Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label bisnes patuh syariah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bisnes patuh syariah. Papar semua catatan

9/08/2016

Bisnes Modal Paling Rendah dan Murah

🌹🌹 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA🌹🌹

😍😍KENAPA ANDA PERLU PILIH STEVIA RCC..😍😍
PRODUK PENGGANTI GULA SANGAT LARIS ABAD INI !!

🍀🌸UTK PENGUUNA VVIP  @ UNTUK SANTAI2 1 AKAUN🍀🌸
📌 modal mampu milik rm 140
📌dpt 3 botol swetener stevia rcc
📌 Hanya guna sendiri sahaja tak perlu berbisness dan dapat 5 faedah ..Jika nak berbisness boleh tak ?
Jawapannya boleh juga potensi sehari utk 1 akaun rm1800

💥🌷💥UTK MENJADI USAHAWAN @ AGEN KAMI 3 AKAUN💥🌷💥
📌 modal rm 420
📌 dpt 3 kotak (9 botol)
📌 potensi sehari untuk 1 akaun rm1800 darab 3 akaun = rm5400

💃🏼💃🏼JIKA YAKIN DGN BIZ INI 7 AKAUN💃🏼💃🏼
📌 modal rm 980
📌 dpt 7 kotak (21 botol)
📌 potensi 1 akaun rm1800 darab 7 akaun = rm12600
📌 ini dipanggil pakej jutawan ,modal tak sampai rn1000 pon !!!

🎗TIDAK PERLU BUAT APA2 HANYA KONGSI KEBAIKAN STEVIA INI KEPADA KENALAN DN SAUDARA MARA.               
🎗BUAT KE TIDAK BUAT KE TETAP DAPAT 5 FAEDAH !!
🎗PAKEJ GOLD & PLATINIUM BOLEH UPGRED KE STOKIS MOBILE BILA2 MASA SAHAJA....TIADA LIMIT

💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

UNTUK PERTANYAAN BOLEH WASAP 0189100852



Read More

4/11/2016

Bonus Pencen RCC Global Bakal Naik 20 ke 30% Menjelang Mei 2016

Teks: Emme Marina Mohamad

Assalamualaikum,

Bismillah. Rasanya seperti sudah terlalu lama saya tidak menulis entri bagi plan rcc. Adakalanya masa dirasakan sangat mencemburui diri saya untuk meluangkan masa menulis di sini.

Tetapi saya ingin kongsikan berita baik buat semua rakan pembaca. Yang mahu berjinak untuk berniaga, boleh cuba dulu berniaga produk orang lain berbanding cuba membuat produk sendiri. Alhamdulillah, produk rcc ini ialah produk keperluan.

Jika difokuskan, lebih banyak manfaat dan keuntungan yang boleh didapati.

Cuma mahu tidak mahu sahaja.


Dan berita baik lagi, modal sebagai agen atau keahlian hanyalah sekali sahaja seumur hidup. Tidak perlu keluar modal lagi. Boleh pilih sama ada anda mahu pegang stok sendiri atau secara dropship. Keduanya boleh dilakukan. Tiada masalah.

Yang paling penting anda faham apa kelebihan produk dan bagaimana produk ini mengatasi pelbagai masalah kesihatan, dan kewangan melalui plan rcc ini.

Alhamdulillah, CEO Tuan Azman Md Som dah umumkan nak naikkan bonus pencen atau royalti kami semua kepada 20 ke 30%, bayangkan jika sekarang anda mungkin memperoleh sebulan RM 100 ke RM 300 sebulan hasil duit pasif ini. Jika dikira kenaikkan, bukankah banyak tu?

Itu tidak termasuk mata ganjaran yang telah dinaikkan sebanyak 20 point bagi setiap kali pembelian ulangan. :) Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat. Walaupun saya cuma surirumah, adalah duit pasif masuk setiap bulan walaupun bukan tahap jutawan lagi.


Ingat pesan Tuan Shidi, "biar kita gerak perlahan dalam sharing atau bisnes, tetapi jangan terus stop". Lama kelamaan kita akan hilang momentum kejayaan yang kita mahu raih.


Sayalah tu. Huaaa, Allahu, in shaa Allah mahu fokus 3 yang utama bersama rcc sweetener stevia. Nak dapatkan pendapatan RM 10,000 sebulan walaupun hanya berniaga dari rumah. Aminn..


Terima kasih rcc kerana menyediakan platform bisnes yang amat mudah dan modal yang amat rendah. Nak tahu berapa?


Tidak sampai RM 150 pun tahu.


saya doakan anda berjaya, kaya dan dermawan. Doakan saya juga ya.



Admin
Emme Marina
0189100852
Read More

1/26/2016

Hukum Kad Diskaun atau Keahlian

Teks: Emme Marina Mohamad

Perkongsian dari Channel Usrah Solat

Hukum Kad Diskaun

Ramai bertanya saya tentang hukum kad diskaun iaitu membeli dari pasaraya/premis tertentu menggunakan kad keahlian dan akan mendapat diskaun dari kad tersebut.

Hukumnya boleh diperincikan seperti berikut:

1. Jika kad tersebut mempunyai yuran berkala seperti setahun sekali perlu dibayar atau 6 bulan sekali maka hukumnya haram. Ini kerana ia mempunyai al-Gharar (ketidak jelasan) dalam jual beli berapa banyak diskaun yang akan diperolehi dalam masa setahun atau 6 bulan selepas dia membayar yuran keahlian.

2. Jika kad tersebut percuma atau hanya dibayar sekali sahaja (iaitu dibayar ketika mendaftar) yang dikira sebagai harga kad tersebut maka hukumnya harus. Diskaun yang diberikan oleh premis tersebut dikira sebagai hadiah kepada pelanggannya.

Point no 2 itu, bukan hadiah tetapi janji penjual nak jual harga lebih murah, bayar sekali itu hanya untuk bayar kos kad dan menggalakkan pelanggan setia kepada peniaga

Wallahu a'lam.

USRAH SOLAT DAN QA AGAMA
📝by:

https://telegram.me/usrah_solat_MSO

**Channel Usrah Solat MSO-D7 berdasarkan fiqh mazhab al-Syafi'i

Nota:


Selepas saya membaca jawapan Usrah tersebut sebenarnya 2 perasaan timbul. Satu, sedih kerana ini bermakna saya tidak lagi boleh membuat kad keahlian mana-mana kedai yang menggunakan cara pembaharuan keahlian setahun sekali. Paling sedih mungkin pada barangan Cosway. Saya sukakan barangan-barangan rumah Cosway namun tidak mengapalah masih ada banyak kedai lain yang menjual seumpamanya.

Keduanya, lega. Lega kerana bisnes di rcc dan keahlian sebagai pengguna berdaftar di rcc stevia tidak haram sama sekali. Kita sering disogok dan digembar-gemburkan mengenai syarikat jualan langsung ini haram. Nah, sebenarnya memang saya tahu rcc ini patut syariah. Tetapi bila membaca jawapan sedemikian, bertambah ilmu kita ya tentang syarikat yang kita bernaung.

Carilah rezeki berkat dan halal. Bukan itu sahaja, apa sahaja yang kita lakukan juga haruslah sentiasa mencari kepada keberkatan dari Allah s.w.t.

Bagi mereka yang masih ragu-ragu tentang bisnes di rcc, tidak perlu ragu-ragu lagi. Mari sertai kami di rcc sebagai agen atau pengedar sah.


Hubungi saya Emme Marina untuk sebarang pertanyaan.
0189100852


Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com