Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label Whatsapp update. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Whatsapp update. Papar semua catatan

7/04/2019

Whatsapp Down Unable To Download Picture and Video. Please Resend Again

Bertabahlah bila rakan chat kata " tak bolehlah buka gambar tu", "gambar whatsapp tak boleh download". Mulanya saya ingatkan memang betullah saya sahaja bermasalah. Rupanya bukan saya seorang.


Television di rumah down.
Laptop down.


Bila rakan kata tak boleh terima gambar yang saya upload. Perasaannya sangatlah bercampur baur. Apa nak jadilah hari ni.


Tak sangka Mark diserang lagi. Rasanya ni kali kedua dah tahun ni.









Whatsapp ni ibarat satu apps yang super penting kalau nak berhubung. Kadang orang sanggup tunggu whatsapp reply dari sms atau call. Haha. Yang ni memang stress skit. Penting macam.mana pun tak guna juga kalau pihak lagi satu tak bukak whatsapp or delay kan?


Kes urgent anda memang tak boleh harapkan whatsapp semata-mata.


Sedihlah malam ni.


Esok harus hantar laptop ke kedai. Harapnya tidak akan memakan masa yang lama.




Bersyukurlah masih boleh gunakan blog, youtube dan telegram. Nak bisnes ni, pelbagai cara marketing dan channel kita harus sediakan.



Bertabahlah ye. Harap-harap esok semuanya OK
Read More

3/11/2017

Cara Mudah Whatsapp Tanpa Perlu Save No Telefon Terlebih Dahulu

Assalamualaikum semua,

Minggu lepas menjadi viral kewujudan satu sumber website iaitu www.wasap.my. Di mana dengan meletakkan nombor telefon kita dihujungnya, sesiapa sahaja mampu menghubungi kita di whatsapp.

Mudah sahaja.

Klik link tersebut, anda terus dapat whatsapp nombor yang anda kehendaki.

Contoh: www.wasap.my/60189100852 ini merupakan nombor saya sendiri. Anda klik sahaja, akan terus dapat whatsapp saya tanpa perlu simpan nombor saya terlebih dahulu di phonebook anda.

Senang sahaja betul?

Tetapi perubahan telah dibuat di mana anda dua pilihan untuk anda, satu terus gunakan link di atas dengan menukar ke nombor telefon anda, atau anda boleh mendaftar akaun wasap.my dan peroleh manfaat selain cara yang mudah bagi pelanggan menghubungi anda.

Cara Mudah Whatsapp Tanpa Perlu Save No Telefon Terlebih Dahulu

====================
Sistem ini dibangunkan oleh saya, SAIFUDDIN ILYAS menggunakan API sah Whatsapp.
Sistem ini TIDAK BOLEH membaca & menyimpan nombor telefon Pelanggan anda.
Tiada Virus & aktiviti tak beretika dalam sistem ini. Kami menghormati privacy anda.
Ianya hanyalah redirect ke aplikasi Whatsapp sahaja.
====================

VERSI 1 - TAK PERLU DAFTAR

http://www.wasap.my/[notelefon]

Gantikan [notelefon] dengan nombor anda dimulakan dengan nombor 6
Contoh: http://www.wasap.my/60123456789

====================

VERSI 2 LEBIH POWER!

Contoh: http://versibaru.wasap.my

1. Whatsapp boleh dibuka di hp atau laptop/pc.
2. Personalized URL & lebih pendek.
3. Boleh lihat berapa banyak klik.
4. Boleh lihat klik dari mana (FB, Web, IG dll).
5. Letak FB Pixel ID & Adwords Tag sendiri.

Yang penting TETAP PERCUMA!

KLIK SINI UNTUK DAFTAR

Saya sudahkan mendaftar. Ini link saya, di mana apabila anda klik sahaja akan terus dapat hubungi saya di whatsapp :)


Apa lagi? Ini merupakan berita baik bagi semua peniaga online.

Belum cuba? 

Cubalah baru tahu bagaimanakan?


Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com