Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label 1 Kedai 1 Blog. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 1 Kedai 1 Blog. Papar semua catatan

3/01/2018

Customer Dari Blog. Jana Pendapatan melalui Carian Google. Anda Bagaimana?

Betul ke blog boleh menjana pendapatan?



Memang betul kalau tahu cara dan kena gaya. Kenalah selalu update blog, menulis dengan cara yang betul, perkenalkan produk melalui penulisan dan penceritaan di blog.

Sama juga kalau kita ada kedai, kedai selalu tutup. Barang pun tak dipamerkan. Macam mana orang nak tahu kan. Betul tak?

Ramai masih tidak mempunyai blog juga memandang enteng kepentingan blog kepada perniagaan mereka, maklumkan google ni tak selaju medium sosial seperti facebook atau instagram. tetapi tahukah anda? Rate closing pelanggan lebih tinggi melalui blog daripada kedua medium tersebut?


Kenapa?

1. Pelanggan mencari produk atau solusi dengan keinginan MEMBELI.
2. Pelanggan membaca setiap bait iklan/ penulisan/ pengalaman anda melalui produk tersebut. 

Jadi jika pelanggan dah baca, dah suka, dah menghayati agak-agak terus boleh convert kepada jualan?

KONFIRMLAH boleh!

Oleh sebab itu, iklan di blog kita perlu sentiasa lengkapkah setiap perincian produk, servis atau apa sahaja yang kalian promotkan termasuklah harga dan cara tempahan.

Jangan pula suruh PM dekat blog. Haru jadinya!







Ada 2 peluang kalian di sini

1. Menyertai program kelas blogshop melalui Akademi bekerja di rumah (KLIK SINI)
2. Mengambil tempahan buat kedai blog melalui saya sendiri (KLIK SINI)
Read More

2/06/2017

Alhamdulillah. Recruit Agen DMS Hanya Dari Blog!

Assalamualaikum

Setelah setahun saya beroperasi solo sebagai wakil jualan sah produk DMS360 akhirnya pada lebih kurang bulan Ogos 2016 saya buka peluang berniaga ini kepada orang ramai.

Sesiapa sahaja yang berminat untuk berniaga DMS sama ada menjadi stokis atau dropshipper amatlah digalakkan.

Alhamdulillah, dengan panduan produk yang telah saya sediakan di website memudahkan agen-agen untuk membuat rujukan.

Apa yang saya sediakan di website ialah panduan untuk mereka yang berminat untuk berniaga bersama produk dms.

1. Lengkapkan syarat dan panduan
2. Keterangan penuh mengenai komisyen dan modal
3. Kelebihan berniaga bersama team saya sendiri
4. Bagaimana cara mereka menghubungi saya

Kesemua ini dimuatkan di dalam satu entri khas "menjana pendapatan bersama produk dms"

Alhamdulillah, tugasan menjadi lebih mudah. Setiap kali ada yang whatsapp saya untuk menjadi agen, mereka sudah faham dan bersedia. Ini memudahkan tugas saya sendiri kerana mereka yang sudah baca bermakna saya tidak perlu menerangkan segalanya dari awal.

Saya tunjukkan antara ya bagaimana kelebihan mempunyai blog dan kegunaan entri ini.


Majority agen ataupun dropshipper yang menghubungi saya telah pun memahami akan syarat dan keperluan yang diperlukan sebagai agen jualan.

Alhamdulillah.

Mudah bukan?

Dengan blog yang mudah dicapai oleh setiap pengunjung, anda tidak perlu beriklan setiap hari.

Dengan belajar dan mengikuti setiap panduan yang telah diberikan di dalam kelas blog. Anda meletakkan perniagaan anda lebih cerah berbanding peniaga online yang lain.

Tidak kiralah anda seorang peniaga online atau offline. Asalkan kedai anda boleh dicari di carian google maka potensi anda menerima prospek agen mahupun pelangggan adalah amat tinggi.

Berniaga secara bijak.
Bina masa depan dengan bermula hari ini.

Insha Allah, mudah sahaja apabila kalian sudah pandai mengikut rentak kelas asas blog ini.

Kelas bulan Februari sudah dibuka.

Terdapat 2 kelas kami tawarkan;

1. Kelas blog bisnes RM250
2. Kelas blog bisnes dan penulisan RM300

Setiap kelas anda diberikan ebook percuma bagi membantu bisnes anda jadi lebih baik.

Kelas dijalankan secara online sahaja.

Belajar dari zero to hero.


Jika berminat untuk ubah status bisnes anda. Hubungi saya hari ini tanpa was-was.

Bersama kami 2000 pelajar kelas asas blog. Semakin berjaya dan menjadi inspirasi buat lebih ramai diluar sana.


Pengurus ABDR
Emme Marina
0189100852


Read More

11/18/2016

Sampai Bila Mahu Bisnes Acah-Acah di Facebook?

Alhamdulillah...
Sejak awal tahun 2016
Fokus modus operandi hanya di blog sahaja
Berbekalkan modal bagi yuran kelas
Balik modal semula dalam 1 bulan sahaja
Yang paling penting bagi saya sendiri seorang surirumah aka pelajar
Bukanlah soal duit tetapi ilmu dan pembelajaran yg amat berguna
Hingga kini, apa jua bisnes@produk yang saya iklankan hanya menggunakan blog sahaja sebagai tapak iklan saya

Menurut Bill Gates

" in today's World, if  they can't find your website, your company doesn't exist " - Bill Gates

Fakta

644 Million Active Website in The internet - Netcraft's March 2012

7 Billion Worwide Internet User

28 Million Malaysian

17 Million Internet Users in Malaysia ( 60% )

Jika anda hari ini masih terkial-kial posting, scheduling dan adding rakan facebook yang mana hanya maksima 5,000 kawan sahaja di mana hanya beberapa peratus yang boleh lihat newsfeed anda.

Fikirkan semula😉

Mahu berniaga?
Berfikirlah lebih jauh, facebook, instagram hanyalah satu ruangan sosial ianya bukan tapak kedai anda.

Baik online ataupun offline.

Jika post ini menyedarkan anda tentang sesuatu, pm atau wassap saya 0189100852

Insha Allah

#workingathomemom
#bisnesonline


Read More

10/06/2016

Blog = Long term dan short term Bisnes

Blog atau website menggunakan platform Google sememangnya bukanlah satu pelaburan yang rugi. Malah anda yang menjadi rugi kerana tidak menggunakan kemudahan platform percuma ini dengan baik khasnya jika anda seorang peniaga.

Untuk memiliki sebuah website mungkin agak sukar kerana ianya memerlukan modal yang tinggi, kecekapan menguruskan html, css dan segala coding yang sukar untuk kita fahami. Hal ini boleh menyebabkan anda kecewa dan berputus asa sebelum bermula.

Tetapi, terdapat satu lagi platform bagi membina kedai online anda secara percuma dan tidak kurang juga sangat digemari oleh Google. Ianya Blogger.

Membina blog adalah sangat mudah. Applikasinya ringkas dan sangat senang dioperasikan. Tidak melibatkan coding atau kepakaran IT yang tinggi. 

Namun, jika anda bertujuan untuk membina sebuah kedai online dengan fokus jualan yang tinggi. Tidak kira sama ada, anda mahukan blog bisnes sahaja atau blog bisnes dengan campuran berunsurkan peribadi, anda perlukan guru untuk membimbing anda.

Dan ilmu inilah yang menjadikan ianya mahal serta memerlukan komitmen anda bagi melengkapkan blog bisnes anda.


Anda tiada masa untuk menghadiri bengkel kelas blog bisnes?

- Kami lakukannya secara online sahaja dengan masa yang amat fleksibel.

Anda tidak yakin dengan penggunaan blog kerana tiada kepakaran IT?

- Kami membimbing anda dari kosong ilmu kepada mahir blog hanya di dalam kelas online sahaja. Dengan modul yang amat mudah difahami serta kesabaran guru blog yang tinggi mengajar anda sehingga dapat. Nota toturial bergambar lengkap disediakan.

Apakah modul bagi kelas asas blog bisnes ini?

1. Bina kedai online asas berdasarkan apa produk atau servis. Contoh produk pakaian, makanan, butik, produk kesihatan, kecantikan.
2. Kelas ini khusus untuk mereka yang benar-benar zero tentang urusniaga online.
3. Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
4. Mahu mula tetapi tidak ada produk. ABDR menyediakan beberapa produk piihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan. (Pilihan jika anda mahu berniaga tetapi tiada produk jualan)
5. Belajar jana pendapatan melalui blog.
6. Asas kedai online, borang tempahan, lima label utama.
7. Sudah ada shopping cart, juga boleh bina blog khusus untuk aliran pembaca kepada pelanggan.
8. Mahu simpan stok boleh, tidak mahu simpan stok juga boleh. (Apabila anda berniaga atau mempunyai kedai secara online, maka semua orang boleh memiliki kedai online ini walaupun anda seorang dropshipper).

Jana pendapatan tanpa perlu keluar rumah. Insya-Allah.
Bila kelas ini dibuka untuk pendaftaran?

- Dahulu kami buka pendaftaran setiap hari tanpa had. Namun, kerana pelajar bagi kelas online blog bisnes ini semakin ramai. Kami menghadkan setiap bulan hanya 10 orang sahaja. Siapa yang mendaftar dahulu berpeluang mengikuti kelas online ini pada bulan tersebut.

Berapakah yuran yang diperlukan bagi kelas online blog bisnes ini?

Terdapat 3 jenis pakej pilihan anda:-

1. Pakej Blog Bisnes (Fokus kepada pembinaan kedai online)

- RM200
- Bonus 4 ebook (ebook blog, super wahm super mom, mula bisnes butik, 101 idea home based bisnes)

2. Pakej Blog Penulisan Rakan Niaga ABDR (Fokus kepada mereka yang tiada produk jualan tetapi mahu berniaga dan menjana pendapatan)

- RM250
- Anda menjadi rakan niaga bagi ABDR sebagai pengurus online ABDR yang sah.
- Bonus 6 ebook (ebook blog, super wahm supermom, ebook mula bisnes butik, ebook 101 idea bisnes, ebook yeay mama sudah resign, ebook 10langkah mudah bina kedai online)

3. Pakej Blog Bisnes dan Penulisan Serentak Rakan Niaga ABDR (Anda fokus pembinaan kedai online juga pada masa sama bertindak sebagai Rakan Niaga)

- RM300
- Anda menjadi rakan niaga bagi ABDR sebagai pengurus online ABDR yang sah.
- BONUS 10 EBOOK - ebook blog, ebook mula bisnes butik, ebook 101 idea bisnes, ebook panduan berpantang, ebook resipi berpantang, ebook super wahm supermom, ebook rahsia khidmt pelanggan, ebook yeay mama sudah resign, ebook 10langkah bina kedai online, ebook panduan rakn niaga blum terbit)


Berminat untuk mendaftar di dalam kelas online blog bisnes kami?

Hubungi saya segera untuk pendaftaran,
Jadilah antara 10 peserta pertama pada bulan ini. (Oktober 2016)

Kelas masih memiliki 9 tempat kosong ketika saya menulis entri ini.


Pengurus Online ABDR
Emme Marina
0189100852
Read More

5/03/2016

Kedai Online Mudah Dijejak Di Google

Kedai Online Mudah Dijejak Di Google

Kedai online sangat penting dan membantu memudahkan bisnes kalian.
.
Kelas kami direka supaya boleh belajar tanpa keluar rumah.
.
Hanya perlu keluar modal sekali sahaja.
.
Hadirkan diri dalam kelas online untuk belajar bina blog sendiri A-Z.
+ kelas beroperasi secara online
+ nota tutorial bergambar disediakan
+ waktu belajar yang fleksibel
+ ada facebook group dan whatsap group khas untuk para pelajar
+ masih boleh ikut tutorial walaupun selesai tugasan
.
Kemudian sudah tamat, jadi Pengurus Online dan mula berkongsi dengan orang lain produk Abdr. Fokus berkongsi dan kenalkan produk. Kutip komisyen bersih RM10, RM20, RM50, RM100 sehari.
.
#anysidayuzakaria
#guruonlinekelasblogabdr
#kelasonlineblogAbdr


Kami mara 2000 blogger tahun ini. Kalian in shaa Allah boleh menjadi salah seorang dari kami.

Jadikan blog sebagai kedai online kalian.

Tidak kira sama ada sudah mempunyai produk ataupun belum. In shaa Allah bakal dibimbing oleh barisan pengurus dan guru di akademi bekerja di rumah.


.
Hubungi saya untuk pendaftaran bersama kumpulan akademi bekerja di rumah.


Read More

4/25/2016

Mari Jana Pendapatan Melalui Medium Blog

Teks: Emme Marina Mohamad

Bismillahirrahmanirrahim..


Assalamualaikum semua, apa khabar?


Sudah terasa sepertinya saya jarang berkunjung di blog kesayangan saya ini. Terasa juga kehilangan dari teman seperjuangan yang masih sibuk dan aktif di blog masing-masing.
Namun alhamdulillah, rezeki Allah dan ilmu dari kelas asas blog sejak bulan 7 tahun lepas, 2015. Saya tetap memperoleh pendapatan secara online khas daripada blog sehingga mencecah 4 angka sebulan. Ini tanpa membuat sebarang iklan di facebook atau instagram tahu.

sesungguhnya rezeki perniagaan kita semua terutamanya sebagai seorang Islam amatlah bergantung kepada Allah s.w.t. kenapa ya? Mari saya beritahu..

Kerana Allah lah yang memberi rezeki. Hanya Dia
Hanya Allah yang mampu menarik hati pelanggan membeli bersama kita.

Berdoa dan berharap pada Allah setelah kalian berusaha.


Bagaimana pula usaha saya?


Mulanya saya mengeluarkan modal bagi saya dapat menimba ilmu membuat blog bisnes. Dari kelas asas blog ini, saya diajar bagaimana menjadikan blog saya ranking sekurang-kurangnya 3 mukasurat utama di carian google.

belajar bagaimana menjadikan blog biasa kepada blog professional.
Belajar bagaimana membezakan blog anda daripada blog yang lain.

Kita bukan sahaja membina kedai asas blog yang professional tetapi turut belajar cara penulisan yang betul.


"Jadikan blog anda sebagai blog berpengaruh dan tukarkan pembaca kepada pembeli"


Sesi pembelajaran bagi kelas asas blog bisnes ini dijalankan secara online sahaja.

Masa yang fleksible.

Belajar di kelas rahsia melalui facebook

Jika anda tidak tahu buat blog, pengajar akan mengajar anda dari kosong ke penuh ilmu di dada. Begitulah caranya.


Pasti anda akan jadi sangat mahir hingga boleh bina kedai blog yang lain pula dan pastinya kalian tahu bagaimana menjadikan blog kalian carian utama di google.com.my.


Di atas ialah perkongsian testimoni dari rakan abdr yang lain.saya tunjuk juga screenshot pelanggan dari blog saya ya.

kita mampu lakukan.

Walaupun anda hanya surirumah, ianya tidak mustahil. Ini kerana saya berjaya membuktikan bahawa dengan hanya blog dan berbisnes dari rumah mampu meraih pendapatan sehingga RM 2 ribu ke RM 3 ribu sebulan..

In shaa Allah.

Read More

4/20/2016

Kuasa Pemasaran Melalui Blog

Sumber: Munirah Yusof (pengurus online abdr)

1. Berniaga Tanpa Modal.
Tahun 2014 pernah cuba berniaga tudung produk sendiri. Guna duit dividen ASB. Konon kalau bisnes tak jadi tak adalah rasa ralat sangat. Akhir cerita memang ke laut sebab main terjah. Bak kata orang, pengalaman ciput tapi ada hati nak ada produk sendiri *hah.. padan muka :D *

       Lepas tu tak buat dah. Nak berniaga pun, jual novel preloved dengan tudung Aidijuma. Novel preloved adalah contoh berniaga tanpa modal. Guna apa yang ada dalam tangan. Tudung Aidijuma (AJ) contoh berniaga produk yang sedia ada di pasaran. Saya pun mula jual tanpa modal sebab jual tudung AJ sendiri. Lepas dapat rentak dan join grup-grup AJ, baru beli stok sikit-sikit. Beli stok-Jual-pusing modal.

2. Aktiviti Pemasaran
Awalnya saya mula di IG dan join grup FB. Tapi memang diakui aktiviti pemasaran yang saya lakukan turun-naik. Sebab saya utamakan pengajian Master. Kalau tengah sibuk dengan assignment, exam dan thesis, sebarang aktiviti bisnes saya letak jauh-jauh.

*Nampak sangat tak kuat nak buat 2 kerja dalam 1 masa.. ^_^ *�� Sekarang, dah habis Master *Alhamdulillah*. Jadi ini peluang nak 'kuda-ku-lari-gagah-berani'.

      
       Sejak join ABDR tahun lepas, baru nampak hala tuju untuk mula dari bawah dan jalan lurus nak capai matlamat. Dengan ABDR, baru tahu kuasa pemasaran melalui blog.

       Blog yang kemas, tersusun, sedap mata memandang, berinformasi - baru pengunjung datang baca berderu-deru. *terasa malu dulu ada blog yang tak matang *

      Setiap platform (IG-FB-BLOGSPOT) ada pasaran dan teknik tersendiri. Cuba guna macam-macam cara sampai dapat rentak yang baik. Alhamdulillah saya ada kawan-kawan yang bantu saya belajar cara pemasaran. Famili memang sedia membantu.

===========
Nota admin:

Kisah rakan P.O kita ni lebih kurang seperti saya juga. Saya pernah berniaga dengan modal, gagal dan kemudian berniaga lagi tanpa modal.

Tetapi kejap on, kejap off. Kerana seperti beliau, saya juga merupakan pelajar di sebuah universiti tempatan ketika ini.

Namun, sejak mengenali abdr dan belajar bagaimana menjadikan google sebagai salah satu medium bagi tapak iklan produk jualan saya. Sejak itu dan sehingga kini walaupun sudah tidak aktif berniaga di facebook, jumlah pendapatan saya di blog sahaja setiap bulan mencecah 4 angka.

Begitulah kekuatan mempelajari bagaimana cara memaksimakan blog sebagai medium pengiklanan produk dan servis kalian melalui sesi pembelajaran kelas asas blog bisnes.

Modal yuran hanya 1 kali sahaja tetapi mampu balik modal dalam masa yang singkat.

Paling penting, anda ada kesabaran dan kerajinan dalam menulis blog. Sehari 1 entri juga boleh, berlainan dengan facebook yang memerlukan pengiklanan yang terlalu banyak.


Read More

3/24/2016

Bagaimana ABDR Boleh Bantu Bisnes Kalian?

.Assalamualaikum...

Hai, saya Emme Marina atau lebih mesra dengan panggilan Emme,, Pengurus Online Akademi Bekerja Di Rumah pilihan ramai.

Kami dari jemaah ABDR menyediakan peluang dan ruang bagi kalian surirumah atau suri bekerjaya yang mahu belajar asas penulisan dan bina kedai online. Skop pembelajaran ialah:
-Belajar asas memaksimakan pemasaran percuma melalui blog dan juga facebook.
-Belajar asas berjualan melalui program dropship.
-Belajar menjual produk fizikal.
-Belajar menjual produk digital.
-Juga belajar bagaimana memulakan usaha menabung dan pendapatan aktif tanpa perlu mengeluarkan modal yang besar.

Akademi Bekerja di rumah (ABDR) ialah:
> kumpulan sokongan khas untuk suri belajar basic berbisnes online.
> kumpulan sokongan khas untuk suri belajar menjana pendapatan hanya di rumah.
> kumpulan sokongan khas untuk suri bekerjaya menjana pendapatan secara sampingan.
> kumpulan sokongan untuk mereka bergelar wahm.
> platform untuk belajar berbisnes produk fizikal secara dropship dan produk digital ebook dan servis.

2 pakej kelas utama yang popular sepanjang tahun ialah:

1. KELAS ASAS BLOG PENULISAN
        i.            Belajar asas blog (blogspot)
      ii.            Belajar menulis berdasarkan apa FOKUS PENULISAN berdasarkan siapa PEMBACA SASARAN.
    iii.            Tukar pembaca kepada PELANGGAN.
     iv.            Belajar menulis secara konsisten.
       v.            Jadikan minat, kemahiran dan kepakaran sedia ada tukar dalam bentuk penulisan. Jadikan ia sebagai panduan.
     vi.            Tukar blog yang tidak ada pembaca dengan membina 'kelompok' pembaca sasaran.
   vii.            Apabila blog sudah mempunyai sasaran pembaca yang 'tepat', maka sudah boleh ditukar kepada pembeli.
viii.            Blog adalah salah satu medium pemasaran percuma. Namun penulisan yang bagus dapat membina pengaruh kepada pembaca.
     ix.            Kelas asas blog dan penulisan perlu menguasai 44 entri dan 5 label. Ia akan diberikan selepas daftar dan analisa.

2. KELAS ASAS BLOG MULA BISNES
        i.            Bina kedai online asas berdasarkan apa produk atau servis. Contoh produk pakaian, makanan, butik, produk kesihatan, kecantikan.
      ii.            Kelas ini khusus untuk surirumah yang benar-benar zero tentang urusniaga online.
    iii.            Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
     iv.            Mahu mula tetapi tidak ada produk. ABDR menyediakan beberapa produk piihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan.
       v.            Belajar jana pendapatan melalui blog.
     vi.            Asas kedai online, borang tempahan, lima label utama.
   vii.            Sudah ada shopping cart, juga boleh bina blog khusus untuk aliran pembaca kepada pelanggan.
viii.            Mahu simpan stok boleh, tidak mahu simpan stok juga boleh

Jana pendapatan tanpa perlu keluar rumah. InshaaAllah...

Pakej kelas yang ditawarkan:
RM200/250 KELAS BLOG BISNES ATAU KELAS BLOG PENULISAN
- boleh pilih salah satu kelas + PENGURUS ONLINE ABDR
(BONUS 6 EBOOK - ebook Asas blog, ebook Superwahm supermom, ebook Mula bisnes butik, ebook 101 Idea bisnes, ebook Yeay mama sudah resign, ebook 10 Langkah mudah bina kedai online)

RM300 KELAS BLOG MULA BISNES PENULISAN SERENTAK + PENGURUS ONLINE ABDR
(BONUS 10 EBOOK - ebook Asas blog, ebook Mula bisnes butik, ebook 101 Idea bisnes, ebook Panduan berpantang, ebook Resipi berpantang, ebook Superwahm supermom, ebook Rahsia khidmat pelanggan, ebook Yeay mama sudah resign, ebook 10 Langkah bina kedai online - belum terbit, ebook Panduan rakan niaga - belum terbit)

¶Kelas online sahaja dalam group kelas di facebook.
¶Masa belajar yang sangat fleksibel ikut masa pelajar sendiri. Tiada had masa ditetapkan.
¶Nota toturial bergambar lengkap disediakan.
¶Dapat bergabung dengan lebih 1000 blogger alumni akademi yang merupakan usahawan online dan wahm.
¶Masih boleh ikuti tutorial berterusan dalam kelas walaupun sudah selesai tugasan.
¶Dapat menjana pendapatan dengan produk ABDR jika mendaftar sebagai PENGURUS ONLINE.

Jika anda bersedia untuk menggunakan blog sebagai medium pemasaran yang paling efektif, menjadikan blog sebagai medium perkongsian dan blog anda mudah berada di carian google, dan mudah dijejak pembaca, jom sertai KELAS ONLINE BLOG ABDR ini.

Baca lebih banyak ulasan pelajar ABDR di blog utama http://akademibekerjadirumah.blogspot.com

Jika masih tidak faham bagaimana blog ini memainkan peranan dalam impak bisnes kalian serta sebagai aset anda.

Terus hubungi saya
0189100852

Inshaa Allah saya bantu bimbing kalian
jadikan kedai blog sebagai aset terpenting bagi bisnes anda.


Read More

3/23/2016

Perlukah Kedai Blog Bagi Peniaga dan Usahawan Kedai Offline dan Online

Teks: Emme Marina Mohamad

Assalamualaikum semua,

Bagi yang buat bisnes, sudah adakah tapak blog/web kalian?

Jadikan medium blog sebagai aset kalian
Online tak pernah off,
Apabila sudah tahu rahsia buat duit dengan blog,
Anda tutup kedai sekalipun
Pelanggan in shaa Allah tetap ada..

Paling penting
Anda tahu kata kunci produk jualan anda
Niche dan label
Serta bagaimana membuat blog kedai secara professional.


Rezeki datangnya dari Allah
Dialah yang menggerakkan mereka datang kepada kita
Dengan belajar rahsia jana pendapatan melalui kedai blog
In shaa Allah, usaha anda tidak sia-sia.

Sahaja aku berniaga kerana Allah taala.

Pasak kedai anda di alam maya
Kerana kini, semua orang cari kedai pakai google😂😂
Rugi sangat x rebut peluang upgrade diri ni.

Facebook ialah satu medium tetapi google capaian carian no 1 di dunia.

Jom sertai akademi bekerja di rumah

Bagaimana abdr boleh bantu kalian?

.
.
Jom kita baca sama-sama ya.


Kami dari jemaah ABDR menyediakan peluang dan ruang bagi kalian surirumah atau suri bekerjaya yang mahu belajar asas penulisan dan bina kedai online. Skop pembelajaran ialah:
-Belajar asas memaksimakan pemasaran percuma melalui blog dan juga facebook.
-Belajar asas berjualan melalui program dropship.
-Belajar menjual produk fizikal.
-Belajar menjual produk digital.
-Juga belajar bagaimana memulakan usaha menabung dan pendapatan aktif tanpa perlu mengeluarkan modal yang besar.

Akademi Bekerja di rumah (ABDR) ialah:
> kumpulan sokongan khas untuk suri belajar basic berbisnes online.
> kumpulan sokongan khas untuk suri belajar menjana pendapatan hanya di rumah.
> kumpulan sokongan khas untuk suri bekerjaya menjana pendapatan secara sampingan.
> kumpulan sokongan untuk mereka bergelar wahm.
> platform untuk belajar berbisnes produk fizikal secara dropship dan produk digital ebook dan servis.


2 pakej kelas utama yang popular sepanjang tahun ialah:

1. KELAS ASAS BLOG PENULISAN
        i.            Belajar asas blog (blogspot)
      ii.            Belajar menulis berdasarkan apa FOKUS PENULISAN berdasarkan siapa PEMBACA SASARAN.
    iii.            Tukar pembaca kepada PELANGGAN.
     iv.            Belajar menulis secara konsisten.
       v.            Jadikan minat, kemahiran dan kepakaran sedia ada tukar dalam bentuk penulisan. Jadikan ia sebagai panduan.
     vi.            Tukar blog yang tidak ada pembaca dengan membina 'kelompok' pembaca sasaran.
   vii.            Apabila blog sudah mempunyai sasaran pembaca yang 'tepat', maka sudah boleh ditukar kepada pembeli.
viii.            Blog adalah salah satu medium pemasaran percuma. Namun penulisan yang bagus dapat membina pengaruh kepada pembaca.
     ix.            Kelas asas blog dan penulisan perlu menguasai 44 entri dan 5 label. Ia akan diberikan selepas daftar dan analisa.

2. KELAS ASAS BLOG MULA BISNES
        i.            Bina kedai online asas berdasarkan apa produk atau servis. Contoh produk pakaian, makanan, butik, produk kesihatan, kecantikan.
      ii.            Kelas ini khusus untuk surirumah yang benar-benar zero tentang urusniaga online.
    iii.            Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
     iv.            Mahu mula tetapi tidak ada produk. ABDR menyediakan beberapa produk piihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan.
       v.            Belajar jana pendapatan melalui blog.
     vi.            Asas kedai online, borang tempahan, lima label utama.
   vii.            Sudah ada shopping cart, juga boleh bina blog khusus untuk aliran pembaca kepada pelanggan.
viii.            Mahu simpan stok boleh, tidak mahu simpan stok juga boleh



¶Kelas online sahaja dalam group kelas di facebook.
¶Masa belajar yang sangat fleksibel ikut masa pelajar sendiri. Tiada had masa ditetapkan.
¶Nota toturial bergambar lengkap disediakan.
¶Dapat bergabung dengan lebih 1000 blogger alumni akademi yang merupakan usahawan online dan wahm.
¶Masih boleh ikuti tutorial berterusan dalam kelas walaupun sudah selesai tugasan.
¶Dapat menjana pendapatan dengan produk ABDR jika mendaftar sebagai PENGURUS ONLINE.


Jika anda bersedia untuk menggunakan blog sebagai medium pemasaran yang paling efektif, menjadikan blog sebagai medium perkongsian dan blog anda mudah berada di carian google, dan mudah dijejak pembaca, jom sertai KELAS ONLINE BLOG ABDR ini.


Baca lebih banyak ulasan pelajar ABDR di blog utama http://akademibekerjadirumah.blogspot.com


Saya kongsikan juga pelanggan-pelanggan saya dari kedai blog saya ya.
Belum cuba, belum tahu.


Alhamdulillah,
Sejak pasak kedai di blog
Rezeki sentiasa ada

Sekejap tentang produk dms
Sekejap tentang stevia,
pelbagai jenis pelanggan wassap bertanyakan tentang produk serta servis
Memang sangat berbaloi dengan pakej yuran dan ebook bonus yang diberikan secara percuma.


pendaftaran dibuka setiap hari, bila-bila masa kalian bersedia.


Hubungi saya,
Pengurus Akademi bekerja di rumah
0189100852


Read More

3/06/2016

Belajar di Kelas Asas Blog Bagaimana Marketingkan Kedai Online Blog Kalian

Teks: Emme Marina Mohamad

Sudah berbulan rasanya saya kurang update dan beriklan di facebook. Jika ada, saya lebih tertumpu kepada pengiklanan di beberapa buah grup facebook. Ternyata rakan yang ramai di facebook dan trending terkini apabila beriklan di facebook profile tidak sesuai buat saya masa kini. Bukan apa, menjadi surirumah sambil berbisnes dengan anak kecil. Dengan hiruk pikuk, dengan pelbagai tugasan rumah yang lain menyebabkan saya kurang mendapat perhatian apabila beriklan di facebook.

Penggunaan masa yang sesuai, penggunaan kata yang menarik apabila beriklan agak sukar untuk saya cakna dengan keadaan buat masa ini. Sebab itulah marketing yang saya gunakan ialah berblog dan instagram sahaja.

Beza besar apabila kita membuat kedai online di facebook, blog dan instagram. Persamaannya ialah kesemua ini memerlukan konsitensi sebagai peniaga yang aktif. Setuju bukan? Bayangkan anda membeli produk dengan orang yang tidak aktif update, ataupun anda lihat kali terakhir dia post mengenai produk ialah tahun lepas, anda akan jadi kurang yakin tentang kewujudan perniagaan tersebut.

Beriklan di facebook memerlukan perhatian yang sangat khusus dan aktif. Manakala di blog, anda tidak perlukan perhatian sebegitu. Cukuplah Seminggu 3 ke 5 entri di blog. Walaupun bukan mengenai produk jualan anda tetapi ia menunjukkan anda masih ada di talian tersebut. Berceritalah mengenai catatan harian kalian, info lain berkaitan produk, catatan bisnes. Ini amat bermakna bagi meraih kepercayaan pelanggan kepada diri kita.

Surirumah bukanlah setiap masa ada masa lapang atau 24 jam handphone di tangan. Ada masanya berjam-jam baru dapat pegang handphone itu. Walaupun demikian bergantung kepada situasi anda sebagai surirumah, surirumah tanpa anak ka, surirumah anak sudah besar ka, atau pun surirumah yang memiliki anak yang ramai tapi masih kecil. Walaupun status "surirumah" itu sama, tetapi skop kita semua berbeza.

Sejak mengambil kelas asas blog di akademi bekerja di rumah, perniagaan saya lebih stabil dan pelanggan lebih ramai datangnya dari blog. Berbanding facebook, saya perlu bekerja keras hingga adakalanya mengabaikan tanggungjawab yang sebenar. Setiap masa tertumpu pada facebook benar-benar mengambil masa saya. Kasihan anak bukan? Walaupun ada masanya saya menggunakan khidmat post secara automatik di facebook, namun setiap masa saya harus check status iklan saya sama ada pelanggan ada atau tidak. Berbeza beriklan di blog, pelanggan yang akan menghubungi anda, ini merupakan rezeki paling berharga kerana mereka yang memerlukan produk mahupun khidmat anda akan terus menghubungi kalian.

Ada beberapa persoalan mengenai tapak niaga di blog, antara yang paling popular ialah:-

Soalan: Adakah beriklan di blog percuma?
Jawapan: Ya, membuat blog adalah percuma.

Soalan: Bolehkah saya update entri/menulis blog dari handphone?
Jawapan: Tentu sahaja boleh. Ada beberapa applikasi android yang boleh anda install dan kemudian gunakan untuk menulis di blog.

Soalan: Adakah apabila beriklan di blog terus dapat pelanggan?
Jawapan: Ini adalah soalan paling favret sebenarnya, tapak niaga tetap perlu diiklankan kepada orang ramai dan pelanggan perlu mengetahui kewujudan kalian sebagai peniaga. Maka ada beberapa perkara penting yang perlu anda pelajari sebelum membina kedai blog yang kukuh. Anda boleh pelajari semua langkah, ilmu serta bagaimana menjadikan blog anda sebagai blog carian utama di dalam kelas asas blog akademi bekerja di rumah.

Soalan: Adakah kelas asas blog percuma?
Jawapan: Tidak. Kelas ini memerlukan yuran. TETAPI, anda bakal belajar dan mendapat ilmu dari cikgu berpengalaman dan terlatih ini bukan sahaja sekali tetapi sepanjang hayat. Walaupun anda sudah habis belajar di kelas, anda tetap mendapat bimbingan secara percuma. Kos yuran juga tidak terlalu membebankan dengan pakej-pakej dan bonus bisnes serta pengurusan bisnes sama ada sebagai surirumah ataupun bukan surirumah. Kelas ini untuk semua orang yang mahu berniaga tetapi tidak tahu cara marketing di blog.

Soalan: Kelas dijalankan di mana?
Jawapan. Alhamdulillah, kelas asas blog ini dijalankan secara online sahaja di facebook. Anda tidak perlu hadir ke kelas, tidak perlu bazir wang tambahan, hanya ikut sahaja tugasan yang cikgu berikan dan semuanya ditunjukkan satu per satu sehinggalah kalian mahir menggunakannya.


Mudah sahaja bukan mengambil kelas asas blog di akademi bekerja di rumah?
Mahu tahu lebih lanjut mengenai pakej kelas?

Klik link ini ya --> http://emmemarinamohamad.blogspot.my/p/kelas-online-asas-blog-penulisan-dan.html




Semoga bertemu lagi di entri yang lain,
Salam sayang dari saya, Emme Marina Mohamad,

Jika berniat menghubungi saya, hubungi saya di talian 0189100852.
Read More

1/28/2016

Blog = Kedai Online. Konsep Pelanggan Cari Kita, Bukan Kita Cari Pelanggan


Teks: Emme Marina Mohamad
Foto: Koleksi Peribadi

99 peratus pelanggan saya kini datangnya dari carian google. Syukur alhamdulillah,.. Saya bersyukur Allah ketemukan saya bersama Akademi bekerja di rumah. Di sini saya dapat belajar bagaimana membuat kedai online menggunakan medium percuma iaitu blogspot.com.

Sebenarnya kepentingan blog sebagai medium tapak kedai telah lama saya tahu. Ini kerana saya perasan saya sendiri banyak "google" apabila saya mengkehendaki sesuatu produk atau barangan.

Apabila saya mahu membeli tudung, saya google "tudung murah".
Apabila saya mahu mencari penyelesaian, sebagai contoh, merawat masalah kulit jeragat juga saya akan menggunakan khidmat "google".

setiap kali juga capaian carian ini akan pergi ke laman blogspot terutamanya. Dari sini saya lihat mereka menggunakan laman blog percuma bagi mempromosikan produk mereka.

Gunakan blog sebagai:
- tapak kedai online atau offline
- berkongsi maklumat atau pengalaman menggunakan produk atau berkaitan produk
- bercerita perihal perniagaan sebagai motivasi kepada orang ramai
- medium pembelajaran seperti tutorial dan serta tips dan panduan

Kesemua ini digabungkan menjadi satu wadah perniagaan yang amat berkesan.

Mereka yang "google" ialah mereka yang dahagakan maklumat.
Mereka yang "google" ialah mereka yang inginkan sesuatu.

Ianya bukan sahaja-sahaja menggunakan carian utama google ini.

Apabila anda belajar di kelas asas blog penulisan dan bisnes, bukan sahaja kalian belajar menulis dengan betul. Kita mahu bina pembaca yang fokus dengan produk jualan kita, belajar cara penulisan bisnes yang betul dan akhirnya menjadikan blog sebagai lubuk duit bagi diri kita. Betul bukan?

Bisnes bermakna menghasilkan duit. Ini matlamat jelas semua pelajar aliran bisnes di akademi bekerja di rumah. Dan inilah peluang pembelajaran dan bonus ebook yang dapat membantu kalian untuk jana pendapatan lebih lumayan.

Rahsia kejayaan?

Haaa.. belum mula dah tanya rahsia dan resepinya ya.

Baik. Rahsianya cuma satu sahaja bagi saya.

Mempunyai keinginan mendapatkan kejayaan dengan attitude yang cemerlang, rajin dan pasti bahawa rezeki itu datangnya dari Allah s.w.t.

Kami di akademi mampu memberikan pelajaran dan bimbingan tetapi akhirnya kalianlah yang mencorakkan masa depan kalian.

Latih tubi bersama kami, jana pendapatan RM 5, RM 10, RM 50 dan RM 100 setiap hari.

Pendaftaran dibuka setiap hari.
Alhamdulillah, kami mara lagi 2000 pelajar dan blogger. Semoga ukhwah terjalin antara kita ya.

Hubungi saya Emme Marina Mohamad
0189100852

Read More

1/05/2016

Penjenamaan Diri di Dunia Internet bagi Peniaga Online/Offline

Ulangkaji penjenamaan diri dan blog
Penjenamaan diri di blog dan google

Langkah pertama penjenamaan diri di blog, google dan facebook adalah nama kita. Iaitu memilih nama sebenar mengikut ic.
Mengapa perlunya penjenamaan diri di blog, menggunakan nama penuh mengikut kad pengenalan kita

Ini jawapannya:

Sebabnya google dan blog ini sepertinya adik beradik. Memudahkan kita berurusan secara profesional untuk apa-apa urusan sekali pun. Ia juga seperti kad bisnes
Cuba google nama saya dengan kata kunci Emme Marina Mohamad.
Cuba pula guna emmemarina10 ada beza tak. Apa yang kita akan jumpa.
Itu sebabnya, email, nama blog, dan juga entri di blog sangat penting memudahkan bakal pelanggan mencari kita. Jangan guna nama samaran. Begitu juga fb, guna gambar betul wajah yang betul.

Mahu tahu bagaimana menjenamakan diri anda di dunia internet?

Dapatkan ebook Belajar asas blog

atau

bonus ebook ini bakal anda miliki bersama kelas asas blog kami di abdr.



Read More

10/21/2015

Blog = Kedai

Teks: Emme Marina Mohamad

Saya sudah mula berkecimpung dalam dunia bisnes online ini sejak tahun 2011. Dan kepentingan mempunyai blog sentiasa menjadi fokus saya. Namun untuk menghasil satu blog yang berpengaruh adalah sukar. Kemudian saya main hentam keromo sahaja menghasilkan blog tanpa meletakkan label dan panduan yang betul buat pelanggan saya.

Mr. Google sentiasa menjadi sumber carian saya. Sebab itulah saya tahu kenapa saya perlukan blog bagi mempromosikan produk-produk yang saya jual. Namun, tanpa bimbingan dan ilmu apa yang saya buat hanyalah sekadar membuka blog dan menulis tanpa hujung pangkal cerita. Tiada fokus dalam blog. Hanya sekadar menjadi peniru blogger-blogger yang lain. Inilah yang saya fikirkan pada ketika itu.

Di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR), peserta akan belajar asas membina kedai online yang lengkap dengan:

 Maklumat diri pemilik kedai
 Borang Tempahan
 Terma syarat
 Label
 Pages

Salah satu contoh kedai online peserta ABDR yang lengkap adalah http://aidailyani.blogspot.com/

Kedai online seperti ini sesuai untuk semua jenis produk,tak kira untuk dropship atau produk anda sendiri.

Dan yang lebih penting sebenarnya, kami di ABDR tidak menggalakkan pelajar untuk hasilkan blog yang penuh dengan gadget-gadget yang bling-bling sehingga merimaskan pembaca untuk scroll dengan mudah dan cepat. Blog yang sarat akan melambatkan proses pelanggan mendapatkan informasi. Bayangkan jika internetnya sudah tenat? Atau kuotanya tidak banyak. Bukankah anda sudah sedut data itu dari mereka. Nah! Lantas mereka tinggalkan sahaja blog kamu dan pergi ke blog lain.

Pelajar juga diajar untuk menulis secara konsisten. Wajib habiskan 44 entri di blog dengan label niche kamu. Tak semestinya kita hanya kongsikan pembaca dengan produk semata-mata. Tapi kongsi juga pengalaman atau catatan harian yang ringan dan disukai pembaca.

Anda boleh lihat banyak lagi contoh blog kedai online yanglengkap seperti ini di blog saya atau di laman ABDR. Alhamdulillah, semua peserta berjaya menghasilkan blog sendiri dalam kelas ABDR. Ada yang zero basic juga sekarang sudah konsisten menulis di blog. Jangan takut untuk mencuba, kerana rata-rata pelajar ABDR juga bermula dari kosong.

Bagi yang ingin belajar hasilkan blog kedai online seperti ini, boleh sertai kelas online blog fanpage mula bisnes di ABDR. Kami buka pendaftaran setiap hari.

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com