Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label Dropship DMS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Dropship DMS. Papar semua catatan

9/05/2018

Cara Poskan Parcel Anda di Bawah Program Free Shipping Shopee

Assalamualaikum. Dah lama saya tidak berkesempatan untuk menulis entri mengenai Shopee.MY. Pelbagai usaha dilakukan akhirnya berjaya mendapat gelaran Preferred Seller walaupun hanya 2 hari sahaja (sabar ajelah). Setelah dikenal pasti rupanya kerana saya telah setkan kedai saya kepada pre order selama 7 hari semasa cuti raya korban tempoh hari.


Antara syarat Preferred Seller Shopee ialah: 80% dari kedai anda wajib ialah produk READY STOK. Maka walaupun niat saya bercuti maka saya setkan 100% PRE ORDER itulah natijahnya buat sesuatu tak tanya dulu. Kalau anda bukan berstatus Preferred Seller tiada masalah nak setkan semua PRE ORDER namun jika anda berniat dan mahu jadi Preferred Seller Shopee maka usahlah buat begitu lagi walaupun bercuti. Anda harus setkan terus kepada ON VACATION atau tiada cuti langsung iaitu tidak kira masa kedai anda haruslah berada dalam keadaan READY STOK. Bila ready stok, maka paling lewat anda boleh lakukan urusan pengeposan ialah 3 hari waktu bekerja.


OK cukuplah bercerita kisah sedih gelaran Preferred Seller Shopee ditarik. Huhu.


Dapatla pengalaman tu insha Allah ada rezeki esok kita dapat lagi gelaran PS Shopee. Aamin


Baik. Sambung kepada entri kita hari ini, iaitu Bagaimana nak poskan barang setelah kita berjaya mendaftar di Program Free Shipping Shopee. Untuk pengetahuan anda, ada dua cara pengeposan dilakukan di Shopee iaitu satu, anda masuk Program Free Shipping Shopee di mana anda akan menggunakan tracking number yang disediakan oleh pihak Shopee menggunakan akaun Poslaju Shopee sendiri. Kedua, anda pos secara biasa tidak kiralah apa jua kurier dan anda taipkan sendiri tracking number di bahagian shipping seperti mana disediakan oleh pihak Shopee.


Contoh: Cara nak keyin tracking number secara manual (ini merupakan paparan desktop) kalau apps lebih kurangla macam ini kay. Pilih poslaju atau kurier anda, kemudian isikan tracking number dan tekan SHIP.

CARA POS BARANG JIKA ANDA DALAM PROGRAM FREE SHIPPING SHOPEE


Untuk masuk program ini sangat mudah,


Tiada pembayaran dikenakan untuk Seller join program ini!


Seller perlu APPLY untuk join programme ni.


Tunggu sehingga dapat notifikasi pengaktifan daripada Shopee baru dikira Option 1(Program Free Shipping Shopee) aktif. Selagi belum terima notifikasi, anda masih dalam Option 2 (manual pos dan keyin sebagaimana anda lakukan kebiasaannya easy parcel juga dikira dalam option 2).


Bagaimana hendak mendaftar? 


Hanya daftar di sini sahaja ๐Ÿ‘‡
https://shopee.com.my/poslajusignup

Anda pilih tarikh terdekat untuk kedai anda diaktifkan, biasanya proses ini mengambil masa 2 minggu.


Walaupun saya sendiri merupakan seller option 1 di bawah program free shipping Shopee tetapi semalam merupakan pertama kalinya saya poskan sendiri. Havoc jugalah. Penat sebab satu parcel sahaja tapi kecoh ke sana sini dengan anak-anak!

APA PERLU ANDA LAKUKAN PERTAMA KALI NAK POS ORDER SHOPEE SETELAH BERJAYA AKTIF?


1. Bila dapat sahaja order, tekan ARRANGE SHIPMENT. Kemudian tekan PRINT AWB (AWB ialah tracking number atau consigment note dari Shopee)
2. Sediakan parcel anda untuk diposkan.

APA ANDA PERLUKAN SUPAYA DAPAT POSKAN BARANG?

1. Anda akan memerlukan BORANG KONTRAK POSLAJU (KOD PL9 BERWARNA PINK). Anda boleh dapatkan di ibu pejabat POSLAJU anda secara percuma.
2. CN yang anda dah print kan tadi (AWB)
3. Parcel

Borang Kontrak PL9 berwarna pink. Sup bunjut mandian herba ni ready stok dekat saya, alang-alang teringin nak guna shipping free. HEHE hasilnya takla free sangat dengan kos yang ditanggung.
Disebabkan dekat rumah tiada printer, jadi berhenti kejap dekat kedai dan print dulu. Ini adalah contoh AWB anda printkan kepada 2 set iaitu 4 CN kemudian potong mengikut garisan tengah. 2 slip akan dimasukkan ke dalam parcel anda, 1 slip dikepilkan bersama borang kontrak bagi simpanan poslaju dan 1 slip lagi untuk anda sendiri

Dah cukup semuanya? OK. Bolehlah kita poskan order kita dari Shopee dengan PERCUMA yeay

Setelah siap semua ini, dan anda isikan maklumat diperlukan di borang kontrak PL9 maka anda bolehlah ke poslaju yang menerima borang kontrak shopee. Pos mini tidak terima borang pink ni kat sini. Maka saya harus ke POS Cawangan untuk urusan tersebut. (SEDIHHH) bukan apa pertama kali kan,, bila tanya rakan-rakan shopee rupanya ada pos yang terima, ada yang tak terima. Gitu pun boleh :) Bila saya berurusan di pos mini mereka terus menolak order shopee saya tu, terasa bodoh seketika sebabnya kenapalah tak bertanya dahulu ini beratur panjang-panjang dengan anak kemudian terpaksa ke tempat lain. Syukur bila call poslaju mereka terus angkat, jadi barulah saya tahu bagi daerah saya ini mana-mana poslaju mini memang tak terima borang kontrak Shopee. Begitulah kisahnya.

Pos Mini yang merijek borang kontrak shopee. huhu. jaraknya ni dalam 3-4km dari rumah, ulang alik around 8-10km

Akhirnya, diterima di sini. Pos besar paling dekat dengan rumah saya dengan jarak 11km pergi. Jadi pergi balik dalam 22-23km juga. Nasib baiklah ada juga pos cawangan ni kalau tidak nak ke ibu pejabat POSLAJU yang jaraknya pergi balik 60km. Menangis la saya jawabnya. huhu

Jadi jika saya nak gunakan Free Shipping Shopee maka saya harus bergegas ke Pos Cawangan dengan jarak 11 km dari rumah. Kena fikir juga berbaloi atau tidak sebenarnya jika hanya 1 item kemudian komisyen tidak tinggi mana kan dah rugi juga. Walaupun namanya percuma, tapi kos minyak keluar 22 km ulang alik tak termasuk ragam anak-anak dan plus minus beli itu ini jika keluar ianya mungkin tidak berbaloi untuk saya. Maka saya mungkin terpaksa setkan produk ready stok di tangan kepada others (iaitu manual shipping) kerana poslaju mini berada dalam area taman memang ada berbanding 22 km secara ulang alik dari rumah ke POS cawangan berdekatan.

Jadi nasihat saya, jika anda baru bermula berniaga di Shopee maka penting untuk anda lihat poslaju / pos cawangan yang menerima parcel anda vs komisyen anda. Jika anda memang sehari 100 parcel tiada masalah nak ke poslaju dengan jarak yang jauh. Atau lagi best jika anda sebulan dapat 100 order anda boleh pilih pilihan drop off haaa, jadi tak perlu keluar rumah. Hanya tunggu poslaju sampai dan ambil parcel anda. Pilihan ini disediakan oleh Shopee sekiranya order sebulan anda mencecah 100 order sebulan. Jadi jom kita berusaha untuk capai target dan tak perlulah ke poslaju lagi kan? hehe


Alhamdulillah


Pengalaman ini memang best sebabnya bagi saya sebagai dropshipper dan jarang pos barang ni kadang-kadang perlukan ilmu baru. Bila kita uruskan sendiri stok dan poskan barulah kita tahu ragamnya suplier dan biz partner kita kan. Syukur alhamdulillah, majority biz partner saya sangat baik. Sangat saya hormati. Kami semua dah bersama sangat lama dan bagi biz partner yang baru khususnya khas untuk Shopee juga banyak membantu saya sendiri. Maka, memang benarlah dalam bisnes ini kita perlukan rakan dan support yang baik maka barulah kita dapat berjaya. Bina networking sambil belajar bersama-sama. Adakan hubungan yang baik semasa rakan bisnes anda kerana itu merupakan tunggak utama dalam sesuatu partnership.


Jika anda tiada produk dan nak tambah produk di kedai shopee anda, bolehlah letak produk DMS juga. Komisyen saya dapat berikan as dropship DMS dengan percuma postage khas di Shopee ialah sebanyak 20% dari harga asal DMS. Tidak perlu pening kepala nak poskan barang atau setkan postage. Hanya uploadkan sahaja produk kami ke kedai Shopee anda dan rajinkan share dari Shopee ke media sosial selain rajin boost 4 jam produk jualan anda.
Read More

12/21/2017

Skincare 3 in 1 DMS ONE - Ready Stock



DMS ONE
—----------------------
๐Ÿ”…Sabun kolagen 40g++
๐Ÿ”…Krim siang 30g
๐Ÿ”…Krim malam 30g
.
๐Ÿ’› Kaya dgn Vitamin C (ekstrak buah-buahan)
๐Ÿ’› Lebih kolagen
๐Ÿ’› Mengandungi beeswax (lilin lebah@madu)
๐Ÿ’› Sesuai utk semua jenis kulit, termasuk yg mengalami eczema & alergi
๐Ÿ’› Sesuai utk lelaki & wanita, remaja seawal 12 tahun
๐Ÿ’› Kesan seawal 3-7 hari
๐Ÿ’› Sangat rekomen kepada kulit kering, tidak disarankan kulit jenis berminyak/terlalu berminyak


SPF25 (Tahan 4 Jam Perlindungan UV)
Saranan 2x pemakaian jika tidak memakai sunblock/foundation dengan SPF40 ke atas)



Fungsi :
—------
✔️menyihatkan kulit
✔️membantu kelembapan kulit
✔️mencerahkan kulit
✔️menghalang unsur pigmen hitam pada kulit
✔️anti penuaan
✔️anti kedutan
✔️melindungi kulit dari UV
✔️merawat masalah kulit
✔️menegang dan menganjalkan kulit
✔️meratakan tona kulit
✔️menjadikan kulit lebih cerah berseri
✔️memudarkan parut jerawat dan jeragat
✔️wajah sentiasa anjal dan gebu


DMSONE BY #dms360
—---------------------

๐Ÿ EKSTRAK BUAH-BUAHAN
yang kaya dengan vitamin A dan C ini bertindak utk menggantikan sel-sel kulit mati kepada sel kulit baru yang lebih anjal dan cerah.

✅BAHAN UTAMA✅
—-------------------

☀️KRIM SIANG☀️

Mengandungi protein bijan (sesame protein) yang berupaya mengurangkan kesan yang disebabkan oleh terapi radiasi dan meneutralkan radikal bebas oksigen selain mampu menghalang pertumbuhan jerawat/ jeragat. Jika disapu pada kulit muka ia mampu mengurangkan kedutan di muka .

Mengandungi titanium dioxide berpotensi tinggi utk mengatasi masalah alergi atau sensitif di muka .

๐ŸŒœKRIM MALAM๐ŸŒ›

Krim mlm yang sangat bertindak aktif ini mengandungi BEESWAX ataupun LILIN LEBAH@Madu yang kaya dengan Vitamin A. Ia mampu utk merawat kulit seperti jerawat secara efektif. Ia juga membantu anda mengekalkan kulit agar lembab dan menggantikan sel kulit mati dan melindungi kulit dari kerosakan  sinar matahari. 

Kandungan anti bakteria ,anti inflamasi dan sifat antioksidan yg terdapat dalam lilin madu sangat bermanfaat bagi kulit wajah seperti jerawat eczema dan kulit kering. 

Penggunaan berterusan mampu mempercepatkan proses pemulihan kulit wajah dgn cepat dan selamat.

๐Ÿ’ฅSABUN KOLAGEN๐Ÿ’ฅ

Bahan yang terkandung dalam sbn kolagen iaitu sodium palmitate. Bahan ini digunakan kerana mempunyai sifat yang mampu membersihkan, menyingkirkan serta melembutkan  kulit wajah. Ia berasaskan dari minyak inti sawit yang bertindak luar biasa bagi mengekalkan lembutan kulit wajah tanpa bilasan berulang.

Mengandungi estrak buah-buahan seperti cucumis melo(melon), buah zaitun dan oil fruit yang kaya dengan vitamin A, C. Haruman kekal dari sabun ini mengandungi pati buah-buahan dapat menyegarkan kulit muka  dan  menggabungkan bahan yang mampu mengangkat sel kulit mati dan sebagai sabun anti jerawat dgn kandungan lainnya yang melembabkan dan merawat  masalah kulit dengan cepat serta menyingkirkan sel kulit mati, tanpa bilasan berulang kali dan menyerap lebih cepat.

Mengurangi dan memulihkan masalah pada kulit muka dengan tona wajah yang sekata.




Harga : RM 150.00
Postage : RM 7 SEM/ RM 11 SEM





Tempah hari ini! Percuma Penghantaran Semenanjung!
+ RM 5 Sabah Sarawak


RM 157  / RM 140 SEM
RM 161  / RM 155 SABAH SARAWAK






Apa kata pelanggan DMSONE kami?








Read More

12/19/2017

Skincare 3in1 Dermax Superskin 360 (DMS360) - PRE ORDER DMSVIRAL Kini Dibuka



Perkenalkan Dermax Superskin 360 (DMS360 Skincare)


Korean Dermatologi
KKM Approve
International Brand Award 2014




Produk ini bakal dikeluarkan pada Januari 2018
dengan packaging baru dan nama baru


Perkenalkan DMSViral #dmsviral


Kami buka pre order mulai hari ini







Limited Stok

Malah anda tidak akan dapat produk ini di mana-mana kedai ya
Usah terbeli produk tiruan DMS


DMS 360 #dmsviral TERBUKTI mampu merawat:


✔️Jerawat / Parut Jerawat
✔️ Blackhead / Whitehead
✔️ Cela / Tompokan Hitam
✔️ Liang Pori Terbuka
✔️ Jeragat / Pigmentasi
✔️ Mencerahkan Kulit
✔️ Sesuai Untuk Kulit Sensitif / Kering / Berminyak
✔️ Meratakan Tona Kulit Muka
✔️ Mengurangkan Kedutan / Garisan Halus
✔️ Mengawal Minyak Berlebihan
✔️ Memberi Kelembapan Kulit
✔️ Memperbaiki / Mengaktifkan Sel Kulit Yg Rosak
✔️ Melambatkan Proses Penuaan
✔️ Menegangkan Kulit Muka.

SUPER CREAM (DAY & NIGHT CREAM) EFEKTIF UNTUK :
—------------------------------------—
– Mencerah & menyerikan wajah
– Menghilangkan pigmentasi yang tebal
– Menghapuskan jerawat dengan berkesan
– Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit secara semulajadi
– Menjadikan kulit lebih awet muda dan anjal

SABUN COLLAGEN DMS UNTUK RAWATAN WAJAH
—------------------------------—
- lembut
- wangi
- buih2 yg halus
- memngecutkan jerawat
- mematikan jerawat
- mencerahkan wajah
- menegangkan
- memudarkan bekas2 parut

SET TERLARIS ini mempunyai
—---------------------------—
1. Krim Siang (20g)
2. Krim Malam (20g)
3. Sabun Honeydew (30g)

Bahan semulajadi
✔️ Pati sarang burung
✔️ Ektrak Honeydew
✔️ Glutathione
✔️ Kolagen

SPF25 (Tahan 4 Jam Perlindungan UV)
Saranan 2x pemakaian jika tidak memakai sunblock/foundation dengan SPF40 ke atas)


JIMAT TAHAN 3 BULAN PENGGUNAAN!!



Harga : RM 139.00
Postage : RM 7 SEM/ RM 11 SEM



Tempah hari ini! Percuma Penghantaran Semenanjung!
+ RM 5 Sabah Sarawak


RM 146  / RM 139 SEM
RM 150  / 144 RM SABAH SARAWAK




Apa kata pelanggan DMSViral kami?












Read More

11/23/2017

Tawaran Dropship dan Mini Agen DMS360


Salam

Jika anda berminat dalam bidang kecantikan, pelangsingan dan kesihatan. Semuanya ada di DMS360. Produk terviral di Malaysia sejak tahun 2014. Produk kecantikan kami 2x memenangi anugerah antarabangsa (2014 & 2017).







Produk bebas bahan kimia.
selamat
berkesan
ribuan testimoni




Jana pendapatan sebagai dropship kami atau menjadi agen serendah RM400 sahaja.

komisyen DS - 15%
komisyen mini agen - 20%





Hubungi terus 0189100852
Emme Marina
Stokis VIP DMSONE Skinworks


bimbingan marketing dan produk diberikan. Skrip iklan-iklan juga sentiasa ada.


berniaga dengan bijak.
jana pendapatan dengan dms viral


#dmsviral #gsviral
Read More

3/29/2017

Apa itu Dropship?

APA ITU DROPSHIP???

❎ Tak perlu pergi pos barang.
❎ Tak perlu simpan stok kat rumah.
❎ Tak perlu fikir nak 'restock' barang.
❎ Tak perlu buat 'stock listing'.
❎ Tak perlu photoshoot produk.
❎Tak perlu susah-susah nak fikir ayat iklan sebab Iklan Dah Autopost di fb.Semua leader yang buatkan.
.
.
.
Dah semua tak perlu, habis apa yang dropship dapat?? 

✔ Komisen 
✔ Group santai untuk timba ilmu.
✔ Gambar dan butiran produk secara percuma
✔ Peluang memulakan perniagaan dari rumah sambil jaga anak-anak.
✔ Selok belok dunia perniagaan.

P/s:Siapkan akaun untuk online banking bagi memudahkan untuk cek transaksi bank dan pemindahan baki.

Keutamaan diberikan pada yang benar-benar nak meniaga ,jana income ,rajin beriklan dan rajin online ya.

Mahu berniaga produk DMS360? 

Pendaftaran dibuka.

Syarat ketat kami, jujur, amanah dan jaga hubungan dengan Pencipta. 

Hubungi saya 
Stokis Leader DMS360 DMSONE

Hanya yang original sahaja

0189100852


Read More

2/11/2017

Bagaimana Jadi Dropshipper Berjaya (part 4)

#IAmExclusiveDropship
Part 4

Facebook profile ni kita anggap macam kedai kita.

dan wall kita tu ibarat muka depan kedai kita yang kita kena buat nampak menarik supaya orang suka lalu depan kedai kita dan bertuahnya dia akan masuk membeli.
Masuk membeli ni ibarat dia PM kita.

sebab kita nak nampak exclusive, kita bukan sekadar kena jaga gambar profile FB kita, malah status pun di ambil kira.

Saya rasa semua dah sedia tau waktu pagi sesuai posting kata2 motivasi .
waktu hampir lunch ,promosikan produk.
Waktu petang kongsikan sesuatu yang menarik seperti lawak jenaka dan malam boleh promosi dan juga sharing kerana malam trafik paling tinggi orang buka facebook.

isu paling biasa diterima ,
" kami tak tau nak buat ayat"

untuk kata2 motivasi dan lawak jenaka , anda google ja atau boleh copy paste dari page2 yang beratus ribu like @ juta like.

Macam saya sendiri, saya suka page prof muhaya dan dr fadzilah kamsah.

bila saya baca status beliau yang saya rasa "terkesan" dan sesuai untuk saya post di wall, saya akan post.

Letakkan credit atau tag nama fb beliau di bahagian bawah.  Walaupun mereka tak pernah isukan kenapa copy atau wajib kena kredit . kita letak juga sebab hormati idea yang diilhamkan. Tapi kalau ada yang memang tak suka kita copy dan credit, dia nak share ja boleh.. kita hormati apa dia nak , ok? ��

Bab nak promote produk ni , awal2 berniaga adalah normal untuk tak pandai karang ayat. Usah susah hati.

yang penting elakkan tanda seru dan tanda soal berulang kali  walaupun kita sangat teruja.

Dalam masa yang sama, setiap kali baca status orang lain promosikan produk yang ramai orang komen dan like cuba perhatikan cara dia posting.

Tak apa, ini adalah proses pembelajaran. Yang penting berani untuk mulakan. Lepas tu belajar la dari guru yang mahir dalam bidang copywriting��

lama2 kita akan mahir, Insyaallah. Doa pada Allah, ilhamkan idea pada kita dan buka minda kita supaya mudah faham dan boleh praktikkan terus.

semuanya dengan izin Allah. Kalau dah belajar dengan guru sehebat mana pun berkaitan copywriting tapi Allah tak buka minda kita untuk mudah faham, susah tu. Sebab tu bila belajar, kena tau adab berguru .

Memang ilmu yang guru kita beri tu , bukan milik dia, milik Allah . Tapi Kenapa Allah ilham kan pada dia bukan kita? ��

Hormati guru bukan bermaksud bodek, tapi jaga air muka guru, doakan guru, hargai apa guru beri idea pada bisnes kita, .

Guru manusia biasa yang kadang2 ada buat salah dan silap juga. Kita follow apa yang kita boleh follow. Tak perlu mengutuk guru. Kita bukan nak penghargaan dari guru tapi kita nak keberkatan dari Allah. Bila Allah berkat ilmu yang kita dapat, kita buat sikit ja.Hasil sangat superb.

bayangkan, kisah dropship exclusive ni, Allah ilhamkan saya ketika saya iron baju ja tau��. Allah nak beri ilham ni dekat mana2 pun boleh dan syukur boleh karang sampai part 4 ni pun Allah hadirkan ilham untuk menulis supaya anda yang baca ni dapat manfaatnya.

Hebat kan Allah? ��
Terima kasih Allah.
Percayalah, anda adalah insan yang Allah pilih untuk baca dan posting ni ��

jika terkesan dengan part 4 ni
komen bawah
Terima kasih Allah ��



Read More

Bagaimana Jadi Dropshipper Berjaya (part 3)

I Am Exclusive Dropship
(Part 3)

Bila kita bermula berniaga online, kita kena setkan ini permulaan branding kita.

Kenapa perlu branding dari awal?
supaya orang ingat kita
supaya orang ingat kita
supaya orang ingat kita

apa jadi bila orang ingat kita?
✔️orang akan cari kita bila dia nak beli produk tersebut.
✔️Customer yang dah beli akan mudah rekeman kita dekat kawan2 dia .
✔️orang akan selalu masuk wall kita.

Kalau kita TAK bermula dari dropship branding diri, bila kita nak bermula?

Time stokis baru nak branding? Lambat dah...

kita kan suka cepat
nak duit pun nak cepat
so kena usaha dari awal la
kalau tengah baca ni tak mula lagi camna?
nak mula dari bila?

S E K A R A N G!

macam mana caranya?

Profile picture, letak lah gambar diri. Allah dah cipta wajah kita cantik, kenapa nak malu2 letak gambar kucing? Kenapa nak letak gambar kereta? Manusia ni suka tengok dengan siapa dia berurusan.

Melainkan kalau pakai niqab, dan memang tak nak letak wajah sendiri, letaklah logo nama. Buat dari awal logo nama sendiri. Saya dulu brandkan " dms showcase" sehingga facebook suruh tukar nama, saya terpaksa brandkan nama marziana shukri pula.

penting sangat ke  gambar facebook profile ni?
yup sebab tu first impression orang dekat kita. Bila kita komen di wall orang pun akan nampak muka dulu.

Ada orang yang memang setahun sekali ja tukar gambar profile picture dia . Sampai orang ingat nama dan gambar dia.

gambar profile picture sangat penting!
Satu part ja sentuh pasal gambar profile picture ni.

Kalau nak lagi exclusive, ambik gambar dari studio. Lagi orang rasa ni tak macam dropship ni..

boleh semua?
Bagi yang dah tau dan dah buat. Ni revision la ya. bagi yang belum ni sangat penting ya.

Next saya up pasal status plak ya.
Ramai dropship kata , " saya tak da idea nak up status apa"
"saya tak reti nak karang ayat"

Bersambung part 4



Read More

1/27/2016

Jom Jana Pendapatan Online

JOM KITA JANA INCOME ONLINE
TIADA ALASAN UNTUK BERJAYA
TIADA YG MUDAH DALAM DUNIA INI JIKA NAK MAJU
BERMINAT WHATSAPP 0189100852


Mari kawan-kawan..
Produk dms bukan sahaja terhad pada produk kecantikan tetapi supplement dalaman wanita dan produk kuruskan badan tauu

In shaa Allah
Terbaik.

Jika ingin berjaya anda perlu keluar dari kepompong malas dan malu mencuba.


Read More

12/22/2015

Peluang Tambah Pendapatan secara Dropship

Assalamualaikum

Adakah kalian sedang mencari-cari peluang menambah pendapatan?

Tidak kira sama ada anda sedang bekerja atau surirumah mahupun pelajar dan tidak bekerja. Ini adalah pelauang bagi anda semua.

In shaa Allah tiada yuran atau modal dikeluarkan dari pihak anda. Cukuplah sekadar ada teknologi handphone atau notebook dan internet.

Saya membuka peluang menambah pendapatan bersama saya secara dropship.

Apa itu dropship?

Dropship bermaksud anda tidak perlukan;
- modal
- simpan stok
- packing stok
- pos stok

Jadi bagaimana anda lakukan?

Mudah sahaja. Anda hanya perlu lakukan promosi kepada rakan-rakan secara offline atau online dan ambil tempahan mereka. Apabila tempahan berjaya dibuat, pihak saya akan lakukan packing dan pengeposan bagi pihak anda.

Proses ini dinamakan untung di atas angin.

Produk jualan dropship yang saya buka beserta komisyennya ialah;
1. Produk DMS (komisyen 15%)
2. Inayah milk booster - kurus sambil tambah susu badan (komisyen RM20)
3. Radio digital islamik (komisyen RM20)
4. Stevia (komisyen RM30)

Berminat?
Hubungi saya Emme Marina Mohamad
0189100852


Read More

11/28/2015

Tips Mula Bisnes Dropship

Tip mula bisnes dropship


Pelbagaikan medium pemasaran

Jangan bergantung kepada satu cara sahaja.

1. Facebook /fanpage untuk perkenalkan produk kita kepada rakan, family.

2. Blog - untuk pembaca dan bakal pembeli di carian google

3. Instagram

Boleh boleh...
.
.
Jom belajar lanjut dalam kelas online blog bisnes ABDR


Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com