Showing posts with label Facebook. Show all posts
Showing posts with label Facebook. Show all posts

Friday, May 29, 2020

Kemaskini Facebook Page Punyalah Banyak Page!

May 29, 2020 0 Comments
Sepertimana blog jualan saya ada banyak (lebih 5 ke 10 blog entah), begitu jugalah facebook page bisnes saya. Setiap niche atau brand atau syarikat akan ada 1 facebook page dan blog jualan tersendiri. Setiap satu tidak boleh digabungkan kerana ia memerlukan fokus niche tersendiri. 


Hari ini saya nak buanglah mana-mana yang sudah tidak aktif. Facebook page client pun nak removekan diri sudah. Mereka sudah pandai menguruskan Fb page masing-masing. Tugas saya sudah selesai.


Jika saya tak remove diri saya sebagai admin FB page client, nanti semua notis akan saya terima. Pening juga kepala kita kan?


Fb page sendiri juga ada banyak, sudah tiba masa untuk kemaskini dan fokus pada yang aktif sahaja. 


Anda bagaimana?


Sudah ada FB page sendiri?


Mari saya kongsikan kenapa anda perlu buat FB page anda jika anda nak berjaya dalam bisnes online. Boleh baca perkongsian saya di sini 






facebook page untuk bisnes online

Thursday, September 13, 2018

Iklankan Video Secara Auto Post Ke Facebook Group Anda

September 13, 2018 0 Comments
Bismillah

Hari ni akhirnya saya share video ke group-group Facebook menggunakan Software Viral 2.0. Selama ni pakai gambar sahaja tapi semalam kawan kat group Support Software Viral bagitau dia share video terus dapat sale. Apa lagi saya juga nak la kan

Siapa yang buat iklan tanpa nakkan sale? Cuba angkat tangan.

Semestinya setiap kali kita up status di facebook dan group beriklan di facebook kita mahukan keuntungan. Kita mahukan pelanggan. Jika anda share sebanyak mungkin dan konsisten insha Allah pasti akan ada pembelinya. Tetapi jika tiada bermakna adalah yang tak ok di mana-mana. Mungkin penulisan pengiklanan anda tidak menarik. Mungkin tidak memanggil pelanggan yang tepat. Jadi bila anda menulis iklan tersebut anda harus menulis dengan tepat. Terus membidik kepada sasaran. Namun jika iklan anda itu berbentuk umum maka anda harus titik beratkan apa keutamaan produk anda buat pelanggan anda semua.

Jom saya tunjukkan cara untuk anda beriklan secara automatik ke semua group iklan anda.

Pastikan anda dah memenuhi syarat admin group iklan tersebut kay. Bolehlah terus beriklan tanpa risau kene block atau spam dari admin.

Kerja dan fungsi Software viral 2.0 ini mudah sahaja sebenarnya. Konsep sebenarnya ialah memudahkan cara kita beriklan. Iaitu beriklan secara automatik tanpa anda perlu habiskan masa berjam-jam mengadap komputer atau handphone. Agak-agak la kan kalau ada 100 group facebook berapa lama korang nak duduk depan handphone dan share kan iklan anda?

Tetapi dengan Software Viral ni, semua iklan anda boleh disetkan secara jadual atau tidak berjadual dan boleh berjalan tanpa pengawasan anda. Anda setkan pertama kali sahaja dan tekan "POST NOW" selepas itu iklan anda akan dipostkan ke semua iklan yang anda pilih dan iklan ini berjalan secara automatik. Lepas tu anda nak buat apa, kerja rumah ke, uruskan kerja harian anda ke. Teruskan sahaja tanpa kerisauan.

Iklan anda berjaya dilakukan dan masa anda tidak terbuang begitu sahaja. Selepas itu, jika ada tempahan sama ada melalui facebook atau pelanggan wasap anda anda boleh follow up kemudian.


Iklan menggunakan video berjaya dipostkan ke group2 beriklan di facebook menggunakan autopost facebook software viral

Cara nak setting mudah sahaja. siapkan iklan anda dan masukkan link video
bila dah berjaya lihat warna hijau. anda clik pada anak panah berwarna biru

Selain itu ada keluar notis di facebook anda bahawa iklan video anda telah berjaya dibuat.

Mudah sahajakan? Semua orang bercakap tentang automasikan bisnes. Nak auto bukan mudah. Ianya perlukan modal, tools untuk anda lakukan.

Laburkan sedikit wang supaya hasilnya lumayan. Kalau masih takut untuk melabur demi keuntungan maka usahlah kita berbicara mengenai keuntungan atau hasil yang lebih besar. Software viral dengan 13 fungsi yang menarik iaitu




SOFTWARE VIRAL VERSI MOBILE DAN LAPTOP !!!

Harga asal rm328.00

Tapi kalian hanya perlu bayar rm169.00 sahaja selapas diskaun

1 AKAUN PERSONAL SOFTWARE VIRAL VERSION 2

BOLEH ADD 3 AKAUN FACEBOOK!!!

Group support selama 6 bulan

Group tutorial bervideo yang lengkap dan jelas

(BONUS PERCUMA)


  • bonus 36 ebook yang  boleh edit dan namakan dengan nama sendiri dan boleh jual semula ebook tersebut.


  • Bonus ebook 50 ayat copywriting power !! 


yuran server rm39 setahun (pecuma untuk pelanggan pertama dan bayar pada tahun hadapan hanya jika masih berminat)‼️‼️

JUMLAH = rm169.00 sahaja


Untuk mengetahui tentang produk ini lebih lanjut boleh whatsapp saya di 0189100852.

Wednesday, July 11, 2018

Upah Buatkan Facebook Fanpage

July 11, 2018 0 Comments
Assalamualaikum

Semalam dapat feedback customer yang amik servis kita tolong bukan facebook page untuk Homestay dia. Alhamdulillah katanya, customer ramai datang dari facebook.


Suka bila dapat feedback customer. Hehe

Okaylah.. Saje nak upkan entri servis buatkan facebook page ni sebenarnya. Dah lama tak up entri di blog. Pelanggan fb page ni datang dari blog ni dan whatsapp.

Kenapa saya buat servis buatkan Facebook Page?

Kadang-kadang bukan semua orang tahu buat, walaupun ada facebook personal. Adakalanya sebab masa nak buat sendiri takde, jadi upah orang lain untuk siapkan untuk anda. Ini juga antara asbab kenapa wujudnya tukang buat. Ketiga, tahu buat tetapi bukan 100% tahu, jadi bila nak buat tu antara reti tak reti.

Oleh itu saya ambil upah untuk kalian siapkan kedai facebook anda dengan harga amat berpatutan. Cas buatkan facebook page + siapkan story + 1 post di kedai fb anda hanyalah RM30 sahaja.

Murah sahaja mahar servis ni sebenarnya.

Story ini ialah saya siapkan copywriting lah untuk kedai korang. Jadi orang boleh tahu kedai ni jual apa, ada servis apa.. Jadi, bukan sekadar saya buat kedai tetapi ada isi sekali. Haa gitu. Berbaloi kan?

Anda sedang cari seseorang untuk buatkan kedai facebook anda?
Mungkin saya orangnya?

Whatsapp 0189100852

Wednesday, April 25, 2018

Servis Upah Buat Facebook Page - Kedai Online Facebook

April 25, 2018 0 Comments
Servis buat kedai Facebook Page kini dibuka. Harga berpatutan, servis buat kedai online FB page terbaik insha Allah khas buat semua peniaga facebook atau baru bermula. Jika anda tertanya-tanya kenapa anda wajib ada kedai facebook page anda tersendiri dan bukan gunakan facebook personal anda. Anda boleh baca entri ini: https://www.emmemarina.com/2018/09/apa-beza-fb-profile-dan-fb-fanpage-fb.html


#servisupahkedaifacebook


kenapa anda kena start internet marketing
Pengguna Facebook sahaja mencecah 15.6 Juta. Bila lagi anda mahu melebarkan sayap perniagaan anda? Wujudkan hari ini :)


Adakah anda seorang peniaga facebook?Tidak tahu membuat page facebook?Nak beriklan secara berbayar di facebook?



Beriklan terlalu kerap atau hardselling di facebook adakalanya sukar. Malah terdapat banyak sekatan yang bakal dikenakan kepada anda. Tersilap langkah anda boleh dikenakan denda daripada admin Facebook atau dibanned terus daripada menggunakan Facebook anda. Ini tentunya sangat merugikan!


Tidak tahu bagaimana nak buat Facebook Page bagi kedai anda? Izinkan saya membantu kalian semua. Dengan upah serendah RM30 sahaja termasuklah beberapa bonus istimewa khas peniaga online dan newbie, kini anda boleh berniaga di Facebook and menyebarkan kedai online anda kepada seluruh rakan malahan siap boleh beriklan berbayar di Facebook melalui Facebook Page anda! Menarik bukan?


Jadi bagaimana servis buat facebook page ini berfungsi?


Kronologi kerjanya begini;

1. saya akan create FB Page anda melalui FB saya sendiri. Sila add friends saya di facebook dahulu ya (https://www.facebook.com/emme.marina.5)
2. persiapan setting kedai FB anda kebiasaannya mengambil masa sehari sahaja, jadi dalam masa sehari insha Allah kedai FB anda akan siap. Yang lewat sekiranya saya ada banyak tugasan/que kerja servis dari client lain juga menunggu design cover FB page/blog.
3. Selepas siap, barulah saya akan add anda sebagai admin FB page kedai anda sendiri :) Kemudian apa yang anda perlu lakukan hanyalah membuat posting untuk menceriakan dan merancakkan kedai FB anda! Mudah sahaja kan?


Apa Setting FB Page Yang saya Kendalikan buat Anda?


FB Setting:
- Bisnes profile :
- Other fb setting done (About, Photos, Tab, Notification, General)

Bonus!

- Menyediakan story page di FB anda (simple copywriting)


Jika dikira dan dinilai, nilai servis ini mungkin jauh lebih mahal. Namun, saya lakukan kerana ianya suatu kebajikan dan skill yang dapat saya bantu kalian. Saya tidak hebat, apatah lagi master dalam bidang ini, tetapi ini adalah perkara yang mampu saya lakukan untuk bantu anda semua.


Jika anda mahukan lebih dari ini, mungkin servis ini bukan untuk anda :)



Jom kita singgah dan lihat hasil kerja saya di 2 kedai FB Page baru-baru ini.

Madu Kelulut Tokba - Jitra Kedah


Muka depan FB Page Madu Kelulut Tokba (https://www.facebook.com/madukelulutkedah/)

Alhamdulillah, dalam masa sehari disiapkan respond kepada kedai ini amat menggalakkan. 

Kelebihan mempunyai FB Page bagi perniagaan anda.

Story page


Elis Homestay - Homestay Batu Kikir, Negeri Sembilan


https://www.facebook.com/homestaybatukikir/



Dan banyak lagi up to date alhamdulillah


Biasa - Free of cas


Berminat untuk mengupah saya menyiapkan kedai FaceBook anda? 



Apa yang saya perlukan ialah:

Nama:
No tel:
Email:
Bisnes Anda:

Anda juga boleh berikan butiran berkaitan bisnes/produk anda dan gambar produk/servis untuk saya albumkan. 




Whatsapp saya usah segan. Mari bertanya, mari kita berbincang.



Whatsapp saya di 018-9100 852.
Emme Marina

Tuesday, December 15, 2015

Berniaga Online Di Facebook sahaja? Bisnes Anda Dalam Bahaya!

December 15, 2015 0 Comments

Menurut pakar facebook sekalipun..

Berniaga di facebook tetapi tiada blog?
Bisnes anda dalam bahaya

Di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR), kami menawarkan 2 kelas blog:
1) Kelas Asas Blog dan Penulisan
2) Kelas Asas Mula Bisnes Online
.
Apa beza kedua-dua kelas ini?
Kelas Asas Blog dan Penulisan:
1) Belajar menulis blog berpengaruh.
2) Belajar menulis dengan idea yang berterusan dan konsisten.
3) Belajar menulis mengikut fokus produk.
4) Belajar menulis entri yang menarik lebih ramai rakan dan trafik.

Kelas Asas Mula Bisnes Online
1. Belajar bina kedai online asas berdasarkan jenis produk/servis.
2. Belajar menulis secara fokus mengikut lima label utama.
3. Belajar bina borang tempahan.
4. Khusus untuk suri yang benar-benar zero tentang urusniaga online.
5. Mahu mula bisnes tetapi tidak tahu cara.
6. Mahu mula bisnes tetapi tidak ada produk? ABDR mempunyai produk digital (ebook) dan produk servis (pakej kelas online dan sewa tapak iklan)
7. Sudah ada shopping cart, juga boleh bina blog khusus untuk aliran pembaca kepada pelanggan.
.
Kami buka pendaftaran setiap hari. Hubungi kami bila kalian sudah sedia.

Emme Marina Mohamad
Pengurus Online ABDR
Email: emmemarinamhd@gmail.com
No tel/whatsapp: 018-9100852


Labels: Kelas Asas Blog, Kelas Blog Online, Kenapa Perlu Bina Blog


Home Ads