Shopee Pun Dah Ada Timeline dan Story Macam Instagram!


Applikasi Shopee ni semakin menarik tahu. Pelbagai fungsi dah ada sebagai benefit untuk support seller Shopee. Dan paling best bagi sayalah jika kalian dapat memanfaatkan 2 fungsi iaitu Shopee Feed dan Shopee Live.


Saya bagi contohla bila saya skroll di Shopee Feed. First kalian akan nampak timeline feed..



K

Kita akan nampak seller lain punya feed sekali. Kalian boleh post macam-macam seperti video, gambar atau products yang kalian jual di Shopee.


Nak Tahu Cara Letak Shopee Feed Anda? 



Pergi ke Me - > Buying area. Tempat kalian nak cek order kan. Haaa sinilah. Akan ada Buying dan Post. Nak buat feed, click dekat icon tambah tu. 



Ada gambar, product. Bolehlah post apa nak dipostkan. Biasanya saya post gambar dan video. Tak tahulah kenapa product post saya tak ok. Ada 100 products di Shopee tapi yang keluar 10 produk je. Hmmm, tak boleh nak buat apalah. 

Jadi dah siap post akan keluar macam ni. Nampak tak ada seller spam kat komen tu? Yang tu tak boleh nak delete or report spam. So maybelah harapan saya Shopee elok buat improvements bagi mengelakkan spam macam ni. Tak baik kan? 


Jadi macam Instagram kan? Haaa, mudah sahaja. Jom cuba rugi tak cuba shopee feed ni kay? Jika ada ramai follower kalian boleh broadcast sekali. Boleh gunakan fungsi ni 3x sahaja seminggu. 




Ini ialah video tutorial bagi Shopee Feed dan Shopee Story


Selamat Mencuba :)





Selamat mencuba. Masih baru nak belajar berniaga di Shopee? Boleh baca panduan yang saya sediakan ni secara percuma. 





19 comments

  1. actually banyak kemudahan utk para peniaga utk jual dalam talian. Cuma nak ke tak je..dah lama perasaan timeline shopee ni..takde kesempatan nak jelajah je..hehe

    ReplyDelete
  2. Wah..shopee dah updgrade..xsabar nk tgok jugak..nk kna update dlu la baru kuar mcm tue kan..tq tau bgtau..

    ReplyDelete
  3. la... dah macam baca dalam ig pulak. boleh buatkan orang lagi kusyuk hadap barangan online

    ReplyDelete
  4. Suka beli barang dekat shopee. Kadang-kadang terfikir juga nak jual barang kat shopee tu

    ReplyDelete
  5. lama dah x jalan2 kat platform shopee. saje saje menghalang diri :) ha ha ah ha...
    ari tu hampir2 nak beli brg. tapi bila tgk nota bhw penghantaran adalah after PKP, tak jadik beli.
    ni utk seller ye? elok la tu if ada timeline gitu.
    mudah seller nak tgh mesej buyer, kan :)

    ReplyDelete
  6. haritu pun perasan story ni. hehe. and shopee pun ada games dah sekarang. hebat shoppee

    ReplyDelete
  7. Bagi mereka yang mrnjusl brli di Shopee elok lah mengambil perhatian hal ini.

    ReplyDelete
  8. Oh timeline feed ni mmg dah lama. Kadang buka, banyak keluar. Ade yang live.. Lelong barang.. Hehehe.. Yang rajin tengok okla..

    ReplyDelete
  9. terima kasih atas info. time pkp ni memang banyak barang saya beli di shopee salah satu platform shopping online yg saya percaya

    ReplyDelete
  10. Memang menarik pun feed shopee ni. Feeling macam buka instagram saja. Mula mula macam confuse juga aku bukak instavram ke buka shopee kan. Hahaha. Tapi baguslah shopee vuat macam ni untuk tarik minat ramai orang membeli di shopee

    ReplyDelete
  11. Bagus untuk yang berniaga di Shopee ni..iena tak perasan pulak shoppee feeds ni..selalu bukak dekat laptop je

    ReplyDelete
  12. Iyerrr, bukan tu jee, siap ada LIVE lagi mereka menjual, sapa beli time LIVE harga memang pancung murah hahahaha...biasa Sis letak notification, supaya tak terlepas hahahaha...
    Pstt dah menanam pokok ke belum? Kalau dah jangan lupa siram pokok Sis juga ya kat Shopee hahahahaaa

    ReplyDelete
  13. Selamat berniaga Emme. Tahniah sebab berani ambil langkah permulaan. Semoga Emme dikurniakan rezeki yang melimpah ruah. Salam Ramadan.

    ReplyDelete
  14. Betul. Shopee dah ada memacam. Bagus kan di dalam satu apps memudahkan seller utk menjual dan pembeli lebih jelas dengan produk dari penjual. Paling aktif ruby tengok seller jual baju dan mekap. tergoda!

    ReplyDelete
  15. Ehh tak tau pon dah ada ni. Bagusnya! Dapat bagi support dekat sellers macam ni

    ReplyDelete
  16. Tak perasan plak ada perubaha di apps Shopee. Makin menarik ni. jap jap nak download ebook Panduan berbisness Shoppe gak

    ReplyDelete
  17. Wah, patutlah saya masuk shoppe sekarang ni dah macam-macam sampai saya pun keliru dah.. haha. Tapi bagus lah nampak canggih sangat dan up to date

    ReplyDelete
  18. Baguslah shopee buat mcmtu senang nak tgk seller2 yg kita follow update barang terbaru mereka. Mudah sgt

    ReplyDelete
  19. Wah baru tahu ni. maklumlah kita ni shopping online jarang sekali. kalau tengok shopee pun bila ada bnda nak beli sangat2.

    ReplyDelete