anda seorang dropship, pastikan anda ada modal untuk dibayar dahulu kepada suplier anda. Duit dari pelanggan shopee tidak akan masuk terus ke akaun anda. Tetapi akan masuk ke akaun shopee dan hanya akan masuk ke akaun anda (ewallet) setelah urus niaga selesai (complete) maksudnya customer dah terima barang, tekan "receive/terima" barulah duit anda tadi akan dimasukkan ke akaun shopee anda.

Dari ewallet pula barulah duit itu anda keluarkan/withdraw dan akan masuk ke bank akaun ada. Urus niaga ini boleh berlaku seawal 1 hari atau mungkin selama 1 minggu atau lebih. Bergantung pada cuti/kelajuan pos dan halangan-halangan lain. Lagi cepat urusniaga berlaku, maka cepatlah anda dapat duit anda.

Ada cas tersembunyi ke berniaga di Shopee?

Tiada.


Apakah peluang lain yang boleh dibuat di Shopee?

Anda boleh masuk Shocking Sale, Shopee Campaign dan juga Iklan berbayar di Shopee. Ini antara cara anda boleh naikkan ranking kedai anda dan glamorkan produk anda.


Baiklah rasanya itu sahaja buat masa ini.

Untuk tips dan trick saya tak dapat nak share. Ini mungkin anda boleh jumpa dengan sifu-sifu berbayar atau pengalaman nanti.


Jika nak tahu tips, saya kenakan cas RM10 sahaja kepada kalian. Tips ni pun dapat dari pelbagai sumber. Jadi kita give and take. :)


Untuk bantuan dari zero ke hero untuk setup dan sebagainya. Perlukan coaching, saya minta maaf saya tak dapat nak buat secara percuma juga. Saya cas RM15 jika kalian perlukan bantuan 0-0 dari saya ya. Masa saya agak terhad. dan nak tengok dan ajar sorang-sorang harap kalian boleh faham.


Semoga entri ini sedikit sebanyak dapat membantu kalian semua.

Terima kasih kerana meluangkan masa membaca di blog saya. Semoga kalian sukses. Doakan saya juga ya.
Read More...

Berjaya Masuk Kempen Raya Shopee 24 May - 26 May 2018

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, tak sangka berjaya masuk kempen raya shopee. Jika anda nak dapatkan dua produk DMS yang meletop ini pada harga tak masuk akal. Bolehlah order di kedai shopee saya bermula 24 May nanti.



Kedai shopee saya ini linknya - www.shopee.com.my/emmemarina dan dua produk yang berjaya dimasukkan ialah 4D Foundation dan Stemcell 2+1 Apple Swiss with 24K Gold.

https://shopee.com.my/product/18001801/242411928/
 Dalam set stemcell ni 2+1 bermaksud ada kedua-dua jenis stemcell iaitu Stemcell pure Apple Swiss dan Stemcell 24k Gold

Stemcell 24k Gold

Stemcell Apple Swiss

https://shopee.com.my/product/18001801/241084827/

4D juga mampu memudarkan jeragat dan dikenali sebagai foundation anti jeragat yang boleh merawat dan mencerahkan wajah anda semua selain berfungsi sebagai pengganti bedak dan sunblock

Bolehlah anda mencuba kedua produk ini. Ha istimewa tahu. Belum cuba belum tahu!

P/s: Anda juga boleh nominate produk anda setiap kali shopee buat kempen. Mana tahu lulus kan? Walaupun rezeki esok lusa masih tidak tahu, namun kita cuba. Sama ada berjaya buat sale atau berjaya naikkan trafik kedai kita. Itu juga satu usaha marketing.

Selamat berniaga di Shopee!

Read More...

Jangan Takut Rezeki Tak Datang

Publish on : Tuesday, May 22, 2018 There is : 0 Comments Labels : , ,
Bismillah

Seperti kalian, saya juga merasai ketakutan akan rezeki perniagaan yang saya jalankan. Ada masanya bila sunyi wasap tanpa pelanggan. Kita mungkin tertanya-tanya apa yang silap. Kita mungkin sudah mula naik risau bergunung-gunung hingga emosi turut terjejas dan menyebabkan orang di sekitar kita turut terkena dengan sikap kita yang mula negatif atau down. 

Bila kita terlalu risau, akan harta dunia maka belanjakanlah wang yang ada untuk bersedekah. Mungkin Allah mahu kita berehat seketika daripada terlalu memikirkan hal dunia dan harta sedangkan itu kepunyaan Dia. Dia yang memberi, Dia juga boleh menariknya pada bila-bila masa. Tatkala hati kita terlalu khusyuk mencari duit kononnya PERLU, hakikatnya ALLAH LEBIH TAHU KITA PERLUKAN ATAU TIDAK. 

Kenapa?

Kerana manusia hanyalah boneka, yang menggerakkan kita, yang menulis setiap rezeki kita adalah Allah jua. Maka apa kudrat kita melawan ilahi hanya kerana kita risaukan kehidupan kita di dunia yang walau sesaat pun kita tidak tahu apa nasib kita?

Ketika saya menulis entri ini, terasa sale agak menjunam menyebabkan saya risau. Keadaan saya jadi agak baran melihat ragam anak-anak. Saya mula menyalahkan mereka, mula menyalahkan keletihan harian. Tetapi kenapa orang lain masih mampu berusaha? Kenapa saya memberi alasan? Apakah aku tidak berusaha? 

Mungkin juga Allah mahu saya melihat akan perkara lain yang saya terlepas pandang hanya kerana mahukan income besar setiap bulan. Mungkin saya mula alpa akan tugasan yang lain. Hmmm, Ya Allah, janganlah kau serahkan diri pada diriku walau sekelip mata. Jika kita inginkan dunia, maka itu lah kita dapat, tapi mampukah kita hidup tanpa akhirat? Sedangkan itu adalah destinasi terakhir kita,... Allahu akbar. 

Jangan takut akan rezeki yang lewat. Jangan takut akan rezeki yang tidak singgah. Allah menguji hambaNya setiap masa untuk hikmah yang lebih besar. Jika kau inginkan akhirat, akan diberikan kedua-duanya (dunia dan akhirat). Marilah kita bermuhasabah. Teruskan usaha. Teruskan berdoa. Teruskan memotivasi diri anda semua dan kekalkan aura positif. Insha Allah. 


Read More...

Set DMSONE untuk Kulit Kering Pilihan Saya

Publish on : Tuesday, May 22, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , , , , ,
Assalamualaikum

Lama tak share produk DMS yang saya sendiri gunakan. Alhamdulillah sudah masuk 4 tahun saya gunakan produk skincare DMS360 ni. Saya adakalanya bertukar-tukar juga, antara set asas DMS360 dan DMSONE. Namun yang lebih sesuai buat masa ini dengan kulit saya yang super kering ni ialah DMSONE. 

Krim siang DMSONE. Pakai setiap hari waktu pagi dan selepas solat Zuhur

DMSONE ni ramuannya lebih kepada melembapkan dan kaya dengan vitamin untuk kulit kita. Disebabkan kulit saya kering dan adakalanya menggelupas bila pakai DMSONE ni, kulit jadi lebih moist/lembap dan jarang menggelupas. Kiranya lebih serasi lah dengan kulit saya ni. Haa, jadi bila kita nak pakai skincare ni. Kene tahu jenis kulit kita tahu. Jangan main tibai je pakai. Tengok si A pakai ok, kita sibuk nak ikut si A. Nak ikut takpe, jika jenis kulit kita sama dan produk skincare tu umum dikhususkan untuk semua jenis kulit, macam set DMS360 lah. 


Ni muka set DMSONE yang saya sedang pakai sekarang


Dermaxsuperskin 360 ni plak sesuai untuk semua jenis kulit. Maknanya kulit normal-kering-minyak pun boleh cuba. Takde masalah. 

Untuk DMS360, saya tak boleh nak tunjuk lagi packingnya sebab sedang dalam proses pembikinan lagi. Cfu tak bagi tunjuk, kang habis kene marah. :) So tunggulah seketika saya akan tunjukkan ya. 

Apa bestnya set Dermaxsuperskin 360 ni?

Ni bukan packing DMS360 sekrang. Bukan ORI juga. sebab dah ada fake di pasaran sama packaging.

Untuk pengetahuan kalian, kedua-dua produk ni berjaya memenangi anugerah antarabangsa bagi produk terlaris dan terbaik. DMS360 menang anugerah pada tahun 2014, manakala DMSONE pada tahun 2017. Ha, alhamdulilah. Jadi gunakan tanpa was-was. Jangan risau sebab produk ni ada KKM dan pregnant pun boleh pakai. Buktinya saya sendiri pakai selama 9 bulan semasa pregnan anak keempat tahun 2016-2017. 

Harga kedua-dua set ni mampu milik dengan kualiti terbaik. Menggunakan korean dermatology sebab itulah muka akan nampak glowing basah gitu. Kedua-duanya ada SPF25. Jadi boleh gunakan produk ini selama 4 jam sebagai perlindungan UV yang berkesan. Sebab tu selepas solat tu, anda silalah pakai balik ye. hehe. Jika nak lebih berkesan boleh tambah foundation DMS yang juga pelbagai guna. As sunblock with SPF50, skincare juga boleh merawat wajah/mencerahkan dan paling best boleh jadikan masker untuk dapatkan kulit lebih gebu, licin dan memudarkan jeragat. 


Read More...

Friday, May 18, 2018

Cukai GST Dimansuhkan Serta Merta Bermula 1 Jun 2018

Publish on : Friday, May 18, 2018 There is : 0 Comments Labels : ,
Bismillah

LEGA!

Sejak diperkenalkan sistem cukai GST ni, kita rasa terbeban kan? Masa diperkenalkan waktu itu saya masih belajar di UMP. Penyambung pengajian sepenuh masa dalam bidang penyelidikan bermaksud kita akan sentiasa ada ujian untuk dilakukan bagi mendapatkan keputusan eksperimen. Berlaku kenaikkan kos pada setiap harga ujian yang kami jalankan. Dan anda bayangkan setiap ujian boleh memakan kos belanja RM200 ke ribu ringgit. Jika sebelum ini tiada GST, kita hanya perlu membayar kos ujikaji sahaja tanpa kos tambahan dan apabila GST diperkenalkan maka banyak kos tambahan dan ini menyebabkan geran bagi setiap penyelidikan kami menjadi sedikit gara-gara kos GST.

Itu bab pengajian. Bebanan pada universiti, pengajar dan pelajar.

Bagaimana pula dengan rakyat jelata?

Ada yang kata, ala biasalah harga naik bayar sahajalah, Ya sudah tentu. Namun taraf kewangan kita tidak sama. Tanggungan kita tidak sama. Kesukaran kita juga berbeza. Yang sudah kaya raya mungkin tidak terasa namun kami yang kecil pendapatan ini dengan besar tanggungan masya Allah. Jika kita mampu menyimpan dan menjimatkan setiap nilai GST itu agak-agak menguntungkan atau tidak bagi kami?

Alhamdulillah. Lega perasaan kami. Sekurang-kurangnya tiada lagi GST atau over cas.

Terima kasih saya ucapkan kepada kerajaan Baru. 

Terima kasih kerana memikirkan kami semua. 


Read More...

Thursday, May 17, 2018

Sale Ramadhan Jam Tangan Solat, Jam Azan dan Jam Buruj Arabic


Sedang Mencari Jam Tangan bercirikan Fungsi Islamik?



Alhamdulillah, berita baik untuk kalian semua. Saya ada menjual jam tangan berkualiti tinggi juga jam dinding/meja yang anda boleh pakai untuk diri sendiri dan juga di rumah.

Fungsi Jam Tangan Digital Islamik turut Dikagumi oleh Non Muslim

Adam Pemain Bola Sepak Selangor Juga Memakai koleksi Jam Tangan Islamik - Buruj Exclusive

Kini dengan teknologi terbaru, Jam Tangan Digital kami bukan sahaja berkualiti tetapi mempunyai 8 ciri islamik yang tidak dapat anda tolak

Dapatkan hari ini untuk diri anda sendiri, rakan2 dan keluarga.
Boleh dijadikan sebagai hadiah termasukla pertunangan dan perkahwinan.


8 Ciri Istimewa Jam Tangan Digital Islamik:


1. Paparan waktu solat (subuh, zuhur, asar, maghrib dan isyak)
2. Reminder bunyi beep apabila masuknya waktu solat
3. Tanpa data internet, waktu solat boleh diubah mengikut lokasi anda. Semuanya telah diprogramkan mengikut waktu solat seluruh Dunia
4. Kompas arah kiblat sepantas 2.79 saat (tanpa data internet tidak perlu risau tidak tahu di mana arah solat anda)
5. Penanda Alquran
6. Boleh tulis nama di jam anda (6-7 huruf)
7. Kalender hijri
8. Takweem

3 Design Jam Tangan Digital Islamik Untuk Anda Miliki:


Harameen 6505 Black Series


Sempena RAMADHAN MUBARAK

Harga penjimatan sebanyak RM 120!

Harga Asal RM299.00 ✘
Harga Super Sale RM179.00


Buruj Ramadhan


Harga penjimatan sebanyak RM 70!

Harga Asal RM249.00 ✘
Harga Super Sale RM179.00



Buruj Exclusive 2.0



Harga penjimatan sebanyak RM 50!

Harga Asal RM289.00 ✘
Harga Super Sale RM239.00




Bagaimana Dengan Jam Analog? Kami juga ada menyediakan sebuah Jam Tangan Ekslusif dengan tali jam fully leather khas untuk anda!



Perkenalkan Jam Tangan Buruj Arabic Fully Leather!

Didatangkan dengan 4 Warna yang Menarik!

Tulisan hari boleh diubah kepada bahasa arab atau rumi

Apa Keistimewaan Jam Tangan Buruj Arabic?


BURUJ ARABIC DAY & DATE NOW RELEASE! 

Julung-julung kali nya, Buruj Watches melancarkan produk terbaru bercirikan Islamic, Modern, Stylish! 

⇒ Jam Analog Nombor Arab 
⇒Day & Date Arab atau English 
⇒ Jarum Glow in The Dark 
⇒ Unisex 

Terdapat 4 warna menarik
- Classy black
- icy blue
- jazzy brown
- breez mint

Spesifikasi Buruj Arabic

Case : Stainless Stell
Case Diameter :39.0mm
Case Thickness :9.0mm
stainless stell screw in case back 
copper ring added inside case
Strap : Genuine Leather (20mmx18mm)
Caliber : Miyota Japan Engine
Glass : Mineral Glass
Water Resistance 5 ATM ( 50 Meter )

Buruj Arabic
Harga penjimatan sebanyak RM 82!

Harga Asal RM299.00 ✘
Harga Super Sale RM217.00




Mesti anda tertanya-tanya mana perginya Jam Azan Dinding/Meja yang saya sebutkan tadi kan?

Mari saya kongsikan PRODUK PERTAMA di Malaysia dengan FUNGSI Juzuk 30 Quran dan Kompas Kiblat.

Jam Azan Quran Buruj Quran

Jam Azan Digital Pertama di Malaysia dengan 3 Applikasi Tercanggih!

30 Juzuk Bacaan Al Quran 
 Azan Reminder dengan 8 Pilihan Alunan Suara Azan
 Automatik Kompas Kiblat



BARU! NOW RELEASE BURUJ QURAN 2018!




Ini Fungsi Utama Buruj Quran : 

? Audio Al Quran 30 Juzuk.
? Waktu solat di 2000 bandar seluruh dunia.
? Ada 8 jenis Azan dan Doa antaranya Makkah, Madinah, Masjidil Aqsa, Turkish, Indonesia, Morocco dan Malaysia.
? Paparan 5 waktu solat di skrin utama dengan azan secara automatik.
? Fungsi arah kiblat dan jarak.
? Paparan kalendar hijri atau masihi pada masa yang sama.
? Paparan Suhu Bilik.
? Alarm harian.
? Alarm automatik.
? DST (Untuk negara 4 musim).
? Snooze Pengera Waktu.
? Kawalan Volume.


==============================
Harga berapa ni ?? Tak sabar nak letak di ruang tamu rumah saya!
============================== 


Harga penjimatan sebanyak RM 229!

Harga Asal RM498.00 ✘
Harga Super Sale RM269.00


SESUAI UNTUK HADIAHKAN UNTUK LETAK DI
=====================================

-  Atas Meja Pejabat
- Ruang Tamu Rumah Mak
- Letak Dalam Surau Sekoah, Pejabat & Rumah
- Atas Meja Belajar

—---------------------—
Spesifikasi Teknikal
—---------------------—

Berat : 520 gram
Diameter : 25.6 cm
Ketebalan : 1 cm
Panjang : 25.4 cm
Material : Plastik

- Boleh Guna Bateri AAA 4 Biji atau Pasang guna plug eletrik 
( lebih baik guna eletrik untuk ketahanan jam )
- Jarak Bunyi Azan dan Quran 5 Meter
- Ada stand untuk letak di meja atau lubang untuk digantung di dinding

#WARANTY 1 TAHUN

Berminat Untuk Dapatkan 3 Jam sekaligus Untuk diri sendiri, mak dan mak mertua??




Tempah Hari Ini sebelum kehabisan STOK

Saya tidak jamin stok ini akan berterusan ada pada kami
kerana kami menawarkan harga super jimat bermula hari ini dan sepanjang bulan Ramadhan 2018



Tempoh Harga Super Sale Ramadhan
Jam Islamik Version


17 Mei 2018 - 14 Mei 2018


Setiap Pembelian Jam Islamik 

Anda mendapat


✓ Percuma postage seluruh Malaysia
✓ Kad waranti 12 bulan
✓ Kupon bernilai RM10
✓ Kotak/Beg Exclusive
✓ Manual Jam


Tempah segera hari ini



Read More...

Surirumah Juga Boleh Bina Kerjaya di Rumah

Bismillah

Assalamualaikum,

Surirumah dahulu vs surirumah kini sudah jauh berbeda khususnya dari segi kelangsungan menjana ekonomi keluarga bersama suami tercinta. Surirumah pada tahun 70an 80an dulu malah saya juga yakin pada 90an masih lagi tiada keperluan seorang surirumah itu perlu menambah pendapatan keluarga. Faktor ekonomi juga antara sumbangan utama perkara ini terjadi. 

Kini kita melihat hampir 80% para suri mula mencari sumber pendapatan bagi membantu para suami. Walaupun para suami ini bekerja tetap namun dek kerana harga barangan semakin tinggi dan keperluan anak-anak perlu disegerakan maka para suri harus mula membantu para suami. Kedua-dua pasangan ini perlu bersama-sama berganding bahu bagi mencukupkan keperluan keluarga mereka. 

Namun, masih ada segelintir para ibu berpendapat bolehkah surirumah masa kini memiliki kerjaya sendiri? Bolehkah surirumah bina kerjaya mereka sambil menguruskan anak-anak dan suami?

Masakan tidak?

Persepsi negatif ini sangat tidak bagus dan membantutkan motivasi ramai surirumah yang baru berjinak mencari sumber pendapatan khususnya melalui perniagaan dari rumah. Mereka seharusnya diberikan sokongan atas usaha mereka merancakkan sumber ekonomi keluarga dan negara. 


Apa Yang Boleh Para Surirumah Lakukan Untuk Bina Pendapatan dari Rumah?

Ada pelbagai cara untuk kalian mula menjana pendapatan walaupun sebagai seorang surirumah:

1- Berniaga atas talian 
Mulakan perniagaan secara online atau offline. Jika anda ada modal anda boleh mula dengan menjual produk yang anda suka dengan modal yang rendah. Mulakan dengan risiko paling rendah supaya anda tidak rugi dan patah semangat kemudian hari.  Jadi dropshipper. Dropship ialah program berniaga paling selamat kerana anda tidak perlukan modal awal untuk memiliki produk jualan. Anda hanya daftar dengan supplier/stokis yang memiliki barangan tersebut dan mula mempromosikan produk itu kepada rakan dan prospek anda. 

2- Skill/kelebihan anda
Anda mungkin seorang yang mahir dengan hasil tangan anda. Anda mungkin boleh membuat servis/mengolah/memasak yang kemudian dijadikan sumber pendapatan. Mula merangka berapa bajet yang diperlukan untuk memulakan perniagaan anda ini. Anda lebih tahu menguruskannya kerana anda sendiri tukang membuatnya bukan? 

3- Cari kerja yang boleh dibuat dari rumah
Ada juga syarikat yang menawarkan kerja yang anda boleh lakukan dari rumah. Sebagai contoh, typist, data entry, copy paste dan banyak lagi. Anda akan diberikan upah berdasarkan hasil kerja anda, boleh google untuk survey.

4- Join survey dari syarikat
Menyertai pasukan survey juga bagus. Untuk setiap survey anda akan dibayar oleh syarikat tersebut. Saya pernah juga menyertai program ini tetapi oleh kerana kekangan masa dan fokus pada perniagaan yang lain, jadi saya kurang menyertai survey. Usah bimbang, ada survey dalam Bahasa Melayu dan dilaksanakan oleh syarikat-syarikat di Malaysia. 

5- Menjana Wang Melalui Penulisan Blog
Ramai yang di luar sana suka menulis blog malah ada diantara mereka yang sangat aktif menghantar entri sekurang-kurangnya seminggu sekali. Minat yang mendalam dalam penulisan dan perkongsian ilmu dilaman blog bukan lagi sesuatu yang baru. Tetapi ramai juga yang tidak tahu bahawa menulis blog boleh menjana wang.

Ramai usahawan-usahawan atau peniaga kecil-kecilan yang sedang mencari advertorial untuk menulis review perniagaan mereka. Yang pastinya mereka belum mampu membayar advertorial yang sudah terkenal dan dengan itu mereka akan mencari penulis blog untuk membantu mereka.




Semoga entri ini dapat membantu anda para suri di rumah :)

Mohon share jika entri ini bermanfaat. Mana tahu anda dapat membantu surirumah yang lain juga!
Read More...

13 Pesanan Menguruskan Puasa Di Bulan Ramadhan

Publish on : Thursday, May 17, 2018 There is : 0 Comments Labels : , ,
[ Persiapan Sebelum Menjelang Ramadan ]

Mengikut kajian kesilapan besar dalam berpuasa;

1. Menghimpunkan makan malam dengan berbuka puasa adalah kesilapan. Nabi buka puasa dgn 3 biji kurma (atau makanan yg tinggi pottasium seperti makanan bergula perang....bukan bergula putih) dan air kosong. Sebab buka puasa bukan untuk perut tetapi untuk beri tenaga kepada hypothalamus (otak dalam otak). Satu cara elakkan hidang makan malam didepan semasa berbuka. hypothalamus yang keletihan berfungsi sepanjang hari akan tidak berfungsi dengan betul sekiranya makanan masuk dgn banyak semasa berbuka. Ianya menyebabkan masalah serius kesihatan.

2. Jangan window shopping ke bazar ramadhan. Ia akan mengganggu fungsi kawalan hypothalamus. Ianya menyebabkan kita hilang perhitungan untuk terus membeli makanan yang kita tidak perlu.

3. Jangan lewatkan solat maghrib.
- Makanan yang dimakan menghasilkan tenaga untuk diagihkan keseluruhan tubuh melalui sel. 1 kilo berat badan mempunyai 10000 trilion sel. Tenaga ini perlu ditolak oleh tenaga yang dilakukan oleh solat yang disegerakan. Allahuakbar...... 

4. Selepas solat maghrib, sel sudah dapat tenaga. Balik terus makan malam. Fully auto kita akan makan secara baik. Jangan lebih lima jenis makanan dalam satu hidangan. Nasi, lauk, sayur, buah dan air.

5. Selepas makan malam, sangat baik kita MANDI dengan air sejuk. Jangan pakai heater. Boleh pakai air batu tambah sejuk. Jgn risau mandi malam dgn paru2 berair. DONGENG. Dalilnya jika kita berhadas besar, feqah suruh segera mandi tanpa menunggu pagi. Jgn mandi mcm burung utk elak paru2 berair. Burung mandi dgn cara basahkan rambut tapi badan x basah.

5. Slps mandi, sblm pegi solat isyak minum setengah cawan air campuran 3 biji kurma, satu sudu teh madu lebah dan susu segar yg diblender.

6. Solat Isyak berjemaah. Lps tu sembahyang terawih solat dengan perlahan dan santai. Jgn cari yg gopoh gapah.

7. Pastikan ringan ambil moreh. Mkn lps pkl 10.30 adlh kemudharatan yg besar. Masa ini tenaga sdh cukup penuh dlm badan. Masa tu aktiviti terbaik adlh tadarrus minima 1 helai. Masa ini tenaga akan bawa input terbaik kedalam otak dan hati. Klu masa ini diisi dgn aktiviti atau info yang lalai, maka otak dan hati akan merakam perkara yg kita isi dan blh menjadi pegangan kita seterusnya

8. Slps itu sebaiknya tidur sblm pkl 12 mlm utk kerehatan. Jgn pasang lampu semasa tidur kerana pasang lampu meningkatkan kadar kolestrol 4 kali ganda

9. Slps itu bangun pkl 3 utk qiamullail. Sunat kejutkan ahli keluarga dgn renjis air sejuk dgn ujung jari. Boleh mandi. Xde masalah kesihatan.

10. Sempurnakan 13 rakaat solat. Sunat wuduk, taubat, tahajjud, hajat dan witir, 

11. Slps qiam, blh tidur tetapi ringankan seperempat. Masa ni di langit ada spektro bewarna merah jambu antara 3 hgga 5 pg. Masa ini Allah anugerahkan kesembuhan kpd banyak penyakit.

12. Sahur. Sebaik2 sahur adlh seperlapanbelas dari makan malam iaitu lebihan makan malam. Lewatkan masa masak utk elak cepat basi. Lebihkan masak masa mkn malam, jgn campur garam dan simpan sikit untuk sahur. Bila nak sahur panaskan dan baru campur garam

11. Selepas sahur, terus solat subuh berjemaah.

12. Jangan tidur selepas subuh kerana gangguan kepada hypothalamus. Ia akan menyebabkan masalah kesihatan.

13. Tidur qailullah ( 1 jam sblm zohor). 1 minit waktu ini menyamai tenaga tidur sejam waktu biasa. 

Cara makan kurma....60% kebaikan berada pada selaput permukaan luar kurma. Masukkan sebiji kurma dan last sekali keluar biji. Jgn kupas di luar. Kurma terbaik ada 4 jenis ajwa, mabrom, sapawi, mariami

Puasa adlh detoksifikasi. Ia berlaku apabila fungsi proses makanan dlm perut berehat lbh dr 8 jam

Sblm sampai Ramadhan, berazam untuk berlatih untuk tingkatkan ibadah dengan latihan pra Ramadhan.

CnP
Info jakim
Read More...

Wednesday, May 16, 2018

Akademi Bekerja Di Rumah, Bantu Suri Rumah Cari Duit Poket Lebih!

Assalamualaikum,

Tidak sangka sedang mencari artikel bagi tips berniaga di rumah bagi surirumah ini saya bertemu dengan artikel perkongsian di siraplimau.com tentang Akademi Bekerja di Rumah!!


Tahukah anda saya juga merupakan salah seorang alumni pelajar Akademi Bekerja di Rumah (ABDR)?


Saya kongsikan artikel yang ditulis di siraplimau.com ya.


Manalah tahu selepas membaca artikel ini anda berminat untuk menjana pendapatan secara serius melalui program kelas blog bisnes dan penulisan yang dianjurkan oleh Akademi Bekerja di Rumah pula. :)



AKADEMI BEKERJA DI RUMAH


Bayangkan situasi begini:

1. Seorang ibu korbankan segulung ijazah yang diterima di universiti semata-mata untuk menjaga anak yang baru lahir.

2. Seorang ibu berhenti kerja setelah dapat anak kedua kerana tidak cukup masa untuk berikan kasih sayang pada anak-anak

3. Seorang isteri buat keputusan untuk tidak bekerja selepas berkahwin kerana mahu buat persediaan menjaga makan pakai suami dan anak-anak sepenuhnya.


4. Seorang ibu tidak percaya seratus-peratus pada orang gaji atau bibik kerana mahu melihat anak membesar depan mata.


5. Seorang ibu sanggup hantar anak pergi sekolah, dan jemput anak balik sekolah setiap hari dengan rasa seronok. Tidak sedikitpun rasa penat kerana rasa dapat jalankan tanggungjawab sepenuhnya.

6. Seorang ibu ada masa untuk pergi ke kuliah pagi di masjid, 2 minggu sekali sambil bawa anak yang belum bersekolah tatkala suami pergi kerja.

Semua di atas hanyalah sekadar contoh. Ramai mengimpikan senario di atas, tetapi tidak boleh mengecapinya atas tuntutan kerja. Desakan wang dan kesempitan untuk menyara kehidupan dengan duit gaji memaksa ibu terus bekerja, dan meninggalkan anak-anak tinggal di rumah penjaga atau nursery yang berdekatan.

Familiar bukan? Adakah anda salah seorang daripada mangsa rat-race ini?
TUGAS SEBENAR IBU

Sebenarnya, seorang ibu itu tugasnya di rumah. Mencari rezeki itu tugas suami. Cukup atau tidak wang yang bakal suami berikan, itu mungkin boleh dibincangkan lagi dengan lebih lanjut. Pokoknya, ramai yang tidak sanggup berhenti kerja kerana katanya takut belanja rumah tidak cukup.
BEKERJA DARI RUMAH

Walaupun ada ura-ura di mana boss boleh beri kelonggaran untuk work from home, ia hanya sekadar mitos. Jarang-jarang berlaku di mana-mana organisasi. Beruntung jika ada boss yang memberikan kelonggaran seperti ini.

Alternatifnya, bagaimana kalau saya katakan, ada grup sokongan dan bimbingan di Malaysia yang boleh membantu anda merealisasikan impian untuk tinggal di rumah menjaga anak-anak sambil menjana wang?

Ingin tahu lebih lanjut?


INILAH DIA AKADEMI BEKERJA DI RUMAH



Akademi ini dipelopori oleh Puan Masayu Ahmad. Suatu masa dahulu, beliau bekerja di Kumpulan Karangkraf sebagai wartawan di Majalah Mingguan Wanita. Kemudian, beliau berkhidmat di Amanah Ikhtiar Malaysia sebagai Pegawai Penerbitan.

Tujuan beliau mewujudkan ABDR ialah untuk membantu suri rumah yang ingin menjana pendapatan dari rumah melalui medium blog dan Facebook, secara sepenuh masa atau sambilan.


APA ISTIMEWANYA ABDR INI?


Takut untuk mula bisnes? Tidak tahu apa yang perlu dilakukan? ABDR mempunyai kumpulan sokongan dan bimbingan yang saling membantu antara satu sama lain.

Usah risau. ABDR ada menyediakan kelas asas blog dan fanpage yang bakal merubah hidup para suri rumah yang lain. Selain itu, ada juga kelas penulisan kreatif secara online untuk menghasilkan ebook. Bagi yang berminat dengan marketplace, ada juga kelas untuk beriklan di mudah.my.

Peserta adalah dari kalangan suri rumah dan juga yang berkerjaya. Peserta juga akan diserap masuk ke dalam kumpulan tertutup untuk komunikasi yang lebih intim.

Dengan kata lain, anda tidak akan keseorangan. Tidak akan terkontang-kanting, tidak tahu mana nak tuju. Segalanya akan dibimbing sesama rakan.

AKHIR KATA


Rezeki Allah itu luas. Dengan menjadi surirumah, tidak bermakna tidak boleh menjana pendapatan. Pelbagai cara boleh dilakukan untuk membantu suami dan keluarga, lebih-lebih dalam kesempitan ekonomi akhir-akhir ini.


Sertai Akademi Bekerja di Rumah di Facebook dan dapatkan panduan bekerja di rumah untuk ubah hidup anda hari ini. Kalau bukan sekarang, bila lagi?


Untuk baca lebih info mengenai program dan kelas bimbingan blog dan berbisnes dari rumah anda boleh baca di sini Kelas Blog dan Mula Bisnes ABDR

Read More...

Beezmall Bagus Atau Tidak?

Publish on : Wednesday, May 16, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , ,
Belum cuba belum tahu. Mulanya saya semangat juga nak berniaga di sini. Tetapi setelah dimaklumkan bahawa pembayaran ke akaun mengambil masa sehingga 14 hari, ianya agak sukar bagi saya.

Berniaga di shopee sudah mengambil waktu 3 ke 7 hari untuk pengeluaran duit dari awal pengeposan hingga ke penerimaan pelanggan. Bila proses penerimaan pelanggan adalah pantas, maka cepatlah penerimaan wang ke ewallet shopee dan cepat jugalah kita dapat keluarkan "withdraw" duit. Namun, apabila pelanggan lewat mendapat parcel malah ditambah dengan "extend gurantee" proses anda mendapatkan bayaran dari shopee menjadi lebih lama. 

Tentulah nak rolling modal pula mengambil masa.

Namun begitu, sebagai usaha jika anda mempunyai banyak modal. Beezmall bagus untuk dicuba. Bukankah begitu?

Apa jua keputusan kalian, pastikan anda telah senaraikan kebaikkan dan keburukkan sesuatu pilihan anda.
Read More...

Homestay Kota Bharu Kelantan Sri Kota Homestay and Guesthouse

Bercuti di Kelantan atau menziarahi saudara-mara mahupun menghadiri majlis perkahwinan di Kota Bharu Kelantan dan sedang mencari Homestay yang selesa dan harga berpatutan?

Anda patut kunjungi dan hubungi pemilik Muslim Homestay Encik Mohd Raime Ahmad pada hari ini!



Sri Kota Homestay

Lokasi: Kota Bharu, Kelantan


Kelebihan Sri Kota Homestay Kota Bharu Kelantan:


- Ruang yang besar
- Bilik Utama yang besar
- Bilik mandi dilengkapi pancuran air
- Homestay dilengkapi water pump bagi menguatkan tekanan air
- Setiap bilik dan ruang tamu dilengkapi penghawa dingin
- Instant nescafe percuma
- Boleh memuatkan hingga sepuluh(10) orang dewasa
- Tempat Menarik Sekitar Homestay
- Pasar Malam Wakaf Che Yeh
- Pasar Borong Wakaf Che Yeh
- Pasar Awam Bersepadu Wakaf Che Yeh
- Gedung Tekstil Saleem Aziz
- Gedung Tudung Humaira Scarf



Fasiliti Homestay :


Sri Kota Homestay menepati keperluan para pengunjung yang mementingkan keselesaan dan kesempurnaan, bersesuaian dengan motto kami, Alif / Ashraf / Aqil / Alia Homestaymenyediakan pelbagai kemudahan seperti berikut :

- 3 bilik tidur dilengkapi dengan kipas dan penghawa dingin
- Ruang tamu dengan set sofa dan set televisyen
- Ruang dapur dengan peralatan peti sejuk, pinggan mangkuk, dll.
- Keperluan untuk bersolat
- Pembakar roti dan pemanas air
- Seterika dan tempat menggosok pakaian
- Mesin basuh dan tempat menyidai kain
- Bahan dan peralatan minuman ringan
- Parking kereta berbumbung
- Rice cooker, dll.
- 1 katil double setiap bilik
- 5 tilam tambahan ( setiap unit homestay )
- Toto dan kain selimut
- TV LCD 40"
- Astro NJOI
- Wifi Percuma
- Pancuran air bilik mandi

Semua bilik berhawa dingin (air-cond) dan setiap ruang rumah dilengkapi kipas.

Kemudahan Sekitar Homestay :

- 7 eleven
- Caltex
- Macdonalds
- D’klasik Kopitiam
- Black Pepper Cafe
- Eddlee Fried Chicken
- Restoran Ikan Bakar
- Kemudahan Parking Kereta Berbumbung :

Alif Homestay - parking muat 4 buah kereta
Ashraf Homestay - parking muat 3 buah kereta
Alia/Aqil Homestay - parking muat 4 buah kereta



Lokasi Berhampiran Kota Bharu:

- 1.5 km ke Pasar Borong Wakaf Che Yeh
- 3 km ke RTC (Pusat Transformasi Luar Bandar)
- 3 km ke TESCO
- 3.5 km ke KB MALL
- 4 km ke KB
- 5 km ke Pasar Besar Siti Khadijah
- 5 km ke Stadium Sultan Mohamed ke IV
- 5 km ke Hospital Besar Kota Bharu
- 10 km ke Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra
- 7 km ke Pantai Cahaya Bulan
- 5 km ke Kubang Kerian ( HUSM )
- 15 km ke Politeknik Kota Bharu, Ketereh
- 3 km ke KPTM, Lembah Sireh


SRI KOTA HOMESTAY
Lot 1531, Lorong Surau Kota 2
Kg Kota, Jalan Pintu Geng
15100 Kota Bharu, Kelantan

GPS Waze : 6.086897 , 102.2252727


Alhamdulillah, kediaman yang sangat selesa, bersih dan luas. Berapa harga semalam ya?



Waktu Check In : 2.00ptg
Waktu Check Out : 12 t/hari
Waktu check-in dan check-out boleh di runding sekiranya tiada tempahan pada hari sebelum dan berikutnya.


Sekira kalian berminat.. 
Terus hubungi Tuan Rumah ya..


Srikota Homestay - Kota Bharu - Kelantan
Instagram : srikota_homestay


atau click sahaja link wasap di bawah



Read More...

Saturday, May 12, 2018

Berbakti Kepada Tanah Hasilnya Juga Lumayan!

Bismillah. Assalamualaikum semua




Pagi-pagi lagi abah hidangkan gambar-gambar dari hasil tanaman cili. Mak dah bersara sebagai cikgu sekolah beberapa tahun lepas, mungkin kerana kudrat masih kuat dan minat bercucuk juga atas keinginan kuat abah nak berbisnes maka mak setuju serta aktiviti berkebun cili api di rumah.

Rumah kami di kampung seluas 1 ekar banyak memberi jasanya. Walaupun rumah agak jauh dari bandar, dalam jarak 30-40minit tetapi tidak mematahkan semangat mak abah untuk berusaha. Adik saya yang bongsu, Amir banyak membantu mak abah khususnya apabila terpaksa ke Kuala Lumpur atau menghadiri kursus bagi meningkatkan lagi kualiti dan produksi pokok cili.

Alhamdulillah, rasanya dah masuk tahun ke 3 mak abah berkebun. Sudah semakin cekap menangani masalah-masalah berkaitan penanaman pokok cili. Mulanya cili besar sahaja sekarang ditambah dengan cili api pula. Huh, pedas!

Berbakti kepada tanah ni bagus. Selain membawa hasil yang lumayan ianya dapat mendisiplikan diri kita setiap hari malah dapat menyihatkan tubuh badan. 





Jika mak abah yang berusia 60 tahun ni boleh lakukan. Kita anak muda masih mahu duduk merungut tentang nasib diri? Come onlah. Bangkit segera!


Nota: Saya juga berniaga sepenuh masa di alam maya. Walaupun tak pemes amos tetapi sudi-sudilah jenguk kedai saya. Mana tahu anda perlukan produk dan servis kan?

kedai shopee : www.shopee.com.my/emmemarina

Kedai blogshop :
Read More...

Thursday, May 10, 2018

Lucky Draw DMS 10 Mei 2018

Publish on : Thursday, May 10, 2018 There is : 0 Comments Labels :
TAHNIAH  PEMENANG YANG BERTUAH, NOMBOR ANDA BERJAYA DICABUT & DISEBUTKAN SECARA LIVE! πŸ€©πŸŽ‰

πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’

Hadiah Cabutan DMS Lucky Draw 10/5/2016
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
1. 17319 de clean 
2. 05831 cenderahati kz signature
3. 15363 superskinz
4. 11238 bath & body works
5. 23366 tudung ariani 
6. 37000 tudung dms 
7. 28679 cash RM100
8. 56001 telekung siti khadijah
9. 06144 mutiara Sabah 
10. 01381 dinner handbag

Pemenang2 diminta menghubungi pihak admin DMS VIRAL LUCKY DRAW untuk tuntutan hadiah.

‼ ATTENTION KEPADA PEMENANG, SILA STANDBY KERATAN TICKET ANDA SEBAGAI BUKTI & HUBUNGI LEADER MASING MASING ATAU DIRECT PIHAK HQ UNTUK MENDAPATKAN HADIAH ANDA! THANK YOU! TAHNIAH!!‼πŸ‘πŸΌ

CONGRATULATIONS! Yang belom menang, jangan give up jangan kecewa. Banyak lagi hadiah yang menanti! So jaga LUCKY DRAW TICKET anda baik baik ya! Sape tau tuah anda selepas ni. πŸ˜πŸ‘πŸΌ

Jangan lupa, beli & menang hadiah dari DMS VIRAL! Dan rajin rajin keep yourself updated di fb page DMS VIRAL LUCKY DRAW! Goodluck! 🎊🎈

Pemenang2 diminta menghubungi pihak admin DMS VIRAL LUCKY DRAW untuk tuntutan hadiah.
Read More...

Sunday, May 06, 2018

Petua Redakan Kulit Sunburn/ Bermasalah Dengan Aloe Vera

Publish on : Sunday, May 06, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , ,



Bismillah. . 

#PetuaLiboSpa

Daun lidah buaya/ aloevera sangat baik utk penjagaan kulit terutama utk kulit yg berjemur di bawah panas terik matahari. . 

Ia dapat menyejukkan kulit terbakar, merawat kegelapan kulit selepas berjemur di bawah matahari, melegakan ruam-ruam dan kerengsaan kulit dan juga merawat kulit kering. . 

Caranya hanya ambil lendir daun lidah buaya atau aloevera gel dan sapukan pada kulit yg bermasalah. .

Selamat mencuba😍

#LiboSpa
#petua
#OneHomeOneSpa
#FAVFamily
Read More...

Friday, May 04, 2018

Target Sale Dari Blog. Anda Bagaimana?

Jana Pendapatan Melalui Medium Blog - Google

Bismillah

Assalamualaikum semua, alhamdulillah blog emmemarina.com sehingga kini memberikan kalian banyak informasi malah mendapatkan pendapatan buat saya. Bagi saya, blog merupakan medium penyampaian terbaik untuk kita kongsikan bersama-sama. 

Jika anda membuat jualan di blog, maka anda meningkatkan prestasi kedai anda melalui pelanggan yang membuat carian melalui enjin google. 

Jika anda membuat sebuah blog untuk tujuan menyampaikan, tidak kiralah apa jua informasi yang berguna untuk para pembaca maka ianya lebih lagi bermakna. Oleh sebab itu, menggabungkan keduanya dalam satu laman blog, informasi + jualan maka hasilnya anda mendapat pengikut+pembeli. Teringat cikgu ABDR ada menyentuh perkara ini, apabila kita berkongsi tentang sesuatu kepada pembaca lama kelamaan mereka ini bertukar menjadi pembeli. Maka berlakulah urus niaga melalui blog anda semua. 


Inpirasi, perkongsian kemudian bertukar menjadi pelanggan


Informasi menjadikan blog kita blog yang diikuti dan kepercayaan, bakal bertukar kepada pelanggan setia


Apa Perlu Anda Lakukan Untuk Dapatkan Pelanggan Melalui BLOG?


1. Bina blog kedai
2. Belajar kelas blog sendiri menerusi cikgu bertauliah (akademi bekerja di rumah)

Bagaimana Jika tidak tahu langsung mengenai bina blog kedai?

1. Dapatkan khidmat bina blog dari saya sendiri (RM60/blog)
2. Belajar dalam kelas blog secara online (RM200-RM300 dan terima BONUS + Grup Support)
3. Belajar buat blog sendiri (Ebook Belajar Asas Blog - RM50)


Nak dapatkan informasi lebih lanjut?

Whatsapp 018-9100 852


















Read More...