Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label Dermaxsuperskin 360. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Dermaxsuperskin 360. Papar semua catatan

4/03/2019

Restok Skincare 3 in 1 DMS360 Rescue

Alhamdulillah, berita baik. Skincare DMS360 Rescue atau Dermaxsuperskin 360 bakal restok oleh HQ DMS dalam masa 2 ke 3 minggu lagi. Walaupun kali ni agak lama untuk HQ restok tetapi syukur sangat-sangat produk ini bukanlah diberhentikan sepertimana diwar-warkan!


Allah risau betul kita kalaulah set asas Dermaxsuperskin 360 ni betul-betul HQ nak stop!



Inilah produk pertama yang saya amalkan dan sangat suka sebab berkesan! Set asas DMS360 Rescue sangatlah best dan sudah ramai pengguna setia, tidaklah tetiba HQ nak stopkan kan?


Cemas tahu.


Jadi, HQ dan leader saya maklumkan hari ini, ada khabar baik lagi 2 minggu paling awal kita akan dapat stok skincare DMS360 Rescue. Alhamdulillah.



Ramai tunggu ni. Kesian customer tunggu lama.


Harga berpatutan, set skincare basic yang berkesan dan mendapat anugerah antarabangsa pula tu. Siapa tidak mahu cuba bukan?



set asas DMS360 original
Hati-hati dengan produk tiruan DMS diluar sana ya


Anda nak dapatkan set asas DMS360 anda? Terus hubungi atau whatsapp saya sahajalah.


Insha Allah kita bantu sebaik mungkin. Percuma konsultasi gitu.



Whatsapp (emme): 018-9100 852
Siapa saya?


Stokis Sah DMS360 (Leader: 0102)

Read More

3/18/2019

Tahukah Anda? Produk Rangkaian DMS360 Pernah Dua Kali Memenangi Anugerah Antarabangsa?

Tidak sangka produk jenama Malaysia berjaya menggondol dua kali anugerah antarabangsa. Ya, saya tidak tipu kalian. Tetapi inilah realitinya. Dermaxsuperskin 360 yang saya sendiri amalkan dan sentiasa promot kepada anda ini telah pun mendapat anugerah di peringkat antarabangsa sebanyak dua kali!


dms360 trusted brand

dms360 trusted brand

dms360 trusted brand



Walaupun terdapat pelbagai rintangan yang terpaksa kami hadapi sejak 2 tahun kebelakangan ini. Tetapi syukur alhamdulillah, DMS360 tetap mendapat permintaan dan testimoni tanpa berhenti menunjukkan keberkesanan produk DMS360.


Ramai pengguna lama konfius dengan pelbagai packaging DMS360, khususnya dua produk skincare iaitu set asas DMS360 dan Glowing Speed. Dukacita saya terpaksa maklumkan terdapat produk tiruan bagi kedua-dua set asas ni. Mahu tidak mahu, kami wajib memaklumkan pada kalian yang ini bukanlah satu marketing untuk menaikkan sale produk DMS tetapi saya sendiri sudah buat perbandingan produk DMS360 original dan tiruan yang berada di pasaran.


Ternyata terdapat perbezaan ketara malah krim dan bau juga tidak sama!


Yang bagusnya, anda sudah boleh buat perbezaan ini sekarang melalui packaging terbaru dari DMS360. Kelainan packaging ini sangat ketara, insha Allah anda tidak akan keliru lagi.


glowing speed original 2019

dms360 original 2019



Saya sudahpun membuat entri khas mengenai produk tiruan DMS, anda boleh baca terus di sini ya.


http://dms360original.com/2018/10/set-skincare-dms360-rescue-original-vs-tiruan.html

http://dms360original.com/2018/10/dms-360-dermax-superskin-360-original-tiada-hologram.html

http://dms360original.com/2018/10/sabun-honeydew-dms360-serum-stemcell-tiruan-di-shopee-lazada.html


Saya berharap entri ini dapat membantu anda apabila anda mahu membuat sebarang belian produk rangkaian DMS360 diluar sana :)



Mahu dapatkan info DMS melalui saya?



Tentu sahaja boleh. Anda boleh terus hubungi saya melalui whatsapp di talian 018-9100 852.


agen sah dms360

Read More

2/23/2019

DMS360 Skincare Kini Sudah 7 Tahun di Pasaran!

Tak sangka rupanya sudah 7 tahun produk DMS360 ni bertapak dan saya sendiri menjadi agen sah DMS360 hampir 6 tahun. Saya join keluarga DMS360 atau Dermax superskin 360 pada tahun 2014. Masa ni, saya cuba sahaja dahulu. Produk pertama yang saya cuba ialah set asas DMS360.


Masa ni, saya aktif bersosial dekat Facebook, dan ramai betullah agen sah DMS360 ni. Merata dapat tengok iklan diaorang. Macam mana tak tertarik?


Baca punya baca, saya pun akhirnya cubalah set asas DMS360. Pada masa tu, masalah yang saya hadapi bagi wajah saya ialah kulit muka kusam, sunburn, dan jeragat. Tetapi, saya tidak menaruh harapan terlalu tinggi untuk jeragat ni sebabnya saya ni memang ada jeragat atas 2 faktor yang sangat kuat, iaitu jeragat keturunan dan jeragat hormon.


Tetapi syukur alhamdulillah, dalam 2-4 minggu pakai set asas DMS360 masalah kulit kusam dan sunburn tu makin lama makin pulih. Muka cerah dah sama warna dengan leher. Haa, kan korang sendiri kalau perasan siapa kulit sunburn ni, leher cerah muka hitam. Kulit kusam atau sel-sel kulit mati pun memang seriusly dapat diatasi. Glowing la muka kita, ramai tegur muka makin berseri.


So, awal-awal pemakaian memang muka saya ada sedikit menggelupas. Bukan gelupas hat teruk tu ye, yang manja-manja jer. Soft peeling kata orang putih. Apa yang saya buat ialah, bila saya basuh muka dengan sabun collagen honeydew DMS ni, saya gosok-gosok bagi kulit-kulit mati tu keluar. Bila saya buat macam tu, kulit makin licin alhamdulillah. Tak lama lepas tu, takde dah soft peeling tu. dan sampai hari ni, memang tak pernah lah pakai skincare DMS kulit jadi gelupas walaupun saya tukar-tukar produk dengan set asas DMS yang lain.


Jika anda nak cuba produk DMS360, bolehlah order dengan saya kay. hehe


Bahaya produk diluar sana dah banyak FAKE.


Tiruan DMS360 sudah sangat banyak dek produk DMS terlalu femes. Ramai mengambil kesempatan dan tanpa malunya bagitau ni produk ori sis!!


Langsung nama-nama diaorang takde dalam list agen berdaftar! Produk lain, tak sama dengan ori, tetapi ramai tak tahu maka ramailah tertipu. Ada customer muka depa sensitif, baru pakai sehari kulit rosak. Ada yang muka tak rasa apa, memang lagu tu ajelah.. bernasib baiklah kalian.








Ready Stok Produk DMS360


Set Asas

DMS360 Rescue RM 139.00
Glowing Speed Galatica RM 169.90


Serum

Serum Glowing RM 100.00
Serum Stemcell Plus 2+1 RM 156.00
Serum Duo RM 199.00

Foundation

4d Foundation RM120.00
5d Foundation RM120.00
CC Hybrid Foundation RM120.00

Produk kuruskan badan

Fat Loss RM100.00/ 30 biji
BCC Krim Losyen Panas RM100 (clearance RM70)


Kesihatan dan Aset Wanita

Miss Me RM100.00/60 biji
Kopi DMSTOX (Coffee Monatox) RM75.00/ 15 scht

Kesihatan lelaki

Kopi Aumm RM120.00

Loose

Sabun DMS360 RM40.00 40g
Sabun Glowing Speed RM55.00 50g


Nak tempah produk DMS yang konfirm original? Mehlah wasap akak terus kay

Kita boleh sembang produk mana yang terbaik untuk masalah yang kalian hadapi. Consultation adalah percuma sahaja.


Whatsapp 018-9100852.

Read More

5/22/2018

Berjaya Masuk Kempen Raya Shopee 24 May - 26 May 2018

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, tak sangka berjaya masuk kempen raya shopee. Jika anda nak dapatkan dua produk DMS yang meletop ini pada harga tak masuk akal. Bolehlah order di kedai shopee saya bermula 24 May nanti.



Kedai shopee saya ini linknya - www.shopee.com.my/emmemarina dan dua produk yang berjaya dimasukkan ialah 4D Foundation dan Stemcell 2+1 Apple Swiss with 24K Gold.

https://shopee.com.my/product/18001801/242411928/
 Dalam set stemcell ni 2+1 bermaksud ada kedua-dua jenis stemcell iaitu Stemcell pure Apple Swiss dan Stemcell 24k Gold

Stemcell 24k Gold

Stemcell Apple Swiss

https://shopee.com.my/product/18001801/241084827/

4D juga mampu memudarkan jeragat dan dikenali sebagai foundation anti jeragat yang boleh merawat dan mencerahkan wajah anda semua selain berfungsi sebagai pengganti bedak dan sunblock

Bolehlah anda mencuba kedua produk ini. Ha istimewa tahu. Belum cuba belum tahu!

P/s: Anda juga boleh nominate produk anda setiap kali shopee buat kempen. Mana tahu lulus kan? Walaupun rezeki esok lusa masih tidak tahu, namun kita cuba. Sama ada berjaya buat sale atau berjaya naikkan trafik kedai kita. Itu juga satu usaha marketing.

Selamat berniaga di Shopee!

Read More

Set DMSONE untuk Kulit Kering Pilihan Saya

Assalamualaikum

Lama tak share produk DMS yang saya sendiri gunakan. Alhamdulillah sudah masuk 4 tahun saya gunakan produk skincare DMS360 ni. Saya adakalanya bertukar-tukar juga, antara set asas DMS360 dan DMSONE. Namun yang lebih sesuai buat masa ini dengan kulit saya yang super kering ni ialah DMSONE. 

Krim siang DMSONE. Pakai setiap hari waktu pagi dan selepas solat Zuhur

DMSONE ni ramuannya lebih kepada melembapkan dan kaya dengan vitamin untuk kulit kita. Disebabkan kulit saya kering dan adakalanya menggelupas bila pakai DMSONE ni, kulit jadi lebih moist/lembap dan jarang menggelupas. Kiranya lebih serasi lah dengan kulit saya ni. Haa, jadi bila kita nak pakai skincare ni. Kene tahu jenis kulit kita tahu. Jangan main tibai je pakai. Tengok si A pakai ok, kita sibuk nak ikut si A. Nak ikut takpe, jika jenis kulit kita sama dan produk skincare tu umum dikhususkan untuk semua jenis kulit, macam set DMS360 lah. 


Ni muka set DMSONE yang saya sedang pakai sekarang


Dermaxsuperskin 360 ni plak sesuai untuk semua jenis kulit. Maknanya kulit normal-kering-minyak pun boleh cuba. Takde masalah. 

Untuk DMS360, saya tak boleh nak tunjuk lagi packingnya sebab sedang dalam proses pembikinan lagi. Cfu tak bagi tunjuk, kang habis kene marah. :) So tunggulah seketika saya akan tunjukkan ya. 

Apa bestnya set Dermaxsuperskin 360 ni?

Ni bukan packing DMS360 sekrang. Bukan ORI juga. sebab dah ada fake di pasaran sama packaging.

Untuk pengetahuan kalian, kedua-dua produk ni berjaya memenangi anugerah antarabangsa bagi produk terlaris dan terbaik. DMS360 menang anugerah pada tahun 2014, manakala DMSONE pada tahun 2017. Ha, alhamdulilah. Jadi gunakan tanpa was-was. Jangan risau sebab produk ni ada KKM dan pregnant pun boleh pakai. Buktinya saya sendiri pakai selama 9 bulan semasa pregnan anak keempat tahun 2016-2017. 

Harga kedua-dua set ni mampu milik dengan kualiti terbaik. Menggunakan korean dermatology sebab itulah muka akan nampak glowing basah gitu. Kedua-duanya ada SPF25. Jadi boleh gunakan produk ini selama 4 jam sebagai perlindungan UV yang berkesan. Sebab tu selepas solat tu, anda silalah pakai balik ye. hehe. Jika nak lebih berkesan boleh tambah foundation DMS yang juga pelbagai guna. As sunblock with SPF50, skincare juga boleh merawat wajah/mencerahkan dan paling best boleh jadikan masker untuk dapatkan kulit lebih gebu, licin dan memudarkan jeragat. 


Read More

1/22/2018

Gangguan Pemborong Tiruan DMS ke Seluruh Team Srikandi Emme Marina

Read More

Koleksi Peribadi Produk Kecantikan DMS360. Nak Tahu Lebih Lanjut? Jom Kenali DMS360

Read More

Berniaga Produk Kecantikan DMS360 4 Tahun Dah Rupanya. Alhamdulillah, Stokis Kami Semakin Berkembang

Bismillah


Apa kabar semua? Semoga kalian semua sihat sejahtera. Alhamdulillah, pejam celik rupanya sudah masuk tahun ke 4 saya berniaga produk DMS ni. Bermula sebagai dropship kemudian agen sah DMS. Bukan sekadar menjual tetapi saya berharap lebih ramai wanita mahupun lelaki berjaya memiliki kulit sihat dan bersih dengan DMS360.


Pernah tak kalian terdengar atau terbaca mengenai produk DMS ni? Haa, jika anda kaki facebook ataupun instagram sudah tentu anda pernah terlihat mana-mana iklan produk DMS. Insha Allah saya yakin. Produk DMS ni bukan sahaja untuk kecantikan kulit semata-mata sahaja tahu. Ada banyak produk DMS ni iaitu pelangsingan badan, kesihatan dalaman, jamu wanita dan lelaki, kopi 3 dalam 1, malah kosmetik juga ada. 



Pencapaian syarikat DMS tahun 2017 di International Prestige Brand Award of The Year. Alhamdulillah, DMS merupakan satu-satunya orang Melayu yang berjaya menaikkan syarikat ke persada antarabangsa dan menggondol anugerah ini.


Nak tahu apa produk-produk rangkaian DMS360?

Bukan sekadar set asas muka sahaja tahu. Mari kita lihat senarai produk DMS360 yang terkini. 




Produk paling hot dan tinggi permintaan di kalangan pengguna baru atau lama.

1. Set asas DMS360 (DMS Viral)
2. Set asas Glowing Speed (GS Viral)
3. Serum Glowing
4. Stemcell Apple
5. 4D Foundation
6. CC Foundation
7. Kopi Montok
8. Jamu Kurus Fat Loss
9. Fat Away Fat Burner
10. Supplemen Putih Gebu Glutax Chocolate

Meriah stok DMS di stokis. Restok baru-baru ni. jika anda nak mencuba produk DMS atau berminat nak join bisnes DMS tidak kiralah dropship atau agen. Saya sentiasa mengalu-alukan kehadiran anda. Yang penting anda ada usaha, minat dan kerajinan.

Sesungguhnya orang yang berjaya itu ialah mereka yang rajin dan kuat berusaha. Tapi memanglah logik, jika kita tidak beriklan manakan datang hasilnya bukan?


Boleh whatsapp saya, Emme Marina panggil saya Emme sahaja ya di 018-9100 852. Salam perkenalan semua.





Read More

12/21/2017

GiveAway DMS360! Kongsi dan Menang Produk Bernilai RM200 5in1 DMSONE Exclusive

Bismillahirrahmanirrahim


Salam sayang semua! Nak tak saya open GiveAway bagi produk DMS? Alhamdulillah. Hari ni kita nak launch "GiveAway DMS360! Kongsi dan Menang Produk Bernilai RM200 5in1 DMSONE Exclusive"




Saya kongsikan info produk dan testimoni ya supaya kita teruja sama-sama.. HUHU
ALhamdulillah.


Produk DMS bebas dari bahan kimia merbahaya
Ada KKM
Korean Dermatologi (haaa ni mesti ramai suka sebab semua nak muka glowing mowing gitu)
Produk penjagaan muka Malaysia yang 2x berjaya menang Anugerah Antarabangsa 2014 dan 2017


DMSONE EXLUSIVE 5in1

SET LENGKAP ni di datang kan KHAS dgn kotak yg menarik & tampak EKSKLUSIF:-

1) Colagen Facial Soap Bar
2) Night Cream (10g)
3) Day Cream (10g)
4) Glowing Serum (20ML)
5) CC Cream Foundation SPF 45 PA++ (30ML)

DMSONE EXCLUSIVE 5in1 adalah keluaran istimewa dengan teknologi korea yang membantu bahan aktif meresap pantas ke dalam kulit.

Formulasi ni mengandungi Arbutin, Glutathione, Vitamins B3 & C yg bertindak sebagai "melanin lock" bagi mengurangkan masalah "pigmentasi".

Set lengkap ni juga mampu merawat kulit bermasalah seperti jerawat, garisan halus & jeragat.

Kandungan kolagen dpt membantu menguatkan struktur kulit dan pembentukan sel2 baru agar kulit tambah lembut & licin.

Overall dgn set DMSONE EXCLUSIVE 5 IN 1.. anda bakal dpt kulit yg berseri & bebas cela.

šŸŒ¹ThePerfectBeautySkinForEveryone
šŸŒ¹KoreaTechnology

Super Jimat Dalam Satu Harga

Mengandungi :

1. Collagen Facial Soap
šŸ‘‰Dgn gabungan ekstrak semulajadi spti Peony dan fruktan, sabun ini dapat membntu membersih, melembut serta mencerahkan kulit.

2. Glowing Serum
šŸ‘‰Serum rawatan memperbaiki masalah kulit berminyak, pori terbuka, tona kulit tidak sekata dan jerawat itk menghasilkan kulit yg lebih cerah, ankal dan halus.

3. Day Cream
šŸ‘‰Mengurangkan tompok hitam, melembap dan mencerahkan kulit.

4. Night Cream
šŸ‘‰Memulihkan sel kulit yg bermasalah ketika tidur justeru mengurangkan masalah jeragat dan tompok hitam serta mencerahkan kulit.

5. CC Cream SPF 45PA++
šŸ‘‰Merupakan formula bedak asas dan kandungan SPF 45PA++ bertndak sbg pelindung matahari. Meratakan warna kulit yg tidak sekata dan mengurangkan maslaah kulit berminyak.

DMS56 merupakan formula teknologi korea yang lebih terkini,
krimnya tidak sama dengan krim set asas DMS360, DMSONE mahupun Glowing Speed.

Krim seakan lotion, sangat pantas menyerap ke dalam kulit wajah.šŸ˜

Sesuai untuk
✔️ Lelaki dan wanita
✔️ Remaja seawal 12 tahun
✔️ Sesuai semua jenis kulit


Testimoni Pelanggan 5in1 DMSONE Exclusive








Bagaimana Nak Join GiveAway ni?


Mudah sahaja


1. Follow blog : Emmemarina.com
2. Add Fb owner: Emmemarina
3. Like FB page: DMS360original
3. Sharekan entri GiveAway DMS360 di blog/website anda. Anda hanya perlu copy paste sahaja entri ini. SIAP! 
4. Komen entri anda di bawah untuk kami pilih pemenang bertuah. Pemenang akan dipilih secara rawak. Original giveaway entri : http://www.emmemarina.com/2017/12/giveaway-dms360-kongsi-dan-menang.html



GiveAway ini akan berlangsung selama SEBULAN! Kami akan umumkan pemenangnya pada 22 January 2018.



Semoga berjaya!

Read More

12/19/2017

Skincare 3in1 Dermax Superskin 360 (DMS360) - PRE ORDER DMSVIRAL Kini Dibuka



Perkenalkan Dermax Superskin 360 (DMS360 Skincare)


Korean Dermatologi
KKM Approve
International Brand Award 2014




Produk ini bakal dikeluarkan pada Januari 2018
dengan packaging baru dan nama baru


Perkenalkan DMSViral #dmsviral


Kami buka pre order mulai hari ini







Limited Stok

Malah anda tidak akan dapat produk ini di mana-mana kedai ya
Usah terbeli produk tiruan DMS


DMS 360 #dmsviral TERBUKTI mampu merawat:


✔️Jerawat / Parut Jerawat
✔️ Blackhead / Whitehead
✔️ Cela / Tompokan Hitam
✔️ Liang Pori Terbuka
✔️ Jeragat / Pigmentasi
✔️ Mencerahkan Kulit
✔️ Sesuai Untuk Kulit Sensitif / Kering / Berminyak
✔️ Meratakan Tona Kulit Muka
✔️ Mengurangkan Kedutan / Garisan Halus
✔️ Mengawal Minyak Berlebihan
✔️ Memberi Kelembapan Kulit
✔️ Memperbaiki / Mengaktifkan Sel Kulit Yg Rosak
✔️ Melambatkan Proses Penuaan
✔️ Menegangkan Kulit Muka.

SUPER CREAM (DAY & NIGHT CREAM) EFEKTIF UNTUK :
—------------------------------------—
– Mencerah & menyerikan wajah
– Menghilangkan pigmentasi yang tebal
– Menghapuskan jerawat dengan berkesan
– Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit secara semulajadi
– Menjadikan kulit lebih awet muda dan anjal

SABUN COLLAGEN DMS UNTUK RAWATAN WAJAH
—------------------------------—
- lembut
- wangi
- buih2 yg halus
- memngecutkan jerawat
- mematikan jerawat
- mencerahkan wajah
- menegangkan
- memudarkan bekas2 parut

SET TERLARIS ini mempunyai
—---------------------------—
1. Krim Siang (20g)
2. Krim Malam (20g)
3. Sabun Honeydew (30g)

Bahan semulajadi
✔️ Pati sarang burung
✔️ Ektrak Honeydew
✔️ Glutathione
✔️ Kolagen

SPF25 (Tahan 4 Jam Perlindungan UV)
Saranan 2x pemakaian jika tidak memakai sunblock/foundation dengan SPF40 ke atas)


JIMAT TAHAN 3 BULAN PENGGUNAAN!!



Harga : RM 139.00
Postage : RM 7 SEM/ RM 11 SEM



Tempah hari ini! Percuma Penghantaran Semenanjung!
+ RM 5 Sabah Sarawak


RM 146  / RM 139 SEM
RM 150  / 144 RM SABAH SARAWAK




Apa kata pelanggan DMSViral kami?












Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com