Saturday, July 21, 2018

Al Quran Tagging Ekslusif Wanita Size A5

Publish on : Saturday, July 21, 2018 There is : 0 Comments Labels :


Alquran tag EKSKLUSIF
Eksklusif untuk WANITA 
.
Hadiah untuk wanita-wanita dalam hidup anda malah untuk diri sendiri❣️
.
SANGAT ISTIMEWA, ada highlite khusus ayat untuk wanita dalam AlQuran ini
.
Lagi apa yang BEST❓
.
✔️168 TAG yang menyentuh kehidupan anda
✔️30 TAG juzuk
✔ Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI 
✔ Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. 
✔ Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. .
✔COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK.
✔️Siap ada cermin lagi tau🀭
.
Penat tunggu PRE ORDER?
Sekarang READY STOK
tapi limited❗️
.



.
Cara Tempahan :
.
1. Whatsapp +60189100852
.
Atau
.
2. Order dekat shopee www.shopee.com.my/emmemarina
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlQuranTajwidTerjemahan
#RamadhanKareem
#AllahuAkram
#AlquranHumaira
#AlQuranHumairaSentiasaBersama
#AlQuranEkslusifWanita
#AlquranPelangi
#AlQuranRainbow
#AlQuranRabbani
#AlQuranTajwidBerwarna
#AlQuranTaggingByeNuur
#AlQuranTagging
#AlQuranTag
Read More...

Bantuan Dana Wakaf Van Amal Till Jannah

Publish on : Saturday, July 21, 2018 There is : 0 Comments Labels :
Assalamualaikum w.b.t.

Mohon bantuan semua utk share kepada ahli keluarga, rakan2 dan sahabat handai.

*(SAHAM AKHIRAT) WAKAF KENDERAAN 4 X 4 UNTUK KEGUNAAN BADAN AMAL TILL JANNAH*

_*Datuk/Datin/Tuan/Puan/Pihak Yang Berkenaan_*😊

Sempena kedatangan Ramadhan al-Mubarak 2018/1439H, Pihak Kebajikan Amal Till Jannah membuka peluang kepada seluruh kaum muslimin dan muslimat untuk menyemarakkan bulan Ramadhan dengan bulan yang paling baik untuk bersedekah. 

InsyaAllah, justeru itu dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim kami melancarkan dana *_Wakaf pembelian Kenderaan 4x4 bernilai RM40,000 dengan agihan lot wakaf tunai sebanyak RM40 setiap penyertaan_*.

Kenderaan ini amat diperlukan oleh pihak kami untuk melancarkan segala aktiviti kebajikan ummah melalui program-program kebajikan di badan Amal Till Jannah yg meliputi ‎kerja-kerja amal serta bantuan kebajikan dalam dan luar daerah yg dijalankan sepanjang tahun.

Justeru pihak kami amat mengalu-alukan sumbangan tuan/puan samada berbentuk *sumbangan wang tunai* melalui *Wakaf Tunai* untuk pembelian sebuah kenderaan 4x4 bagi kegunaan rasmi pihak badan kebajikan Amal Till Jannah insyaAllah.

πŸ”΅ *UPDATE  20 JULAI 2018 -RM3440*

πŸ”΄ *MASIH MEMERLUKAN DANA - RM36,560*

✅Sebaik-baik sedekah adalah di bulan Ramadan yang mendapat janji GANDAAN PAHALA & PEMBEBASAN DARI API NERAKA dari Allah SWT kelak.

✅Jom sahabat-sahabat pencinta amal jariah kita kongsikan pahala amal kebajikan ini bagi sama-sama meraih redha Allah. Sesungguhnya sedekah itu memakmurkan ummah dan menyuburkan ikatan perpaduan antara Muslim.

🚨 *POHON MESEJ RAYUAN INFAQ SEMPENA RAMADAN MUBARAK INI DISEBARLUASKAN INSYAALLAH*

*_*INFAQKAN SUMBANGAN ANDA LILLAHITAALA DAN SEDEKAHKAN PAHALA AMAL JARIAH INI BUAT KEDUA IBU BAPA TERCINTA_*πŸ’œ*😊

Segala sokongan, dokongan dan keprihatinan Tuan/Puan kami dahului dengan ucapan terima kasih dan semoga diterima oleh Allah s.w.t sebagai amal soleh yang berkekalan

πŸ’š *Makluman untuk yg ingin menyumbang, seperti berikut😊*
====================

πŸ“Œ RM40 per lot penyertaan wakaf

Transaksi *Wakaf Van*

πŸŽ€ bank in/ transfer ke akaun rasmi ATJ

*MAYBANK AMAL TILL JANNAH*
 πŸ§ *5621 8831 9223*

Maklum infaq dan wakaf tuan puan kpd admin 
www.wasap.my/60127865923 untuk rekod sumbangan.

*_pada individu/pihak yg memerlukan resit wakaf bole memaklumkan kepada pihak admin utk urusan tersebut_

Sebarang pertanyaan sila hubungi :
Ustazah Rosya *_0192314480_*
Pn Fatin *_0127865923_*

page: https://www.facebook.com/amaltilljannahATJ/

www.amaltilljannah.com

#wakafvan
#infaq
Read More...

Thursday, July 19, 2018

Aku, Hidupku dan Rumahtangga

Publish on : Thursday, July 19, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , ,
Assalamualaikum

Apa kabar semua?

Sepertinya jarang menulis catatan harian. Meluahkan dan menceritakan kisah hidup atau gelaran diari merupakan perkara paling sukar untuk saya lakukan. Pernah dahulu saya cuba memiliki sebuah diari, namun akhirnya tidak digunakan. Walau ada banyak kisah untuk ditulis, saya nampaknya lebih gemar memilih monolog berbanding dituliskan ke dalam diari. 

Begitulah sehingga ada blog ni, untuk sekadar bercerita walaupun ada banyak kisah yang boleh dikongsi terasa sukar pula. Ada pemikiran yang kalau saya tulis apakah sampai mesejnya bagi kalian? Apakah kisah ini memberi manfaat? Bila mana banyak berfikir, maka lebih banyaklah yang terpendam. 

Sudah hampir setahun saya menghabiskan pengajian di peringkat Master. Kejap nak kerja, kejap tak mahu kerja. Bila lihat anak yang masih kecil, saya tak sampai hati untuk keluar bekerja. Lagi-lagi anak kecil saya masih menyusu badan. Dalam perniagaan yang kita sendiri DIY belajar, mentelaah adakalanya menjadi perniagaan kita untungnya lumayan adakalanya tidak. Sakitnya ada bila masa dan kerja rumah terlalu banyak hingga kita kepenatan untuk berfikir. 

Sekarang hampir setiap hari jam 9-10 malam saya sudah lelap. Letih sangat setiap hari tau. Mungkin kerana anak kecil ini terlalu aktif dan terlalu kerap bergayut, makan pula selera saya setiap hari makin turun. Tapi kenapakah berat tak turun-turun.. hehehe. Harapan sungguh ni tau nak turunkan bawah 45kilo. Rindunya kurus zaman sebelum kahwin, time tu berat saya dalam sekitar 41-43 kilo sahaja. Sekarang 48-50 kilo. hmmm.. susah rupanya nak turunkan berat badan bila dah naik, lagi2 nafsu makan nasi la kurang, nafsu makan makanan manis tak kurang-kurang. 

Walau apa jua kalian sedang lakukan sekarang ini. Pedih. Penat. Kurangkan merungut. Lebihkan bersyukur. Banykkan senyuman :)

Insha Allah, apa jua kita lakukan kita akan rasa senang hati. Jika kalian yang sedang membaca sedang rasa stress akan rumah tangga, nak uruskan rumahlah, anak ramai, kerja lagi. bisnes lagi.. memang akan stress

Kalian harus cari titik kebahagiaan dari situ kalian akan jumpa cara untuk melenyapkan stress kalian dengan kesibukan, hiruk pikuk dan hati yang pecah. Pasangan kita ada yang sempurna, ada yang separuh sempurna, ada yang membuatkan kita seperti mahu hilangkan diri. Jadi carilah satu titik kebahagiaan. Insha Allah, kalian akan rasa bahagia walau teruk pun badai melanda. 

Allah itu ada maka kebahagiaan pasti ada. Minta, dan berdoa. Insha Allah
Read More...

PROTIVE MIXED FRUIT DRINK DMS360

Publish on : Thursday, July 19, 2018 There is : 0 Comments Labels : , , , ,

PROTIVE MIXED FRUIT DRINK

Khasiat Minuman PROTIVE BY DMS



Membersihkan usus dan detoksifikasi
Mengatasi radang dan sakit sendi
Mengawal berat badan
Memulihkan luka luaran dan dalaman
Merawat kulit serta mencerahkan kulit
Melambatkan kesan penuaan
Membakar lemak dan menurunkan berat badan
Melancarkan aliran darah
Mengawal kolestrol dan gula dlm darah
Mengatasi lelah dan alahan
Mencegah dan merawat ketumbuhan kanser
Membantu mengawal kencing manis
Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
Membantu merawat sakit kepala dan migrain
Membantu mencegah mata dari rabun
Meningkatkan sistem imun dan daya tahan penyakit
Membantu membuang angin dalam badan
Membantu mengurangkan kebas kaki dan badan


Ramuan Protive DMS

➤ Manggis
Menyokong Kesihatan Kardiovaskular & Paras Kolestrol

➤ Acai Berry
Menyokong Sistem Imun

➤ Cranberry
Menyokong Kesihatan Saluran Kencing

➤ Teh Hijau
Membakar Lemak dan Membantu Pelangsingan Badan

➤ Blueberry
Menyokong Kesihatan Mata dan Penglihatan

➤ Biji Anggur
Mengawal Penyakit dan Kemerosotan Diei

➤ Delima
Kecantikan dan Mengawal Diabetes

➤ Roselle
Mengawal Hipertensi

➤ Tomato
Menyokong Kesihatan Prostat

➤ Kulit Pain
Menyokong Kesihatan Sendi

➤ Durian Belanda
Anti Kanser

➤ Astaxanthin
Awet Muda & Anti Penuaan






Harga Protive

RM150/500 ML sahaja

Beli 3 ke atas
RM135/sebotol

Jimat RM15 sebotol

Testimoni Pengguna Protive by DMS360

















Cara Makan :

ambil 30ml 2 kali satu hari masa perut kosong.
Pagi bangun tidur terus minum dan malam sebelum tidur


Siapa Boleh Amalkan Protive?

- Kanak-kanak
- Wanita dan Lelaki




Untuk tempahan segera, boleh terus hubungi kami di whatsapp 01891008652 atau klik link www.wasap.my/60189100852/protive
Read More...