Thursday, February 15, 2018

Servis Upah Buat Facebook Page dan Blog/ Website dengan Harga Mampu Milik.


Pengenalan
Online Positioning

" in today's World, if they can't find your website, your company doesn't exist " - Bill Gates

644 Million Active Website in The internet - Netcraft's March 2012

7 Billion Worwide Internet User

28 Million Malaysian

17 Million Internet Users in Malaysia ( 60% )

kalau kita amik sorang MYR1 . . dah jadi jutawan dah . . 

. .. tp ramai masih tak nampak lagi . . sibuk nak ber #FB . . dan acah-acah femes semata-mata ..




Adakah anda masih ditakuk ini?




Marilah kedepan!


ALHAMDULILLAH
SERVIS BUAT BLOG DENGAN HARGA TERBAIK KINI DIBUKA


Saya mulakan dengan

APA ITU BLOG?


Rata-rata masih blurr bila menyebut tentang blog. Blog tu apa? Website bagus lagi kan? Tak boleh ke buat website sahaja sis? Susah tak buat blog?

Bermakna ramai lagilah orang yang mengaku ber"ONLINE" ni kurang ilmu dan informasi tentang jauhnya alam maya ini boleh pergi dan terlalu rugi ilmu ini jika anda seorang peniaga. Tidak kiralah anda berniaga secara online atau offline. Di zaman yang serba canggih dan internet menjadi perkara paling penting dalam hidup kita lebih dari sms dan panggilan telefon maka anda patut mula menggunakan blog atau website untuk mengiklankan kedai anda dan produk jualan anda!

Pada satu ketika, blog digunakan untuk kita berinteraksi dengan berkongsi pengalaman, kisah atau apa sahaja yang kita inginkan kepada orang ramai. Blog merupakan satu medium percuma yang kita boleh gunakan untuk menulis apa sahaja tanpa sekatan. Dua medium blog percuma paling popular ialah blogspot dan wordpress. Haa, pernah dengar?


Contoh:

www.jamtangansolat.blogspot.my
www.abc.wordpress.com


Maksud blog secara penuh ialah,

Blog adalah jurnal peribadi dalam talian atau buku harian yang kerap dikemas kini. Ia adalah tempat untuk mengekspresikan diri anda ke dunia. Tempat untuk berkongsi pemikiran dan hasrat anda. Benar, ini apa sahaja yang anda mahu. Untuk tujuan kami, kami akan mengatakan bahawa blog adalah laman web anda sendiri yang anda akan kemas kini secara berterusan. Blog adalah bentuk pendek untuk kata weblog perkataan dan dua perkataan digunakan secara bergantian.

Maka, BLOG JUGA ADALAH WEBSITE! Cuma takdelah namanya terus dot com. Takla sebab kita meminjam website tersebut daripada blogspot atau wordpress kan, jadi nama website kita akan diberi nama kepada blogspot.com atau blogspot.my.


Dan berita baik! Anda boleh tukarkan blog anda kepada dot com dengan blogspot. Tiada masalah!  


Hakikatnya website saya sendiri, www.emmemarina.com adalah dari blogspot malah saya sangat senang menggunakan medium blog ini berbanding hosting dan uruskan website selain blog.

Kenapa Guna Blog?


- Percuma
- Mudah digunakan tanpa kepakaran IT
- Mempunyai applikasi di Play Store
- Mempunyai jaringan besar di alam maya
- Merupakan anak buah GOOGLE







Oleh itu KERUGIAN BESAR jika anda berniaga tetapi tak ada website atau blog.

Berniaga setiap hari cari pelanggan, 
tapi tiada pelanggan cari anda


Sampai bila?



Mulakan blog anda hari ini!


Kerana saya juga berniaga sepenuh masa melalui blog sejak tahun 2011.
Alhamdulillah, sejak mula serius menjana pendapatan melalui blog dan bertemu guru blog melalui Akademi Bekerja di Rumah

BANYAK yang berubah
INCOME juga bertambah



Sebab itulah saya merasakan sangat rugi jika kalian tidak ada satu pun blog untuk kedai anda


Izinkan saya untuk lakukan sedikit magic dalam hidupan bisnes anda.



UPAH BUAT BLOG

biasanya RM100 ke RM300


tetapi
 dengan saya hanyalah RM60 SAHAJA!!


Kita akan menyiapkan sebuah blog kedai yang lengkap untuk anda


Kita boleh buat sebuah blog 

branding
kedai

atau keduanya sekali


Juga servis buat Facebook Fanpage


Kenapa perlu buat Facebook Fanpage?


1. Ianya keperluan untuk peniaga facebook
2. Boleh link dengan blog
3. Mendapat carian di google enjin


Tak Percaya Ke Bisnes di BLOG BAGUS?



SATU SOALAN!


"kalau nak cari apa-apa, anda google atau facebook?"




Ini bukti kenapa anda perlukan



BLOG DAN FACEBOOK PAGE




SERVIS UPAH BUAT BLOG DAN FACEBOOK PAGE



BLOG : RM60
FACEBOOK FANPAGE : RM30

HEADER/FB FANPAGE COVER : RM50


BONUS!!



Insha Allah saya akan kongsikan tips blogging dan blogging marketing untuk anda serta bagaimana berblog dengan mudah 



Untuk tempahan

Whatsapp 018-9100 852
Whatsapp 018-9100 852
Whatsapp 018-9100 852





p/s: jika kalian nak belajar buat blog sendiri dan blog marketing, boleh sign up kelas blogshop RM250 sahaja


NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

Delivered by FeedBurner