Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label tips peniaga online. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tips peniaga online. Papar semua catatan

9/07/2020

Tips Bisnes 3 Sebab Whatsapp Customer Blue Tick

3 SEBAB WHATSAPP KITA CUSTOMERS SEEN JE
(Customer bagi blue tick)


Hari hari whatsap masuk . Sampai berlambak lambak tak larat nak reply. Bila reply, customer pulak seen je atau pun customer reply " ok, tq".


Pernah ke korang alami situasi ni?


Tahukah korang ada 3 sebab kenapa customer seen je:


PERTAMA: Ayat intro korang panjang berjela jela
Elakkan la ayat panjang panjang. 
yang terbaik intro 3 baris cukup.
Contoh yang biasa guna " Salam sis, sis ada tinggal no hp di iklan  kami kan?"


KEDUA : korang je non stop bg info dan tiada conversation antara anda dan customer.


Macam ni, customer tak reply lagi. Tapi korang send info sampai berlambak lambak. Cara ni buat customer ignore je. Dalam menjual ni kena ada conversation penjual dan customer, barulah berlaku jualan.



KETIGA : Korang tak sabar nak closing atau dapat bayaran dari customer (rushing to closed)

Sikap tak sabar  atau gelojoh ni buat customer ignore jugak. Customer ni nak korang jadi pendengar masalah dia, faham keadaan dia dan beri penyelesaian yang sepatutnya pada dia. Bukan gelojoh ya 🙌🏻😆

Kredit : @TipsBisnesTrend2020



Jom share. Saya sendiri amalkan cara bertanya jika customer diam atau tiba tiba kurang berminat. Adakalanya cara kita menulis kurang menarik minat mereka. Mungkin masa tu kita kurang mesra, jadi saya akan semak semula cara saya menulis kepada pelanggan. 


Buang rasa malu nak mulakan semula perbualan kerana kita tahu mereka memang berminat cuma ada yang kurang kena pada episod pertama chat antara kita dan customer.

Try and error


Enjoy the process 


Redha dan sentiasa lapang dada dalam menangani urusan antara kita sesama insan. 


Selamat berjuang dan berniaga demi Allah. Insya Allah rezeki sentiasa berkat 
Read More

2/02/2018

Whatsapp Business Kini Di Malaysia. Sudahkah Anda Bertukar?



Bismillah

Panggilan ke semua peniaga Malaysia. Sudahkah anda mencuba applikasi terbaru dari Whatsapp ini?

Mulanya saya mencari bahan bacaan dan review mengenai Whatsapp GB 2 minggu lepas rasanya, saya membaca tentang applikasi ini sudah mendarat di Play Store Indonesia, masih lagi belum ada di Malaysia. Tup tup beberapa hari lepas, viral bahawa Whatsapp Business sudah boleh dimuat turun di applikasi Play Store Malaysia! Hah, teruja ke tak?


Baca review dari Play Store, ramai peniaga tidak berpuas hati atau memberi rating yang tinggi. Mungkin kerana tiada perbezaan ketara anda Whatsapp sedia ada dengan Whatsapp Business ni. Walaupun penambah baikkan itu lebih bagus namun "TERLEBIH MENGHARAPKAN" nampaknya bertukar kepada kekecewaan. Tetapi jangan risaulah! Jika bagi anda applikasi whatsapp biasa dah superb, tentulah Whatsapp Business ni MARVELOUS! Bersyukurlah anda tidak perlu menambah pelbagai cara untuk boostkan marketing Whatsapp anda. Nak tahu sebabnya? Mari baca lagi..

Nah!


4 Ringkasan Fungsi WhatsApp Business Yang Boleh Bantu Ramai Usahawan Online - Thumbs Up!!


Ada yang dah dapat mesej dari WhatsApp tuk pindah ke WhatsApp Business?

WhatsApp Business ada 4 feature utama yang sangat2 membantu usahawan online (market Malaysia khasnya)
.
1. Automated Messages
- Pernah tak dapat mesej wassap bertalu2 sampai tak sempat nak balas first mesej. Habis hilang first impression prospek nak cuba produk anda. Peluang untuk close sale boleh menurun wei kalau tak jaga first impression.
.
Melalui fungsi automated messages, anda boleh set kata-kata aluan untuk bakal pelanggan anda. Kagumkan bakal pelanggan anda dengan mesej auto sepantas kerdipan mata. Buatkan pelanggan anda berasa 'WOW' dengan mesej auto tersebut.
.
2. Quick Replies
- Biasa guna app clippers, kuaiboard, clips dll yang anda guna untuk simpan skrip2 close sale anda. Nah, kini fungsi terssebut wujud dalam WhatsApp Business ini.
.
Setkan sahaja skrip2 anda dalam WhatsApp ini dan terus forward kepada pelanggan anda. Mudah dan sangat2 membantu anda. Percayalah ,kepantasan anda  dalam menjawab soalan dan membantu prospek menyelesaikan masalah boleh menigkatkan peratusan close sale anda sehingga 150%.
.
3. Messaging Statistics
- Fungsi ni antara yang paling membantu dalam menguruskan data-data mesej anda kepada cold, warm, dan hot prospek anda. Melalui fungsi ini, anda boleh tahu, sejauh mana keberkesanan mesej anda itu.
.
4. Labels
Labels ini sangat menarik kerana anda boleh melabel setiap chat anda dengan notis tersendiri. Contohnya, anda menerima tempahan baru dan mungkin nak cepat jadi labelkan dahulu "NEW ORDER" supaya amda tidak terlepas pandang. Labelkan mengikut kesesuaian anda sebagai seorang peniaga.


Berapa orang sudah menerima mesej anda. Berapa orang sudah membaca mesej anda. Berapa orang dah block anda dari list wassap mereka. Cool bukan.
.
So, lepas ni anda dah boleh buat check anda balance. Samada mesej wassap anda terlalu extreme, proses follow up anda caca marba dan macam2 lagi masalah yang boleh berlaku. Dengan pantas dan efisyen anda boleh baiki aspek2 tersbut. Nice right?

Bagaimana?

Sangat mengujakan bukan?



BONUS!

Disebabkan Whatsapp Business masih terlalu baru dan terlebih baru di Malaysia. Ramai yang bertanyakan pelbagai soalan. Dua soalan paling top saya dapat sejak 2-3 hari ini ialah:-

Boleh ke install dua whatsapp iaitu Whatsapp Business dan sedia ada pada 1 handphone?

Jawapan: BOLEH! Kedua whatsapp ini tidak sama, Whatsapp Business bukanlah "program update" tetapi merupakan applikasi baru dari syarikat pengeluar Whatsapp. Oleh itu, anda boleh install sahaja tanpa perlu risau.

Bagaimana nak pakai Whatsapp Business dan Whatsapp sedia ada serentak?

Jawapan: Anda memerlukan 2 nombor untuk applikasi ini berjalan serentak. 1 whatsapp 1 nombor. Jika anda terus menggunakan no sedia ada (no lama), anda kemungkinan besar akan hilang segala data tanpa anda sedari! Pastikan anda backup siap-siap data di Whatsapp lama dan simpan data yang penting di tempat lain supaya jika berlaku kehilangan, anda tidak perlu panik. Jika anda menggunakan no lain (baru), anda boleh terus pakai tanpa sebarang masalah. 


Of course bagi taiko-taiko whatsapp, siap pakai whatsapp GB, anda memang boleh pakai 3 whatsapp sekali gus. Pastikan handphone anda RAM dan storage besar ye!


Insha Allah, saya akan sharekan review saya sendiri selepas bertukar ke whatsapp Business kay. Tunggu :)
Read More

1/23/2018

Tips Mula Berniaga. Apakah 4 Perkara Asas Yang Perlu Anda Ketahui?

Adakah anda sedang memikirkan untuk memulakan perniagaan secara online? Daripada membuang masa, mengeluh akan kewangan yang semakin sempit dan keperluan yang semakin tinggi lebih baik anda gunakan internet itu dengan lebih baik. 

Buang masa, buang duit jika setiap bulan harus bayar internet bukan menjana pendapatan. Dunia internet itu luas anda haruslah bijak menggunakan peluang ini sebaiknya. 

Apa yang perlu anda tahu untuk memulakan perniagaan online?

Apa itu ONLINE?

Online atau bahasa melalyunya dunia alam maya seperti mana kita berhubung dengan menggunakan whatsapp, berfacebook. Satu medium talian tanpa wayar menghubungkan kita dengan dunia luar tanpa perlu berdepan. 

Dulu, data internet agak sukar dimiliki namun dengan teknologi semakin canggih anda dianggap ketinggalan jika tidak memiliki internet ini. Kini semuanya online. Anda boleh membeli belah dalam talian. Berhubung dan bersosial dengan rakan-rakan dan keluarga yang jauh beribu batu, menuntut ilmu juga boleh. Oleh itu, jadikan medium ini juga untuk menjana pendapatan. 


Tanpa buang masa, mari kita semak 4 perkara asas yang perlu anda miliki sebelum bermula:

1. Internet - Wajib sangatlah memiliki data internet khas untuk anda. Berapa ya data yang diperlukan sebulan? Hmm, bergantung kepada jenis produk jualan dan method pengiklanan 3gb sebulan minimum adalah mencukupi.

2. Internet banking - perlu buka cimb atau maybank sekurang-kurangnya untuk memudahkan pelanggan membayar produk anda dan anda memantau urusan masuk duit dari pelanggan. Takkan nak pergi bank pula setiap kali urusan kan?

3. Medium beriklan - paling tidak memiliki whatsapp dan sertai group beriklan@komuniti untuk memasarkan produk jualan anda (namun jika kalian mahu elakkan hutang dan tiada modal jauhi group komuniti atau maklumkan mereka harus membayar dahulu untuk dapatkan produk)

4. Produk jualan - semestinya untuk mula berniaga anda perlukan produk yang anda boleh jual. Proses pemilihan ini bergantung pada anda sama ada minat atau keuntungan tinggi. Jika produk yang anda minati, anda mungkin lebih cepat memahami proses dan menguruskan pelanggan. 


Semak dahulu jika anda sudah miliki pilihan no 2, dunia online adalah tanpa batasan. Anda boleh beriklan di Selangor tetapi pelanggan dari Sabah. Tidak mustahil. Apa yang diperlukan ialah no akaun aktif anda dan barang dapat diposkan walau di mana berada. Begitulah mudah dan canggihnya dunia sekarang. Semuanya dihujung jari. Hanya klik dan beli! 


Permulaan mula berniaga tidak pernah mudah. Teruskan beriklan, tambah ilmu berniaga dan tidak putus asas. 
Read More

1/09/2018

Sibuknya Bisnes Dan Jadi Surirumah pada Masa Sama! Anda Seperti Saya Tak?

Bismillah

Dirasakan saya terlalu tamak adakalanya apabila berniaga pelbagai produk. Dah la stokis dms, agen jualan jam tangan solat kemudian terbaru saya turut serta menjual barangan sauna dan spa.

Tetapi dulu, juga begini. Dulu saya jual produk supplemen, skincare, baju dan tudung. Meriah suasana.

Ada yang berkata kita harus fokus.

Ye benar. Fokus itu terbaik kerana dengan kuasa fokus anda dapat melihat bagaimana anda nak buat jualan, uruskan pelanggan juga mudah anda nak beriklan. Cuba bayangkan jika kalian dalam 1 facebook 10 ke 20 jenis barang kalian duk promot malah berbeza. Mungkin akan memeningkan rakan-rakan yang melihat. Mungkin juga normal. Tetapi ada cara lebih baik iaitu berblog ataupun membuat pengasingan facebook anda kepada beberapa akaun dan menggunakan facebook page.

Dunia online kini tanpa batasan. Anda boleh gunakan apa sahaja medium yang ada semampu anda.

Seperti saya. Saya menggunakan medium blog, shopee, lazada, facebook page dan juga instagram. Itupun sebenarnya tidak cukup tangan. Namun, saya merasakan saya mampu untuk galas perjalanan bisnes saya ini kerana saya meletak harga jualan sebulan itu melebihi dari had kemampuan diri. Oleh itu, jika kalian inginkan sale yang besar dan banyak. Tentu usahanya seperti setinggi gunung Everest.

Insha Allah. Nak uruskan lazada semula dan nak buka sauna untuk rakan-rakan. Anda nak lihat apa yang saya jual? Boleh terus ke kedai online khas yang telah saya sediakan. Maaflah masih belum siap sepenuhnya. Saya baru sahaja siapkan blog ini bulan lepas. Dalam proses memenuhkan entri-entri produk di blog tersebut.

www.butikonlineshoppe.blogspot.my

Buat kedai pakai blogspot je. Ha, nak belajar blog? Boleh juga hubungi saya di 018-9100852.

Read More

4/02/2017

Kuasai Disiplin Walau Bekerja di Rumah

Kuasai disiplin walau bekerja di rumah.

1. Matlamat yang jelas.
Matlamat yang jelas iaitu apa matlamat kewangan yang mahu dicapai.
Apa matlamat keluarga yang mahu dicapai.
Apa matlamat dari aktiviti bisnes yang ingin dicapai.
Apa matlamat pengurusan masa yang ingin dicapai.
Rangkumkan dan terjemahkan dalam satu peta matlamat jangka pendek dan matlamat jangka panjang.
Petakan lagi mengikut tahun, fasa, bulan, hari dan jam.
Dari situ kita bekerja dan berusaha untuk selesaikan satu persatu.

2. Senarai harian.
Mulakan malam hari dengan sebuah buku nota untuk senarai harian (to do list). Senarai ini sangat penting iaitu merangkumi perkara 1 yang diturunkan lagi dalam aktiviti harian.
10 higga 20 perkara yang mahu diselesaikan. Susun mengikut keutamaan.

3. Tegas dengan diri sendiri.
Sangat penting untuk tegas dengan diri sendiri iaitu tidak melengahkan masa, menangguhkan kerja. Terus fokus menyelesaikan tugasan satu demi satu.

4. Tidak membazir masa.
Setiap hari lihat senarai dan berazam untuk selesaikan mengikut jam yang sudah diagihkan. Iaitu agihan kerja 4 tempoh boleh rujuk dalam ebook super wahm super mom.
Salah satu aktiviti membazir masa adalah kita terlalu lama atau menggunakan waktu pagi hanya membalas mesej yang tidak mempunyai kaitan dengan kerja yang diselesaikan. Mesej yang kurang manfaat abaikan dan terus fokus untuk selesaikan.

5.Tegas dan positif.
Tegas dengan diri sendiri untuk dispiln menyelesaikan apa matlamat harian yang mahu dicapai. Usahakan untuk disiplin. Apabila kita sudah menguasai senarai tugasan harian, ia akan menjadikan diri lebih berkeyakinan dan positif.
Ia meransang diri untuk terus berusaha dan kekal disiplin.

#belajarberblog
#abdr
#akademibekerjadirumah
#belajarasasblog
#belajarbisnesonline
#belajarasasblogdanpenulisan 
#supermom
#wahmlife
#surirumahberpendapatansendiri
#surirumah
#tipssurirumah


Read More

Jemputan Khas ke Group Pengajian Kenali Potensi Diri Secara Percuma. Ekslusif dibuka kepada Umum

" Apakah Sebenarnya Yg Aku Cari dalam Hidup ini, Siapakah Aku ? "

Assalamualaikum . . Kekasih2 Allah dirahmati sekalian. .  nama sy Kawaras Yahaya , #SuccessPartner kalian di #FAVApprentice . . Jom saya kongsikan Bait2 Kasih Syg untuk input Isnin kite . .


Bismillah

Pernahkah kita bertanya kepada diri 2 persoalan di atas?


Manusia ada 2 bahagian asas :

1. Jasad ( Jasmani )
2. Batin ( Rohani )


. . Jika Allah tak memandang kepada Rupa Paras, dimana letaknya pandangan tu ?


=========
Watak Batin
=========

Jiwa, Fikiran, 7 Martabat Nafsu , Kecenderungan , Kebolehan


=========
MENGENAL DIRI
=========


1. Awalnya kita bekerja seawal 7am - 6pm setiap hari dan hanya dapat tidur pada sekitar 11pm dan bangun semula sekitar 5am. Bekerja bermula usia 24 dan pencen sekitar 56 , rutin yang sama selama 32 tahun. .

2. Pernahkah terfikir untuk kita kenal diri kita ? apa kebolehan kita yg terpendam?

3. Adakah kita sudah rasa ada sesuatu yg "Hilang" di dlm kehidupan sekarang ?

4. Adakah kita bahagia ? berfikiran terbuka dan positif ? atau kita sentiasa biarkan org2 #Negatif mempengaruhi kita ?


Untuk menjawab persoalan ini, haruslah mendapat bimbingan #Mentor.. in shaa Allah, mudah untuk kita mencorak kejayaan dalam hidup, kerjaya dan bisnes.


================================
Sila Like dan Follow dengan senyuman

FB : @kawarasyahaya @favacademy
Insta : @kawarasyahaya
=================================

Share lah Posting dan LINK ni dekat #Group2 lain, Free - free je kita dapat pahala bila bisnes orang lain maju



Telegram Bisnes dan ILMU Percuma :

 t.me/FavApprentice 


Read More

3/11/2017

Cara Mudah Whatsapp Tanpa Perlu Save No Telefon Terlebih Dahulu

Assalamualaikum semua,

Minggu lepas menjadi viral kewujudan satu sumber website iaitu www.wasap.my. Di mana dengan meletakkan nombor telefon kita dihujungnya, sesiapa sahaja mampu menghubungi kita di whatsapp.

Mudah sahaja.

Klik link tersebut, anda terus dapat whatsapp nombor yang anda kehendaki.

Contoh: www.wasap.my/60189100852 ini merupakan nombor saya sendiri. Anda klik sahaja, akan terus dapat whatsapp saya tanpa perlu simpan nombor saya terlebih dahulu di phonebook anda.

Senang sahaja betul?

Tetapi perubahan telah dibuat di mana anda dua pilihan untuk anda, satu terus gunakan link di atas dengan menukar ke nombor telefon anda, atau anda boleh mendaftar akaun wasap.my dan peroleh manfaat selain cara yang mudah bagi pelanggan menghubungi anda.

Cara Mudah Whatsapp Tanpa Perlu Save No Telefon Terlebih Dahulu

====================
Sistem ini dibangunkan oleh saya, SAIFUDDIN ILYAS menggunakan API sah Whatsapp.
Sistem ini TIDAK BOLEH membaca & menyimpan nombor telefon Pelanggan anda.
Tiada Virus & aktiviti tak beretika dalam sistem ini. Kami menghormati privacy anda.
Ianya hanyalah redirect ke aplikasi Whatsapp sahaja.
====================

VERSI 1 - TAK PERLU DAFTAR

http://www.wasap.my/[notelefon]

Gantikan [notelefon] dengan nombor anda dimulakan dengan nombor 6
Contoh: http://www.wasap.my/60123456789

====================

VERSI 2 LEBIH POWER!

Contoh: http://versibaru.wasap.my

1. Whatsapp boleh dibuka di hp atau laptop/pc.
2. Personalized URL & lebih pendek.
3. Boleh lihat berapa banyak klik.
4. Boleh lihat klik dari mana (FB, Web, IG dll).
5. Letak FB Pixel ID & Adwords Tag sendiri.

Yang penting TETAP PERCUMA!

KLIK SINI UNTUK DAFTAR

Saya sudahkan mendaftar. Ini link saya, di mana apabila anda klik sahaja akan terus dapat hubungi saya di whatsapp :)


Apa lagi? Ini merupakan berita baik bagi semua peniaga online.

Belum cuba? 

Cubalah baru tahu bagaimanakan?


Read More

3/03/2017

Shopping Cart

Shopping cart merupakan medium membeli belah yang amat mudah. Kita hanya perlu tekan dan tambah produk yang diingini dan siap untuk pembayaran.

Tidak perlu berurusan dengan penjual.
Tidak perlu masa yang lama untuk berurus niaga

Adakalanya untuk kepastian produk sahaja sudah mengambil masa yang lama untuk menunggu pihak penjual menjawabnya.

Lebih baik lihat di shopping cart. Lihat status produk dan terus lakukan pembelian.

Keperluan shopping cart ini merupakan salah satu agenda dalam plan perniagaan saya tahun 2017 ni.

Puas juga mencarinya, masa juga agak terhad untuk cuba memahami dan belajar sistem yang disediakan. Tetapi ianya amat berbaloi. Lebih baik susah sekarang tetapi senang di kemudian hari.

Untuk kita bina sesuatu ianya tidak akan siap dalam satu hari. Ia mengambil masa tetapi insha Allah pulangannya amat berbaloi.

Buat masa ni saya mengambil plan shopping cart untuk website jualan DMS360 daripada easystore.com. Sebenarnya masih dalam tempoh trial tetapi alhamdulillah sudah pun ada pelanggan yang menggunakan sistem tersebut.

Ha, jangan tidak percaya tahu. Banyak sangat kelebihan menggunakan shopping cart dalam perniagaan kita ni. Lebih-lebih lagi jika anda seorang peniaga online.

Masa hadapan kini semuanya di hujung jari. Jimat masa berjalan, minyak serta pelbagai lagi dengan perkhidmatan online. Bolehlah luangkan lebih masa lagi bersama anak-anak dari menguruskan tempahan pelanggan secara manual di handphone setiap hari. :)

Read More

11/18/2016

Sampai Bila Mahu Bisnes Acah-Acah di Facebook?

Alhamdulillah...
Sejak awal tahun 2016
Fokus modus operandi hanya di blog sahaja
Berbekalkan modal bagi yuran kelas
Balik modal semula dalam 1 bulan sahaja
Yang paling penting bagi saya sendiri seorang surirumah aka pelajar
Bukanlah soal duit tetapi ilmu dan pembelajaran yg amat berguna
Hingga kini, apa jua bisnes@produk yang saya iklankan hanya menggunakan blog sahaja sebagai tapak iklan saya

Menurut Bill Gates

" in today's World, if  they can't find your website, your company doesn't exist " - Bill Gates

Fakta

644 Million Active Website in The internet - Netcraft's March 2012

7 Billion Worwide Internet User

28 Million Malaysian

17 Million Internet Users in Malaysia ( 60% )

Jika anda hari ini masih terkial-kial posting, scheduling dan adding rakan facebook yang mana hanya maksima 5,000 kawan sahaja di mana hanya beberapa peratus yang boleh lihat newsfeed anda.

Fikirkan semula😉

Mahu berniaga?
Berfikirlah lebih jauh, facebook, instagram hanyalah satu ruangan sosial ianya bukan tapak kedai anda.

Baik online ataupun offline.

Jika post ini menyedarkan anda tentang sesuatu, pm atau wassap saya 0189100852

Insha Allah

#workingathomemom
#bisnesonline


Read More

10/11/2016

Cara Tangani Pelanggan Minta Harga Murah atau Diskaun!

CARA TANGANI PROSPEK KOMPLEN MAHAL DAN MINTA HARGA MURAH
prospek mahal

“Prospek saya selalu komplen harga mahal dan minta diskaun. Diorang bandingkan dengan harga orang lain.”

Tuan AA, salah seorang audiens No Monday Blues tanya soalan ini.

“Ok,” saya mulakan jawapan, “Tuan cakap begini pada prospek tu… Bla bla bla bla bla…”

Tuan AA tekun mendengar apa yang saya sampaikan. Dengan mata bercahaya ting ting ting!

Apa benda saya cakap dengan Tuan AA tu? Kejap lagi kita tengok ye.

Dua tiga minggu selepas itu…

Tuan AA jumpa saya dengan semangat dan gembira tersenyum girang riang gembira cakap:
“Memang berkesan la trik tu! Terus prospek tak komplen dah pasal harga. Senang je saya close diorang.”

Mahu tahu apa yang Tuan AA jawab kepada prospek apabila mereka komplen mahal dan bandingkan dengan harga lain yang kononnya lebih murah?


Cara jawab perbandingan harga
Di bawah ini ialah perbualan antara penjual dan prospek. Ini ialah cara untuk jawab apabila prospek komplen mahal.

PENTING:
Jangan tiru ayat ini bulat-bulat.

Sebaliknya, cuba faham apa yang berlaku di sebalik perbualan ini. Fahamkan inti yang anda perlu korek daripada perbualan ini.

Apa yang anda akan dapat daripada perbualan ini:

1. Memahami dengan jelas nilai yang pelanggan mahukan daripada produk/servis

2. Beritahu dengan jelas dan yakin nilai yang pelanggan akan dapat daripada produk/servis anda

Hasilnya:
Prospek nampak jelas nilai yang diberi dan, jika kena dengan nilai yang dicari, mereka sanggup beli WALAUPUN harga yang kita beri LEBIH MAHAL.

Teruskan baca perbualan antara Tuan AA dan prospek beliau…

Buat perbandingan konkrit
Prospek: Mahalnya harga. Tak boleh kurang ke?

Penjual: Mahal cemana tu Puan? Mahal banding dengan apa?

Prospek: Mahal la kalau banding dengan penjual lain. Ada penjual lain tu akak tengok jual murah lagi.

Penjual: Sama ke apa yang dijual tu Puan?

Ini saya nak beritahu Puan ni, untuk mudah Puan buat keputusan. Apa-apa keputusan Puan buat, pastinya itu yang terbaik pada Puan.

Tapi Puan kena dengar dulu apa saya mahu beritahu ni.

Prospek: Apa dia?

Ada apa di sebalik harga murah
Penjual: Biasanya yang tawar harga murah tu, Puan, sebab dia kurangkan margin dia. Bila kurang margin dia, dia sendiri takkan cukup modal untuk beri servis yang sepatutnya Puan dapat.

Prospek: Cemana tu?

Penjual: Takkan semata-mata murah je yang Puan nak? Apa lagi yang Puan nak dengan produk ni?

Apa yang prospek mahukan selain harga murah?
Prospek: Mesti la nak servis bagus. Benda ni nak pakai lama. Kena sentiasa tip top. Akak tak nak la nanti kalau ada problem dengan benda ni nanti, ejen akak tu hilang tak tau ke mana.

Penjual: Ye betul tu, Puan. Itu apa yang saya risau. Biasanya yang jual murah ni, Puan, jenis yang ejen saja-saja nak cari duit tambahan.

Ejen yang serius untuk kekal lama, mesti dia dah kira berapa dia kena ada untuk layan terbaik pelanggan macam Puan ni.

Memang saya beri harga mahal sikit.

Tapi apa Puan dapat ialah Puan tak perlu risau saya menghilang nanti. Insya-Allah saya buat benda ni serius dan dah lama, Puan.

Puan boleh tengok track record saya. Puan boleh tanya pelanggan saya yang saya masih jaga bertahun-tahun sampai sekarang.

Cemana Puan?

Puan nak tak dapat servis bagus dan bila Puan perlukan bantuan nanti, saya akan ada bantu Puan. Tak payah Puan susah-susah cari tempat lain.

Sahkan kemahuan pelanggan
Prospek: Eh, mesti la nak.

Penjual: Saya tak minta banyak, Puan. Dapat saya ada modal sikit untuk buat kerja saya dengan baik, dapat bantu Puan kasi tenang tak payah pening bila Puan perlu bantuan nanti.

Saya cakap terus terang ni, Puan. Puan tambah sikit je, Puan boleh elakkan pening kepala dan rugi lagi banyak kemudian hari.

Bagaimana anda akan handle komplen harga mahal selepas ini?
Situasi anda berlainan.

Gunakan perbualan di atas sebagai panduan.

Selamat mencuba!


Nota: Saya sendiri sangat suka akan cara penulis iaitu Tuan Bukhari Ramli. Beliau amat realistik dalam mempersembahkan dan menjelaskan kepada kita apa itu bisnes.

Banyak skrip jualan yang saya hasilkan ialah dari beliau dan saya masih mengikuti beliau hingga ke hari ini.

Bagi peniaga yang mahu mengikuti Tuan Bukhari Ramli boleh follow beliau juga di channel Telegram BRC.my


Read More

9/19/2016

Jangan Malu Berniaga Online!

Kwn2 yg meniaga online mst baca nie.
Persepsi orang dulu dan sekarang dah berbeza.
100% setuju.

Dulu..
Munah : Anak kau keje apa Jah?
Jah : Niaga barang online je (nak jawab pon malu)
Munah: hmmm anak aku si Hisham tu keje opis kat KL, gaji RM2,500 setiap hari ada orang buatkan air untuk dia.. bla bla bla bla bla sampai ke senja (muka bangga)
Leha : Anak aku si Nora keje kastam. kerajaan tu! gaji 2,000 tak lama lagi naik pangkat. bla bla bla bla
.............. bila balek rumah si Jah berborak dengan anak-anak .
Si Jah cakap , "Mak malu! Bila dengar anak-anak orang semua berjaya gaji beso-beso , setiap hari ada orang orang buat air.. Anak-anak mak semua tak jadi apa" (Muka sedih & frust)

Si anak hanya mampu tenangkan ibunya "Maaak...... Biarlah mak, orang nak bercerita pasal anak dia itu ini , mak tak payah cerita pon hal anak mak, biar orang menilai je satu hari nanti.. Mak sabar, mak tengok je."

Hari ni...
Munah: Anak kau keje apa skang Jah? Kete beso-beso semua sekarang?
Jah: Niaga barang online je aku tengok main bungkus-bungkus barang je .. (muka bangga)
Munah: Alhamdulillah berjaya anak kau Jah. Nanti aku nak soh anak aku belajar la ngan anak kau, berniaga online.
Leha: Aah la anak aku si Nora da benti keje lepas kawin, duduk rumah je. Nanti nak soh lah belajar dengan anak kau Jah.

Moralnya: Jangan pandang rendah pada peniaga online yg jd agen / reseller / dropship. Mungkin bekerja tak pakai baju segak , tak pakai kasut kilat, tapiiiii...
kcing! kcing! bunyiknye 💰💰💰
Sambil duk umah goyang kaki, sambil lyn anak2, sambil layan movie, 4 angka sbln dalam tangan. Yang penting apa?? USAHA

P/s: Yang berniaga online kalau nak kcing-kcing.
jangan malas, jangan putus asa, Jangan menuding orang kalau kite gagal. Tanya jauh mana usaha kite. Kalau rajin, maka "rajinlah" hasilnye. 💪💪..buang perasaan malu tu kt tepi.. insyaallah kita sama2 bole berjaya!


Read More

9/17/2016

Blogspot Wajib Ada bagi Semua Peniaga Online

Founder Uncle Tiger iaitu Sifu Amiruddin Ahmad mengatakan baha blog merupakan medium yang wajib anda ada sekiranya anda mahu berniaga online.

Blog kena ada dahulu. Ini katanya.

Jadi kenapa anda masih ragu-ragu akan kelas blog bisnes kami?


Kelebihan belajar blog bisnes kedai online Abdr :

1. Beroperasi secara online.
Tak payah keluar dari rumah. Akses dari mana-mana aje.

2. Ada fb grup khas untuk para pelajar.

3. Waktu belajar fleksibel. Tak ganggu rutin harian kita.

4. Nota tutorial bergambar disediakan.

5. Belajar penulisan blog yang kemas teratur, dengan fokus blog dan kata carian yang tepat, selari dengan bisnes online kita.

6. Belajar hingga dapat jana wang dengan blog.
Kuasa blog merentas masa. Walau berkurun tak aktif, dek kerana kata kunci yang tepat, blog masih relevan dan masih berpeluang berada di mukasurat pertama.

7. Dapat bergabung dengan lebih 1000 blogger alumni Abdr yang merupakan wahm dan usahawan online.
Gabungan ini akan bantu blog kita berada di mukasurat pertama.

8. Masih boleh ikut tutorial berterusan dalam kelas walaupun sudah selesai tugasan.

9. Jika mendaftar sebagai rania Abdr, dapat tambah pendapatan dengan produk digital Abdr.

Best tau tak payah pening fikir pasal restok, angkat kotak berat-berat, susun stok tinggi-tinggi, bubble wrap bergulung-gulung, balut barang dan pos, beratur lama-lama di poslaju.

Ok jom join Abdr, buat dulu kedai online.


Hubungi saya untuk pendaftaran kelas blog bisnes anda. Tawaran dibuka limited sahaja setiap bulan.


0189100852


Read More

3/11/2016

Motivasi Khas Buat Semua Peniaga Online. Anda Boleh!

Mohd Syahril with Siti Sarimah.
1 hr · Kampong Pasir Simpul, Malaysia ·
"Abg.. saya give up la. Saya meniaga online, tapi takde siapa pun nak beli.."
"Berapa lama dah meniaga?"
"Seminggu dah bang..."
(Kata seorang gadis dengan nada yang sayu)
.
Pesanan abg :
Dik...kau bukan Neelofa, sekali promote seribu orang nak beli. Kena ambik masa nak bagi orang percayakan kita.
Sekurang-kurangnya 3 BULAN
.
Saya pun kalau nak beli online, hanya kat orang yang saya percaya je
.
Customer pulak macam-macam ragam. Antaranya:
✔Ada yang tanya sekali, terus beli..
✔Ada yang tanya 18 kali tak beli2..
✔Ada yang pm tanya harga, terus keras kejung..
✔Ada yang mintak no akaun, 10 bulan lepas tu baru bank in
.
Ingat senang ke orang nak suka² bagi duit kat kita?
Ingat senang ke nak meniaga hari2 duit masuk dalam akaun?
Tak senang! Tapi tak mustahil..
Rezeki datang dari Allah
Yang penting kita Berusaha
Dan jujur..


Read More

3/09/2016

13 Perkara Yang Anda Perlu Ikut Sebagai Peniaga Islam

Selesai sesi Fiqh Bisnes oleh Ustaz Dr Azman dan Ustaz Dr Zaharuddin. Alhamdulillah, banyak ilmu baru dan ilmu refresh dan persoalan berkenaan bisnes kontemporari terjawab.

ℹKawan-kawan yang berniaga secara berkumpulan, dan suka komen testimoni di post ‘rakan sejemaah’, boleh baca point no 11 di bawah.

Saya Ringkaskan apa yang dapat saya serap selain perkara asas tidak boleh menipu, bebas riba dan gharar, dan sebagainya:
.

1.       Sesiapa yang menjadikan akhirat sebagai tujuan utama, maka dunia akan datang kepadanya dalam keadaan tunduk. Bisnes dan perniagaan adalah satu alat untuk mencari Redha Allah <- Pegangan.
.

2.       Perniagaan adalah sesuatu yang datang seiringan dengan syaitan. Sangat berat amanah yang dipikul oleh peniaga. Peniaga yang benar dan amanah akan dibangkitkan bersama nabi-nabi, siddiqqiin dan syuhada’.
.

3.       Saidina Umar melarang seseorang dari berniaga sebelum belajar hukum-hakam perniagaan.
.

4.       Semua urusan jual-beli bertangguh (samaada bayar secara ansuran atau barang dibeli secara tempahan dengan bayaran penuh) masuk dalam kategori dain (hutang). Ayat paling panjang dalam Quran menyebut tentang dain – iaitu ditulis segala details dan kalau boleh, adakan saksi.
.

5.       Islam menjaga hak bukan sahaja hak pembeli, tetapi juga hak penjual. Oleh itu, gangguan kepada harga pasaran adalah sesuatu yang dilarang dalam Islam.

ℹContohnya, buang harga (jual dengan terlalu murah berbanding harga pasaran) atau naikkan harga dengan melampau tanpa sebab yang munasabah (contohnya tiada nilai tambah diberikan).
.

6.       Ketelusan Wajib ada. Peniaga kena perjelaskan semua perkara berkenaan barang yang dijual dan kualiti barang. Peniaga juga tidak sembunyikan keburukan barang dengan sengaja. Kena ada jaminan pulangan semula kalau tak puas hati. Kenapa? Sebab ada isu gharar – barang tak boleh disentuh. Kos penghantaran dan segala kos lain mesti dimaklumkan kepada pembeli. Untuk pemulangan semula, siapa akan tanggung kos penghantaran etc. Untuk refund, kos caj bank ditanggung siapa.
.

7.       Hukum affiliate dan dropship – dengan mendaftar i.e. persetujuan pemilik produk adalah HARUS
.

8.       Selain ejen dropship dan affiliate dan lain-lain konsep ejen, tidak boleh jual barang yang tidak dimiliki. Sekalipun terdapat perselisihan pendapat untuk menjual barang yang tidak dimiliki, syarat yang dikenakan oleh ulama yang cakap boleh, adalah amat ketat.
.

9.       Untuk produk affiliate dan dropship, TIDAK BOLEH guna istilah ‘produk saya’ kerana kita tidak memiliki barang tersebut. Boleh guna istilah "Produk Kami" kerana kita dikira wakil kepada penjual.
.

10.   Agen tidak boleh menjual pada harga yang tidak dibenarkan oleh pemilik produk (buang harga), sekalipun pemilik produk memberikan harga yang murah kepada agen.
.

11.   Untuk perniagaan secara berkumpulan, tidak boleh mewujudkan testimoni atau sokongan palsu.

ℹContohnya, bila ada salah seorang rakan post tentang sesuatu produk, kita ramai-ramai berikan testimoni dan sokongan yang tidak tepat. Ini banyak terjadi dalam grup yang menjual produk kesihatan.
.

12.   Tidak boleh juga membuat bid palsu untuk menaikkan harga lelongan.
.

13.   Tiada iklan yang memaparkan aurat. Tidak boleh promo produk yang menampakkan aurat.

NOTA KAKI . Ikut Syariat, hasil Berkat
.

C&P (Dr group wassap)


Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com