Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label 9/10. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 9/10. Papar semua catatan

5/03/2016

Rezeki Yang Dilaknat Allah

Muhasabah:

"Dulu, saya main iklan gitu2 je. Sendiri jadi model. Kecewa sangat bila takde org nak like page saya. Sales pun sikit je bulan2.

Tapi semenjak dua menjak saya gunakan model2 yang seksi meksi untuk gayakan produk saya alhamdulillah REZEKI saya bertambah2. Order mencanak2 sampai tak terlayan. FB pun dh puluh ribu like dah".

Itu bukan REZEKI puan. Tu namanya ISTIDRAJ.

Berhati-hati.

Sumber: Facebook Syakir Yang Tuntas


Nota istidraj

Kena faham yang mana nikmat( kurniaan allah dlm keadaan redha)

Dan istidraj( kurniaan allah dalam keadaan marah).

Yang mana kita mahukan sebagai hamba Nya? Kekayaan yang membinasakan atau kekayaan yang dicintai?


Apabila kita sudah membuat keputusan untuk berniaga, berniagalah kerana Allah. Dengan itu, semua sifat perniagaan yang Rasulullah s.a.w amalkan menjadi kekuatan dan punca kejayaan dalam perniagaan kita. In shaa Allah.


Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com