Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label lesen SSM. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label lesen SSM. Papar semua catatan

11/29/2016

Mendaftar Lesen Perniagaan Online (SSM)

Resit buat lesen perniagaan. Guna nama sendiri jer

Alhamdulillah. Semalam hubby ajak ke kuantan menemani beliau bermain bola sepak. Tidak tahu pula padang bola tu di sebelah UTC sahaja.

Apalagi, bila tengok sahaja bangunan UTC terus teringat yang saya sudah lama nak daftar baru perniagaan untuk lesen SSM ni. Kan pelbagai ura tentang wajibnya peniaga-peniaga online perlu ada lesen perniagaan. Jadi kenalah ada satu.

Saya hanya menggunakan pemilikan nama sendiri sahaja bagi lesen perniagaan ini. Murah. Hanya RM 40.60. Yup, RM 0.60 ialah cas GST. Tetapi katanya bila nak renew lesen nanti tiada GST, hanya RM 40.00.

Renew lesen perniagaan tidak perlu ke kaunter, anda boleh terus renew online melalui emel.

Tahukah anda bahawa pendaftaran perniagaan kini sudah tiada online? Anda wajib ke kaunter SSM untuk membuat lesen perniagaan yang baru. Menurut pihak SSM, ini kerana ramai pula "hantu" yang membuat lesen perniagaan apabila lesen ini boleh dibuat secara online.

Betul jugak kan?

Kita juga yang jadi mangsa penipuan ni nanti. Biarlah kita bersusah payah sedikit untuk mendaftarkan lesen perniagaan SSM ni. Lagipun UTC dibuka sehingga jam 10 malam. Maka, anda ada pilihan waktu lebih lama jika siang tidak sempat menguruskan pendaftaran lesen perniagaan SSM.

Adakah anda sudah mendaftar perniagaan anda? Tidak kiralah status bagaimana. Online ke offline ke. Walaupun dropship anda patut ada satu lesen perniagaan. Dengan lesen ini juga, pelanggan akan lebih yakin membeli dengan anda.


Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com