Ebook Panduan Facebook Page Marketing For Beginner (Zero to Hero)

Buat duit di Facebook page tidak sukar, namun apakah cara terbaik untuk memaksimakan jualan anda? Cukupkah sekadar membuka akaun Facebook personal dan mula menjual? 

Jawapannya tidak salah langsung. 

Anda boleh berniaga melalui Facebook sebagai seorang individu, ramai yang berjaya sebenarnya. Mereka bina branding, sangat aktif membuat posting dan sharing kegiatan mereka sebagai seorang peniaga juga influencer.

Persoalan sebenarnya ialah, adakah anda seorang peniaga yang suka sharing tentang kisah kehidupan anda diselitkan dengan bisnes? Untuk bina branding dan follower untuk naikkan motivasi mereka, sesuai sehinggalah pada satu tahap, anda perlu bertukar dari facebook personal kepada facebook business. 

Kenapa perlu bertukar dari Facebook personal ke Facebook Business?

  1. Anda mula nak buat iklan berbayar tarik pelanggan.
  2. Anda mula mempromosikan diri anda secara serius, professional sebagai syarikat
  3. Anda mula asingkan kehidupan peribadi kepada khusus servis atau produk
  4. Anda nak jual produk dan fokus kepada bisnes instead of branding personal
  5. Anda nak gunakan tools marketing yang tiada pada Facebook personal tetapi ada pada Facebook Page termasuklah nak uruskan akaun Instagram Business anda
  6. Anda sudah bijak menentukan ke mana arah tuju bisnes anda, Tahniah!

Cara Create Facebook Page For Business

  1. Daftar akaun Facebook dahulu https://www.facebook.com/
  2. Perlu sekurang-kurangnya aktif dalam tempoh 2 minggu
  3. Create Facebook Business
  4. Pilih Nama Facebook Page anda yang sesuai
  5. Letakkan logo, cover page, dan isikan segala informasi supaya pelanggan anda mudah mendapatkan segala info yang diperlukan. (jangan biarkan facebook page anda kosong ye!)
  6. Siap! Dah bolehlah mulakan segala planning, marketing untuk bisnes / produk anda.

Selepas siap buat facebook page, nak buat apa?

Mulakanlah aktiviti marketing anda!

Ingat ya, walau di mana sahaja medium pengiklanan atau tapak kedai anda, anda perlu sentiasa update, aktif untuk customer lihat kewujudan kedai anda dan sekaligus menarik perhatian mereka untuk mendapatkan produk atau servis dari anda. 

Ada banyak marketing tools yang boleh anda gunakan dari Facebook Page anda.

Jom dapatkan Ebook Panduan Facebook Page Marketing for Beginners yang telahpun dilancarkan bulan lepas. Alhamdulillah, feedback dari pembaca sangat mengharukan saya sendiri sebagai penulis.

Saya menulis ebook Panduan Facebook Page ini kerana rata-rata client Servis Buat Facebook Page, tidak mahir menggunakan Facebook apatah lagi Facebook Page. Mereka tidak familiar dengan setting, marketing tools, cara memaksimakan aktiviti jualan, oleh itu saya mengambil keputusan untuk terus membantu lebih ramai seller dengan ebook ini.

Semoga dengan panduan dan tips yang telah diberikan dapat membantu kalian semua terus maju dan cemerlang berniaga melalui medium Facebook Page.

Isi Kandungan Ebook Panduan Facebook Page Marketing for Beginners

  1. Keistimewaan Facebook Page
  2. Facebook Page Classic VS New Experience
  3. Setting Facebook Page
  4. Tips Marketing Facebook Page
  5. SEO Facebook Page
  6. Tips Menulis Content/Posting Facebook Page
  7. Bonus
    • Cara Buat Website Percuma
    • Robot FaceBook
    • Group Support
    • Personal Coaching

Isi Kandungan Setting Facebook Page

  1. Cara Update status (text, image, video, stories, reels)
  2. Cara Schedule & Planning Content (FB/IG)
  3. Automatik share to fb group (3 group only via app/pc)
  4. How to add or remove admin facebook page
  5. How to change facebook page name
  6. How to get link of facebook page (facebook page url)
  7. How to unpublish (hide) or delete facebook page
  8. How to share content to Facebook group
  9. How to post content to Facebook group
  10. How to follow, react, comment, involve with others pages (business to business)
  11. How to change profile photo dan cover photo facebook page
  12. How to invite people to like facebook page
  13. How to create shop catalog (use pc only)
  14. How to create facebook page qr code
  15. How to link instagram to facebook page
  16. How to create quick reply, QnA

Banyakkan pengisian yang anda dapat dari Ebook Panduan Facebook Page ni?


Insya Allah, belum ada lagi ebook sebagaimana yang anda bakal dapat ini.


Saya kongsikan pemilik pertama Ebook Panduan Facebook Page Marketing, Alhamdulillah, siap print lagi untuk memudahkan study. Terharu sungguh saya. Sebelum ni Ebook Panduan Bisnes di Shopee juga telah banyak membantu ramai seller, begitu juga Ebook Buat Duit di Shopee dalam 7 Hari. Semoga kali ini Ebook Panduan Facebook Page Marketing for Beginners juga dapat bantu lebih ramai seller berjaya menguruskan kedai page masing-masing.


Panduan Facebook Page Marketing for Beginners



Ini adalah kandungan yang anda akan dapat. YESS!! Bonus video Facebook Ads. Saya dapat daripada seorang sifu secara percuma bila join seminar beliau, saya kongsikan untuk kalian semua ya. Sila guna untuk study sendiri, dilarang untuk sebarkan. TIDAK BOLEH SEBARKAN APA2 link, Ebook, Video yang anda beli ini kepada orang lain. 

BONUS BELI EBOOK PANDUAN FACEBOOK PAGE


Ebook Panduan Facebook Page Marketing

Baiklah berapa maharnya Ebook Panduan Facebook Page Marketing for Beginners dan bonus buat anda?


RM99.00

RM79.00

RM59.00


Bukan... 


>> RM29.00 sahaja <<


Klik sini untuk tempahan, terus order dan dapatkan Ebook Panduan Facebook Page hari ini

>> https://toyyibpay.com/EbookFbPageMarketing

>> https://toyyibpay.com/EbookFbPageMarketing

>> https://toyyibpay.com/EbookFbPageMarketing


7 Comments

  1. wah..murahnya. betul tu tak susah pun nak buat duit sekarang. cuma kena ada ilmu dan rajin je

    BalasPadam
  2. Bagusnya, sekarang dah ada ebook untuk Facebook business. Senanglah untuk mereka yang ingin buat marketing melalui platform Facebook.

    BalasPadam
  3. I should look into Facebook Business for my small home business too. mana tau more opportunity

    BalasPadam
  4. Thanks for sharing informasi berguna nie. InsyaAllah ramai yang akan tahu peluang dan ruang yang ada di FB.

    BalasPadam

  5. Wah, terima kasih banyak ya bagi pandangan berguna tentang pemasaran di Facebook untuk bisnes. Memang betul la, kalau kita faham macam mana nak guna Facebook sebagai alat promosi, jualan mesti akan naik punya. Panduan Facebook Page Marketing for Beginners yang direcommend tu memang nampak best dan memang boleh membantu pemilik bisnes untuk jadi lebih terkenal dalam dunia online.

    BalasPadam
  6. Ohh wow...so so useful info sharing here. Refresh & learn more about FB page now. Thanks for sharing this. Cheers SiennyLovesDrawing

    BalasPadam
  7. Thanks for sharing this, there are so many things I should learn how to optimize social media platform for business

    BalasPadam