Tips Follow Up Customer

 TIPS FOLLOW UP


🤩Hari gaji adalah hari awareness dan hari follow up. 


Awareness  boleh gabung dengan follow UP :


🤩Follow up ada 2 iaitu :


1⃣Follow up tanpa sengaja

2⃣ Follow up dengan sengaja.


1⃣ FOLLOW UP TANPA SENGAJA


1.FU tidak buat secara direct contoh nya update status di fb,story fb dan ig dan whatsapp status. 


Kenapa tanpa sengaja ?


😱Kadang2 orang tidak ingat nak beli tapi terlupa nak tunggu hari gaji. 


😱Kita tak nak direct dengan orang,nanti kita fikir takut orang blok dan tidak suka .


😱Buat status post ke platform fb,fb group ,ig ,whatsapp status FU tanpa sengaja dan bila nampak waktu tu waktu gaji membuat cust terfikir dan teringat ohhhhhhhhh hari ni aku gaji lah boleh beli dan cust akan balas utk beli waktu gaji (fu tanpa sengaja).


2⃣ FOLLOW UP DENGAN SENGAJA 


🤩FU dengan sengaja adalah fu yang kita direct pm.


🤩Mungkin ada yang pm sebelum ni mengatakan yang waktu gaji akan  beli atau waktu gaji nanti ingatkan ye.


📌Kita direct pm atau broadcast dan maklumkan.

📌CONTOHNYA:


1.Puan hari ni kami nak buat pengeposan ,nak join sekali tak ?


2.Puan nak join sekali tak pengeposan untuk esok? hari ni punya pengeposan  sudah cut off dah.


🤩Jadi yang kita pm direct ni kita boleh  pm di wassep atau messenger kita panggil fu dengan sengaja.


🤩Memang sengaja untuk fu janji nak ingatkan cust yang hari sudah gaji untuk membuat pembelian Al Quran.



NOTA TAMBAHAN :


1.Hari ini dan kehadapan banyakkan membuat iklan tetapi sy tak galakkan membuat banyak iklan di wall sendiri atau fb sendiri .


2.Sebab orang akan nampak kita sebagai penjual sangat,kita nak orang nampak kita banyak berikan sharing berbanding banyak membuat iklan.


3.Ada masanya untuk kita menjual dan membuat iklan ,tak nak orang nampak kita banyak menjual sahaja.


🔥Banyak memberi value pada orang dan dalam masa yang sama kita boleh upsellkan tanpa sengaja.


**Moga bermanfaat dan membantu 💪🏻

Sulaman Skill Mengait My Sister



Assalamualaikum semua. Wahh i teruja sungguh tengok hasil seni kraftangan my sis. Pandai mengait pulak! Dia ni suka sangat dengan tanaman indoor. Rumah dia penuh dengan pokok. Pelbagai jenis juga. 


Dengan kucing lagi. She has two Persian cats. Memang dijaga sungguh. And now, she has new skill and hobbies which is knitted. Alhamdulillah 


Saya suka betul sleeve for pot tu, sarung untuk pasu-pasu indoor. Nampak comel je kan? Pakai dekat pasu-pasu dirumah ke ofis ke. Bayangkan? Alahai cantik je. Nampak warm je tahu. Barangan kait dan sulaman ni always buat kita feel at home tau. Homey feeling. 

I pray success for my sis. Keep it up

Manual Alquran Tagging Matin



[MANUAL ALQURAN TAG MATIN]
.
.
Apa itu tag matin?
🛑TAG matin ini kesemuanya adalah ayat baru.
🛑Terdapat 185 ayat tag dan 30 tag juzuk.
🛑Keseluruhan 215 tags
.
Satu set manual ada apa?
✏️Sticker tulisan
✏️Sticker juzuk
✏️Sticker warna 2 pcs
✏️Buku manual
.
⁉️HARGA:
RM39 exc pos beserta free gifts yang best2😍
.
.
Cara Tempahan :
.
1. Whatsapp 0189100852 @ KLIK LINK BIO laju-laju
.
.



#SahabateNuur
#BringMoreHappiness 
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlQuranTajwidTerjemahan
#AlquranHumaira
#AlQuranEksklusifWanita
#AlquranPelangi
#AlQuran
#AlQuranRaihan
#AlQuranRabbani
#AlQuranTajwidBerwarna
#AlQuranTaggingByeNuur
#AlQuranTagging
#AlQuranTag
#tagsafeeya #tag383
#tagenuur
#debossalquranbyenuur
#debossbyenuur
#debossalquran
#debosseksklusif

Pendaftaran Dealer Emas Orodesign Dibuka

PENDAFTARAN DEALER👇👇
1. *Bayar RM799 saya dapat apa?* 

a. *RM799* tu hanya sebagai pendaftaran untuk menjadi *Usahawan Emas* bersama Amethyst Training and Consultancy.

b. Dapat *platform bisnes kedai emas* secara online dan boleh dijalankan secara offline pun.

c. *Ready stok* utk jualan 13 kg..... terdiri dari brg2 kemas berfashion, gold bar dan dinar emas. Semua ini boleh di tengok di dalam website :
view.orodesign.biz

d. Sebagai *token* diberi FREE GIFT gold bar 999.9 - 0.25g

e. Boleh sertai *program dealer get dealer* dimana setiap dealer yg diperkenalkan, kita akan dapat *insentif RM200 dan Dealer yang ditaja dapat gold bar 0.25g x 1pcs* , dan setiap 1g yg mereka jual akan beri kita insentif RM1.... *(RM1/g)*.

f. *Diberi bimbingan* untuk berfungsi seperti perjalanan aktiviti sebuah kedai emas.

g. *Tidak perlu* simpan stok ditangan.

h. Semua *penghantaran* barang kemas kpd customer diurus door to door *100% oleh kilang*.

i. *JAMINAN* Beli balik 100% pada harga kilang (tinggi)

j. *Tempahan* brg kemas jugak diterima dan dealer boleh buat duit.

k. *Emas lama* juga diterima pada harga kilang dan juga dealer boleh buat untung.

l. Dlm kursus kami juga ajar bagaimana utk beli *surat pajak* dan buat untung dgnnya.

m. Dari masa kesemasa akan ada *Happy Hour Sale* dgn harga speacial utk dealer sahaja.

2. *_Siapakah yg boleh join program Orodesign ni?_*

Program ni boleh disertai oleh siapa saja terutamanya :

1. *Gold Saver* : mereka yg suka beli emas utk pakai dan simpan.

2. *Gold Invester* : yg beli pada harga murah dan jual pd harga tinggi.

3. *Gold Dealer* : yg jual beli emas samada secara online mahupun offline.

4. *Networker* : yg berpengalaman yg ingin memanfaatkan *dealer get dealer program*.





Tips Beli Barang Kemas 916


*TIP BELI BARANG KEMAS 916*

1. Tanya harga berapa ringgit segram. Kalau di Kelantan ni, berapa riyal berat. 1 riyal berat = 2.72 gram. Bagi saya elok kira dalam kiraan gram sebab nanti kita nak kira harga bersih segram.

2. Tanya berapa UPAH. Upah bergantung pada barang tu. Lagi unik/ lagi cantik/ lagi susah nak buat lagi mahal upah. Ada sampai RM1000 untuk upah sahaja.

3. Tahu cara kira harga barang kemas, biasanya..

(Berapa gram x harga segram + upah ) = ___ )

Kebiasaannya kedai emas terus tekan tekan kalkulator kira TOTAL. Jadi kita kena tanya juga detail, harga segram dan upah. Mesti tahu!
.
.
Tips yang lebih penting: KIRA HARGA BERSIH SEGRAM.

Maksudnya, total harga yang kita bayar ÷ berapa gram barang kemas tu.

Nak compare harga pun, ini caranya. Bukan compare semata-mata harga segram.

Jangan juga tertipu dengan harga segram yang nampak murah tapi upah pula yang mahal.