Showing posts with label Kilang Emas Islam Amethyst. Show all posts
Showing posts with label Kilang Emas Islam Amethyst. Show all posts

Kenapa Saya Simpan Emas?

Mengapa saya simpan emas?


Suatu hari saya terdengar kuliah agama. Ustaz pesan ada satu hadis nabi berbunyi:


Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah  telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar (emas) dan dirham (perak) untuk digunakan. 
(Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal)


Taraf hadis ini ialah dhaif (lemah). Walaubagaimanapun, yang menyebabkan hadis itu lemah bukanlah disebabkan matan (isi hadis) sebaliknya oleh kerana kelemahan perawi (pelapor) hadis. Oleh itu, hadis itu tetap kata-kata dari Rasulullah dan wajib dipercayai. Cuma hadis dhaif tidak boleh dijadikan hujah untuk mengeluarkan hukum.


Oleh itu, saya percaya dan yakin apa yang dikatakan oleh Rasulullah akan berlaku cuma belum sampai waktunya lagi. 


Jadi adakah kita nak tunggu hingga terbukti benar baru nak simpan emas?


Hj Rihaz
Dealer ORODESIGN

Apa Itu Emas FEDMAS dan Kedai Emas Orodesign?

Apa itu FEDMAS ?



emas goldbar fedmas


Federal of Goldsmiths and Jewellers Associations of Malaysia iaitu Syarikat yang sahkan KETULENAN EMAS .


EMAS AMETHYST adalah disahkan tulen oleh FEDMAS 😊


Ini adalah BUKTI KOMITMEN syarikat dan kami sbg pembekal dan peniaga emas tulen di Malaysia. 


Sememangnya Amethyst adalah KILANG EMAS dan syarikat yg memasarkan emas tulen. Kita buat jual beli EMAS FIZIKAL.


emas goldbar fedmas


Jom Kita Kenali Semula Kedai Online Emas Orodesign by Kilang Amethyst


Amethyst  = kilang emas
orodesign = platform berniaga emas spt lazada, shopee, grab, foodpanda dll.



Q : Apa itu Orodesign?

A : Orodesign ialah platform Emas yang berada di market Malaysia. Program USAHAWAN EMAS milik penuh Kilang Emas Amethyts di bawah Syarikat Amethyst Training &  Consultancy. 
HQ Amethyts Training & Consultancy di Taman Sungai Dua Utama, Butterworth, Penang. 

Trivago ada kedai? Grab ada kedai? Food Panda ada restoren?. Jadi Orodesign macam itulah.



Q : Nak daftar jadi dropship kena bayar ke?

A : Tidak. Pendaftaran percuma



Q : Kalau daftar dropship apa kelebihannya?
A : Dropship dapat untung runcit hasil jual emas kepada customer. Jual bawah harga pasaran. Dropship beli ikut harga jadual yang di update setiap hari. Klik laman web http://view.orodesign.biz . Kalau berminat dengan item, snap dan send gambar pada dealer. Dealer akan buat tempahan.



Q : Cara pembayaran macam mana?

A : Bayaran ke akaun dealer. Dealer akan buat bayaran ke Master Dealer (MD). MD akan approve bayaran pada kilang. Kilang akan poskan emas pada customer ikut alamat diberi.



Q : Macam mana nak buat duit yang besar melalui Platform Orodesign?

A : Ya boleh. Jadi dealer Orodesign.



Q : Macam mana nak jadi Dealer?
A : Pembayaran RM599 sekali seumur hidup.



Q : Macam mana nak mendaftar dealer?

A : Buat bayaran RM599 kepada orang yang perkenalkan Orodesign. Maklumat seperti nama, no kad pengenalan, alamat diperlukan untuk pendaftaran dealer.



Q : Apa yang saya dapat selepas daftar dealer?

A : Anda layak memiliki emas harga kilang walaupun beli sekecil 0.25g emas. Dapat platform bisnes kedai emas secara online dan boleh dijalankan secara offline pun. Ready stok untuk jualan 13 kg terdiri daripada barang2 kemas berfashion, gold bar dan dinar emas. Semua ini boleh di tengok di dalam website : http://view.orodesign.biz . Sebagai token diberi FREE GIFT gold bar 999.9 - 0.25g. Diberi bimbingan untuk berfungsi seperti perjalanan aktiviti sebuah kedai emas. Tidak perlu simpan stok ditangan. Semua penghantaran barang kemas kepada customer diurus door to door 100% oleh kilang. JAMINAN Beli balik 100% pada harga kilang (tinggi). Tempahan barang kemas jugak diterima dan dealer boleh buat duit. Dari masa ke masa akan ada Happy Hour Sale dengan harga speacial untuk dealer sahaja.



Q : Lagi?

A : Anda layak menjemput rakan2 atau siapa saja menyertai Orodesign di bawah anda dan membina rangkaian perniagaan anda di mana setiap dealer yang diperkenalkan, anda akan dapat insentif RM200 dan Dealer yang ditaja dapat gold bar 0.25g x 1pcs, dan bila dealer buat belian anda akan mendapat RM1/g daripada pembelian emas di bawah anda.



Q : Lagi?

Jana pendapatan lumayan dengan emas lama dan surat pajak. Emas lama juga diterima pada harga kilang dan juga dealer boleh buat untung. Diajar juga agaimana untuk beli surat pajak dan buat untung dengannya.



Q : Apa lagi ya?
A : Ada 1 lagi pangkat selepas dealer Orodesign iaitu MD (Master Dealer). Mendapat lebih besar komisen dan upah2 yang lain.



Q : Bila boleh daftar?
A : Bila2 masa sahaja.



Q : Ya...saya nak daftar dan nak cuba berniaga dengan platform ni. Doakan saya ya..

🅰️Anda boleh daftar saja secara percuma menjadi dropship terus boleh buat duit dengan cara jual barang dalam katalog produk http://view.orodesign.biz

atau

🅱️Anda boleh daftar dealer RM599 sekali seumur hidup dengan pelbagai cabang niaga menanti yang boleh datangkan keuntungan.




Anda ada pilihan..


Dropship....untung nipis melalui jualan emas sahaja.

Dealer.......untung besar dengan pelbagai cabang niaga.



A : Insyaallah. Semoga berjaya.




Untuk berdaftar sebagai dropshipper atau dealer/member Orodesign



Whatsapp


Emme Marina
Dealer Emas Orodesign
018-9100 852

Jom Fahami Konsep Dealer Emas Orodesign by Kilang Amethyst

Ada yang masih keliru dengan konsep yang diketengahkan oleh Amethyst melalui Platform Orodesign.


Sebenarnya Orodesign sama seperti kedai emas biasa yang menjual barang kemas, bar emas dan dinar emas. Cuma di ONLINE kan. Harga kami terus dari kilang.



Ada KILANG & HQ tetapi tiada premis atau kedai untuk jualan kepada umum. Bergerak secara online di antara dealer2 berdaftar. 


Penghantaran sememangnya melalui courier & bergerak secara offline apabila dealer membeli barang direct melalui web dan menyimpan stok di tangan ketika itu.


Bukan skim pelaburan yang menawarkan dividen tertentu setiap bulan. Tetapi beli emas dapat bawa balik emas dan simpan sendiri.


Untuk dealer2 yang berdaftar, dibekalkan Web promosi dan Web akaun peribadi ( www.orodesign.biz ) untuk menerima info terkini harga emas semasa, marketing tool, bonus & sebagainya.


Bukan skim 4D ( Duduk Diam Dapat Duit ), tetapi perlu ada usaha sendiri, baru ada hasil.


HASIL BISNES EMAS ORODESIGN DATANG DARI MANA?


1-SAVING ( Menyimpan & Mengumpul emas )
Buat simpanan untuk jangka masa panjang (terus dapat harga kilang) di mana ketika harga belian balik emas sudah naik melebihi harga belian asal. 



2-TRADING ( Menjual )
Dapat untung runcit setiap gram yang terjual.  Tak perlu susah² ambil gambar produk. Copy paste link katalog http://view.orodesign.biz dan share di fb, insta dll.



3-BELIAN EMAS LAMA/SURAT PAJAK
Harga belian balik kilang sangat tinggi. Jadi boleh beli emas lama pada pelanggan pada harga murah dan jual pada kilang dengan harga tinggi. Kelas bimbingan sentiasa diberikan di seminar/bengkel Orodesign.



4-DEALER GET DEALER ( Memperkenalkan )
Bukanlah sesuatu yang wajib dilakukan, namun memperkenalkan simpanan emas kepada umum agar lebih ramai masyarakat celik emas adalah fokus utama syarikat.



Ini juga salah satu sumber rezeki yang berterusan untuk ahli & hasil pendapatan lebih lumayan berbanding menjual sahaja.

Orodesign bukan platform untuk dapat GANJARAN dengan bergoyang kaki.

Anda usaha anda dapat! Biar rezeki lebih berkat.


bisnes emas orodesign






Info Syarikat Emas Amethyst dan Program Emas Orodesign

INFO TENTANG EMAS AMETHYST



Apa itu Amethyst, apa itu Orodesign? Kenapa Orodesign di wujudkan?




Amethyst adalah salah satu darpada kilang emas yang ada di luar sana, yang mengeluarkan pelbagai jenis emas  seperti gold bar (jongkong emas), dinar, syiling emas sehinggalah kepada barang kemas (916).


Orodesign adalah 1 program di bawah Amethyst (kilang) yang di wujudkan untuk melahirkan seramai mungkin... orang-orang di luar sana supaya celik emas dan berjaya dalam perniagaan emas.



Bermodalkan cuma serendah RM599 register dealer, setiap daripada kita mampu memiliki sebuah kedai emas online dengan stok emas lebih 13kg sedia di jual.



Misi dan visi ingin melahirkan seramai mungkin usahawan emas yang berjaya.



Apa jenis perniagaan yang di tawarkan?



Jualan emas secara online..stok tersedia di dalam katalog seperti rantai tangan, rantai leher, cincin & pelbagai lagi barang kemas yang ada sentiasa tersedia untuk di jual.


Lihat katalog customer kedai online anda di sini --> view.orodesign.biz





Pada yang tak minat berniaga boleh beli dan pakai sendiri 1 family nikmati harga kilang sampai bila-bila, selagi kilang beroperasi.


Selain daripada itu, kilang juga membuka peluang dan mengajar setiap daripada ahli-ahlinya membeli emas-emas terpakai sebagai salah satu sumber pendapatan di dalam  perniagaan ini.



Emas patah, rosak, putus semuanya boleh menjadi sumber pendapatan lumayan & ini boleh menjadi pendapatan harian yang sangat-sangat besar tambahan lagi  kepada mereka yang mempunyai modal.



Jikalau sebelum ini, kita pernah mendengar atau ternampak iklan membeli surat pajak kali ini....setiap ahli di Orodesign akan di ajar bagaimana cara belian surat pajak, tebus emas yang juga jana income yg sangat-sangat lumayan.


Tambah-tambah kepada mereka yang mempunyai modal. Surat pajak ni kalau rajin boleh jadi pendapatan harian yang sangat lumayan.


Kalau tadi kita dah ada 3 cabang income :


1) Jualan emas secara online
2) Belian emas patah, putus, kemek, rosak(di katagorikan sebagai emas lama)
3) Belian surat pajak.



Kilang turut menawarkan peluang jana income melalui program dealer get dealer iaitu menaja & meramaikan seramai mungkin ahli2/dealer2 emas seluruh Malaysia.



Perkenalkan New Dealer kita dapat bonus RM250 per dealer oleh pihak kilang dan setiap daripada belian new dealer tersebut penaja akan dapat RM1 per gram.


BONUS!! New dealer dapat freegift 0.25g emas 999.9% x 1pc



Anda akan mendapat website untuk anda buat sebarang transaksi dan lihat semua urusan niaga anda di sini. Reward dealer juga akan masuk ke akaun ewallet anda. Jangan sampai tertipu yang dengan orang yang mengambil kesempatan. Setiap dealer wajib didaftar dan memiliki login sendiri



Saya juga akan kongsikan bagaimana bila dah register dealer stiap daripada kita boleh jana income bulanan berterusan dengan mengajar orang supaya celik emas, kenapa perlu menyimpan emas & bagaimana emas kalis inflasi & boleh membantu kita di kala susah. 



Berminat menyertai kami di Orodesign?


Teruslah whatsapp saya di 010-305 5679. Saya sudah, anda bila lagi?