Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah

9/17/2020

Pendaftaran Dealer Emas Orodesign Dibuka

PENDAFTARAN DEALERπŸ‘‡πŸ‘‡
1. *Bayar RM799 saya dapat apa?* 

a. *RM799* tu hanya sebagai pendaftaran untuk menjadi *Usahawan Emas* bersama Amethyst Training and Consultancy.

b. Dapat *platform bisnes kedai emas* secara online dan boleh dijalankan secara offline pun.

c. *Ready stok* utk jualan 13 kg..... terdiri dari brg2 kemas berfashion, gold bar dan dinar emas. Semua ini boleh di tengok di dalam website :
view.orodesign.biz

d. Sebagai *token* diberi FREE GIFT gold bar 999.9 - 0.25g

e. Boleh sertai *program dealer get dealer* dimana setiap dealer yg diperkenalkan, kita akan dapat *insentif RM200 dan Dealer yang ditaja dapat gold bar 0.25g x 1pcs* , dan setiap 1g yg mereka jual akan beri kita insentif RM1.... *(RM1/g)*.

f. *Diberi bimbingan* untuk berfungsi seperti perjalanan aktiviti sebuah kedai emas.

g. *Tidak perlu* simpan stok ditangan.

h. Semua *penghantaran* barang kemas kpd customer diurus door to door *100% oleh kilang*.

i. *JAMINAN* Beli balik 100% pada harga kilang (tinggi)

j. *Tempahan* brg kemas jugak diterima dan dealer boleh buat duit.

k. *Emas lama* juga diterima pada harga kilang dan juga dealer boleh buat untung.

l. Dlm kursus kami juga ajar bagaimana utk beli *surat pajak* dan buat untung dgnnya.

m. Dari masa kesemasa akan ada *Happy Hour Sale* dgn harga speacial utk dealer sahaja.

2. *_Siapakah yg boleh join program Orodesign ni?_*

Program ni boleh disertai oleh siapa saja terutamanya :

1. *Gold Saver* : mereka yg suka beli emas utk pakai dan simpan.

2. *Gold Invester* : yg beli pada harga murah dan jual pd harga tinggi.

3. *Gold Dealer* : yg jual beli emas samada secara online mahupun offline.

4. *Networker* : yg berpengalaman yg ingin memanfaatkan *dealer get dealer program*.





Read More

9/16/2020

Tips Beli Barang Kemas 916


*TIP BELI BARANG KEMAS 916*

1. Tanya harga berapa ringgit segram. Kalau di Kelantan ni, berapa riyal berat. 1 riyal berat = 2.72 gram. Bagi saya elok kira dalam kiraan gram sebab nanti kita nak kira harga bersih segram.

2. Tanya berapa UPAH. Upah bergantung pada barang tu. Lagi unik/ lagi cantik/ lagi susah nak buat lagi mahal upah. Ada sampai RM1000 untuk upah sahaja.

3. Tahu cara kira harga barang kemas, biasanya..

(Berapa gram x harga segram + upah ) = ___ )

Kebiasaannya kedai emas terus tekan tekan kalkulator kira TOTAL. Jadi kita kena tanya juga detail, harga segram dan upah. Mesti tahu!
.
.
Tips yang lebih penting: KIRA HARGA BERSIH SEGRAM.

Maksudnya, total harga yang kita bayar ÷ berapa gram barang kemas tu.

Nak compare harga pun, ini caranya. Bukan compare semata-mata harga segram.

Jangan juga tertipu dengan harga segram yang nampak murah tapi upah pula yang mahal.

Read More

9/15/2020

Sale Hari Malaysia Buruj Watches

Sale Hari Malaysia 😍😍

15 - 30 September 2020

MODEL : BURUJ SPORT


Fungsi UTAMA : Waktu solat di skrin jam, Auto kiblat, Penanda Al-Quran, Tarikh Hijrah/Masihi.
.

www.muslimshoppe.com
www.jamsolat.com

Or
.
WhatsApp to 0189100852 
Read More

9/14/2020

Qolam Al Fatih Sesuai Untuk Siapa?

MUSHAF ALFATIH SESUAI UNTUK mereka?? : 
===

🌸 Muallaf
🌸 Kanak-kanak baru nak belajar mengaji
🌸 Anda yang dah lama tak mengaji
🌸 Anda yang terlalu sibuk dan tak ada masa nak mengaji berguru
🌸 Anda yang ada masalah penglihatan seperti rabun @ mereka dah berusia
.
Pendedahan Buku Teknik Fasih Quran membolehkan anda mengenal huruf-huruf hijaiyah dan berlatih untuk sebut dengan betul.
.
Bagi anda yang sudah mengenali huruf-huruf hijaiyah, Mushaf Alfatih membantu anda membaca quran dengan mudah dan cepat kerana adanya : 

🌸 Bacaan per kata
🌸 Bacaan per ayat
🌸 Bacaan per halaman
🌸 Bacaan per surah
🌸 Penerangan hukum tajwid
🌸 Contoh bacaan hukum tajwid
.
Kesemuanya mampu membantu anda untuk lebih fasih membaca al-quran dan bertajwid.






Untuk tempahan ;

1. Whatsapp ke 0189100852 atau

2. Terus pembelian di website www.muslimshoppe.com




Publisher: Al-Qolam

Dapatkan al quran digital Al Qalam , pernah muncul di Go Shop. Al quran digital malaysia terbaik per kata dan terjemahan. Insha Allah.

1 x Al-Qolam Mushaf Alfatih Al-Quran size A4
1 x Al-Qolam Digital Pen (Pen Emas Putih)
1 x Al-Quran Portable
1 x Charger
1 x USB Cable
1 x Earphone
1 x User Guide
1 x Warranty Card

BONUS
Free gift Buku Teknik Fasih Al-Quran (worth RM50)

Kelebihan Utama:-
1. Membantu pengguna memahami setiap perkataan dan ayat Al-Quran yang telah diterjermahkan dalam Bahasa Malaysia.
2. Mengajar pengguna untuk mengenal dan mempraktikkan setiap tanda Wakaf, hukum Tajwid serta Makhraj huruf dengan tepat.



Kelebihan lain:-
1. Membantu melancarkan bacaan Al-Quran
2. Mudah digunakan
3. Sesuai untuk semua golongan
4. Menambah mutu bacaan dan keyakinan apabila membaca Al-Quran
5. Membantu menyempurnakan ibadah
6. Memudahkan ibu bapa untuk mendengar semula bacaan Al-Quran anak-anak dengan menggunakan fungsi Rakam Suara



Kandungan Al-Quran Mushaf Alfatih:-
1. Penjelasan dan contoh Hukum Tajwid bagi setiap perkataan bertajwid dalam audio
2. Pen Digital boleh mengaji bacaan Al-Quran secara Per Kata, Per Ayat, Per Halaman dan Per Surah
3. Terjemahan setiap ayat dan perkataan Al-Quran dalam Bahasa Malaysia (Teks & Audio)
4. Nota Kaki. Penjelasan Terjemahan dalam Bahasa Malaysia
5. Asma Ul-Husna (99 Nama Allah)
6. Panduan Terjemahan Huruf Arab ke Huruf Rumi
7. Panduan Tanda Wakaf
8. Panduan Makhraj Huruf (Sebutan)
9. Penjelasan dan contoh Ilmu Tajwid secara umum
10. Daftar Nama Surah / Isi Kandungan
11. Al-Quran Mudah Alih (Portabel)


Produk ini telah diluluskan oleh Ahli Lajnah Tasheh Al-Quran KDN Malaysia dan JAKIM. (KDN:PQ/Q.1001/1.2/QA/643/44/)

This warranty is covered by the Al-Qolam Malaysia Principle, RD Smart Sdn Bhd. Please post the Warranty Card to RD Smart Sdn Bhd.


Harga asal RM399
Harga offer RM199
Free pos semenanjung / RM40 SS

#alqurandigital
#alqurandigitalgoshop
#alqurandigitalmyqalam
#alqurandigitalterbaik
#alqurandigitalmalaysia
#alqurandigitalalfalah
#alqurandigitaltajwidwarna
#alqurandantajwiddigital



Untuk tempahan ;

1. Whatsapp ke 0189100852 atau

2. Terus pembelian di website www.muslimshoppe.com


Read More

9/12/2020

Alhamdulillah Anak Itu Rezeki dan Rahmat Allah


Parking our memories here. 4 girl and 1 boy finally. Syukur ke hadrat ilahi di atas kurniaan Nya. 


Doa saya kini hanya untuk kesejahteraan keluarga kami. Semoga Allah kurniakan kami kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan kami sekeluarga. Diberikan hidayah dan bimbingan dari Nya tak kira apa jua. Moga Allah bantu kami untuk bimbing anak2 ini menjadi anak yang soleh dan Solehah. 


Moga mereka menjadi hamba Nya yang sentiasa berpegang kepada Islam, sunnah dan alquran. 


Mama sayang semua anak2 mama. 


Ya Allah peliharalah mereka untuk kami. 


Love,
PUTERI EMME MARINA MOHAMAD 
ANUAR PIJI
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com