Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label Emas Orodesign. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Emas Orodesign. Papar semua catatan

8/02/2022

Pendaftaran Program Reseller Dealer Emas Orodesign Ogos 2022 (Dibuka Sebulan Sahaja)

Rebut peluang jadi salah seorang DEALER/RESELLER EMAS ORODESIGN sekarang!!! Peluang ini dibuka sebulan sahaja sah dari 1 Ogos hingga 31 Ogos 2022. Termurah di abad ini tau. Rugi jika anda penyimpan emas goldbar atau barang kemas tak sertai keahlian Emas Orodesign ni.






Kelebihan Dealer/Reseller Emas Orodesign:

A. Dapat platform bisnes kedai emas secara online dan boleh dijalankan secara offline pun. Web dealer berdaftar www.orodesign.biz

B. Ready stok utk jualan 20 kg..... terdiri dari brg2 kemas berfashion, gold bar dan dinar emas DENGAN HARGA KILANG. Semua ini boleh di tengok di dalam website :view.orodesign.biz

C. Boleh sertai program dealer get dealer di mana setiap dealer yg diperkenalkan, kita akan dapat insentif RM150 dan setiap 1g yg mereka beli akan beri kita insentif RM1.... *(RM1/g) dan NEW DEALER automatik 

D. Diberi bimbingan untuk berfungsi seperti perjalanan aktiviti sebuah kedai emas.

E.  Tidak perlu simpan stok di tangan.

F. Semua penghantaran barang kemas kpd customer diurus door to door 100% oleh kilang. 

G. JAMINAN Beli balik 100% pada harga kilang (tinggi).

H. Tempahan brg kemas jugak diterima dan dealer boleh buat duit.

I. Emas lama juga diterima pada harga kilang dan juga dealer boleh buat untung.

J. Dealer boleh buat pertukaran Pay With Gold iaitu pertukaran goldbar, dinar, coin kepada barang kemas tanpa ada susut nilai pada goldbar, dinar dan coin tersebut.

K. Dalam kursus kami juga ajar bagaimana utk beli surat pajak dan buat untung dgnnya.

L. Dari semasa ke semasa akan ada Happy Hour Sale dgn harga special utk dealer sahaja.


Kenapa pilih Jadi Ahli Emas Orodesign/MAA?


(1) Pemilik MAA PRECIOUS METALS; EN AZRUL BIN AZMI berpengalaman dalam industri emas Malaysia lebih 20 tahun.

(2) 100% milik bumiputra beragama islam. Pengeluar zakat emas dan perniagaan setiap tahun. InsyaAllah membantu ekonomi Islam.

(3) Harga emas 916/999 antara yang termurah di pasaran.

(4) Mempunyai rangkaian besar, ada ribuan dealer seluruh Malaysia setakat ini.

(5) Ketulenan emas terjamin.

(6) Produk mesra ArRahnu

(7) 100% belian balik oleh syarikat

(8) Tiada paksaan membeli. 

Semua kelebihan ini dinikmati oleh dealer Orodesign dengan hanya RM399 sahaja.


Ya! 


RM399 SAHAJA SEUMUR HIDUP, 

✔️BUKAN MLM,  

✔️BELI TERUS DARI KILANG EMAS. 


Siapakah yg boleh join program Orodesign ni?


Program ni boleh disertai oleh siapa saja terutamanya :

1. Gold Saver : mereka yg suka beli emas utk pakai dan simpan.

2. Gold Invester : yg beli pada harga murah dan jual pd harga tinggi.

3. Gold Dealer : yg jual beli emas samada secara online mahupun offline.

4. Networker : yg berpengalaman yg ingin memanfaatkan dealer get dealer program.


Pengambilan Dealer dibuka adalah mengikut Kuota HQ

Jom rebut peluang keemasan ni 


www.wasap.my/60189100852/NakJadiDealer


Sila isi maklumat utk pendaftaran Dealer Emas Orodesign๐Ÿ‘‡


Username : 

Nama Penuh: 

No IC: 

Alamat Penuh : 

No telefon : 

Email :


Sila snap gambar kad pengenalan depan sahaja bagi tujuan verify oleh pihak kilang‼️. IC tersebut akan di "watermark" untuk  keselamatan.


Siapa dan Apakah Program Syarikat Emas ORODESIGN?

Q : Apa itu Orodesign?

A : Orodesign ialah platform Emas yang berada di market Malaysia. Program USAHAWAN EMAS milik penuh Kilang Emas Amethyts di bawah Syarikat Amethyst Training &  Consultancy. 

HQ Amethyts Training & Consultancy di Taman Sungai Dua Utama, Butterworth, Penang. 


Trivago ada kedai? Grab ada kedai? Food Panda ada restoren?. Jadi Orodesign macam itulah.


Q : Nak daftar jadi dropship kena bayar ke?

A : Tidak. Pendaftaran percuma


Q : Kalau daftar dropship apa kelebihannya?

A : Dropship dapat untung runcit hasil jual emas kepada customer. Jual bawah harga pasaran. Dropship beli ikut harga jadual yang di update setiap hari. Klik laman web http://view.orodesign.biz . Kalau berminat dengan item, snap dan send gambar pada dealer. Dealer akan buat tempahan.


Q : Cara pembayaran macam mana?

A : Bayaran ke akaun dealer. Dealer akan buat bayaran ke Master Dealer (MD). MD akan approve bayaran pada kilang. Kilang akan poskan emas pada customer ikut alamat diberi.


Q : Macam mana nak buat duit yang besar melalui Platform Orodesign?

A : Ya boleh. Jadi dealer Orodesign.


Q : Macam mana nak jadi Dealer?

A : Pembayaran RM399 sekali seumur hidup.


Q : Macam mana nak mendaftar dealer?

A : Buat bayaran RM399 kepada orang yang perkenalkan Orodesign. Maklumat seperti nama, no kad pengenalan, alamat diperlukan untuk pendaftaran dealer.


Q : Apa yang saya dapat selepas daftar dealer?

A : Anda layak memiliki emas harga kilang walaupun beli sekecil 0.25g emas. Dapat platform bisnes kedai emas secara online dan boleh dijalankan secara offline pun. *Ready stok* untuk jualan 13 kg terdiri daripada barang2 kemas berfashion, gold bar dan dinar emas. Semua ini boleh di tengok di dalam website : https://view.orodesign.biz . Diberi bimbingan untuk berfungsi seperti perjalanan aktiviti sebuah kedai emas. Tidak perlu simpan stok ditangan. Semua *penghantaran* barang kemas kepada customer diurus door to door *100% oleh kilang*. *JAMINAN* Beli balik 100% pada harga kilang (tinggi). *Tempahan* barang kemas jugak diterima dan dealer boleh buat duit. Dari masa ke masa akan ada *Happy Hour Sale* dengan harga speacial untuk dealer sahaja.


Q : Lagi?

Jana pendapatan lumayan dengan emas lama dan surat pajak. Emas lama juga diterima pada harga kilang dan juga dealer boleh buat untung. Diajar juga agaimana untuk beli *surat pajak* dan buat untung dengannya.


Q : Apa lagi ya?

A : Ada 1 lagi pangkat selepas dealer Orodesign iaitu MD (Master Dealer). Mendapat lebih besar komisen dan upah2 yang lain.


Q : Bila boleh daftar?

A : Bila2 masa sahaja dalam tempoh 1 Ogos - 31 Ogos 2022 sahaja.


Q : Ya...saya nak daftar dan nak cuba berniaga dengan platform ni. Doakan saya ya..


๐Ÿ…ฐ️Anda boleh daftar saja secara percuma menjadi dropship terus boleh buat duit dengan cara jual barang dalam katalog produk https://view.orodesign.biz

@

๐Ÿ…ฑ️Anda boleh daftar dealer RM399 sekali seumur hidup dengan pelbagai cabang niaga menanti yang boleh datangkan keuntungan.


Anda ada pilihan..

Dropship....untung nipis melalui jualan emas sahaja.


Dealer.......untung besar dengan pelbagai cabang niaga.


A : Insyaallah. Semoga berjaya.


Wasap saya nk daftar dealer emas :


http://www.wasap.my/60189100852/JadiDealerKilang

Read More

3/31/2021

Murahnya Harga Upah Emas di Orodesign

Sejak ada ilmu emas sedikit sebanyak menjadi dealer emas orodesign ni kan. Kita mulalah ada celik emas. Celik minda sekalilah perihal emas ni. Banyak sharing dari leader dan HQ untuk dealer-dealer orodesign. Alhamdulillah. Bersyukur sangat-sangat, jika tidak mahu ditipu hidup-hidup bayar mahal daripada nilai sebenar.


Saya ada juga kadangkalanya singgah ke kedai emas atau bertanya secara online kedai-kedai emas fizikal kan. Kedai ada NAMA atau kedai-kedai emas orang kita.


Bila lihat harga rendah ni memang best tau. Memukau. Bila tengok pula, promosi harga emas tanpa upah. Aduhai terpesona lagi. Tapi walau apa pun promosi yang dijalankan. Wajiblah kita mengambil tahu kos upah dan kos emas semasa dan bandingkan harganya. Biarlah tak dapat emas tu segera tapi jangan nanti menyesal bila digadai harganya tak seberapa.


Alkisahnya, di orodesign belum lagi saya lihat harga upah melebihi RM500 walaupun beratnya, atau designnya up to date. Contohlah kan, gelang ketum yang bukan main viral lagi awal tahun 2021. Upahnya di Orodesign baru RM 490 bagi berat 45.58 gram.




Jadi bagaimana cara nak kira sama ada pembelian barang kemas anda berbaloi atau tidak?



Cuci mata lihat barang kemas di orodesign, design cantik, harga upah pun murah :) Jadi dealer orodesign, lagilah murah tahu.





gelang rantai tangan RT coco


rantai tangan emas jenis bangle 916








gelang tangan RT Ketum dan cincin ketum






rantai tangan emas 916 orodesign


Cantikkan?
Harga upah emas 916 serendah RM50 pun ada.


Read More

10/24/2020

Orodesign Sama Ke Dengan Powergold?

ORODESIGN TAK SAMA DENGAN POWERGOLD






Powergold adalah pemasar kepada produk Amethyts sebelum ni. Sebuah syarikat MLM. 


Amethyst -> powergold -> stokis -> ahli -> customer.


So harga sampai pada stokis dan ahli pastinya berbeza. 


Kini Amethyts dah tak supply emas pada Powergold atau mana² company MLM. 


Amethyts perkenalkan Orodesign. Direct Amethyts. 100% TRADING.


Harga juga terus pada dealer Orodesign. 


Harap dapat membantu.


 Ini yang Syarikat Amethyst banyak terima soalan.


Powergold ni bisnes MLM yang membeli emas dari kilang Amethyst. Maksudnya kilang Amethyst sekadar pembekal kepada kedai² emas terpilih termasuk networkers. Bila ada isu powergold diband, jadi nama kilang juga terpalit. Sebabnya Powergold bawa nama Amethyst di setiap plan marketing mereka. Sejak kes powergold ni, kilang dah tak mahu collabrate mana² bisnes MLM. Itu sebab kilang wujudkan program dealer mereka sendiri iaitu Orodesign.


Soalan 1: Adakah orodesign sama dengan powergold?


Jawapan ➡ Orodesign tak sama dengan powergold. Orodesign program pertama diusahakan direct kilang pada april 2018 untuk supply emas direct kepada dealer secara trading 100%.


Soalan 2: Siapa pemilik Kilang Amethsyt?


Jawapan ➡ owner Amethyst ialah en Azrul Azmi.


Ok berbalik pada kenapa bila nak ARRAHNU , Kenapa ada terima dan ada yang tak?


➡ Bank rakyat tak terima sebab dia ada MOU dengan company tertentu..

Ada dalam senarai kertas diorang, diorng ok ja..


➡ Pejabat Pos pun sama, ada MOU dengan company lain..


➡ Yapeim pulak dia ada keluarkan goldbar sendiri.. so memang dia nak org beli goldbar dia untuk memudahkan ahli² dia arrahnu goldbar tu.


Tapi TIGA2 DI ATAS NI , kalau kalian kata SAYA NAK JUAL harga berapa? 


Tiba² diorang boleh beli.. sedangkan bila nak Arrahnu diorang tak terima.


Kt sini bukan isu EMAS AMETHYST TAK LAKU atau TAK TULEN tapi sebab MARKETING .


Dealer² perlu tahu dan wajib tahu bila kilang Amethsyt diiktiraf FEDMAS , bermakna EMAS KILANG ADALAH TULEN.


Pelik tapi benar , BARANG KEMAS KELUARAN KILANG AMETHYST semua tempat terima.. sebab apa? 


Sebab dekat brg kemas takde tulis nama kilang๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ


Berniaga apa pun semua berisiko. Selagi kita hidup, selagi tu kita akan berdepan dengan risiko. Tapi macam mana nak atasi risiko? Pastinya dengan kajian ILMU seterusnya tawakal sebab yang terjadi itu adalah yang telah ditakdirkan.


Kenapa saya suka kongsi peluang jadi dealer emas direct terus dengan kilang?


Pertama - ni bukan bisnes MLM dan ianya trading semata - mata.


Kedua - urusniaga beli emas dapat emas. 


Ketiga - kilang diiktiraf FEDMAS untuk daftar ketulenan.


Keempat - Jual brg pada pelanggan, untung masuk dalam akaun kita. Bukan kilang yang pegang.


Kelima - insentif yg diberi kilang tkde syarat2 untuk dikeluarkan walaupun RM1. Suka hati nak guna bila. 


Keenam - boleh jual emas lama pada kilang tanpa ada penolakan lain walaupun emas kondisi barang tu lerai, kemek dan bengkok.


Ke tujuh - ilmu emas diberi percuma 24jam sampailah cara beli surat pajak. Kos untuk belajar ilmu emas ni nilai sebenarnya ribu2.


Ke lapan - stok emas sentiasa update 24jam. Tak melibatkan sesen pun duit kita untuk adakan stok.


Ke sembilan - keahlian takkan luput walaupun jadi dealer hanya kerana nak beli surat pajak dan taknak beli atau taknak menjual emas baru keluaran kilang.


Ke sepuluh - kita boleh keyin sendiri dalam sistem utk order. Payment selesai dan penghantaran dibuat selesai semua boleh semak dalam sistem.


Secara kesimpulannya perniagaan EMAS ni unik. Emas ni kalau kilang keluarkan takde sape nak beli, kilang tak rugi apa2 pun sebab EMAS itu DUIT.


Hasrat En Azrul nak bantu ramai orang kita CELIK EMAS supaya tak ditipu atau diambil kesempatan dengan orang lain. Kalau nak gadai barang pun buat di arrahnu islamik. Jangan di pajak gadai.


Masa seminar emas pun diajar cara nak uji KETULENAN emas.


Semoga dapat pencerahan yang terbaik..Moga kita dapat sama-sama menyimpan emas walaupun 1gram sebulan


Kalau org tanya, saya dulu ahli powergold, jadi boleh guna lagi x id utk bersama Orodesign?


Jawapan xboleh

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com