Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

3/15/2021

Cara Urus Order Shopee Lebih Baik dan Kurang Silap Dengan Layout Terbaru!

Shopee menukar interface Sales di seller center, jika dahulu gambar yang akan keluar di setiap order ialah gambar utama, dan di tulis variasi produk. Kini, gambar order yang seller terima ialah gambar variasi produk tersebut. Jauh lebih baik!


Adakalanya kita tersilap dalam menguruskan order customer jika terima banyak order kan? Warna tersilap lah. Pakej termiss lah. Macam-macam ragam. Kali ini sudah tak boleh buat silap lagi.


Terus keluar variasi apa yang customer order di kedai anda. 




Kurang kesilapan.

Seller happy, Customer pun happy. 


Anda bagaimana? Happy tak dengan perubahan interface sales order di shopee minggu ni? 


oh ya, saya ada mulakan kelas online shopee di youtube secara percuma sahaja. khususnya yang baru mula menjadi seller shopee tahun 2020 dan tahun ini 2021. Ramai yang kata, apa yang saya ajarkan tu tak sama dengan new seller sekarang. Ialah saya pun dah lama dengan shopee dari tahun 2016-2017. Nak ajar sahabat-sahabat semua kenelah tahu perkara terkini kan?


Anda boleh terus ke youtube channel saya atau pun klik link entri ni ye


youtube channel: https://youtube.com/emmemarinahd

entri: https://www.emmemarina.com/2021/02/shopee-online-class-2021.html

0 Comments:

Catat Ulasan

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com