Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label Pelaburan Emas. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Pelaburan Emas. Papar semua catatan

4/03/2021

KEMPEN DEALER EMAS ARPIL 2021 ORODESIGN.BIZ

 KEMPEN DEALER GET DEALER ARPIL 2021 ORODESIGN.BIZ




LAGI KEBABOOM UOLLS


TAMBAHAN 250 KEPING 0.25 GRAM UNTUK DI MILIKI 

------------------------------


Perkenalkan 1 orang dealer baru : 

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’° RM 250


Perkenalkan 2 orang dealer baru : 

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’° RM 500 

πŸ‘‰1 🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9 πŸ‘‡

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING

________


Perkenalkan 4 orang dealer baru :

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’°RM 1000 

πŸ‘‰πŸ’Ž Percuma 0.5 gram coin 999.9 x 1

πŸ‘‰ 2 🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9 πŸ‘‡

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING

_________


Perkenalkan 8 orang dealer baru :

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’°RM 2000

πŸ‘‰πŸ’Ž Percuma 0.5 gram coin 999.9 x 2

πŸ‘‰ 4 🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9πŸ‘‡ 

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING

_________


Perkenalkan 12 orang dealer baru :

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’°RM 3000 

πŸ‘‰πŸ’Ž Percuma 0.5 gram coin 999.9 x 3

πŸ‘‰ 6 🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9 πŸ‘‡

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING

_________


Perkenalkan 15 orang dealer baru :

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’° RM 3750 

πŸ‘‰πŸ’Ž Percuma 0.5 gram coin 999.9 x 3

πŸ‘‰πŸ”₯ Percuma Loket Rose 2.5 gram 999.9 x 1

πŸ‘‰7 🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9 πŸ‘‡

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING

________


Perkenalkan 16 orang dealer baru :

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’°RM 4000

πŸ‘‰πŸ’Ž Percuma 0.5 gram coin 999.9 x 4

πŸ‘‰πŸ”₯ Percuma Loket Rose 2.5 gram 999.9 x 1

πŸ‘‰ 8🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9 πŸ‘‡

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING

_________


Perkenalkan 20 orang dealer baru :

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’°RM 5000 

πŸ‘‰πŸ’Ž Percuma 0.5 gram coin 999.9 x 5

πŸ‘‰πŸ”₯ Percuma Loket Rose 2.5 gram 999.9 x 1

πŸ‘‰ 10 🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9 πŸ‘‡

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING

_________


Perkenalkan 24 orang dealer baru :

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’°RM 6000 

πŸ‘‰πŸ’Ž Percuma 0.5 gram coin 999.9 x 6

πŸ‘‰πŸ”₯ Percuma Loket Rose 2.5 gram 999.9 x 1

πŸ‘‰ 12 🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9 πŸ‘‡

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING

_________


Perkenalkan 28 orang dealer baru :

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’°RM 7000 

πŸ‘‰πŸ’Ž Percuma 0.5 gram coin 999.9 x 7

πŸ‘‰πŸ”₯ Percuma Loket Rose 2.5 gram 999.9 x 1

πŸ‘‰ 14 🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9 πŸ‘‡

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING

_________


Perkenalkan 30 orang dealer baru :

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’°RM 7500 

πŸ‘‰πŸ’Ž Percuma 0.5 gram coin 999.9 x 7

πŸ‘‰πŸ”₯ Percuma Loket Rose 2.5 gram 999.9 x 2

πŸ‘‰ 15 🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9 πŸ‘‡

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING


_________


Perkenalkan 32 orang dealer baru :

DapatπŸ‘‡πŸ»

πŸ‘‰πŸ’°RM 8000 

πŸ‘‰πŸ’Ž Percuma 0.5 gram coin 999.9 x 8

πŸ‘‰πŸ”₯ Percuma Loket Rose 2.5 gram 999.9 x 2

πŸ‘‰ 16 🏷 Tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9 πŸ‘‡

πŸŽ‰ 1g Blackgold x 50 KEPING

πŸŽ‰ 0.25g Goldbar x 200 KEPING


_________


TERBARU‼️🀩❤️🀩


LUCKY DRAW untuk Penjualan Emas Lama kepada Kilang


Satu No Order BUY BACK, anda layak dapat 1 🏷 tiket LUCKY DRAW EMAS 999.9

πŸ‘‰ Goldbar 0.25g × 50 KEPINGπŸ’₯

_________


Wish we all best of luck😘πŸ’ͺπŸ’ͺ😊πŸ”₯πŸ’ͺ


Sharing peluang nikmati emas harga kilang. Tambah ASET & JANA INCOME dengan jadi USAHAWAN EMASπŸ’ͺπŸ’₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯😍😍😍😍


BONUS Dari Team KAMI 


Selain Kempen April 2021 yang syarikat tawarkan, MD Zaman & MD Nieha @MD Orodesign Nea juga berbesar hati untuk berikanπŸ‘‡πŸ»


πŸ’₯ Free 0.5gram x 1 bawa 5 orang dealer baru. 

πŸ’₯ Free 0.5gram x 2 bawa 10 orang dealer baru

πŸ’₯Free 0.5g x 3 jika bawa 15 orang dealer baru

πŸ’₯Free 0.5g x 4 jika bawa 20 orang dealer baru

πŸ’₯Free 0.5g x 5 jika bawa 25 orang dealer baru

πŸ’₯Free 0.5g x 6 jika bawa 30 orang dealer baru

Read More

4/02/2021

Komitmen Orodesign Sebagai Syarikat Emas Tulen


MAA PRECIOUS METALS SDN BHD kini adalah ahli BIRO PIAWAI FEDMAS MALAYSIA.


Siapakah FEDMAS ??


Kebanyakkan semua pengeksport , pengeluar utama dan borong di Malaysia adalah ahli-ahli kepada assay FEDMAS dimana mereka boleh mengemukakan sejumlah pengeluaran barang kemas mereka pada FEDMAS untuk daftar ketulenan.


Ia membantu untuk membina keyakinan dikalangan pembeli utama dan barang kemas dibuat di Malaysia untuk dieksport ke Timur Tengah , Amerika Utara , Eropah dan juga di Asia Tenggara.


Semua barang kemas yang dijual di Malaysia perlu DIUJI untuk ketulenan dan MESTI diterangkan berdasarkan Standard Malaysia (MS 1365 : Part 1 :1994) yang dibangunkan oleh SIRIM ( Standard Industrial & Research Institute of Malaysia ) dibawah Perihal Dagangan Peraturan-Peraturan (Artikel diperbuat daripada logam berharga) 1994


FEDMAS berbangga menjadi salah satu ahli kumpulan (Logam Berharga) wakil SIRIM untuk membantu dan memberi nasihat standard ketulenan barang-barang kemas yang diperbuat daripada logam berharga seperti emas dan perak.


Tiga makmal FEDMAS ( Penang , KL , dan JB ) SAHAJA. Pejabat assay di Malaysia yang diiktiraf di bawah MS ISO/IEC 17025 : 2005 yang diiktiraf oleh Standard Malaysia dan Pertubuhan Standardisasi Antarabangsa.


Ini adalah BUKTI KOMITMEN syarikat dan kami semua sebagai pembekal dan peniaga emas tulen di Malaysia.


Alhamdulillah boleh bermuamalat dengan tenang ya 😊
Read More

5/05/2020

Jom Fahami Konsep Dealer Emas Orodesign by Kilang Amethyst

Ada yang masih keliru dengan konsep yang diketengahkan oleh Amethyst melalui Platform Orodesign.


Sebenarnya Orodesign sama seperti kedai emas biasa yang menjual barang kemas, bar emas dan dinar emas. Cuma di ONLINE kan. Harga kami terus dari kilang.



Ada KILANG & HQ tetapi tiada premis atau kedai untuk jualan kepada umum. Bergerak secara online di antara dealer2 berdaftar. 


Penghantaran sememangnya melalui courier & bergerak secara offline apabila dealer membeli barang direct melalui web dan menyimpan stok di tangan ketika itu.


Bukan skim pelaburan yang menawarkan dividen tertentu setiap bulan. Tetapi beli emas dapat bawa balik emas dan simpan sendiri.


Untuk dealer2 yang berdaftar, dibekalkan Web promosi dan Web akaun peribadi ( www.orodesign.biz ) untuk menerima info terkini harga emas semasa, marketing tool, bonus & sebagainya.


Bukan skim 4D ( Duduk Diam Dapat Duit ), tetapi perlu ada usaha sendiri, baru ada hasil.


HASIL BISNES EMAS ORODESIGN DATANG DARI MANA?


1-SAVING ( Menyimpan & Mengumpul emas )
Buat simpanan untuk jangka masa panjang (terus dapat harga kilang) di mana ketika harga belian balik emas sudah naik melebihi harga belian asal. 



2-TRADING ( Menjual )
Dapat untung runcit setiap gram yang terjual.  Tak perlu susah² ambil gambar produk. Copy paste link katalog http://view.orodesign.biz dan share di fb, insta dll.



3-BELIAN EMAS LAMA/SURAT PAJAK
Harga belian balik kilang sangat tinggi. Jadi boleh beli emas lama pada pelanggan pada harga murah dan jual pada kilang dengan harga tinggi. Kelas bimbingan sentiasa diberikan di seminar/bengkel Orodesign.



4-DEALER GET DEALER ( Memperkenalkan )
Bukanlah sesuatu yang wajib dilakukan, namun memperkenalkan simpanan emas kepada umum agar lebih ramai masyarakat celik emas adalah fokus utama syarikat.



Ini juga salah satu sumber rezeki yang berterusan untuk ahli & hasil pendapatan lebih lumayan berbanding menjual sahaja.

Orodesign bukan platform untuk dapat GANJARAN dengan bergoyang kaki.

Anda usaha anda dapat! Biar rezeki lebih berkat.


bisnes emas orodesign






Read More

12/10/2019

Waktu Sesuai Jual Emas dan Simpan Emas

*TIPS BILA WAKTU SESUAI JUAL EMAS.*

Antara persoalan yang banyak saya terima dari pembeli emas *di bawah bimbingan saya,* adalah bila waktu sesuai nak jual emas.


Kata mereka "Ye lah dah beli dan simpan mesti la nak jual, takkan lah simpan sampai ke sudah"

Ye, memang saya tak nafikan. Sampai satu masa kita mesti jual semula emas yang kita dah beli dan simpan tu.

Tapi menjadi persoalannya bila waktu yang sesuai kita nak jual semula?

Ini tips saya nak bagi. Waktu yang sesuai kita nak jual baca selajutnyaπŸ‘‡

✅ Saat Kecemasan
• waktu kecemasan bila duit simpanan kecemasan kita dah habis dipakai atau;

✅ Tukar kepada aset lebih menguntungkan
• ada peluang lain yang lebih menguntungkan kita seperti contoh buat modal bisnes, beli rumah untuk disewakan dll atau;

✅ Merealisasikan Matlamat simpanan
• dah capai matlamat simpanan seperti contoh simpanan untuk perbelanjaan haji/umrah, perbelanjaan anak nak sambung pengajian ke tahap lebih tinggi.

Jika selain daripada tiga perkara diatas, Saya syorkan kepada semua, tak perlulah nak jual emas tu bila tidak ada keperluan.

Emas kalau di simpan lama mana sekalipun ia tak menjejaskan nilai malah ia jadi lebih mahal suatu hari nanti.

P/S : Jangan sia-siakan gaji yang ditunggu 30 hari dihabiskan tak sampai 7 hari. Simpan sedikit dulu, untuk manfaat dimasa depan.

Begitulah.
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com