Jurnal Suri | Penjagaan Kesihatan Dengan Stevia (Gula Sihat)

Ikuti Perjalanan Saya Sebagai Pengedar Sah Stevia (gula Sihat). Seorang surirumah berpendapatan dari rumah, menguruskan rumah tangga sambil berbisnes

Monday, February 20, 2017

Pemanis Stevia Lulus sebagai Pemanis No 1 di Malaysia

Bismilllah

Tahukah anda steviosin iaitu pemanis dari tumbuhan stevia telah diluluskan sebagai "bahan tambahan makanan."

Faedah Kesihatan:

1, kira-kira 200 kali kemanisan umum sukrosa, rendah kalori, larut dalam air, tidak meningkatkan beban pada badan kalori dan gula;
2, keletihan, menyesuaikan gula darah, melegakan mulut kering dan dahaga;
3, kolesterol dan trigliserida, tekanan darah tinggi, kencing manis, obesiti dan pesakit perlu menghadkan gula;
4, membantu penghadaman, menggalakkan pankreas dan fungsi perut;
5, menyuburkan hati, menyegarkan, pelangsingan kecantikan.

"Kesihatan perlu melindungi diri mereka, penyakit ini secara semula jadi kurang"
Hari ini ditinggalkan gula penggunaan pengganti gula Stevia penjagaan kesihatan semula jadi untuk kesihatan seseorang daripada "gula" bermula!

Pemanis stevia merupakan pemanis yang amat mujarab dan tidak membahayakan kesihatan.

Jika anda fikirkan harga gula pasir berbanding gula stevia. Ini kesilapan paling terbesar.

Tanya diri anda sendiri,

Nikmat yang manakah anda inginkan?

Kesihatan yang berpanjangan atau kesihatan sementara dan derita kemudiannya?

Apabila anda mula diserang pelbagai penyakit akibat pengambilan gula yang tidak sihat, kencing manis (diabetes), obesiti, saluran darah tersumbat, kegagalan fungsi buah pinggang dan pelbagai lagi penyakit barulah anda sedar akan bahayanya pengambilan gula pasir.

Murah tetapi membahayakan nyawa.

Saya syokrkan anda bertukar ke pemanis stevia keluaran RCC ianya berharga RM60 sahaja untuk 2 botol.

Sungguh jimat.

Malah stevia keluaran rcc ini tiada bahan kimia tambaham mahupun bendasing kecuali ro water dan ekstrak stevia sahaja.


Terbukti tiada sebarang toksin atau gula tambahan
Kerajaan juga turut mencadangkan pemanis stevia

Jom bertukar ke pemanis stevia

Hubungi saya
Emme marina
0189100852


Thursday, February 16, 2017

7 Salah Faham Tentang Gula Stevia

INFO TENTANG TENTANG STEVIA  BAGI MENGURANGKAN KEKELIRUAN.

1. Ramai yang menganggap bahawa Stevia adalah ubat diabetes. Stevia bukanlah ubat yang menggantikan ubat diabetis. Oleh itu ia tidak seharusnya digunakan sebagai pengganti ubat mengawal gula dalam darah. Stevia adalah pemanis natural yang membantu pesakit diabetes untuk meninggalkan gula pasir jika masih tidak dapat menahan ketagihan gula. Dengan ini dapat mengurangkan kemasukan karbohidrate ringkas (atau gula dalam tubuh). Bila kemasukan gula dalam darah semakin sedikit dan terkawal, kawalan terhadap gula dalam darah semakin baik.

2. Ramai yang mengambil stevia, dalam masa yang sama mengambil gula pasir. Ini adalah suatu kesilapan. Ibarat kita mahu membersihkan kolam. Kolam akan tetap kotor jika masih lagi mengisikan dengan air kotor, walaupun kita telah menukarkannya dengan air bersih. Kita harus meninggalkan gula pasir terus. Dengan meninggalkan gula pasir (dan menggantikannya dengan stevia bila perlu), ia dapat memberikan kesan yang baik, terutama pada pesakit diabetis.

3. Stevia tidak perlu diambil seumur hidup. Ia harus diambil sehingga kita sudah biasa dengan hidup tanpa gula. Jika minuman kita terlalu pahit atau tawar dan kita tidak mampu minum atau makanan tanpa rasa manis, kita boleh letakkan setitik dua stevia. Jangan anggap kita perlu rasa manis seumur hidup dan perlu menggantikan gula dengan stevia selama-lamanya. Ramai pengguna stevia yang akhirnya menikmati makanan dan minuman mereka tanpa rasa manis setelah beberapa bulan mengamalkan stevia.

4. Untuk membiasakan minum atau makan tanpa gula pasir, saya cadangkan penggunaan stevia antara 4-6 bulan. Bila sudah selesa hidup tanpa gula dan boleh gunakan stevia sesekali jika perlu saja.

5, Stevia yang dijual adalah selamat. Ia lebih selamat dari aspartame dan gula pasir. Gunakan stevia dengan bijak. 

6. Ramai pesakit diabetes saya yang dapat mengurangkan gula dalam darah ke bacaan yang normal, apabila meninggalkan pengambilan gula dalam minuman dan makanan, dan menggantikan rasa manis dengan menggunakan stevia. Ia sangat berguna jika diambil bersama dengan konsep pemakanan diet Low Carbo High Fiber (LCHF).

7. Saya sendiri pengamal STEVIA dan sentiasa ada bekalan STEVIA dalam beg saya.

#dietdrzubaidi


Review Foundation Miracle Flawless Mira Filzah dan 4D Foundation DMS360

Assalamualaikum, alhamdulillah sampai stok foundation miracle flawless MIRA FILZAH ke kita. Sebenarnya dah dalam pantang ni,masa parcel dapat tu baru sahaja selepas bersalin. Alhamdulillah, suami ada di rumah. Kalau tak, tak dapatlah nak review awal foundation ni.

Kalau nak tahu, Mira Filzah dah pun keluarkan tau foundationnya yang tersendiri. Boleh baca entri tentang foundation ni di link ni ye -" foundation miracle flawless mira filzah "

Saya cuba dua cara, satu tanpa 4D DMS360 foundation dan satu lagi dengan kehadiran 4D foundation.

Saya ceritakan sedikitlah tentang 4D Foundation DMS360 ni. 4D foundation ni merupakan produk dari syarikat DMS360. Bila pakai nampak muka natural seperti tak pakai apa-apa tau namun muka glowing gitu.

Contoh saya pakai 4D sahaja (gambar bawah).


Ni pakai 4D sahaja tau.

Haa, gitulah. Tak macam berbedak kan? Natural je gitu.

Tapi bagi yang suka nak buat finishing untuk basic foundation ni, boleh tutup dengan mineral loose powder atau foundation yang lebih pekat.
Sebab tulah, saya cuba Miracle Flawless Mira Filzah ni. Kawan baik sayalah ni, berkerja di syarikat yang buat foundation tu. Jadi saya pon joinlah sekali dalam team agen jualan foundation Miracle Flawless Mira Filzah ni. Haruslah mencuba produknya kan?

Ada dua jenis kaler. Saya pilih kaler white pink. Mira Filzah pun pakai kaler ni juga tau.




Alhamdulillah, dalam pantang pon melawa tau. Saya pakai selepas krim siang DMSONE.

Dari segi teksturnya, memang licin tidak kesat bermakna mudah disapu. Saya calitkan ke muka dan sapu rata seluruh muka dengan jari sahaja. Alhamdulillah, memang sangat mudah dipakai, ringan dan tidak melekit!

Walaupun, mula-mula rasa was-was. Bukan apa, saya pernah cuba satu foundation seperti ni juga. Natural kaler, memang ringan bila dipakai namun masalahnya seperti kesat dan tidak menutup cela dengan baik. Muka juga rasa tidak selesa. Harganya mahal sedikit daripada harga asal Foundation Miracle Flawless Mira Filzah ni.


Pakai MF tanpa 4D foundation
Pakai MF dengan 4D foundation

Cara memakai foundation jenis compact ni, cara yang betul ialah mula-mula pakai krim siang atau pelembap. Supaya muka tidak terlalu kering. Jadi bila dipakai, muka nampak sekata dan tidak bercapok ataupun pecah.

Bagi saya, saya pilih memakai foundation Mira Filzah dengan kehadiran 4D foundation. Tampak lebih glowing dan memang tidak berminyak kedua gabungan ni. Sebabnya saya pakai foundation ni dari pagi hingga petang tanpa cuci muka. Yala, berpantang mana solatkan. He

Nak cuba?

Belum cuba belum tahu ;-)