Terjebak Dengan Fingo Preferred Shopper

Assalamualaikum, setelah melihat dan membaca setiap writing dan info dari penaja Fingo saya. Akhirnya saya juga terjebak dalam bisnes Fingo dan upgrade diri sebagai PS (Preferred Shopper).


Salah Faham Mengenai Fingo Hypermarket



Setelah saya study dan review pemasaran Fingo. Secara ringkas dan jelas adalah begini:-


FINGO merupakan satu kedai besar (hypermarket). Sama je seperti mana-mana aplikasi shopping online yang sudah ada di Malaysia iaitu Watson, Tesco etc. Jelas? Fingo Hypermatket ini ialah sebuah kedai online sama sahaja seperti mana-mana kedai online yang ada.


Mungkin kesilapan mereka ialah membuat perbandingan bersama dua syarikat besar ecommerce iaitu LAZADA dan SHOPEE. Fingo Hypermarket adalah berbeza dengan Lazada dan Shopee. Beza ketara ialah Lazada dan Shopee menempatkan ribuan seller berniaga di dalam platform mereka, manakala Fingo menguruskan sendiri produk mereka. Tiada seller yang berdaftar di Fingo dan menjual sendiri produk. Yang ada ialah kerjasama di antara syarikat pengeluar dan Fingo di mana Fingo ialah tetap menguruskan produk-produk tersebut.


Ayat mudah tentang Fingo, macam korang gi Giantlah. Ada banyak supplier kan? Tapi yang uruskan Giant, bukan supplier tersebut. Hah, ayat senang ginilah.


So, Apa Benda Pasal Jadi Kaya Dengan Fingo Ni?



Teknik pemasaran Fingo inilah yang dahsyatnya. Ayat simple, mereka yang kaya dengan Fingo ialah mereka yang menjadi marketer bagi pihak Fingo. Salesperson. Introduce Fingo to the society.


Dengan cara ini win-win situation.


Fingo jadi famous dan dapat menjual produk-produk di kedai mereka. Anda buat promosi dan dapat upah dari setiap jemputan yang anda terima. Dan, bukanlah jemputan kosong!!


Bila ada pelanggan anda sign up dengan Fingo. Kita tak dapat apa-apa pun, ialah logiklah. Sign up sahaja apa yang nak pakai duitnya? Jadi dari sinilah datangnya lagi marketing dari Fingo!



Fingo menyediakan e-platform untuk semua orang mempunyai peluang menjalani perniagaan atas-talian (Online) dengan cara berkesan dengan kos minimum dan melatih diri untuk menjadi sebagai "Online Marketer". 
Dengan platform Fingo ini, pengguna diberikan pilihan untuk membeli barang sebagai Pembeli/Shopper ATAU menjana pendapatan jika naik-taraf sendiri sebagai Preferred Shopper (PS).
*Fingo tidak pernah menjanjikan pendapatan yang terlampau tinggi, pendapatan bergantung kepada prestasi dan usaha anda.



Bila anda seorang pembeli join Fingo dan upgrade diri anda sebagai PREFERRED SHOPPER anda akan dapat banyak keistimewaan.



Marketing ini saya lihat satu cara yang kedua-dua pihak menang.


Upgrade kepada Preferred Shopper (PS) memerlukan modal, tetapi anda bukan bagi modal kosong. Anda sebenarnya membeli produk dari Fingo. Harga minimum PS ialah RM 199. Jangan risau, mereka tidak jual produk murah. Ada banyak produk dan bakal ditambah dari masa ke semasa.









Keistimewaan Jadi Fingo Preferred Seller


1. Sebagai pembeli sendiri (shopper = buyer = pembeli), anda mendapat harga lebih murah dan 10% cashback


Contohnya:



Selalu tengokkan produk ni? Ini ialah rak 3 layer pelbagai guna. Material stainless steel macam ikea tu. Harganya mahal. Range RM90 ke atas tetapi di Fingo sign up jadi shopper dan shopping di sini sahaja anda akan dapat harga lebih murah lagi.


Manakala bagi PS, dapat 2 kebaikkan. 1: anda dapat collect points, dan boleh share kepada rakan2, jika rakan beli dengan link kita tu, kita dapat cash (income)


Method ni samalah seperti affiliater.


Affiliate bermaksud anda hanya sebarkan link anda, customer beli ikut link tersebut dan anda dapat komisyen. 



Harga di Fingo.



Harga di Shopee


Produk yang sama. Gambar yang sama. Details yang sama. Tetapi harga berbeza. Kenapa perlu bayar lebih? 


Beza Harga dan Point Shopper VS Preferred Shopper

Harga dan point sebagai Preferred Seller

Harga sebagai Shopper dan TIADA POINT.
Malah tidak boleh share dan dapatkan point/sale



Bila anda jadi Fingo Preferred Shopper ibaratnya anda dapat jadi peniaga sendiri dan jual produk2 di Fingo. 



Tak perlu simpan stok
Tak perlu uruskan packing


Anda hanya perlu skit info lah cara nak orderkan supaya dapat guide customer anda. Mudah sangat kan? 


Okay. Berapakah Modalnya Jadi Preferred Shopper Fingo?


Untuk jadi Preferred Shopper anda perlu membuat belian giftpack sebanyak RM199 atau RM229.


Ada banyak produk yang anda boleh dapatkan. Insha Allah semuanya produk berkualiti malah bukan dapat produk sahaja, HQ Fingo ada buat lagi banyak offer contohnya Voucher pembelian yang sangat banyak.


Jimat makin jimat.


Shocking Sale pun ada tahu. Macam Shopee dan Lazada

Banyak sangat voucher di berikan. Jika di Shopee atau Lazada, voucher ni bergantung ikut musim dan seller tersebut.

Dari mana Produk Fingo Ni diposkan?



Okay. Produk Fingo ini direct dari luar negara iaitu di China. Tapi usah risau, Fingo sangat menitik beratkan kualiti produk. Jadi anda akan dapat produk buatan China yang berkelas terbaik. Bukan harga murah tetapi kualiti pun takde kan?


Ramaikan terkena bab ni. Ramai juga beli produk dari China tetapi berkualiti. Harga memainkan peranan. Insha Allah murah dengan Fingo ni sebabnya Fingo sendiri yang handle. Bukan banyak tangan involve. Inilah sasaran Fingo iaitu menjadikan produk murah kerana mereka yang control pemasaran di Fingo.



Masa dapat produk anda dijangka sampai dalam masa 3 ke 18 hari. Jarang sangat lah akan sampai lambat, biasanya seminggu sama jugak jika anda order direct dari China melalui Shopee atau Lazada. Tetapi tengok tau, kalau Fingo tulis PRE SALE ni sama lah maksudnya dengan PRE ORDER kay.





Apakah yang amat menarik dengan Fingo berbanding dengan bisnes - bisnes online lain ?


  • Pasaran Asia Tenggara dengan 620 juta penduduk keseluruhannya.
  • Modal bayar sekali sahaja tiada mantenance fee bulanan.
  • Menggunakan apps di handphone sepenuhnya.
  • Tidak perlu mengambil wang dan menghantar barang.
  • Komisyen diperolehi setiap minggu. Tak perlu nak keluar menanti setiap cukup bulan.
  • Sah undang- undang dan harus sertai ( ada AJL lesen walaupun social ecommerce tidak memerlukannya)


Kedudukan Terkini Apps Fingo di Carta





Kenapa social eCommerce Fingo bukan seperti MLM? 



Pengiraan bonus adalah mudah tidak melibatkan pengiraan yang complicated seperti MLM. Anda share Fingo kan, rakan anda SIGN UP mereka akan berstatus Shopper. Even Shopper ni membeli sahaja kita dapat komisyen dari jualan. Dan jika mereka upgrade, awak dapat lagi pendapatan.


Tidak perlu anda pening kerana Fingo ialah Applikasi Shopping.


Fingo Bukan MLM kerana:-


  •  Tiada mantenance bulanan
  •  Tiada pairing yang kebiasaan ada pada MLM
  •  Tiada BV untuk pengiraan bonus
  •  Tiada pembelian pangkat pakej besar
  •  Tidak memerlukan AJL sebagai syarikat MLM (disahkan oleh KPDNKK)




WEBSITE AFFILIATE TERBARU FINGO 

(rakan-rakan boleh sign up kat sini dan promote, tapi syaratnya daftar dulu tau)

Dafter Fingo anda di sini: http://nak.la/jomfingo (anda join dan dapat RM5 cash voucher)




1. Anda boleh dapatkan web replika affiliate anda jika anda join team kami. 
2. Web ini bertujuan untuk dapatkan prospek Fingo anda
3. Siapa penaja website ini tidak kisah kerana yang sebenarnya di sistem Fingo
4. Web ini tiada kaitan dengan komisyen duit kerana ianya hanya untuk dapatkan prospek
5. Anda akan dapat email notification dan info prospek di dalam membership area 
6. Follow up dan hubungi prospek untuk mereka daftar Fingo dengan link anda
7. Sesiapa sahaja ahli Fingo boleh guna web affiliate replika ini tanpa mengira group



PERHATIAN:


Pendapatan di Fingo dibayar secara mingguan. Kita boleh mendapatkan pendapatan secara online pada setiap hari Rabu. Bagaimanakah pendapatan ini diperolehi? Cara mudahnya untuk menjadi affiliate di dalam Fingo, anda kena menjadi Preferred Shopper (PS). Anda akan diberikan affiliate link. Untuk free shopper yang berdaftar di bawah link anda, anda akan mendapat 10% daripada pembelian mereka. Jika, mereka upgrade ke PS, anda akan mendapat RM50 komisyen. Passive income bermula apabila anda mencecah kategori Affiliate Marketer (AM).


Testimoni Rakan Seperjuangan Saya di Fingo







Kelebihan Join Fingo Team Emmemarina


1. Group support whatsapp disediakan
2. Channel telegram copywriting
3. Website replika
4. Ebook panduan Bisnes di Fingo Percuma



Mari sertai Fingo hari ini. 
Join, shopping dan jana income


WASAP 018-9100852




No comments