Marketing Kena Sentiasa Jalan, Barulah Ada Sale

Tidak kiralah orang baru ke orang lama. Milo pun sibuk buat iklan setiap hari kan? Dah masuk pasaran seluruh dunia pun masih sibuk sangat buat marketing.


Pergi je ke mana-mana kedai pasti ada jual milo!


Tapi hairannya saya dah sebegitu femes mereka tetap buat marketing. Malah pakai iklan TV lagi. Tak mampu i ols


Ialah siapalah kita ni kan. Ramai dikalangan kita terlalu berkira bab costing lagi-lagi bab tools ni. Mahal la. Takut nak gunalah. Jika ditanya, nak income tak?
.
.
Nakkkkkkkk


Boleh keluarkan modal?


Krik krik krik


Inilah yang membezakan orang berjaya, sederhana dan terus terdiam tak buat sale.


Berniaga sesuatu barangan atau servis bermaksud anda harus keluar dari kelompok malu ke kelompok luar biasa. Promot setiap servis / produk anda supaya sampai jauh bukan sekadar di fb personal je.


Rakan FB pula takkan nak biarkan sekadar 100-200 orangkan? Jadi kena tambah sampai limit 5,000 orang!



facebook marketing autopost fb group

Kemudian, sertai sebanyak mana medium group dan sharing servis/ produk yang kita ada. Lakukan secara konsisten. Mampu tak?


Kalau tak mampu sebab busy.. Susah juga. Dah busy bagaimana nak berniaga ni


Mehlah saya ni nak share tools bagi peniaga facebook! Hangpa gunakanlah secara berhemah.


autopost facebook


berniaga di facebook


Nak tahu lebih lanjut, boleh click website ni kay

14 comments:

  1. i agree.. we can't stop marketing if you're selling thing or even for brand awareness.. sbb we are constantly bombarded with new info and products daily.. it's good to remind people you still exist and still relevant

    ReplyDelete
  2. betul tue...mestilah selalu dan rajin buat marketing..kalau ada produk pun tapi tak buat marketing macamana nak laku produk tue kan :)

    ReplyDelete
  3. Ye marketing kena bagus kan kalau tak mana nak dapat sale. Kalau kawan fb kurang kenalah naikkan jumlah follower atau friend kan. Nak naik sale bukan senang.

    ReplyDelete
  4. orang berniaga memang perlu cari pelbagai cara untuk promosikan produk. nak pula orang suka beli online dari offline. bab marketing, competition, stok produk semua pun mainkan peranan untuk dapat sales bombastic

    ReplyDelete
  5. Apapun tekniknya kena rajin dan fokus. Suka tengok org yang hebat melakukan pemasaran di atas talian. Nampak boleh pergi lebih jauh

    ReplyDelete
  6. yup..nak berniagaa marketing tu sangat penting..kene rajin..kene buat ayat titop..baru orang nak tengok..barang pun kene tgk juga yang orang suka sekarang

    ReplyDelete
  7. Betul tu..nak maju dan masyukk kenalah rajin. Setiap hari kena rajin pomote. Sis pun buat gini gak..mula2 dulu tak terkejar..la ni barulah konsisten pomote kat page n group

    ReplyDelete
  8. Thanks for sharing insights like that very interesting and useful for those who are entrepreneurs.

    ReplyDelete
  9. yer... betul tu.. setuju.. marketing memang selalu kena jalan barulah apa jua produk atau barangan yang kita jual akan sentiasa diingiati.. dikenali.. dan semakin mendapat tempat di hati pembeli..

    ReplyDelete
  10. wahhh banyak benda kita boleh pelajari kalau nak cebur online marketing nie. nak dengan tak nak je. mmg masyukk kalau kita betul2 pakar dalam selok-belok marketing online. banyak lagi yg sy perlu belajar nampaknya

    ReplyDelete
  11. kalau nak jual barang wajib beljar marketing ni. baru ada ilmu supaya sales masuk. modal besar bukanlah segala galanya.

    ReplyDelete
  12. Betul tu, kalau salah marketing memang sale agak lembab. Nak kena promote selalu, makanya, seorang yang nak berjaya tu kena rajin dan tak boleh malas

    ReplyDelete
  13. Kalau kita berada dalam dunia bisnes, memang kena sentiasa update. Promote selagi terdaya. Tak boleh berdiam diri. Walaupun bukan hari hari income masuk, at least tunjukkan kesungguhan.

    ReplyDelete
  14. Betul, i agree with you because there are many products in the market and its very competative. The brand has to keep on with their marketing activities to remind customers.

    ReplyDelete