Manual Cara Guna Smart Pen Al Qolam

Manual Penggunaan Smart Pen Al Qolam

.

.

Makcik dah tua mana lah pandai nak guna barang-barang elektronik macam ni. Susah laa! Smart Fon pun makcik tak guna, apatah lagi smart pen macam ni.

.

Sekejap makcik!, Set Smart Pen lengkap dengan buku manual pengguna tau makcik. Nanti makcik boleh baca dan belajar satu-satu fungsi setiap butang yang ada. Memang mudah sangat! Tak sampai satu hari dah pandai guna👍

:

Macam mana nak dapatkan?


.

Order terus di sini

==> https://khadija.com.my/smart-pen-al-qolam/


#smartpen #penalquran #alqurandigital #belajarmengaji #alqolam #smartpenalqolam



smart pen al qolam


smart pen al qolam


smart pen al qolam


smart pen al qolam


smart pen al qolam




Hampir Terpedaya Scammer LHDN

​Hampir Terpedaya Scammer LHDN 16 April 2020 | Sabtu pada jam 2 petang saya mendapat panggilan dari satu nombor. Nombor tersebut bukanlah nombor pejabat tetapi dari talian handphone. Disebabkan sudah biasa menerima unknown number atas urusan urus niaga, saya tidak mengesyaki apa-apa. So, nampak sahaja nombor tersebut terus saya angkat dan terdengarlah dialog bahawa saya mempunyai tunggakan cukai yang perlu dibayar. 


Di sinilah saya gagal bertenang. Lantas apabila operator tersebut sarankan saya berhubung dengan agen atau pegawai saya terus klik 1. Bab LHDN ni memang sensitif bagi saya. Haaa oleh itu seram la juga kan?


Cina orangnya, agaknya? Dia sebut dua kali bahawa dia Cina, motif tak tahu. Kononnya high rank di LHDN, dia bagitahu bahawa nama dan info saya ada digunakan bagi syarikat ANCO MARKETING & SUPPLY. Mereka inilah yang mencuri peribadi saya dan tak bayar cukai sehingga amount RM38, 000. Wah, banyak tu. Berkerut juga saya dibuatnya. 


Lalu saya persoalkan bagaimana pihak LHDN boleh biarkan kes berpanjangan dan dah nak bekukan akaun saya katanya? Ada terdetik pelik tapi saya go on sahaja berbual. Panik. 


Bual punya bual, akhirnya end up dengan saya akan buat report polis. Scammer tersebut pula bukan main caring dan membantu agar saya buat report polis di IPD berdekatan. Dua kali dia tanya, saya kata ya. Saya nak buat report hari ini.


So bila sudah, saya maklumkan pada suami. Haaa, terus suami kata saya kene scam. Mujurlah saya tak beri apa-apa info pada scammer tersebut. Dahla kilang tu tak jauh dari rumah. Serang karang huhu. Memang saya tak fikir langsung nak membayar. Nak bayar buat apa? Scammer pun tersalah call orang, saya ni surirumah tak bergaji besar. Mustahil saya nak bayar. Bukti perlu ada untuk saya percaya bahawa ada syarikat kilang pakai nama saya? Siap wujud kat google business lagi syarikat tu. Cuma permainan keprihatinan scammer tu berjaya jugalah buat saya risau. 


Saya cuba call balik akhirnya ada lelaki angkat, suara berbeza dan berkata tak pernah call saya. Aik pelik peliknya kan?


Saya kongsikan nombor scammer LHDN ni. 


+60 16 793 9887

Nama: Ong Kit Huat

Truecaller kata nama orang ni ialah Burhanuddin Kho. 


Mana satu nih? 


scammer lhdn


Jangan turut terpedaya ya. Simpan nombor ini ya? 


================

KHADIJA ISLAMIC STORE PILIHAN TERBAIK. 


"Seronoknya singgah ke khadija ni. Macam-macam barang islamic ada di sini. Senang nak cari, dan kualitinya pun mantap " - Pn.Yaya selangor.


Woww! Macam tak sangka je boleh jumpa barangan yang berprestij dalam store ni. Siap ada buruj watches yang paling top di malaysia. 😍


Sejuk mata memandang, semua barang rasa nak pegang. Di sini lah tempat terbaik untuk uolls hadiahkan diri dengan barangan keperluan jiwa. Boleh juga untuk diberi hadiah buat orang tersayang. 


Khadija menjadi reseller bagi barangan islamic yang berkualiti premium taw. Ada yang mendapat award dan pioneer dalam menghasilkan barangan-barangan istimewa ni. Dijamin uolls puas hati dan fall in love with khadija store. ❤️


Jum singgah ke sini. Boleh juga buat tempahan untuk kami pos kan sampai depan rumah anda. 


• Sejadah Kiswah min Qalby


• Alquran khadeeja, Mushaf Al fatih.


• Alquran Tagging


• Servis ukiran kayu, boxgift


• Telekung


• Jam Waktu Solat


• Smart pen


Dan pelbagai lagi barangan super best peneman jiwa !



Klik sini untuk lihat koleksi kami

www.khadija.com.my


- Anda order, kami poskan sampai ke depan rumah🥰🥰 -



Cara Download Video di Facebook Untuk Iphone

​Assalamualaikum semua. Alhamdulillah diberikan kesempatan untuk menulis hari ini. Bagaimana caranya untuk kita download atau save video di Facebook? Sebagai pengguna Iphone jom saya kongsikan caranya


Mula-mula download apps Download di Apple Store. Ni linknya https://apps.apple.com/my/app/documents-media-file-manager/id364901807




Lihat gambar apps, jangan tersilap download ya. 


Setelah install, sila buka apps tersebut dan setup apa yang perlu😅. Sudah download? Jom kita download video di Facebook apps.


Buka video yang anda nak download di Facebook. Tekan pada video tersebut ya. Kita nak dapatkan link video. 



Klik video tersebut dan copy link video.



Cara nak cari link video: tekan pada share




Ok. Dah jumpa? Sekarang paste link video tersebut di apps Download. Buka apps Download dan klik pada icon browser. Anda akan jumpa laman Getfvid. 



Tekan download, dan nampak ya icon arrow ke bawah tu. Sedang mendownload. 




Download berjaya! Namun masih belum selesai ya. Video ni ada di dalam apps Download, belum disimpan di dalam folder handphone lagi.




Klik pada button tiga di bawah. Dan pilih save video.




Siap. Mudahkan? Alhamdulillah ❤️

Apa Nak Buat Penukaran Setting Shipping Shopee Bermula 17 Mac 2022

Apa Nak Buat Penukaran Setting Shipping Shopee Bermula 17 Mac 2022| Sekali lagi Shopee membuat penukaran sistem setting Shipping bagi seller-seller Shopee. Ramailah meluahkan rasa marah, geram, sedih di group Facebook Shopee Universiti. Saya sendiri termiss notis tersebut sehinggalah petang tadi semasa skroll Facebook, terbaca rungutan ramai seller. Sejujurnya saya sendiri turut terpalit kesannya sekiranya perkara ini berlaku. Tahun lepas, Shopee menukar setting daripada status seller boleh membuat setting kurier sendiri pada setiap produk tanpa sebarang masalah kepada standard shipping. 







Apa Bende Shopee Standard Delivery Shipping?

Secara ringkasnya, Standard Shipping term ini dimana buyer sudah tidak boleh lagi memilih kurier yang mereka nak dan buyer tidak akan tahu apa kurier tersebut sehinggalah seller memproses order mereka. Namun, seller masih mempunyai kelebihan memilih setting kurier yang mereka mampu uruskan. Contohnya, jika di area rumah seller, paling dekat ialah DHL, maka seller boleh setting hanya satu kurier sahaja digunakan bagi seluruh kedai atau produk mereka atau jika seller tersebut mampu menguruskan kesemua kurier yang ada, pihak Shopee yang akan memilih mana-mana kurier yang diinginkan. Contoh, seller A ON kan 3 tiga kurier pilihan iaitu, Poslaju, JNT dan Citylink, jadi jika ada order masuk, Shopee akan automatik memilih mana-mana satu kurier di antara tiga pilihan tersebut. Walaupun begitu, sistem ini tetap memihak kepada seller kerana seller diberi mandat menentukan kurier pilihan mereka.



NEW Shipping Sistem Bermula 17 Mac 2022

Baiklah. Dalam masa setahun sahaja, Shopee menukar lagi Shipping sistem mereka dan kali ini ia sangat membebankan pihak seller. Tiada lagi pilihan kurier yang boleh dipilih oleh seller. Ini akan membebankan seller yang tidak mempunyai kurier yang Shopee pilih berdekatan dengan rumah mereka, dropshipper yang mempunyai banyak supplier, atau produk seperti Al-Quran yang hanya mampu diuruskan oleh kurier yang bertauliah sahaja. 



Tahukah anda bukan semua kurier boleh menguruskan pengeposan produk Al-Quran?

Hanya tiga kurier sahaja buat masa ini yang mampu dan boleh menguruskan urusan pos produk Al-Quran iaitu Poslaju (TOP CHOICES), Ninjavan dan Citylink. 

Bagaimana jika pihak Shopee terlepas pandang dan subkan produk ini kepada pihak kurier yang tidak handle produk suci seperti Kitab Al-Quran?

Atau

Bagaimana jika walaupun pihak Shopee telah memilih antara tiga pilihan kurier tersebut namun seller berstatus dropshipper ini, suplier mereka hanya menguruskan satu atau dua pilihan kurier sahaja? 

Maka, hal ini sangat membebankan seller.


Namun, ia tidak bermakna anda buntu sepenuhnya. Insya Allah ada jalannya yang boleh anda usahakan. Bagaimana?

1. Memohon penukaran kurier pilihan pada 17 Mac 2022, anda boleh menukar kurier kepada kurier pilihan anda melalui borang yang akan diedarkan pada tarikh tersebut dan keputusannya tertakluk kepada budi bicara pihak Shopee. 

2. Menukar pilihan shipping kepada others (non SSL). Ini mungkin agak sukar pada mulanya namun jika anda boleh kurangkan jadikan harga tersebut kepada percuma postage insya Allah, customer anda tetap akan memilih produk anda. Dan sebaiknya mulakan penukaran ini secepat mungkin sebelum 17 Mac 2022.



3. Mengorbankan beberapa produk yang anda tidak mampu uruskan lagi, dan fokus kepada produk yang anda boleh uruskan yang membawa margin untung yang lebih besar untuk kedai anda. 


-----------------

Semasa saya membaca hal ini, celaru juga dibuatnya. Namun perkara pertama saya buat ialah on kan dahulu setting non-ssl, kedua kita tunggu pada 10 Mac, apakah agaknya kurier yang akan diassign pada kedai kita kay. 


Marah, panik, dan secara tiba-tiba menjadi keyboard warrior bukan masanya. Kita harus tenang, dan lihat apa yang bakal berlaku. Bak kata kawan saya, kita menumpang di rumah orang, apalah daya kita kan? Jika masih mampu menetap, maka tetaplah kalian jika tidak ada banyak platform lain yang anda boleh gunakan bagi meneruskan sales anda.


Bisnes kita tidak terhenti, kitalah yang menggerakkan. Maka, tanyalah diri kita, adakah setakat itu sahaja usaha yang mampu kita lakukan? Yakni, 100 peratus bergantung pada Shopee? Sudah masanya, jika sahabat perjuangan sekalian amat sukakan perniagaan, mulalah menambah ilmu marketing yang lain. Insya Allah, anda usaha anda pasti berjaya

Program Live Session Bersama Datuk Wira Dr Azizan Osman Buat Usahawan Seluruh Malaysia

Program Live Session Bersama Datuk Wira Dr Azizan Osman Buat Usahawan Seluruh Malaysia | Assalamualaikum semua, sudah lebih 2 tahun kita terkesan dengan pandemik Covid-19 khususnya pada tahun 2020 apabila pandemik melanda dan pelaksanaan PKP dilaksanakan ramai tenaga pekerja kehilangan pekerjaan apabila syarikat terpaksa ditutup dan menurut statistik Sistem Insurans Pekerjaan (SIP), Menteri Sumber Manusia Datuk Seri M Saravanan berkata, sejumlah 140,608 individu dilaporkan hilang kerja sejak Mac 2020 sehingga 20 Ogos 2021. Ini merupakan suatu jumlah yang amat besar. Turut terjejas, para usahawan dan peniaga kecil di seluruh Malaysia.

Namun, kita melihat perubahan besar berlaku apabila Malaysia mula menukar kepada penggunaan sistem online secara besar-besaran di mana ia merupakan cara terbaik bagi mengatasi masalah pendekatan secara berdepan. Sepanjang PKP dijalankan, Work from Home atau BDR dilaksanakan bagi semua pekerja termasuklah sistem pendidikan (PDPR). Kerancakan sistem dalam talian ini memberi ruang terbaru kepada para usahawan dan peniaga mencuba pendekatan terbaru. Malah ramai individu yang hilang pekerjaan turut mula menceburi bidang perniagaan dalam talian.

Membeli-belah dari rumah (home shopping) benar-benar dilaksanakan secara meluas dan ini memberi impak kepada pandangan baru semua usahawan tidak kiralah online atau offline. Melihat situasi ini, haruslah semua peniaga belajar dan mendalami cara baru perniagaan secara online dan menggunakan kreativiti masing-masing bagi mengatasi masalah kewangan akibat Pandemik Covid-19.

Tahukah Anda? Walaupun kita bergelut dalam pandemik, namun RICHWORKS telah berjaya membantu 100 usahawan Jutawan dalam Titan Summit 2021 menunjukkan bahawa ianya tidak mustahil untuk kita berjaya walaupun dalam keadaan tertekan kerana Pandemik Covid-19. Anda boleh baca artikel sepenuhnya di sini:- Mulanya Perkongsian 100 Usahawan Jutawan Harungi Krisis Pandemik


Tentang Richworks


Sebagai salah seorang peniaga, nama Richworks ini tidak asing lagi disebut dan dititip sepanjang saya menimba ilmu marketing. Malah saya sendiri pernah mengikuti beberapa kali program anjuran Richworks. Alhamdulillah, banyak input yang saya pelajari dan amalkan dari Datuk Wira Dr Azizan Osman, malah ramai rakan seperjuangan saya bangkit menjadi usahawan berjaya semasa krisis Pandemik Covid-19 ini melanda.

Richworks merupakan syarikat Datuk Wira Dr Azizan Osman yang mensasarkan kepada kebangkitan usahawan seluruh Malaysia. Ditubuhkan pada tahun 2008 dan masih utuh menaikkan martabat usahawan sehingga ke hari ini. Semenjak ditubuhkan, Richworks telah mendapat pelbagai pengiktirafan antarabangsa dan memecah rekod dalam menghasilkan paling ramai usahawan Berjaya di Malaysia. Antara rekod terbaik adalah pada tahun 2020, seramai 777 usahawan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) dari dalam dan luar negara berjaya mencipta rekod apabila menjana jualan lebih RM2 bilion melalui Program Mentoring SPIRE & TITANIUM.

Visi RichWorks adalah menjadi rangkaian ‘NETFLIX’ Pendidikan Usahawan dengan mensasarkan 100 juta pelanggan menjelang tahun 2025 disamping memberi akses mudah ke kandungan berorientasikan hasil dan penyelesaian dari platform dalam talian – Richworks.com seterusnya Menginspirasi, Mendidik & Menambah Nilai Hidup kepada masyarakat di seluruh dunia.




Richworks Bukan Hanya Membantu Golongan Usahawan Tetapi Turut Terlibat Dalam Membantu Masyarakat.


"Alhamdulillah, RichWorks bersama Mentor Usahawan, kekal komited nak membimbing lebih ramai orang lagi," berkata Ketua Pegawai Perniagaan Richworks, Radz Mohd dalam temu bual beliau bersama Berita Harian baru-baru ini. Dalam pada itu, Radz memberitahu, RichWorks bersama usahawan kami tak ketinggalan menyumbang kembali kepada masyarakat melalui Pertubuhan Kebajikan RichWell (RichWell).

Kempen #RichWellBantu digerakkan bermula Julai tahun lalu, dapat mengutip sumbangan RM501,497 untuk bantu lebih 2,000 keluarga yang memerlukan. Tidak berhenti di situ, sumbangan kilat berjumlah RM500,000 dikumpulkan daripada usahawan kami dan RichWorks sendiri dalam 24 jam bagi mangsa banjir di Selangor pada 18 Disember tahun lalu.




Menurut Radz, RichWorks bersama ahli Titanium & Spire turut menyumbang sebanyak 762 ekor kambing dan 84 ekor unta bernilai RM824,160 dalam ibadah korban kali ini. "Alhamdulillah, itulah sebahagian besar perjalanan RichWorks yang kami usahakan sepanjang 2021 dan akan dipergiatkan lagi tahun baru ini, insyaAllah.

Mari Kita Berkenalan Lebih Dekat Lagi Dengan Datuk Wira Dr Azizan Osman


Program Live Session Bersama Datuk Wira Dr Azizan Osman Buat Usahawan Seluruh Malaysia


Tahniah diucapkan kepada Datuk Wira Dr Azizan Osman diatas pengiktiran yang beliau terima baru-baru ini dari Nona Superhero Award.

Datuk Wira Dr Azizan Osman adalah seorang individu yang memulakan karier hidupnya secara sederhana dan kini diiktiraf sebagai jurulatih bertaraf dunia oleh International Coach Guild (ICG) dalam bidang perniagaan, pemasaran, kepimpinan dan penguasaan potensi diri. Beliau memiliki keupayaan luar biasa yang dapat mempengaruhi perubahan positif seseorang individu untuk menghasilkan kerja terbaik serta menjadi team yang efektif dan luar biasa.

Sejak 2008, Datuk Wira Dr Azizan Osman telah membantu lebih daripada 1.5 Juta peserta menerusi program yang dianjurkan secara langsung melalui Richworks International, syarikat yang diterajui beliau sebagai Pengasas & Pengerusi Eksekutif. Beliau telah membantu ribuan usahawan dan jutawan untuk berjaya melalui strategi dan formulanya yang praktikal, mudah dan terbukti berkesan.

Beliau juga telah menulis lebih daripada 10 buku mengenai perniagaan, pemasaran dan penguasaan potensi diri. Buku ‘Beat the Curve’ yang dikarang bersama Brian Tracy antara buku yang berjaya tersenarai sebagai buku terlaris di Amazon.


Masya Allah, hebat bukan? Daripada insan biasa kepada luar biasa untuk membuktikan bahawa nothing is impossible jika kita mahukan sesuatu kejayaan. Datuk Wira Dr Azizan Osman telah membukti bahawa segala impian kita boleh dicapai dengan mindset dan tindakan yang betul. Jika beliau boleh lakukan sebagaimana usahawan-usahawan lain dibawah program beliau, maka insya Allah anda semua juga boleh lakukan. Timba ilmu dan bertindak!


Program Live Session Bersama Datuk Wira Dr Azizan Osman


Program Live Session Bersama Datuk Wira Dr Azizan Osman Buat Usahawan Seluruh Malaysia


Kita sudah memasuki minggu kedua di bulan Februari, tahukah anda? Richworks akan menganjurkan sebuah Program Live Session Bersama Datuk Wira Dr Azizan Osman sepanjang bulan Februari ini? Jangan fikir tahun 2022 ini bisnes semakin mudah! 10 cabaran kritikal perniagaan sekarang!


Mentor Usahawan, Datuk Wira Dr Azizan Osman akan berkongsikan perspektif tentang 10 cabaran bisnes, selepas pandemik dan 2022 ini dalam Live Session di saluran Telegram Azizan Osman Official, pada Ahad ini sepanjang Februari, pukul 8 pagi.

Ini antara apa yang Dr Azizan kongsikan pagi tadi:

Banyak perkara saya kaji dalam tempoh 2 minggu lalu antaranya sentimen pasaran, kadar inflasi dengan kenaikan harga barang yang telah jangka malah sebut pada Ogos tahun lalu lagi.

Kenaikan sesetengah barang dilihat sekitar 30% hingga lebih 100% ketika ini.








Sebab itu, kritikalnya untuk anda semua ada kesedaran ini, terutama mereka yang sedang jalankan bisnes kerana bukan mudah pada tahun ini.

Semalam, saya berpeluang bersama dengan kumpulan pemilik syarikat dan peniaga Cina bahawa memang banyak syarikat sedang tutup atau dah lingkup.

Walaupun peniaga ini ada kilang di China, mereka sudah tak nampak apa perlu dibuat, selain tak pandai soal pemasaran.

Saya juga sedar bahawa sebenarnya untuk mula semula bisnes dari kosong agak susah bila ditanya seorang usahawan dalam pembinaan, apa bisnes yang bagus ketika ini?

Pertama kali, saya tidak tahu memberikan jawapan apa.

Tapi saya sedar bahawa bagi mereka yang ada bisnes ketika ini dan kekal lakukan seperti biasa, maka dia akan 'mati'!

Hal ini kerana pasaran bergerak perlahan dan orang ramai tidak berbelanja agresif seperti sebelum ini.

Kalau kekal dengan usaha normal, anda akan mati dan jika kekal kecil anda akan pupus.

Maka sebagai Titanium di bawah bimbingan saya, tak bersyukur jika anda tak buat betul-betul untuk berkembang.

Sedangkan ada sebahagian Titan yang sangat agresif, berjuang betul-betul untuk berkembang dan kekalkan momentum.

Saya ulang, pasaran kini perlahan dan orang lebih berjaga-jaga untuk membeli.

Kalau anda lagi slow dari pasaran maka tunggu saja untuk 'mati'.

Hargai apa yang anda ada sekarang, buat dengan lebih baik dan agresif lagi.

Bayangkan jika anda sendiri terpaksa mulakan bisnes baru dari kosong, apa yang boleh dibuat?

Bagi yang dah ada bisnes, anda sudah tahu pasaran, cuma 'malas' nak engage lagi.

Bila pasaran perlahan maka anda perlu lebih pantas, guna semua platform yang ada. Jika takut-takut, anda akan ketinggalan.

Bersama dengan saya Ahad ini, khas buat bangsa usahawan terutama pemilik bisnes yang masih tak nampak jalan ketika ini.


Masya Allah, saya sendiri risau dengan situasi sekarang. Saya juga akui agak struggle dalam bisnes. Insya Allah, mari sahabat bersama saya kita sertai program anjuran Richworks ini di sepanjang bulan Februari. Bangkit dengan ilmu dan tindakan yang betul. Insya Allah, kita pasti boleh mengharungi krisis yang sedang melanda.


Sertai Program Live Session Bersama Datuk Wira Dr Azizan Osman


“The biggest regret bukan sebab bisnes tak berpotensi untuk berjaya, tapi sebab anda sebagai usahawan tak buat apa-apa tindakan untuk berjaya. Ramai orang suka complaint, kos sara meningkat, tak ada duit. Menyalahkan orang lain adalah kerja paling senang. Persoalannya, apa kita buat dengan diri kita? Apa kita buat untuk naikkan bisnes kita?” - Datuk Wira Dr Azizan Osman


Klik sini untuk sertai saluran Telegram Azizan Osman Official sekarang.




Facebook: RichworksGroup