Showing posts with label Jam Tangan Al Harameen. Show all posts
Showing posts with label Jam Tangan Al Harameen. Show all posts

Sunday, July 22, 2018

Update Stok Jam Tangan Azan Solat Harameen Julai Sale

July 22, 2018 0 Comments
Salam semua

Saya pernah up entri sebelum ni mengenai Harameen sale bagi bulan Julai sahaja. Almaklumlan gomen sudah gaji. Banyak jam azan kami khususnya Harameen 6506 dah pun habis...
Rugi tak grab sebabnya jam ni harganya sangatlah murah dan berbaloi-baloi.




JAM TANGAN ISLAMIK
JAM TANGAN AZAN😍
.
SUDAHKAH ANDA MEMILIKINYA?
.
APLIKASI CANGGIH JAM INI YANG MEMBUATKAN ANDA TERUJA UNTUK MEMILIKINYA! 😍
•••
πŸ•‹ Kompas Auto Kiblat Sepantas 3 SAAT!
πŸ•“ Waktu Solat Seluruh Dunia
πŸ“ Tulis Nama Maksima 6 Huruf
πŸ–‡ Penanda Al-Quran
⏰ Alarm Solat Azan (Bunyi Beep)
πŸ“† Kalendar Hijrah & Masihi
πŸ‡ΊπŸ‡Έ Dwi-Bahasa (EN/AR)
πŸ—“ Taqweem Malaysia
πŸ’¦ Water Resistant 30M
πŸ’‘ Lampu LED Hijau
⏰ Daily Alarm 
⏱ Stopwatch
πŸ”° Waranti 1 Tahun
πŸ—Ί DST
☪ Azan Eqamah Reminder

.
HA6506 (STOCK BARU)
HA6508 (MODEL BARU)
HA6509 (MODEL BARU)

LEBIH STYLIST, LEBIH MODERN, LEBIH BANYAK PILIHAN!

================

TAWARAN KASIH SAYANG😚😚

- Free Gift Pen Exclusive (Limited 400 Terawal shj) 😍
- Warranty 12 Bulan

================

HARGA PROMOSI  NI SPECIAL BERMULA  HARI NI SEHINGGA 31 JULAI 2018 
.
Sempena Launching Model baru, Harga model lama pun Menjunam jgk. πŸ˜‰πŸ˜‰

⌚️HA 6506 :
❌Harga Asal = RM229
✅Promo = RM145

⌚️HA 6508 :
❌Harga Asal = RM269
✅Promo = RM215

⌚️HA 6509 :
❌Harga Asal = RM249
✅ Promo = RM185

================

AMARAN!!
.
LAMBAT, CONFIRM SOLD OUT!
.

Beli untuk diri sendiri, anak, suami/isteri atau dijadikan hadiah/hantaranπŸ’

Nak tempah?

60189100852 atau order di kedai shopee emmemarina

Stok jam yang masih ada

Harameen 6506


Harameen 6508


Harameen 6509


Dah dapatkan jam ni?
Jom order sebelum 31 julai 2018 untuk harga super jimat.

Tuesday, July 10, 2018

Dah Dapatkan Jam Tangan Azan Solat dan Kompas Kiblat?

July 10, 2018 0 Comments
Bismillah

Hari tu saya pakai jam tangan Azan Buruj Ramadhan, selepas tu anak asyik mengendeng je jeles mama pakai jam pink siap ada waktu solat.. Bila masuk sahaja waktu solat, akan berbunyilah alarm yang saya dah setkan. Jam tangan Azan ni sebenarnya bukanlah berbunyi azan.. tidak...

Saya yakin kalau jam tangan ada suara konfirmlah jam ni takkan dapat harga serendah RM145 ye kan? Cuba anda bezakan handphone smartphone vs handphone ala-ala nokia 3310 tu. kan ibarat langit dan bumi harganya. Begitu jugalah jam tangan. Buat masa ni, tiada lagi setahu saya jam tangan digital yang mengeluarkan audio atau suara untuk aplikasi alarm.

Jadi bagaimana sebenarnya fungsi jam tangan azan solat ni?

Okay, jam solat ni kita boleh setting untuk nak ada alarm solat atau tidak. Bila kita ONkan fungsi tersebut, kita boleh pilih pula waktu solat mana satu kita nak ada fungsi alarm. Dari subuh, zuhur, asar, maghrib atau isyak atau nak setkan kesemua sekali ada fungsi alarm. Jika kita tak setkan, bila masuknya waktu solat, alarm reminder waktu azan tu tak berbunyilah. Hanya akan ada display sahaja pada paparan skrin jam tersebut.


Kita sudah ada 5 jenis model jam tangan azan solat dan kompas kiblat. Jom kita tengok. Untuk bulan Julai ni model Harameen sahaja yang ada promosi besar-besaran tahu. Rugi tak grab sementara harga tengah sale.



Harga


Buruj Exclusive RM289 (Offer RM249)


Buruj Ramadhan RM249 (Offer RM189)


HA 6506 (Offer Julai RM145)


HA 6508 (Offer Julai RM215)


HA 6509 (Offer Julai RM185)


Menarikkan?

Saya sendiri masa terjumpa jam ni. Terus pasang niat nak ada 1 tuk diri sendiri dan suami. Gigih sat kumpul duit pastu order tuk diri sendiri dan suami. Tuk suami saya hadiahkan Buruj Exclusive dan saya ketika itu, Buruj Ramadhan. Disebabkan dah hadiahkan pada kakak (8 tahun)... Saya sekarang pakai HA 6506 kaler turqoise. Alhamdulillah, sekarang tengah sale sangat HA 6506 ni. dapatlah saya grab 1. Memang dah lama nak warna turqoise ni. rare skit kalernya. Paling penting fungsi jam tip top. Masya Allah. Semoga kita dapat perbaiki waktu solat kita dengan lebih baik... Aamin

Nak tempah?
Whatsapp saya di 018-9100 852

Wednesday, July 04, 2018

Perbezaan Jam Azan Buruj dan Harameen

July 04, 2018 0 Comments
Bismillah

Perbezaan ketara antara kedua model jam ini tidaklah terlalu ketara. Untuk jam tangan azan solat dan automatik kompas kiblat kita memiliki 2 jenis model iaitu Model Buruj dan Model Harameen.

Model Buruj
- Buruj Exclusive (2 Warna)
- Buruj Ramadhan (4 Warna)

Model Harameen
- Harameen 6506 (HA 6506) (9 Warna)
- Harameen 6508 (HA 6508) (3 Warna)
- Harameen 6509 (HA 6509) (3 Warna)

Design antara kedua model juga tidak jauh bezanya. Anda boleh memilih mengikut saiz dan kegemaran pilihan kalian. Insha Allah, ciri-ciri fungsi islamik dalam jam ini yang lebih penting selain gaya dan personaliti.



Apakah Perbezaan Bagi Jam Buruj dan Jam Harameen?



Mari kita lihat model-model Jam Solat untuk anda pilih buat diri sendiri atau insan tersayang.

Buruj Exclusive
Offer RM 249.00
Harga Asal RM 289.00
Didatangkan bersama kotak Exclusive

Buruj Ramadhan
Offer RM 189.00
Harga Asal RM 249.00

Harameen 6506
Offer RM 145.00 sehingga 31 July 2018
Harga Asal RM 229.00
Free Gift Pen Smartphone (Valid 400 terawal sahaja)

Harameen 6508
Offer RM 215.00 sehingga 31 July 2018
Harga Asal RM 269.00
Free Gift Pen Smartphone (Valid 400 terawal sahaja)

Harameen 6506
Offer RM 185.00 sehingga 31 July 2018
Harga Asal RM 249.00
Free Gift Pen Smartphone (Valid 400 terawal sahaja)



Jom tempah hari ini untuk dapatkan harga offer bagi kesemua Jam Buruj dan Jam Harameen. Hubungi/Whatsapp 018-9100 852 atau boleh terus buat tempahan di Shopee (terima kredit kad) di shopee.com.my/emmemarina (kategori Islamik Buruj Watches)

Tuesday, July 03, 2018

New Model Jam Tangan Azan Solat Harameen 6508 dan 6509 dan Harga Promosi Besar-Besaran! Limited Time Offer Only!

July 03, 2018 0 Comments
Bismillah

Perkenalkan dua model terbaru keluaran Harameen yang baru sahaja dikeluarkan oleh Buruj Watches!


Model Harameen 6508
Model Harameen 6509

Kedua model ini sangat sporty dan trendy sesuai digayakan untuk apa jua majlis dan casual. Ianya sesuai buat lelaki mahupun wanita. Siapa tidak sukakan gaya yang ekslusif bukan?

Ciri islamik pada Jam Model Harameen ini masih sama;


Keistimewaan Jam Tangan Islamik/ Jam Tangan Azan Solat

Harameen 6508/ Harameen 6509


1. Waktu solat seluruh Dunia
2. Azan Reminder (beep maksima 60x)
3. Taqweem
4. Automatik Kompas Kiblat sepantas 3 saat
5. Azan safety
6. Penanda Al Quran (Quran bookmark)
7. Stop watch
8. Alarm watch
9. Date (Hijri/Gregorian)
10. Tulis Nama (6 Huruf)
11. Short Cut
12. Moon Age
13. DST (4 season country)
14. Azan Eqamah
15. Batery Indicator
16. Azan Display

Harameen 6508


Spesifikasi Teknikal HA 6508

⌚️Weight : 60g
⌚️Diameter : 44.5mm
⌚️Thickness : 12mm
⌚️Length : 259mm
⌚️Case : PolyUrethane(Plastic)
⌚️Circle : Stainless Steel
⌚️Strap : Rubber
⌚️Buckle : Stainless Steel
⌚️Button : Stainless Steel

Harameen 6509


Spesifikasi Teknikal HA 6509

⌚️Weight : 38g
⌚️Diameter : 44.7mm
⌚️Thickness : 11mm
⌚️Length : 256mm
⌚️Case : PolyUrethane(Plastic)
⌚️Circle : PolyUrethane(Plastic)
⌚️Strap : Rubber
⌚️Buckle : PolyUrethane(Plastic)
⌚️Button : PolyUrethane(Plastic)

Khas buat kalian semua, kami sekarang sedang mengadakan promosi besar-besaran sempena model baru Harameen 6508 dan 6509 ni!

STOCK BARU! MODEL BARU! CONFIRM RAMBANG MATA
.
.
HA6506 (STOCK BARU)
HA6508 (MODEL BARU)
HA6509 (MODEL BARU)

LEBIH STYLIST, LEBIH MODERN, LEBIH BANYAK PILIHAN!

================

TAWARAN KASIH SAYANG😚😚

- Free Gift Pen Exclusive (Limited 400 Terawal shj) 😍
- Warranty 12 Bulan

================

HARGA PROMOSI  NI SPECIAL BERMULA  HARI NI SEHINGGA 31 JULAI 2018
.
Sempena Launching Model baru, Harga model lama pun Menjunam jgk.

⌚️HA 6506 :
❌Harga Asal = RM229
✅Promo = RM145

⌚️HA 6508 :
❌Harga Asal = RM269
✅Promo = RM215

⌚️HA 6509 :
❌Harga Asal = RM249
✅ Promo = RM185

================

AMARAN!!
.
LAMBAT, CONFIRM SOLD OUT!


Harameen 6506


Spesifikasi Teknikal HA 6506

⌚️Weight : 39g
⌚️Diameter : 39mm
⌚️Thickness : 0.9mm
⌚️Length : 247mm


Tempah hari ini, jika anda mahukan FREE GIFT lumayan dari kami!

Pen smartphone tahu. Boleh jadi stylus pennnn.


Whatsapp 018-9100 852 atau boleh terus order di shopee.com.my/emmemarina (kategori Islamic Buruj Watches). 

Friday, June 22, 2018

Restok Jam Tangan Solat Kiblat Harameen 6506

June 22, 2018 0 Comments
Assalamualaikum!




Jam tangan comel yang menjadi kegemaran ramai kini sudah kembali :)

Kami restok buat anda semua.

Jam tangan solat Harameen 6506 ni agak kecil namun masih sesuai buat kaum adam yang memiliki tangan yang kecil atau halus. Warna hitam sememangnya sesuai buat lelaki dan wanita bukan?

Bagi koleksi jam tangan solat dan kompas kiblat Harameen 6506 didatangkan dengan pelbagai jenis warna yang terang dan menarik.

Ini adalah Fungsi Utama Harameen 





✅ πŸ†• Boleh tulis nama! 😍 (max 6 huruf) 
✅ πŸ†•Arah kiblat seluruh dunia sepantas 3 saat! 😊
✅ ⏲ waktu solat seluruh dunia.
✅ πŸ•‹ azan reminder
✅ πŸ‡²πŸ‡Ύ zon taqwem Malaysia seperti e solat jakim!
✅ πŸ“– penanda al quran
✅ πŸ—“kalendar hijri atau masihi
✅ ⏱stopwatch
✅ ⏰ 1 alarm
✅ ☔ water resistant(30m)
.
Spesifikasi Teknikal HA 6506 ⌚Weight : 39g
⌚Diameter : 39mm
⌚Thickness : 0.9mm
⌚Length : 247mm
.
Harga Asal RM249. Super deal RM145 sahaja! Percuma postage seluruh Malaysia (sah sehingga 31 July 2018)
.
#jamtangansolat #harameen #alharameen #harameenmalaysia

Untuk tempahan kami terima kredit kad juga tau. Paling mudah anda sudah ada shopee akaun!

Jom tempah sebelum kehabisan stok.

Whatsapp 018-9100 852

Friday, May 04, 2018

Panduan Menggunakan Jam Tangan Islamik Buruj Watches - Digital, Analog dan Jam Azan

May 04, 2018 0 Comments
Assalamualaikum semua,

Jika anda sedang mengalami masalah untuk setting jam tangan buruj anda. Diharapkan agar entri ini dapat mengangkat kegelisahan kalian semua.

Untuk waranti, waranti hanya cover kerosakan sistem/enjin jam tangan anda.

Jika anda mengalami masalah, setting lari. waktu solat tak betul. arah kiblat pelik ke kan.. Hehe. Maybe sudah sampai masa kita resetting balik jam tangan solat kita ni.

Sedikit intro buat anda, Jam tangan islamik yang saya jual ada 5 jenis, 4 digital dan 1 analog, manakala 1 lagi ialah Jam Azan Dinding/Meja dengan bacaan Quran. Alhamdulillah. Mari berkenalan dengan jam-jam istimewa ini khas buat anda yang mementingkan kualiti hidup lebih baik sebagai hambaNya.









Assalamualaikum, Tahniah atas pembelian anda!

Insha Allah insan cemerlang ialah insan yang mementingkan solat awal waktu :)


Jam Tangan Islamik 
- Buruj Ramadhan (3 button)
- Harameen 6505 (3 button) https://youtu.be/fpppPlDFl3g
- Buruj Arabic (1 button) https://youtu.be/PkXz_UPqRZY

Jam Azan
- Buruj Quran (Fully Digital dan Remote Control) https://youtu.be/KOnofbx4QYo

Cara Setting dan menu bagi jam 1-3 adalah lebih kurang sama.

Menu Jam

-WAKTU SOLAT
-TULIS NAMA MAKSIMA 7 HURUF (BURUJ EXCLUSIVE/RAMADHAN) - 6 NAMA (HARAMEEN)
-PENANDA AL QURAN 
-KALENDAR HIJRAH DAN MASIHI
-DWI-BAHASA (Bahasa Arab atau Bahasa Inggeris)
-ALARM
-STOPWATCH
-MOON AGE
-AUTOMATIK KOMPASS KIBLAT
-DAYLIGHT SAVING TIME ( DST ) Untuk negara 4 musim sahaja! 
-TAQWEEM MALAYSIA


Berikut adalah tutorial bagi setting jam anda

Buruj Exclusive

1) BURUJ-Tulis Nama
2) BURUJ- Qiblat & Calibrate
BURUJ-Set Negara
BURUJ-Azan Alarm
5) BURUJ-Azan Safety
6) BURUJ-DST Select
7) BURUJ-Penanda Al Quran

Buruj Ramadhan

1) Cara Nak Set Nama
2) Cara Nak Cek Arah Kiblat

Buruj Arabic

1) Cara Nak Tukar Tulisan Bahasa English/Arab

Buruj Quran

1) Cara Nak Set Jam dan Waktu SOlat

2) Cara Nak Dengar Al Quran

3) Cara Nak Tukar Waktu Solat dan Azan Safety


Nota
1. Waranti Setahun dari tarikh pembelian anda. Sila simpan kad waranti
2. Kupon RM10 boleh guna 1x sahaja. Digunakan untuk pembelian seterusnya

Jika ada sebarang pertanyaan, mohon hubungi saya di talian 0189100852

Terima kasih


Follow kami

Channel Telegram : https://t.me/jamazankiblat


Saturday, April 14, 2018

Sale Israk Mikraj Jam Tangan Azan dan Jam Azan Buruj Quran Sehingga 16 April 2018

April 14, 2018 0 Comments
Assalamualaikum,

Harga Flash Sales Israk Mikraj 72 Hours Only | 13 April 11 a.m - 16 April 11 a.m

1. Buruj Quran

RM298 ⇨  RM259

2. Buruj 05 Sky Blue & Rose Pink

RM249 ⇨  RM179

3. Harameen 6505 BBB

RM298 ⇨  RM179

4. Buruj Exclusive

RM289 ⇨ RM 235


Insha Allah, untuk 3 hari sahaja!

Mari dapatkan Jam Tangan Solat rare untuk Diri sendiri/hadiah supaya kita dapat lebih dekat kepada Allah swt❤️


Insha Allah, kita jaga solat dan ibadah kita Allah jaga kehidupan dunia dan akhirat kita.



Jam Azan Buruj Quran




Keistimewaan Jam Azan Buruj Quran



Jam Tangan Solat


Mana Satu Pilihan di Hati?


BURUJ EXCLUSIVE

BURUJ RAMADHAN BIRU

BURUJ RAMADHAN PINK

HARAMEEN 6505

Jom tempah sebelum Flash sale berakhir,



Untuk tempahan
whatsapp 


+60189100852

Saturday, April 07, 2018

Projek Designing dan Poster Jam Tangan Azan dan Automatik Kompas Kiblat

April 07, 2018 0 Comments


Jam Tangan Azan atau Jam Tangan Solat khas untuk muslimin yang mementingkan ketepatan waktu solat dan mengerjakan solat awal waktu semakin menjadi salah satu koleksi peribadi yang penting bagi rakyat Malaysia. Alhamdulillah

Sebenarnya ada 4 jenis jam tangan azan dan auto kiblat kompas tetapi untuk kod Al Harameen 6506 (HA 6506) agak limited maka yang sedang banyak di kedai kami adalah Buruj Exclusive, Buruj Ramadhan dan Al Harameen 6505. Seperti dalam gambar di atas.

Bila kesemua stok sudah ada ditangan bolehlah kita mula bikin poster dan pelbagaikan variasi koleksi untuk anda semua. Jika anda lihat, jam tangan solat yang kita ada dengan kotak cantik tu, adalah jam tangan Buruj Exclusive. Memang sangat exclusive, materialnya juga tahan lasak, edisi ini sangat popular di kalangan pengguna lelaki mahupun wanita. Hitam milik kedua-dua kaum kan? Hehe

Untuk suami, saya hadiahkan Buruj Exclusive manakala untuk diri saya sendiri, Buruj Ramadhan kaler pink tu. Memandangkan tangan saya sangat kecil, Buruj Exclusive dan Harameen 6505 kelihatan sangat besar dan terlalu menonjol. Jadi Buruj Ramadhan kelihatan nice dan sedap mata memandang. Cewah. Tapi ini pandangan saya sahaja ya. Anda pakailah mengikut apa anda suka!

Apa Kelebihan Jam Azan Versi Jam Tangan Solat?


1. Ianya sebuah Jam Tangan Digital dengan aplikasi kompas kiblat sepantas 2.79-3 saat tanpa data internet

2. Ianya boleh dibawa ke mana sahaja dan mandi bersama insha Allah. Water resistant sesuai untuk mandian dan terkena hujan tetapi bukan untuk diving atau berenang ya

3. Setiap kali masuknya waktu solat di kawasan anda, anda boleh setkan bunyi beep (bukan azan kerana tidak sesuai jika terbunyi di tandas atau area tidak sesuai) dan beep ini anda boleh setkan hingga 60 BEEP! haa, tak awal gak selepas 60 Beep tu saya tak tahulah. Tapi insha Allah anda akan segerakan solat :)

4. Ada penanda al quran (bookmark la gitu), mungkin ada seorang yang suka travel pada masa sama mengaji, atau suka mengaji pelbagai kitab dan nak tandakan tu agak payah. Kini tak perlu risau sebabnya jam ni dilengkapi dengan penanda Al Quran. 

5. DST untuk ke luar negara 4 musim

6. Boleh tulis NAMA ANDA, NAMA TERSAYANG, NOTA asalkan dalam 7 huruf. Hah, lain macam uniknya bukan?


Dan paling best, harga jam azan ni tak sampai beribu pun. Hanya RM249 paling tinggi dan RM189 yang mampu milik. Insha Allah. Oh ya, Jam Azan dan Auto Kompas Kiblat ni ada waranti selama 12 bulan! Jadi usah risau. Juga percuma penghantaran seluruh Malaysia


Jika anda nak menempah jam azan hari ni untuk diri anda, kawan-kawan, keluarga atau nak buat sebagai hantaran atau hadiah. Masya Allah, inilah pelaburan hadiah yang terbaik!


Hubungi saya untuk tempahan segera,
018-9100 852

Tuesday, March 27, 2018

Penjimatan RM110 Apabila Anda Menempah Jam Tangan Azan Harameen Hari Ini! Sah Dari 23 Mac Hingga 2 April 2018 Sahaja!

March 27, 2018 0 Comments

SALES BULAN REJAB, BULAN SOLAT


23 Mac- 2 April 2018



Tapi Hanya HARAMEEN 6505 BBB SAHAJA



Harga asal : RM299
Harga promosi : RM189



Dengan hanya RM 189, korang akan dapat

  • Kotak Jam Harameen
  • Jam Harameen 
  • Warranty Setahun
  • Free postage
  • Manual Fungsi Jam 
  • Sejadah Travel (BONUS!) 

Ops! 200 je! Orang ke 201, tak layak untuk dapat Free Gift Sejadah Travel.


 Ini adalah Fungsi Utama Harameen 


  • Boleh tulis nama!  (max 6 huruf) 
  • Arah kiblat seluruh dunia sepantas 3 saat! 
  • waktu solat seluruh dunia.
  • azan reminder
  • zon taqwem Malaysia seperti e solat jakim!
  • penanda al quran
  • kalendar hijri atau masihi
  • stopwatch
  • 1 alarm
  • ☔️ water resistant(30m)



Risau stok Jam Azan Harameen Habis Cepat!!



Grab hari ini ASAP!




atau


Scan QRPay anda
Bayaran RM189.00 Sahaja





Dan Whatsapp Details anda ke 018-9100 852


Nama:
Alamat:
No Tel:
Bukti Pembayaran/Reference QRPAY atau Screenshot:



Saturday, March 24, 2018

Jam Tangan Azan Buruj Watches Tahan Lasak Tak?

March 24, 2018 0 Comments

Adakah jam keluaran buruj tahan lasak?

Ya, jam kami tahan lasak dan kebanyakan pelanggan Buruj Watches memakai jam tersebut semasa travel, hiking dan juga berkerja offshore.

Ketiga-tiga jam tangan azan kami iaitu Buruj Exclusive, Buruj Ramadhan dan Al-Harameen 6505 adalah jam berkualiti tinggi dengan material yang super lasak walaupun jam tangan Ramadhan khususnya nampak sangat comel kan?

Nak tahu lebih lanjut tentang Jam Tangan Azan? Boleh WA saya di 018-9100 852.

Thursday, February 08, 2018

Soalan Lazim Jam Tangan Azan Solat dan Kompas Arah Kiblat

February 08, 2018 0 Comments


Top soalan lazim yang selalu ditanya oleh pelanggan jam tangan azan solat dan auto kiblat :)

Insha Allah jika ada soalan lain daripada anda, boleh terus hubungi saya ya di 018-9100 852.


Q: Jam Tangan Azan boleh set nama kepada berapa huruf?
A: Untuk Buruj Exclusive dan Ramadhan boleh set maksima 7 nama, manakala Al-Harameen 6505 dan 6506 boleh set nama kepada 6 huruj sahaja.

Q: Jam ni boleh tulis nama dengan huruf jawi ke?
A: Tiada lagi buat masa ini. Hanya huruf rumi sahaja ya.


Q: Jam Tangan Azan Solat dan Kompas Kiblat ada waranti tak? 
A: Ada. Malah kami akan berikan anda kad sebagai bukti waranti bagi jam tangan anda. Waranti ini bermula dari hari kami poskan jam kepada anda. 

Q: Berapa lama waranti jam azan ni?
A: Waranti diberikan selama 1 tahun (12 bulan)


Q: Adakah jam ini akan set secara automatik waktu solat dan arah kiblat bila kita travel?
A: Tidak. Ini kerana jam ini tidak mempunyai internet, ianya menggunakan software yang telah direka mengikut tempat/ lokasi. Jika anda travel, sila setkan lokasi anda dan cari semula arah kiblat. Mudah sahaja kerana semua lokasi seluruh dunia ada di dalam jam tangan arah kiblat anda! Bagi arah kiblat pula carian hanya 1 klik dan anda akan dapat tentukan arah kiblat dengan sangat pantas dan mudah. 


Q: Jam tangan azan ni bila masuk waktu solat ada bunyi suara azan ke?
A: Tidaklah begitu :) Jam ini apabila masuknya waktu solat kan berbunyi BEEP tahu. Anda boleh setkan berapa kali nak beep ni berbunyi. Bunyinya sama sahaja macam bunyi alarm di mana-mana jam. Bolehlah set nak 10x beep ke, malah anda boleh pilih nak volume kuat ke slow. ada pilihan volume 1 atau 2 (kuat).


Q: Macam mana sistem takweem pada jam di update?
A: Setiap jam telah disetkan dengan databased sehinggalah ke tahun 2099. Oleh itu selagi mana belum sampai ke tarikh tersebut, databased waktu solat, takweem bahkan kiblat juga adalah tepat insha Allah.



Q: Waktu solat lari dari setting. bagaimana ya?
A: Okay, ini sebenarnya normal. Disebabkan data kita berdasarkan sistem software oleh itu ada beberapa tempat akan ada sedikit lari dari yang asal. biasanya 1-3 minit sahaja. Anda boleh pergi ke menu "azan safety" dan betulkan di situ. Anda boleh tolak atau tambah masa pada waktu solat yang lari waktunya :)


Q: Arah kiblat macam tak tepat. bagaimana nak buat?
A: Okay, anda hanya perlu calibrate sahaja. Selepas calibrate, insha Allah arah kiblat akan kembali tepat semula. Untuk malaysia, arah kompas kiblat 292-293 degree.


Q: Apa maksud DST? 
A: DST bermaksud Daylight Saving Time (DST) iaitu waktu musim panas atau masa ni waktu 4 musim. Kita sedia maklum di sana perubahan masa adalah tidak sama seperti mana di Malaysia. Oleh itu, jika kalian travel, tidak perlu risau perubahan masa lagi. anda setkan sahaja DST ya setiap kali travel ke negara 4 musim :)

Alhamdullillah, semoga panduan soalan-soalan lazim mengenai jam tangan azan dari Buruj Watches ini membantu kalian semua. 



Sale CNY Jam Tangan Azan dan Arah Kiblat masih berlangsung

Dapatkan jam buruj sementara stok masih ada


Buruj Exclusive

Buruj Ramadhan

Al harameen 6505



NOTIS SALES AWAL TAHUN

25 Jan - 15 Feb 2018

Buruj Exclusive : RM 289 —> RM235 ✅

Buruj Ramadhan: RM249 —> RM175 ✅

Harameen 6505 : RM293 —> RM187 ✅

500 yang pertama, akan dapat 

✅ Kalendar Buruj 2018 πŸ†“
✅ Sejadah Travel Buruj πŸ†“

✅(harga promosi awal tahun)

POSTAGE FREE



Untuk tempahan segera

Whatsapp 018-9100 852

Home Ads