Showing posts with label Wasap. Show all posts
Showing posts with label Wasap. Show all posts

Tuesday, December 26, 2017

Berhati-hati Jika Anda Suka Spam Di Whatsapp. Rugi atau Untung? Nak Tahu?

December 26, 2017 0 Comments


Isu spam rakan-rakan di whatsapp ialah isu biasa. Walaupun jarang terkena namun tetap ada ketika beberapa orang yang tidak dikenali menghantar mesej produk jualan mereka. Pernah tak kalian terkena sebegini?


Persepsi kita tentang gangguan peribadi di applikasi whatsapp sangat berbeza dengan sms marketing. Kita sudah tahu sms digunakan pelbagai cara termasuklah marketing. Sekejap promosi, sekejap notis hingga kita sendiri jarang menggunakan applikasi tersebut. Namun, kita tetap membaca mesej bukan? 


Antara cara menghubungi pelanggan adalah melalui whatsapp broadcasting, namun kebiasaannya kita dihubungi atau menghubungi mereka yang kita kenali atau pernah berurusan dengan kita. Mereka kenal kita, dan mereka tahu apa kita lakukan. Namun demikian, ada caranya dan ada waktunya yang kita boleh gunakan broadcasting ini. Tidak bermaksud anda kenal mereka, anda boleh ganggu mereka setiap hari atau setiap minggu tentang jualan anda. Apa pula kata pelanggan tersebut kan? Dah gila sangat nak buat sale ke apa. Disebabkan whatsapp kini salah satu dan satu-satunya medium peribadi yang digunakan oleh rakyat Malaysia, ianya sangat peribadi untuk kita terjah tanpa usul periksa. Sudahlah tidak kenal, diganggu pula dengan iklan-iklan pelbagai produk. Nak delete satu hal, tersimpan gambar satu cerita lain. hehe


Oleh itu, jika anda mahu ganggu rakan-rakan anda di whatsapp khasnya mereka yang anda memang tidak kenal. Pastikan anda kenali mereka dahulu. Anda boleh mulakan di group whatsapp dan biarkan mereka mengenali anda, status anda jika anda seorang peniaga. Maka, bila anda perlu prospek dan mahu gunakan whatsapp personal untuk menghubungi kesemua rakan group whatsapp anda. Mulakan dengan cara perkenalan paling terbaik yang anda boleh fikirkan. Fikirkan perasaan rakan anda diganggu, dan harus mendelete chat anda apabila membacanya. Mungkin dengan cara ini dapat membantu anda membuat skrip writing yang lebih baik. 


Dan tolonglah, jangan ganggu rakan-rakan di whatsapp secara personal dengan menghantar terlalu banyak notis dan iklan anda. Teruk jika nombor telefon anda direpot dan akhirnya nombor anda disekat oleh pihak Whatsapp. Oleh kerana terlalu ghairah ingin menjual, terus disekat atau diban. Bukankah sudah sangat mengharukan?


Semoga entri ini dapat membuka mata kalian mengenai spamming rakan-rakan di whatsapp ya. 

Wednesday, December 20, 2017

Rahsia Sebenar Databased Pelanggan. Jana Pendapatan Berulang dan Automasikan Tempahan Anda!

December 20, 2017 0 Comments


Setelah lebih 8 tahun berniaga dengan pelbagai jenis niche dan pelanggan.


KERUGIAN TERBESAR SAYA IALAH SAYA KEHILANGAN DATABASED PELANGGAN SETIA SAYA
YANG MENGENALI SAYA



kerana saya tidak membuat sebarang filing atau menyimpan databased mereka.


Tahukah anda?


Untuk bina pelanggan baru adalah lebih sukar dari menggunakan pelanggan sedia ada.




Hari-hari teropong pelanggan baru ye tak?




Kenapa pelanggan sedia ada ini penting?





Sepanjang berjumpa para mentor jutawan salah satu aspek persamaan yang paling ketara mereka mempunyai jutaan database pelanggan sama ada mentor Irfan Khairi atau Patric Chan mereka ini mempunyai jutaan database prospect sejak bertahun-tahun lamanya.


Inilah rahsianya.


Adakah anda sudah mempunyai database sebegini ?


Kelebihan mempunyai database pelanggan :

  1. Memudahkan anda buat repeat sales berulang kali tanpa kos.
  2. Jimat tak perlu facebook ads (iklan berbayar facebook) atau paid advertising kerana kita gunakan semula list pelanggan sedia ada untuk buat cross-selling atau update offer terbaru.
  3. Database adalah aset termahal dalam sesuatu business. Boleh jual semula data, cross selling atau upsell tanpa limit selagi kita ada database yang tepat.
Contoh sistem database yang simple dan senang.....

Ni contoh borang pertama kami hari tu. Kami buat satu borang tuk semua produk jualan. tapi lepas tu kami asingkan borang. Borang DMS lain, Jam lain.. dan sekian-sekian. Sebabnya untuk produk kadang-kadang customer tulis salah nama produk atau tidak lengkap. Jadinya error la dekat situ kan. Jadi dengan sistem ni, kita boleh edit dan update atau buat borang baru mengikut kesesuaian kita dan analisis yang kita dapat dari pelanggan. 


Dalam sistem database ini anda mempunyai kelebihan untuk 'melihat' secara lebih mendalam mengenai seseorang pelanggan. Boleh tentukan poket pelanggan tebal mana dan lihat sama ada mempunyai kad kredit Mastercard, Visa, American Express dan sebagainya.




Malah anda juga dapat mengorek rahsia statistic database pelanggan anda secara visual yang cukup friendly. Termasuklah percentage dan nilai kekuatan database anda sepanjang tahun.

Ini adalah game yang amat menyeronokkan kerana sesebuah business boleh buat keputusan untuk lancarkan apa-apa produk atau servis yang bersesuaian.


Add caption

Ini adalah salah satu contoh yang mana borang tempahan online sudah diisi pembayaran oleh pelanggan dan maklumat di'capture' dalam sistem DutaNaga.Net supaya anda boleh 'track' & 'trace' di mana pelanggan anda buat pembayaran serta boleh edit atau print terus maklumat ini boleh dimasukkan ke dalam fail syarikat.

Databased pelanggan dari Dutanaga diexport ke file excell. Tiada lagi perlu keyin secara manual dan mengambil banyak masa anda. Terutamanya jika anda terlalu sibuk untuk mengurusan databased pelanggan!

Saya kongsikan bagaimana saya lakukan dan gunakan sistem databased ini ya?


Saya letakkan setiap borang ini di setiap blog. Link di instagram, facebook malahan apabila pelanggan mahu lakukan transaksi pembelian melalui wasap. Apa yang saya lakukan hanya share sahaja link borang tempahan itu dengan lengkap butiran pembayaran. Jadi apabila pelanggan sudah selesai melakukan pembayaran mereka terus mengisi borang tempahan. Dan usai selesai, kita sebagai peniaga mendapat notis dari emel :)

Semua databased ini tersimpan melalui dua arah dan tidak perlu risau lagi wasap anda hilang la. terformat. terdelete!! 



Bagus bukan?

Jom saya tunjukkan lebih banyak lagi!!


Buat borang dan kutip databased tanpa limit

Buat borang semudah ABC! Tak pandai pun pasti akan pandai :) Jangan risau



Ini cara saya uruskan pelanggan dari wasap :)
Cubalah




Saya sangat-sangat jatuh cinta dengan sistem databased automasi ni.
Tahun ni sahaja dah bazirkan hampir RM2,000 sebab nak pelanggan order dari website kononnya.


Bayar bulan-bulan ke ecommerce website sedangkan sudah ada platform percuma iaitu medan blog saya. Bila menambah ecommerce dan tidak generate sale..


Hakikatnya saya hanya buat kerugian pada perniagaan sendiri. Alhamdulillah tidak lagi dengan 
SISTEM DATABASED


Anda boleh buat pelbagai jenis borang untuk generate databased pelanggan. 
Semua di tangan anda!



Mudah bukan ?




Ini adalah salah satu contoh borang online pendaftaran bagi program client kami. Ia boleh dimasukkan ke dalam mana-mana blog, web, forum dan email. Hanya copy paste sahaja dan ia sememangnya direka untuk mereka yang 'zero' coding programming. 


Borang Hubungi Kami di website emmemarina.com. Anda gunakan code untuk embes terus ke dalam blog atau website anda.


Manakala di bawah ini pula adalah rahsia poket pelanggan anda yang boleh kita tahu berapa banyak gaji mereka sebulan. Ini amat penting supaya anda boleh menyediakan barisan produk yang mengikut jenis tebal poket yang bersesuaian.


Menarik bukan ?

Ramai yang dah berjaya dengan Sistem Database ini....




Semua ini anda boleh miliki sepenuhnya dalam tempoh promosi.

Kami sediakan booster yang hebat untuk anda.

Berminat ?

Boleh segera grab kadar harga murah RM99 sahaja setahun dan anda boleh mulakan pelbagai borang online tanpa batasan.

Ya memang tiada limit. Anda boleh kutip data pelanggan dengan lebih dahsyat  !


Special Offer Sistem Database
-----------------------------
Harga Promo : RM99.00
Harga Sebenar : RM399.00
-----------------------------


Segera daftar sekarang dengan click pada button tempahan di bawah :

Selepas pembelian, anda akan dimasukkan ke Group VIP Support.




Contoh Databased sistem yang kami gunakan sewaktu dulu
Hanya 1 borang sahaja boleh kami guna (percuma)
huhu.

Kalau nak upgrade mahaiiii oiii


Ramai mencadangkan Respon-o-matik kerana sistemnya memang user frenly. Tak pening kepala nak coding, nak guna. Memang paling simple yang pernah kami jumpa sehingga kami jumpa SISTEM DATABASE ni.


TERBAIK!




Special Offer Sistem Database
-----------------------------
Harga Promo : RM99.00
Harga Sebenar : RM399.00
-----------------------------

Home Ads