Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label Shopee Seller Malaysia. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Shopee Seller Malaysia. Papar semua catatan

3/15/2021

Cara Urus Order Shopee Lebih Baik dan Kurang Silap Dengan Layout Terbaru!

Shopee menukar interface Sales di seller center, jika dahulu gambar yang akan keluar di setiap order ialah gambar utama, dan di tulis variasi produk. Kini, gambar order yang seller terima ialah gambar variasi produk tersebut. Jauh lebih baik!


Adakalanya kita tersilap dalam menguruskan order customer jika terima banyak order kan? Warna tersilap lah. Pakej termiss lah. Macam-macam ragam. Kali ini sudah tak boleh buat silap lagi.


Terus keluar variasi apa yang customer order di kedai anda. 




Kurang kesilapan.

Seller happy, Customer pun happy. 


Anda bagaimana? Happy tak dengan perubahan interface sales order di shopee minggu ni? 


oh ya, saya ada mulakan kelas online shopee di youtube secara percuma sahaja. khususnya yang baru mula menjadi seller shopee tahun 2020 dan tahun ini 2021. Ramai yang kata, apa yang saya ajarkan tu tak sama dengan new seller sekarang. Ialah saya pun dah lama dengan shopee dari tahun 2016-2017. Nak ajar sahabat-sahabat semua kenelah tahu perkara terkini kan?


Anda boleh terus ke youtube channel saya atau pun klik link entri ni ye


youtube channel: https://youtube.com/emmemarinahd

entri: https://www.emmemarina.com/2021/02/shopee-online-class-2021.html

Read More

10/02/2020

Tambah Follower dan Support Rakan Seller Shopee

 Assalamualaikum, anda suka shopping di Shopee? Anda juga nak berniaga dan tambah income di Shopee?


Apa kata shopping dan support rakan-rakan Shopee Seller kita di sini.


Insha Allah, mereka memberikan produk dan servis terbaik mereka as seller buat anda semua.


List kedai masih dibangunkan. 

Stay Tuned


NOTA KAKI: Kepada semua seller kedai Shopee yang tersenarai di sini anda wajib saling FOLLOW dan support rakan-rakan anda. Tidak halal kedai anda jika anda mengambil kesempatan di atas kebaikkan sesama insan. Semoga terus berjaya dunia dan akhirat


===============================



Azura 
0166189754 
Info Kedai: -
Terima Dropship 
Tiada Syarat


Fuziah 
01131267319 
Info Kedai: -
Terima Dropship 
Tiada syarat


Mazri
https://shopee.com.my/mmazri
No Tel : 0122758464
Info Kedai: Menjual barangan dari China & barang viral


Niniey
No Tel :0199960262
Info Kedai : Alquran Tagging 
Terima Dropship


Akif
No Tel : 0168354757
Info Kedai :Jam azan & kiblat 


Awan Legasi
No Tel : 0175008161
Info Kedai : Saya jual bawang putih crispy untuk berpantang . Ada juga saya selitkan produk suppliment kurus , jamu & produk penjagaan kulit muka ☺️


Neena Mawar
No Tel : 016-2244254
Info Kedai : Kerongsang original korea. 


Saddam kias
No Tel *
01155005901
Info Kedai (jual apa citerlah skit supaya kawan tahu.. alang2 customer baca dia nak beli kan?
Saya jual alat-alat ganti dan jual barangan pakaian


Engku Azura
No Tel : 0129550038
Info Kedai: Kedai maya kami mjual serba sedikit brgan home deco spt gambar berframe kayu,topi hiasan dll.. jenguk² lah kedai kami tu.. cuci mata


SL Empire Store
No Tel : 0197126654
Info Kedai : Di kedai kami menjual pelbagai jenis buku mengikut kategori yang sesuai untuk semua lapisan masyarakat antaranya pendidikan kanak-kanak, buku persekolahan, novel umum, buku perniagaan, rujukan agama, kekeluargaan dan banyak lagi.


Bytie Health & Beauty
No Tel : 01162161453
Info Kedai : Jual produk kesihatan, kecantikan,  dan produk berpantang, 


Yahna 
No Tel : 0129885668 
Info Kedai : produk AZN - fokus kurus tanpa makan ubat hanya dengan #sapusapusettle sahaja 
Terima Dropship
Syarat: minima order 4 botol sebulan


Athirah
No Tel : 0145180211
Info Kedai : Saya jual perkakasan rumah 


Yus
No Tel : 0167441520
Info Kedai : Saya jual topup. Jom support 😍


Kalan
No Tel : 0133205191
Info Kedai: tudung budak dari umur bayi sehingga 20 tahun


Fara Rahim
No Tel : 01137300210
Info Kedai: Jual local product seperti Fabulous Perfume, Susu Goatgous, Skincare Ferra Rossa
Terima Dropship
Tiada syarat utk menjadi ds. Tiada yuran pendaftaran. Marketing tools disediakan. Ada order boleh terus pm/whatsapp sy. 


Faridatul
No Tel : 0177578979
Info Kedai : Macam macam ador.. Most items adalah barang untuk kitchen and home improvement
Terima Dropship - Baju kurung and blouse wanita


Makcik Kampung
No Tel : 0192842628
Info Kedai : -


Nurul Azilah
No Tel : 0194202129
Info Kedai : Saya jual perfume lelaki dan wanita


Creedz
No Tel : 0172966698 
Info Kedai: Parfum Naturels. Perfume yg dihasilkan sepenuhnya dari bahan asli semulajadi. Bukan perfume daripada bahan kimia sintetik.. 
Terima Dropship




Read More

10/21/2019

Poslaju Down Dan Kesan Terhadap Shopee Seller dan Lain-Lain Servis Menggunakan Poslaju Sistem

Sejak semalam baru saya tahu yang Poslaju sedang mengalami gangguan bukan sahaja di Shopee tetapi seluruh sistem yang link dengan mereka. Masalah yang kami alami di Shopee ialah kami tidak dapat langsung untuk generate tracking number (AWB). Ini merupakan masalah kepada Shopee seller yang mengambil Program Poslaju Free Shipping. Apa yang saya fikirkan ialah jika poslaju yang mempunyai masalah adakah pihak Shopee akan extend masa shipment kami? huhu


Jika tiada extend, takkan kami semua dikenakan penalti pula?


Keluar error kan? Langsung tak dapat nak print AWB. Terpaksa kita semua sabar menunggu

Bagi customer Shopee, sekiranya anda sedang membaca entri ini. Maafkanlah kami semua kerana kami tidak dapat membuat apa-apa selagi sistem Poslaju tidak dibaikpulih. Kami yang menggunakan Poslaju via program Free shipping Shopee perlukan AWB untuk mengeposkan tempahan-tempahan kalian.


Diharap pelanggan Shopee khususnya untuk bersabar. Kami juga resah bila tak dapat uruskan pengeposan kalian semua. Buktinya, saya tunjuk bukti keresahan rakan-rakan Shopee saya juga.







Baru tadi juga saya dapat email dari Sendparcel memaklumkan perkara yang sama.



Ini bermakna semua kurier servis yang turut menggunakan sistem Poslaju juga tidak dapat membuat hantaran kerana mereka semua perlukan tracking number dari sistem Poslaju.




Sama-samalah kita doakan agar sistem Poslaju kembali baik dan kita semua boleh poskan order daripada customer semua.


Harap semua faham walaupun kita semua nak cepat. Apa yang berlaku adalah diluar bidang kita kan?


Ini baru server down dari Poslaju, belum hal-hal lain lagi kan?
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com