Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label projek amal. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label projek amal. Papar semua catatan

2/16/2019

Projek Wakaf Pembinaan Tahfiz Amal Till Jannah Di Kemboja

INFAQ KHAS MISI DAKWAH KEMANUSIAAN KEMBOJA


JOM SAHABAT KITA REBUT PELUANG BERAMAL SELAGI ADA HAYAT..HANYA SERENDAH RM10 SAHAJA UNTUK BERWAKAF INSYAALLAH..



SEMOGA AMAL JARIAH INI DIBERKATI ALLAH TILL JANNAH..AMIN


Alhamdulillah dengan izin Allah, pihak Amal Till Jannah kini membuka ruang utk menyumbang bagi projek pembangunan Madrasah Fatimah Ghafur Al Hidayah-Lveathom Chloong Kratie,Kemboja
Projek ini diusahakan oleh pihak Yayasan Amir Alkhairiyah.


Admin akan update butiran dr masa ke masa di page FB Amal Till Jannah☺


Infaq/wakaf tunai ke akaun MBB AMAL TILL JANNAH bole terus direct dgn puan bendahari ATJ☺

bank in/ transfer ke akaun rasmi ATJ

✏transaksi note : wakafkemboja
MAYBANK AMAL TILL JANNAH
5621 8831 9223

*_rekod penyertaan sah utk transaksi yg dipanjangkan terus menerusi wasap kepada bendahari utk kemaskini rekod infaq Tuan/Puan supaya tidak tercicir. Harap maklum


sila click link di bawah utk rekod infaq Tuan/Puan kpd Puan Fatin selaku Bendahari ATJ
www.wasap.my/60127865923/wakafkemboja
page: https://www.facebook.com/amaltilljannahATJ/


Perkembangan terkini Projek Pembinaan Tahfiz:

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikom sahabat2

Alhamdulillah pembinaan Madrasah -- Tahfiz Fatimah Ghafur Al-Hidayah Leviathom kini telah mencapai 75% siap .

Inshallah d jadualkan siap sepenuh nya pd akhir March 2019.
Pehak AJK pembangunan & kampong dng izin Allah telah menetapkan tanggal 22/4/19 ( Ithnin ) utk upacara perasmian.

Pehak kami maseh memerlukan sumbangan2 bagi meneruskan pembangunan pembelian peralatan2 sekolah pembinaan tempat wuduk , tandas & pagar.

Read More

2/10/2018

Program Infak Pembinaan Jalan Raya dan Kolam Wuduk dk Kemboja

💓 *makluman pada yang berhajat utk infaq*

🚦 *1. INFAQ JALAN RAYA UNTUK SEKOLAH MARKAZ AL BASSAM, di KAMPUNG BENTEAY PREY, KEMBOJA*
➡Keperluan RM1200 sahaja lagi.

🎀 *2. KOLAM WUDHU' DI MASJID KG BENTEAY PREY,SIHANOUK VILLE,CAMBODIA*
➡keperluan RM2100

--------------------------------------
Transaksi *infaq kemboja*

Penyertaan  serendah *rm10* untuk kedua2 infaq

Tempoh infaq: *sehingga dimaklumkan*
----------------------------------------

*MAYBANK AMAL TILL JANNAH*
🏧 *5621 8831 9223*

📱 jangan lupa update pada admin Puan Fatin

0127865923/infaqkemboja

💓💓💓


Read More

2/08/2018

Channel Telegram Bagi NgO Amal Till Jannah. Sebuah Institusi Medium Sedekah Anda

Amal Till Jannah (ATJ) Channel rasmi NGO Amal till Jannah. Ikuti dan sertai program2 infak dan wakaf ATJ. Bersama-sama kita ubah diri menjadi insan yang cintakan sedekah💞 https://t.me/amaltilljannah

Kongsikan bersama entri ini ya.

Bismillahirrahmanirrahim, berkat Rahmat dan Kasih Sayang Allah, Amal Till Jannah memasuki tahun ke 4 dalam melaksanakan program2 infaq istiqomah mingguan,bulanan dan tahunan. Syukur segala perancangan telah dipermudahkan Allah selama ini.

Berikut ialah antara *PROGRAM ATJ* sepanjang tahun 2018 bersama team Amal Till Jannah☺

🔳 *PROGRAM MINGGUAN*

1. *SEDEKAH JUMAAT*-RM20 setiap penyertaan
-sedekah tahlil arwah di tahfiz terpilih.
-sedekah makanan ke rumah kebajikan anak yatim & asnaf terpilih.
-sedekah makanan di hentian petronas terpilih.
-sedekah makanan di masjid terpilih.

🔳 *PROGRAM BULANAN*sentiasa dibuka untuk ruang infaq bagi;

1.Asnaf Zakat Beras -RM15 setiap penyertaan
2.Anak Yatim Tahfiz-RM10 setiap penyertaan
3.Wakaf Kit Jenazah- RM10 setiap penyertaan
4.Tajaan Umrah-RM30 setiap penyertaan

5. *PII BULANAN* RM20 setiap penyertaan
khas Jemaah yg telah berdaftar sbg *Ahli ATJ*
melibatkan agihan infaq program seperti di bawah;

✅1)Wakaf Buku Ilmiah RM200
✅2)Infaq utk bayaran bil air/bil api
-Tahfiz@madrasah RM500
-Masjid@Surau RM500
-Rumah Anak Yatim RM500
✅3.Tabung Kebajikan Pengurusan ATJ-RM300

*semua budget tertakluk kpd penyertaan jemaah☺

🔳 *LAIN-LAIN INFAQ* (TERBUKA SEPANJANG MASA)

6. Tabung PENDIDIKAN KAFA SHORHU JANNAH-seikhlas

7. Tabung Zakat-ikut haul dan nisab

🔳 *SEMPENA RAMADAN*

8. Program Infaq/wakaf Mekah & Madinah- mulai *MAC 2018*

9. KIT RAMADAN ASNAF & ANAK YATIM-RM50 setiap penyertaan

10.AGIHAN BERAS FIDYAH- ikut perkiraan fidyah masing2 & ZAKAT FITRAH

11. TAJAAN IFTAR 30 HARI RAMADAN
-agihan bubur lambuk/juadah berbuka-peringkat cadangan☺
-program kasih gelandangan Ramadan☺
*program SJ akan berlansung sebagai tajaan iftar mingguan*

9. WAKAF MASJID BALIK BATU- *Infaq terus ke akaun khas BANK ISLAM ATJ*

10. INFAQ KHAS misi kemanusian dan lain2 keperluan semasa-
- Tabung Wakaf Telekung solat (RM45 setiap penyertaan)
-Tabung Wakaf Van ATJ(RM10 setiap penyertaan)

11. Tabung KORBAN & AQIQAH *sempena Raya Haji*

12. Tajaan Kit Sekolah Anak Yatim & Asnaf *dibuka 2 bulan sebelum cuti persekolahan hujung tahun*

@Lain2 program insyaAllah Admin akan update dari masa ke masa. *sebarang perubahan program yg berkaitan akan admin maklumkan*☺

Setiap infaq/wakaf atau sedekah..mohon jasa baik jemaah semua menggunakan akaun Rasmi ATJ.

💳 *Maybank Amal Till Jannah*
*5121 8334 0641*

*"Perumpamaan orang yg berSEDEKAH hartanya pada jalan Allah (akan TUMBUH HARTA itu) seperti satu biji benih, daripada SEBIJI benih itu Allah akan TUMBUHKAN TUJUH TANGKAI, pada setiap TANGKAI yg tumbuh itu Allah akan TUMBUHKAN SERATUS BIJI yg lain..."* (surah Al-Baqarah, ayat 261)

---------------------------------
-update 4 FEB 2018-
ADMIN PENYELARAS
PN ROHSAMILA YUNUS ATJ 001

disahkan oleh;
PN PUTERI EMME MARINA MOHAMAD ATJ069
S/U I

PN SITI NOORZARINA MUSA ATJ010
S/U II

PN NOOR FATIN HAMAMAH MISKIRAN ATJ006
BENDAHARI

CIK RAFIDAH YUNUS ATJ044
AJK MEDIA

Read More

1/30/2018

Infak Al Quran dan Anak Pokok Cili di Tahfiz Nur Kasih, Klang Selangor

Alhamdulillah..syukur segala puji bg Allah. akhirnya kami digerakkan Allah ke Tahfiz Nur Kasih Klang utk penyerahan 50 Naskah Al Quran dan Infaq Tajaan Anak Yatim Tahfiz bulan Januari serta tajaan infaq anak pokok cili dr jemaah Amal Till Jannah
syukur sgt2..jazakallah semua yg menyumbang melalui tabung2 ATJ yg digerakkan..tq jga buat admin2 kita yg sgt cemerlang membantu pergerakan setiap pgram yg dilancarkan.

Semoga setiap pemberian sedekah kita diterima Allah. Aamin.

Bagi rakan-rakan yang berminat menyertai aktiviti amal dari Amal till Jannah boleh hubungi saya juga insha Allah. Kita buat amal sama-sama.

Sesungguhnya sedekah tidak mengurangi harta.

Read More

10/27/2016

Jom Berwakaf! Projek Wakaf Selipar

Assalamualaikum,

Sukacita memaklumkan kami telah pun membuka sebuah projek wakaf khususnya selipar wakaf untuk diwakafkan di masjid, surau malah di rumah tahfiz.

Menariknya selipar ni ada ditulis WAQAF tau.

Jadi mungkin dengan adanya, tulisan ini kurang lah aktiviti pencurian atau tersalah ambil selipar.

Atau sekurangnya bila meminjam, segera kita pulangkan kepada masjid atau surau tersebut.

Walaupun hanya sekadar selipar di mata kita.

Namun, ianya mempunyai nilai fungsi yang memang kita akan cari setiap kali nak berwuduk di masjid-masjid ni kan?

Setuju?

Jadi, saya ajak rakan-rakan pembaca semua, sertai projek wakaf selipar ini bersama kami di Amal till Jannah.


Inshaa Allah, pahala berwakaf ini akan mengalir selagi mana ianya diwakafkan.. Allahu.

Untuk info lanjut, klik link di bawah ya.

Check out this blog "Projek Wakaf Selipar"  projek wakaf selipar 


Read More

10/06/2016

Pekerjaan Kedua Amal till Jannah dot com

Assalamualaikum pembaca sekalian,

Di kala masa lapang dengan erti kata sebenarnya anak kurang meragam dan internet boleh dicapai dengan notebook lama ini. Inilah masanya laju tangan menaip buat entri di blog kesayangan saya ini.

Program infak secara istiqomah yang dianjurkan oleh NGO Amal till jannah telah pun bermula sejak September 2016 yang lepas. Sebulan telah berlalu dan hasrat kami untuk mengumpulkan 500 jemaah ini masih jauh lagi. Tetapi ianya bukanlah suatu perkara yang mengecewakan. Ini kerana setiap program yang telah disusun di dalam program infak istiqomah sebanyak RM40 sebulan ini berjaya dijalankan oleh pihak Amal till Jannah.

Walaupun kekurangan separuh jemaah yang diperlukan, namun program ini tetap dijalankan kerana ianya merupakan amanah terbesar yang pernah dijalankan bagi pihak Amal till Jannah sendiri.

Apa sebenarnya program infak istiqomah ini ya? Mungkin ada yang tertanya-tanya mengenai program infak ini dan apa kaitannya dengan blog saya ni.





BANTU KAMI UNTUK BANTU ORANG LAIN.

Program : 1 Rumah 1 Tabung ATJ.

.
Istiqomah menabung / sedekah / infaq RM40 sebulan. RM40 dari setiap 500 jemaah akan disalurkan pada 10 TABUNG dibawah 👇
.
1) Sedekah jumaat setiap minggu.
.
2) Tahlil arwah khas untuk ibu bapa / pasangan / kerabat ahli keluarga yang telah meninggal dunia setiap minggu.
.
3) Wakaf 1 kerusi roda setiap bulan.
.
4) Tajaan umrah seorang jemaah asnaf setiap bulan.
.
5) Bayaran bil air dan elektrik 1 masjid, 1 rumah anak yatim, 1 maahad tahfiz dan 1 keluarga asnaf setiap bulan.
.
6) Bekalan makanan masjid, 1 rumah anak yatim, 1 maahad tahfiz dan 1 keluarga asnaf dan oku setiap bulan.
.
7) Bekalan 500 botol air mineral ke pusat tahfiz terpilih setiap bulan.
.
8) Wakaf buku agama setiap bulan.
.
9) Tabung kebajikan manusia.
.
10) Tabung khairat kematian ahli keluarga jemaah ATJ.

RM40 sebulan sahaja anda bersedekah melalui Amal till Jannah sebagai penderma berdaftar. 


Kenapa perlu berdaftar?

Ini kerana terdapat 2 keistimewaan di dalam 10 tabung ini yang khas untuk penderma yang mendaftar iaitu Bacaan Tahlil buat keluarga jemaah dan Tabung khairat kematian. 


Apakah yang dimaksudkan INFAK secara ISTIQOMAH?

Istiqomah dalam bahasa melayunya dikenali sebagai konsisten. Dalam bahasa akaunnya, sedekah jariah ini dilakukan secara aktif pada setiap bulan. Dengan bahasa yang mudah difahami, apabila anda berminat lalu mendaftar dengan program ini anda bakal menderma sebanyak RM40 setiap bulan ke akaun Amal till Jannah di bawah program INFAK RM40 ISTIQOMAH. 

Berapa lama tempoh istiqomah ini berlanjutan?

Sehingga akhir hidup kita semua. Inshaa Allah. Hanya RM40 sebulan. Selagi mana kudrat kami atas izin Allah menjalankan amanah anda semua bagi mencapai cita-cita 10 tabung aktiviti tersebut pada setiap bulan dan mingguan. 

Bolehkah saya mengetahui ke mana aliran wang derma yang telah disedekahkan pada setiap bulan itu?

Boleh. Tentu sahaja boleh. Bagi jemaah yang mendaftar anda akan dimasukkan ke dalam sebuah grup whatsapp khas bagi jemaah yang telah mendaftar dengan program ini. Pembentangan bulanan akan dibuat bagi carta aliran keluar masuk program infak. Juga setiap minggu, setiap admin yang menguruskan tabung-tabung ini akan kongsikan perjalanan program di grup. 

Bagaimana boleh saya tahu jika saya sudah berjaya mendaftar di dalam program infak ini?

Admin program kami akan menghubungi anda melalui whatsapp atau sms daripada butiran pendaftaran anda. Dan anda akan diberikan no keahlian sebagai bukti anda sebagai salah seorang penderma di dalam program ini. 

Baiklah, Saya berminat! Bagaimana boleh saya sertai program infak ini?

Alhamdulillah, anda boleh terus hubungi saya untuk pendaftaran ya. Jika masih ada kekeliruan yang belum terungkai. Juga boleh diutarakan.


Setiausaha Amal till Jannah
Emme Marina 
No ahli: ATJ 03
0189100852
Read More

6/07/2016

Misi Kemboja 1000 Kit Sekolah Untuk Diinfakkan (7 Jun - 17 Jun 2016)


Assalamualaikum jemaah yg dirahmati Allah..

PROGRAM KHAS MISI KEMBOJA (7 JUN HINGGA 17 JUN 2016)
📖📖📖📖📖📖📖📖📖📖📖📖

Alhamdulillah..misi khas sempena Ramadan di bawah Tabung Kemboja kali ini kembali lagi dengan izin Allah.

Misi untuk tunaikan 1000 KIT SEKOLAH (mengandungi Muqaddam,buku dan alatulis) insyaAllah semoga dengan ruang yg Allah berikan ini kita dapat menambah pahala amal jariah.

TIDAK AKAN FAKIR ORANG-ORANG YG BERSEDEKAH..bandingkan fadhilat BERSEDEKAH di BULAN RAMADAN..ALLAHU..SEMOGA ALLAH MEMILIH KITA SEMUA UNTUK TERUS MENGERJAKAN KEBAIKAN..INSYAALLAH
=========================

#KEMPEN INFAQ RM10 SEORANG.

(UNTUK PEMBELIAN 2 SET MUQADAM,BUKU DAN ALATULIS)

BAGI DIINFAQKAN KEPADA 1000 ANAK-ANAK YANG BERAGAMA ISLAM DI KEMBOJA
(KEMPEN BERLANSUNG DARI 7 JUN HINGGA 17 JUN 2016)
=========================

MOHON SEBAR LUASKAN MESEJ ini mungkin anda juga memberi laluan dan ruang buat saudara kita yg lain untuk sama2 meraih pahala dan ganjaran dr Allah..insyaAllah

Pada yg ingin menunaikan hajat..tidak ada jumlah tertentu..SEDEKAHLAH dengan ikhlas hati..
Sila infaq/sedekah melalui transfer atau deposit ke 
AMAL TILL JANNAH (Maybank)
5621 8831 9223

Mohon Whatsapp receipt / transaksi ke 0192314480 untuk rekod pengasingan dana kerana kempen sedekah ini dibuka hari ini 7 jun hingga 10 jun 2016 sahaja..harap maklum

Jazakallahukhair
Semoga semua amal jariah kita diterima di sisiNya..amin

#MISIKEMBOJA
#INFAQMUQADDAM
#INFAQBUKUTULIS
#RAMADAN2016
#AMALTILLJANNAH
#KEMPENRM10TIAPSEORANG
#MOHONSEBARLUASKAN

Read More

5/28/2016

Update Program Kit Kasih Amal till Jannah sempena Program Sepanjang Bulan Ramadhan

Assalamualaikum...

Saya kongsikan antara program utama dalam charity Ngo Amal till Jannah. Inshaa Allah, jika kalian berkesempatan bolehlah menyokong program ini juga.

Kami masih memerlukan dana bagi mencukupkan 100 kit kasih inshaa Allah.

Butiran seperti di bawah ya

Bismillah.

KIT KASIH SINAR RAMADAN (100 keluarga Asnaf Terpilih)😊 telah bermula hingga 5 Jun 2016.

👉 Rm50 - 1 Kit (barangan dapur kering)

. . . INFAQ dari1 KELUARGA kpd 1 KELUARGA ASNAF😊
Objektif: menggalakkan penyertaan semua ahli keluarga dr muda dan tua utk infaq kpd asnaf d bulan Ramadan😊

. . . Dana yg telah diinfaqkan RM850 setakat ini
Masih diperlukan RM3550.

. . . InsyaAllah mudah2an sama2 kita menghulurkan sumbangan ikhlas ni dari hati ke hati..bantu membantu lebih2 lagi mengambil berkat bulan Ramadan mengumpul sebanyak2 pahala amal..😊

--------------------------
Untuk infaq, bank in ke;

MAYBANK AMAL TILL JANNAH
💳5621 8831 9223

Kemudian, 📱wasap transaksi Taip "KIT SINAR" hantar ke 0192314480.

#kempenBermulaMEI
#selamatBeramal
#TillJannah
#amaltilljannah

Read More

3/31/2016

Kempen Tajaan Umrah 2 Orang Asnaf AmaltillJannah

Bismillahirrahmanirrahim.

dengan rasmi Kempen Tajaan Umrah dilancarkan secara rasmi bermula 1 April 2016..insyaAllah sama2 kita rebut peluang ini dan mohon jasa baik semua jemaah sebar2kan risalah ini..jazakallahukhair😊

Pn rosya
31 mac

Maklumat lebih details mengenai program tajaan umrah-

Program Infaq istiqamah bulanan hanya RM40 selama setahun bermula April 2016 hingga Mac 2017 utk menaja 30 jemaah yg berhajat menunaikan umrah khas bg mereka yg tergolong dlm kategori asnaf.

Penyertaan ini terbuka buat 400 orang yang berminat untuk berdaftar sebagai Penaja umrah bersama Amal Till Jannah.

Untuk menyertai kami sebagai penaja umrah ini. Bolehlah hubungi Puan Zarina atau Puan Rosya seperti nombor yang tertera di dalam poster.

Alhamdulillah.


Status terkini penaja bagi program istiqomah umrah ialah seramai 50 orang. Masih ada kekosongan seramai 250 orang lagi.

-amal till jannah-


Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com