Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label Stokis DMS360. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Stokis DMS360. Papar semua catatan

4/03/2019

Restok Skincare 3 in 1 DMS360 Rescue

Alhamdulillah, berita baik. Skincare DMS360 Rescue atau Dermaxsuperskin 360 bakal restok oleh HQ DMS dalam masa 2 ke 3 minggu lagi. Walaupun kali ni agak lama untuk HQ restok tetapi syukur sangat-sangat produk ini bukanlah diberhentikan sepertimana diwar-warkan!


Allah risau betul kita kalaulah set asas Dermaxsuperskin 360 ni betul-betul HQ nak stop!



Inilah produk pertama yang saya amalkan dan sangat suka sebab berkesan! Set asas DMS360 Rescue sangatlah best dan sudah ramai pengguna setia, tidaklah tetiba HQ nak stopkan kan?


Cemas tahu.


Jadi, HQ dan leader saya maklumkan hari ini, ada khabar baik lagi 2 minggu paling awal kita akan dapat stok skincare DMS360 Rescue. Alhamdulillah.



Ramai tunggu ni. Kesian customer tunggu lama.


Harga berpatutan, set skincare basic yang berkesan dan mendapat anugerah antarabangsa pula tu. Siapa tidak mahu cuba bukan?



set asas DMS360 original
Hati-hati dengan produk tiruan DMS diluar sana ya


Anda nak dapatkan set asas DMS360 anda? Terus hubungi atau whatsapp saya sahajalah.


Insha Allah kita bantu sebaik mungkin. Percuma konsultasi gitu.



Whatsapp (emme): 018-9100 852
Siapa saya?


Stokis Sah DMS360 (Leader: 0102)

Read More

3/18/2019

Tahukah Anda? Produk Rangkaian DMS360 Pernah Dua Kali Memenangi Anugerah Antarabangsa?

Tidak sangka produk jenama Malaysia berjaya menggondol dua kali anugerah antarabangsa. Ya, saya tidak tipu kalian. Tetapi inilah realitinya. Dermaxsuperskin 360 yang saya sendiri amalkan dan sentiasa promot kepada anda ini telah pun mendapat anugerah di peringkat antarabangsa sebanyak dua kali!


dms360 trusted brand

dms360 trusted brand

dms360 trusted brand



Walaupun terdapat pelbagai rintangan yang terpaksa kami hadapi sejak 2 tahun kebelakangan ini. Tetapi syukur alhamdulillah, DMS360 tetap mendapat permintaan dan testimoni tanpa berhenti menunjukkan keberkesanan produk DMS360.


Ramai pengguna lama konfius dengan pelbagai packaging DMS360, khususnya dua produk skincare iaitu set asas DMS360 dan Glowing Speed. Dukacita saya terpaksa maklumkan terdapat produk tiruan bagi kedua-dua set asas ni. Mahu tidak mahu, kami wajib memaklumkan pada kalian yang ini bukanlah satu marketing untuk menaikkan sale produk DMS tetapi saya sendiri sudah buat perbandingan produk DMS360 original dan tiruan yang berada di pasaran.


Ternyata terdapat perbezaan ketara malah krim dan bau juga tidak sama!


Yang bagusnya, anda sudah boleh buat perbezaan ini sekarang melalui packaging terbaru dari DMS360. Kelainan packaging ini sangat ketara, insha Allah anda tidak akan keliru lagi.


glowing speed original 2019

dms360 original 2019



Saya sudahpun membuat entri khas mengenai produk tiruan DMS, anda boleh baca terus di sini ya.


http://dms360original.com/2018/10/set-skincare-dms360-rescue-original-vs-tiruan.html

http://dms360original.com/2018/10/dms-360-dermax-superskin-360-original-tiada-hologram.html

http://dms360original.com/2018/10/sabun-honeydew-dms360-serum-stemcell-tiruan-di-shopee-lazada.html


Saya berharap entri ini dapat membantu anda apabila anda mahu membuat sebarang belian produk rangkaian DMS360 diluar sana :)



Mahu dapatkan info DMS melalui saya?



Tentu sahaja boleh. Anda boleh terus hubungi saya melalui whatsapp di talian 018-9100 852.


agen sah dms360

Read More

2/26/2019

Set Asas DMS360 dan Testimoni Berjaya Pelanggan Dermaxsuperskin 360

Set asas DMS360 Rescue atau dulu dikenali hanya sebagai DMS360 (Dermax Superskin 360) ini masih lagi viral sehingga tahun 2019. Set asas DMS360 terdiri daripada 3 item iaitu sabun collagen honeydew, krim siang dengan SPF25 dan krim malam.


Hanya 3 item ini sahaja sudah cukup untuk menyelesaikan masalah kulit wajah yang anda hadapi. Tidak percaya? Cubalah dahulu insha Allah anda terus jatuh cinta!


Saya sendiri pengguna setia produk DMS360. Jika dulu muka kusam, kulit berbelang, dan kerap juga kulit saya menggelupas sebab kulit jenis kering. Mungkin jika anda juga ada masalah seperti saya, bolehlah mencuba set asas DMS360 ni. Alhamdulillah, sejak dah pakai Dermax Superskin360 basic set, sehingga hari ini kulit saya dah tak menggelupas.


Biasanya, area muka yang selalu kering dan menggelupas ni di bahagian tepi hidung, pipi dan dahi. Bila saya pakai bedak, zaman dulu pakai jugalah bedak... Akan ternampaklah rekahan bedak tu dekat muka saya. Dan ini akan buatkan kita jadi lebih tak yakin bila berhadapan dengan rakan-rakan ke, bos ke. Rimas kalau orang tanya, muka tu kenapa?


Okay cukup pasal muka saya.


Ni saya nak habaq, dulu DMS360 je namanya, sekarang dah tukar kepada DMS360 Rescue. Tambah sikit, rescue kat belakang. Alkisahnya produk yang sama. Ramuan yang sama. Tidak ada perbezaan pada ramuan atau krim DMS ni.


Tetapi disebabkan banyak produk tiruan DMS di pasaran. Maka HQ terpaksa bertukar-tukar packaging dan sebab itulah penting untuk anda dapatkan produk DMS ini hanya dari agen sah sahaja.





Pernah lihat tak? Mungkin pernah, anda akan lihat banyak produk tiruan DMS ni hampir di merata tempat. Tetapi malangnya mereka tidak mengedarkan produk DMS yang original


Apa Kelebihan Set Asas DMS360 Sehingga Ramai Mencarinya?


DMS 360 RESCUE

2014 International Brand Award



Set Dermaxsuperskin 360 TERBUKTI mampu merawat:


✔️Jerawat / Parut Jerawat
✔️ Blackhead / Whitehead
✔️ Cela / Tompokan Hitam
✔️ Liang Pori Terbuka
✔️ Jeragat / Pigmentasi
✔️ Mencerahkan Kulit
✔️ Sesuai Untuk Kulit Sensitif / Kering / Berminyak
✔️ Meratakan Tona Kulit Muka
✔️ Mengurangkan Kedutan / Garisan Halus
✔️ Mengawal Minyak Berlebihan
✔️ Memberi Kelembapan Kulit
✔️ Memperbaiki / Mengaktifkan Sel Kulit Yg Rosak
✔️ Melambatkan Proses Penuaan
✔️ Menegangkan Kulit Muka.

SUPER CREAM (DAY & NIGHT CREAM) EFEKTIF UNTUK :
—------------------------------------—
– Mencerah & menyerikan wajah
– Menghilangkan pigmentasi yang tebal
– Menghapuskan jerawat dengan berkesan
– Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit secara semulajadi
– Menjadikan kulit lebih awet muda dan anjal

SABUN COLLAGEN DMS UNTUK RAWATAN WAJAH
—------------------------------—
- lembut
- wangi
- buih2 yg halus
- memngecutkan jerawat
- mematikan jerawat
- mencerahkan wajah
- menegangkan
- memudarkan bekas2 parut

SET TERLARIS ini mempunyai
—---------------------------—
1. Krim Siang (20g)
2. Krim Malam (20g)
3. Sabun Honeydew (30g)

Ramuan dan Bahan semulajadi
✔️ Pati sarang burung
✔️ Ektrak Honeydew
✔️ Glutathione
✔️ Kolagen


Krim Siang DMS360 Rescue mempunyai SPF25 (Tahan 4 Jam Perlindungan UV)
Set asas ini Sesuai dipakai seisi keluarga (seawal 12 tahun)
Juga sangat sesuai untuk mereka yang ada masalah RESDUNG!


1 SET JIMAT SAMPAI 3 BULAN PENGGUNAAN!!


Testimoni Berjaya Pengguna DMS360 Rescue

















Ada banyak lagi testimoni berjaya yang saya tak mampu nak letakkan semua di sini!



Lain skit muka pakai spek besar ni.


Dulu kembang setaman muka kita ekkk, ni berbedak-bedak ni nak kasi cerah. leher cerah, muka gelap. macam makcik pun ada. 



Alhamdulillah, setia dengan skincare DMS now dah 5 years. 


Pakai tanpa was-was. Dah ramai customer saya sendiri pakai DMS dan feedbacknya tidak mengecewakan!



Harga 1 set asas DMS360

RM139 Sahaja

Berbaloi sangat-sangat kerana kualiti dan produk berkesan


Percuma Postage Seluruh Malaysia



Wasap saya di






Read More

2/23/2019

DMS360 Skincare Kini Sudah 7 Tahun di Pasaran!

Tak sangka rupanya sudah 7 tahun produk DMS360 ni bertapak dan saya sendiri menjadi agen sah DMS360 hampir 6 tahun. Saya join keluarga DMS360 atau Dermax superskin 360 pada tahun 2014. Masa ni, saya cuba sahaja dahulu. Produk pertama yang saya cuba ialah set asas DMS360.


Masa ni, saya aktif bersosial dekat Facebook, dan ramai betullah agen sah DMS360 ni. Merata dapat tengok iklan diaorang. Macam mana tak tertarik?


Baca punya baca, saya pun akhirnya cubalah set asas DMS360. Pada masa tu, masalah yang saya hadapi bagi wajah saya ialah kulit muka kusam, sunburn, dan jeragat. Tetapi, saya tidak menaruh harapan terlalu tinggi untuk jeragat ni sebabnya saya ni memang ada jeragat atas 2 faktor yang sangat kuat, iaitu jeragat keturunan dan jeragat hormon.


Tetapi syukur alhamdulillah, dalam 2-4 minggu pakai set asas DMS360 masalah kulit kusam dan sunburn tu makin lama makin pulih. Muka cerah dah sama warna dengan leher. Haa, kan korang sendiri kalau perasan siapa kulit sunburn ni, leher cerah muka hitam. Kulit kusam atau sel-sel kulit mati pun memang seriusly dapat diatasi. Glowing la muka kita, ramai tegur muka makin berseri.


So, awal-awal pemakaian memang muka saya ada sedikit menggelupas. Bukan gelupas hat teruk tu ye, yang manja-manja jer. Soft peeling kata orang putih. Apa yang saya buat ialah, bila saya basuh muka dengan sabun collagen honeydew DMS ni, saya gosok-gosok bagi kulit-kulit mati tu keluar. Bila saya buat macam tu, kulit makin licin alhamdulillah. Tak lama lepas tu, takde dah soft peeling tu. dan sampai hari ni, memang tak pernah lah pakai skincare DMS kulit jadi gelupas walaupun saya tukar-tukar produk dengan set asas DMS yang lain.


Jika anda nak cuba produk DMS360, bolehlah order dengan saya kay. hehe


Bahaya produk diluar sana dah banyak FAKE.


Tiruan DMS360 sudah sangat banyak dek produk DMS terlalu femes. Ramai mengambil kesempatan dan tanpa malunya bagitau ni produk ori sis!!


Langsung nama-nama diaorang takde dalam list agen berdaftar! Produk lain, tak sama dengan ori, tetapi ramai tak tahu maka ramailah tertipu. Ada customer muka depa sensitif, baru pakai sehari kulit rosak. Ada yang muka tak rasa apa, memang lagu tu ajelah.. bernasib baiklah kalian.








Ready Stok Produk DMS360


Set Asas

DMS360 Rescue RM 139.00
Glowing Speed Galatica RM 169.90


Serum

Serum Glowing RM 100.00
Serum Stemcell Plus 2+1 RM 156.00
Serum Duo RM 199.00

Foundation

4d Foundation RM120.00
5d Foundation RM120.00
CC Hybrid Foundation RM120.00

Produk kuruskan badan

Fat Loss RM100.00/ 30 biji
BCC Krim Losyen Panas RM100 (clearance RM70)


Kesihatan dan Aset Wanita

Miss Me RM100.00/60 biji
Kopi DMSTOX (Coffee Monatox) RM75.00/ 15 scht

Kesihatan lelaki

Kopi Aumm RM120.00

Loose

Sabun DMS360 RM40.00 40g
Sabun Glowing Speed RM55.00 50g


Nak tempah produk DMS yang konfirm original? Mehlah wasap akak terus kay

Kita boleh sembang produk mana yang terbaik untuk masalah yang kalian hadapi. Consultation adalah percuma sahaja.


Whatsapp 018-9100852.

Read More

1/22/2018

Wonder Glow Bukan Pengeluar mahupun Pengasas DMS360







Beliau bukan pengasas DMS ya. Sekian.


Read More

11/21/2017

Pre Order GS Viral aka Glowing Speed DMS360 Dibuka

Glowing Speed DMS360 dengan wajah baru dan nama baru.


GS VIRAL😱😱


SeMoga menjadi produk viral terfemes❤️

Apa yang membuatkan GS VIRAL LEBIH BAIK?
✅ improve version dr segi ramuan dan krim
✅ lebih pantas berkesan
✅ perkenalkan ramuan berasaskan botanikal


Mengekalkan ciri2 istimewa GS yg lama ❤️
✅ SPF45 tuk perlindungan matahari maksima
✅ sabun tetap sama tahan 3 bulan ++
✅ Harga menten sama❤️❤️❤️❤️❤️


Pre order dibuka. Limited stok 1st batch.

150 kotak ditempah oleh stokis kami. Berbaki lebih kurang 30-50 kotak sahaja lagi.


Nak dapatkan harga istimewa?


Jom join keluarga dms❤️❤️ sambil bersinar sambil tebalkan poket anda.😘


Untuk tempahan Glowing Speed anda.
Whatsapp 018 9100 852


Stok 1st batch limited ye.
Pre order: ETA 7 ke 14 hari


#bisnesdarirumah #pengedarsahdiperlukan #gsviral #glowingspeed #stokupdatedms360original #stokisvipdms360 #dropshipdiperlukan #dropshipdmsdibuka #DmsViral #dms360original #koreaskincare


Read More

11/09/2017

Jom Membeli Di Kedai Online Emme Marina

Bismillah..


Alhamdulillah, saya ucapkan terima kasih pada semua pembaca yang sudi wasap saya setelah membaca entri-entri saya di blog. Ada yang wasap untuk dapatkan produk DMS360, jam tangan islamik iaitu jam dengan waktu solat dan auto kiblat. Ada juga yang mula wasap bertanya tentang produk-produk terapi wanita moden ni. Alhamdulillah.


Tidak kurang yang sekadar bertanya, itu pun tidak mengapa. Asalkan sedikit sebanyak saya dapat membantu kalian semua dalam merungkai kerunsingan dan kegelisahan kalian.


Bagaimana dengan stevia ya? Adakah saya tidak menjual lagi? Sebenarnya saya masih menjual produk stevia dari syarikat RCC, cumanya mungkin blog saya bukan lagi carian utama bagi produk Stevia. Jika saya google, terlalu banyak perkataan stevia ini kerana nama stevia terlalu common. Melainkan la mereka menggunakan keyword carian tertentu maka insha Allah akan bertemu dengan blog saya ini.


Sudah hampir 3-4 tahun dalam jualan produk DMS360 namun saya akui saya jarang upkan post tentang produk-produk DMS di sini. Saya lebih suka update di blog yang khusus iaitu di www.dms360original.com . Jadi jika anda ingin tahu lebih lanjut mengenai produk DMS anda boleh layari website dms saya ya.


Alhamdulillah. Semoga kita semua terus sukses walau apa jua medium perniagaan yang kita gunakan. Jika anda berminat untuk belajar buat blog dan jana pendapatan melalui blog, boleh juga hubungi saya :) Insha Allah saya cuba bantu kalian.






Hi semua, Jika kalian suka dengan entri ini jom komen dan share pendapat kalian :)

Nak tahu lebih lanjut tentang produk jualan saya?

DMS360: Boleh klik link www.dms360original.com atau www.dms360.my
Jam Tangan Islamik: www.jamtanganislamik.blogspot.my
Terapi Wanita Moden: www.terapiwanitamoden.blogspot.my
Read More

11/01/2017

Berniaga dari Rumah sebagai Suri, Bagaimana Anda Menguruskan Anak-anak Kecil?

Bismillah,


Tenggelam timbul dalam menulis post yang konsisten di blog EmmeMarina sepertinya tidak berkesudahan. Tapi yakinlah saya sebenarnya menulis setiap hari di blog saya ini. Cuma bukan di sini. Saya mempunyai 3 blog bisnes yang saya uruskan, anda jika ada masa boleh berkunjung ke blog saya yang lain.


Untuk bisnes utama saya sebagai stokis sah DMS, anda boleh kunjungi Informasi DMS360 atau terus ke kedai blog DMS = www.dms360.my untuk tempahan.


Seperti anda lihat, ada produk baru yang saya mula fokus iaitu rangkaian produk dari Libo Spa. Founder spa ini merupakan rakan saya, alhamdulillah. Banyak kami belajar bersama. Saya juga meminati bidang ini dan ada bersangkut sedikit sebanyak dengan produk DMS, untuk produk-produk Libo Spa berkaitan dengan masalah wanita selepas bersalin dan wanita sudah berkahwin. Anda nak tahu lebih lanjut? Boleh kunjungi blog saya di sini www.terapiwanitamoden.blogspot.my


Alhamdulillah, satu lagi produk jualan saya lain terus dari niche kecantikan dan kesihatan wanita, iaitu Jam Tangan Islamik. Kunjungi blog utama untuk lihat koleksi kami ya... Klik jamtanganislamik.blogspot.my


Semasa sedang menulis entri ini, bayi saya yang bakal memasuki 9 bulan ini sudah terlalu lasak. Di mana saya berada di situlah dia. Jika hanya mahu berada berdekatan, okaylah. Ini mahu dipeluk, didukung, bila mana dia leka bermain (tidak ingat mama) atau tidur sahajalah waktu saya pantas membuat kerja-kerja. Mahu menulis, review produk adalah sangat sukar.


Ialah kita suri, ada pelbagai tugas. Kita tidaklah free sangat, dapur perlu dijenguk, rumah perlu dikemas. Sekarang jam 11.14 pagi, jam 12 perlu mengambil anak pula di taska, 12.30 hari ni kakak di sekolah. Jika boleh, setiap hari untuk menguruskan bisnes saya tidak mahu tidur. Haha. Dalam menulis ini terbayang kisah sehari-sehari yang dilalui dengan terikan, tangisan anak-anak dan kenakalan mereka. Tidak lama lagi cuti sekolah, harulah mama.


Namun, usahlah kita merasakan mereka ini beban. Jika anda merasakan anak ini beban untuk kalian berjaya dalam kerjaya anda. Bisnes anda. Tolonglah.. tolong berhenti berfikiran begitu. Masa mereka membesar sangat singkat. Tanpa kita sedari, kita kehilangan suara-suara yang memanggil nama kita. Esok lusa bila mereka semakin jauh ketika itu kita pula merayu untuk mereka kembali. Tidak kira apa kesukaran kita dalam berniaga dari rumah, hadapi dengan tenang uruskan dengan senyuman. Insha Allah dalam apa jua kepayahan, Allah ada untuk membantu kalian.


Doakan saya juga mampu untuk terus positif dan tersenyum ya :)


Saya doakan kalian berjaya dunia dan akhirat. Aamin






Rakan-rakan, Jika kalian suka dengan entri ini jom komen dan share pendapat kalian :)

Nak tahu lebih lanjut tentang produk DMS360? Boleh klik link www.dms360original.com atau www.dms360.my
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com