Bagaimana Saya Nak Mula Bisnes Online?

Teks: Emme Marina Mohamad


Soalan di atas merupakan soalan popular tidak kira apa latar belakang anda, atau status perkerjaan anda. Bisnes online merupakan satu pilihan termudah dan terbaik bagi mereka yang mahu bermula berniaga. 

Bagaimana saya nak mula bisnes online?

1. Mulakan dengan apa yang ada.

2. Dropship


Ini adalah salah satu contoh iaitu kita mulakan dahulu dengan apa yang ada. Sangat penting untuk laburkan dalam ilmu, membina jaringan, pergi ke seminar. Di sana kita akan bertemu kenalan yang baru, peluang yang baru.

Kuasa fokus

Sangat biasa, bagi surirumah akan teruja dan memulakan hampir apa sahaja yang dia rasa, nampak ok ini lumayan, ini bagus. Itulah sebabnya sangat penting analisa awal, untuk kenalpasti apa fokus kita dan apa bidang yang kita pilh. Ia lebih bertahan lama berbanding memilih atas sebab ikutan.

Mahu memulakan bisnes atau mencari pendapatan tambahan bukanlah suatu perkara yang sukar sebenarnya. Atas kerajinan kita untuk mencari dan memilih peluang yang ada dengan membuat pilihan yang betul. Pilih mentor dan mereka yang telah berjaya.

Tiru sahaja formula dan cara mereka. Jika kita hanya berangan-angan mahu menjadi seperti orang lain yang berjaya, tanpa membuat sebarang tindakan pasti usaha kita tidak ke mana.

.
Kami buka pendaftaran untuk KELAS BLOG MULA BISNES DROPSHIP BUKU

Bagi pembaca blog saya pula, saya telah membuka pendaftaran dropship bagi produk kecantikan dan kesihatan serta radio digital islamik. In shaa Allah tiada bayaran tambahan diperlukan. 


Hubungi saya bila-bila masa kalian bersedia. 

Jana pendapatan melalui internet sahaja =)

Catat Ulasan

0 Ulasan