Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

4/23/2018

Shopee Free Shipping Rebate Limit

PERUBAHAN!



CHECKOUT LIMIT PERCUMA SHIPPING DI SHOPEE COMMERCE


Sehari : 1x Checkout Limit (1x Apps)
Seminggu : 5x Checkout Limit (2x Apps & 3x Web)
Sebulan : 7x Checkout Limit (6x Apps & 1x Web)

Contoh Kes 1:

Beli 10 item dari 1 SELLER YANG SAMA,checkout 10 item sekaligus. Dikire 1 checkout.

Contoh Kes 2 :

Beli 10 item, 5 dari seller A & 5 dari seller B. Checkout sekaligus MASIH DIKIRA 1 CHECKOUT JUGAK.

*bagi pembelian yg dah lebih had hari/minggu/bulan,buyer tak kan dapat free shipping dari shopee lagi. Sebab tu ade kes buyer kena charge shipping.


Bukan 100% percuma postage di shopee tetapi ada kebaikkan nya kan?

Kita masih dapat kumpul point dan ditukarkan ke bentuk duit.

Anda belum ada shopee akaun? Jom install shopee hari ini :)


Follow kedai shopee saya : www.shopee.com.my/emmemarina



0 Comments:

Catat Ulasan

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com