Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label Kelas Asas Blog Penulisan dan Bisnes Serentak. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Kelas Asas Blog Penulisan dan Bisnes Serentak. Papar semua catatan

7/14/2017

Rezeki dari Blog

Dengan blog, pelanggan menjumpai entri anda. Hubungi no anda untuk tempahan. Urus niaga berlaku dengan mudah kerana segala maklumat yang mereka mahukan telah mereka dapat dari blog tersebut.

Dengan belajar dalam kelas asas blog, ini yang bakal anda pelajari.

Kelas Asas Blog dan Penulisan:
1) Belajar menulis blog berpengaruh.
2) Belajar menulis dengan idea yang berterusan dan konsisten.
3) Belajar menulis mengikut fokus produk.
4) Belajar menulis entri yang menarik lebih ramai rakan dan trafik.

Kelas Asas Mula Bisnes Online
1. Belajar bina kedai online asas berdasarkan jenis produk/servis.
2. Belajar menulis secara fokus mengikut lima label utama.
3. Belajar bina borang tempahan.
4. Khusus untuk mereka yang benar-benar zero tentang urusniaga online juga kepada yang tahu berblog tetapi zero tentang marketing blog.
5. Mahu mula bisnes tetapi tidak tahu cara.
6. Mahu mula bisnes tetapi tidak ada produk? ABDR mempunyai produk digital (ebook) dan produk servis (pakej kelas online dan sewa tapak iklan)
7. Sudah ada shopping cart, juga boleh bina blog khusus untuk aliran pembaca kepada pelanggan.

YURAN 1 - RM250 Kelas Asas Blog Bisnes
Ebook:-
1 Belajar Asas Blog
2 Super WAHM, Super Mom
3 Panduan Mula Bisnes Butik
4 101 Idea Home-Based Bisnes
5 Yeah! Mama Sudah 'Resign'
6 10 Langkah Mudah Bina Kedai Online (Edisi 1)

YURAN 2 - RM300 Kelas Asas Blog Bisnes Penulisan Serentak
Ebook:-
1 Belajar Asas Blog                                                                                                                                                       2 Super WAHM, Super mom
3 Panduan Mula Bisnes
4 101 Idea Home-Based Bisnes
5 Yeah! Mama Sudah 'Resign'
6 10 Langkah Mudah Bina Kedai Online (Edisi 1)
7 44 Resepi Berpantang Tradisi Melayu
8 Panduan 44 Hari berpantang Traditional & Moden
9 Rahsia Bisnes Khadijah (belum terbit)
10 Panduan Rakan Niaga (belum terbit)

Sebulan pengambilan pelajar hanyalah 10 ke 15 orang sahaja. Untuk menempah kelas anda, hunungi saya di 018-9100 852.


Read More

4/13/2017

Rezeki dari Blog DMS360

Assalamualaikum..

Jika ada yang mengikuti saya di blog ini, blog jualan saya ialah mengenai produk DMS360. DMS360 merupakan blog kedai jualan khusus bagi produk DMS360.

Alhamdulillah, setiap hari ada sahaja pelanggan datang dari blog tidak kira untuk membeli produk atau membantu menyelesaikan masalah mereka.

Pagi-pagi ni bangun sahur, dapat whatsapp dari prospek pelanggan DMS360. Sudah bank in rupanya. Syukur alhamdulillah.


Saya gunakan apps colornote sebagai lejar tidak rasmi belian pelanggan.
Jumpa no saya dari internet. Mahu bertanyakam tentang produk DMS360
Akhirnya closing. Ini kerana pelanggan sudah pon membuat pembacaan di blog sebelum menghubungi saya. Alhamdulillah

Ilmu marketing blog ini saya pelajari dari kelas asas blog bisnes dan penulisan. Sejak itu, pelanggan setiap hari datang dari internet melalui Mr. Google.

Kronologi:

1. Pelanggan buka google
2. Taip kata carian
3. Blog saya tersenarai paling atas
4. Semua maklumat seperti no telefon, produk dan penyelesaian ada di blog.
5. Setelah pelanggan berpuas hati dengan isi produk dan yakin dengan blog barulah pelanggan menghubungi saya
6. Bertemu di whatsapp
7. Urusan jual beli terjadi

Modal kelas belajar blog bukan soalnya. Yang penting, modal itu dapat dijana kembali dengan pelanggan-pelanggan yang hadir.

Kuasai market google. Ianya lebih besar daripada media facebook. Mudah dan tidak memerlukan followers yang ramai.

Kunci kepada kejayaan blog ialah pengisian dan kata kunci.

Insha Allah.


Read More

3/29/2017

Kelas Belajar Blog sesi April sudah Bermula Pendaftaran

"Menarik bulan ini penyertaan dari dua adik beradik. Seorang dari keluarga Yusof seorang lagi dari keluarga Razali.

Menarik juga penyertaan seorang 'ghost writer' untuk sesi April. Moga ada banyak ilmu yang dapat kita berkongsi dan saling mendapat manfaat.

Bukan calang calang apabila membaca latar belakang semua calon kelas online ini."

Guru Kelas Penulisan
Pengasas ABDR

Alhamdulillah, kelas belajar blog bulan April sudah mula dipenuhi. Masih ada beberapa lagi kekosongan.

3 kelas aktif kami

1. Kelas blog mula bisnes (yuran = RM250)
2. Kelas blog penulisan (yuran = RM250)
3. Kelas blog bisnes dan penulisan serentak (yuran = RM300)

Setiap kelas ini anda bakal mendapat bonus Percuma ebooks dari ABDR.

Ebooks ini adalah bonus. Jika mahu membeli secara asing juga boleh.



Read More

3/28/2017

Latih Tubi 44 Entri di ABDR

Contoh latih tubi 44 entri 20 hari.

Kalau terbabas beberapa hari pun tak apa.

Yang penting apabila sudah mula wajib sampai ke garis penamat.

"Saya sendiri ada kpi. Mahu kalian yang daftar 100 peratus siapkan entri mengikut tempoh. - Guru Kelas Blog Penulisan aka Pengasas ABDR"

Lagi 11 tempat kelas asas blog dan penulisan sesi April 2017.


Dahulu saya juga begini. Tetapi berlainan dari dulu, tiada kpi diberikan. Oleh itu, ada ramai di antara kami yang tersasar dan lewat menyiapkan tugasan.

Kini, kelas blog kami lebih tersusun dan tugasan disiapkan dalam tempoh 20 hari. Alhamdulillah, kami lihat jumlah peningkatan kejayaan untuk terus konsisten menulis semakin tinggi. Pelajar dapat kekalkan momentum menulis dan memahami lebih cepat akan konsep fokus blog masing-masing.

Bila sudah mahir, siap sahaja tugasan 20 hari di kelas fokus pelajar sudah mula berlari tanpa bimbingan guru online kami seratus peratus. Alhamdulillah.

Jana pendapatan melalui blog.


Read More

3/21/2017

Apa Beza Kelas Bina Kedai Online dan Kelas Asas Blog Penulisan ABDR?

Soalan:
Apa beza kelas asas blog penulisan dengan kelas bina kedai online?

Jawapan:

Berikut butiran kelas asas blog dan penulisan.

Kelas asas blog dan penulisan:

1. Belajar asas blog (blogspot)

2. Belajar menulis berdasarkan apa FOKUS PENULISAN berdasarkan siapa PEMBACA SASARAN.

3. Tukar pembaca kepada PELANGGAN.

4. Belajar menulis secara konsisten.

5. Jadikan minat, kemahiran dan kepakaran sedia ada ke bentuk penulisan. Jadikan ia sebagai panduan.

6. Tukar blog yang tidak ada pembaca dengan membina 'kelompok' pembaca sasaran.

7. Apabila blog sudah mempunyai sasaran pembaca yang 'tepat', maka sudah boleh ditukar kepada pembeli.

8. Blog adalah salah satu medium pemasaran percuma. Namun penulisan yang baik dapat membina pengaruh kepada pembaca.

9.Kelas asas blog dan penulisan perlu menguasai 44 entri dan 5 label. Ia akan diberikan selepas daftar dan analisa.

Daftar mana-mana kelas online blog abdr
1. Kelas online asas blog penulisan
2. Kelas online blog mula bisnes


atau

3. kelas blog bisnes dan penulisan serentak (pilihan popular di kalangan pelajar ABDR)

Read More

3/19/2017

Belajar Asas Kedai Online Blog Pengambilan April Sudah Dibuka

Khas untuk kalian yang mahu bagaimana membina sebuah blog bisnes. Belajar langkah demi langkah membina :

1. Email
2. Google + akaun
3. Blogspot
4. Masukkan label
5. Masukkan "gadget-gadget" penting di blog bisnes.
6. Page
7. Borang tempahan
8. Link kan FB ke blog
9. Link kan Fanpages ke blog
10. Cara masuk gambar

Pendaftaran dibuka untuk Kelas Bulan April (10-30 Mac). Kelas secara online di Whatspp group. Saya hanya perlukan 10 pendaftaran sahaja. Siapa cepat dia ada dapat belajar dulu.

Kalian boleh lihat contoh blog pelajar bulan ini.

 http://irdarina.blogspot.my/?m=0 

Ini baru chapter pertama.

Kami ialah pioneer dalam mengajar pemasaran melalui blog.

Kelas dilakukan secara online sahaja. Anda tidak perlu risau hadir ke kelas jauh dari rumah. Tidak perlu bersesak dalam kesesakan lalu lintas. Tidak perlu meninggalkan anak di rumah.

Semua bimbingan adalah melalui online semata-mata.

Seperti saya yang mampu menjana pendapatan sehingga 5 angka sebulan hanya dari blog. Anda pasti boleh.

Hargai setiap ilmu yang dicurahkan dan applikasinya.

Itulah tujuan kelas asas blog ini dibuka.


Bimbingan kelas asas blog bagaimana menggunakan kata kunci sebagai tarikan traffik kedai blog anda

Terdapat dua jenis kelas berlangsung setiap bulan.

Sebulan kami buka kepada 10 orang sahaja.

Kelas asas blog bisnes dengan 6 ebooks percuma : RM250

Kelas asas blog bisnes dan penulisan berpengaruh dengan 10 ebooks percuma : RM300

Bagi yuran RM300 anda juga dinaik taraf seperti saya iaitu pengurus online ABDR.

Mahu sertai kelas april?

8 kekosongan lagi.
Wassap saya ya

0189100852: www.emmemarina.wasap.my


Read More

2/07/2017

5 Faedah Belajar di Kelas Blog ABDR

Apa yang akan diperolehi jika sertai KELAS BLOG ABDR


1. Akan dibimbing langkah demi langkah untuk siapkan blog.

2. Dapat ikuti nota penulisan di kelas walaupun sudah selesai kelas

3. Latihan 44 entri pertama membantu konsisten menulis di blog

4. Dapat bertukar link dengan alumni pelajar. Hampir 2K pelajar bawah kumpulan sokongan Akademi Bekerja Di Rumah.

4. Jika masih ada apa-apa pertanyaan tentang blog, Guru Online akan bantu jawab walaupun sesi kelas telah tamat.

5. Dapat menjana pendapatan melalui blog, dan juga boleh rekomen rakan untuk join kelas ini dan akan dapat komisen.

5 tempat kosong untuk KELAS FEBRUARI. Ada yang mahu ;)


Read More

1/03/2017

Sesi Persekolahan 2017 bermula, Begitu Juga Kelas Blog Bisnes Sesi Januari 2017

Sarapan pagi dulu
Papa dan mama split hari ni. Mama menguruskan kakak di sekolah rendah manakala papa menguruskan adik di taska Pasti
Bekal kakak di sekolah :) ala kadar sahaja. Harap akak abiskanlah bekal ni. Huhu

Assalamualaikum.. alhamdulillah. Selesai urusan persekolahan anak-anak. 7 tahun dan 5 tahun hari ni. Sekarang urusan ibu pula. Appointment pregnancy check up yang dah delay 2 minggu. Heeeee

Check whatsapp.. Stokis dan pelanggan DMS submit order.

Syukur.

Saya tidak beriklan di facebook apatah lagi di instagram.

100% menjalankan perniagaan DMS di blog sebagai stokis leader. Alhamdulillah, stokis-stokis dan dropship di bawah saya semakin ramai.

Apa yang penting, kita sebagai leader mengajar erti keberkatan, amanah dan ilmu marketing kerana kita sama-sama mahu berjaya.


Kelas asas blog bisnes dengan 6 ebook percuma bonus 1 ebook terbaru telah dibuka.

Belajar secara online sahaja.

Tempat dibuka hanya seramai 10 orang.

Jangan segan whatsapp saya untuk pendaftaran kalian bulan ini. Januari 2017.

Pengurus kelas blog bisnes
Emme Marina
0189100852

#bisnesplan2017
#kelasblogbisnes
#janapendapatanmelaluiblog
#dms360 #dmsone


Promosi ebook bulan Januari. RM50 dapat 3 buku.


Read More

9/17/2016

Blogspot Wajib Ada bagi Semua Peniaga Online

Founder Uncle Tiger iaitu Sifu Amiruddin Ahmad mengatakan baha blog merupakan medium yang wajib anda ada sekiranya anda mahu berniaga online.

Blog kena ada dahulu. Ini katanya.

Jadi kenapa anda masih ragu-ragu akan kelas blog bisnes kami?


Kelebihan belajar blog bisnes kedai online Abdr :

1. Beroperasi secara online.
Tak payah keluar dari rumah. Akses dari mana-mana aje.

2. Ada fb grup khas untuk para pelajar.

3. Waktu belajar fleksibel. Tak ganggu rutin harian kita.

4. Nota tutorial bergambar disediakan.

5. Belajar penulisan blog yang kemas teratur, dengan fokus blog dan kata carian yang tepat, selari dengan bisnes online kita.

6. Belajar hingga dapat jana wang dengan blog.
Kuasa blog merentas masa. Walau berkurun tak aktif, dek kerana kata kunci yang tepat, blog masih relevan dan masih berpeluang berada di mukasurat pertama.

7. Dapat bergabung dengan lebih 1000 blogger alumni Abdr yang merupakan wahm dan usahawan online.
Gabungan ini akan bantu blog kita berada di mukasurat pertama.

8. Masih boleh ikut tutorial berterusan dalam kelas walaupun sudah selesai tugasan.

9. Jika mendaftar sebagai rania Abdr, dapat tambah pendapatan dengan produk digital Abdr.

Best tau tak payah pening fikir pasal restok, angkat kotak berat-berat, susun stok tinggi-tinggi, bubble wrap bergulung-gulung, balut barang dan pos, beratur lama-lama di poslaju.

Ok jom join Abdr, buat dulu kedai online.


Hubungi saya untuk pendaftaran kelas blog bisnes anda. Tawaran dibuka limited sahaja setiap bulan.


0189100852


Read More

9/01/2016

Suri Professional

Suri Professional

Rasanya inilah gelaran paling sesuai buat saya kini. Saya merupakan seorang surirumah, menguruskan 3 orang anak dara dari pagi ke malam serta berniaga dari rumah secara online.

Jadi sebenarnya, pekerjaan kedua selepas menjadi pengurus rumahtangga ialah seorang peniaga? Ye la kan... gitu.

Medium perniagaan saya ialah secara online (internet aka alam maya) secara sepenuhnya. Tiada COD mahupun kedai. Sepenuhnya dari rumah sambil bersilat, bergempur dan bermain bersama 3 anak dara dan bayi yang bakal lahir. Yang ni pun tak keluar lagi, tak menang tangan saya dibuatnya, sedikit kerja sahaja saya sudah lelah.. tua dah rasanya bila badan asyik sakit.

Allahu.. sakit sebelum sihat :)

Aktiviti harian memandangkan secara rasminya, saya buka kedai dari jam 9 pagi hingga 9.30 malam, sebenarnya lebih kepada menguruskan ajen-ajen, melayan customer, order dan akhirnya seperti biasa process order untuk diposkan keesokkan harinya. Inilah rutin harian, selain update blog (heeee... )

Tidak mustahil untuk kita semua sebagai suri ini turut membantu suami dari segi kewangan. Tidak salah untuk kita berdikari secara kewangan kerana nasib kita esok lusa tiada siapa tahu kan? Paling best bila kita sekali sekala dapat belanja suami, jika sebelum ni hanya dia sahaja belanja kita. Bertambah erat kasih sayang ye tak?

Jadi, jangan putus asa apabila anda menghadapi pelbagai cabaran apabila baru bermula berniaga. Kegagalan ialah satu proses bagi mengajar kita menjadi manusia lebih baik.

Banyak lagi nak dikongsi tetapi cukup dahulu setakat ini buat entri saya pagi ini.

Sebelum saya akhiri, apa produk jualan saya ya? Inshaa Allah jika kalian mengkehendaki produk-produk ini termasuklah berminat dalam kelas blog boleh hubungi saya ya.

Emme Resources Sdn Bhd
RCC Stevia
DMS360
Tudung Instant ESCARVES
Pengurus Pendaftaran Kelas Online/Offline Blog for Bisnes

No tel untuk dihubungi
018 9100852

#berniagaonlinesepenuhmasa
#suriprofessional
#emmemarinamohamad

Read More

6/19/2016

Belajar Blog Untuk Bisnes

Teks: Emme Marina Mohamad

Assalamualaikum semua,

Akan ada masa di mana konsistensi seseorang penulis itu terhenti oleh kerana pelbagai asbab. Tetapi konsitensi yang berlandaskan minat dan semangat untuk berkongsi adalah perkara yang terpuji. Masya Allah adakah kalian begitu?

Alhamdulillah, tahniah saya ucapkan.

Blog saya ini merupakan blog utama. Tetapi adakalanya saya juga menghadapi kegagalan cetusan idea hingga adakala terasa malas ingin menulis. Berat?

Naya sungguh kes ni kan?

Tetapi alhamdulillah, walaupun sudah kurang menulis. Tetapi traffik blog sentiasa naik dan tetap menerima pengunjung.
.

Besar sebenarnya harapan saya dengan blog ini. Ianya bukan sekadar sebagai blog bagi saya menjana pendapatan tetapi untuk saya kongsikan pelbagai ilmu pengetahuan yang saya ada. Ini termasuklah catatan harian yang mungkin dapat membantu kalian walaupun sedikit cuma.

Mudah-mudahan Allah merahmati impian kecil saya ini.

Berbalik kepada entri saya iaitu "blog untuk bisnes". Apa yang kalian faham tentang blog? Dan persoalan paling menarik ialah bagaimana blog boleh buat duit?

Soalan ni memang paling meletop, semua orang nak. Tetapi boleh ke?

Semestinyalah boleh.

Sesiapa yang kata tidak boleh, maka anda sedang salah faham atau ada dimana kefahaman yang mungkin tersangkut di mana-mana ni. Jangan marah ya. Teruskan pembacaan...

Anda tahu laman web? Bahasa melayunya, laman sesawang.

Mesti tahu bukan?

Paling senanglah, website google. Taip sahaja, www.google.com atau untuk malaysia, www.google.com.my. Apa gunanya laman web google ini?

Ya, untuk mencari.

✅ Nak cari produk
✅ Nak beli barang
✅ Nak cari maklumat
✅ Nak cari solusi bagi sesuatu masalah yang sedang dihadapi

Ini merupakan 4 sebab utama kenapa kita gunakan laman web google.

Dan harus saya salute pada rakan shaklee kerana kalau bab penyelesaian masalah dan perkaitan produk jualan mereka sangat hebat. Google sahaja masalah dan rawatan contohnya, selalunya saya akan dsambungkan ke blog mereka.
Maka apa? Tak semena saya membaca, mendapat penyelesaian dan mungkin terus tertarik untuk membeli produk mereka!

Anda nampak?

Begitu juga jika anda menjual sesuatu produk itu, anda nak blog anda jadi antara blog yang menjadi senarai teratas di carian google. Anda harus tahu, bagaimana memanfaatkan kata kunci supaya blog anda mampu tersenarai.

Inilah fungsi kelas asas blog bisnes yang kami buka. Bukan sekadar anda belajar buat blog, tetapi bagaimana memanfaatkan blog sepenuhnya bagi bisnes kalian. Belajar dengan kami di sini dimana kelas dijalankan secara online sahaja.

Tidak perlu hadir ke kelas offline. Masa juga adalah fleksibel. Mudah sahaja kan? Anak tetap dapat dijaga, kos pengangkutan dan penginapan dapat dijimatkan!

Saya tunjuk sedikit testimoni jualan dari blog saya sendiri ya. Juga bukti bahawa blog saya itu berjaya mendapat ranking utama carian google hasil saya belajar dalam kelas asas blog bisnes ini.

Untuk pengetahuan semua, saya mengambil pakej paling besar iaitu kelas asas blog bisnes dan penulisan serentak serta sebagai rakan niaga akademi bekerja di rumah. 3 dalam 1 ya.

Boleh dikatakan sejak saya menyertai kelas asas blog bisnes ini. Sememangnya pendapatan saya datang dari blog. Ini kerana saya sendiri sudah lama tidak beriklan di facebook.

Gara-gara kekangan masa yang sangat terbatas. Malah adakalanya ketandusan idea beriklan di facebook dan pelbagai lagi faktor dari algorith facebook sendiri. Membuatkan saya rasa sedikit lelah untuk mengejar dengan keadaan diri yang terlalu sibuk.

Apabila kita bekerja dari rumah sambil menjaga anak dan menguruskan rumah tangga, saya percaya inilah medium terbaik dengan mentor dan bimbingan yang pastinya menjanjikan anda pengurusan masa yang lebih effisien sambil bekerja dari rumah.

Mari jadikan blog sebagai sumber pendapatan aktif anda, tidak kira di mana anda berada.

Belajar cara memaksimakan produk jualan di laman internet sebaiknya.

Jika kalian sudah bersedia,
Hubungi saya untuk terus berdaftar

018 9100 852

Read More

5/03/2016

ABDR Platform Untuk Mula Bekerja Dan Berniaga

Pelajar : Norhayati Mohd Nooh
Guru Online : Anys Idayu Zakaria

Semoga anda yang membaca blog saya sentiasa dibawah lindungan Allahs.w.t. Rasanya mesti anda pernah terbaca megenai Akademi Bekerja Di Rumah(ABDR) di carian google. Secara jujurnya pada peringkat permulaannya saya pernah meneliti dan tercari-carikeistimewaan yang ditonjolkan oleh ABDR bagi menyakinkan saya untuk mendaftar.Penulisan kali ini dengan rasa rendah diri dan niat yang ikhlas untuk membantuanda, saya kongsikan pengalaman saya mengapa saya memilih ABDR sebagai pilihan terbaik.

Bila bercakap mengenai ABDR, mesti orang akan beranggapan hanya suri rumah  yang mempunyai anak-anak sahaja yang  layak dan boleh meyertai sahaja. Sebenarnya ANDA SILAP, sebagai individu yang masih bekerja saya membuat pilihan untukmenyertainya kerana ia adalah persedian awal saya untuk melangkah jauh danmemasang impan untuk menjana pendapatan hanya di rumah.
Sebenarnya saya merasa berbangga dengan kejayaan Wanita yang bekerja dirumah. Dapat membahagikan masa dan displin dalam menjalankan kedua-dua tugasiaitu mengasuh anak-anak disamping menjana pendapatan ekonomi keluarga. Tidakdinafikan bekerja di rumah adalah suatu pekerjaan yang berganda dan suri rumahmampu menghadapi sebarang tekanan dan cabaran. Belum dikurniakan zuriat bukan alasanuntuk saya leka dan tidak bersedia untuk menghadapi cabaran bergelar seorangibu. InsyaAllah, saya yakin bahawa perancangan Allah adalah tepat dan sayaredha Allah sedang menguji hambanya untuk sentiasa berserah kepadaNya. Maka saya akan buktikan dengan BEKERJA & BERNIAGA..peranan kedua-duanya seakan sama untuk mengurusnya.

Keistimewaan yang saya dapat pada permulaannya adalah kita belajar darisegi teknik penghasilan blog yang menarik. Kita akan diajar satu persatusekiranya kita tidak mahir dalam penggunaan IT. Cara ini adalah permulaan untuk kita berkomunikasi dengan mentor secara maya bagi memudahkan pembelajaran. Alhamdulillahsaya mudah untuk menerima walaupun pada suatu ketika terdapat sedikit kesukaranuntuk memahaminya. Dengan tunjuk ajar mentor dan membaca blog rakan-rakan diABDR saya terasa teruja untuk berkongsi pengalaman. Bagi yang ingin menjalankan,ini adalah platform terbaik untuk memasarkan produk dan perkhidmatan.InsyaAllah jika ada kerajinan semuanya menjadi mudah bagi anda untukmelakukannya.

Harapan saya semoga rangkaian ABDR sentiasa berkembang maju dan dapatmembantu lebih ramai WANITA untuk lebih kehadapan disamping dapat memberi ruangmencipta pendapatan pasif dan aktif. Akhir kata sebagai penutup penulisan ini anggaplah 

“ Kita  ibarat seperti KOMPUTER. Kitalahyang menentukan program apa yang kita mahu masuk bagi membolehkan KOMPUTER itumelaksanakan fungsinya dengan baik.”
Semoga anda berpeluang untuk mencuba dan melangkah menjana pendapatanmelalui bisnes online.

Kami buka pendaftaran setiap hari. Secara Rasminya saya sedia membantu anda

Untuk pendaftaran boleh terus hubungi saya:
Sms@ wsapp : 018-9100852

Read More

4/25/2016

Mari Jana Pendapatan Melalui Medium Blog

Teks: Emme Marina Mohamad

Bismillahirrahmanirrahim..


Assalamualaikum semua, apa khabar?


Sudah terasa sepertinya saya jarang berkunjung di blog kesayangan saya ini. Terasa juga kehilangan dari teman seperjuangan yang masih sibuk dan aktif di blog masing-masing.
Namun alhamdulillah, rezeki Allah dan ilmu dari kelas asas blog sejak bulan 7 tahun lepas, 2015. Saya tetap memperoleh pendapatan secara online khas daripada blog sehingga mencecah 4 angka sebulan. Ini tanpa membuat sebarang iklan di facebook atau instagram tahu.

sesungguhnya rezeki perniagaan kita semua terutamanya sebagai seorang Islam amatlah bergantung kepada Allah s.w.t. kenapa ya? Mari saya beritahu..

Kerana Allah lah yang memberi rezeki. Hanya Dia
Hanya Allah yang mampu menarik hati pelanggan membeli bersama kita.

Berdoa dan berharap pada Allah setelah kalian berusaha.


Bagaimana pula usaha saya?


Mulanya saya mengeluarkan modal bagi saya dapat menimba ilmu membuat blog bisnes. Dari kelas asas blog ini, saya diajar bagaimana menjadikan blog saya ranking sekurang-kurangnya 3 mukasurat utama di carian google.

belajar bagaimana menjadikan blog biasa kepada blog professional.
Belajar bagaimana membezakan blog anda daripada blog yang lain.

Kita bukan sahaja membina kedai asas blog yang professional tetapi turut belajar cara penulisan yang betul.


"Jadikan blog anda sebagai blog berpengaruh dan tukarkan pembaca kepada pembeli"


Sesi pembelajaran bagi kelas asas blog bisnes ini dijalankan secara online sahaja.

Masa yang fleksible.

Belajar di kelas rahsia melalui facebook

Jika anda tidak tahu buat blog, pengajar akan mengajar anda dari kosong ke penuh ilmu di dada. Begitulah caranya.


Pasti anda akan jadi sangat mahir hingga boleh bina kedai blog yang lain pula dan pastinya kalian tahu bagaimana menjadikan blog kalian carian utama di google.com.my.


Di atas ialah perkongsian testimoni dari rakan abdr yang lain.saya tunjuk juga screenshot pelanggan dari blog saya ya.

kita mampu lakukan.

Walaupun anda hanya surirumah, ianya tidak mustahil. Ini kerana saya berjaya membuktikan bahawa dengan hanya blog dan berbisnes dari rumah mampu meraih pendapatan sehingga RM 2 ribu ke RM 3 ribu sebulan..

In shaa Allah.

Read More

4/20/2016

Kuasa Pemasaran Melalui Blog

Sumber: Munirah Yusof (pengurus online abdr)

1. Berniaga Tanpa Modal.
Tahun 2014 pernah cuba berniaga tudung produk sendiri. Guna duit dividen ASB. Konon kalau bisnes tak jadi tak adalah rasa ralat sangat. Akhir cerita memang ke laut sebab main terjah. Bak kata orang, pengalaman ciput tapi ada hati nak ada produk sendiri *hah.. padan muka :D *

       Lepas tu tak buat dah. Nak berniaga pun, jual novel preloved dengan tudung Aidijuma. Novel preloved adalah contoh berniaga tanpa modal. Guna apa yang ada dalam tangan. Tudung Aidijuma (AJ) contoh berniaga produk yang sedia ada di pasaran. Saya pun mula jual tanpa modal sebab jual tudung AJ sendiri. Lepas dapat rentak dan join grup-grup AJ, baru beli stok sikit-sikit. Beli stok-Jual-pusing modal.

2. Aktiviti Pemasaran
Awalnya saya mula di IG dan join grup FB. Tapi memang diakui aktiviti pemasaran yang saya lakukan turun-naik. Sebab saya utamakan pengajian Master. Kalau tengah sibuk dengan assignment, exam dan thesis, sebarang aktiviti bisnes saya letak jauh-jauh.

*Nampak sangat tak kuat nak buat 2 kerja dalam 1 masa.. ^_^ *�� Sekarang, dah habis Master *Alhamdulillah*. Jadi ini peluang nak 'kuda-ku-lari-gagah-berani'.

      
       Sejak join ABDR tahun lepas, baru nampak hala tuju untuk mula dari bawah dan jalan lurus nak capai matlamat. Dengan ABDR, baru tahu kuasa pemasaran melalui blog.

       Blog yang kemas, tersusun, sedap mata memandang, berinformasi - baru pengunjung datang baca berderu-deru. *terasa malu dulu ada blog yang tak matang *

      Setiap platform (IG-FB-BLOGSPOT) ada pasaran dan teknik tersendiri. Cuba guna macam-macam cara sampai dapat rentak yang baik. Alhamdulillah saya ada kawan-kawan yang bantu saya belajar cara pemasaran. Famili memang sedia membantu.

===========
Nota admin:

Kisah rakan P.O kita ni lebih kurang seperti saya juga. Saya pernah berniaga dengan modal, gagal dan kemudian berniaga lagi tanpa modal.

Tetapi kejap on, kejap off. Kerana seperti beliau, saya juga merupakan pelajar di sebuah universiti tempatan ketika ini.

Namun, sejak mengenali abdr dan belajar bagaimana menjadikan google sebagai salah satu medium bagi tapak iklan produk jualan saya. Sejak itu dan sehingga kini walaupun sudah tidak aktif berniaga di facebook, jumlah pendapatan saya di blog sahaja setiap bulan mencecah 4 angka.

Begitulah kekuatan mempelajari bagaimana cara memaksimakan blog sebagai medium pengiklanan produk dan servis kalian melalui sesi pembelajaran kelas asas blog bisnes.

Modal yuran hanya 1 kali sahaja tetapi mampu balik modal dalam masa yang singkat.

Paling penting, anda ada kesabaran dan kerajinan dalam menulis blog. Sehari 1 entri juga boleh, berlainan dengan facebook yang memerlukan pengiklanan yang terlalu banyak.


Read More

3/27/2016

Belajar Asas Blog Untuk Bisnes

Teks: Emme Marina Mohamad

"Buat apa belajar blog sis?"
"Blog tu apa?"
"Mahal la kelas buat blog ni kak, nanti lah saya fikirkan"
"Nak kena datang kelas ke? Susahlah saya nak datang, jauh"
"Saya nak bisnes, tapi.. saya tak reti la sis"
"Bagusnya kelas asas blog ni, boleh ke saya jana pendapatan dari blog ni sis?"

bismillahirahmanirrahim,

Alhamdulillah, berkesempatan menulis entri bagi tajuk "belajar asas blog" lagi hari ini.

Mungkin jika kami namakan kelas asas blog ini sebagai bengkel buat duit dengan blog, lebih ramai akan terus mendaftar bersama guru-guru kami. Tetapi, penjenamaan abdr yang seperti memerlukan komitmen yang tinggi menyebabkan hanya mereka yang benar-benar memahami apa keperluan blog dan tahu bagaimana blog boleh menghasilkan wang bagi perniagaan mereka.

Teringat saya akan kata-kata seorang sahabat,

Berbicara dengan orang yang berilmu adalah lebih mudah dari yang tidak mengetahui akan perihal sesuatu.

Namun, saya yakin jika kalian faham intipati asas blog mudahlah kalian hadam dan ingat akan kepentingan membuat blog bagi perniagaan anda.

Adakah anda sedang,
Gunakan facebook sepenuhnya untuk beriklan?
Menghadapi kesukaran mendapatkan pelanggan?
Masa terhad untuk beriklan?
Tidak pandai untuk menulis?

Pemasaran blog tidak sama seperti difacebook
Ianya gabungan instagram tetapi tanpa hashtag.
Bingung kejap ya?

Begini. Contoh paling mudah.

Blog jualan anda berkaitan produk kecantikan.
Katakan, dms360 atau dermaxsuperskin360

Tentulah paling mudah anda harus belajar bagaimana memaksimakan kata kunci produk anda iaitu dms360 atau dermaxsuperskin360.

Namun, selain fokus pada tajuk produk. Permasalahan pada kulit wajah yang boleh diatasi dengan produk kecantikan, tips dan panduan penjagaan kulit wajah juga merupakan kata kunci terpenting bagi blog kita.

Apabila pelanggan mencari penyelesaian bagi masalah yang mereka hadapi.

Maka, mereka jumpa blog kamu.

Persoalannya, bagaimana kita nak jadikan blog kedai kita ni sebagai carian nombor satu di laman depan google.com atau google.com.my?


Inilah kelebihan belajar asas blog di dalam kelas bimbingan dan mentor daripada akademi bekerja di rumah (abdr).

Ada banyak bengkel di luar sana yang menjalankan kelas dan coaching tetapi dengan harga yang sangat tinggi dan perlu menghadiri kelas tersebut secara fizikal.

Namun, di akademi bekerja di rumah anda tidak perlu bayar mahal, tidak perlu hadiri kelas secara fizikal malah dapat menjadi sebahagian dari keluarga akademi dan mendapat bimbingan seumur hidup.

Hanya sekali bayaran sahaja bagi menghadiri kelas ini.


Kelas dijalankan melalui grup facebook.
Kelas dijalankan secara online sahaja
Masa kelas adalah flexible
Dibimbing dari zero to hero sehinggalah anda mahir
menghasilkan lebih dari satu blog fokus buat produk jualan anda
Berpeluang memasuki majalah mingguan wanita secara percuma


Menarik bukan?


Alhamdulillah.


Jika kalian berminat, bagi pakej kelas mula bisnes yuran bermula pada harga RM 200 dan mendapat keahlian akademi bekerja di rumah ataupun turut serta menjadi rakan niaga kami pada harga yuran RM 300.

Setiap pakej ini anda mendapat percuma ebooks keluaran akademi bekerja di rumah secara percuma.


Mari lihat testimoni-testimoni pelajar akademi bekerja di rumah.


Layari http://akademibekerjadirumah.blogspot.my untuk baca ulasan pelajar abdr.


Lihat juga pelajar akademi bekerja di rumah yang telah berjaya masuk media di kolum majalah mingguan wanita termasuklah diri saya sendiri. Juga saya kongsikan kejayaan salah seorang pelajar kelas asas blog penulisan kreatif (cerpen/ novel) yang bukunya telah berjaya dikeluarkan dan diterbit oleh akademi bekerja di rumah.


Pelajar abdr di majalah mingguan wanita
Pelajar abdr di majalah mingguan wanita
Pelajar kelas penulisan kreatif bukunya berjaya diterbitkan selepas mengikuti kelas tersebut
Saya sendiri di ruangan majalah mingguan wanita

Apa pendapat anda tentang belajar bersama kami di kelas asas blog penulisan atau bisnes akademi bekerja di rumah?

Mahu sertai kami dan terus meletakkan bisnes anda pada encik Google?


Pendaftaran di buka setiap hari.


Hubungi saya untuk rebut peluang upgrade diri dan bisnes anda bersama abdr.

0189100852


Read More

2/22/2016

Kelebihan Menjadikan Blog Sebagai Tapak Bisnes bersama ABDR

Teks: Emme Marina Mohamad

bismillah.

Hari ini saya mahu kongsikan kelebihan menggunakan blog sebagai medium tapak bisnes.

Siapa tahu apa itu blog?
Atau bahasa lainnya tapak web.

Izinkan saya skip penjelasan blog dan web ni.

.
.
Bagi saya, buat dan bina blog itu mudah. Semudah ABC.

Yang susahnya ialah untuk menjadikan blog kita berada dalam ranking page no satu di carian google.

Ini fokus utama saya.

Kedua, tujuaan blog ialah untuk menyampaikan mesej kepada pembaca siapa kita dan apa kebolehan kita melalui produk-produk ini.

Kenapa?

Kerana apabila kita dapat pancing hati pembaca melalui permasalahan atau penyelesaian kepada masalah mereka dan keperluan. Maka, mudahlah untuk kita tukarkan pula pembaca kepada pelanggan.

Paling bagus, mereka ikuti blog dan kekal sebagai pelanggan setia.

Ilmu ini bukan mudah dicari. Namun ianya boleh diperolehi.
Melalui ilmu dan pembelajaran di dalam kelas asas blog abdr, kami semua sebagai pelajar diajar satu per satu mengenai penulisan di blog juga cara berbisnes.

Ebook diberikan sebagai bonus pendaftaran kelas. Masya Allah ebook-ebook ini sangat-sangat membantu. Sekecil-kecil hal juga kita belajar di sini.

Sejak menyertai kelas asas blog penulisan dan bisnes, pelanggan-pelanggan malah ramai pembaca walaupun tidak membeli, menjadikan blog saya sebagai rujukan mereka.

Ramai yang wassap.
baik wanita dan lelaki.

Tak kurang yang terus telipon untuk meminta nasihat mengenai produk. Ada juga terus buat order.

Tidak mengapa nak telipon. In shaa Allah, saya jawab.

Yuran dan bonus abdr sangat berbaloi.

saya rekomen sangat-sangat agar peniaga-peniaga di luar sana yang masih tiada blog sebagai tapak iklan belajar bersama kami.

Ianya khas buat peniaga baru dan lama, surirumah dan sesiapa sahaja yang mahu mula berniaga secara online.

Alhamdulillah.. jika berminat nak tahu lebih lanjut, boleh juga hubungi saya di 0189100852

Read More

1/28/2016

Blog = Kedai Online. Konsep Pelanggan Cari Kita, Bukan Kita Cari Pelanggan


Teks: Emme Marina Mohamad
Foto: Koleksi Peribadi

99 peratus pelanggan saya kini datangnya dari carian google. Syukur alhamdulillah,.. Saya bersyukur Allah ketemukan saya bersama Akademi bekerja di rumah. Di sini saya dapat belajar bagaimana membuat kedai online menggunakan medium percuma iaitu blogspot.com.

Sebenarnya kepentingan blog sebagai medium tapak kedai telah lama saya tahu. Ini kerana saya perasan saya sendiri banyak "google" apabila saya mengkehendaki sesuatu produk atau barangan.

Apabila saya mahu membeli tudung, saya google "tudung murah".
Apabila saya mahu mencari penyelesaian, sebagai contoh, merawat masalah kulit jeragat juga saya akan menggunakan khidmat "google".

setiap kali juga capaian carian ini akan pergi ke laman blogspot terutamanya. Dari sini saya lihat mereka menggunakan laman blog percuma bagi mempromosikan produk mereka.

Gunakan blog sebagai:
- tapak kedai online atau offline
- berkongsi maklumat atau pengalaman menggunakan produk atau berkaitan produk
- bercerita perihal perniagaan sebagai motivasi kepada orang ramai
- medium pembelajaran seperti tutorial dan serta tips dan panduan

Kesemua ini digabungkan menjadi satu wadah perniagaan yang amat berkesan.

Mereka yang "google" ialah mereka yang dahagakan maklumat.
Mereka yang "google" ialah mereka yang inginkan sesuatu.

Ianya bukan sahaja-sahaja menggunakan carian utama google ini.

Apabila anda belajar di kelas asas blog penulisan dan bisnes, bukan sahaja kalian belajar menulis dengan betul. Kita mahu bina pembaca yang fokus dengan produk jualan kita, belajar cara penulisan bisnes yang betul dan akhirnya menjadikan blog sebagai lubuk duit bagi diri kita. Betul bukan?

Bisnes bermakna menghasilkan duit. Ini matlamat jelas semua pelajar aliran bisnes di akademi bekerja di rumah. Dan inilah peluang pembelajaran dan bonus ebook yang dapat membantu kalian untuk jana pendapatan lebih lumayan.

Rahsia kejayaan?

Haaa.. belum mula dah tanya rahsia dan resepinya ya.

Baik. Rahsianya cuma satu sahaja bagi saya.

Mempunyai keinginan mendapatkan kejayaan dengan attitude yang cemerlang, rajin dan pasti bahawa rezeki itu datangnya dari Allah s.w.t.

Kami di akademi mampu memberikan pelajaran dan bimbingan tetapi akhirnya kalianlah yang mencorakkan masa depan kalian.

Latih tubi bersama kami, jana pendapatan RM 5, RM 10, RM 50 dan RM 100 setiap hari.

Pendaftaran dibuka setiap hari.
Alhamdulillah, kami mara lagi 2000 pelajar dan blogger. Semoga ukhwah terjalin antara kita ya.

Hubungi saya Emme Marina Mohamad
0189100852

Read More

1/15/2016

Panduan Urus Diri dan Masa Ibu Bekerja di Rumah

Superwahm supermom.
Sayangnya saya tidak diketemukan dengan ebook ini sebelum saya membuat keputusan untuk
berhenti kerja.
.
.
Ebook ini sangat sesuai untuk dijadikan bahan bacaan bukan sahaja untuk suri rumah sepenuh masa tetapi juga untuk ibu-ibu yang bekerja. Bagi wanita-wanita yang bercadang untuk berhenti kerja dan bekerja dari rumah, memang elok membaca ebook ini untuk dijadikan panduan.
.
Di dalam ebook ini terdapat tips untuk menguruskan stres, tips sukses urus masa dan tips urus rumahtangga. Ramai yang menyangka suri rumah sepenuh masa ada banyak masa untuk bersembang dan menonton tv. Tanpa pengurusan masa, satu tugas pun tidak akan selesai.
.
Secara keseluruhannya ebook Super Wahm Super Mom ini amat sesuai dimiliki oleh semua wanita yang bekerja di pejabat mahupun di rumah.

Bulan Januari ini kami mengadakan 2 bonus pakej bagi surirumah

Pilih salah satu yang sesuai dengan anda. Kedua-duanya amat berbaloi untuk dilaburkan.


Ketika menjengah di grup-grup yang disertai usahawan yang bekerja dari rumah, ini antara perkongsian mereka.
.
.
.
-Saya sudah kelam kabut urus bisnes pada masa yang sama, sudah mula mengabaikan anakanak.
.
-Rasa sangat stres kerana terlalu letih dan banyak kerja rumah
yang perlu diuruskan.
.
.
Yang masih bertatih dengan dunia bekerja dari rumah, baca naskhah Superwahm supermom.

Ia ebook pomosi Januari. Juga ebook bonus kelas blog bisnes penulisan.


Read More

1/06/2016

Saya Mahu Berhenti Kerja! Bagaimana ABDR Boleh Bantu Saya Jana Pendapatan?

Teks: Emme Marina Mohamad


Semasa saya membaca nukilan rakan seakademi saya ini, teringat saya semasa tahun 2010-2011, sewaktu itu saya kerja di Nilai sebagai seorang jurutera. Saya dan suami tinggal berasingan, saya di semenanjung sedangkan suami di Sarawak. Walaupun begitu saya bersyukur kerana ketika itu saya hanya menjaga seorang anak sahaja. Mungkin dari situ, agak kurang stress dan bebanan antara kerja-jaga anak-urus rumah dan keperluan lain. Belanja menguruskan diri juga lebih rendah berbanding sekarang.

Walaupun cuma seorang anak, tetapi adakalanya politik kerja dan karenah orang atasan memeningkan kepala saya, kerana saya satu-satunya jurutera yang memiliki seorang anak kecil seusia 2 bulan semasa mula berkerja di kilang. Rutin bulanan di klinik kerajaan bagi bulanan check up atau ketika anak tidak sihat sering menyebabkan saya menjadi mangsa perbualanan dan sindiran. Entahlah, tidakkah mereka sedar suami saya jauh di sisi. Sungguh saya beberapa kali mahu berhenti kerja.

---------------------------------

Ini adalah nukilan seorang WAHM sebelum beliau membuat keputusan berhenti kerja dan menjadi surirumah sepenuh masa.

Sumber: Bab 3, ebook super wahm, super mom


Saya meneruskan rutin pada bulan-bulan sibuk, saya akan bekerja sehingga malam dan juga berlarutan pada hujung minggu. Politik pejabat yang kadang-kadang tidak masuk akal, kerenah rakan pejabat, menempuh kesesakan jalan setiap hari, berulang alik dari rumah, pejabat, rumah pengasuh dan sekolah anak yang mengambil masa yang panjang.

Kesemua tersebut adalah ahak berjauhan antara satu sama lain, saya boleh berada di dalam kereta dan di atas jalan raya sehingga 3 jam lamanya, bayangkan. Cabaran menguruskan anak-anak seorang diri, kerana suami bekerja di Singapura. Awal pagi suami sudah keluar rumah, malam barulah nampak muka. Keluara semua di kampong, saudara mara juga jauh, agak susah untuk meminta bantuan. Jadi sedikit sebanyak membuatkan hati dan badan saya semakin letih, layu, kusam dan yang sewaktu dengannya

____________________________________________________________

Motivasi dalam diri sangat penting. Bekerja dari rumah tidak sama seperti bekerja makan gaji di pejabat. Pengurusan masa juga sangat penting kerana kita mungkin akan melakukan pelbagai kerja dalam satu masa sehingga kita lupa yang mana satu perlu diutamakan. Pengasingan kerja tidak wujud bila menjadi ibu yang bekerja dari rumah tanpa pembantu, jadi perlu tangkas menyelesaikan pelbagai urusan. Pastikan ada target setiap hari supaya sentiasa produktif dalam urusan bisnes. Sentiasa cuba menyelesaikan tugasan berkaitan bisnes secepat mungkin walaupun due date masih panjang kerana kita tidak pasti dengan keadaan kesihatan keluarga. Bersedia menghadapi masa di mana sumber pendapatan tidak menentu, jangan merasa sedih dan sentiasa percaya rezeki pemberian Allah ada jika kita berusaha.

Farah Hafizah.

Bagi situasi di atas, bagi kami para surirumah di daam komuniti Akademi bekerja di rumah menyimpulkan begini;

1.Berhenti kerja dan menguruskan rumah tangga, bukanlah satu bebanan, tetapi ia juga satu lagi ibadah kerana kita bekerja dengan Allah. Mungkin rezeki itu tidak nampak dari segi wang ringgit. Mungkin ia datang dari segi kenikmatan ketenangan, dapat menguruskan anak-anak, juga jika benar-benar ikhlas 'gaji' itu nanti adalah datangnya dari majikan yang sebenar-benar majikan.

2. Ada yang cukup risau apabila tidak bekerja, tiada lagi pilihan untuk berbelanja sesuka hati wang sendiri, juga mahu memakai apa sahaja yang diigini.


Perkara yang paling difikirkan oleh ramai wanita bekerja ialah tiada rezeki atau bentuk wang yang akan mereka dapat setelah berhenti. Gaji suami pula belum tentu dapat menanggung perbelanjaan peribadi ketika sewaktu kerja.

Kemewahan inilah sebenarnya satu dosa jika kita sentiasa fikirkan. Kerana berbalik semula kepada kenapa kalian membuat keputusan untuk berhenti. Jangan dinilaikan kemewahan dan kebebasan yang kalian nikmati dulu. Apa niat berhenti. Apa sebenarnya tanggungjawab anda sebagai isteri dan dimana sebenarnya tempat anda selepas berkahwin.

Di akademi kami menyediakan ruang kalian berbisnes hanya dari rumah.

Ada 3 produk jualan yang disediakan di sini
1. Pakej kelas asas blog
2. Ebook
3. Ruang pengiklanan bagi para peniaga

Latih tubi setiap hari dari RM 10, RM 20, RM 50 hingga RM 100.

Selagi anda ada semangat untuk ubah hidup anda bersama suami dan anak tersayang. In shaa Allah kami sentiasa kejayaan kalian walau di mana kalian berada.


Lebih banyak perkongsian wahm di dalam ebook super wahm., super mom.

Boleh juga dapatkan ebook ni dalam pakej jimat bulan januari.

Atau sertai kelas asas blog dimana ebook ini sebagai bonus percuma buat kalian.


Read More

1/03/2016

Ketahui Bagaimana Akademi ABDR Memaksimakan Perniagaan Online/Offline Anda

Teks: Emme Marina Mohamad
Foto: ABDR

Assalamualaikum,

semoga sihat-sihat sahaja pada hari jumaat yang dingin ni. Suasana di kawasan rumah saya sejak beberapa hari ni sejuk dan dingin. Walaupun kelihatan mendung, tapi bila matahari menyinar panasnya tetap memeritkan kulit. Bila masa saya merasa perit akan cahaya matahari, saya terfikir entah bagaimana lah kita di akhirat kelak. Tanpa pakaian dan bertelanjang, hanya rambut kita wanita menutupi bahagian atas. Sebab itulah kita digalakkan menyimpan rambut yang panjang.

Berbalik kepada topik entri, mungkin membuatkan anda tertanya apa yang yes di situ. Ini sebenarnya bukti pencapaian seorang pelajar di akademi, beliau merupakan stokis bagi makanan sunnah qaseh di kawasan bangi. Seperti yang kita semua selalu lakukan, apabila kita mahu membuat sebarang pencarian kita akan menggunakan google search bukan? Kalau di Malaysia pastinya www.google.com.my, kita akan taip apa yang kita mahukan. Bagi pelajar ini, beliau merupakan stokis barangan qaseh di bangi, jadi orang-orang bangi bolehlah terus mendapatkan produk ini dengan lebih pantas.

Bagaimana ya faktor kelas asas blog mempengaruhi blog kedai anda?

Ini adalah matlamat di dalam kelas asas blog kami.
1. Belajar asas blog (blogspot)
2. Belajar menulis berdasarkan apa FOKUS PENULISAN berdasarkan siapa PEMBACA SASARAN.
3. Tukar pembaca kepada PELANGGAN.
4. Belajar menulis secara konsisten.
5. Jadikan minat, kemahiran dan kepakaran sedia ada tukar dalam bentuk penulisan. Jadikan ia sebagai panduan.
6. Tukar blog yang tidak ada pembaca dengan membina 'kelompok' pembaca sasaran.
7. Apabila blog sudah mempunyai sasaran pembaca yang 'tepat', maka sudah boleh ditukar kepada pembeli.
8. Blog adalah salah satu medium pemasaran percuma. Namun penulisan yang bagus dapat membina pengaruh kepada pembaca.
9.Kelas asas blog dan penulisan perlu menguasai 44 entri dan 5 label.

Kemudian di dalam kelas anda bakal belajar menggunakan kata kunci yang betul bagi meletakkan blog anda di carian enjin search google.

Sebagai contoh di atas;
Kata kunci: qaseh gold bangi

Hasil carian google: terus membawa kepada blog kedai anda.

Pendaftaran di buka setiap hari. Kelas yuran serendah RM 150 dengan bonus percuma 1 ebook (belajar asas blog). Ebook ini wajib dimiliki oleh semua pelajar kami.

Hubungi saya bila-bila masa anda bersedia.

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com