Showing posts with label Emas Orodesign. Show all posts
Showing posts with label Emas Orodesign. Show all posts

Murahnya Harga Upah Emas di Orodesign

Sejak ada ilmu emas sedikit sebanyak menjadi dealer emas orodesign ni kan. Kita mulalah ada celik emas. Celik minda sekalilah perihal emas ni. Banyak sharing dari leader dan HQ untuk dealer-dealer orodesign. Alhamdulillah. Bersyukur sangat-sangat, jika tidak mahu ditipu hidup-hidup bayar mahal daripada nilai sebenar.


Saya ada juga kadangkalanya singgah ke kedai emas atau bertanya secara online kedai-kedai emas fizikal kan. Kedai ada NAMA atau kedai-kedai emas orang kita.


Bila lihat harga rendah ni memang best tau. Memukau. Bila tengok pula, promosi harga emas tanpa upah. Aduhai terpesona lagi. Tapi walau apa pun promosi yang dijalankan. Wajiblah kita mengambil tahu kos upah dan kos emas semasa dan bandingkan harganya. Biarlah tak dapat emas tu segera tapi jangan nanti menyesal bila digadai harganya tak seberapa.


Alkisahnya, di orodesign belum lagi saya lihat harga upah melebihi RM500 walaupun beratnya, atau designnya up to date. Contohlah kan, gelang ketum yang bukan main viral lagi awal tahun 2021. Upahnya di Orodesign baru RM 490 bagi berat 45.58 gram.




Jadi bagaimana cara nak kira sama ada pembelian barang kemas anda berbaloi atau tidak?



Cuci mata lihat barang kemas di orodesign, design cantik, harga upah pun murah :) Jadi dealer orodesign, lagilah murah tahu.





gelang rantai tangan RT coco


rantai tangan emas jenis bangle 916








gelang tangan RT Ketum dan cincin ketum






rantai tangan emas 916 orodesign


Cantikkan?
Harga upah emas 916 serendah RM50 pun ada.


Orodesign Sama Ke Dengan Powergold?

ORODESIGN TAK SAMA DENGAN POWERGOLD






Powergold adalah pemasar kepada produk Amethyts sebelum ni. Sebuah syarikat MLM. 


Amethyst -> powergold -> stokis -> ahli -> customer.


So harga sampai pada stokis dan ahli pastinya berbeza. 


Kini Amethyts dah tak supply emas pada Powergold atau mana² company MLM. 


Amethyts perkenalkan Orodesign. Direct Amethyts. 100% TRADING.


Harga juga terus pada dealer Orodesign. 


Harap dapat membantu.


 Ini yang Syarikat Amethyst banyak terima soalan.


Powergold ni bisnes MLM yang membeli emas dari kilang Amethyst. Maksudnya kilang Amethyst sekadar pembekal kepada kedai² emas terpilih termasuk networkers. Bila ada isu powergold diband, jadi nama kilang juga terpalit. Sebabnya Powergold bawa nama Amethyst di setiap plan marketing mereka. Sejak kes powergold ni, kilang dah tak mahu collabrate mana² bisnes MLM. Itu sebab kilang wujudkan program dealer mereka sendiri iaitu Orodesign.


Soalan 1: Adakah orodesign sama dengan powergold?


Jawapan ➡ Orodesign tak sama dengan powergold. Orodesign program pertama diusahakan direct kilang pada april 2018 untuk supply emas direct kepada dealer secara trading 100%.


Soalan 2: Siapa pemilik Kilang Amethsyt?


Jawapan ➡ owner Amethyst ialah en Azrul Azmi.


Ok berbalik pada kenapa bila nak ARRAHNU , Kenapa ada terima dan ada yang tak?


➡ Bank rakyat tak terima sebab dia ada MOU dengan company tertentu..

Ada dalam senarai kertas diorang, diorng ok ja..


➡ Pejabat Pos pun sama, ada MOU dengan company lain..


➡ Yapeim pulak dia ada keluarkan goldbar sendiri.. so memang dia nak org beli goldbar dia untuk memudahkan ahli² dia arrahnu goldbar tu.


Tapi TIGA2 DI ATAS NI , kalau kalian kata SAYA NAK JUAL harga berapa? 


Tiba² diorang boleh beli.. sedangkan bila nak Arrahnu diorang tak terima.


Kt sini bukan isu EMAS AMETHYST TAK LAKU atau TAK TULEN tapi sebab MARKETING .


Dealer² perlu tahu dan wajib tahu bila kilang Amethsyt diiktiraf FEDMAS , bermakna EMAS KILANG ADALAH TULEN.


Pelik tapi benar , BARANG KEMAS KELUARAN KILANG AMETHYST semua tempat terima.. sebab apa? 


Sebab dekat brg kemas takde tulis nama kilang😜😜


Berniaga apa pun semua berisiko. Selagi kita hidup, selagi tu kita akan berdepan dengan risiko. Tapi macam mana nak atasi risiko? Pastinya dengan kajian ILMU seterusnya tawakal sebab yang terjadi itu adalah yang telah ditakdirkan.


Kenapa saya suka kongsi peluang jadi dealer emas direct terus dengan kilang?


Pertama - ni bukan bisnes MLM dan ianya trading semata - mata.


Kedua - urusniaga beli emas dapat emas. 


Ketiga - kilang diiktiraf FEDMAS untuk daftar ketulenan.


Keempat - Jual brg pada pelanggan, untung masuk dalam akaun kita. Bukan kilang yang pegang.


Kelima - insentif yg diberi kilang tkde syarat2 untuk dikeluarkan walaupun RM1. Suka hati nak guna bila. 


Keenam - boleh jual emas lama pada kilang tanpa ada penolakan lain walaupun emas kondisi barang tu lerai, kemek dan bengkok.


Ke tujuh - ilmu emas diberi percuma 24jam sampailah cara beli surat pajak. Kos untuk belajar ilmu emas ni nilai sebenarnya ribu2.


Ke lapan - stok emas sentiasa update 24jam. Tak melibatkan sesen pun duit kita untuk adakan stok.


Ke sembilan - keahlian takkan luput walaupun jadi dealer hanya kerana nak beli surat pajak dan taknak beli atau taknak menjual emas baru keluaran kilang.


Ke sepuluh - kita boleh keyin sendiri dalam sistem utk order. Payment selesai dan penghantaran dibuat selesai semua boleh semak dalam sistem.


Secara kesimpulannya perniagaan EMAS ni unik. Emas ni kalau kilang keluarkan takde sape nak beli, kilang tak rugi apa2 pun sebab EMAS itu DUIT.


Hasrat En Azrul nak bantu ramai orang kita CELIK EMAS supaya tak ditipu atau diambil kesempatan dengan orang lain. Kalau nak gadai barang pun buat di arrahnu islamik. Jangan di pajak gadai.


Masa seminar emas pun diajar cara nak uji KETULENAN emas.


Semoga dapat pencerahan yang terbaik..Moga kita dapat sama-sama menyimpan emas walaupun 1gram sebulan


Kalau org tanya, saya dulu ahli powergold, jadi boleh guna lagi x id utk bersama Orodesign?


Jawapan xboleh