Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah

7/14/2022

Percuma Ebooks Panduan Bisnes di Shopee

Sudahkah anda mendapatkan Ebook Panduan Berniaga di Shopee yang telah saya sediakan buat kalian semua? Di sini saya terangkan cara anda berniaga dalam Shopee sama ada anda pegang produk atau tanpa produk.


Alhamdulillah, latest version ebook Panduan Niaga di Shopee kini sudah 5.0


Saya listkan content buat kalian semua. Jika tidak berminat nak download, boleh share buat rakan-rakan ya. Mana tahu mereka ada nak belajar dan mahu jana pendapatan berniaga melalui platform Shopee. Kalian dapat pahala jika mereka berjaya kan?


ebook percuma bisnes di shopee



Sebelum saya kongsikan link untuk kalian download, saya mahu ucapkan terima kasih kepada semua pembaca. Kerana kalianlah saya berjaya menyiapkan ebooks Panduan Bisnes di Shopee. Bermula di blog ini hanya sekadar mahu berkongsi bagaimana kalian boleh berniaga dalam Shopee saya mula mendapat ilham bahawasanya nak tunggu saya share satu per satu entri memang akan ambil masa yang lama kan?



Di dalam ebook panduan bisnes di shopee ni, ini adalah ebook asas anda mula berniaga di shopee, dari pengenalan mengenai shopee sendiri hinggalah ke latest version shopee iaitu Shop Decoration, Targetting Ads, Latest View Cara Upload Produk dan banyak lagi insha Allah. 



Pendek kata, insha Allah, ebook Panduan meniaga di Shopee ni harapnya takla memeningkan kepala kalian untuk faham. Saya cuba buat seringkas dan mengikut step by step semudah mungkin.



Nak dapatkan ebook percuma Panduan Bisnes di Shopee?


Content Ebook Panduan Bisnes di Shopee Version 5.0

Penulis : Emme Marina


1. Apa Itu Shopee?
2. Shopee Apps Vs Shopee Desktop
3. Berkenalan dengan Fungsi Apps Shopee
4. Setting Shopee Apps
5. Cara Menjual dan Upload Produk
6. Cara Uruskan Shipping Produk
7. Kenali Kempen Shipping di Shopee
8. Kenali Jenis Seller dan Cas Dikenakan
9. Cara Uruskan Tempahan Anda
10. Cara Withdraw Duit
11. Cara Uruskan Refund dan Cancel
12. Apa itu Shopee Celler Center
13. Kategorikan Produk Anda (My Shop Categories) - video
14. Marketing Centre
◦My Ads & Targetting Ads
◦My Discount Promotions
◦My Campaign
◦Flash Sale
◦My Voucher
◦My Top Picks
◦Shopee Feed / Story
◦Shopee Live

15. My Shop Settings
◦Shop Decoration

16. My Sale

17. My Income

18. My Data

19. Preferred Seller

20. Best Ke Shopping di Shopee?

21. Realiti Sebenar Berniaga di Shopee

22. Q & A

23. BONUS!!

24. Link Video Tutorial 




Mari klik link ini untuk daftar dan terus download rujukan buku panduan versi pdf ini ya.




Cara download ebook Panduan Niaga dalam Shopee percuma - author Emme Marina


1. Isi form di atas
2. Selesai tekan submit akan keluar automatic response dari saya ayatnya seperti gambar di bawah. Sila tekan link biru untuk anda download pdf di link google drive tersebut.

Nampak link biru drive.google.com tersebut? tekan situ ya


3. Anda akan masuk ke paparan download ebook di google drive yang saya sediakan. 

Sila tekan pada Ebook Panduan Berniaga di Shopee Version 5.0.pdf

4. Tekan icon download. SIAP!



Anda boleh sharekan link ini untuk tujuan sharing. Dilarang sama sekali mendownload dan mengedarkan sendiri Ebook Panduan Bisnes di Shopee ya. 


Saya open group WhatsApp support, anda boleh join di sini. Group ini bukan group kelas training online ya, tetapi support kepada ebook tersebut. Sudah anda baca, dan masih perlukan guide. Boleh bertanya di dalam group support.







Nak tak dapatkan Ebook berbayar Buat Duit Di Shopee dalam 7 Hari ini dengan harga istimewa?



Jika sahabat dah mahir basic berniaga di Shopee dan nak terus belajar buat Shopee Ads, boleh klik sini --> Belajar Buat Keyword Search Shopee Ads


Read More

7/08/2022

Teks Doa Arafah dari Tabung Haji

Teks Doa Arafah (Tabung Haji)



Waktu Afdhal Berdoa Pada Hari Arafah


Waktu Wukuf di Padang Arafah bagi tahun ini 08/07/2022 adalah seperti berikut:


✅ 12.27 pm – 7.04 pm (Mekah)

✅ 5.27pm – 12.04 am (Malaysia)


Muat turun sepenuhnya: https://ecentral.my/waktu-wukuf-doa-arafah/


Alhamdulillah, marilah kita semua bersiap untuk esok Hari Arafah. Bagi yang berkemampuan dan masih belum berkorban, boleh hubungi ezy qorban kerana mereka masih menerima pendaftaran peserta korban sehingga hari raya haji kedua.


Semoga kita semua diberikan rezeki untuk menunaikan korban setiap tahun sehingga akhir hayat kita sebagai tanda kesyukuran kita kepada Allah swt. AAmin

Read More

7/06/2022

Mudahnya Mengaji Dengan Smart Pen Al Qolam. Dah Tak Stuck Mengaji Lagi

Smart Pen Al Quran dari Al Qolam ni sangat bagus tau kalau masa mengaji tiba-tiba stuck. Just on je button Smart Pen dah boleh belajar mengaji dengan betul. Tak susah-susah dah nak cari orang untuk bertanya.


Saiz Smart Pen ni sangat sesuai kalau nak bawa ke mana-mana sebab ia kecil dan ringan sahaja. Muat letak dalam handbag.

Nak dapatkan Smart Pen Al Qolam?



Harga Asal RM379
Harga Promosi RM299
Percuma postage seluruh Malaysia


Jom dapatkan harga istimewa ini hari ini❤️

whatsapp kami terus di 0189100852




#enuur #alquranenuur #enuurshare #sahabatenuur #enuurpreneur #KeberkatanBerpanjangan #eNuurTaggingMethod #enuurhijab #enuurcare #alqurantagging #alquran #smartpenalqolam #smartpenalquran #smartpen #penalqurandigital #alqolam #alqolammalaysia #dropshipdiperlukanseluruhmalaysia #alqurandigital


Jom lihat bagaimana Smart Pen Al Quran ini membantu anda ketika stuck semasa sedang mengaji Al Quran 



Alhamdulillah. Mudahnya nak mengaji dan belajar Al Quran, ke mana sahaja boleh bawa Smart Pen Al Qolam tanpa risaukan Al Quran yang perlu digunakan. Semua Al Quran baru atau lama, Malaysia atau oversea, boleh guna Pen Al Quran Smart Pen ni.


Read More

7/05/2022

Penerima Projek Infaq Al Quran Enuurcare

















Walaupun secara zahirnya apabila bersedekah itu anda mengeluarkan duit tetapi percayalah Allah akan menggantikannya dengan sesuatu yang lebih berharga.




Luaskan pandangan kepada konsep rezeki,setiap apa yang dapat akan kelihatan seperti rahmat daripada bersedekah.




Kenalan yang baik,kesihatan dan rezeki lain. Percayalah pada janji Allah 😊




#enuurhq #keberkatanberpanjangan #enuurshare #alquranenuur #enuurtaggingmethod #infaq

Read More

Bacalah Al Quran Walaupun Bacaan Tersekat-Sekat








Merangkak-rangkak membaca Al Quran itu lebih baik daripada tak baca langsung. Jangan tinggal walaupun sehari. Satu muka surat pun sudah memadai.




Nak dapatkan Al Quran yang cantik?




SANGAT2 BERBALOI , TERIMA KASIH YA ALLAH KETEMUKAN DENGAN SI COMEL NI , BERSYUKUR SGT2………

..

Haritu terjumpa iklan Al-Quran Kecil Comel ni, tapi buat tak kisah je. Ye la ingat Al-quran biasa je sebab kak rumah pun ada Al-quran Cuma besar je. Sepanjang duk rumah, memang banyak habiskan masa scroll media sosial. Yang peliknya memang asyik lalu je post Al-Quran ni tau.

.

Lama-lama saya jadi curious nak tahu yang bestnya Al-Quran kecik ni, jadi klik je page ni. Bila scroll komen, amboih kemain lagi Al-Quran Kecil ni ada kelebihan tersendiri kecil-kecil cili api laaa. Saya tengok posting lain pun banyak sangat comment yang positif. Ramai yang komen dah banyak kali repeat order. Ada sorang tu komen sampai dah beli banyak kali untuk hadiah kat family dan kawan2.

.

Bila tengok harga pun tak lah mahal mana, sgt2 mampu milik siap boleh ukir nama dan kata-kata lagi. Jadi saya pun tekan link teringin nak order. Bagi saya, kalau produk biasa tak mungkin orang sanggup beli banyak kali kan?

.

Lepas je sampai haritu, saya terus unboxing. Excited sgt! serius puas hati! Baru saya faham kenapa ada yang sanggup repeat order dan beli Al-Quran ni. Setiap Tag Ayat sangatlah kemas dan mudah difahami. Siap ada Tag juzuk mudah nak target khatam lagi2 bulan puasa ni. Bukan tu saja ada petikan hadis, ibrah, asbabun nuzul dan tajwid berwarna memang alah membeli menang memakai sungguh.

.

Masya-Allah, saya pun tak sangka dia punya ukiran sangat lah kemas rasa disayangi bila tengok nama sendiri terpapar kat cover quran ni. Selain tu, Al-quran ni ringan nak bawa ke masjid sambil tunggu nak tarawikh ke apa ke boleh baca untuk target khatam.

.

Memang sgt berbaloi dan saya rasa bertuah tau jumpe Al-Quran comel ni. Saya syukur Allah gerakkan hati saya untuk beli.

.

.

Jom dapatkan Al Quran Terjemahan hari ini







WhatsApp terus ke 0189100852






#enuur #alquranenuur #enuurshare #sahabatenuur #enuurpreneur #KeberkatanBerpanjangan #eNuurTaggingMethod #enuurhijab #enuurcare #alqurantagging #alquran
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com